Dodaj do ulubionych

Aleja Wolności do remontu

IP: *.org / *.org 03.03.04, 23:21
JEDNYM SŁOWEM SŁYNNA KWADRATURA KOŁA - jesli niema kanału niema sensu
remontowac ulicy na dokonczenie kanału też niema kasy podobnie zresztą jak na
remont ulicy zresztą jak niema kanału to nie,a sensu remontowac. Problem w
tym ze jednak coś z tym fantem trzeba bedzie zrobić a trudno coś robić jak
niema kasy. Czyli faktycznie JEDNA WIELKA KWADRATURA KOŁA - SYTUACJA WŁASCIWE
PATOWA BEZ SENSOWNEGO WYJSCIA.
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: Aleja Wolności do remontu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 23:54
      Pół roku wcześniej Wrona uroczyście otwierał symboliczny środek Częstochowy,
      czyli klapę kanału bużowego. Która znajduję się kilka metrów wcześniej przy
      dworcu PKS. Oczywiście miasto na tę bzdurę miało fundusze, natomiast brakło ich
      teraz na remont kanału i drogi. Pogratulwać gospodarności.
      • Gość: skeli Re: Aleja Wolności do remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 17:11
        na to nie wydalo miasto ani zlotowki, bylo to sponsorowane przez Wodociagi
        Czestochowskie S.A. i przez prywatnych sponsorow...
    • Gość: Obywatel CZ Nie tylko Aleja Wolności do remontu! IP: *.energetyka.czest.pl 04.03.04, 07:43
      Ludzie! Chyba w żadnym z byłych miast wojewódzkich drogi nie są tak pofałdowane
      i dziurawe jak w Częstochowie. I nie chodzi tu o skutki tej zimy. Na co idą
      pieniądze podatników, skoro nie można zapewnić przyzwoitego standardu kierowcom
      w mieście, które praktycznie ma dwie drogi na krzyż.
    • Gość: wrona Re: Aleja Wolności do remontu IP: *.pl / 80.48.252.* 04.03.04, 09:01
      Drogi Prezydencie !
      Może przekażesz Al. Wolność w wieczyste użytkowanie paulinom - na pewno
      naprawią nawierzchnie z datków wiernych, pątników (ale później ją zamkną i będą
      pobierać opłaty - oczywiście "co łaska"). To jedyne rozwiązanie naprawcze.
      Szczęść Boże !!!
    • Gość: irek Kiedy wreszcie cała Cz-wa pójdzie do remontu!!!!!? IP: *.ap.edu.pl 04.03.04, 10:15
      nie tylko ulice, czy chodniki, ale i elewacje. Co za władze??? Nic nie robić
      oto ich dewiza!!! Może wysłać tych ludzi do innych miast Polski> Niech zobaczą
      jak miasta z dużo mniejszym budżetem odnawiają i dbają, aby miasto było piękne!
      Urzędnicy Miasta Częstochowy pojedźcie do Zielonej Góry, do Olsztyna na Warmii,
      czy do Opola. Miast dużo mniejsze, ale jakoś widać pieniądze podatników.
      • Gość: xx Re: Kiedy wreszcie cała Cz-wa pójdzie do remontu! IP: *.icis.pcz.pl 07.03.04, 01:14
        U nas tez sporo sie robi - krok po kroku - pochodz sobie po Czestochowie i nie
        narzekaj tylko. Szczegolnie tam gdzie jest prywatny wlasciciel.

Na pewno nalezy zrobic wiecej.

Ale to w duzym stopniu sprawa nawet nie miasta, a mieszkancow.

Taka mamy mentalnosc - ze wolimy dbac o swoje mieszkania niz o dobro wspolne,
        np. elewacje.

• Gość: Barone Armii Krajowej i Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 12:31
      Największe skrzyżowanie w naszym mieście, podobno miało być trwałe. Mówili, że budowane było najnowszą techniką i co ??? Jadąc prosto z Północy do Centrum można zgubić koła!!!
    • Gość: Aga Re: Aleja Wolności do remontu IP: 217.96.21.* 04.03.04, 12:51
      wczoraj przyjechałam na jeden dzień do naszej "wspaniałej" Częstochowy i co
      zastałam:stojąc na chodniku, zostałam ochlapana przez miłego kierowcę (bo
      kałuża była na całej szerokości pasa,jadąc w stronę dworca PKS),a kiedy w
      płaszczu ociekającym brudną wodą pomykałam przez przejście dla pieszych o mały
      włos nie złamałam obcasa. Niedługo nie dość, że będziemy brudni i mokrzy
      chodzić po mieście, to jeszcze trzea uważać na nogi
      • piasia Re: Aleja Wolności do remontu 05.03.04, 10:52
        asfalt się sypie, bo ulica jest zalewana wodą.... ludzie kochani...

Jeśli ten odcinek nigdy nie był remontowany, to miał prawo po czterdziestu
        latach się rozlecieć.
        Dlaczeo jednak sypie się asfalt na NOWO REMONTOWANYCH ulicach? Zauważyłam że w
        tym mieście im nowszy asfalt, tym ma mniejszą trwałość. Skrzyzowania - Al. Jana
        Pawła II i AK oraz AK i Dekabrystów - jeden wielki skandal. Od remontu nie
        minęło pięć lat a już były naprawy gwarancyjne, i łaty i dziury też są. Aleja
        Wolności, remontowana w zeszłym roku, już ma pęknięcia i szczeliny (koło
        przystnaku tramwajowego przy rondzie Mickiewicza).

Szlag mnie trafia, jak słyszę, że asfalt się sypie, bo woda, bo zima, bo
        gorąco, bo samochody jeżdżą. Przejedźcie się panowie do Niemiec - tam tez
        deszcze padają i są mrozy, i upały, a nawierzchnia jak stół. No chyba że tam
        tiry mają poduszki powietrzne, a inne samochody jeżdżą na puchowych oponach.

Zresztą nie trzeba nawet do Niemiec - wiadukt na Mirowskiej ramontowany był
        cztery lata temu. I jakoś nic się tam nie dzieje z asfaltem. Tylko że
        naprawiała go firma z Kielc.
        • Gość: XKX Re: Aleja Wolności do remontu IP: *.org / *.org 07.03.04, 07:41
          Sprawa jest prosta i była juz parę razy poruszana na łamach prasy - to jest
          nasza polska specyfika i paranoja firmą budującym droge ba nawet inwestorą
          opłaca sie takie podejscie bo:
          Po 1. tak taniej (wiadomo koszt porzadnej nawierzchni w zachodnim standarcie
          byłby np 2x wiekszy) czyli lepij zrobic takiej bona to kasa jest a na
          ewentualny ramont to juz badzie z innej puli i w innym roku a droga powstanie.
          Po 2 firma caly czas ma co robic w roku pierwszym oddamy odcinek drogi za 2 - 3
          lata bedziemy go remontowac.
    • Gość: DAMIAN NAPOROWSKI Re: Aleja Wolności do remontu IP: *.czest.pl / *.czest.pl 05.03.04, 17:17
      ZNAM ALEJE WOLNOSCI JAK WŁASNĄ KIESZEN WIEM ZE OD LAT CZEBA BYŁO ZROBIC REMONTY
      ULIC SOM WIELKIE DZIURY JAK PADZA DESZCZ TO NA ULICY SEST POWUDZ PO WRONA
      TADEUSZ MA TO GDZIES I CHYBA DO WIEDZĄ TO WSZYSCY
      • Gość: xx Re: Aleja Wolności do remontu IP: *.icis.pcz.pl 07.03.04, 01:09
        Kolego - z takimi niepismiennymi mieszkancami jak Ty, to i najlepszy prezydent
        nic nie zrobi.

• Gość: DAMIAN NAAPOROWSKI Re: Aleja Wolności do remontu IP: *.czest.pl / *.czest.pl 05.03.04, 17:33
      POWINA ISC CALA CZĘSTOCHOWA DO REMONDU JA MIESZKAM NA RAKOWIE TAM TERZ NIE JEST
      LEPIEJ DZIURY SĄ W JEZDNIACH BUDYNKI SIE WALĄ NA GŁOWE LUDZIOM. NA ZAWODZIU
      TESZ JEST NIE LEPIEJ PRZY SZKOLE NA LEGIONÓW SĄ WIELKIE DZIURY NA ULICACH I
      TLATEGO SĄ WYPADKI JAK BY ULICE BYŁY NAPRAWIONE TO NIE BYŁO BY TYLE WYPADKÓW
      PANIE PREZYDENCIE NIECH PAN ZROBI COŚ Z DYMI DROGAMI ZEBY BYŁY DOBRE I WOKULE
      ZEBY CZAŁĄ CZĘSTOCHOWE ODREMONTOWAC ZEBY TA CZĘSTOCHOWA BYŁA CZĘSTOCHOWĄ A NIE
      BURDEREM PROSZE NIECH PAN COS Z DYM ZROBI CHYBA NIKT BY NIE CHDZIAŁ W TAKIM
      MIESCIE MIESZKAC JA MAM PRZECUCIE ZE PAN COS Z DYM ZROBI WSZYSCY MIESZKANCY
      CZĘSTOCHOWY PROSZĄ PANA ZEBY PAN COS Z DYM ZROBIŁ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka