Gość: Adam IP: *.chello.pl 11.08.01, 12:54 Jak w tytule,bydle nawet zmarłemu nie da spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kama Re: Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłeg IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.08.01, 14:41 Napisz o którego warchoła chodzi.Tutaj tylu pluje,że trudno się domuślić o kogo chodzi.Jeśli masz na myśli pana Skalskiego to przyznaję rację.Jestem przeciwniczką ludzi (opiniotwórczych co by nie mówić)z krótką pamięcią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Re: Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłeg IP: *.vic.bigpond.net.au 12.08.01, 13:24 Ci wszyscy "polakokatolicy" skladaja sie glownie z nienawisci, nawet zmarlym nie dadza spokoju. A przeciez jesli naprawde wierza, to powinni osadzanie ludzi zostawic Panu Bogu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłeg IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.08.01, 14:18 Gość portalu: ljkel2 napisał(a): > Ci wszyscy "polakokatolicy" skladaja sie glownie z nienawisci, > nawet zmarlym nie dadza spokoju. A przeciez jesli naprawde wierza, > to powinni osadzanie ludzi zostawic Panu Bogu... Niewszyscy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Re: Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłeg IP: *.vic.bigpond.net.au 13.08.01, 10:29 Gość portalu: pollak napisał(a): > Gość portalu: ljkel2 napisał(a): > > > Ci wszyscy "polakokatolicy" skladaja sie glownie z nienawisci, > > nawet zmarlym nie dadza spokoju. A przeciez jesli naprawde wierza, > > to powinni osadzanie ludzi zostawic Panu Bogu... > > Niewszyscy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Przepraszam za generalizacje. Oczywiscie nawet wsrod katolikow moze sie zdarzyc czlowiek uczciwy i porzadny. Szkoda, ze oni nawracaja sie, jak S+P Kolbe, dopiero w sytuacjach ekstremalnych (gdyby nie A. Hitler, to Kolbe najprawdopodobniej by szerzyl nienawisc rasowa az do smierci). Niemniej, jeszcze raz przepraszam wszystkich uczciwych i porzadnych katolikow polskich. Ze wzgledu na ich znikoma ilosc obawiam sie jednak, ze bede to mogl zrobic osobiscie i w raczej dosc krotkim czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłeg 12.08.01, 20:21 Nie sadze, aby to byla nienawisc, jesli pamietam, ze tow. Gierek, z nadania Moskwy, sluzyl jako ''utrwalacz'' zbrodniczgo systemu komunistycznego w Polsce. Po prostu mam pamiec, ani dobrom, ani zlom - ot, normalnom. Natomiast nie cierpie na jej zanik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłego IP: *.vic.bigpond.net.au 13.08.01, 10:45 sceptyk napisał(a): > Nie sadze, aby to byla nienawisc, jesli pamietam, ze tow. Gierek, z nadania > Moskwy, sluzyl jako ''''utrwalacz'''' zbrodniczgo systemu komunistycznego w Polsce. > > Po prostu mam pamiec, ani dobrom, ani zlom - ot, normalnom. Natomiast nie > cierpie na jej zanik. Ja tez pamietam, ze za Gierka ludzie mieli prace, nie bylo bezrobotnych, bezdomnych czy zebrakow, mozna bylo smialo chodzic wieczorami po Warszawie czy jezdzic noca autobusami, a nawet organizowac "Solidarnosc", ktora polozyla kres nie tylko rzadom Gierka, ale komunistow w ogole. I ty jesczcze smiesz na niego pluc, i to po jego smierci. WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłeg IP: 213.77.91.* 13.08.01, 11:49 Gość portalu: ljkel2 napisał(a): > Ja tez pamietam, ze za Gierka ludzie mieli prace, nie bylo bezrobotnych, > bezdomnych czy zebrakow, mozna bylo smialo chodzic wieczorami po Warszawie > czy jezdzic noca autobusami, a nawet organizowac "Solidarnosc", ktora > polozyla kres nie tylko rzadom Gierka, ale komunistow w ogole. Pewnie, można było dzięki niemu nawet kupić cukier i mięso na kartki, a teraz, cholera, człowiek nie wie co wybrać, bo za dużo tego się wala po sklepach... Praca była, pewnie, każdy dostawał mniej więcej tyle samo - więcej i tak nie potrzebował, bo i po co, żołądki i potrzeby mamy te same... W państwie totalitarnym przestępczość pospolita istotnie jest nieco mniejsza, ale czy to aby na pewno właściwy argument? > I ty jesczcze smiesz na niego pluc, i to po jego smierci. > WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko bez takich tanich, jarmarcznych chwytów, panie LK. Czyli co - Pan sobie będziesz wychwalał tego idiotę, a krytycy mają milczeć, bo człek nie żyje? To chyba nierówna walka, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Re: Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłeg IP: *.vic.bigpond.net.au 14.08.01, 14:35 LJK Ja tez pamietam, ze za Gierka ludzie mieli prace, nie bylo bezrobotnych, bezdomnych czy zebrakow, mozna bylo smialo chodzic wieczorami po Warszawie czy jezdzic noca autobusami, a nawet organizowac "Solidarnosc", ktora polozyla kres nie tylko rzadom Gierka, ale komunistow w ogole. LUKA Pewnie, można było dzięki niemu nawet kupić cukier i mięso na kartki, a teraz, cholera, człowiek nie wie co wybrać, bo za dużo tego się wala po sklepach... LJK Jak sie ma forse, to mozna dobrze zyc i w Indiach, tam tez sklepy pelne towaru, ale LUKI jakos tam nie ciagnie... LUKA Praca była, pewnie, każdy dostawał mniej więcej tyle samo - więcej i tak nie potrzebował, bo i po co, żołądki i potrzeby mamy te same... W państwie totalitarnym przestępczość pospolita istotnie jest nieco mniejsza, ale czy to aby na pewno właściwy argument? LJK na pweno dla ofiar przestepczosci, tak kwitnacej w "demokratycznej" i "wolnej" III RP. ...I ty jesczcze smiesz na niego pluc, i to po jego smierci. WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LUKA: Tylko bez takich tanich, jarmarcznych chwytów, panie LK. Czyli co - Pan sobie będziesz wychwalał tego idiotę, a krytycy mają milczeć, bo człek nie żyje? To chyba nierówna walka, nieprawdaż? LK: Plucie na zmarlych czy nazywanie idiotami ludzi, ktorzy nie moga sie bronic to typowo katolickie zachowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++++++ R I nikt nic nie rozumie kto z kim i kto o czym-Panowie jasniej prosz IP: 213.98.114.* 14.08.01, 17:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do ljk... IDIOTY IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 09:15 Gość portalu: ljkel2 napisał(a): > LK: Plucie na zmarlych czy nazywanie idiotami ludzi, ktorzy nie moga > sie bronic to typowo katolickie zachowanie... Chętnie bym Ciebie opluł, jak ciebie w Polsce spotkam uczynię to. Ale IDIOTĄ mogę ciebie już teraz nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Jestem bez wstydu 14.08.01, 17:50 Gość portalu: ljkel2 napisał(a): > Ja tez pamietam, ze za Gierka ludzie mieli prace, nie bylo bezrobotnych, > bezdomnych czy zebrakow, mozna bylo smialo chodzic wieczorami po Warszawie > czy jezdzic noca autobusami, a nawet organizowac "Solidarnosc", ktora > polozyla kres nie tylko rzadom Gierka, ale komunistow w ogole. > I ty jesczcze smiesz na niego pluc, i to po jego smierci. > WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! --------------------------------------- Kolego, zle wybrales. Otoz ja nie mam tego typu wstydu jak Ty i Stalinow, Bierutow, Gomolkow i Gierkow bede tak okreslal, jak swoim zyciem na to zasluzyli. Natomiast chcialem Ci wskazac na pewne polamance logiczne, jakie charakteryzuja Twa wielowykrzyknikowa wypowiedz. Otoz piszesz, ze za Gierka bylo b. dobrze, do tego nawet stopnia, ze Polacy mogli sie zorganizowac w ruch protestu przeciwko temuz Gierkowi i jego komunizmowi. No to w koncu bylo dobrze, czy zle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Re: Jestem bez wstydu IP: *.vic.bigpond.net.au 15.08.01, 04:26 sceptyk napisał(a): Gość portalu: ljkel2 napisał(a): Ja tez pamietam, ze za Gierka ludzie mieli prace, nie bylo bezrobotnych, bezdomnych czy zebrakow, mozna bylo smialo chodzic wieczorami po Warszawie czy jezdzic noca autobusami, a nawet organizowac "Solidarnosc", ktora polozyla kres nie tylko rzadom Gierka, ale komunistow w ogole. I ty jesczcze smiesz na niego pluc, i to po jego smierci. WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sceptyk: Kolego, zle wybrales. Otoz ja nie mam tego typu wstydu jak Ty i Stalinow, Bierutow, Gomolkow i Gierkow bede tak okreslal, jak swoim zyciem na to zasluzyli. LK: Czyli jestes bezwstydnikiem... No coz, teraz podobno mamy wolnosc i demokracje, wiec wolno ci mowic co chcesz. A wkladajac Gierka do jednego worka ze Stalinem dowodziszsz, ze nie znasz zupelnie tematu: to tak jakbys wkladal do jednego worka Churchilla z Pinochetem - obaj byli przeciez politykami prawicowymi... Sceptyk: Natomiast chcialem Ci wskazac na pewne polamance logiczne, jakie charakteryzuja Twa wielowykrzyknikowa wypowiedz. Otoz piszesz, ze za Gierka bylo b. dobrze, do tego nawet stopnia, ze Polacy mogli sie zorganizowac w ruch protestu przeciwko temuz Gierkowi i jego komunizmowi. No to w koncu bylo dobrze, czy zle? LK: Wkladasz mi w usta slowa, ktorych nigdy nie wypowiedzialem. Za Gierka, tak jak teraz za Buzka, nie bylo dobrze, ale takie "solidaruchy" jak ty powinny docenic fakt, ze za rezymu gierkowskiego bylo mozliwe powstanie tej pierwszej Solidarnosci. Wkladasz S+P Gierka do jednego worka z Bierutem, za ktorego nawet komunisci siedzieli za kratkami (Kliszko, Spychalski a nawet, choc na krotko, Gomulka). Gierek byl de facto ojcem, albo praojcem tej obecnej polskiej demokracji, i chocby za to nalezy mu sie szacunek. Jako polityk, popelnil on sporo bledow, ale ktory z naszych politykow ich nie popelnil? Gierek zostawil za soba drogi, fabryki czy domy: co zostawil za soba Walesa, Krzaklewski, Mazowiecki czy Buzek? Glownie kleski bezrobocia, przestepczosci i korupcji. A ty ciagle plujesz na Gierka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Inaczej myślącego ljkel2 - gwałciciela - plującego na Bieruta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 09:32 Gość portalu: ljkel2 napisał(a): > LK: Za Gierka, tak jak teraz za Buzka, nie bylo dobrze, ale takie "solidaruchy" > jak ty powinny docenic fakt, ze za rezymu gierkowskiego bylo mozliwe powstanie > tej pierwszej Solidarnosci. Doceniamy to. Za Stalina nie wymordowano wszystkich ludzi, za Hitlera możliwe było wygranie z nim wojny. Gwałcona powinna docenić fakt, że gwałciciel przestał gwałcić. Gwałciciele wszystkich krajów łączcie się (jak przestaniecie gwałcić). Głowy do góry, ilkej2 jest z Wami. Gwałciciel wszelkiej logiki. > Wkladasz S+P Gierka do jednego worka z > Bierutem, za ktorego nawet komunisci siedzieli za kratkami (Kliszko, > Spychalski a nawet, choc na krotko, Gomulka). Piszesz, że NAWET komuniści siedzieli za kratkami. Nie wierzę!!! Nawet, a nawet Gomułka, to doprawdy niesłychane. Odetchnąłem gdy przeczytałem, że na krótko. Ten bierut to był okropny człowiek. Jak śmiesz na niego pluć. > Gierek byl de facto ojcem, > albo praojcem tej obecnej polskiej demokracji, i chocby za to nalezy mu > sie szacunek. Jesteś doprawdy INACZEJ MYŚLĄCY > Jako polityk, popelnil on sporo bledow, ale ktory z naszych > politykow ich nie popelnil? Gierek zostawil za soba drogi, fabryki czy domy: Wysiadam, wykończyłeś mnie czytelnika. Jakbyś jeszcze o tych fabrykach wspomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Do prawomyslnego Hiacynta IP: *.vic.bigpond.net.au 15.08.01, 11:35 ljkel2: Za Gierka, tak jak teraz za Buzka, nie bylo dobrze, ale takie "solidaruchy" jak ty powinny docenic fakt, ze za rezymu gierkowskiego bylo mozliwe powstanie tej pierwszej Solidarnosci. Hiacynt: Doceniamy to. Za Stalina nie wymordowano wszystkich ludzi, za Hitlera możliwe było wygranie z nim wojny. Gwałcona powinna docenić fakt, że gwałciciel przestał gwałcić. (wycieczki osobiste pomijam - ljkel2). ljkel2: Nalezy tez docenic, ze Balcerowicz nie wszystkim zabral prace, ze nie wszycy Polacy padaja ofiarami przestepczosci, a przede wszystkim, pomimo ciagle nowych utrudnien, tysiacom Polakow udaje sie wciaz dostac wizy do USA (Niemcy jakos ich nie potrzebuja, ciekawe dlaczego), a niektorzy Polacy to nawet dostali azyl na zachodzie, i to po roku 1990! Innymm slowem: byczo jest, aby tak dalej! Glosujcie na "Solidarnosc", dzieki nim Polska, co stala na krawedzi katastrofy w roku 1989 zrobila wielki krok naprzod! ljkel2: Wkladasz S+P Gierka do jednego worka z Bierutem, za ktorego nawet komunisci siedzieli za kratkami (Kliszko, Spychalski a nawet, choc na krotko, Gomulka). Hiacynt: Piszesz, że NAWET komuniści siedzieli za kratkami. Nie wierzę!!! Nawet, a nawet Gomułka, to doprawdy niesłychane. Odetchnąłem gdy przeczytałem, że na krótko. Ten Bierut to był okropny człowiek. Jak śmiesz na niego pluć. ljkel2: Nie udawaj glupiego, Hiacyncie. Wiesz, co mialem na mysli. Za Hitlera tez likwidowano hitlerowcow (np. cala gore SA). Tak, jak nie mozna porownywac Bismarcka z Hitlerem, to nie mozna porownywac Gierka z Bierutem, trzeba widziec te pozornie drobne, a w gruncie rzeczy istotne roznice! Gierek byl de facto ojcem, albo praojcem tej obecnej polskiej demokracji, i chocby za to nalezy mu sie szacunek. Hiacynt: Jesteś doprawdy INACZEJ MYŚLĄCY. ljkel2: Przyjmuje to jako komplement... Jako polityk, popelnil Gierek sporo bledow, ale ktory z naszych politykow ich nie popelnil? Gierek zostawil za soba drogi, fabryki czy domy: Hiacynt: Wysiadam, wykończyłeś mnie czytelnika. Jakbyś jeszcze o tych fabrykach wspomniał. ljkel2: Dzieki temu Balcerowicz i ska mieli co sprzedawac i co prywatyzowac, a kierowcy maja przynajmniej Trase Lazienkowska, Wislostrade czy droge szybkiego ruchu w-wa - Katowice. A wedlug Balcerowicza najwieksze osiagniecie ostatnich 10 lat to reforma bankowosci (Wprost 29/04/01). Rece wrecz opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłeg IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 09:11 Gość portalu: ljkel2 napisał(a): > sceptyk napisał(a): > > > Nie sadze, aby to byla nienawisc, jesli pamietam, ze tow. Gierek, z nadani > a > > Moskwy, sluzyl jako ''''''''utrwalacz'''''''' zbrodniczgo systemu komunistycznego > w Polsce. > > > > Po prostu mam pamiec, ani dobrom, ani zlom - ot, normalnom. Natomiast nie > > cierpie na jej zanik. > > Ja tez pamietam, ze za Gierka ludzie mieli prace, nie bylo bezrobotnych, > bezdomnych czy zebrakow, mozna bylo smialo chodzic wieczorami po Warszawie > czy jezdzic noca autobusami, a nawet organizowac "Solidarnosc", ktora > polozyla kres nie tylko rzadom Gierka, ale komunistow w ogole. > I ty jesczcze smiesz na niego pluc, i to po jego smierci. > WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Piosanie, że Gierek służył Moskwie jest komplementem (dla emigrantów t.pokroju), a nie pluciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Warchoł otrzymał nauki za E.Gierka a teraz szmata pluje na zmarłeg IP: *.vic.bigpond.net.au 19.08.01, 09:45 Pamietaj, ze za Gierka Polska nalezala do obozu sowieckiego, wola USA, a obecnie wyrzeklismy sie niepodleglosci na rzecz Watykanu, Waszyngtonu, Brukseli i Berlina przez zwykla zdrade. Hanba za to Walesie, Mazowieckiemu i im podobnym, co to obecnie rzadza Polska... Gierek staral sie, aby Polska mogla zdobyc maximum niezaleznosci w granicach jej narzuconych przez Jalte, nasi obecni zdrajcy staraja sie, aby Polska byla maxymalnie ulegla zachodowi. Powiedz wiec, kto byl patryota, a kto jest zdrayca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slon Mialem mu kidys rozwalic lebek, ale uznalem, ze nie warto plamic rak. IP: *.jwri.osaka-u.ac.jp 15.08.01, 02:44 Gość portalu: Adam napisał(a): > Jak w tytule,bydle nawet zmarłemu nie da spokoju. Drogi Adamie: Mialem E. Gierkowi kiedys rozwalic lebek ale uzanlem, ze nie warto plamic sobie rak. Mialem z nim porachunki osobiste. Moja zona, w odwecie za moja dzialanosc zostala ciezko pobita (kuracja zakonczyla sie trepanacja czaszki) przez kolesiow pana Gierka i kilka lat pozniej zmarla. Ucieszylem sie, ze Pan General od bezpieczenstwa Gierka jeszcze zyje. Bogu dzieki, bedzie jeszcze z kim pochasac. Wyksztalcenie odebralem najlepsze, w Polsce i za granica za pieniadze rzadu niemieckiego. Nie mialem i nie mam dla Gierka szacunku, poniewaz uwazam go za przestepce politycznego. Smierc nie zwalnia z orzeczenia winy. Z powazaniem, Slon P.S. Przysle Ci moje dane, jesli sie przedstawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Mialem mu kidys rozwalic lebek, ale uznalem, ze nie warto plamic IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.08.01, 03:10 Szanowny Panie Slon. Czy nie uważa Pan ,że było dość czasu na szukanie sprawiedliwości. Za życia Ś.P Gierka a nie dopiero po Jego śmierci? Kiedy On nie może się bronić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Ara o poszukiwaniu sprawiedliwości IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 09:36 Gość portalu: ar napisał(a): > Szanowny Panie Slon. > Czy nie uważa Pan ,że było dość czasu na szukanie sprawiedliwości. Za życia Ś.P > > Gierka a nie dopiero po Jego śmierci? Kiedy On nie może się bronić? Szanowny ar, może byś łaskawie poiformował gdzie tej sprawiedliwości należało szukać i w jaki sposób. Chwilowo poszukuje sie sprawiedliwości u Kiszczaka i Jaruzelskiego. Chciałbyś sądy wykończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amen Re: Mialem mu kidys rozwalic lebek, ale uznalem, ze nie warto plamic IP: *.cambr1.on.wave.home.com 15.08.01, 04:01 Gość portalu: Slon napisał(a): . > Moja zona, w odwecie za moja dzialanosc zostala ciezko pobita (kuracja zakonczy > la > sie trepanacja czaszki) przez kolesiow pana Gierka i kilka lat pozniej zmarla. > Ucieszylem sie, ze Pan General od bezpieczenstwa Gierka jeszcze zyje. Bogu > dzieki, bedzie jeszcze z kim pochasac. > > Wyksztalcenie odebralem najlepsze, w Polsce i za granica za pieniadze rzadu > niemieckiego. Za takie wyksztalcenie to pan masz uzasadnione pretensje ( "pochasac" ) . Ale dlaczego do s.p. Gierka ? Podoba mi sie nowatorska (nie za bardzo) zasada odpowiedzialnosci szefa za grzechy podwladnych . Czyli gdy mi proboszcz poderwie moja zone , to ja moge biskupowi jajeczka kozikiem - cyk ! Natomiast nieporozumieniem jest stawianie Gierka w jednym szeregu ze Stalinem . Tak samo twierdzenie , ze w Polsce byl komunizm . To byl tylko (na szczescie) socjalizm . Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Mialem mu kidys rozwalic lebek, ale uznalem, ze nie warto plamic IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 09:39 Gość portalu: Amen napisał(a): > Gość portalu: Slon napisał(a): > > . > > Moja zona, w odwecie za moja dzialanosc zostala ciezko pobita (kuracja zak > onczy > > la > > sie trepanacja czaszki) przez kolesiow pana Gierka i kilka lat pozniej zma > rla. > > Ucieszylem sie, ze Pan General od bezpieczenstwa Gierka jeszcze zyje. Bogu > > > dzieki, bedzie jeszcze z kim pochasac. > > > > Wyksztalcenie odebralem najlepsze, w Polsce i za granica za pieniadze rzad > u > > niemieckiego. > Za takie wyksztalcenie to pan masz uzasadnione pretensje ( "pochasac" ) . Ale > dlaczego do s.p. Gierka ? Nie zauważyłeś błędu w słowie "kidyś", jesteś doprawdy niedouczony. O kulturze nie wspomnę. > Podoba mi sie nowatorska (nie za bardzo) zasada odpowiedzialnosci szefa za > grzechy podwladnych . Ignorantem jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś