map4 Re: Witamy w IV RP ;-) 28.04.06, 08:23 tomek854 napisał: > z wicepremierem Burakiem Mała łamigłówka logiczna: załóżmy, że razem zorganizujemy blokadę drogi z lotniska tuż przed rozpoczęciem wspólnej inspekcji Twierdzy Wrocław przez połączone siły Lecha Aleksandra I, księcia regenta Kazimierza Krzywoustego II i hetmana polnego Andrzeja Śniadego otoczonych rojem pomniejszej a lojalnej wobec tronu zaściankowej szlachty rodem z LPR ... Jak myślicie: zwiną nas za terroryzm czy zaoferują posadę wicepremiera ? W sumie to na dwoje babka wróżyła ... Aby opisać dzisiejszą sytuację polityczną w Polsce trzeba sięgnąć do ludowej mądrości rosyjskiej: "i smieszno, i straszno". Zapewne Tomku, chciałbyś wiedzieć, co teraz będzie. Paszport w dłoń i uciekaj w stronę przejścia granicznego, dopóki granice są jeszcze otwarte ... radzę. Odpowiedz Link
truten.zenobi Re: Witamy w IV RP ;-) 28.04.06, 08:32 a to by było ciekawe witać wszędzie Andrjeja blokadą Odpowiedz Link
bonczek_hydroforgroup hola, hola ! 28.04.06, 08:41 No właśnie! Chwile poswięciłem tej łamigłówce politycznej i cóz się okazuje. Przecież Lepera ktoś wybrał? Ba ktoś kto dał mu więcej głosów niż LPR, SLD, PSL. Mnie w żaden sposób nie dziwi to że został wicepremierem. Skoro od prostaka wszedł wysoko niczym Nikodem i to na naszych /znaczy się wyborców głosach/ to znaczy, że ejst odzwierciedleniem potrzeb i racji jakiejś grupy społecznej. I to najbardziem nie przeraża , że Leper to MY! Nie wziął się z kosmosu. Nie narzucił nam go German ni Sowiet nijaki - to wyrób made in Poland. Jest doskonałym przykładem porzekadła, że i przedi po szkodzie Polak głupi......... Szkoda tylko, że tych głupich tak wielu post-zdrówka p.s dzieci wysyłam za granicę bo tu już normanie nie bedzie. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Zaimponował mi. 28.04.06, 10:40 Koleś jest brzydkim chamem, ale stworzył jedyną nie postkomunistyczną i nie postsolidarnościową siłę polityczną w Polsce. Prze jak dzik przez zagon ziemniaków. Obstawiam, że wykiwa bliźniaków. A tak vogóle DON'T PANIC. Odpowiedz Link
no.logo Re: Zaimponował mi. 28.04.06, 11:37 Nie postkomunistyczną? Żartujesz? Były wiejski sekretarz POP wraz z kolegami - agentami SB? Odpowiedz Link
bonczek_hydroforgroup keine wyjscie 28.04.06, 11:39 w rp nie ma mozliwosci nie byc postkomunistą czy postsolidaruchem, lub ex ubekiem - no chyba że ktoś jest z nepalu i dopiero do polski przyjechał........ Odpowiedz Link
no.logo Re: keine wyjscie 28.04.06, 11:41 Jak jest z Nepalu, to prawdopodobnie nepalski maoista forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35645&w=39256374 Odpowiedz Link
brezly Re: keine wyjscie 28.04.06, 12:06 Tiaaa, spodobalo mi sie co Majcherek napisal. ze III RP posadzila do wiezienia Rywina, a czwarta IV RP zrobila Leppera wicepremierem. "We're sargeant Lepper lonely hearts club gang We hope you will enjoy the show". Macie: It was twenty years ago today, Sgt. Lepper taught the band to play They've been going in and out of style But they're guaranteed to raise a smile. So may I introduce to you The act you've known for all these years, Sgt. Lepper's Lonely Hearts Club Band. We're Sgt. Lepper's Lonely Hearts Club Band, We hope you will enjoy the show, I reprise: Sergeant Lepper's Lonely Hearts Club Band We'd like to thank you once again Sergeant Lepper's one and only Lonely Hearts Club Band t's getting very near the end Odpowiedz Link
brezly Do kompletu 28.04.06, 12:09 We're Sgt. Lepper's Lonely Hearts Club Band, Sit back and let the evening go. Sgt. Lepper's lonely, Sgt. Lepper's lonely, Sgt. Lepper's Lonely Hearts Club Band. It's wonderful to be here, It's certainly a thrill. You're such a lovely audience, We'd like to take you home with us, We'd love to take you home. I don't really want to stop the show, But I thought that you might like to know, That the singer's going to sing a song, And he wants you all to sing along. So let me introduce to you The one and only qurvik w oku And Sgt. Lepper's Lonely Hearts Club Band. Odpowiedz Link
zalogowany.cookie We all live in the yellow duckmarine 28.04.06, 12:17 Zanurzenie wkrótce. Odpowiedz Link
no.logo Piękne... 28.04.06, 12:19 Uważaj, bo za naigrywanie się z władz państwowych grozi ciupa Odpowiedz Link
map4 Re: Piękne... 28.04.06, 12:36 brezly napisał: > Moga mi zaspiewac "Get back" ) Zastanawiam się, czy ukrytym celem rządu PiS nie jest takie zdołowanie kraju, żeby wszyscy młodzi wyjechali a potem zaczęli przysyłać rodzinom walutę. Wtedy kraj utrzymywać się będzie z emigrantów, podobnie jak Kuba Fidela Castro. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Zaimponował mi. 28.04.06, 12:47 no.logo napisał: > Nie postkomunistyczną? Żartujesz? Były wiejski sekretarz POP > wraz z kolegami - agentami SB? > Samobrona wyrosła w III RP, pozostałe maja korzenie w PRL... Odpowiedz Link
faux.pas Re: Zaimponował mi. 29.04.06, 11:55 hurysa1 napisała: > Samobrona wyrosła w III RP, pozostałe maja korzenie w PRL... OK, ale założyciel i lider partii to jakby jej wiztytówka, a ta właśnie ikona od 1977 do 1980 roku była członkiem (jak ja lubię to określenie ) PZPR. Poza tym Związek Zawodowy Rolnictwa Samoobrona to jednak wytwór lewicowy mimo tego, że założony w 1992 roku No chyba, że to prawicowi działacze wymyślili związki zawodowe? Odpowiedz Link
no.logo Re: Zaimponował mi. 29.04.06, 13:11 Ej, fałkspas, odforum się od związków zawodowych! Gdyby nie garstka bardzo odważnych ludzi żyjących w XIX wieku, to dzisiaj zasuwałbyś po 18 godzin dziennie i cieszył się, że tylko tyle Odpowiedz Link
faux.pas Re: Zaimponował mi. 29.04.06, 16:25 Kiedy ja nie mam nic do związków. Mówię tylko, że to wytwór lewicowy. A co do pracy po kilkanaście godzin na dobę - sam dobrze wiesz, że w pewnych kręgach to norma Odpowiedz Link
map4 Re: Zaimponował mi. 02.05.06, 07:53 faux.pas napisał: > Kiedy ja nie mam nic do związków. Mówię tylko, że to wytwór lewicowy. Czy to je dyskwalifikuje ? Dlaczego prawica, tak chętnie kojarzona w Europie z chrześcijaństwem, wartościami, godnością jednostki ludzkiej tak chętnie pracownikiem pomiata ? > A co do pracy po kilkanaście godzin na dobę - sam dobrze wiesz, że w pewnych > kręgach to norma Tyle, że dzięki związkom zawodowym jest to Twój wolny wybór. Albo pracujesz normalnie, normalnie zarabiając, albo zasuwasz robiąc karierę, kupując sobie coraz więcej coraz droższych zabawek i skracając sobie życie. Gdyby nie związki zawodowe, do dziś pracowalibyśmy we wszystkie soboty a i pewnie w co drugą niedzielę też. Śmiem jednocześnie twierdzić, że wcale przez to nie bylibyśmy dalej. Przemęczeni pracownicy są mało wydajni, ale tej prawdy wielu pracodawców jeszcze nie zna. Odpowiedz Link