Dodaj do ulubionych

Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina

IP: *.icpnet.pl 09.03.04, 10:09
Panie Adamie Michnik, co będzie jak się wyświetli pana rola w tej aferze, być
może ktoś Pana wrobił, ktoś się Panem wytarł, szkoda będzie Pana. Pamiętam,że
kiedyś A. Michnik to był ktoś, to były zasady i morale - a dzisiaj?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.sa.bigpond.net.au 09.03.04, 10:12
      Balcerowicz musi odejsc!
      Nie, czekaj, nie to haslo.. jak to bylo..
      Aha, Polska dla Polakow, Zydzi precz z Polski!
      No ulzylo mi, jak to sam juz napisalem, to nie musze czekac az inne przymuly
      to beda pisaly.
      • gandalv Sąd będzie oglądać M. Olejnik :))))))) 09.03.04, 10:24
        Może lepiej posłuchać radia - np. Pieńkowskiej albo Durczoka:)
        Pozdrawiam
        Gandalv
        www.twojamagia.republika.pl

• 90_procent_polakow MICHNIK, MASZ SZMATĘ ZAMIAST GĘBY, NIESTETY 09.03.04, 13:56
          • Gość: fan Michnika Re: MICHNIK, MASZ SZMATĘ ZAMIAST GĘBY, NIESTETY IP: *.pl 09.03.04, 14:30
            A ja sie z tym absolutnie nie zgadzam!!!
          • Gość: ojciec dyrektor Re: MICHNIK, MASZ SZMATĘ ZAMIAST GĘBY, NIESTETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 17:36
            Ciemniaku katolicki!! Spozniles sie dzis . O ktorej sie wchodzi na
            michnika. Zwalniam cie.
            • Gość: transwestyta ---JA TAM UWAZAM ZE MICHNIK JEST LADNY--- IP: *.crowley.pl 09.03.04, 19:01
              • Gość: Edek SĄD NIE LOJALNY!!! COŚ BYŁO USTALONE?! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 19:23
                JA TAM TEŻ UWAZAM ZE MICHNIK JEST LADNY NO I SEKSOWNY JAK ZOOTECHNICZKA MO.
                Wspaniała para!!!
          • Gość: zc 90% - ty zamiast gęby masz dupę; co ty k... dla IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.03.04, 22:46
            tego kraju zrobiłęś? Ten facet na samych tymczasowych zatrzymaniach chyba z pół
            roku przesiedział. Skąd biorą się takie gówna jak ty. Ten facet często się myli
            i można mieć do niego pretensje za 'niedźwiedzie' z bolszwikiem, głupawą
            megalomanię, cóż, można to czasami nazwać łajdaczeniem własnego życiorysu.
            Jednak to w końcu jego życiorys. To wszystko w żadnym wypadku nie daje jakimś
            dupkom jak ty prawa do obrażania tego człowieka.
        • Gość: Jerzy Re: Sąd będzie oglądać M. Olejnik :))))))) IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 09.03.04, 18:38
          W sprawie M. Olejnik : czemy wszystkie inteligentne kobiety są takie brzydkie ?
        • Gość: Edek Sąd NIE LOJALNY!!!! A JOLA LOJALNA???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 19:32
          Na Boga, Zeusa Olimpijskiego, TO CI DOPIERO AFERA. Michnik w zmowie z Wysokim
          Sądem. Co na to prokuratura i komisja śledcza?!!!
        • Gość: Jagnieszka Pani Kublik pro memoria IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.04, 23:11
          Nie bądź bezpieczna. Komputer pamięta
          Możesz go zniszczyć. Zastąpi go nowy
          Spisane będą czyny i rozmowy
          Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy
          I sznur. I gałąź pod ciężarem zgięta
          Jagnieszka (secundum CM)
          P.S. Zima w tym roku trwa przynajmniej do 21 marca
          • Gość: Leszek Re: Pani Kublik pro memoria IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 09.03.04, 23:50
            Wreszcie sie odezwala nasza czerwona szmatka - plagiatka
          • Gość: hawk Jagnieszko, ale dokopałaś Jakubowskiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 00:37
            Brawo ;-)))

Ten nieudolnie zniszczony komputer, spisane czyny, pasuje do Jakubowskiej, jak
            ulał, co prawda sugerowanie Jakubowskiej, by sie powiesiła zimowym świtem to
            troche ekstremalne, choć istotnie seppuku byłoby jakims honorowym wyjściem dla
            tej skorumpowanej suki. No, ale musiałaby miec honor, a tem przypadek tu nie
            zachodzi, podobnie, jak w wypadku Brunatnego Roberta.

Wszyscy myśleli, że jesteś zakłamaną SLDUPą, a tu proszę, przejrzałaś na oczy w
            obliczu twardych dowodów kłamstwa. Gratulacje ;-0)))))
      • Gość: KAMILKA Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 20:50
        TWOJA OBECNOŚĆ TO BŁAD MATRIXA, TYPOWY PÓLGŁOWEK, ŻAŁOSNY ANTYSEMITA.
    • Gość: Michal Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.sa.bigpond.net.au 09.03.04, 10:14
      A dzisiaj jest tak samo. Masz inne dowody, ze jest inaczej?
    • Gość: funia Może wreszcie i Michnikowi sąd się do d...dobierze IP: *.TKK.net.pl / *.tkk.net.pl 09.03.04, 11:08
      Za intrygi,za ukrywanie tego faktu przez 1/2 roku,za szarogęszenie się w
      polityce,za źle pojęte kombatanctwo i bezczelne wykorzystywanie przeszłości do
      celów komercyjnych,za jego bute i arogancję przed Komisja Śledczą,za to że
      wszystko wie najlepiej,za to że chce być sumieniem narody itp.
      • Gość: Gwidon Re: Może wreszcie i Michnikowi sąd się do d...dob IP: 5.3R2D* / 195.233.250.* 09.03.04, 11:21
        Tylko ze te powody nie sa objete paragrafem. Nie rozumiem wiec z jakiej racji
        sad mialby sie za to do d... p. Michnika dobrac.
        • Gość: jav Re: Może wreszcie i Michnikowi sąd się do d...dob IP: 213.17.204.* 09.03.04, 11:24
          Wystarczy zastosować kodeks karny wg Stefana Michnika.
          Dajcie mi człowieka, a winę i dowody znajdę
      • Gość: polak Re: a w jaki sposób to ukrył? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 12:34
        skoro zaraz po nagraniu ujawnił to millerowi a potem dziesiątkom innych osób? bo
        czegoś nie rozumiem?
      • Gość: james Re: Może wreszcie i Michnikowi sąd się do d...dob IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.03.04, 14:03
        Gość portalu: funia napisał(a):

> Za intrygi,za ukrywanie tego faktu przez 1/2 roku,za szarogęszenie się w
        > polityce,za źle pojęte kombatanctwo i bezczelne wykorzystywanie przeszłości
        do
        > celów komercyjnych,za jego bute i arogancję przed Komisja Śledczą,za to że
        > wszystko wie najlepiej,za to że chce być sumieniem narody itp.

A my, Polacy, nie lubimy, jak nam sie przypomina o sumieniu, oj nie lubimy...
        Bo przeciez jestesmy bez skazy, czysci, doskonali - a takie Michniki tylko
        psuja nasze dobre samopoczucie i wyobrazenie na swoj temat.
        Rece opadaja, jak czyta sie takie funiowe wypociny.
      • Gość: Zenon Re: Może wreszcie i Michnikowi sąd się do d...dob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 18:31
        Funiu, nie krepuj sie. I za to ze jemu sie udalo a tobie nie.
    • Gość: hawk Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 11:23
      Ciekawe, co sobie przypomni tym razem. A może wybiegnie z krzykiem: "ja nie
      musze zeznawać!"

Jedyne, co pamięta na pewno, to to, że jego kumple, Olek i Leszek są niewinni i
      za to jest gotów umrzeć.

I to był mój idol! Niech go psy p.....
      • Gość: nina Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.icpnet.pl 09.03.04, 12:10
        Zastanawia mnie wiele w tej aferze, Michnik na przyjście Rywina miał już
        ustawioną kasetę, no bo w trakcie rozmowy nie szperał i nie ustawiał. Rywin to
        chyba taki ostatni głupek nie był, coś by zauważył, chyba, że się wcześniej
        dogadali a póżniej Michnik swoje podziemne praktyki wdrożył. Tak sobie mySlę,
        że dobrze by było poszperać w twardych dyskach AGORY, szczególnie Wandy
        Rapaczyńskiej.
        • Gość: polak Re: wczoraj się urodziłeś czy co IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 12:38
          niby dlaczego cie to zastanawia - przeciez pare dni wczesniej rywin łaził za
          rapaczynską i sie zapowiadał, ona go odesłała do michnika, co w tym jest
          zastanawiającego? przed komisją i prokuraturą było to dokładnie wyjasnione. zaś
          fakt ze rywinowi przez mysl nie przyszlo, ze moglby zostac nagrany mi włosy jeży
          na głowie - bo to oznacza, ze podobnych rozmów korupcyjnych on odbył w zyciu WIELE
          • Gość: obserwator2 Przychodzi Wandzia do Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 16:07
            Gość portalu: polak napisał(a):

> niby dlaczego cie to zastanawia - przeciez pare dni wczesniej rywin łaził za
            > rapaczynską Rywin powoływał się w rozmowie z prezes Agory Wandą Rapaczyńską.

Kurde balans. Odczytano właśnie z taśmy (coś co było przykryte szumem):

>>W nagraniu słychać było też słowa Rywina: "zawołał mnie Zarębski (Andrzej -
            PAP) i też Wandzia (Rapaczyńska)".<<

To Rywin łaził za Rapaczyńską, czy Rapaczyńska za Rywinem?????????

Logika sytuacji jest jasna. To Agora miała interes by odkręcić coś w projekcie
            ustawy. To Rapaczyńska szukała dojścia do ludzi piszących ustawę. To
            Rapaczyńska powiedziała: "chcesz posadę w Polsacie - musisz nam pomóc" i
            wręczyła mu tekst autoporawki przy ich pierwszym spotkaniu z jej inicjatywy
            (10lipca).
            Gdy dla Rywina stało się jasne (z rozmów z Kwiatkowskim), że autoporawka spełni
            oczekiwania Agory - poszedł po honorarium DLA SIEBIE, Jakubowskiej nie
            wtajemniczając!!!
            Czy to nie jest jasne?

Rapaczyńska zataiła przed Michnikiem (prawdopodobnie), że to ona zaczęła, albo
            przynajmniej to zbagatelizowała, i wpuściła Adasia w maliny. Rozpętał burzę,
            która (jeśli sprawiedliwości stać się ma zadość) uszkodzi głównie jego.

• Gość: Zenon Re: Przychodzi Wandzia do Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 18:43
              Widze ze z kolegi to taki "duch Hopkirka",co to wszystko wiedzial i widzial.
              Tyle ze on byl duchem i filmowa bajka, czego o koledze chyba nie da sie
              powiedziec. Troche takze kolega jest podobny do Kaczki Prezydenckiej co to:"ma
              przekonanie graniczace z pewnoscia". Tyle, ze jak dochodzi do konkretow to
              przegrywa wszystkie procesy.
              Zalecam zatem koledze zaniechanie konfabulacji i mitomanii.Bo z logika nie maja
              one nic wspolnego.I w ogole zdrowiej.
            • ada.wierzbicka Re: Przychodzi Wandzia do Rywina 10.03.04, 10:50
              Gość portalu: obserwator2 napisał(a):
              > Logika sytuacji jest jasna. To Agora miała interes by odkręcić coś w
              projekcie
              > ustawy. To Rapaczyńska szukała dojścia do ludzi piszących ustawę. To
              > Rapaczyńska powiedziała: "chcesz posadę w Polsacie - musisz nam pomóc" i
              > wręczyła mu tekst autoporawki przy ich pierwszym spotkaniu z jej inicjatywy
              > (10lipca).
              > Gdy dla Rywina stało się jasne (z rozmów z Kwiatkowskim), że autoporawka
              spełni
              >
              > oczekiwania Agory - poszedł po honorarium DLA SIEBIE, Jakubowskiej nie
              > wtajemniczając!!!
              > Czy to nie jest jasne?
              >
              > Rapaczyńska zataiła przed Michnikiem (prawdopodobnie), że to ona zaczęła,
              albo
              > przynajmniej to zbagatelizowała, i wpuściła Adasia w maliny. Rozpętał burzę,
              > która (jeśli sprawiedliwości stać się ma zadość) uszkodzi głównie jego.

BArdzo ciekawa teza. W jej świetle Rywin faktycznie mógł działać sam. Jeśli SLD
              rzeczywiście chciało stworzyć koncern medialny konkurencyjny dla GW to chyba
              nie potrzebowało ugadywać się z Wyborczzą nawet za 17 mld. Potęgę mediów można
              tworzyć mając mniejsza kasę jeśli ma się korzystene przepisy. Jakubowska i
              KRRiT tworząc przepisy antykoncentracyjne rzeczywiście działałaby dla dobra
              państwa pod warunkiem, że
              1.nikt nie brał za to $
              2.nikt nie chciał tworzyć lub wzmacniać konkurencji
              Widać to chociażby po wynikach "faktu": obecnie nr1 w sprzedaży.
    • Gość: polak Re: nie wiesz? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 12:31
      dzisiaj michnik to jest ktoś, kto ujwanił największą aferę III rp. to jest Ktoś.
    • Gość: XYZ Troch faktow o Michniku... IP: *.nask.waw.pl 09.03.04, 12:37

perso.wanadoo.fr/m.ostrowski/eur06_.htm

XYZ
      • Gość: polak Re: taaa, fakty w wersji faszysty r.j.nowaka IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 12:47
        wyrywajac z kontekstu jedne słowa a uwypuklajac drugie, mozna i stalina uznac za
        porzadnego czlowieka, prawda?
      • Gość: eswu Re: Trochę faktow o Michniku... IP: 217.153.6.* 09.03.04, 14:15
        O kurczę! XYZ nie wiedziałem że jesteś też faszystą. Bo że nie lubisz żydów to
        gdzieś się już produkowałeś. Mam dobrą książkę choć przedwojenną - Poznaj Żyda.
        przekażę jak podasz kontakt.
        • Gość: XYZ Oświadczenie! IP: 212.14.0.* 10.03.04, 10:08
          Stanowczo stwierdzam, iż ktoś podszył się pod mój nick. Fakt, nie przepadam za
          Adasiem. Jednak jego pochodzenie mnie nie interesuje. Może byc nawet
          zimbabwańczykiem. Przypisywanie mi związków z Naszą Polska odbieram jako atak
          tych forumowiczów, którzy nie potrafia prowadzić dyskusji. Oskarżanie mnie o
          faszystowskie ciągoty pozostawiam bez komentarza. I niech mi kolega eswu
          przypomni gdzie atakowałem Żydów? Kilkarazy użyłem w stosunku do Adasi nazwiska
          jego ojca i nie ze względu na semickie brzmienie, a "bliskość" do słowa
          szachraj. Mam wielu przyjació żydowskiego pochodzenia i bardzo ich szanuję.
          Daleki jestem od uprzedzeń rasowych.

XYZ
          • ada.wierzbicka Re: Oświadczenie! 10.03.04, 11:03
            Mimo szczerych chęci nie widzę. Gdzie w tym tekście jest antysemityzm?!
    • Gość: jak Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.04, 12:42
      Zasady moralne u Michnika chyba cię zupełnie pogieło kiedy niby ten kumpel
      Kiszczaka i Jeruzalskiego miał zasady moralne ? to w marksizmie leniniżmie
      wogóle jest zabronione a kiedyś ostro karane.
    • Gość: JKB Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 13:11
      A o jakiej lojalności wspomniał to Pan Redaktor? Czyja i wobec kogo ta
      lojalność?
    • Gość: Miś Re: Pytania Sądu są złośliwe i nielojalne IP: 213.76.152.* 09.03.04, 13:19
      Nam nie jest wszystko jedno
      Pytania sądu kierowane do Naczelnego GW muszą być zadawane zgodnie z
      wcześniejszymi ustaleniami bo w przeciwnym przypadku nie zostaną zachowane
      warunki zmowy Agory z Sądem.
      Jaką lojalność miał na myśli Naczelny szacownej nieobojętnej na korupcyjne
      układy gazety? Czy przypadkiem taką, że GW nie będzie prowadziła śledztwa
      dziennikarskiego przeciwko składowi sędziowskiemu w zamian za skazujący wyrok
      dla SLD
      • t.o.m.e.k Re: Pytania Sądu są złośliwe i nielojalne 09.03.04, 13:30
        Hahahaha - doskonałe!!!
        Pytania sądu są nielojalne - wobec Michnika, oczywiście. Przecież to od dawna
        wiadomo, że wobec kogo jak kogo, sąd powinien być lojalny w zadawaniu swoich
        pytań...
        Michnikowi przecież nie jest wszystko jedno, jakie pytania mu sie zadaje...
        No po prostu ręce opadają... Ciekawe, czy wierchuszka Gazety i Agory dosżły już
        do wniosku, że Adam Michnik vel Andrzej Zagozda po prostu zaczyna je takimi
        zachowaniami kompromitować? Jeśli nie, to czas najwyższy...
        • 90_procent_polakow MICHNIK, MASZ SZMATĘ ZA GĘBĘ, NIESTETY 09.03.04, 13:52
          MICHNIK, MASZ SZMATĘ ZA GĘBĘ, NIESTETY
        • Gość: funia Re: Pytania Sądu są złośliwe i nielojalne IP: *.TKK.net.pl / *.tkk.net.pl 09.03.04, 23:58
          Jak sąd a wcześniej Komisja śledcza śmią zadawać p.Michnikowi niewygodne
          pytania,przecież tylko on zna całą prawdę i tylko on może wydać a właściwie juz
          dawno wydał wyrok w tej sprawie.Jakim prawem w ogóle sąd jego przesłuchuje?
      • Gość: Madresz Żydom sie we łbach przewraca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 19:43
        Obejrzyjcie sobie w TV jak dziś Michnik opieprza Wysoki Sąd polski. Zydzi juz
        czują że ten kraj nleży do nich.
    • Gość: Rafal Bezczelny typ ten Michnik IP: *.urscorp.com 09.03.04, 13:30
      Jak widdac w III RP Pan Naczelny zarezerwowal prawo do wyglaszania krytycznych
      sadow i zadawania niewygodnych pytan tylko dla siebie i swoich protegowanych.
      Jak ktos ma czelnosc jego zapytac o cokolwiek innego niz on by chcial, to piana
      na ustach, wrzask i utrata panowania nad soba. Niewazne czy to dziennikarz,
      prokurator, czy nawet sedzia. A swoja droga, ze mu takie numery uchodza. W
      normalnym kraju zostalby na noc za obraze sadu. Ale widac, ze w Polsce sa
      rowni i rowniejsi.

A swoja droga lgarz z niego niegorszy niz sam Rywin. Nagle niczego sobie nie
      przypomina, wszystkiemu zaprzecza.
      • Gość: jac Czy bezczelny Michnik, czy chory kraj, IP: 213.17.204.* 09.03.04, 13:41
        A od kiedy Polska jest normalnym krajem?????
    • Gość: AlterEgo Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: 195.20.110.* 09.03.04, 13:37
      A co znaczy, że zdaniem Michnika Sąd jest nielojalny? wobec kogo? wobec
      redaktora naczelnego Wyborczej?

Bardzo mnie to ciekawi :D
      • Gość: hepi Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 13:50
        To może Rokita z swoim raportem może nie tak do końca z choinki sie urwał?
        • Gość: mimikra Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 16:44
          z choinki nie, to musiało być coś znacznie wyższego. czytałam dziś wywiad z
          rokitą z newsweeka (fragment jego książki) i nie wiem już czy ten facet jest
          kretynem, świnią, czy może jedym i drugim na raz.
          • Gość: Zenon Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 19:00
            Wszystkim na raz. To czlowieczek o patologicznym przeroscie ego i superego,
            nienawidzacy szczerze i bezpardonowo kazdego inteligentniejszego i lepszego od
            siebie. Taki typ klasowego prymusa i kujona, ktory na widok nowego, bardziej
            utalentowanego ucznia toczy piane z ust. Zdolny do wdeptania w ziemie kazdego i
            to za pomoca wszystkich dostepnych metod, ktoremu sie lepiej udalo niz jemu. No
            bo kimze Rokita dotychczas byl? Poslem,wedrownikiem partyjnym,dezerterem z UW,
            urzedasem w URM? Do dzisiaj ten chory na zawisc czlowieczek nie moze przebolec
            pozycji jaka zdobyla GW, Michnik i - ogolniej -ludzie z KOR.
            • Gość: Jagnieszka W życiu nie czytałam! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 22:46
              Tak dobrej charakterystyki Michnika.
        • Gość: mimikra Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 16:49
          z choinki raczej nie, to musiało być coś znacznie wyższego. czytałam dziś wywiad
          z rokitą z newsweeka i sama nie wiem już, czy ten facet jest kretynem, świnią, a
          może jednym i drugim naraz.
    • 90_procent_polakow MICHNIK, MASZ SZMATĘ ZAMIAST GĘBY, NIESTETY 09.03.04, 13:51
      MICHNIK, MASZ SZMATĘ ZAMIAST GĘBY, NIESTETYMICHNIK, MASZ SZMATĘ ZAMIAST GĘBY,
      NIESTETY
      • Gość: ab Re: MICHNIK, MASZ SZMATĘ ZAMIAST GĘBY, NIESTETY IP: *.clubnet.pl 09.03.04, 14:07
        Czy to czytelnicy TRYBUNY i NASZEGO DZIENNIKA przeszli na forum GAZETY ?
        • 90_procent_polakow Re: MICHNIK, MASZ SZMATĘ ZAMIAST GĘBY, NIESTETY 09.03.04, 14:12
          Nie, to tylko za usta-usta z Leszkiem, biesiadki z Kwaskiem i innymi mu
          podobnymi, nie wspominając o coraz bardziej oczywistym uwikłaniem w aferę
          Rywina. Pozdr.
    • Gość: Marko Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.04, 13:53
      Niech się Naczelny nie denerwuje... chyba że jest coś na rzeczy...
      • Gość: arek Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.gpd.com.pl 09.03.04, 16:28
        Oczywiście, każdy mąciwoda wykorzystuje ten sam mechanizm - rzuca oskarżenia i
        liczy na to, że większość ludków z mózgami wielkości łepka od szpilki dokona
        równie błyskotliwej weryfikacji.
    • Gość: kurek to sąd ma być w stosunku do Michnika "lojalny"? IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 14:05
      czuję, że reb Szechter przed tym sądem będzie miał więcej powodów do
      zdenerwowania
      • Gość: zaczepnik Re: to sąd ma być w stosunku do Michnika "lojalny IP: *.veranet.pl 09.03.04, 14:14
        ano ma, jak widać!!
        a, że nie był, to jutro zostanie obrzygany w wybiórczej "wojującym
        antysemityzmem".
        czy towarzysz naczelny, któremu "nie jest wszystko jedno" nie widzi, że sam
        siebie pogrąża coraz bardziej?
    • Gość: d Rywin kasę wziął, nic nie przyłatwił, to ten go .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 14:05
      Rywin kasę wziął, nic nie przyłatwił, to ten go opublikował
    • Gość: marysia Rywin wpada w panikę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 14:08
      Zaczyna dawać głos, mimo że wcześniej odmówił składania zeznań. Chyba coraz
      bardziej zaczyna się bać o swój tyłek i przestaje wierzyć swoim mocodawcom,
      żeby trzymał gębę zamknietą na kłódkę.
    • Gość: polak Aaron Sechte IP: *.ibb.waw.pl 09.03.04, 14:14
      Czy wiecie kto to jest Aaron sechte???
    • szmata_zamiast_gemby POZDROWIENIA OD KISZCZAKA I JARUZELSKIEGO 09.03.04, 14:32
    • inaww Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina 09.03.04, 15:30
      Kiedy się czyta niektóre komentarze to nie sposób pozbyć się wrażenia, że dla
      nieco młodszych uczestników dyskusji wszystko co się stało w Polsce zanim
      powstała Solidarność - to czarna dziura o której nic kompletnie nie wiedzą.
      Nic nie wiedzą o roli red. Michnika w budzeniu świadomości Polaków - o tym że
      aż tak głupio zarządzana jest PRL, co to jest demokracja (prawdziwa, a
      nie "ludowa"), o konieczności zmiany sposobu zarządzania gospodarką - żeby była
      efektywna, żeby papier toaletowy nie był luksusem, prasa i telewizja nie
      kłamała, żeby nie było tanich lokali "za żółtymi firankami" (tylko dla milicji,
      SB i wysoko postawionych partyjniaków), żeby o produkcji sznurka do
      snopowiązałek nie decydował Komitet Centralny PZPR, a telefon nie był marzeniem
      realizowanym po 20 latach, żeby każdy mógł mieć paszport we własnej szufladzie,
      a nie przechowywany w komendzie milicji i wydawany, (a częściej - nie) na dzień
      przed wyjazdem i odbierany dzień po powrocie, żeby posiadanie dolarów nie było
      przestępstwem, a dolar nie kosztował (chyba?) 50 złotych, żeby przestała Polska
      płacić za pobyt w Polsce wojsk radzieckich w nieistniejących na mapie
      garnizonach-miasteczkach ukrytych w lasach, za drutami kolczastymi, żeby
      Polakom wolno było samodzielnie handlować z krajami innymi niż "demoludy",
      rozwijać produkcję o wysokiej technologii (pionierskie i prawie nielegalne
      wrocławskie ELWRO), a nie tylko produkować węgiel i stal dla ZSRR za kupowane
      po paskarskich cenach surowce WYŁĄCZNIE od "radzieckich braci", no i żebyśmy o
      tym co się w kraju i na świecie dzieje mogli wiedzieć NIE TYLKO z zagłuszanej
      (na szczęście niedość skutecznie) Wolnej Europy i z informacji szeptanych (za
      co można było trafić do więzienia, jak Michnik i inni) - no więc o roli red.
      Michnika, Kuronia, pp. Romaszewskich (i wielu innych których nazwiska i mnie
      uciekły z pamięci) - ci wszyscy komentujący "mądrale" nie mają pojęcia, ale
      każdy dureń czuje się uprawniony do krytykowania, wyśmiewania i obrzucania
      błotem ludzi dzięki którym teraz nie znają słowa "cenzura" i mogą bezkarnie
      opluwać KAŻDEGO! Także np. red. Rakowskiego który w kierowanej przez
      siebie "Polityce" pisał - wprawdzie bardzo ogólnikowo, ale pisał! i uczciwie
      analizował stan naszej gospodarki.
      Mógł to robić tylko na tyle, na ile nie dotykał szczegółowych powiązań z ZSRR.
      I tylko dlatego, że był członkiem K(omitetu) C(entralnego) PZPR. Ale dla
      komentatorów z tego forum wszystko to jest starożytność równie nieznana i
      odległa jak wojny punickie i w związku z tym plotą co im ślina na język
      przyniesie, a już takie niuanse jak to - JAK powstawała Gazeta Wyborcza (i skąd
      ta nazwa?) - są dla nich wiedzą tajemną której nie znają i NIE CHCĄ znać. Tak
      samo, jak istnienia PRZED POWSTANIEM SOLIDARNOSCI - oddolnego społecznego nurtu
      w PZPR, znanego wtedy jako "struktury poziome", bez którego powstanie
      Solidarności TEŻ byłoby niemożliwe.
      Czy naprawdę jestem jedyną osobą na tym forum która to wszystko pamięta?
      • Gość: IZA Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: 157.25.130.* 09.03.04, 15:51
        Ja też pamiętam, choć nie jestem pracownikiem AGORA S.A.
        Jeszcze wczoraj równie żarliwie broniłbym Red. Nacz. "GW"
        Ale dziś po zarzuceniu niezawisłemu sądowi braku lojalności???
        Czy aby vice-prezydent nie poszedł za daleko???
        • inaww Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina 09.03.04, 17:54
          IZA - ja nie jestem ani pracownikiem Agory, ani nie znam nawet osobiście red.
          Michnika. Ale byłam na spotkaniu z nim na wydziale prawa uniwersytetu łódzkiego
          (oczywiście ściśle reglamentowanym wyłącznie dla wtajemniczonych i zaufanych!)
          w roku 1987 (chyba) i dzięki jego wykładowi zaczęłam conieco rozumieć z
          otaczającej mnie rzeczywistośći. Ja nie zdawałam sobie sprawy z ryzyka
          obecności na takim wykładzie, ale p. Michnik wiedział że po raz kolejny może
          trafić do więzienia, a mimo to - mówił uczciwie i wprost o naszej ówczesnej
          rzeczywistości i jak możemy ją zmienić, na kogo liczyć (czy raczej - nie
          liczyć) i co możemy zyskać a co stracić. Nic z tego co mówił nie straciło
          aktualności...
          • indris Co nam zostało z tych lat ? 09.03.04, 18:10
            Był kiedyś angielski film "Renegat". Opowiadał o człowieku, który zaczął
            dorosłe życie jako radykalny działacz związkowy a kończył je jako konserwatywny
            lord. Ja też należę do pokolenia, dla którego Michnik był kiedyś jednym z
            bardziej szanowanych działaczy (bo nie lubię słowa autorytet). I nigdy nie
            przestanę mieć szacunku do Michnika z TAMTYCH lat. Ale lata lecą. I tak jak
            Józef Piłsudski od bojowca PPS doszedł do założyciela obozu koncentracyjnego,
            tak Adam Michnik z trybuna niepokornych stał się trybunem... w kazdym razie
            kogoś zupełnie innego. I do tego Michnika nie czuję ani sympatii, ani szacunku
            • Gość: Jagnieszka "Renegata" nie widziałam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.04, 23:57
              Ale na podstawie wielu innych źródeł przypuszczam, że było dokładnie tak, jak
              Pan pisze.
              Chodzi o "innych" Michników: tego sprzed 20 lat i tego dzisiejszego.
              To zupełnie inni ludzie.
          • stefan4 Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina 09.03.04, 18:21
            inaww:
            > Ale byłam na spotkaniu z nim na wydziale prawa uniwersytetu łódzkiego
            > (oczywiście ściśle reglamentowanym wyłącznie dla wtajemniczonych i zaufanych!)
            > w roku 1987 (chyba) i dzięki jego wykładowi zaczęłam conieco rozumieć z
            > otaczającej mnie rzeczywistośći. Ja nie zdawałam sobie sprawy z ryzyka
            > obecności na takim wykładzie

W 1987 żadnego ryzyka związanego z uczestnictwem w wykładzie już nie było.
            Łaziliśmy na takie wykłady jak do kina, takie łażenie stało się prawie stylem
            życia. Niektórych rajcowało oglądanie się przez ramię i mówienie przyciszonym
            głosem, ale to już nie były te czasy co 3 lata wcześniej.

- Stefan
            • hydy Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina 09.03.04, 19:29
              stefan4 napisał:

> inaww:
              > > Ale byłam na spotkaniu z nim na wydziale prawa uniwersytetu łódzkiego
              > > (oczywiście ściśle reglamentowanym wyłącznie dla wtajemniczonych i zaufany
              > ch!)
              > > w roku 1987 (chyba) i dzięki jego wykładowi zaczęłam conieco rozumieć z
              > > otaczającej mnie rzeczywistośći. Ja nie zdawałam sobie sprawy z ryzyka

i co z tego wynika?
              na podstawie tego masz inne zdanie o Michniku niż innaw?
              jeśli cos ci sie u niego nie podoba - to napisz to wprost.
              > > obecności na takim wykładzie
              >
              > W 1987 żadnego ryzyka związanego z uczestnictwem w wykładzie już nie było.
              > Łaziliśmy na takie wykłady jak do kina, takie łażenie stało się prawie stylem
              > życia. Niektórych rajcowało oglądanie się przez ramię i mówienie przyciszonym
              > głosem, ale to już nie były te czasy co 3 lata wcześniej.
              >
              > - Stefan
              • stefan4 Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina 09.03.04, 20:43
                hydy:
                > i co z tego wynika?
                > na podstawie tego masz inne zdanie o Michniku niż innaw?

Innaw nie wyraziła sądu o Michniku, tylko dała wyraz swojej młodzieńczej emocji
                z tamtych czasów. Wobec tego nie potrafię powiedzieć, czy ma takie samo zdanie
                jak ja.

hydy:
                > jeśli cos ci sie u niego nie podoba - to napisz to wprost.

Tak, ja wiem, że mam takie prawo, jednak nie uważałem, żebym miał coś ciekawego
                lub oryginalnego do napisania. Ale skoro nalegasz: uważam, że Michnik miał
                olbrzymie zasługi dla naszej wolności. Między 1968 a wczesnymi latami 1990-tymi
                wygrzał sobie ciepłe miejsce w moim sercu. Ale wolność mu nie posłużyła --
                tego, co od pewnego czasu uprawia, nie rozumiem, delikatnie mówiąc.

No, to teraz Twoja kolej: jeśli coś Ci się u niego nie podoba
                • hydy Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina 10.03.04, 08:48
                  stefan4 napisał:

> Innaw nie wyraziła sądu o Michniku, tylko dała wyraz swojej młodzieńczej
                  emocji
                  > z tamtych czasów. Wobec tego nie potrafię powiedzieć, czy ma takie samo zdanie
                  > jak ja.

> Tak, ja wiem, że mam takie prawo, jednak nie uważałem, żebym miał coś
                  ciekawego
                  > lub oryginalnego do napisania. Ale skoro nalegasz: uważam, że Michnik miał
                  > olbrzymie zasługi dla naszej wolności. Między 1968 a wczesnymi latami 1990-tym
                  > i
                  > wygrzał sobie ciepłe miejsce w moim sercu. Ale wolność mu nie posłużyła --
                  > tego, co od pewnego czasu uprawia, nie rozumiem, delikatnie mówiąc.
                  >
                  > No, to teraz Twoja kolej: jeśli coś Ci się u niego nie podoba
      • Gość: k37 Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.icpnet.pl 09.03.04, 15:56
        Nie,nie jesteś sam,który czyta to forum i pamięta.Poprostu
        z "rydzykami" się nie dyskutuje,bo nie ma o czym:((
      • wada_wymowy Z LISTU INAWW ŚMIEŁDZI EPOKĄ PRL-U, FUUUUU 09.03.04, 15:58
      • Gość: pamiętliwy gaduła Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 17:13
        Ulubiony sposób "GW" - "łagodnie" zarzucić rozmówcy ignorancję i dać mu do
        zrozumienia że "nie pamięta", "nie dorósł" itd. itp.
        Otóż większość z nas zna w miarę dokładnie życiorys p. Michnika w tym jego
        zasługi "kombatanckie". Zasługi bardzo problematyczne. Młody żydowski
        marksista, z nomenklaturowej rodziny, kontestował w 68 roku gomułkowską wersję
        komunizmu (zbyt narodową jak na jego internacjonalistyczne przekonania).
        Później podkleił się do pierwszej "Solidarności" gdzie i tak jego główną troską
        było "strzeżenie jej" przed "nacjonalizmem". Więziony - jak wspominają wszyscy
        obiektywni świadkowie - w komfortowych warunkach (w porównaniu z innymi
        opozycjonistami, którym dziś nie dane jest teraz brylować i
        zamieniać "życiorysu" na forsę), uwiarygodniał się jako dysydent. Przebywając
        na Zachodzie w środowiskach lewicowych, dał się poznać jako człowiek
        wyrozumiały dla ówczesnych władz, ale ochoczo opluwający Polaków
        jako "antysemitów", "ciemnych katolickich ksenofobów" itd.. Już wtedy pojawiły
        się głosy że Michnik to taki "koncesjonowany" przez reżim opozycjonista.
        Przy "Okrągłym Stole" Michnik - postać w pierwszej "Solidarności" marginalna -
        był traktowany jako główny rozmówca ze strony "opozycji".
        Ludzie uważani za rozsądnych twierdza nawet, że będący na straconej pozycji
        reżim (upadek ZSRR, krach gospodarczy) tak naprawdę robił wtedy propagandowy
        deal sam ze sobą, bo m.in. MICHNIK BYŁ CZŁOWIEKIEM TEGO REŻIMU. Zostawmy na
        boku te przypuszczenia ;-).
        "Reaktywujący" się NSZZ "Solidarność" zasilony został znaczną kwotą pieniędzy z
        zagranicy na rozwój solidarnościowych, wolnych mediów. Postanowiono że owym
        medium będzie "Gazeta Wyborcza" z A. Michnikiem jako naczelnym. Oczywiście
        zespół dobrany przez niego nie różnił się od niego, były to cienie Michnika, z
        podobnym pochodzeniem i poglądami. Taki był początek prywatnego potentata
        medialnego - "Agory" S.A.
        Oczywiście nie można winić Michnika że tak pokierował swoim życiem, że
        przywdziewał maski opozycjonisty, autorytetu moralnego, podczas gdy był tylko
        małym człowieczkiem, a być może człowiekiem systemu. Można go tylko podziwiać,
        za mistrzostwo w robieniu ludziom wody z mózgu które uprawia już od 36 lat.
        Natomiast wymienianie skutków "upadku" komunizmu jako osobistej zasługi
        Michnika to bezczelne nadużycie (słynie z nich skądinąd "Wyborcza"). Dość
        popatrzeć na Węgry, Czechy, Słowację, Estonię (ta nie istniała nawet 15 lat
        temu - była integralnym terytorium ZSRR), Słowenię (kraje te nie miały Michnika
        i "Solidarności") by widzieć, że przemiany roku 90 miały tylko jedna przyczynę -
        upadek Sowietów. I żadne Michniki, koncesjonowane opozycje, czy nawet -
        niestety - Msze Za Ojczyznę nie miały tu żadnych zasług.
        Natomiast od ludzi takich jak Michnik zależało jak będzie wyglądał ich kraj po
        90 r. Jaka jest dzisiejsza Polska każdy widzi. Za to jaka jest dzisiaj , a
        nawet za to kim teraz jesteśmy, rzeczywiście możemy podziękować Panu Adamowi.
        Choć czy naprawdę jest za co?????
        • Gość: sluchacz Re: do pamiętliwego gaduły IP: *.chello.pl 09.03.04, 18:11
          Ja też co nieco pamiętam z tamtych czasów, mam wrażenie że nawet więcej od
          Ciebie.
          I trudno mi nie zauważyć, że to Ty robisz ludziom wodę z mózgu myląc fakty i
          zmyślając oceny. Domyślam się, że sprawdziłeś (szkoda że nie na sobie !!!) jak
          wyglądały te komfortowe warunki w których więziono Michnika.
          Jakże dzisiaj łatwo oceniać innych, zwłaszcza wtedy gdy samemu nie ma się
          żadnych zasług dla przywrócenia w Polsce wolności.
          • Gość: Loocyfer Re: do pamiętliwego gaduły IP: *.sympatico.ca 09.03.04, 22:21
            Jak bardzo to polskie - opluwanie wszystkiego, co cenne. Kiedys myslalem, ze to
            sowietyzm, teraz widze ze nie - to polaczkowatosc.

To przez ciebie i tobie podobnym, a nie przez Michnika, ten kraj jest wlasnie
            taki.
        • Gość: Stanisław Remuszko Dziękuję Panu. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.03.04, 00:10
          Forum "Gazety Wyborczej" od czasów tzw. afery Rywina śledzę dość pilnie, ale
          zabieram na nim głos dopiero trzeci (czwarty?) raz. Tak czy inaczej nie robię
          tego zbyt często. Ale dawno nie czytałem listu równie trafnego. Podzielam
          zdecydowaną większość Pana ocen.
          Co się tyczy jednak początków "Gazety Wyborczej", które oglądałem na własne
          oczy, to było inaczej, niż Pan pisze. Pismo nie powstało za zagraniczne
          pieniądze. Polecam www.remuszko.pl
      • Gość: Jagnieszka Jak powstawała "Wyborcza"? Proszę bardzo! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.04, 23:39
        Niech każdy sam oceni: >>>"Gazeta Wyborcza". Początki i okolice.<<<
        www.remuszko.pl
        • Gość: sadek Re: Jak powstawała "Wyborcza"? Proszę bardzo! IP: *.kedzierzyn-kozle.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 08:34
          Za takie zachowanie się przed sądem porządny sąd powinien posadzić Michnika na
          3 dni do kozy - bez wódki i papierosów!
    • Gość: papa Smerf Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 15:56
      Trochę się ubawiłem. Otoż w TVN 24 szło sobie sprawozdanie z sali sądowej, na
      której Michnik wysłuchiwał i komentował słynną taśmę.
      W kilka chwil później podano informację, że w znanej sprawie tłumaczki łapanej
      za krocze (co sąd uznał dopuszczalne), sąd odrzucił przyjęcie nagranej przez nią
      taśmy z "zalotnikami" stwierdzając że taśma nie jest w Polsce dla sądu dowodem.
      To może by się tak sądy zamieniły miejscami?
    • Gość: polonus czy mial garnitur, kapelusz (czarny) i pejsy? IP: *.rasserver.net 09.03.04, 16:40
      to by mu dalo duzo wiecej wiarygodnosci...., no i oczywiscie NO SHOWER!!!!
      adas-mos jestes zalosny!!!!!!
    • Gość: A.S.F. A gdy skończył zeznawać... IP: *.lublin.mm.pl 09.03.04, 16:53
      " Także na koniec przesłuchania Celej wyraził nadzieję, iż świadek nie odebrał
      pytań sądu jako "złośliwych i dręczących". "Pozostaniemy przy swoich zdaniach" -
      odparł mu na odchodnem świadek."
      za Onet.pl
      • Gość: Dociekliwy Re: GENIALNA INTRYGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 20:05
        Nie wiem czy te pytania powinien zadać sąd ale obrońca już napewno:
        1. Pani minister Jakubowska została w powszechnej opinii, również na wszystkich
        portalach uznana za zbrodniarkę godną spalenia bez sądu na stosie (były takie
        posty) bo:
        - zamierzała tak ukształtować ustawę aby Agora nie mogła kupić POLSAT-u
        - konsultowała się w tym celu z swoimi znajomymi, których uważała za osoby
        kompetententne w przedmiocie ustawy medialnej.
        W związku z powyższym zapytuję czy:
        a. Pani minister nie miała prawa reprezentować pogląd, że Agora nie powinna
        jednak kupować Polsatu?
        b. Dlaczego konsultacja z Czarzastym (sekretarzem urzędu państwowego d/s radia
        i telewizji oraz Kwiatkowskim (prezesem telewizji publicznej) ma być zakazana i
        zbrodnicza a konsultacja z p. Łuczywo i p. Rapaczyński reprezentującymi
        prywatną spółkę, która chce uzyskiwać zyski z posiadania stacji telewizyjnej
        dopuszczalna i wręcz chwalebna,
        c. Dlaczego Agora nie chciała walczyć o dogodny dla jej prywatnych interesów
        kształt ustawy na forum Sejmu lub Senatu przy pomocy zaprzyjaźnionych z sobą
        posłów i senatorów. Czyżby wyczuła, że nie zyska ich poparcia?
        d. Dlaczego Agora uważa Sejm i Senat za stado baranów (skądinąd może i
        słusznie) które posłusznie zaakceptuje ustawę w przedłożeniu rządowym - bo jej
        na dogodnym dla siebie tekście tego przedłożenia rządowego tak zależało?
        2. USTAWY ZABRANIAJĄCEJ AGORZE KUPNO POLSATU NIE MA I NIGDY NIE BYŁO. DLACZEGO
        WIĘC:
        A. AGORA DOTĄD NIE KUPIŁA POLSATU?
        B. MOŻE POLSAT NIGDY NIE BYŁ DO SPRZEDANIA?
        C. DLACZEGO SĄD NIE ZAPYTUJE O TO PREZESA POLSATU?
        3. Panowie: Nałęcz, Rokita i Ziobro uważają, że istnieje jakaś mityczna grupa
        trzymająca władzę i że należą do niej Jakubowska, Czarzasty i Kwiatkowski.
        Rywin, jak wiadomo poprosił Michnika o 17.5 mil. dolarów za swoją usługę.
        Jeżeli przyjąc, jak sugerują Nałęcz i koledzy, że działał z ramienia
        Jakubowskiej i kolegów, to DLACZEGO NIGDY NIE ZAPYTANO JAKUBOWSKIEJ,
        CZARZASTEGO I KWIATKOWSKIEGO PO ILE MIELI DOSTAĆ - Z TYCH 17.5 MIL.$?
        4. Jak powszechnie wiadomo Rywin nie jest idiotą - jeśli ktoś jest innego
        zdania to należałoby konsekwentnie przyjąć, że idiotami są również Steven
        Spielberg, Roman Polański i paru innych znanych filmowców, którzy z nim
        współpracowali. Jednakowoż z dotychczasowych dociekań Sądu oraz Komisji wynika,
        że był idiotą ponieważ umówił się na spotkanie w miejscu, w którym można
        ustawić nawet 100 magnetofonów a pewnie i kamerę (jak się takie spotkania
        organizuje - vide Ekstradycja w wykonaniu tegoż Rywina). STAWIAM TEZĘ - TO BYŁA
        PERFIDNA INTRYGA UKNUTA Z UDZIAŁEM RYWINA I W OSTATNIEJ CHWILI ZMIENIONO
        SCENARIUSZ - STĄD SŁOWA RYWINA PODCZAS KONFRONTACJI U PREMIERA - JAKI BYŁEM
        NAIWNY. Stąd pytanie:
        a. Dlaczego uważa się obywateli polskich za idiotów i to za ich własne
        pieniądze wydatkowane na tą idiotyczną komisję? (choć trzeba przyznać, że
        odsetek idiotów w społeczeństwie polskim jest wysoki bo się dali na to nabrać -
        dowody na portalach: GAZETA, WP, ONET itd.
        b. Kto i kiedy odpowie za oszkalowanie szeregu porządnych ludzi?
        Kończąc chciałbym:
        a. serdecznie pogratulować panu Ryszardowi Kaliszowi, który jako doświadczony
        prawnik od razu się zorientował, że to wszystko jest kiepskim humbugiem i
        wycofał się z komisji,
        b. mieć nadzieję, że pan Rywin wreszcie zdecyduje się powiedzieć prawdę o tym
        wszystkim,
        c. mieć nadzieję, że pan Rywin po ew. powiedzeniu prawdy nie zginie w wypadku
        samochodowym lub nie zaczadzi się w swym domu lub nie zostanie po prostu
        zastrzelony lub zadźgany przez opryszka, który nigdy nie zostanie wykryty.
        INICJATOROM TEJ CAŁEJ AWANTURY SKŁADAM GRATULACJE - WYZNACZONY CEL, CZYLI
        UTOROWANIE DROGI DLA WŁADZY DLA GRUPY TĘSKNIĄCEJ ZA WŁADZĄ ZOSTAŁ OSIĄGNIĘTY.
        NIE UDAŁO SIĘ Z KWAŚNIEWSKIM, NIE UDAŁO SIĘ Z OLEKSYM, ZA TO UDAŁO SIĘ W
        PRZYPADKU MILLERA. NIEZNANY OJCZE CHRZESTNY TEGO SUKCESU - JESTEŚ WIELKI!!!!
        ALE NIE BĄDŹ TAKI PEWNY, ŻE TO NIGDY NIE WYJDZIE NA JAW!!!!! HISTORIA BYWA
        KAPRYŚNA A OPATRZNOŚĆ NIE RYCHLIWA ALE SPRAWIEDLIWA. MIEJSCE W HISTORII JEDNAK
        ZAPEWNIONE - GENIALNEGO INTRYGANTA
    • Gość: kazik Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.arcor-ip.net 09.03.04, 17:59
      Pytania sadu sa zlosliwe i nielojalne - do czego to juz doszlo w IIIRP.Sad jest
      nielojalny wobec Michnika. Czy warto jeszcze o czyms dyskutowac?
    • Gość: beno Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina IP: *.sympatico.ca 09.03.04, 18:31
      Panie MIchnik wez pan sobie geby nie wycieraj Polska bo pan i panu podobni jak
      Miler, Rywin ,Kwasniewski, Lepper, Rokity Kaczynscy itd itp robia ZNASZEJ
      OJCZYZNY TAKIE BAGNO DOSYS TEGO A SAD POLSKIEJ RZECZYPOSPOLITEJ TO NIE ZYDOWSKI
      JARMARK niech tam w swojej ojczyznie panowie robcie sobie jaja .Co za
      chamy!!!!!!
      • leszek.sopot Re: Michnik ponownie zeznaje na procesie Rywina 09.03.04, 19:17
        Weź się lepiej w tej swojej Kanadzie za odśnieżanie a nie za pisanie
        prostackich listów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka