Dodaj do ulubionych

Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywatyzują!

16.06.10, 19:18
Czekam teraz na pierwsza informacje o sprywatyzowanej placówce opieki
zdrowotnej. Czekam na efekty KOMUNAlizacji.

To dzisiejsze "zwycięstwo" platformy to w dalszej perspektywie smutna jej
przegrana. Na ZOZach juz sie nie dorobią. Sawicka wiedziała co sie sięci, ale
dziś Kaczyński złapał komorowskiego pęsetą za jaja. Cokowliek PO zacznie
majstrować przy placówkach zdrowia - Jarek wyrwie Komorowi jajka...
Ja osobiscie solą posypię...
Obserwuj wątek
    • rickky Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 19:29
      dramateusz napisał:

> Czekam teraz na pierwsza informacje o sprywatyzowanej placówce opieki
      > zdrowotnej. Czekam na efekty KOMUNAlizacji.
      >
      > To dzisiejsze "zwycięstwo" platformy to w dalszej perspektywie smutna jej
      > przegrana. Na ZOZach juz sie nie dorobią. Sawicka wiedziała co sie sięci, ale
      > dziś Kaczyński złapał komorowskiego pęsetą za jaja. Cokowliek PO zacznie
      > majstrować przy placówkach zdrowia - Jarek wyrwie Komorowi jajka...
      > Ja osobiscie solą posypię...

Przecież to nie rząd prywatyzuje szpitale, tylko samorząd.
      Jak będzie mu to na rękę to sprywatyzuje, i nic nikomu do tego. Byleby zgodnie z przepisami.
      Sprawa kłamstwa dotyczy chyba tego, że PO nie jest za obligatoryjną prywatyzacją szpitali, natomiast cząstkową na pewno popiera i popierał będzie. Wszędzie tam, gdzie uratuje ona szpital przed likwidacją i go wzmocni.
      A tak w konkluzji, to prywatyzacja służby zdrowia jest całkiem dobrym sposobem na poprawę jej działania. Najlepszym tego dowodem jest porównanie prywatnych i publicznych gabinetów lekarza rodzinnego.
      Jeszcze likwidacja monopolu NFZ i znaczące zmiany na lepsze mogą pojawić się w krótkim czasie.
      • zoil44elwer Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:12
        Jeżel prywatyzacja(mantra PO)jest dobrym sposobem na uzdrowienie służby zdrowia
        to dlaczego Komorowski się od niej odżegnuje?
        • rickky Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:17
          zoil44elwer napisał:

> Jeżel prywatyzacja(mantra PO)jest dobrym sposobem na uzdrowienie służby zdrowia
          > to dlaczego Komorowski się od niej odżegnuje?

Ponieważ "ciemny lud" tej oczywistej prawdy, niestety, nie kupi.
          A skoro już będzie musiało (PO) ratować służbę zdrowia po PiSowsku, to i tak zrobi to lepiej niż PiS.
          • dramateusz Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:26
            rickky napisał:

> zoil44elwer napisał:
            >
            > > Jeżel prywatyzacja(mantra PO)jest dobrym sposobem na uzdrowienie służby z
            > drowia
            > > to dlaczego Komorowski się od niej odżegnuje?
            >
            > Ponieważ "ciemny lud" tej oczywistej prawdy, niestety, nie kupi.
            > A skoro już będzie musiało (PO) ratować służbę zdrowia po PiSowsku, to i tak zr
            > obi to lepiej niż PiS.

Dżizas! Ale ty pie.przysz...
            Nie wiem co oni wam dają w tym PO - ale nie bierz juz tego więcej...

Dzis sąd zabronił powtarzac, ze Komoruski jest za prywatyzacją szpitali.
            Hellou!
            Partia poszła dalej! zaspałeś! juz prywatyzacja jest be!
            • rickky Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:46
              dramateusz napisał:

> rickky napisał:

> Dżizas! Ale ty pie.przysz...
              > Nie wiem co oni wam dają w tym PO - ale nie bierz juz tego więcej...
              >
              > Dzis sąd zabronił powtarzac, ze Komoruski jest za prywatyzacją szpitali.
              > Hellou!
              > Partia poszła dalej! zaspałeś! juz prywatyzacja jest be!

Mam nieodparte wrażenie, że wydaje ci się, że szpitalom polepszy się od samego
              dymu, który ty usiłujesz na tym Forum zrobić.
    • porannakawa01 Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:17
      dramateusz napisał:

> Czekam teraz na pierwsza informacje o sprywatyzowanej placówce opieki
      > zdrowotnej. Czekam na efekty KOMUNAlizacji.
      >
      > To dzisiejsze "zwycięstwo" platformy to w dalszej perspektywie smutna jej
      > przegrana. Na ZOZach juz sie nie dorobią. Sawicka wiedziała co sie sięci, ale
      > dziś Kaczyński złapał komorowskiego pęsetą za jaja. Cokowliek PO zacznie
      > majstrować przy placówkach zdrowia - Jarek wyrwie Komorowi jajka...
      > Ja osobiscie solą posypię...

Córka a bratanica Kaczyńskich była umoczona w wykupywanie długów szpitali.
      Tym sposobem szpital stawał się własnością posiadacza tych tych zadłużeń i
      przechodził w ręce prywatne.
      O tym Kaczyński nie wspominał?
      Na co mu te szpitale na własność gdy ma już Srebrną i Telegraf?
      • dramateusz Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:28
        porannakawa01 napisała:

> Córka a bratanica Kaczyńskich była umoczona w wykupywanie długów szpitali.
        > Tym sposobem szpital stawał się własnością posiadacza tych tych zadłużeń i
        > przechodził w ręce prywatne.

Czy tobie sie na resztki mózgu rzuciło?
        Firma windykacyjna kupując czyjes długi staje sie włascicielem dłużnika?

Wam juz widze na chama dłutem ryją berety...

• zoil44elwer Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:32
        TZ Boney M był szefem przedstawicielstwa amerykańskiej firmy skupującej długi
        polskich szpitali.A Boney M to nie byle kto.Szef Regionu "S",delegat zw zaw do
        MOP,a teraz aktualny minister(szef doradców premier).A kancelaria prawna,wszyscy
        wiedzą jacy są prawnicy.
      • chora_zmora Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:51
        A czego tak panikujecie? Nawet w prywatnym szpitalu leczyć mogą za darmo. No chyba ze ci co taki dym robią składek nie płacą to wiadomo czemu piszczą.
    • zapijaczony_ryj_banowany22razy Głupiś, idiota, czy udajesz? 16.06.10, 20:21
      Ja dwa lata temu się dowiedziałem, ze moja przychodnia jest sprywatyzowana od lat.
      A wiesz dlaczego, bo zapytałem się pielęgniarki skąd maja tyle kasy, ze tak po
      kolei wszystko remontuja?
      Nazywa się to niepubliczny Zespół opieki zdrowotnej i nigdy za nic tam nie
      płaciłem!!!!
      • dramateusz Masz inteligencji więcej niz Forest Gump Komor? 16.06.10, 20:33
        zapijaczony_ryj_banowany22razy napisał:

> Ja dwa lata temu się dowiedziałem, ze moja przychodnia jest sprywatyzowana od l
        > at.
        > A wiesz dlaczego, bo zapytałem się pielęgniarki skąd maja tyle kasy, ze tak po
        > kolei wszystko remontuja?
        > Nazywa się to niepubliczny Zespół opieki zdrowotnej i nigdy za nic tam nie
        > płaciłem!!!!

Ja o zupie ty jak zwykle o d.... poniżej pasa...
        Stary - czytac nalezy ze zrozumieniem. Tego jeszcze nie potrafisz.
        Ale widze, ze umiesz głupio pisać.

Ja pisze o tym, ze skoro odżegnuja sie od prywatyzacji - to osobiscie bede
        sledzic wszelkie niusy w tej materii - i jesli gdzies PO skomunalizuje ZOZ a
        potem go sprywatyzuje - bo w naszym prawie handlowym nie da sie inaczej, wówczas
        nikt PO nie przepusci, a osobiscie bede sypał solą po ranach.

Ze to rozwiązanie gospodarczo ma tez dobre strony - wiem, ja , ty, oni...PO i
        PIS tez. O JKM nie wspomne.
        Skoro jednak poszli z tym do sądu i sie Tłuczek bronek obnosi ze wygrał sprawe,
        bo sedzia ratajczyk zawsze sprzyjała "swoim" (poszukaj to znajdziesz-Jaruzel,
        GW, Michnik.. -zawsze "swoi").
        - to w nosie mam czy to dobrze czy zle - jesli dobrze - to po jakiego wała udaje
        dzis idiote?
        Przepraszam - Komorowski nie robi z siebie idioty. Nie musi...

• zoil44elwer Re: Głupiś, idiota, czy udajesz? 16.06.10, 20:35
        Zdążyli kupić za grosz budynek tej przychodni?
      • porannakawa01 Re: Głupiś, idiota, czy udajesz? 16.06.10, 20:40
        zapijaczony_ryj_banowany22razy napisał:

> Ja dwa lata temu się dowiedziałem, ze moja przychodnia jest sprywatyzowana od l
        > at.
        > A wiesz dlaczego, bo zapytałem się pielęgniarki skąd maja tyle kasy, ze tak po
        > kolei wszystko remontuja?
        > Nazywa się to niepubliczny Zespół opieki zdrowotnej i nigdy za nic tam nie
        > płaciłem!!!!

Podobnie jak poseł PiS kamiński.
        Zapytany po wyjsciu z takiej placówki czy jest za sprywatyzowaniem takich
        przychodni był zdecydowanie przeciw.
        A dklatego, że nie przyjmą, że źle będą traktować, że bez karty kredytowej nie
        przyjmą.
        A jak pan się tam czuł obsługiwany i leczony?
        Wysoki poziom, dobra obsługa!
        A pan wie, że ta placówewka jest sprywatyzowana i prywatna?
        Nieeeeeeeeeeee! Rze, rze, rze czyyywiście?
    • etta2 [...] 16.06.10, 20:22
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • dramateusz Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:37
        etta2 napisała:

> Ogłupiały pisi doopek, nie rozumiesz, że kaczor sprywatyzował już
        > wiele szpitali???
        I Platfusy będą to robić nadal, bo inaczej
        > zdechniemy w wieloletnich kolejkach do lekarza. Nie da się dalej
        > po "socjalistycznemu", ni chUlery!

Jak, platformerska wykastrowana intelektualnie atrapo, rozumiem doskonale
        gospodarczy i ekonomiczny wymiar prywatyzacji.

Po pierwsze - kaczor nie sprywatyzował - tylko skomunalizował. Gwoli scisłosci.
        Dzis twoi bohaterowie wyparli sie checi prywatyzacji - czyli chcą żle! Banda
        skonczonych hipokrytów i kłamców.
        Nie wiem o co u was w tej PO chodzi, ale nic mądrego ostatnio sie nie dzieje.

Gazu już nakopali? Chłodny weekend idzie...
    • anwad Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:24
      Tylko że oni są bezczelni. Znasz wypowiedź Grada: "Kampania rządzi się swoimi
      prawami?"...
      • zoil44elwer Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:40
        Gamoń wygrał w sądzie bitwę o słowo ale zaszkodził Tuskowi w jego wojnie o
        całkowite sprywatyzowanie(oddanie kolesiom za grosze) w Polsce wszystkiego co
        jeszcze nie jest prywatne.
        • dramateusz Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 20:47
          zoil44elwer napisał:

> Gamoń wygrał w sądzie bitwę o słowo ale zaszkodził Tuskowi w jego wojnie o
          > całkowite sprywatyzowanie(oddanie kolesiom za grosze) w Polsce wszystkiego co
          > jeszcze nie jest prywatne.

Ratując kampanię pogrążyli swoje rządy.
          I co teraz bedą robic, jak miną wybory?
          Dalej nic.
    • camille_pissarro niestety muszę Cie zmartwić, choć odczucia 16.06.10, 20:43
      mam podobne do Twoich.Problem w tym że prywatyzować będzie rząd D.Tuska, a
      ewentualnie kontestować lokator Dużego Pałacu, "niezależny" Bronisław Komorowski
      i "wsio w pariadkie" jak zapoda Ci rzecznik prasowy rządu P.Graś.
      • rickky Re: A w Bytowie PiS był 16.06.10, 20:51
        orędownikiem prywatyzacji szpitala.
        puck.naszemiasto.pl/wydarzenia/901926.html
      • zoil44elwer Re: niestety muszę Cie zmartwić, choć odczucia 16.06.10, 20:52
        Ale za rok są wybory parlamentarne!Gdy będą prywatyzować naród w czasie wyborów
        będzie jeszcze pamiętał dzisiejsze słowa triumfu GAMONIA.Tusk chyba nie jest
        zadowolony że sąd powiedział że Komorowski i Tusk są przeciwko prywatyzacji
        szpitali.
        • anwad Re: niestety muszę Cie zmartwić, choć odczucia 16.06.10, 21:01
          Ale prywatyzować i tak będą samorządy, a korzystać na tym będą kolesie PO. Oni
          im tylko to umożliwią.
          "Platforma prywatyzuje szpitale - cz. 1" (tu warto posłuchać Sawicką):
          www.youtube.com/watch?v=fw6or5oJZ0c&feature=related
          "Platforma prywatyzuje szpitale - cz. 2" (tu warto posłuchać Grada):
          www.youtube.com/watch?v=qLl870UyBdw&feature=related
        • chora_zmora Re: niestety muszę Cie zmartwić, choć odczucia 16.06.10, 21:01
          a wy dalej o tym że to prywatyzacja a nie komunalizacja. Jak kaczki. Kwa kwa kwa
          Że Kaczyński to skomunalizował ale jak już PO jest wspominane to PRYWATYZACJA.
          Gdzie tu sens?
          • zoil44elwer Re: niestety muszę Cie zmartwić, choć odczucia 16.06.10, 21:04
            Jak Kaczyński "skomunalizował"to co będą komunalizować pełowcy?
          • anwad Re: niestety muszę Cie zmartwić, choć odczucia 16.06.10, 21:26
            Przeczytaj sobie tekst z linku, który zamieściłam poniżej, a tu fragment:

"Marszałek Komorowski podkreślając, że jest tylko za komercjalizacją szpitali, a
            to niema nic wspólnego z ich prywatyzacją albo popełnia kolejną gafę tym razem
            ekonomiczną albo też świadomie wprowadza w błąd wyborców. Komercjalizacja
            szpitali (czyli przekształcenie publicznych zakładów opieki zdrowotnej w spółki
            prawa handlowego)jest przygotowaniem do ich prywatyzacji.

Tak było w przypadku przedsiębiorstw państwowych w Polsce, ich przymusowa
            komercjalizacja była wstępem do ich prywatyzacji., tak samo byłoby ze
            szpitalami. Wprawdzie opozycja (PiS i SLD ) chciały wprowadzić w ustawie o
            komercjalizacji szpitali swoisty bezpiecznik zobowiązujący samorządy do
            posiadania w szpitalach przekształconych w spółki przynajmniej 51% udziałów ale
            dziwnym zbiegiem okoliczności Platforma tego zapisu nie chciała i ostatecznie
            nie znalazł się on w uchwalonej ustawie
            ".

Otwiera to możliwość pełnej i nieograniczonej prywatyzacji szpitali.
    • kriss_7ban ... no to co zrobisz ... ?? pochlastasz się ??? 16.06.10, 21:04
      ... biedactwo ...
      Lepiej różaniec za siebie zmów ...
      • dramateusz Re: ... no to co zrobisz ... ?? pochlastasz się ? 16.06.10, 21:14
        kriss_7ban napisała:

> ... biedactwo ...
        > Lepiej różaniec za siebie zmów ...

Jak bede chciał wyglądać tak jak ty i pie.przyc bez sensu podobnie - wtedy sie
        pochlastam i zaczne zmawiac różaniec.

• kriss_7ban Re: ... no i zaczynaj szybciutko ... 16.06.10, 22:32
          ... bo za chwilkę będzie za późno ...
          • dramateusz Leszczyku 16.06.10, 22:55
            nie bedziesz mi mówił co mam robic.
            Nie jestem takim debilątkiem jak ty, ze byle glut mi cos napisze a ja sie bede
            jarac tym jak ty.

spadaj leszczu.
            • rickky Re: Leszczyku 16.06.10, 23:07
              dramateusz napisał:

> nie bedziesz mi mówił co mam robic.
              > Nie jestem takim debilątkiem jak ty

Jesteś, jesteś, i nie pochlebiaj sobie, bo z boku widać zupełnie inaczej niż ci się subiektywnie wydaje.

ze byle glut mi cos napisze a ja sie bede
              > jarac tym jak ty.

To dlaczego więc się "jarasz" i tak impulsywnie mu odpowiadasz ???
              Widzę niekonsekwencję, zarówno w twojej dyskusji, jak i postępowaniu.

> spadaj leszczu.
              • dramateusz Re: Leszczyku 16.06.10, 23:36
                Tępe platfusiaste szczeniactwo nie bedzie mi dokazywać.

> spadaj leszczu
    • wojciuirl Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 21:06
      No i co wtedy?,sluchales chociaz mlocie jeden wypowiedzi pacjentow z
      tych szpitali ktore juz sa sprywatyzowane?napewno nie bo glupoty
      pierdo-isz.Same pochwaly i liczne slowa zadowolenia z
      opieki,lekarzy,pielegniarek.Personel zadowolony z pracy i
      zarobkow,administracja takich szpitali nie ma dlugow milionowych jak
      obecne niesprywatyzowane szpitale.Same superlatywy,a ty tu jatrzysz
      matole,idz do kosciola razem z pisiem i sie modl o zdrowie ,to
      bedzie najlepsze rozwiazanie.
      • rickky Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 21:15
        wojciuirl napisał:

> No i co wtedy?,sluchales chociaz mlocie jeden wypowiedzi pacjentow z
        > tych szpitali ktore juz sa sprywatyzowane?napewno nie bo glupoty
        > pierdo-isz.Same pochwaly i liczne slowa zadowolenia z
        > opieki,lekarzy,pielegniarek.Personel zadowolony z pracy i
        > zarobkow,administracja takich szpitali nie ma dlugow milionowych jak
        > obecne niesprywatyzowane szpitale.Same superlatywy,a ty tu jatrzysz
        > matole,idz do kosciola razem z pisiem i sie modl o zdrowie ,to
        > bedzie najlepsze rozwiazanie.

Fakt niepodlegający dyskusji.
        Chciałem tylko zauważyć, że PiSiak, autor wątku, nie raczył zauważyć, że
        szpitale prywatyzować będą samorządy, a więc nie tylko PO, ale również PiS (tak
        jak było w Bytowie).
      • zoil44elwer Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 21:16
        "Wszyscy"chwalą prywatne szpitale a Komorowski aż w sądzie musi udowadniać że
        nie chce prywatyzacji szpitali?Dlaczego prezydent in spe jest przeciw dobru
        pacjentów i personelu?
        • chora_zmora Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 21:23
          zoil44elwer napisał:

> "Wszyscy"chwalą prywatne szpitale a Komorowski aż w sądzie musi udowadniać że
          > nie chce prywatyzacji szpitali?Dlaczego prezydent in spe jest przeciw dobru
          > pacjentów i personelu?

Nie chodzi o to że się wypiera prywatyzacji (a dokładniej komunalizacji) tylko o to że Kaczyński zasugerował że ludzie BĘDĄ PŁACIĆ z własnej kieszonki za leczenie. O to się pan Komorowski wpienił. Zrozumiał? czy muszę jeszcze przetłumaczyć? Kwa kwa
          • zoil44elwer Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 21:36
            Słuchałem przemówienia w Lublinie.Kaczyński powiedział,nawet nie używając
            nazwiska Komorowski:Mój główny konkurent chce prywatyzacji szpitali!Nic nie
            wspominał o tzw płatnościach z kieszeni pacjentów! Chlip i POlip....
            • chora_zmora Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 21:54
              Niestety albo stety większość ludzi słysząc słowo "prywatyzacja" natychmiast myśli - będę płacić. Myślisz ze pan Kaczyński miał co innego na myśli? Toż kreujecie go na zwykłego człowieka wiec raczej nie mógł inaczej myśleć niż większość ludzi. Chyba że to sprytny manipulant ale wtedy nie można o nim powiedzieć ze jest jak większość ludzi( no prawie jak większość)
              Szczególnie ze ptaszki śpiewały że PIS chciał podobnie postąpić ze szpitalami - tylko robili to po cichu wiec chlipania nie było.
              Pochlipać to ja mogę. Nad głupotą.
          • anwad Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 21:49
            A jeśli NFZ-u nie będzie na to stać? Poczytaj sobie, co planowała PO.

"Rewolucją jest ubezpieczenie suplementarne, ponieważ ubezpieczający się
            prywatnie [według projektu ustawy PO] ma prawo do rezygnacji ze składki na
            ubezpieczenie zdrowotne. Czyli z grupy obecnych podatników, składających się na
            globalny Fundusz NFZ, (już niewystarczający do opłaty wszystkich świadczeń w
            służbie zdrowia) odejdzie część podatników korzystająca z ubezpieczenia
            suplementarnego. Ta część, która wnosiła najwyższe składki do puli".

Na co będzie stać NFZ? A szpitale prywatne nie będą działać non profit. To po
            pierwsze.

Po drugie reforma PO umożliwia przejęcie - za grosze - majątku szpitala i
            zrobienie z nim przez prywatnego właściciela tego, na co będzie miał ochotę -
            np. postawienie w jego miejsce centrum handlowego czy hotelu.
            • chora_zmora Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 22:04
              Zacznę od końca.
              Cóż:
              > np. postawienie w jego miejsce centrum handlowego czy hotelu.
              Większość szpitali jest w takiej rozsypce że i tak pewnie przeróbka na hotel skończy się gruntownym remontem.

> Na co będzie stać NFZ? A szpitale prywatne nie będą działać non profit. To po
              > pierwsze.
              Jejku nie stać będzie? Nagle się martwisz NFZ? przecież krzyczą wrony że NFZ bogaty ogromnie i skąpy bo płacić nie chce. A tu nagle że biedne i się nie wypłaci.

>ma prawo do rezygnacji ze składki na
              > ubezpieczenie zdrowotne
              Ma prawo. Ale nie musi.
              • anwad Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 22:28
                Współczuję Ci, że ufasz tym, którzy manipulują. Przeczytaj np. to (w ogóle więcej czytaj): sed3ak.salon24.pl/195274,rozgrzal-sedzie-dwururka
            • zoil44elwer Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 22:06
              Jak wynika z PIT premiera,płaci on za siebie i niepracującą żonę składkę
              zdrowotną w wysokości ok 500 zł/m-c.Przy dochodzie powyżej 200 tys PLN
              rocznie.Albowiem cwaniacy liberalni tak napisali ordynację podatkową że składkę
              zdrowotną płaci się do górnej granicy zarobków w kwocie 2-krotności średniej
              krajowej.Czyli ten co zarabia 6 tys i ten co zarabia 60 tys płaci ok 600 PLN skł
              zdr!Premier dochód roczny 200 tys-skł zdr 6 tys a ja dochód(emerycki)30 tys-skł
              zdr 2400 zł.Dostęp do służby zdrowia mój i rodziny premiera to niebo a
              ziemia.Konstytucja RP:Władze publiczne zapewniają obywatelom równy dostęp do
              opieki zdrowotnej!
              • anwad Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 22:30
                Hmm... Nawet nie wiedziałam o tych ograniczeniach...
                • zoil44elwer Re: Niech tylko teraz chociaż 1 szpital sprywaty 16.06.10, 23:04
                  Dlatego Polacy myślą że np JK Bielecki zarabiając 200 tys m-c płacił kosmiczną
                  kwotowo składkę zdrowotną.A on płacił składkę od sumy 6 tysięcy PLN.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka