k7676 17.06.10, 12:04 KTÓRY z kandydatów na Prezydenta, będzie miał na uwadze społeczeństwo,zwykłych zjadaczy chleba. WYNAGRODZENIA ROBOTNIKÓW, PRACOWNIKÓW, PODWYŻSZY do wynagrodzeń parlamentarzystów!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lepian4 Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 12:11 Tak szczerze, nie zrozumialem pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynskic Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.10, 12:17 > Tak szczerze, nie zrozumialem pytania Spoko, ja też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie załamany Jak wygra Kaczor to sie załamie !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.22.15.* 17.06.10, 14:33 Prezydent to głowa Państwa i ma godnie reprezentować nasz kraj a nie robic cyrk, z siebie pośmiewiska , obrażać innych i krytykować. Pan K. jest taką samą negatywną postacią jak jego zmarły tragicznie brat. Jego elektorat to w 70 % " banda wieśniaków z krzywymi mordami" co mozna zauważyć w szem i wobec. Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 12:16 > WYNAGRODZENIA ROBOTNIKÓW, PRACOWNIKÓW, PODWYŻSZY do wynagrodzeń > parlamentarzystów!? właśnie! wynagrodzenia wszystkich powinny być tak podniesione, by były wyższe od średniego wynagrodzenia. który z kandydatów nam to zapewni? Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 14:35 Gdy to sie juz stanie, srednia krajowa nagle wzrosnie. Moim wymarzonym kandydatem na prezydenta jest ktos, kto tak zawile zagadnienia rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek nic nie rozumiesz! 17.06.10, 15:17 ten prezydent ma podwyższyć płace, a średniej nie Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 12:19 le.ch...arek napisał: > właśnie! > wynagrodzenia wszystkich powinny być tak podniesione, by były > wyższe od średniego wynagrodzenia. > który z kandydatów nam to zapewni? Sądzę, że Korwin podąża w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 12:39 piwi77 napisał: > Sądzę, że Korwin podąża w tym kierunku. A jego zwolennicy w to uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 12:48 black-emissary napisała: > A jego zwolennicy w to uwierzą. Czyli niemal nikt. Nawet brydżyści udają, że go nie pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 13:37 > Sądzę, że Korwin podąża w tym kierunku. jakoś bardziej mi taki postulat (wszystkie płace wyższe od średniej) do andrzeja pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 15:27 le.ch...arek napisał: > jakoś bardziej mi taki postulat (wszystkie płace wyższe od > średniej) do andrzeja pasuje. Andrzej nie używa słowa średnia, przecież wie do kogo się zwraca. Obiecuje wszystkim dużo, ale nie porównuje tego z żadną średnią. Co innego Korwin, on lubi używać zwrotów naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 15:42 "średnia" to nie jest jakiś szczególnie wyrafinowany naukowo termin. a już na pewno nie bardziej wyrafinowany niż "minimum", które to słyszałem z ust andrzeja wielokrotnie. > Co innego Korwin, on lubi używać zwrotów naukowych. on przede wszystkim lubi używać logiki Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 15:54 le.ch...arek napisał: > "średnia" to nie jest jakiś szczególnie wyrafinowany > naukowo termin. Ale potrafi wywołać wzburzenie, np wielu się wtedy wydziera, że to oszustwo z ta średnią bo on ma mniej. Dlatego Andrzej woli nie ruszać. > a już na pewno nie bardziej wyrafinowany niż "minimum", które to > słyszałem z ust andrzeja wielokrotnie. Tak, ale w kontekście, że owo minimum każdemu sie należy i ma być nie mniejsze niż maksimum. Takie coś sie jego słuchaczom podoba. > on przede wszystkim lubi używać logiki Oj lubi. Ale to trudna logika (Korwina), ja jej nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 16:05 > Tak, ale w kontekście, że owo minimum każdemu sie należy i ma > być nie mniejsze niż maksimum. Takie coś sie jego słuchaczom > podoba czyli idzie nawet dalej w swoich obietnicach niż mój postulat, lub ten otwierający wątek. > Ale to trudna logika (Korwina), ja jej nie rozumiem. tak. to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 16:43 le.ch...arek napisał: > tak. to widać. Widać, na forum, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 żaden! 17.06.10, 12:21 pytanie powinno brzmieć- Który z kandydatów będzie najtańszy w utrzymaniu i który będzie trzymał się z daleka od gospodarki? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: żaden! 17.06.10, 12:32 gucio712 napisał: > pytanie powinno brzmieć- > Który z kandydatów będzie najtańszy w utrzymaniu Bardzo zasadne pytanie. Czytałem niedawno, że utrzymanie urzędu polskiego prezydenta wraz z kancelarią kosztuje około 200 milionów złotych rocznie, podczas gdy utrzymanie szwedzkiego dworu królewskiego kosztuje w przeliczeniu 30 milionów złotych. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: żaden! 17.06.10, 12:43 Szwecja w ostatnich dziesięcioleciach nie bardzo udzielała się wojennie i nie ma gróbów, które królewski dwór musiałby regularnie, dla prezentowania swojego patriotyzmu, obtańcowywać. Toteż i kosztuje taniej niż urząd polskiego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kieprze_paczynskich Re: żaden! 17.06.10, 12:46 Inne nieco uprawnienia. Nie czepiał bym się tych milionów, gdyby nie było to dublowanie zadań i uprawnień innych. Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: Ktory z kandydatow na Prezydenta... 17.06.10, 16:31 Ależ wynagrodzenia reguluje RYNEK, co kandydaci mają do tego? Odpowiedz Link Zgłoś