camille_pissarro 30.06.10, 21:14 Jakże inna była ta dzisiejsza debata, Kaczor rozłożył zagubionego Komorowskiego na łopatki ;-) Tak trzymać !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liberus Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 21:16 To chyba inną debatę oglądaliśmy. Obaj byli słabi, ale Kaczyński słabszy. Miał fatalne podsumowanie debaty. Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 21:21 Kaczyńscy już byli. To przeszłość. Jak Moczar, Gomułka, Siwak i Szydlak. Polska to nie kaczy staw Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake właśnie 30.06.10, 21:40 fury11 napisał: > Kaczyńscy już byli. To przeszłość. Jak Moczar, Gomułka, Siwak i > Szydlak. Polska to nie kaczy staw Podpisuję się pod tym obiema rękami. To już było. Przeraża mnie ten nieustający chocholi taniec, ale jest nadzieja, że się z niego wyrwiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Co cię przeraża :-) 30.06.10, 22:36 To, że w tych paskudnych czasach są jeszcze ludzie, którzy czują się mocno zrośnięci z twoją i moją Polską i bronią naszej polskości - bigosiku, pierożków, barszczyku ... mniamm - i innych specjałów ? O poważniejszych sprawach takich jak historia czy religia nie wspomnę :-) Przecież to też Polacy - co jest w tym tak strasznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 41 : 37 dla Komorowskiego 30.06.10, 23:06 www.rp.pl/artykul/2,501763_Komorowski_gora__Kaczynski_tuz_za_nim.html Wynik pokrywa się z głosami uzyskanymi w I turze - nieźle, Kaczor odrabia straty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 i .... 36 : 16 dla patrioty Kaczyńskiego :-) 30.06.10, 23:18 www.rp.pl/galeria/406464,2,501367.html Odpowiedz Link Zgłoś
analityka To nie ma już znaczenia. Większość ludzi tego nie 01.07.10, 07:27 To nie ma już znaczenia. Większość ludzi tego nie rozumie, bo nie interesują się na odzień polityką. W walce politycznej przed głosowaniem ten wygrywa, kto wygrywa ostatnią bitwę. Tą bitwę wygrał zdecydowanie Kaczyński. Bo co jeszcze może "hrabia" wymyślić. Sondaże internetowe nic już nie znaczą, ponieważ wiemy, co należy zrobić, aby wielokrotnie głosować. Głosowanie Czyszczenie kompa. Reset Głosowanie. Itd. Wciągu jednej nocy można samemu bardzo fajnie nabić wynik. Dlatego wielu z POstwa forumowego jest teraz bardzo niewyspana. -- Niesiołowski o Napieralskim. www.youtube.com/watch?v=o-nzEBqxkWA&feature=player_embedded#! Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Dobrze,że wspomniałeś popierającegoBronka Wajdę 30.06.10, 22:25 fury11 napisał: To przeszłość. Jak Moczar, Gomułka, Siwak i Szydlak. ---> z którym spotykał się Szydlak, by przekonać go, żeby do Jaśka strzelali Austriacy! Nie zapominajmy o alkoholizującej się Śledzińskiej-Katarasińskiej, wiernej uczennicy Moczara, za co Tusk uhonorował ją stanowiskiem skarbnika Klubu Parlamentarnego PO i funkcją przewodniczącej Komisji Kultury i Środków Przekazu. No a sam Tusk, szczególnie w sobotę pokazał, że czerpie garściami z doświadczeń Gomułki. Tusk, PO, to bolszewia, która wraz z całym komitetem honorowym Bronka oraz Dukaczewskim, Jaruzelskim, Urbanem... powinna zająć się raczej wypasem owiec na halach a nie mieszaniem w polskiej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
analityka Tak.Kaczyńscy już byli.Teraz będzie tylko jeden Ka 01.07.10, 06:52 Tak.Kaczyńscy już byli.Teraz będzie tylko jeden Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
analityka Tak. Chyba rzeczywiście oglądałeś inną debatę niż 01.07.10, 06:55 Tak. Chyba rzeczywiście oglądałeś inną debatę niż reszta Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wzmozony_moralnie Musisz zalożyć jeszcze z 10 takich wątków 30.06.10, 21:17 to dr Goebbels cie pochwali. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 21:18 Z punktu widzenia przekupy na targu - może tak. Kaczyński mówił szybciej i głośniej. Dla tych, którzy słuchali także co mówią kandydaci - Komorowski po raz kolejny zdeklasował Jarosława "300zł". Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Kaczor zdeklasował Komorowskiego za pomocą "sów":) 30.06.10, 21:26 Widać było, że sztab dobrze merytorycznie Kaczora przygotował. Niestety, kandydat PiSu nie potrafił tej wiedzy sprzedać. Mówił fatalnie, robił fatalne miny i w końcu nie udało mu się utrzymać tego nowego wizerunku "owieczki". Tylko dzięki temu Bronek się obronił. Odpowiedz Link Zgłoś
crotalus1 Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 21:21 Za dużo Red Bulla pijesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ingnac Re: mnie Kaczyński przekonał 30.06.10, 21:27 Na pewno na niego nie zagłosuję Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 21:30 Zerknąłem z ciekawości, Komorowski plótł komunały takim tonem, jakby dzieciom objawiał niezmierzone mądrości. Kaczyński był dużo bardziej konkretny i wyraźnie lepiej zorientowany. O rany, jak pomyślę o tym, że mamy mieć za prezydenta nadętego mentora o kiepskim własnym rozeznaniu, to czuję rosnącą ochotę by jednak pójść na te wybory :) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro J.Kaczyński dzis wykorzystał swą szansę 30.06.10, 21:35 Jedna zasadnicza zmiana w stosunku do poprzedniej debaty, J.Kaczyński wyciągnął wnioski - forma wypowiedzi ;-0 ,krótkie zdania powodowały, że wypowiedzi J.Kaczyńskiego były bardziej zrozumiałe, jasne, bardziej konkretne - to się rzucało w oczy ;-) W tej chwili A.Kwaśniewski wyznał, że debatę wygrał J.Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: J.Kaczyński dzis wykorzystał swą szansę 30.06.10, 21:39 Mówił krótko i na temat, lecz fatalnym tonem i językiem. Dykcja tragiczna. Trzeba wiele dobrej woli, żeby pominąć te błędy retoryczne i wsłuchać się w treść. Wyznawcy to potrafią, inni nie - na szczęście dla Bronka. Odpowiedz Link Zgłoś
wzmozony_moralnie Re: J.Kaczyński dzis wykorzystał swą szansę 30.06.10, 21:42 camille_pissarro napisał: > W tej chwili A.Kwaśniewski wyznał, że debatę wygrał J.Kaczyński Czyto znaczy ze Kwaśniewski zagłosuje na Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: J.Kaczyński dzis wykorzystał swą szansę 30.06.10, 22:37 camille_pissarro napisał: > Jedna zasadnicza zmiana w stosunku do poprzedniej debaty, J.Kaczyński wyciągnął > wnioski - forma wypowiedzi ;-0 ,krótkie zdania powodowały, że wypowiedzi > J.Kaczyńskiego były bardziej zrozumiałe, jasne, bardziej konkretne - to się > rzucało w oczy ;-) > W tej chwili A.Kwaśniewski wyznał, że debatę wygrał J.Kaczyński Bronek działał w stylu podwórkowym - stosował głównie przejrzyste chwyty socjotechniczne. No ale to mentorskie zadęęęęęcie - powiało Unią Demokratyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: J.Kaczyński dzis wykorzystał swą szansę 30.06.10, 22:57 D.Tusk wybrał przewodniczącego PO, by trzymać lejce w swych rękach. Przecież gdyby tego nie zrobił, doszło by w PO do tzw. walki buldogów pod dywanem ( sukcesorów po nim byłoby wielu ).Wydaje mi się , że popełnili błąd wystawiając B.Komorowskiego licząc na fakt, ze dowolnie ustalony kandydat wygra z ś.p. L.Kaczyńskim.I pewnie by tak było gdyby poprzedniemu prezydentowi dane było pełnić obowiązki prezydenta R.P. do końca kadencji.Po 10.04.2010 sytuacja się jednak diametralnie zmieniła ( do zmiany tez przyczyniły się dwie fale powodziowe w maju i czerwcu ) i mimo tak zmasowanego poparcia intelektualistów i establishmentu sytuacja z wygrana B.Komorowskiego w dniu 04.06.2010 wcale nie zbiega do 1. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: J.Kaczyński dzis wykorzystał swą szansę 30.06.10, 23:38 camille_pissarro napisał: > D.Tusk wybrał przewodniczącego PO, by trzymać lejce w swych rękach. Przecież > gdyby tego nie zrobił, doszło by w PO do tzw. walki buldogów pod dywanem ( > sukcesorów po nim byłoby wielu ).Wydaje mi się , że popełnili błąd wystawiając > B.Komorowskiego licząc na fakt, ze dowolnie ustalony kandydat wygra z ś.p. > L.Kaczyńskim.I pewnie by tak było gdyby poprzedniemu prezydentowi dane było > pełnić obowiązki prezydenta R.P. do końca kadencji.Po 10.04.2010 sytuacja się > jednak diametralnie zmieniła ( do zmiany tez przyczyniły się dwie fale > powodziowe w maju i czerwcu ) i mimo tak zmasowanego poparcia intelektualistów > i > establishmentu sytuacja z wygrana B.Komorowskiego w dniu 04.06.2010 wcale nie > zbiega do 1. Też uważam, że Tusk na Komorowskim się przejedzie. Albo Komorowski przegra, albo wygra i się jeszcze bardziej zadufa w sobie i zacznie Tuskowi sprawiać kłopoty, nie tyle na tle politycznym (bo tu Bronek jest chyba średnio zorientowany i zainteresowany), co na tle ambicjonalnym i personalnym. Przy czym ma nieco inną opinię o przyczynach nominacji Bronka. Uważam, że Tusk by wolał Sikorskiego, ale nie mógł nominować nikogo innego, jeśli chciał się ustrzec walki buldogów pod dywanen już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
wzmozony_moralnie Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 21:41 vargtimmen napisał: > Kaczyński był dużo bardziej konkretny i wyraźnie > lepiej zorientowany. No nie dziwię się. Debatę organizowała TVP, a TVP jest własnością PiSu od 2006 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Kaczyński świetny merytorycznie 30.06.10, 21:44 Komorowski za to świetnie się prezentował. Wyglądał jak p[rawdziwy hrabia. Płynnie wygłaszał odpowiedzi tak jakby je wykuł na pamięć. jednak parę razy się pogubił i powtarzał. Bardzo podobał mi się finał. Ładny gest (Komorowskiego) z Konstytucją. Kaczyński inaczej niż kiedyś Wałęsa w pamiętnej debacie z Kwaśniewskim uścisnął dłoń marszałkowi i obiecał się podpisać pod zgodą bo to ona jest najwazniejsza dla Polski... a zaraz potem... wygłosił swoje chyba najlepsze w życiu wystąpienie. Przedstawił podstawowe założenia swojej prezydentury. Super. Jestem pod wrażeniem. Nie będę miała wątpliwości na kogo zagłosować. Jeśli Polacy umieją słuchać ze zrozumieniem swoich przywódców to to wystąpienie finałowe Kaczyńskiego powinno dać mu zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Kaczyński świetny merytorycznie 30.06.10, 21:48 sawa.com napisała: > Przedstawił podstawowe założenia swojej prezydentury. Czyli co konkretnie? Oświeć mnie, nieuważną oglądaczkę tej debaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Kaczyński świetny merytorycznie 30.06.10, 21:58 iza.bella.iza napisała: > Czyli co konkretnie? Oświeć mnie, nieuważną oglądaczkę tej debaty:) Poszukaj w necie... ostatecznie przełam się i zajrzyj na strony sztabu wyborczego Kaczyńskiego tam powinno to być. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Kaczyński świetny merytorycznie 30.06.10, 22:34 sawa.com napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > > Czyli co konkretnie? Oświeć mnie, nieuważną oglądaczkę tej debaty:) > > Poszukaj w necie... Twierdzisz, że Kaczor w dzisiejszej debacie przedstawił wizję swojej prezydentury. Jaki masz więc problem z pokazaniem tego czarno na białym? >ostatecznie przełam się i zajrzyj na strony sztabu > wyborczego Kaczyńskiego tam powinno to być. Rozmawiamy o debacie, ne spa? Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Kaczyński świetny merytorycznie 30.06.10, 21:52 >Jeśli Polacy umieją słuchać ze zrozumieniem swoich przywódców to to > wystąpienie finałowe Kaczyńskiego powinno dać mu zwycięstwo. Nie strasz. Polacy w swojej większości to mądzr ludzie. Nie sądzę żeby zagłosowali na człowieka chorego na władzę i żądzę zemsty. Wygra Komorowski Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Renatko28! Tfuj Tusk zdefiniował człowieka chorego 30.06.10, 23:02 renata28 napisała: Nie sądzę żeby zagłosowali na człowieka chorego na władzę i żądzę zemsty. ---> na władzę. W sobotę powiedział, że taki człowiek z żądzy władzy pojedzie nawet na grób Blidy! No i wczoraj pojechał ... Komorowski! Tak więc już nie może na niego zagłosować, bo zaprzeczyłabyś sama sobie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
retronick Kaczor zdeklasował BK w czytaniu odpowiedzi .... 30.06.10, 21:32 ... ze ściągawek. Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 21:42 Ma Pan 100%racji bo marionetka Pama Tuska nie mowi konkretnie jak Kaczynski ale tylko klamie wytykajac rzekome bledy rzadu PIS.Najgorzeej ze podaje klamstwa i nie pozwala nawet ich sprostowac Kaczynskiemu.Poziom odpowiedzi Pana Komorowskiego byl zenujacy co nawet zauwazyli dziennikarze.Debata powyzsza utwiwrdza mnie ze nalezy glosowac na Kaczynskiego,ktory ma wizje innej lepszej POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
wzmozony_moralnie Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 21:44 adams96 napisał: > .... Kaczynskiego,ktory ma wizje innej lepszej POLSKI. Wizję!? To by znaczyło ze faktycznie jest na prochach, albo trawce. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 21:44 camille_pissarro napisał: > Jakże inna była ta dzisiejsza debata, Kaczor rozłożył zagubionego > Komorowskiego na łopatki ;-) Tak trzymać !!! Mnie to nie dziwi bo kandydat PO jest tylko zastepca tego co powinien byc na jego miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula_pl Komorowski do domu ! :))) 30.06.10, 21:44 Tyle się biedak namęczył, tyle naobiecywał, a tu jedna debata i cała mizeria wyszła na jaw :) camille_pissarro napisał: > Jakże inna była ta dzisiejsza debata, Kaczor rozłożył zagubionego > Komorowskiego na łopatki ;-) Tak trzymać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Komorowski do domu ! :))) 30.06.10, 21:49 Komorowski był bardzo chaotyczny. Nie dało się go słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro można powiedzieć, że dziś B.komorowski 30.06.10, 22:22 robił za sztafaż ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arturk17 Nokaut 30.06.10, 21:51 Przypomnienie głosowań rozwaliło Komorowskiego. Komorowski, może się już pakować.. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Tia:) 30.06.10, 21:54 arturk17 napisał: > Przypomnienie głosowań rozwaliło Komorowskiego. Komorowski, może się > już pakować.. Może wstrzymaj się z tym poleceniem do niedzieli, co by nie było jak w tym przysłowiu o indyku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Tia:) 30.06.10, 21:57 iza.bella.iza napisała: > arturk17 napisał: > > > Przypomnienie głosowań rozwaliło Komorowskiego. Komorowski, może się > > już pakować.. > > Może wstrzymaj się z tym poleceniem do niedzieli, co by nie było jak w tym > przysłowiu o indyku? :) Jestem innego zdania, powinien wstrzymac sie do ogloszenia wynikow PKW. A to najwczesniej moze byc poniedzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Nokaut 30.06.10, 21:56 Tak zgadza się , takiego chaosu, tylu komunałów nie miałem okazji wysłuchać w tak krótkim czasie ;-) Brak jakiejkolwiek koncepcji tego urzędu zaprezentował nam dziś B.Komorowski, no chyba , ze mu tę koncepcję wypracuje i przyniesie na tacy lider PO ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malwiszon Porażka 30.06.10, 22:07 Szkoda mi Bronka i wierzących w niego i swoje wierszyki wykształciuchów. Ciemnogród górą. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Porażka 30.06.10, 22:37 malwiszon napisała: > Szkoda mi Bronka i wierzących w niego i swoje wierszyki > wykształciuchów. Ciemnogród górą. Jeżeli nawet, to najwyżej do wyborów. W poniedziałek ciemnogród obudzi się z tej bajki:) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek tę obłudę sobie włóż... 30.06.10, 22:32 arturk17 napisał: > Przypomnienie głosowań rozwaliło Komorowskiego. Chyba w oczach idiotów, którzy nie skojarzyli, co to były za głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Ujadający kundel 30.06.10, 21:59 a to jednak kaczka, po prostu sensacja zoologiczna. Kreatura wprost zdumiewająca. Zapomniał się troszkę, porzucił wizerunek miłościwego męża stanu i wyszło z niego zwykłe chamstwo, które zawsze stanowiło jego siłę napędową. Jest sobą jak może obrażać, kłamać i insynuować, ale teraz nikt już tego nie kupi. Poza garstką wiernych oszołomów, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula_pl Re: Ujadający kundel 30.06.10, 22:03 white_lake napisała: > a to jednak kaczka, po prostu sensacja zoologiczna. Kreatura wprost > zdumiewająca. > Zapomniał się troszkę, porzucił wizerunek miłościwego męża stanu i > wyszło z niego zwykłe chamstwo, które zawsze stanowiło jego siłę > napędową. Jest sobą jak może obrażać, kłamać i insynuować, ale teraz > nikt już tego nie kupi. Poza garstką wiernych oszołomów, rzecz jasna. Zdumiewająca jest Twoja wypowiedź, szczególnie, że podobno "Zgoda buduje" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Re: Ujadający kundel 30.06.10, 22:16 paczula_pl napisała: > Zdumiewająca jest Twoja wypowiedź, szczególnie, że podobno "Zgoda > buduje" :/ > To Bronka hasło, nie moje. Ja bym nie była tak miłościwa, bo nienawidzę tego karła i już. Na pewno bym mu ręki nie podała, nawet buta szkoda, żeby go kopnąć w d. Odpowiedz Link Zgłoś
arturk17 Porusza głębia Twojej wypowiedzi:-) 30.06.10, 22:05 I ta kultura osobista... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza TĘ debatę Jaroslaw wygrał na 100%:)))))))))) 30.06.10, 22:41 Serdecznie polecam, zwłaszcza "wyznawcom" :)))))))) www.youtube.com/watch?v=5DdWSVaRBmA Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia E, tam:))))))))) 30.06.10, 22:02 JarKacz był lepszy niż poprzednio (I debata) ale popełnił błąd, bo przypomniał wszystkim za co go znielubiliśmy:) Wykorzystał każdą okazję, by chwalić swój rząd a przecież to ten rząd musiał się poddać, bo nie był w stanie rządzić po szeregu afer i demonstracji czym jest IV RP. Mnie rozśmieszyło jak on wybrzydzał na liberalizm a na końcu chwalił kapitalizm:) O gospodarce to on nie ma pojęcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Przażające jest to, że dzisiejszy rząd rządzi 30.06.10, 22:12 mimo afer i pokazania czym jest Czecia RP. A Czecia RP to podsłuchy, samobójstwa, bezprawne represje wobec szefa CBA, projekty inwigilacji na niespotykaną skalę. Czecia RP to państwo represyjne i POlicyjne i działające kompletnie doraźnie od konferencji do konferencji. To bezczelni handlarze nadziejami jak kłamstwa o POważnym inwestorze z nieżytem śluzówki nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow nie ulega to wątpliwości 30.06.10, 22:09 Biedny Kaczor jeszcze nie wie co będzie Mu dane przeżyc przez najjbliższe dni jak saloon oszaleje ze strachu przed przegranymi wyborami :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: nie ulega to wątpliwości 30.06.10, 22:24 Zgadza się. Saloon o..o..oszalałby. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Kaczor zdeklasował BKomorowskiego 30.06.10, 22:30 Damy radę:) Czekam w niedzielę na: "Leszku, melduję wykonanie zadania!" Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: kamilek oglądał jakąś inną debatę :-))) 30.06.10, 22:43 Kup jutro GW, nawet w niej napiszą to czego się nie spodziewałeś w swoich czarnych snach ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Brawo Jarkacz 30.06.10, 22:48 pokazałeś głąbowi Bronkowi że jest Matołem hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: kamilek oglądał jakąś inną debatę :-))) 30.06.10, 22:56 Jarosław najwyraźniej już doszedł do siebie po grypie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Kaczor zdeklasował 30.06.10, 22:52 A Bronek wygra w niedzielę. O dziesięć długości. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Kaczor zdeklasował 30.06.10, 23:05 Co dzisiaj podają u Bronka w sztabie do picia? Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Kaczor zdeklasował 30.06.10, 23:08 rysiek_grzesiek napisał: > Co dzisiaj podają u Bronka w sztabie do picia? małpki POlikota hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Kaczor zdeklasował 30.06.10, 23:24 Czysta żołądkowa:) brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com W czasie rządów Kaczora był najmniejszy deficyt 30.06.10, 22:52 camille_pissarro napisał: > Jakże inna była ta dzisiejsza debata, Kaczor rozłożył zagubionego > Komorowskiego na łopatki ;-) Tak trzymać !!! Dodam to oczym Kaczyński tylko wspomniał (brak czasu) Nie tylko gospodarka hulała. Ludziom działo się coraz lepiej. Rząd zmniejszał podatki, zadłużenie i deficyt. żeby nie być gołosłowną podaję link lh4.ggpht.com/_3am1538jRc4/TCddqVQjYdI/AAAAAAAAACQ/RwgjOgG3Noo/deficyt.JPG Rządy PiSu były jedynym rządem w całym dwudziestoleciu, który rok po roku zmniejszał deficyt. O tym nie mówią publicyści zależni tylko pieprzą coś o przejadaniu rzekomej koniunktury światowej. W gospodarce światowej nie było żadnej nadzwyczajnej koniunktury... wręcz przeciwnie miało się ku kryzysowi. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: W czasie rządów Kaczora był najmniejszy defic 30.06.10, 23:14 sawa.com napisała: > Rządy PiSu były jedynym rządem w całym dwudziestoleciu, który rok po roku zm > niejszał deficyt. Rząd PiS zawdzięczał dobrą koniunkturę poprzednikom. Słabą masz pamięć ale ja np. nie i wiem, że lewica miała mniejszy deficyt niż planowała na rok 2005 - 5 mld mniej niż zakładano. Do tych pieniędzy dorwał się pisowski rząd i wydał je na becikowe itd. Zasługą tego rządu jest to, że nic nie zepsuł oraz to, że się nie wycofał z obniżania podatków. Projekt obniżenia zgłosiła PO i miał obowiązywać od 1 stycznia 2007 roku. www.senat.gov.pl/k6/dok/sejm/021/728.pdf Ale wszedł w życie dopiero 1 stycznia 2009 roku, za rządów PO, bo Zyta nie miała odwagi:) Ale to ona zaproponowała odmrożenie progów podatkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: W czasie rządów Kaczora był najmniejszy defic 30.06.10, 23:48 basia.basia napisała: > Rząd PiS zawdzięczał dobrą koniunkturę poprzednikom. Słabą masz pamięć > ale ja np. nie i wiem, że lewica miała mniejszy deficyt niż planowała na > rok 2005 - 5 mld mniej niż zakładano. Do tych pieniędzy dorwał się > pisowski rząd i wydał je na becikowe itd. Zasługą tego rządu jest to, że > nic nie zepsuł oraz to, że się nie wycofał z obniżania podatków. Bardzo się cieszę, ze wreszcie możemy merytorycznie porozmawiać. Nie zgadzam się, ze PiS zawdzięcza dobrą koniunkturę poprzednikom. Belka miał bardzo wysoki deficyt wpisany w projekt budżetu. To, że udało mu się nie wykonać tego planu to fajnie. W czasie rządów PiSu deficyt był sukcesywnie i w sposób ciągły obniżany. Uczciwie przyznaję, że autorem projektu budżetu na rok 2008 była jeszcze p. Zyta Gilowska a tam chyba zakładano wyższy niż deficyt niż w roku 2007. Jeśli chodzi o obniżkę podatków i składników obniżających koszty pracy to jest to zasługa Gilowskiej, która w tej chwili jest chyba naszym najlepszym fachowcem nie tylko od finansów publicznych ale w ogóle gospodarki. Jesli można przypisać jakąś chwałę PO to to, że nie popsuł reformy Gilowskiej... a był do tego usilnie namawiany. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W czasie rządów Kaczora był najmniejszy defic 01.07.10, 07:28 Nie zgadzasz się? A co powiesz o tym posunięciu poprzedników? www.money.pl/podatki/poradniki/artykul/liniowy;pit;dla;przedsiebiorcow,32,0,129056.html Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Tak trzymać..... 30.06.10, 23:29 bo ani nie zdeklasował, ani nie wypadł poza swoją normalną, nędzowatą osobowość. Ale rozumiem, dla ciebie ta nędza to prima_sort. Liż dalej kuper, szkoda, że bez efektu.... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Tak trzymać..... 30.06.10, 23:34 Efekt zobaczysz w niedzielę na ekranie TVP, bo w TVN do ogłoszenia wyników wyborów będą utrzymywali że wygrał Komorowski 67% do 12%:) Miłej zabawy... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski8 Komorowski otrzymal od prezydenta Kaczynskiego 30.06.10, 23:35 materialy do przeczytania; m.in o Polsce A,B,C,D, ety autorstwa Boniego, ministra POlszewickiego nie-rzadu; warto, zeby Bronek poczytal i probowal zrozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Nie rozpatrywałbym tego w tych kategoriach 01.07.10, 00:15 Po prostu debata była na poziomie (z wyjatkiem red. Lichockowskajej) i to Jarosław miał ostatnie słowo więc Bronek nie miał szansy uderzenia zgniłym kartoflem. Obydwaj trzymali poziom, obydwaj starali się debatowac jak najbardziej powaznie i merytorycznie i dzieki temu uwypukliła sie róznica w poziomie który prezentują, zarówno tym osobistym jak i tym merytorycznym. Bronek starał sie jak mógł z klasa i na poziomie i to mu sie chwali (nawet ta bźdźiągwa nie była w stanie wyprowadzić go z równowagi) ale Jarek to naprawdę polityk o kilka poziomów wyzej, to co dla Bronka jest zdobyciem szczytu dla Jarka jest jedynie zawiazywaniem sznurowadeł przed ciężka i długa wspinaczką i to było widać. Oby Jarek wygrał, ale jak wygra niech prezentuje właśnie taki poziom. pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski8 Nie obwiniaj Lichockiej 01.07.10, 00:25 Wypowiedziala to, co mysla rodziny ofiar ze Smolenska i wielu powodzian; Malgorzata Wasermann powiedziqalaby to Komorowskiemu duzo ostrzej qqazz napisał: > Po prostu debata była na poziomie (z wyjatkiem red. Lichockowskajej) i to Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Jej zachowanie zenujace 01.07.10, 00:52 ona nie kwalifikuje sie nawet do telewizji dla ludozerców, nie tylko ona zresztą, to co zrobiono ostatnio z Wprostem też powala chyba nawet bardziej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
black.night Co zrobi Premier Ministerstwa Miłości Tusk 01.07.10, 05:50 Co zrobi TUSK po przegranych wyborach? Wystąpi w TV i powie jakieś ble ble o polityce Miłości,nie patrząc wilczymi oczyma w kamery,a następnie we wszystkich stacjach wystapią jego żołnierze : Palikot, Tusk, Niesiołowski , Kutz i oplują Kaczyńskiego oraz jego elektorat. Próbki widać w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś