Dodaj do ulubionych

Kandydat obywatelski

25.11.24, 20:36
Kurde, ja rozumiem, że 90% politki to łgarstwo, ale pitolenie o kandydacie obywatelskim mnie wkurza.

No szedł Kaczor ulicą i patrzy: o! kandydat obywatelski!

To samo było z Magdaleną O., która była tak niezależną kandydatką, że wciąż snuł się za nią Leszek M. i jeszcze dwóch ważnych działaczy. Przypadkiem przechodzili, no.
Obserwuj wątek
    • pani.asma Re: Kandydat obywatelski 25.11.24, 20:40
      Jejku jejku przecież to takie szyderstwo mamy Platformę „Obywatelską” to możemy mieć też kandydata” obywatelskiego” ani jedno ani z drugim z obywatelami nie ma nic wspólnego i nimi gardzi

Niech no tylko Rafał wpadnie do pałacu to cała Polska podupadnie tak jak Warszawa teraz
      • taki-sobie-nick Re: Kandydat obywatelski 25.11.24, 20:42
        Mnie jako wyborcy nie interesują wzajemne nawalanki partyjne.

A tego jest w jednej i drugiej telewizji jakieś 95% - w programach politycznych.

I nie głosuję na Rafała.
      • taki-sobie-nick Re: Kandydat obywatelski 25.11.24, 20:43
        ]
        > Niech no tylko Rafał wpadnie do pałacu to cała Polska podupadnie tak jak Warsza
        > wa teraz

No, za Tobiego tobyśmy się mieli jak ta lala. Apkę obiecał. I tak kochał Warszawę, że pół roku po zostaniu radnym kandydował do parlamentu UE.
      • marta.graca Re: Kandydat obywatelski 25.11.24, 20:45
        Skoro tak podupadła, to czemu wciąż wygrywa w pierwszej turze?
        • hrasier_2 Re: Kandydat obywatelski 25.11.24, 20:53
          marta.graca napisała:

> Skoro tak podupadła, to czemu wciąż wygrywa w pierwszej turze?
          >
          A kto ma wygrać. Teraz będzie miał ciężej i nie chodzi o Nawrockiego. Wszyscy w Platformie wiedzą że to leniuszek taki się zrobił. A jaki program jego? Na ten czas walka z Pisem 🤣
      • taki-sobie-nick Re: Kandydat obywatelski 25.11.24, 20:48
        pani.asma napisała:

> Jejku jejku przecież to takie szyderstwo mamy Platformę „Obywatelską” to możemy
        > mieć też kandydata” obywatelskiego” ani jedno ani z drugim z obywatelami nie m
        > a nic wspólnego i nimi gardzi
        >
        > Niech no tylko Rafał wpadnie do pałacu to cała Polska podupadnie tak jak Warsza
        > wa teraz

Nie znoszę Rafała, ale chętnie się dowiem - jak podupadliśmy?
        • hrasier_2 Re: Kandydat obywatelski 25.11.24, 21:00
          Co do Nawrockiego: Jest ścigany listem gończym przez Federację Rosyjską za to, że IPN pod jego rządami wyburza pomniki wdzięczności dla armii sowieckiej.
          I to jest koronny dowód na to, że jest pro putinowski,
          już trwają pracę jak to udowodnić. Pokonać PiS, to wygrać Polskę. Reszta to opowieści z mchu i paproci, w Polsce prezydent pełni przede wszystkim funkcje reprezentacyjne, a jego największą siłą jest możliwość wetowania ustaw.
        • taki-sobie-nick Re: Kandydat obywatelski 26.11.24, 22:19
          taki-sobie-nick napisała:

> pani.asma napisała:
          >
          > > Jejku jejku przecież to takie szyderstwo mamy Platformę „Obywatelską” to
          > możemy
          > > mieć też kandydata” obywatelskiego” ani jedno ani z drugim z obywatelami
          > nie m
          > > a nic wspólnego i nimi gardzi
          > >
          > > Niech no tylko Rafał wpadnie do pałacu to cała Polska podupadnie tak jak
          > Warsza
          > > wa teraz
          >
          > Nie znoszę Rafała, ale chętnie się dowiem - jak podupadliśmy?

No i?

Żadnych danych?
    • m78wt3c Re: Kandydat obywatelski 25.11.24, 23:03
      "Wielki Bu" lubi to !
      znaczy kandydata obywatelskiego
      www.youtube.com/watch?v=WWx_Av9SMTA
    • grazyna.raban Re: Kandydat obywatelski 25.11.24, 23:11
      Po co nam Polska.
      Miesiąc listopad jest dla mnie bardzo smutnym miesiącem. Pomijając fakt, że każdy rok przybliża do przejścia na drugą stronę granicy życia i uświadamiania sobie, że ciągle należę do szczęściarzy którym w jakiś niewyjaśniony sposób udało się dalej być wśród żywych tu i teraz, choć tylu przyjaciół i znajomych, bliskich z rodziny, żegnałam. Jednak jestem tu gdzie są moje korzenie, mówię po polsku, wiara umacnia mnie w tym co robię na co dzień, widzę potrzeby innych i na miarę własnych sił ciągle jeszcze mogę w jakiś sposób pomagać.
      I choć nie jestem skłonna prosić o pomoc, jestem bardzo wdzięczna każdej osobie która mi jej udziela.
      To takie polskie i po polsku.
      Niestety, są wśród nas i tacy którym się to bardzo nie podoba. Ośmiogwiazdkowo nas z sobą skłócają, wstydzą się swojego języka i korzeni.
      Skłóconych łatwo przychodzi ograbić i sprzedać.
      Pozbawieni państwa które chroni swoich obywateli, błąkamy się po świecie szukając miejsca w którym można żyć w miarę godnie. Odwieczni wrogowie tylko na to czekają, a niby nasi przyjaciele wolą się układać z naszymi wrogami, wykorzystując naiwność tych którym tak łatwo przychodzi oddawać co sami wypracowaliśmy.
      Wystarczy choć trochę popatrzeć w przeszłość i uświadomić sobie samotność naszych wielkich przodków, których talent i wiedza nie był w żaden sposób chroniony, bo będąc Polakami stali na przeszkodzie robienia interesów z naszymi odwiecznymi wrogami. Przykładem może być Juliusz Verne.
      W koncepcji Verne’a kapitan Nemo miał być Polakiem, powstańcem styczniowym. Część jego rodziny wysieczono i pognano na Sybir, zaś córkę i żonę zgwałcili Kozacy. Ten tajemniczy język, którym mówią, ku zdumieniu przybyszy, na pokładzie "Nautilusa" to miał być język polski, ale wydawca się nie zgodził bo to narażało interesy Francuzów z Rosją.
      Został tylko portret Tadeusza Kościuszki wśród innych portretów.
      Dzisiaj nie jest inaczej.
      Dziś mój wnuk zapala znicze na grobie poległych lotników w Anglii, poznając w ten sposób naszą historię, a mnie się przypominają nasi Polscy matematycy i kryptolodzy:
      Marian Rejewski, Jerzy Różycki i Henryk Zygalski, którzy dokonali przełomowych odkryć dotyczących niemieckiej maszyny szyfrującej Enigma i złamali pierwsze jej szyfr. Geniusze bez państwa i dlatego inni łatwo sobie przypisali ich zasługi.
      Tylko jeden z nich ma w swojej ojczyźnie grób.
      Jednych znamy, inni bezimiennie spoczywają na obcej ziemi.
      Gdyby nie współcześni emigranci nawet by nikt nie zapalił światełka na ich mogiłach....
      Ten zapalony znicz to też i ich tęsknota.
      Pamiętam.
    • taki-sobie-nick Re: Kandydat obywatelski 26.11.24, 22:36
      Siłka obowiązkowa

wpolityce.pl/polityka/714094-hit-nagranie-z-nawrockim-na-silowni-robi-furore-do-boju
    • taki-sobie-nick Re: Kandydat obywatelski 26.11.24, 23:05
      Wow.

Kandydat poleciał bronić [przed kim? ktoś/coś im zagraża?] "pracowników" terapii zajęciowej [nie zarabiają ani grosza, a państwo nie pomaga im w znalezieniu pracy zarobkowej] i wita się z jakimś osobnikiem z ZD, pisząc "od rana miłe spotkania".

No no, tanio [a właściwie darmo] zdobywamy głosy opiekunów osób niepełnosprawnych?
      • taki-sobie-nick Re: Kandydat obywatelski 26.11.24, 23:16
        taki-sobie-nick napisała:

> Wow.
        >
        > Kandydat poleciał bronić [przed kim? ktoś/coś im zagraża?]

Asma! Pytanie w nawiasie kwadratowym było do ciebie!
    • stasi1 Re: Kandydat obywatelski 26.11.24, 23:15
      Ale Ogórek sama z siebie dodała później że jest niezależna, przez Millera pewnie PiS doszedł do absolutnej władzy, gdyby nie ten obiekt była duża szansa aby SLD dostało trochę więcej głosów
      • hrasier_2 Re: Kandydat obywatelski 26.11.24, 23:24
        Na ten czas nieznane jest nazwisko lewicy. Jest dużo nazwisk Biedroń przoduje. Ale jak ktoś mi mówił, nieważne czy wygra, byle ślad lewicy zostawił. Wyklęty powstań ludu ziemi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka