Dodaj do ulubionych

Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie ofiar

03.07.10, 16:53
W Rosji trwa proces żołnierzy ochraniających lotnisko w Smoleńsku ..
W Rosji sądy doraźne działają szybko ..
Nie tym razem .. Mimo ewidentnych dowodów na obrabowanie zwłok
polskich ofiar katastrofy smoleńskiej wciąż trwa ustalanie
okoliczności kradzieży ..

Do tej pory nie przeproszono ani nie zrekompensowano strat rodzinom
ofiar
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 16:56
      Do tej pory kk nie przeprosił za Paetza i co?
    • kaczkodyl Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 16:57
      no przepraszamy, zegarek idiotce oddamy. z poważaniem rosjanie. haha żeby tak
      się do doczesności uwiązać...
      • mguru22 zegarek ? 03.07.10, 17:06
        tu chodzi o kradzież kart kredytowych i pieniędzy z konta śp
        Przewoźnika
        • kaczkodyl Re: zegarek ? 03.07.10, 18:03
          kradzież to kradzież syf. Ale ile państwo Polskie wypłaciło kasy rodzinom ofiar?
          Nie kpiliby z powodzian i ofiar katastrof np. Hali w Chorzowie czy autokaru we
          Francji. bo im za..bano jakieś pieniądze -śmieszne w porównaniu w tym co
          wszyscyśmy im zapłacili. a o zegarku naprawdę nie słyszałeś? pani Skrzypek się
          domaga.
      • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 17:12
        Jak można tak postrzegać okradanie zwłok?
        Cokolwiek ukradli powinni zwrócić. I oczywiście powinni odpowiadać karnie.

A ty elektorat PO zapewne?

• mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:53
          A nie będą odpowiadali karnie?
          • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:56
            Masz jakieś wątpliwości?
    • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 17:07
      Tysiące więźniów w zakładach karnych nie przeprosiło za przestępstwa, za które
      siedzą.
      • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 17:14
        Komentarz żenujący. Co najmniej żenujący.
        Elektorat PO?
        • indeed4 Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 17:26
          Raczej prorosyjski elektorat " antypis" :-) Niektórzy są tak konsekwentni w
          żarliwej obronie Rosjan, że gotowi by byli chyba nawet przed sądem osobiście
          świadczyć, że za katastrofę odpowiadają wylącznie Polacy :-)
        • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:03
          Komentarz na poziomie posta otwierającego. Spadówa.
          • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:09
            Pogrążasz się. Dla swojego dobra, zamilcz.
            • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:13
              Pokonaj mnie argumentami.
              • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:27
                Fanatyka trudno przekonać, ale spróbuję.
                mguru22 pisze o okradaniu przez Rosjan zwłok ofiar polskiego, rządowego samolotu
                a ty na to:
                "Tysiące więźniów w zakładach karnych nie przeprosiło za przestępstwa, za które
                siedzą."

Skala, moja droga. Skala problemu.
                A poza tym nawet najgorszy, zatwardziały przestępca potrafi przeprosić. Tacy, o
                których piszesz to raczej wyjątki.

• kaczkodyl Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:35
                  obyś nie trafił do więzienia bo jak się kapną żeś primasort to nie będziesz miał
                  takiego pozytywnego nastawienia podobno nawet geje nie mają-)
                • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:35
                  "Spróbuję", a argumentów zero. Do przewidzenia. Zwłoki okradło paru obywateli
                  rosyjskich. Nie widzę powodów, dla których władze miałyby w tej sprawie
                  wystosować specjalne przeprosiny. Być może to zrobią, być może, ale z ich
                  ewentualnego braku nie można robić jakiegokolwiek wobec nich zarzutów.
                  • indeed4 Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:40
                    No wlaśnie :-)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,113721236,113721996,Re_Rosjanie_wciaz_nie_przeprosili_za_okradzenie.html

To jest dokladnie to - primasort, mialem rację ? ;-D
                    • primasort Miałeś rację:) n/t 03.07.10, 18:43
                      • indeed4 Wiem ;-) 03.07.10, 18:55
                        Zajrzyj na forum katastrofa w Smoleńsku - tam masz dopiero bracie wyborowy
                        asortyment tego rodzaju "obywateli" RP :-D Postsowieki proputinowski przyglup,
                        ktory na tym forum publicznie pluje na zmarego prezydenta przyprawia ich o
                        orgazm zbiorowy :-D Dzielnie charkają razem z nim, pomino tego, że putinowski
                        gamoń na swojego prezydenta czy premiera nie da powiedzieć nawet jednego
                        zlego slowa :-)
                        Te wieśniackie lemingi nawet tej różnicy nie widzą ! :-D Co ja mówię "
                        wieśniackie" - prosty polski chlop ma więcej dumy i honoru niż ta prosowiecka
                        holota ;-)
                        • primasort Re: Wiem ;-) 03.07.10, 18:59
                          Do mnie: "bracie"?
                          Jeśli już to "siostro":)
                          • indeed4 Re: Wiem ;-) 03.07.10, 19:04
                            Przepraszam :-O Nie obawiaj się, nie napiszę do Ciebie per " moją droga", to
                            ścisla rezerwacja na wkurzanie lemingów ;-)
                        • mietowe_loczki Re: Wiem ;-) 03.07.10, 19:02
                          Przeprosiliście już Tuska za zarzuty, że nie dopilnował, żeby teren został
                          zabezpieczony, w związku z czym doszło do kradzieży?
                          • primasort Re: Wiem ;-) 03.07.10, 19:08
                            Zaczynasz być śmieszna. Aż mi Cię żal:)
                            • mietowe_loczki Re: Wiem ;-) 03.07.10, 19:24
                              No popatrz - to zupełnie tak jak ty. Tyle że z mojej strony nie spodziewaj się w
                              związku z tym żadnych emocji :-)
                            • indeed4 Re: Wiem ;-) 03.07.10, 19:37
                              primasort napisała:

> Zaczynasz być śmieszna.

Nooooo ... ;-D

> jak zwykle Kaczyński jest odpowiedzialny za IV RP, rząd
                              rosyjski nie jest odpowiedzialny za incydentalne, aczkolwiek skandaliczne,
                              kradzieże

forum.gazeta.pl/forum/w,28,113721236,113725128,Re_A_ha_.html
                              • mietowe_loczki Re: Wiem ;-) 03.07.10, 19:54
                                Sugerujesz, że IV RP była czymś złym, skoro zestawiasz ją ze skandalicznymi
                                kradzieżami na miejscu wypadku...?
                  • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:41
                    Ohydne okradanie zwłok. Udowodnione okradanie zwłok a Ty nie widzisz powodu
                    przeprosin?
                    Ponadto, to nie okradał jakiś tam szeregowy obywatel tyko funkcjonariusz na
                    służbie! I dlatego władze powinny wystosować oficjalne przeprosiny.
                    • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:46
                      Oczywiście, że ohydne. I są na to odpowiednie paragrafy. Nie, nie widzę powodu
                      do przeprosin. Dane państwo nie jest w stanie przeprosić za czyny kryminalne
                      każdego swojego obywatela. Ale czekam kiedy wy przeprosicie Tuska za wylewanie
                      na niego wiadra pomyj za zarzucanie mu, że teren katastrofy nie był odpowiednio
                      zabezpieczony i dlatego do tych kradzieży doszło.
                      • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:47
                        A teren był zabezpieczony?
                        • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:48
                          Kiedy przeprosicie Tuska za obarczanie go odpowiedzialnością za te kradzieże?
                          • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:53
                            A teren był czy nie był zabezpieczony?

Nie wiem kto Tuska obarczał odpowiedzialnością za kradzieże. Za
                            niezabezpieczenie terenu tak, ale kradzieże?
                            Jakiś link?
                            • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 19:01
                              Było obarczanie odpowiedzialnością Tuska za kradzieże i zarzuty, że to wszystko
                              przez to, że teren był niezabezpieczony. Nie udawaj, że nie wiesz, że takie
                              argumenty były podnoszone. Ucichły jak nożem uciął, kiedy się okazało, że
                              kradzieży dokonały osoby, które były bezpośrednio odpowiedzialne za ochronę
                              terenu. Do tej pory nikt nie przepraszał Tuska za te wszystkie insynuacje.
                              • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 19:10
                                Naprawdę nie czytałam i nie słyszałam nigdy, żeby ktoś Tuska obarczał kradzieżami.
                                Niezabezpieczeniem terenu, owszem.

• mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 19:20
                                  Naprawdę masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
                                  • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 19:47
                                    Każdemu serwujesz to zdanie, gdy nie masz racji i argumentów?
                                    :)))
                                    • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 19:55
                                      Nie, tylko wtedy, gdy mój rozmówca udaje, że nie rozumie, o co chodzi. :-)
                                      • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 20:06
                                        Czego ja nie rozumiem?
                                        Proszę o konkrety i ewentualnie linki:)
                                        • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 20:15
                                          Prześledź jeszcze raz tę gałązkę. Naprawdę dasz radę.
                                          • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 20:21
                                            Pewnie, że dam:) A wątpię, czy ty dasz radę. Nie odpowiedziałaś na żadne moje
                                            pytanie. Nie dałaś żadnego linku. Jesteś niewiarygodna, bo jesteś fanatyczką.
                                            I nie chce mi się już z tobą gadać.
                                            Chyba, że odpowiesz na moje pytania i podasz link:)
                                            • indeed4 100/100 03.07.10, 20:35
                                              primasort napisała:

> I nie chce mi się już z tobą gadać.

Nie dziwię się :-D Nie gadaj tylko zapodaj b/o i finito - szkoda czasu :-)
                                              • primasort Re: 100/100 03.07.10, 20:41
                                                Wątpię, żeby miała jakieś argumenty, ale dam jej szansę.
                                                Może sama zamilknie?
                                                • indeed4 Re: 100/100 03.07.10, 20:49
                                                  Nie zamilknie - jest glupiutka i upierdliwa do bólu :-D Na forum o Smoleńsku ma
                                                  nick fox1984 :-) Mialem przyjemność już kiedyś prowadzić z nią "dyskusje" -
                                                  wszystkie wygladaly i kończyly się tak jak ten dzisiejszy :-D
                                                  • indeed4 Re: 100/100 03.07.10, 20:50
                                                    Nie pomyliem się, znów jest - widzisz ? :-D

forum.gazeta.pl/forum/w,28,113721236,113727636,Re_Rosjanie_wciaz_nie_przeprosili_za_okradzenie.html
                                                  • mietowe_loczki Re: 100/100 03.07.10, 20:53
                                                    indeed4 napisał:

> Na forum o Smoleńsku ma nick fox1984 :-)

ROTLF.
                                                  • primasort Re: 100/100 03.07.10, 20:54
                                                    Fanatyczka. Szkoda człowieka:(
                                                  • indeed4 Re: 100/100 03.07.10, 21:03
                                                    Fanatyczka prawa - karnego zwlaszcza :-) Zaawansowana obsesja - o czym nie
                                                    rozmawiasz wszystko podciąga biedulka pod KK :-D Każdy facet przy niej ma
                                                    zgloszenie do prokuratury za rozwalone po domu skarpetki pewne jak w banku -
                                                    chyba jednak lepiej, żeby zostala starą panną :-D
                                            • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 20:46
                                              Odpowiadałam wiele razy. Ty udawałaś, że nie wiesz, o co mi chodzi.
                                              • primasort Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 20:52
                                                To jeszcze raz:) Ostatni:)
                                                • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 21:02
                                                  Prześledź tę gałązkę. Mówię ci to po raz ostatni.
                                        • indeed4 Zobacz - stracila wzrok :-D 03.07.10, 20:17
                                          forum.gazeta.pl/forum/w,28,113721236,113726692,Re_A_ha_.html
      • mguru22 Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 17:22
        czyli uważasz ża normalne to że mimo OBIETNIC refundacji szkód i
        przeprosin nie zrobili tego ?
        Graś przeprosił Rosjan od razu za to że to nie OMON tylko inni
        Rosjanie okradli
        • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:04
          Nie rozumiem, co takie przeprosiny zmieniają. Nie rozumiem też, dlaczego władze
          jakiegokolwiek kraju powinny przepraszać za czyny kryminalne garstki swoich
          obywateli.
    • indeed4 Ale przyznali się - a to już duży sukces. 03.07.10, 17:13
      Winni mordu katyńskiego zostali przez Rosjan publicznie ujawnieni dopiero po 60
      latach ; rozliczenia prawdopodobnie już nigdy nie będzie :-/
      • mguru22 jak pieniądze zaczęły znikać z konta to musieli 03.07.10, 17:26
        przecież bank od razu widział gdzie i kiedy realizowane są transakcje
        10.04.2010 - Smoleńsk
        • indeed4 Dla Rosji takie drobiazgi nie mają znaczenia 03.07.10, 17:32
          Tam o wszystkim decyduje góra - sledztwo wszczęto tylko dlatego, że taka byla
          polityczna odgórna decyzja ; gdyby przyszedl prikaz " niet" - tym co bank
          widzial i innymi dowodami możnaby się już tylko ( przepraszam ) podetrzeć.
          To jest Rosja - postsowiecki skansen a nie Europa.
      • mietowe_loczki Re: Ale przyznali się - a to już duży sukces. 03.07.10, 18:16
        indeed4 napisał:

> Winni mordu katyńskiego zostali przez Rosjan publicznie ujawnieni dopiero po 60
        > latach ;

Jak zwykle: histeria i zatracanie proporcji, czyli zero szacunku dla ofiar
        katyńskich.
        • indeed4 Moja droga :-) 03.07.10, 18:36
          Katastrof lotniczych każdego roku mamy na świecie dziesiątki :-)

Podrzucam ci w związku z tym proste pytanie, które powinno ci uświadomić fatalny stan twojego obywatelskiego "ego" :

Pytanie zaś brzmi : NA ILE POGRZEBÓW OFIAR WSPOMNIANYCH KATASTROF ZAPOWIEDZIELI SWÓJ PRZYJAZD SZEFOWIE KRAJÓW UE I NAJWIĘKSZYCH PAŃSTW ŚWIATA ?
          • mietowe_loczki Re:" Moja droga"? Wypraszam sobie 03.07.10, 18:42
            Nie pamiętam, ale sporo. Nie przyjechali, ponieważ CIA albo FBI, już teraz nie
            pamiętam, obudzili uśpiony do tej pory wulkan, zasmrodzili pyłem pół Europy, a
            następnie patrzyli z dziką satysfakcją, jak kolejni prominentni politycy
            odwołują swój przylot. A dlaczego pytasz tak bez związku z tematem?
            • indeed4 Rżniesz moja droga glupa ? :-) 03.07.10, 18:45
              Zadalem proste pytanie - i nie o pyly wulkaniczne ani inne bzdety ; problemik z
              odpowiedzią ? :-)
              • mietowe_loczki Re: Rżniesz moja droga glupa ? :-) 03.07.10, 18:47
                Nie, akurat ciebie nie miałabym przyjemności. Odpowiedz sobie sam, a następnie
                wyjaśnij, po co zadajesz to pytanie.
                • indeed4 Mi też nie żal :-) 03.07.10, 19:01
                  Dzieci dziedziczą inteligencję po matce, wiesz o tym ? :-D
                  • mietowe_loczki Swoją mamę zostaw w spokoju n/t 03.07.10, 19:03

• indeed4 Zamierzasz zostać starą panną ? :-O 03.07.10, 19:09
          • 1tobi Re: Moja droga :-) 03.07.10, 18:43
            jesteśmy Chrystusem Narodów? Quuufa.
            • indeed4 Re: Moja droga :-) 03.07.10, 19:18
              Żeby od razu Chrystusem to może nie - ale w historii świata raczej nie ma zbyt
              wielu przypadków, żeby w katastrofie lotniczej tragicznie ginąl prezydent
              sporego kraju należącego do UE, a wraz z nim dziesiątki osób piastujących
              najwyższe stanowiska państwowe.
    • etwas-geheimnis Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 17:49
      Odpowiedzialnosć zbiorowa?
      • mguru22 Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:14
        NA fali pojednania to MON Rosji obiecał przeprosić ! za swoich
        żołnierzy i zrekompensować straty
        Rząd RP przyjął to z satysfakcją by samemu przeprosić OMONowców za
        pomyłkę

Rosjanie przyjęli polskie przeprosiny z satsfakcją a sami zapomnieli
        o swojej odpowiedzialności za kradzież !!!
        Do tej pory nie zwrócili nawet ukradzionych pieniędzy
        • etwas-geheimnis Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:54
          biurokracja
    • mietowe_loczki Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:10
      Czy polski rząd przeprosił Brytyjczyków za Jakuba Tomczaka? Czy polski rząd
      przeprosił Belgów za Adama G. odpowiedzialnego za mord na belgijskim nastolatku?
      Czy władze Białegostoku przeprosiły Czeczenię za napady rasistowskie na ich
      obywateli?
      • kaczkodyl Re: Rosjanie wciąż nie przeprosili za okradzenie 03.07.10, 18:16
        przepraszam za słońce przepraszam za deszcz za wszystko przepraszam za co tylko
        chcesz. z poważaniem Nowy Yaro.
      • mguru22 Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 18:21
        To rząd FR zobowiązał się do wyrównania strat !!! i oficjalnych
        przeprosin za SWOICH żołnierzy

> Czy polski rząd przeprosił Brytyjczyków za Jakuba Tomczaka?
        Anglicy nie udowodnili w pełni winy Tomczaka .. Poza tym to nie
        członkowie rządu RP byli sądzeni

> Czy polski rząd przeprosił Belgów za Adama G. odpowiedzialnego za
        mord na belgijskim nastolatku ?
        To powinien bardziej zrobić król cygański

> Czy władze Białegostoku przeprosiły Czeczenię za napady
        rasistowskie
        To radni Bialegostoku napadali na Czeczenów ?

PS:
        Graś przeprosił Rosjan z OMONu.. Nieprawdaż ?!
        • kaczkodyl Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 18:25
          No tak badania DNA to lipa . A powiedz dlaczego ruscy mieliby płacić ? za co ?
          za zegarek i parę groszy co ukradli złodzieje? czy za TU-154 ??? i odszkodowania
          dla ofiar co byłoby surrealizmem.
        • mguru22 Re: ... 03.07.10, 18:26
          > To rząd FR zobowiązał się do wyrównania strat !!! i oficjalnych
          > przeprosin za SWOICH żołnierzy

Rząd czyli w tym przypadku Ministerstwo Obrony Rosji
        • mietowe_loczki Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 18:29
          mguru22 napisał:

> To rząd FR zobowiązał się do wyrównania strat !!! i oficjalnych
          > przeprosin za SWOICH żołnierzy

Myślę, że wyrównać straty bez problemu mogą sami przyszli skazani.

> > Czy polski rząd przeprosił Brytyjczyków za Jakuba Tomczaka?

> Anglicy nie udowodnili w pełni winy Tomczaka ..

A to ciekawostka :-)

Poza tym to nie
          > członkowie rządu RP byli sądzeni

Tak samo jak i za kradzieże nie są bezpośrednio odpowiedzialni członkowie rządu FR.

> > Czy polski rząd przeprosił Belgów za Adama G. odpowiedzialnego za
          > mord na belgijskim nastolatku ?

> To powinien bardziej zrobić król cygański

Adam G. jest obywatelem polskim i żadne twoje rasistowskie uwagi tego nie
          zmienią. Zatem wg. twojej logiki rząd polski powinien przeprosić Belgów za to
          morderstwo.

> > Czy władze Białegostoku przeprosiły Czeczenię za napady
          > rasistowskie
          > To radni Bialegostoku napadali na Czeczenów ?

To członkowie rządu rosyjskiego okradali ofiary?

> PS:
          > Graś przeprosił Rosjan z OMONu.. Nieprawdaż ?!

PS. Nnnno i...?
          • mguru22 Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 18:47
            Jeżeli nie widzisz różnicy między odpowiedzialnością Państwa za
            czyny zwykłego obywatela a funkcjonariusza będącego na służbie i
            reprezentującego swój kraj

to nie mamy o czym rozmawiać
            • mietowe_loczki Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 18:49
              Czy tym funkcjonariuszom na służbie rząd rosyjski zapewnił może bezkarność, że
              tak się rzucasz?
              • mguru22 Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:03
                znowu mylisz pojęcia .. bezkarności służb z odpowiedzialnością
                Państwa

Gdy w Kanadzie czterech funkcjonariuszy na służbie !!! zabiło
                paralizatorami Polaka kto przeprosił oficjalnie jego matkę ??
                Kto wypłacił jej odszkodowanie ?

Poza odpowiedzialnością cywilną i karną sprawców jest także
                odpowiedzialność resortu ..
                W przypadku Rosjan MON sam się zadeklarował wtrównać straty
                • mietowe_loczki Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:08
                  Dobra, dobra. Napisz wprost, że chodzi ci o to, żeby zobaczyć przez moment
                  upokorzenie Rosji. Bo mnie się w pewnym stopniu z tym kojarzą tego typu
                  przeprosiny.
                  • indeed4 A- ha ! 03.07.10, 19:13
                    To już rozumiem, dlaczego JK nie chcial przeprosić, kiedy dzień temu w "kropce"
                    Monika Olejnik domagala się od niego przeprosin za IV RP :-)

Dlaczego niby mialby być upokarzany,w dodatku publicznie ... - nieprawdaż ?
                    • mietowe_loczki Re: A- ha ! 03.07.10, 19:22
                      No to źle rozumiesz, jak zwykle. Kaczyński jest odpowiedzialny za IV RP, rząd
                      rosyjski nie jest odpowiedzialny za incydentalne, aczkolwiek skandaliczne,
                      kradzieże pojedynczych osób, które były jednocześnie odpowiedzialne za
                      zabezpieczenie terenu.
                      • indeed4 Re: A- ha ! 03.07.10, 19:31
                        No - wiadooooomo :-)

Bo niby z jakiej racji rząd rosyjski ma odpowiadać za dzialania rosyjskich
                        obywateli ?!!
                        Paranoja jakaś .... - gdyby tak bylo, to przecież musialby odpowiadać również za
                        zbrodnię katyńską i nas za nią przeprosić - prawda, moja droga ? :-)
                        • mietowe_loczki Re: A- ha ! 03.07.10, 19:35
                          indeed4 napisał:

> No - wiadooooomo :-)
                          >
                          > Bo niby z jakiej racji rząd rosyjski ma odpowiadać za dzialania rosyjskich
                          > obywateli ?!!

No właśnie, z jakiej. I z jakiej racji ma przepraszać za pojedyncze przestępstwa
                          ścigane z kodeksu karnego.

> Paranoja jakaś .... - gdyby tak bylo, to przecież musialby odpowiadać również z
                          > a
                          > zbrodnię katyńską i nas za nią przeprosić - prawda, moja droga ? :-)

Wiem, że to przekracza możliwości twojego pojmowania, ale obecny rząd rosyjski
                          nie jest odpowiedzialny za zbrodnie katyńskie, chociaż w ogóle wspominanie o
                          nich przez ciebie w tym kontekście jest całkowitym zatracaniem proporcji.
                          • indeed4 Re: A- ha ! 03.07.10, 19:39
                            Tak, wiemy - wiemy :-D Ani Rosja ani rząd rosyjski nie jest odpowiedzialny za
                            Katyń - prawda moja droga ? :-D
                            • mietowe_loczki Re: A- ha ! 03.07.10, 19:56
                              Bingo :-) Cieszę się, że w końcu dotarło, że obecny rząd rosyjski nie jest
                              odpowiedzialny za zbrodnie swoich poprzedników sprzed 70 lat.
                              • indeed4 Re: A- ha ! 03.07.10, 20:10
                                Jasne, jasne ... :-D

wyborcza.pl/1,75248,1324898.html
                                • mietowe_loczki Re: A- ha ! 03.07.10, 20:16
                                  Co jasne, jasne? Bo nie wiem.
                                  • indeed4 No i to by bylo na tyle :-) 03.07.10, 20:18
                                    B/o
                  • mguru22 Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:36
                    a czym kojarzą się Tobie przeprosiny Grasia ?

Zapewne również z upokorzeniem Polski ? Jeśli tak, to uznajesz winę
                    ministra tego rządu za upokorzenie Polski jeśli nie sam sobie
                    zaprzeczasz
                    • mietowe_loczki Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:38
                      Przeprosiny Grasia były wynikiem pomyłki.
                      • primasort Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:49
                        Graś się pomylił i przeprosił:)
                      • indeed4 Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:54
                        Tak, dokladnie tak wlaśnie bylo !

Otóż minister Graś odwolal swoje przeprosiny - wyjasniając grzecznie Rosjanom,
                        że nie powinien tego robić, ale się pomylil :-D

No bo z jakiej racji ma się czuć upokarzany przez Rosjan - prawda moja droga ?
                        :-)
                        • mietowe_loczki Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:58
                          Nie wiem, jak ma się czuć Graś. Naprawdę. Nie wiem też, czy podziela moje zdanie
                          na temat mojej prywatnej teorii przeprosin.
                          • indeed4 Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 20:12
                            Ty czegoś "nie wiesz" ?! To niemożliwe :-) To chyba po raz pierwszy - często
                            zamierzasz powtarzać ten eksperyment ? :-D
                            • mietowe_loczki Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 20:17
                              indeed4 napisał:

> Ty czegoś "nie wiesz" ?! To niemożliwe :-)

Też trudno mi w to uwierzyć, ale jednak!

> To chyba po raz pierwszy - często
                              > zamierzasz powtarzać ten eksperyment ? :-D
                              • indeed4 Moja droga :-) 03.07.10, 20:28

indeed4 napisał:

> Ty czegoś "nie wiesz" ?! To niemożliwe :-)

mietowe_loczki napisała:
                                >
                                > Też trudno mi w to uwierzyć, ale jednak!

Nie musisz nikogo o tym zapewniać - wiemy o tym :-)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,113721236,113724072,Rzniesz_moja_droga_glupa_.html
                                • indeed4 I tio by bylo na tyle :-) 03.07.10, 20:28
                                  B/o
                                  • mietowe_loczki Re: I tio by bylo na tyle :-) 03.07.10, 20:51
                                    Kiedy kończą się argumenty, kończysz rozmowę. No cóż.
                                    • primasort Re: I tio by bylo na tyle :-) 03.07.10, 20:57
                                      To tobie brakło argumentów...ale idziesz w zaparte.
                                      :)))
                                      • mietowe_loczki Re: I tio by bylo na tyle :-) 03.07.10, 21:02
                                        primasort napisała:

> To tobie brakło argumentów...

W którym miejscu?
                                        • primasort Re: I tio by bylo na tyle :-) 03.07.10, 21:14
                                          Jeśli je masz, te argumenty, to je podaj. Razem z linkami.
                                          Jeśli nie masz, to nie denerwuj się, ale na Twój następny post nie odpowiem.
                                          • indeed4 Dokadnie :-) 03.07.10, 21:20
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,28,113721236,113724524,Re_Wiem_.html

Grzecznie moja droga fox1984 zapodawaj linki do p/w zarzutów :-)
                                          • indeed4 Ona ci chyba grozi :-D 03.07.10, 21:21
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,28,113721236,113728106,Re_Rosjanie_wciaz_nie_przeprosili_za_okradzenie.html
                                            • primasort :))))))) n/t 03.07.10, 21:28
                                              • indeed4 Dobra :-) 03.07.10, 21:32
                                                primasorcik, muszę już lecieć :-) Milo bylo :-) Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś
                                                wspólnie pogonimy lisa ;-D Dobrej nocki :-)

fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/tusk-wystapil-o-zabezpieczenie-terenu-katastrofy,1474751,

Zostawiam trochę karmy, dla groźnego foxterierka :-) Pzdr!
                                                • primasort Dużo zdrówka:) n/t 03.07.10, 21:35
                                                • mietowe_loczki Re: Dobra :-) 03.07.10, 21:43
                                                  No i co z tego artykuły wynika?
                                                  • primasort Re: Dobra :-) 03.07.10, 21:47
                                                    A może wreszcie jakieś własne wnioski?
                                                    EOT:)
                                                  • mietowe_loczki Re: Dobra :-) 03.07.10, 21:52
                                                    Wnioski na podstawie czego?
                                      • indeed4 Re: I tio by bylo na tyle :-) 03.07.10, 21:06
                                        To u niej normalne :-D Dostaje solidne lanie i dalej wkleja identyczne jak ten
                                        infantylne komentarze - i za Boga nie pójdzie spać, dopóki jej(!) nie
                                        będzie "ostatni" :-D Kompletnie nie umie przegrywać :-D
        • wzmozony_moralnie Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 18:50
          mguru22 napisał:

> Anglicy nie udowodnili w pełni winy Tomczaka .. Poza tym to nie
          > członkowie rządu RP byli sądzeni

Dlaczego kłamiesz, "tak jak okłamujecie ludzi zawsze".[R.Giertych]
          Udowodnili i skazali na długoletnie więzienie.

> PS:
          > Graś przeprosił Rosjan z OMONu.. Nieprawdaż ?!

Graś ich obraził a nie np. Kurski, wiec Graś ich przeprosił a nie np.
          Kurski.
          • mguru22 Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:29
            Skoro okradli Rosjanie a nie Graś to dlaczego on przepraszał po
            rosyjsku ?
            Bo oni okradli ?
            • indeed4 Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:48
              W stosunku do Rosjan nie powinien tego robić aż tak skwapliwie, ale pomijając to
              - Graś przynajmniej pokazal, że Polska wie co oznacza takt, kultura i
              cywilizowane standarty w stosunkach międzynarodowych :-)
              Czyli coś, co prowincjonalnym prosowieckim lemingóm jest calkowicie obce :-D
              Niech ta wieśniacka koltuneria jedzie do Moskwy, będą się tam czuć jak u siebie
              w domu - wierzyć się nie chce, że można być tak ograbiczonym po tylu latach
              czlonkostwa Polski w UE :-D
              • wzmozony_moralnie Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:59
                indeed4 napisał:

> cywilizowane standarty w stosunkach międzynarodowych :-)
                > Czyli coś, co prowincjonalnym prosowieckim lemingóm jest calkowicie
                obce :-D
                No i widzsz mguru22 - doigraeś się za swoje głupie pisanie.
                • indeed4 :-) 03.07.10, 21:12
                  Wobec, że tak powiem czasowej niejednoznaczności znaczeniowego zabarwienia
                  terminu "prosowietyzm" chcialbym zglosić zapytanie, czyim sympatykiem jest
                  mguru22 ?

JK, Napieralskiego, czy tez BK ...?
            • wzmozony_moralnie Re: Nie rozmiesz jednej rzeczy 03.07.10, 19:57
              mguru22 napisał:

> Skoro okradli Rosjanie a nie Graś to dlaczego on przepraszał po
              > rosyjsku ?
              > Bo oni okradli ?

1. Graś przepraszał bo oskarżył nie tą formację.
              To tak jakby Kaczyński przeprosił na przykład WSI, bo oskarżył ich o
              złodziejstwa, a faktycznie złodziejami byli na przykład ludzie z CBA.

2. Nie masz pewności ze ukradli Rosjanie, a nie przedstawiciele
              innych narodów których jest multum (w tym Polacy) w armii FEDERACJI
              Rosyjskiej.
              Więc nie pomawiaj, jak to macie w zwyczaju.

1. Nie wiadomo czy złodzieje byli Rosjanami
    • mguru22 Rosyjski MON wciąż się zastanawia 03.07.10, 18:56
      www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=1&s=depesza&dz=tematdnia&dep=18496&d
      ata=depeszadepeszadepeszadepeszadepeszadepesza&_CheckSum=1939044342

Graś nie czekał

wiadomosci.onet.pl/2181633,11,item.html
      • 1alfa.alfa Re: Rosyjski MON wciąż się zastanawia 03.07.10, 20:40
        mguru22 napisał:

> www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=1&s=depesza&dz=tematdnia&dep=18496&d
        > ata=depeszadepeszadepeszadepeszadepeszadepesza&_CheckSum=1939044342
        >
        > Graś nie czekał

Nie na darmo Tusk dostal po ryju
    • wariant_b A Polacy przeprosili? 03.07.10, 22:06
      www.se.pl/wydarzenia/kraj/tarnobrzeg-okradziono-ratownikow-z-niemiec-ktorzy-_143618.html
      • mietowe_loczki Re: A Polacy przeprosili? 03.07.10, 22:18
        Możesz się za chwilę dowiedzieć, że "w stosunku do [Niemców] nie powinniśmy tego
        robić aż tak skwapliwie".
      • primasort Re: A Polacy przeprosili? 03.07.10, 22:22
        Oczywiście, że przeprosili:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka