Dodaj do ulubionych

Abp Michalik następcą kardynała Glempa

• oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 13:41
      Przynajmniej bedzie jasność co do zasad, Abp Michalik nie boi się walić prawdy
      prosto z mostu, jego dewizą jest chrystusopwe tak tak nie nie. Katolik ma
      głosować na katolika Żyd na Żyda mason na masona liberał na liberała narodowiec
      na narodowca i taka powinna być kolej rzeczy bo tylko w ten sposób mozemy
      osiągnąc w kraju ład i porządek i będziemy wiedzieć kto jest kim i tym samym
      skończy się udawanie kogoś innego niż sie jestw rzeczywistości
      • Gość: maluszek Niezłe, pójdźmy dalej... IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 18.03.04, 14:18
        ...niech piłkarz słucha piłkarza, a żonaty niech ignoruje to, co mu mówi
        nieżonaty. Będzie fajniej i jaśniej, OK?
      • orys100 Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 15:00
        > Katolik ma
        > głosować na katolika Żyd na Żyda mason na masona liberał na liberała
        narodowiec
        > na narodowca i taka powinna być kolej rzeczy

tak .. to może lepiej przy PESELU zapisać katolik, Żyd, mason, narodowiec,
        cyklista ... potem tylko proste pytanie SQL-owe .. po cholere tyle kasy
        marnować na wybory???
    • Gość: Radek Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:45
      No to w tym momencie mam przed oczami obraz naszego skorupowanego koscioła.
      Jestem z podkarpackiego, a więc doskonale znam co ten czlowiek potrafi. Dla
      niego liczy sie tylko kasa. Los ludzki jest mu obojetny. Ten "biskup" jezeli
      tak go mozna nazwac jest wielkim obrońcą lekarza Rachwała, bylego ordynatora
      szpitala w Przemyślu. Lekarza, ktory był najwiekszym łapówkarzem "swiata
      lekarskiego" w tym miescie. Przedstawiono mu liczne zarzuty brania łapówek.
      Ale jego wielkim obrońcą stał sie własnie Jozef Michalik... i mozna powiedziec
      ze wyciagnął wyzej wymienionego lekarza z tarapatów.
      Brak słów...
    • Gość: Marek Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.bracz.edu.pl 18.03.04, 13:49
      Jestem dumny z tego,że Kościół jest tak potężną organizacją. Ten wybór
      interesuje wszystkich i wierzących i niewierzących; przyjaciół i wrogów Radia
      Maryja, uwielbiających Boga i ślepo go nienawidzących. A nikogo nie interesuje
      kto zostanie szefem Fundacji Owsiaka, Loży Masońskiej Wschodu czy warszawskiej
      gminy żydowskiej.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 13:53
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Jestem dumny z tego,że Kościół jest tak potężną organizacją. Ten wybór
        > interesuje wszystkich i wierzących i niewierzących; przyjaciół i wrogów Radia
        > Maryja, uwielbiających Boga i ślepo go nienawidzących. A nikogo nie
        interesuje
        > kto zostanie szefem Fundacji Owsiaka, Loży Masońskiej Wschodu czy
        warszawskiej
        > gminy żydowskiej.

-a no własnie... ta fałszywa troska antyklerykałów o kościól jest czymś
        naprawdę zdumiewającym..darujcie sobie te krokodyle łzy..podpisuję się pod tym
        co napisał Marek...
      • Gość: Fun normalności Michalik klucznikiem religijnego skansenu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:54
        Abp. Michalik jako lider Kościoła rzymsko-katolickiego w Polsce przyczyni się
        walnie do postrzegania tej wspólnoty jako religijnego skansenu. To przyspieszy
        osunięcie się tej grupy ludzi na margines życia społecznego w Polsce. Oby ich
        obecnego miejsca nie zajęli krwiożerczy muzułmanie.
        • Gość: świadek Re: Michalik klucznikiem religijnego skansenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 19:30
          Bracia i siostry ! Drogie Baranki i Owieczki! Nareszcie będziemy mogli Was , a
          zwłaszcza Wasze niebożęta-dzieciątka nauczać tak jak ksiądz z Tylawy.Jaka
          szkoda, że naszej świętej misji nie popiera już zbrojnie Państwo , jak kiedyś w
          dobrych czasach.Do nas baranki ! Razem z dziećmi !
      • Gość: ateusz Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 18.03.04, 20:20
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Jestem dumny z tego,że Kościół jest tak potężną organizacją. Ten wybór
        > interesuje wszystkich i wierzących i niewierzących; przyjaciół i wrogów Radia
        > Maryja, uwielbiających Boga i ślepo go nienawidzących. A nikogo nie
        interesuje
        > kto zostanie szefem Fundacji Owsiaka, Loży Masońskiej Wschodu czy
        warszawskiej
        > gminy żydowskiej
        Fundacja Owsiaka, Loża Masońska Wschodu, czy warszawska gmina żydowska nie
        wchodzi butami w nasze, niekatolików życie prywatne, tymczasem KK domaga się
        konkretnych rozwiązań prawnych, które dotyczą nas wszystkich, a więc zarówno
        wierzących w pana B. , jak i mających pana B. głęboko w nosie, i niestety
        wciąż dysponuje siłą, aby swoje –jedne głupsze od drugich –postulaty
        przeforsować. Jeśli KK odczepi się w końcu od nas my również z wielką
        przyjemnością odczepimy się od niego.
      • Gość: anti Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: 212.244.126.* 19.03.04, 08:08
        Kosciół jest potęzną organizacją... ogromny budżet, wielka kadra, wpływowy jak
        mało która organizacja. ale czy o to chodzi. Kościół jest ogromną organizacją
        od początków jego powstania i w obronie swoich interesów i wpływów wiele razy
        schodził jednak ze "ścieżki światła" stając sie przytłaczającym molochem
        gniotącym wszystkich którzy mieli inne zdanie od jego.
        Poza tym księża to tylko ludzie. Też interesuje ich kasa, samochody wygodne
        mieszkanie. Moim zdaniem ten wybór to nic innego jak tylko dalsza rozbudowa
        organizacji, niestety z dalszą jej radykalizacją.
    • Gość: beta Moja ponura przepowiednia IP: *.iweb.pl 18.03.04, 13:52
      się sprawdziła. Naiwni byli Ci, co stawiali na odnowę w K.K. Pamiętajcie, Sobór
      Wat.II to był wypadek przy pracy!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Moja ponura przepowiednia 18.03.04, 13:55
        Gość portalu: beta napisał(a):

> się sprawdziła. Naiwni byli Ci, co stawiali na odnowę w K.K. Pamiętajcie,
        Sobór
        >
        > Wat.II to był wypadek przy pracy!

- ten wybór własnie jest odnową! skończą się pobłażania dla niemoralnych
        ekscesów katolewicy, V kolumny masonów w lonie KK!! (Gocłowski, Paetz)
    • Gość: ANka Flora lokalna- kaczor IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 14:01
      zapomnial ze do niedawna sam wmawial katolikom, ze sie nienawidza z
      protestantami a teraz przytacza opinie ze obraz protestancki buduje uczucia
      katolickie.

Czy polityka to nie byla kiedys pupilkiem szanownego Urbana?
      To juz wiemy gdzie fruwasz kaczorku.
      • kkkaczory_piss_brothers znowu fantasmagorie senne mieszasz z rzeczywistosc 18.03.04, 14:48
        ale ty masz namieszane we łbie

Gość portalu: ANka napisał(a):

> zapomnial ze do niedawna sam wmawial katolikom, ze sie nienawidza z
        > protestantami a teraz przytacza opinie ze obraz protestancki buduje uczucia
        > katolickie.
        kiedy 'wmawialem katolikom' ze sie nienawidza z protestantami?
        znowu fantasmagorie senne mieszasz z rzeczywistoscia?
        Leczenie przerwalas?
        Nawrot konfabulacji?
        Poczekamy, zaraz objawi sie mitomANia;p

>
        > Czy polityka to nie byla kiedys pupilkiem szanownego Urbana?
        > To juz wiemy gdzie fruwasz kaczorku.

a ilu was jest, ze wiecie:?
        rozdwojenie jazni-lepiej bierz table.
        • Gość: ANka To w malzenskim lozu sa oblubienice? IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 14:52
          mowiles ze nie - a ja ci uwierzylam- o ja naiwna :) A teraz zmieniasz zdanie. To
          co ja mam zrobic?!!!!!!

Idz sie leczyc bracie kaczorze.

Jest co najmniej jedna osoba ktora mysli na twoj temat jak ja- popacz nizej. Jak
          widzisz wiedzialam. Bedziesz musial chodzic na egzorcyzmy :)
          • Gość: ANka Popatrz - to z wrazenia:) IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 14:53
            zarazilam sie od ciebie twoja dysgrafia..
          • Gość: Palnick [...] IP: *.stenaline.com 18.03.04, 14:57
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: ANka A ty sie przyznaj ze zamiast palnika jestes watlym IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:07
              plomyczkiem przy niepelnym dostepie powietrza i dlatego nie umiesz zaplonac jak
              prawdziwy komin domowego ogniska, a trujesz tlenkiem wegla.

:)

Nie mam czasu. Poza tym mam troche lepszy gust- ale z chamstwem sie juz
              spotkalam - nie po raz pierwszy tutaj.
              • Gość: ANka Ach i IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:10
                wieksze wymagania. Hutnictwo i obrobka stali to nie moja dziedzina. Podobnie jak
                poezja zaangazowana i dzialania rewolucyjne.
                Te pozostawiam Palnikom wszelkiej masci
                • Gość: wierny A CO NA TO abp MICHNIK ???????????? IP: 141.158.65.* 18.03.04, 21:26
                  naczelny abp michnik jak narazie
                  trzyma swoje zlote mysli dla ludzkosci
                  pod kluczem !!!
          • kkkaczory_piss_brothers wziasc tabletki i przestan BREDZIĆ 18.03.04, 15:23
            Gość portalu: ANka napisał(a):

> mowiles ze nie - a ja ci uwierzylam- o ja naiwna :) A teraz zmieniasz zdanie.
            T
            > o
            > co ja mam zrobic?!!!!!!

wziasc tabletki lub podac przyklad

>
            > Idz sie leczyc bracie kaczorze.

chory zawsze upatruje bratnich dusz, ale to mitomANko nie pomoze
            • Gość: ANka Tak jest - zalecam IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:31
              napisalabym tylko przestac- tam na koncu i calosc idealnie zgodna z moim
              zaleceniem dla ciebie:)
              • Gość: Palnick [...] IP: *.stenaline.com 18.03.04, 15:35
                • Gość: ANka czysta poezja IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:42
                  kwiat duszy- po prostu czysty - wspanialy czlowiek- autorytet moralny-
                  tak sie tu rozsypal.....
                  • Gość: Palnick Re: czysta proza IP: *.stenaline.com 18.03.04, 15:45
                    Wątek jest o Michaliku a nie twojej szajbie ;)
                    • Gość: ANka W naszej prozie - ´szajba´? IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:47
                      na Lesmiana sie nie nadajesz Palnnnick.

Poza tym tu i tak was jest za duzo - nie sadzisz?
              • kkkaczory_piss_brothers zgodze sie z postulatem Palnick'a 18.03.04, 15:35
                > To co ja mam zrobic?!!!!!!
                ----------
                Zmień młot pneumatyczny na zwykły wibrator.:o)
          • kkkaczory_piss_brothers OBLUBIENICA nie oblubienice - wtorna analsabetko 18.03.04, 15:33
            Powtarzam widocznie nieuwaznie czytasz lub nie jestes w stanie w twoim stanie
            umyslowym zrozumiec proseych pytan:
            kiedy 'wmawialem katolikom' ze sie nienawidza z protestantami?
            znowu fantasmagorie senne mieszasz z rzeczywistoscia?
            Leczenie przerwalas?
            Nawrot konfabulacji?
            Poczekamy, zaraz objawi sie mitomANia;p
            • Gość: ANka Dwojkami?! IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:45
              To juz nie mozecie pojedynczo tych epitetow? Kubel blota za ciezki? Panowie
              slabosilni? Ja rozumiem ze to posrodku z plcia to bolesne, ale zeby zaraz do
              lepperowskich metod sie uciekac? Ho, ho- cos nie za dobrze z wami- kochasie.
              • Gość: ANka Jak zadna to znaczy ze jest ich wiecej IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:53
                przynajmniej potencjalnie ten kto pisal tak sie do tego odnosil. Gdyby mowil o
                jednej mowilby Oblubienica. A tak odniosl sie do ogolu- wielu oblubienic. I co
                ty chcesz udowadniac kochasiu? W jakim watku? Przeciez ty jednego logicznego
                wywodu czy wniosku nie jestes w stanie wyprowadzic.
                Uwielbiam tych co zamieszczaja cytaty, ktorych nie rozumieja..

• kkkaczory_piss_brothers ZBYT MARNA JESTES PERSONA, ABYM MARNOWAL CZAS 18.03.04, 15:54

• Gość: ANka To straszne IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:55
                  chyba tego nie przezyje..
                  Skad wiesz ze ja persona?
                  Ja skromna osobka jestem - pszczolka mala ´z odwlokiem´ nawet....

Ale nawet chama urzadlic potrafie. A niech mu- jak mi na lapke nadepnie.
              • Gość: p.. ANka uwazaj na tych "damskich bokserow" - IP: *.utc.com 18.03.04, 15:55
                ..faceci sa tak sfrustrowani,ze gotowi odgryzc sobie przyrodzenie.
                Najgorzej jak ktos chce za wszelka cene zaistniec..Balwany skonczone.
                • Gość: ANka Nareszcie - dawno Cie nie bylo:) IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 16:00
                  to moge ze spokojem wrocic do zajec tworczych (oczywiscie).
                  Rzeczywiscie gryza na oslep i najlepiej im wychodzi z wlasnym ogonem.
                  Pozdrowienia.
                  • Gość: p.. :-)))))))) IP: *.utc.com 18.03.04, 16:04
                    Pozdrawiam rowniez.
      • jak_nie_jak_tak To nie flora, 18.03.04, 16:27
        to ostatnie niedobitki Millera, ktore fascynuja sie np wypowiedziami Janika.
        To sa przypadki nieuleczalne.
        • kkkaczory_piss_brothers a ty fantasto wzioles tabletki - jak tak - jak nie 18.03.04, 16:44
          Jakies dowody, czy omamy znowu męczą?
          • jak_nie_jak_tak Re: jak nie jak tak!!! 18.03.04, 17:14
            Jak nie, jak tak:
            Tutaj obrona Janiny Sokolowskiej:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10808853&a=10819410
            Tutaj pochwala taktyki Janika w celu mamienia elektoratu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10808853&a=10819410
            I jest wiele innych, pokazujacych zatroskanie o sytuacje w sld.
            Tys prawdziwy wojownik sldupy!!!!
            • jak_nie_jak_tak Re: jak nie jak tak!!! 18.03.04, 17:17
              jak_nie_jak_tak napisała:

> Jak nie, jak tak:
              > Tutaj obrona Janiny Sokolowskiej:
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10808853&a=10819410
              > Tutaj pochwala taktyki Janika w celu mamienia elektoratu:
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10808853&a=10819410
              > I jest wiele innych, pokazujacych zatroskanie o sytuacje w sld.
              > Tys prawdziwy wojownik sldupy!!!!

Janik tutaj!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10776706&a=10781830
              • kkkaczory_piss_brothers ty naprawde tablet nie wzioles -jak_tak_jak_NIE 18.03.04, 22:48
                "to ostatnie niedobitki Millera, ktore fascynuja sie np wypowiedziami Janika.
                To sa przypadki nieuleczalne."

Twoich imaginacji nie potwiredzaja twoje przyklady:
                1) nigdy nie wypowiedzialem sie pozytywnie o millerze
                2) pochwala wynikajaca z dostrzezenia nierownosci wobec prawa w jednej
                wypowiedzi, nie jest fascynacja 'wypowiedziami', ani tym bardziej osoba

3) tys prawdziwy malo rozumny katolak

Wzmocnienie demokracji w Polsce w mysl zasad zawartych w "Powszechnej
                deklaracji praw czlowieka".
                Koniec konszachtow z czarnymi- afer(patrz Stella Maris) i finansowania ich
                charytatywnych organizacji z naszych pieniedzy(patrz 12mln na Wojskowy Caritas)
    • Gość: http [...] IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 18.03.04, 14:02
      • mirek-radziejow [...] 18.03.04, 14:11
      • oszolom.z.radia.maryja Wybiórcza i Żydownik powinny być częśc. zadowolone 18.03.04, 14:15
        Bo zastępcą Michalika został znany żydofil abp Gądecki
      • Gość: ach Żydownik? Czy to o rodzinie Żyda Jezusa? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 14:32
    • Gość: gostek Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:03
      beton to ci którzy niezłomnie wierzą, że Chrystus zmartwychwstał, przegrali
      biskupi otwarci również na inne poglądy
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 14:17
        Gość portalu: gostek napisał(a):

> beton to ci którzy niezłomnie wierzą, że Chrystus zmartwychwstał, przegrali
        > biskupi otwarci również na inne poglądy

- to Pieronek i zyciński nie wierząże Chrystus zmartwychstał??? to co oni
        jeszcze robią w kościele? przecież to jest zakwestionowanie podstaw naszej
        wiaryi fundamentów kościoła!
    • Gość: Palnick Nieistotne kto następcą Glempa.... IP: *.stenaline.com 18.03.04, 14:12
      Wybór prymasa, choć ważny bo wskazujący osobę sprawującą niepodzielną władzę w
      RP III na najbliższe 5 lat, jest mi obojętny ponieważ nie ma w gronie
      episkopatu ani jednej osoby godnej szacunku.
      Kogo więc nie wybiorą - mogą wybrać źle, beznadziejnie lub katastrofalnie.
      Według mnie wybrali beznadziejnie ;)
      Michalik nie zrobi tego co powinien czyli nie odrzuci kultu Mamony, nie bedzie
      sobie zaprzątał głowy biednymi, nie zrezygnuje z luksusów, nie odrzuci
      faktycznej bezkarności kleru...itd, itp. Będzie doił Państwo Polskie i utrwalał
      czarną władzę nad Wisłą. Będzie nadal bronił pedofila z Tylawy ;)
      Pozdrawiam,
      P.
      • buk_ojciec Re: Nieistotne kto następcą Glempa.... 18.03.04, 14:19
        Święte słowa Palnicku.
        • Gość: Palnick Re: Nieistotne kto następcą Glempa.... IP: *.stenaline.com 18.03.04, 14:53
          buk_ojciec napisał:

> Święte słowa Palnicku.
          ----------
          Tak będzie na wieki wieków Amen.
    • Gość: Szatan Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:13
      www.normalbobsmith.com/satandressup.html
      Czyli odziej sztana.
    • suco Re: Boze zaby on tylko nie kradl i 91mln z UE prz 18.03.04, 14:17
      Drogi przyjacielu, zajrzyj pod ten adres
      caritas.pl/download/raporty/cp2002.pdf poczytaj i wtedy nie bedziesz
      durnot wypisywal na publicznym forum.
      • kkkaczory_piss_brothers PRZECIEZ TO SPRAWOZDANIE CARITAS'u TO WIELKA KICHA 18.03.04, 15:16
        slowem sie nie zajakneli o "Wojskowym Caritas"-ktory dostal ok. 12,000,000
        I. 1. WPŁYWY CARITAS POLSKIEJ W 2002 ROKU
        Razem:11.254.455,89 zł

II. 2.WYDATKI NA PROJEKTY KRAJOWE CARITAS POLSKIEJ W 2002 R.
        (wliczone są dotacje z budżetu i darowizny rzeczowe)

Projekty krajowe razem (z dotacjami i darowiznami): 10.021.484,93 zł

III. 3. WYDATKI NA PROJEKTY ZAGRANICZNE CARITAS POLSKIEJ W 2002 R.
        (wliczone są dotacje z budżetu i darowizny)
        Projekty zagraniczne razem (z dotacjami i darowiznami): 5.776.877,19 zł

reasumujac:
        RAZEM:
        Projekty krajowe i zagraniczne Caritas Polskiej: 15.798.362,12 zł

WYTLUMACZ MI MOJ DROGI PRZYJACIELU SKAD ONI WZIELI DODATKOWE 4.543.906,23 zł
        Dlaczego nie ma ich w sprawozdaniu?
        Dlaczego nie ma w sprawozdaniu dofinansowania "Wojskowego Caritasu"
        Moze dlatego, ze kasa z wojskowego Caritasu wogole nie idzie na potrzebujacych.
        Wniosek:
        Z BUDZETU WYDAJEMY NA WSZYSTKIE CARITASY
        ok. 12.OOO.OOO - Wojskowy Caritas
        polityka.onet.pl/162,1149085,1,0,2438-2004-06,artykul.html

+ VII. Dotacje z budżetu Państwa 865.138,00 zł

ok 12.865.00,- po co nam organizacja, ktora wiecej wyciaga niz wydaje na
        potrzebujacych (wg. ich sprawozdania 10.021.484,93 zł, ktore nawet kupy sie nie
        trzyma)?
        Czy nie lepiej przeznaczyc ta kase na organizacje o wyzszym zaufaniu spolecznym
        (WOŚP) i publikujacym prawdziwe oswiadczenia, a nie zbior poborznych zyczen.

11.254.455,89 zł - 15.798.362,12 zł = - 4.543.906,23 zł
      • kkkaczory_piss_brothers SUCO sprawdz sobie CARITAS-12mln-str.12 18.03.04, 15:44
        www.wp.mil.pl/auths/293/files/4033690ad9549_budzet2004.ppt#1
        srtona 12, koleczko w srodku po lewej stronie:O)
        CARITAS TO KŁAMCY!!!!!!!!!
        • kkkaczory_piss_brothers CARITAS TO KŁAMCY !!! 18.03.04, 15:48
          www.caritas.pl/ordynariat_polowy/
    • Gość: ZZ Kto jest potrzebny na tym stanowisku IP: *.top.net.pl 18.03.04, 14:27
      Bardzo ważną rzeczą jest zapewnienie przestrzegania dyscypliny wśród kleru:
      walka z zachłannością materialną, dewiacjami seksualnymi, popieraniem
      wywrotowych organizacji sterowanych przez wroga, ksenofobią, chamstwem,
      zdziczeniem. Czy nowy przywódca Episkopatu będzie mieć dość siły, autorytetu,
      wytrwałości, aby temu sprostać?
      Oczywiście, przypomina się dawne powiedzenie Arcybiskupa, kto ma na kogo
      głosować. Warto je rozszerzyć: burak głosuje na buraka, aferzysta na aferzystę,
      głupek na głupka i tak dalej. Wyjaśniałoby to preferencje wyborcze i wyniki sondaży.
      Powtórzę poprzednia tezę: wśród polskiego kleru należy zaprowadzić przede
      wszystkim wewnętrzną dyscyplinę.
      Bo jak nie, to nowy papież może wprowadzić zarząd komisaryczny.
    • Gość: bartosz Ad multos annos, Reverendissime Pater! IP: *.fas.harvard.edu 18.03.04, 14:29
      Utinam felices fortunatique sint!
    • Gość: arndt Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 18.03.04, 14:29
      No to mamy namiestnika Białego Papy. Gorszy byłby chyba tylko Rydzyk. Niestety,
      to ma znaczenie także dla niekatolików. Będzie dobrze łupił wszystkich
      podatników. Za to jest nadzieja, że jeszcze więcej młodzieży wypnie się na tę
      instytucję.
      • Gość: tigrizi Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 18.03.04, 15:09
        racja, ale jest nadzieja że mając takie same poglądy jak rydzyk, zechce sobie
        go podporządkować, rydzyk oczywiście się nie da i .. wojna na górze !! :)
      • Gość: W.P. PROSTACTWO KOMUNISTYCZNE IP: 212.109.135.* 18.03.04, 15:56
        W górę serca. Radujmy się chrześcijanie. Komuniści i wszelkiej maści lewactwo
        rzuciło się na Arcybiskupa Józefa Michalika oraz Kościół z inwektywami. To
        znaczy, że SZATAN się boi. Przedstawiciele szatańskich ideologii zaniepokojeni.
        Dla tych wszystkich "POSTĘPOWCÓW" pozostaje tylko zacytować wiersz Marcina
        Wolskiego - BLIŻEJ ŚWIATA. Ich ideowy i duchowy związek z tamtym,
        komunistycznym światem jest niewątpliwy. W Polsce, oni, wierni WYZNAWCY
        KOMUNISTYCZNYCH IDEOLOGII czują się żle. WOLNA DROGA, GRANICA STOI OTWOREM.

Bliżej świata

Na pograniczu, wcześnie rano,
        kiedy klientów nie ma wielu,
        obywatela zatrzymano,
        co uciec chciał do PRL-u.
        Miał na "maluchu" koniczynę,
        troszeczkę konserw i towarów,
        kartki na cukier, na benzynę
        i 125 dolarów.
        Świadectwo wzięte kiedyś w kadrach,
        pocztówkę z Hutą Katowice,
        i fotkę - uścisk rąk Edwarda...
        (Jak zwykle w tle z Jaroszewiczem).
        Na tranzystorze grała "Abba",
        raczył się owocowym winem
        i twierdził wciąż, że mu "po diabła
        ta demokracja, wolny rynek!".
        On chce jak człowiek brać wypłatę,
        pobyć w kolejce, od północka,
        na FWP pojechać latem,
        a jak zabraknie, troszkę dokraść...
        W pół wieku kawalerkę dostać,
        telefon po dwudziestu latach,
        a zamiast w świat, czasem postać,
        pod sklepem Pewex, bliżej świata...
        Strażnik wysłuchał jego biadań,
        a że poczucie miał humoru,
        wbił mu stempelek, podniósł szlaban
        I go wypuścił...
        Na Białoruś!

Marcin Wolski
        • Gość: Szatan Re: PROSTACTWO KOMUNISTYCZNE IP: *.dn187.umontana.edu 18.03.04, 21:01
          Kurcze, faktycznie, tak sie przestraszylem Michalika, ze natychmiast narobilem
          w swoje diabelskie portki i ucieklem za granice.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 16:19
        Gość portalu: arndt napisał(a):

> No to mamy namiestnika Białego Papy. Gorszy byłby chyba tylko Rydzyk.
        Niestety,
        >
        > to ma znaczenie także dla niekatolików. Będzie dobrze łupił wszystkich
        > podatników. Za to jest nadzieja, że jeszcze więcej młodzieży wypnie się na tę
        > instytucję.

-abp Michalik zawdzięcza swój awans własnie za sukcesy jakie odnosil w pracy
        duszpasterskiej własnie z mlodzieżą!
        • Gość: arndt Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.acn.pl 19.03.04, 06:11
          Z nawiedzonymi młodymi dewotami.
    • Gość: Obywatel Mnie on nigdy nie pasjonował IP: *.internetia.opole.pl 18.03.04, 14:29
      Wydawał mi się człowiekiem który lubi jednych faworyzować, a drugich nie. Czy
      ogarnie wszystkich, czy będzie miał na uwadze dobro całego narodu, czy stanie
      na wysokości zadania - chciałoby się Biskupowi tego życzyć, ale czy nie
      zwycięży prozność, głupota, ciasnota? - Oby było dobrze.
    • Gość: ach Czy to jest ten obrońca pedofilów w sutannach? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 14:29
      • Gość: Palnick Re: Czy to jest ten obrońca pedofilów w sutannach IP: *.stenaline.com 18.03.04, 14:35
        Tego z Tylawy tak. Posunął się nawet do wpływania na prokuraturę celem
        umorzenia sprawy (początkowo odniósł sukces) :(
        • Gość: Mietek Za jego przyzwoleniem zastraszano oskarzycieli IP: 5.5R* / 217.17.233.* 18.03.04, 22:21
          Pamietacie chyba o telefonach z plebanii zastraszajacych biedna kobiete i jej
          rodzine za podanie sprawy do sadu. Jego wybor na szefa episkopatu jest
          demoralizujacy dla polskiego KK.
      • oszolom.z.radia.maryja Abp Michazlik nie broni żadnych pedofili 18.03.04, 14:40
        A oskarżenia wobec ksiedza z Tylawy nie są jeszcze definitywnie udowodnione
    • Gość: romulus Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 14:32
      Oj nie dobrze, niedobrze. Nie zabardzo otwarty na ekumenizm. Nietolerancyjny.
      jednym zdaniem: wspierający "beton" katolików rzymskich i ludzi z kręgu Radia
      Maryja.To co napisał aartek jest zbieżne z moim poglądem.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 14:43
        Gość portalu: romulus napisał(a):

> Oj nie dobrze, niedobrze. Nie zabardzo otwarty na ekumenizm. Nietolerancyjny.
        > jednym zdaniem: wspierający "beton" katolików rzymskich i ludzi z kręgu Radia
        > Maryja.To co napisał aartek jest zbieżne z moim poglądem.

- no tak katolewicy nie w smak czlowiek który zwaclcza masońką agenturę w łonie
        kościola..dotychczas mogli hasać sobie bezkarnie i inicjować gorszące ekscesy
        które spywało na konto całego kościola..to się teraz skończy! Inwigilacji
        masońskiej kościoła wreszczie położy się kres!
        • Gość: ach Tak, teraz pedofilia zostanie uświęcona. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 14:49
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Tak, teraz pedofilia zostanie ścigana!. 18.03.04, 14:53
            Pedofilami są katolewacy agenci masonerii!
    • Gość: ak KK, największy beneficjent III RP przechodzi IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 14:40
      do defensywy.
      • oszolom.z.radia.maryja najwięksi beneficjenci III RP to: postkomuna i KOR 18.03.04, 14:54
        • Gość: ab wydawałoby się, że to niemożliwe, ale ty koleś IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 15:26
          masz popieprzone w głowie bardziej od o Ryzyka. Jego plugawy bełkot jest wręcz
          urzekający.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: wydawałoby się, że to niemożliwe, ale ty kole 18.03.04, 15:44
            Gość portalu: ab napisał(a):

> masz popieprzone w głowie bardziej od o Ryzyka. Jego plugawy bełkot jest
            wręcz
            > urzekający.

- Ryzyko...bez komentarza
    • Gość: bezdomna moze on powoła biskupa dla bezdomnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:48
      Prymas Glemp nie chciał powołac biskupa duszpasterza dla bezdomnych o którego
      zabiegał rzecznik bezdomnych Marek Bogdanowicz z Krakowa oraz utworzenie
      diecezji w Nowej Hucie . Mam nadzieję ze Nowy Przewodniczący przejmie sie losem
      bezdomnych i powoła biskupa duszpasterza bezdomnych których w poolsce jest ok
      530.000.
    • Gość: gosć Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.dami / 213.76.164.* 18.03.04, 14:54
      mniejszości drzyjcie!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 14:58
        Gość portalu: gosć napisał(a):

> mniejszości drzyjcie!

-nie ma powodu do obaw. abp Michalik ma bardzo dobre stosunki z grekokatolikami
        którzy zamieszkują ziemię przemyską
    • Gość: X SZCZESC BOZE! IP: *.crowley.pl 18.03.04, 15:01
    • elfhelm bardzo fatalny wybór 18.03.04, 15:10
      nie ma szans na szersze otwarcie kościoła, a szkoda. kościół okazał się
      tchórzliwy. nie postawił na wyrazistą osobowość ani na kogoś młodszego. taki
      wybór powoduje, że nie czuję żadnych związków z kościołem w Polsce (nie chodzi
      mi o religię). trudno mi praktykować w polskich parafiach, wiedząc, że we
      władzach dominuje zacofanie
      • oszolom.z.radia.maryja Re: bardzo fatalny wybór 18.03.04, 15:24
        elfhelm napisał:

> nie ma szans na szersze otwarcie kościoła, a szkoda.
        - i tak już się otworzyl na obyczajowe nowinki uważasz ze to za mało?
        (pedofilia skłonności do nadużywania alkoholu homoseksualizm..masońskie wtyki
        nieźle dokazują)

kościół okazał się
        > tchórzliwy. nie postawił na wyrazistą osobowość ani na kogoś młodszego.

- Uważam że ten wybór to akt niezwykłej odwagi hierarchów którzy wreszcie
        odważyli się psrzeciwic dyktatowi masońskich agentów spod znaku Tygodnika
        Powszechnego i GW!

taki
        > wybór powoduje, że nie czuję żadnych związków z kościołem w Polsce (nie
        chodzi
        > mi o religię). trudno mi praktykować w polskich parafiach, wiedząc, że we
        > władzach dominuje zacofanie

- to praktykuj w jednym z kościołów protestanckich gdzie nawet wyświęcono
        pedała na biskupa
        • Gość: ach Plugawe RM, równie plugawe poglądy. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 15:31
          • oszolom.z.radia.maryja Plugawa GW i równie plugawe poglądy. 18.03.04, 15:36
        • Gość: Palnick biskupi skazani na fatalny wybór spośród siebie ;) IP: *.stenaline.com 18.03.04, 15:32
          Wybór prymasa, choć ważny bo wskazujący osobę sprawującą niepodzielną władzę w
          RP III na najbliższe 5 lat, jest mi obojętny ponieważ nie ma w gronie
          episkopatu ani jednej osoby godnej szacunku.
          Kogo więc nie wybiorą - mogą wybrać źle, beznadziejnie lub katastrofalnie.
          Według mnie wybrali beznadziejnie ;)
          Michalik nie zrobi tego co powinien czyli nie odrzuci kultu Mamony, nie bedzie
          sobie zaprzątał głowy biednymi, nie zrezygnuje z luksusów, nie odrzuci
          faktycznej bezkarności kleru...itd, itp. Będzie doił Państwo Polskie i utrwalał
          czarną władzę nad Wisłą. Będzie nadal bronił pedofila z Tylawy ;)
          Pozdrawiam,
          P.
          • Gość: p... a skad ty to wszystko wiesz?Prorok?Czy co?/nt IP: *.utc.com 18.03.04, 16:43
            • Gość: Ed Re: Palnick to przewidział na forum Gdańsk :-)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 21:01
              Niestety, jego post w tej sprawie został usunięty bezpowrotnie :-))
        • elfhelm jeżeli takie pełne nienawiści osoby jak Ty 18.03.04, 17:27
          są w kościele katolickim, to daje mi to do myślenia co ja w nim jeszcze robię.
          • Gość: Palnick Re: jeżeli takie pełne nienawiści osoby jak Ty IP: *.stenaline.com 18.03.04, 20:00
            elfhelm napisał:

> są w kościele katolickim, to daje mi to do myślenia co ja w nim jeszcze robię.
            -------------
            Zachęcam do pogłębienia tej refleksji.
            • elfhelm to do oszołoma-jego wypowiedzi to potwierdzają 19.03.04, 00:27
              religia którą niby wyznaję (wierzę, ale mam krytyczny stosunek do niektórych
              dogmatów religii chrześcijańskiej i wolę określać się jako chrześcijanin a ni
              katolik) jest mi coraz dalsza. a wynika to m. in. z tego co się dzieje w
              kościele, który ma ją reprezentować i pogłębiac u wiernych. ja jakoś nie mam
              ochoty na coniedzielne wysiadywanie w zimnym kościele, bo środki poszły nie na
              grzanie, ale na jakieś długi czy odszkodowania albo zbędne wydatki w rodzaju
              volvo dla seminarium. kościół jako instytucja jest dla mnie po prostu obca.
    • Gość: ar Oto dlaczego nie mogli plugawego RM zamknąć! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 15:28
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oto dlaczego nie mogli plugawego RM zamknąć! 18.03.04, 15:37
        no dlaczego? nic nie napisałeś? znaczy nie znalazłeś argumentów do założonej
        przez siebie tezy.. już dawno nie widziałem by na tym forum się tak totalnie
        skompromitował jak ty
      • Gość: H56 Precz z konkordatem i ciemnotą wciskaną przez kler IP: *.comnet.krakow.pl 18.03.04, 16:13
        Wszyscy duchowni którzy mają dostęp do komputerów mają obowiązek wielbić nowego
        szefa.Jeszcze trochę i dobierzemy wam się do dupy czarna mafio. Skończycie jak
        komuniści.
    • Gość: triarius Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.telis.gda.pl 18.03.04, 16:08
      A Michnik następcą Geremka, tak? (Szczerze, tak mi się w pierwszej chwili
      przeczytało. Ale coś w tym jest.)
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 16:23
        Gość portalu: triarius napisał(a):

> A Michnik następcą Geremka, tak? (Szczerze, tak mi się w pierwszej chwili
        > przeczytało. Ale coś w tym jest.)

- a kto będzie następcą Michnika? Owsiak?
    • Gość: cde Wyszynski -> Glemp -> Michalik -> ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 16:27
      Czy ktos widzi jak uzupelnic ten lancuszek?

Ja sie przepisuje do Protestantow!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Wyszynski -> Glemp -> Michalik -> ? 18.03.04, 16:31
        owszem! > Wyszynski -> Glemp -> Michalik -> Wielgus aks Rydzyk zostanie
        rzecznikiem episkopatu
    • Gość: BumBum Re: konserwa gora! IP: 129.81.192.* 18.03.04, 17:33
      Taaaak... Koscielny "beton", czy jak kto woli "konserwa" gora!
      Witamy (ponownie) w sredniowieczu!!!
      • Gość: HAHAHA!!!!! Re: konserwa gora! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.03.04, 17:41
        Nie trzeba siegac do sredniowiecza. Nie tak dawno postympowy rzad PRL trzymal w wiezieniu
        reakcyjnego Wyszynskiego.

> Taaaak... Koscielny "beton", czy jak kto woli "konserwa" gora!
        > Witamy (ponownie) w sredniowieczu!!!

• Gość: Misia Re: Bum bum to odgłos pukania w twoją głowę. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 18.03.04, 19:12
      • oszolom.z.radia.maryja Re: konserwa gora! 18.03.04, 20:25
        Gość portalu: BumBum napisał(a):

> Taaaak... Koscielny "beton", czy jak kto woli "konserwa" gora!
        > Witamy (ponownie) w sredniowieczu!!!

-wolę średniowiecze niż wspólczesną niepewność i relatywizm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka