oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 13:41 Przynajmniej bedzie jasność co do zasad, Abp Michalik nie boi się walić prawdy prosto z mostu, jego dewizą jest chrystusopwe tak tak nie nie. Katolik ma głosować na katolika Żyd na Żyda mason na masona liberał na liberała narodowiec na narodowca i taka powinna być kolej rzeczy bo tylko w ten sposób mozemy osiągnąc w kraju ład i porządek i będziemy wiedzieć kto jest kim i tym samym skończy się udawanie kogoś innego niż sie jestw rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluszek Niezłe, pójdźmy dalej... IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 18.03.04, 14:18 ...niech piłkarz słucha piłkarza, a żonaty niech ignoruje to, co mu mówi nieżonaty. Będzie fajniej i jaśniej, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 15:00 > Katolik ma > głosować na katolika Żyd na Żyda mason na masona liberał na liberała narodowiec > na narodowca i taka powinna być kolej rzeczy tak .. to może lepiej przy PESELU zapisać katolik, Żyd, mason, narodowiec, cyklista ... potem tylko proste pytanie SQL-owe .. po cholere tyle kasy marnować na wybory??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:45 No to w tym momencie mam przed oczami obraz naszego skorupowanego koscioła. Jestem z podkarpackiego, a więc doskonale znam co ten czlowiek potrafi. Dla niego liczy sie tylko kasa. Los ludzki jest mu obojetny. Ten "biskup" jezeli tak go mozna nazwac jest wielkim obrońcą lekarza Rachwała, bylego ordynatora szpitala w Przemyślu. Lekarza, ktory był najwiekszym łapówkarzem "swiata lekarskiego" w tym miescie. Przedstawiono mu liczne zarzuty brania łapówek. Ale jego wielkim obrońcą stał sie własnie Jozef Michalik... i mozna powiedziec ze wyciagnął wyzej wymienionego lekarza z tarapatów. Brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.bracz.edu.pl 18.03.04, 13:49 Jestem dumny z tego,że Kościół jest tak potężną organizacją. Ten wybór interesuje wszystkich i wierzących i niewierzących; przyjaciół i wrogów Radia Maryja, uwielbiających Boga i ślepo go nienawidzących. A nikogo nie interesuje kto zostanie szefem Fundacji Owsiaka, Loży Masońskiej Wschodu czy warszawskiej gminy żydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 13:53 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jestem dumny z tego,że Kościół jest tak potężną organizacją. Ten wybór > interesuje wszystkich i wierzących i niewierzących; przyjaciół i wrogów Radia > Maryja, uwielbiających Boga i ślepo go nienawidzących. A nikogo nie interesuje > kto zostanie szefem Fundacji Owsiaka, Loży Masońskiej Wschodu czy warszawskiej > gminy żydowskiej. -a no własnie... ta fałszywa troska antyklerykałów o kościól jest czymś naprawdę zdumiewającym..darujcie sobie te krokodyle łzy..podpisuję się pod tym co napisał Marek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fun normalności Michalik klucznikiem religijnego skansenu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:54 Abp. Michalik jako lider Kościoła rzymsko-katolickiego w Polsce przyczyni się walnie do postrzegania tej wspólnoty jako religijnego skansenu. To przyspieszy osunięcie się tej grupy ludzi na margines życia społecznego w Polsce. Oby ich obecnego miejsca nie zajęli krwiożerczy muzułmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek Re: Michalik klucznikiem religijnego skansenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 19:30 Bracia i siostry ! Drogie Baranki i Owieczki! Nareszcie będziemy mogli Was , a zwłaszcza Wasze niebożęta-dzieciątka nauczać tak jak ksiądz z Tylawy.Jaka szkoda, że naszej świętej misji nie popiera już zbrojnie Państwo , jak kiedyś w dobrych czasach.Do nas baranki ! Razem z dziećmi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 18.03.04, 20:20 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jestem dumny z tego,że Kościół jest tak potężną organizacją. Ten wybór > interesuje wszystkich i wierzących i niewierzących; przyjaciół i wrogów Radia > Maryja, uwielbiających Boga i ślepo go nienawidzących. A nikogo nie interesuje > kto zostanie szefem Fundacji Owsiaka, Loży Masońskiej Wschodu czy warszawskiej > gminy żydowskiej Fundacja Owsiaka, Loża Masońska Wschodu, czy warszawska gmina żydowska nie wchodzi butami w nasze, niekatolików życie prywatne, tymczasem KK domaga się konkretnych rozwiązań prawnych, które dotyczą nas wszystkich, a więc zarówno wierzących w pana B. , jak i mających pana B. głęboko w nosie, i niestety wciąż dysponuje siłą, aby swoje –jedne głupsze od drugich –postulaty przeforsować. Jeśli KK odczepi się w końcu od nas my również z wielką przyjemnością odczepimy się od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anti Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: 212.244.126.* 19.03.04, 08:08 Kosciół jest potęzną organizacją... ogromny budżet, wielka kadra, wpływowy jak mało która organizacja. ale czy o to chodzi. Kościół jest ogromną organizacją od początków jego powstania i w obronie swoich interesów i wpływów wiele razy schodził jednak ze "ścieżki światła" stając sie przytłaczającym molochem gniotącym wszystkich którzy mieli inne zdanie od jego. Poza tym księża to tylko ludzie. Też interesuje ich kasa, samochody wygodne mieszkanie. Moim zdaniem ten wybór to nic innego jak tylko dalsza rozbudowa organizacji, niestety z dalszą jej radykalizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Moja ponura przepowiednia IP: *.iweb.pl 18.03.04, 13:52 się sprawdziła. Naiwni byli Ci, co stawiali na odnowę w K.K. Pamiętajcie, Sobór Wat.II to był wypadek przy pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Moja ponura przepowiednia 18.03.04, 13:55 Gość portalu: beta napisał(a): > się sprawdziła. Naiwni byli Ci, co stawiali na odnowę w K.K. Pamiętajcie, Sobór > > Wat.II to był wypadek przy pracy! - ten wybór własnie jest odnową! skończą się pobłażania dla niemoralnych ekscesów katolewicy, V kolumny masonów w lonie KK!! (Gocłowski, Paetz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Flora lokalna- kaczor IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 14:01 zapomnial ze do niedawna sam wmawial katolikom, ze sie nienawidza z protestantami a teraz przytacza opinie ze obraz protestancki buduje uczucia katolickie. Czy polityka to nie byla kiedys pupilkiem szanownego Urbana? To juz wiemy gdzie fruwasz kaczorku. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers znowu fantasmagorie senne mieszasz z rzeczywistosc 18.03.04, 14:48 ale ty masz namieszane we łbie Gość portalu: ANka napisał(a): > zapomnial ze do niedawna sam wmawial katolikom, ze sie nienawidza z > protestantami a teraz przytacza opinie ze obraz protestancki buduje uczucia > katolickie. kiedy 'wmawialem katolikom' ze sie nienawidza z protestantami? znowu fantasmagorie senne mieszasz z rzeczywistoscia? Leczenie przerwalas? Nawrot konfabulacji? Poczekamy, zaraz objawi sie mitomANia;p > > Czy polityka to nie byla kiedys pupilkiem szanownego Urbana? > To juz wiemy gdzie fruwasz kaczorku. a ilu was jest, ze wiecie:? rozdwojenie jazni-lepiej bierz table. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To w malzenskim lozu sa oblubienice? IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 14:52 mowiles ze nie - a ja ci uwierzylam- o ja naiwna :) A teraz zmieniasz zdanie. To co ja mam zrobic?!!!!!! Idz sie leczyc bracie kaczorze. Jest co najmniej jedna osoba ktora mysli na twoj temat jak ja- popacz nizej. Jak widzisz wiedzialam. Bedziesz musial chodzic na egzorcyzmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Popatrz - to z wrazenia:) IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 14:53 zarazilam sie od ciebie twoja dysgrafia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick [...] IP: *.stenaline.com 18.03.04, 14:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A ty sie przyznaj ze zamiast palnika jestes watlym IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:07 plomyczkiem przy niepelnym dostepie powietrza i dlatego nie umiesz zaplonac jak prawdziwy komin domowego ogniska, a trujesz tlenkiem wegla. :) Nie mam czasu. Poza tym mam troche lepszy gust- ale z chamstwem sie juz spotkalam - nie po raz pierwszy tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ach i IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:10 wieksze wymagania. Hutnictwo i obrobka stali to nie moja dziedzina. Podobnie jak poezja zaangazowana i dzialania rewolucyjne. Te pozostawiam Palnikom wszelkiej masci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny A CO NA TO abp MICHNIK ???????????? IP: 141.158.65.* 18.03.04, 21:26 naczelny abp michnik jak narazie trzyma swoje zlote mysli dla ludzkosci pod kluczem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers wziasc tabletki i przestan BREDZIĆ 18.03.04, 15:23 Gość portalu: ANka napisał(a): > mowiles ze nie - a ja ci uwierzylam- o ja naiwna :) A teraz zmieniasz zdanie. T > o > co ja mam zrobic?!!!!!! wziasc tabletki lub podac przyklad > > Idz sie leczyc bracie kaczorze. chory zawsze upatruje bratnich dusz, ale to mitomANko nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Tak jest - zalecam IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:31 napisalabym tylko przestac- tam na koncu i calosc idealnie zgodna z moim zaleceniem dla ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick [...] IP: *.stenaline.com 18.03.04, 15:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka czysta poezja IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:42 kwiat duszy- po prostu czysty - wspanialy czlowiek- autorytet moralny- tak sie tu rozsypal..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: czysta proza IP: *.stenaline.com 18.03.04, 15:45 Wątek jest o Michaliku a nie twojej szajbie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka W naszej prozie - ´szajba´? IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:47 na Lesmiana sie nie nadajesz Palnnnick. Poza tym tu i tak was jest za duzo - nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers zgodze sie z postulatem Palnick'a 18.03.04, 15:35 > To co ja mam zrobic?!!!!!! ---------- Zmień młot pneumatyczny na zwykły wibrator.:o) Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers OBLUBIENICA nie oblubienice - wtorna analsabetko 18.03.04, 15:33 Powtarzam widocznie nieuwaznie czytasz lub nie jestes w stanie w twoim stanie umyslowym zrozumiec proseych pytan: kiedy 'wmawialem katolikom' ze sie nienawidza z protestantami? znowu fantasmagorie senne mieszasz z rzeczywistoscia? Leczenie przerwalas? Nawrot konfabulacji? Poczekamy, zaraz objawi sie mitomANia;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dwojkami?! IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:45 To juz nie mozecie pojedynczo tych epitetow? Kubel blota za ciezki? Panowie slabosilni? Ja rozumiem ze to posrodku z plcia to bolesne, ale zeby zaraz do lepperowskich metod sie uciekac? Ho, ho- cos nie za dobrze z wami- kochasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Jak zadna to znaczy ze jest ich wiecej IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:53 przynajmniej potencjalnie ten kto pisal tak sie do tego odnosil. Gdyby mowil o jednej mowilby Oblubienica. A tak odniosl sie do ogolu- wielu oblubienic. I co ty chcesz udowadniac kochasiu? W jakim watku? Przeciez ty jednego logicznego wywodu czy wniosku nie jestes w stanie wyprowadzic. Uwielbiam tych co zamieszczaja cytaty, ktorych nie rozumieja.. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers ZBYT MARNA JESTES PERSONA, ABYM MARNOWAL CZAS 18.03.04, 15:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To straszne IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 15:55 chyba tego nie przezyje.. Skad wiesz ze ja persona? Ja skromna osobka jestem - pszczolka mala ´z odwlokiem´ nawet.... Ale nawet chama urzadlic potrafie. A niech mu- jak mi na lapke nadepnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. ANka uwazaj na tych "damskich bokserow" - IP: *.utc.com 18.03.04, 15:55 ..faceci sa tak sfrustrowani,ze gotowi odgryzc sobie przyrodzenie. Najgorzej jak ktos chce za wszelka cene zaistniec..Balwany skonczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nareszcie - dawno Cie nie bylo:) IP: *.ifn-magdeburg.de 18.03.04, 16:00 to moge ze spokojem wrocic do zajec tworczych (oczywiscie). Rzeczywiscie gryza na oslep i najlepiej im wychodzi z wlasnym ogonem. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak To nie flora, 18.03.04, 16:27 to ostatnie niedobitki Millera, ktore fascynuja sie np wypowiedziami Janika. To sa przypadki nieuleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers a ty fantasto wzioles tabletki - jak tak - jak nie 18.03.04, 16:44 Jakies dowody, czy omamy znowu męczą? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Re: jak nie jak tak!!! 18.03.04, 17:14 Jak nie, jak tak: Tutaj obrona Janiny Sokolowskiej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10808853&a=10819410 Tutaj pochwala taktyki Janika w celu mamienia elektoratu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10808853&a=10819410 I jest wiele innych, pokazujacych zatroskanie o sytuacje w sld. Tys prawdziwy wojownik sldupy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Re: jak nie jak tak!!! 18.03.04, 17:17 jak_nie_jak_tak napisała: > Jak nie, jak tak: > Tutaj obrona Janiny Sokolowskiej: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10808853&a=10819410 > Tutaj pochwala taktyki Janika w celu mamienia elektoratu: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10808853&a=10819410 > I jest wiele innych, pokazujacych zatroskanie o sytuacje w sld. > Tys prawdziwy wojownik sldupy!!!! Janik tutaj! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10776706&a=10781830 Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers ty naprawde tablet nie wzioles -jak_tak_jak_NIE 18.03.04, 22:48 "to ostatnie niedobitki Millera, ktore fascynuja sie np wypowiedziami Janika. To sa przypadki nieuleczalne." Twoich imaginacji nie potwiredzaja twoje przyklady: 1) nigdy nie wypowiedzialem sie pozytywnie o millerze 2) pochwala wynikajaca z dostrzezenia nierownosci wobec prawa w jednej wypowiedzi, nie jest fascynacja 'wypowiedziami', ani tym bardziej osoba 3) tys prawdziwy malo rozumny katolak Wzmocnienie demokracji w Polsce w mysl zasad zawartych w "Powszechnej deklaracji praw czlowieka". Koniec konszachtow z czarnymi- afer(patrz Stella Maris) i finansowania ich charytatywnych organizacji z naszych pieniedzy(patrz 12mln na Wojskowy Caritas) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http [...] IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 18.03.04, 14:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirek-radziejow [...] 18.03.04, 14:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Wybiórcza i Żydownik powinny być częśc. zadowolone 18.03.04, 14:15 Bo zastępcą Michalika został znany żydofil abp Gądecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Żydownik? Czy to o rodzinie Żyda Jezusa? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 14:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:03 beton to ci którzy niezłomnie wierzą, że Chrystus zmartwychwstał, przegrali biskupi otwarci również na inne poglądy Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 14:17 Gość portalu: gostek napisał(a): > beton to ci którzy niezłomnie wierzą, że Chrystus zmartwychwstał, przegrali > biskupi otwarci również na inne poglądy - to Pieronek i zyciński nie wierząże Chrystus zmartwychstał??? to co oni jeszcze robią w kościele? przecież to jest zakwestionowanie podstaw naszej wiaryi fundamentów kościoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Nieistotne kto następcą Glempa.... IP: *.stenaline.com 18.03.04, 14:12 Wybór prymasa, choć ważny bo wskazujący osobę sprawującą niepodzielną władzę w RP III na najbliższe 5 lat, jest mi obojętny ponieważ nie ma w gronie episkopatu ani jednej osoby godnej szacunku. Kogo więc nie wybiorą - mogą wybrać źle, beznadziejnie lub katastrofalnie. Według mnie wybrali beznadziejnie ;) Michalik nie zrobi tego co powinien czyli nie odrzuci kultu Mamony, nie bedzie sobie zaprzątał głowy biednymi, nie zrezygnuje z luksusów, nie odrzuci faktycznej bezkarności kleru...itd, itp. Będzie doił Państwo Polskie i utrwalał czarną władzę nad Wisłą. Będzie nadal bronił pedofila z Tylawy ;) Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
buk_ojciec Re: Nieistotne kto następcą Glempa.... 18.03.04, 14:19 Święte słowa Palnicku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Nieistotne kto następcą Glempa.... IP: *.stenaline.com 18.03.04, 14:53 buk_ojciec napisał: > Święte słowa Palnicku. ---------- Tak będzie na wieki wieków Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:13 www.normalbobsmith.com/satandressup.html Czyli odziej sztana. Odpowiedz Link Zgłoś
suco Re: Boze zaby on tylko nie kradl i 91mln z UE prz 18.03.04, 14:17 Drogi przyjacielu, zajrzyj pod ten adres caritas.pl/download/raporty/cp2002.pdf poczytaj i wtedy nie bedziesz durnot wypisywal na publicznym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers PRZECIEZ TO SPRAWOZDANIE CARITAS'u TO WIELKA KICHA 18.03.04, 15:16 slowem sie nie zajakneli o "Wojskowym Caritas"-ktory dostal ok. 12,000,000 I. 1. WPŁYWY CARITAS POLSKIEJ W 2002 ROKU Razem:11.254.455,89 zł II. 2.WYDATKI NA PROJEKTY KRAJOWE CARITAS POLSKIEJ W 2002 R. (wliczone są dotacje z budżetu i darowizny rzeczowe) Projekty krajowe razem (z dotacjami i darowiznami): 10.021.484,93 zł III. 3. WYDATKI NA PROJEKTY ZAGRANICZNE CARITAS POLSKIEJ W 2002 R. (wliczone są dotacje z budżetu i darowizny) Projekty zagraniczne razem (z dotacjami i darowiznami): 5.776.877,19 zł reasumujac: RAZEM: Projekty krajowe i zagraniczne Caritas Polskiej: 15.798.362,12 zł WYTLUMACZ MI MOJ DROGI PRZYJACIELU SKAD ONI WZIELI DODATKOWE 4.543.906,23 zł Dlaczego nie ma ich w sprawozdaniu? Dlaczego nie ma w sprawozdaniu dofinansowania "Wojskowego Caritasu" Moze dlatego, ze kasa z wojskowego Caritasu wogole nie idzie na potrzebujacych. Wniosek: Z BUDZETU WYDAJEMY NA WSZYSTKIE CARITASY ok. 12.OOO.OOO - Wojskowy Caritas polityka.onet.pl/162,1149085,1,0,2438-2004-06,artykul.html + VII. Dotacje z budżetu Państwa 865.138,00 zł ok 12.865.00,- po co nam organizacja, ktora wiecej wyciaga niz wydaje na potrzebujacych (wg. ich sprawozdania 10.021.484,93 zł, ktore nawet kupy sie nie trzyma)? Czy nie lepiej przeznaczyc ta kase na organizacje o wyzszym zaufaniu spolecznym (WOŚP) i publikujacym prawdziwe oswiadczenia, a nie zbior poborznych zyczen. 11.254.455,89 zł - 15.798.362,12 zł = - 4.543.906,23 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers SUCO sprawdz sobie CARITAS-12mln-str.12 18.03.04, 15:44 www.wp.mil.pl/auths/293/files/4033690ad9549_budzet2004.ppt#1 srtona 12, koleczko w srodku po lewej stronie:O) CARITAS TO KŁAMCY!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers CARITAS TO KŁAMCY !!! 18.03.04, 15:48 www.caritas.pl/ordynariat_polowy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Kto jest potrzebny na tym stanowisku IP: *.top.net.pl 18.03.04, 14:27 Bardzo ważną rzeczą jest zapewnienie przestrzegania dyscypliny wśród kleru: walka z zachłannością materialną, dewiacjami seksualnymi, popieraniem wywrotowych organizacji sterowanych przez wroga, ksenofobią, chamstwem, zdziczeniem. Czy nowy przywódca Episkopatu będzie mieć dość siły, autorytetu, wytrwałości, aby temu sprostać? Oczywiście, przypomina się dawne powiedzenie Arcybiskupa, kto ma na kogo głosować. Warto je rozszerzyć: burak głosuje na buraka, aferzysta na aferzystę, głupek na głupka i tak dalej. Wyjaśniałoby to preferencje wyborcze i wyniki sondaży. Powtórzę poprzednia tezę: wśród polskiego kleru należy zaprowadzić przede wszystkim wewnętrzną dyscyplinę. Bo jak nie, to nowy papież może wprowadzić zarząd komisaryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Ad multos annos, Reverendissime Pater! IP: *.fas.harvard.edu 18.03.04, 14:29 Utinam felices fortunatique sint! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arndt Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 18.03.04, 14:29 No to mamy namiestnika Białego Papy. Gorszy byłby chyba tylko Rydzyk. Niestety, to ma znaczenie także dla niekatolików. Będzie dobrze łupił wszystkich podatników. Za to jest nadzieja, że jeszcze więcej młodzieży wypnie się na tę instytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigrizi Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 18.03.04, 15:09 racja, ale jest nadzieja że mając takie same poglądy jak rydzyk, zechce sobie go podporządkować, rydzyk oczywiście się nie da i .. wojna na górze !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. PROSTACTWO KOMUNISTYCZNE IP: 212.109.135.* 18.03.04, 15:56 W górę serca. Radujmy się chrześcijanie. Komuniści i wszelkiej maści lewactwo rzuciło się na Arcybiskupa Józefa Michalika oraz Kościół z inwektywami. To znaczy, że SZATAN się boi. Przedstawiciele szatańskich ideologii zaniepokojeni. Dla tych wszystkich "POSTĘPOWCÓW" pozostaje tylko zacytować wiersz Marcina Wolskiego - BLIŻEJ ŚWIATA. Ich ideowy i duchowy związek z tamtym, komunistycznym światem jest niewątpliwy. W Polsce, oni, wierni WYZNAWCY KOMUNISTYCZNYCH IDEOLOGII czują się żle. WOLNA DROGA, GRANICA STOI OTWOREM. Bliżej świata Na pograniczu, wcześnie rano, kiedy klientów nie ma wielu, obywatela zatrzymano, co uciec chciał do PRL-u. Miał na "maluchu" koniczynę, troszeczkę konserw i towarów, kartki na cukier, na benzynę i 125 dolarów. Świadectwo wzięte kiedyś w kadrach, pocztówkę z Hutą Katowice, i fotkę - uścisk rąk Edwarda... (Jak zwykle w tle z Jaroszewiczem). Na tranzystorze grała "Abba", raczył się owocowym winem i twierdził wciąż, że mu "po diabła ta demokracja, wolny rynek!". On chce jak człowiek brać wypłatę, pobyć w kolejce, od północka, na FWP pojechać latem, a jak zabraknie, troszkę dokraść... W pół wieku kawalerkę dostać, telefon po dwudziestu latach, a zamiast w świat, czasem postać, pod sklepem Pewex, bliżej świata... Strażnik wysłuchał jego biadań, a że poczucie miał humoru, wbił mu stempelek, podniósł szlaban I go wypuścił... Na Białoruś! Marcin Wolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan Re: PROSTACTWO KOMUNISTYCZNE IP: *.dn187.umontana.edu 18.03.04, 21:01 Kurcze, faktycznie, tak sie przestraszylem Michalika, ze natychmiast narobilem w swoje diabelskie portki i ucieklem za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 16:19 Gość portalu: arndt napisał(a): > No to mamy namiestnika Białego Papy. Gorszy byłby chyba tylko Rydzyk. Niestety, > > to ma znaczenie także dla niekatolików. Będzie dobrze łupił wszystkich > podatników. Za to jest nadzieja, że jeszcze więcej młodzieży wypnie się na tę > instytucję. -abp Michalik zawdzięcza swój awans własnie za sukcesy jakie odnosil w pracy duszpasterskiej własnie z mlodzieżą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arndt Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.acn.pl 19.03.04, 06:11 Z nawiedzonymi młodymi dewotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Mnie on nigdy nie pasjonował IP: *.internetia.opole.pl 18.03.04, 14:29 Wydawał mi się człowiekiem który lubi jednych faworyzować, a drugich nie. Czy ogarnie wszystkich, czy będzie miał na uwadze dobro całego narodu, czy stanie na wysokości zadania - chciałoby się Biskupowi tego życzyć, ale czy nie zwycięży prozność, głupota, ciasnota? - Oby było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Czy to jest ten obrońca pedofilów w sutannach? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 14:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Czy to jest ten obrońca pedofilów w sutannach IP: *.stenaline.com 18.03.04, 14:35 Tego z Tylawy tak. Posunął się nawet do wpływania na prokuraturę celem umorzenia sprawy (początkowo odniósł sukces) :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Za jego przyzwoleniem zastraszano oskarzycieli IP: 5.5R* / 217.17.233.* 18.03.04, 22:21 Pamietacie chyba o telefonach z plebanii zastraszajacych biedna kobiete i jej rodzine za podanie sprawy do sadu. Jego wybor na szefa episkopatu jest demoralizujacy dla polskiego KK. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Abp Michazlik nie broni żadnych pedofili 18.03.04, 14:40 A oskarżenia wobec ksiedza z Tylawy nie są jeszcze definitywnie udowodnione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romulus Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 14:32 Oj nie dobrze, niedobrze. Nie zabardzo otwarty na ekumenizm. Nietolerancyjny. jednym zdaniem: wspierający "beton" katolików rzymskich i ludzi z kręgu Radia Maryja.To co napisał aartek jest zbieżne z moim poglądem. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 14:43 Gość portalu: romulus napisał(a): > Oj nie dobrze, niedobrze. Nie zabardzo otwarty na ekumenizm. Nietolerancyjny. > jednym zdaniem: wspierający "beton" katolików rzymskich i ludzi z kręgu Radia > Maryja.To co napisał aartek jest zbieżne z moim poglądem. - no tak katolewicy nie w smak czlowiek który zwaclcza masońką agenturę w łonie kościola..dotychczas mogli hasać sobie bezkarnie i inicjować gorszące ekscesy które spywało na konto całego kościola..to się teraz skończy! Inwigilacji masońskiej kościoła wreszczie położy się kres! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Tak, teraz pedofilia zostanie uświęcona. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 14:49 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Tak, teraz pedofilia zostanie ścigana!. 18.03.04, 14:53 Pedofilami są katolewacy agenci masonerii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak KK, największy beneficjent III RP przechodzi IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 14:40 do defensywy. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja najwięksi beneficjenci III RP to: postkomuna i KOR 18.03.04, 14:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab wydawałoby się, że to niemożliwe, ale ty koleś IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 15:26 masz popieprzone w głowie bardziej od o Ryzyka. Jego plugawy bełkot jest wręcz urzekający. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: wydawałoby się, że to niemożliwe, ale ty kole 18.03.04, 15:44 Gość portalu: ab napisał(a): > masz popieprzone w głowie bardziej od o Ryzyka. Jego plugawy bełkot jest wręcz > urzekający. - Ryzyko...bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdomna moze on powoła biskupa dla bezdomnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:48 Prymas Glemp nie chciał powołac biskupa duszpasterza dla bezdomnych o którego zabiegał rzecznik bezdomnych Marek Bogdanowicz z Krakowa oraz utworzenie diecezji w Nowej Hucie . Mam nadzieję ze Nowy Przewodniczący przejmie sie losem bezdomnych i powoła biskupa duszpasterza bezdomnych których w poolsce jest ok 530.000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.dami / 213.76.164.* 18.03.04, 14:54 mniejszości drzyjcie! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 14:58 Gość portalu: gosć napisał(a): > mniejszości drzyjcie! -nie ma powodu do obaw. abp Michalik ma bardzo dobre stosunki z grekokatolikami którzy zamieszkują ziemię przemyską Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm bardzo fatalny wybór 18.03.04, 15:10 nie ma szans na szersze otwarcie kościoła, a szkoda. kościół okazał się tchórzliwy. nie postawił na wyrazistą osobowość ani na kogoś młodszego. taki wybór powoduje, że nie czuję żadnych związków z kościołem w Polsce (nie chodzi mi o religię). trudno mi praktykować w polskich parafiach, wiedząc, że we władzach dominuje zacofanie Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: bardzo fatalny wybór 18.03.04, 15:24 elfhelm napisał: > nie ma szans na szersze otwarcie kościoła, a szkoda. - i tak już się otworzyl na obyczajowe nowinki uważasz ze to za mało? (pedofilia skłonności do nadużywania alkoholu homoseksualizm..masońskie wtyki nieźle dokazują) kościół okazał się > tchórzliwy. nie postawił na wyrazistą osobowość ani na kogoś młodszego. - Uważam że ten wybór to akt niezwykłej odwagi hierarchów którzy wreszcie odważyli się psrzeciwic dyktatowi masońskich agentów spod znaku Tygodnika Powszechnego i GW! taki > wybór powoduje, że nie czuję żadnych związków z kościołem w Polsce (nie chodzi > mi o religię). trudno mi praktykować w polskich parafiach, wiedząc, że we > władzach dominuje zacofanie - to praktykuj w jednym z kościołów protestanckich gdzie nawet wyświęcono pedała na biskupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Plugawe RM, równie plugawe poglądy. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 15:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick biskupi skazani na fatalny wybór spośród siebie ;) IP: *.stenaline.com 18.03.04, 15:32 Wybór prymasa, choć ważny bo wskazujący osobę sprawującą niepodzielną władzę w RP III na najbliższe 5 lat, jest mi obojętny ponieważ nie ma w gronie episkopatu ani jednej osoby godnej szacunku. Kogo więc nie wybiorą - mogą wybrać źle, beznadziejnie lub katastrofalnie. Według mnie wybrali beznadziejnie ;) Michalik nie zrobi tego co powinien czyli nie odrzuci kultu Mamony, nie bedzie sobie zaprzątał głowy biednymi, nie zrezygnuje z luksusów, nie odrzuci faktycznej bezkarności kleru...itd, itp. Będzie doił Państwo Polskie i utrwalał czarną władzę nad Wisłą. Będzie nadal bronił pedofila z Tylawy ;) Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p... a skad ty to wszystko wiesz?Prorok?Czy co?/nt IP: *.utc.com 18.03.04, 16:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Palnick to przewidział na forum Gdańsk :-)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 21:01 Niestety, jego post w tej sprawie został usunięty bezpowrotnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm jeżeli takie pełne nienawiści osoby jak Ty 18.03.04, 17:27 są w kościele katolickim, to daje mi to do myślenia co ja w nim jeszcze robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: jeżeli takie pełne nienawiści osoby jak Ty IP: *.stenaline.com 18.03.04, 20:00 elfhelm napisał: > są w kościele katolickim, to daje mi to do myślenia co ja w nim jeszcze robię. ------------- Zachęcam do pogłębienia tej refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm to do oszołoma-jego wypowiedzi to potwierdzają 19.03.04, 00:27 religia którą niby wyznaję (wierzę, ale mam krytyczny stosunek do niektórych dogmatów religii chrześcijańskiej i wolę określać się jako chrześcijanin a ni katolik) jest mi coraz dalsza. a wynika to m. in. z tego co się dzieje w kościele, który ma ją reprezentować i pogłębiac u wiernych. ja jakoś nie mam ochoty na coniedzielne wysiadywanie w zimnym kościele, bo środki poszły nie na grzanie, ale na jakieś długi czy odszkodowania albo zbędne wydatki w rodzaju volvo dla seminarium. kościół jako instytucja jest dla mnie po prostu obca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Oto dlaczego nie mogli plugawego RM zamknąć! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.03.04, 15:28 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oto dlaczego nie mogli plugawego RM zamknąć! 18.03.04, 15:37 no dlaczego? nic nie napisałeś? znaczy nie znalazłeś argumentów do założonej przez siebie tezy.. już dawno nie widziałem by na tym forum się tak totalnie skompromitował jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Precz z konkordatem i ciemnotą wciskaną przez kler IP: *.comnet.krakow.pl 18.03.04, 16:13 Wszyscy duchowni którzy mają dostęp do komputerów mają obowiązek wielbić nowego szefa.Jeszcze trochę i dobierzemy wam się do dupy czarna mafio. Skończycie jak komuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triarius Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa IP: *.telis.gda.pl 18.03.04, 16:08 A Michnik następcą Geremka, tak? (Szczerze, tak mi się w pierwszej chwili przeczytało. Ale coś w tym jest.) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Abp Michalik następcą kardynała Glempa 18.03.04, 16:23 Gość portalu: triarius napisał(a): > A Michnik następcą Geremka, tak? (Szczerze, tak mi się w pierwszej chwili > przeczytało. Ale coś w tym jest.) - a kto będzie następcą Michnika? Owsiak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cde Wyszynski -> Glemp -> Michalik -> ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 16:27 Czy ktos widzi jak uzupelnic ten lancuszek? Ja sie przepisuje do Protestantow! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Wyszynski -> Glemp -> Michalik -> ? 18.03.04, 16:31 owszem! > Wyszynski -> Glemp -> Michalik -> Wielgus aks Rydzyk zostanie rzecznikiem episkopatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: konserwa gora! IP: 129.81.192.* 18.03.04, 17:33 Taaaak... Koscielny "beton", czy jak kto woli "konserwa" gora! Witamy (ponownie) w sredniowieczu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHA!!!!! Re: konserwa gora! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.03.04, 17:41 Nie trzeba siegac do sredniowiecza. Nie tak dawno postympowy rzad PRL trzymal w wiezieniu reakcyjnego Wyszynskiego. > Taaaak... Koscielny "beton", czy jak kto woli "konserwa" gora! > Witamy (ponownie) w sredniowieczu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Bum bum to odgłos pukania w twoją głowę. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 18.03.04, 19:12 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: konserwa gora! 18.03.04, 20:25 Gość portalu: BumBum napisał(a): > Taaaak... Koscielny "beton", czy jak kto woli "konserwa" gora! > Witamy (ponownie) w sredniowieczu!!! -wolę średniowiecze niż wspólczesną niepewność i relatywizm Odpowiedz Link Zgłoś