Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie I...

• Gość: karcio1 Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 19:53
      Pan Prezydent nasz ma wyjątkowo MAŁY rozumek jeśli tak bezkrytycznie uwierzył w
      łgarstwa Busha szyte tak grubymi nićmi, że prosty niepismienny chłop przejrzał
      je od razu. Wstyd mieć tak "naiwnego" i służalczego REPREZENTANTA NARODU.
      • Gość: obserwator2 Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:50
        Gość portalu: karcio1 napisał(a):

> Pan Prezydent nasz ma wyjątkowo MAŁY rozumek jeśli tak bezkrytycznie
        > uwierzył w łgarstwa Busha szyte tak grubymi nićmi, że prosty niepismienny
        > chłop przejrzał je od razu.

Może "prosty niepiśmienny chłop" wiedział od razu o co chodzi. Ja nie jestem
        prostym niepiśmiennym chłopem, a też fałsz amerykańskiej propagandy był dla
        mnie widoczny jak na dłoni.
        Ale co Q_RWA dzieje się z kwiatem polskiej inteligencji, że w te brednie
        bezkrytycznie wierzyli? Rozmawiałem na przestrzeni ostatnich kilkunastu
        miesięcy ze setką ludzi (mało który poniżej doktora habilitowanego), a oprócz
        mnie i jeszcze 2 innych, WSZYSCY ZACHWYCENI BYLI WYPORAWĄ DO IRAKU. Uważali,
        że "Hitlera" trzeba zdusić w zarodku, no i przede wszystkim, odebrać mu BMR.
        A prominentni politycy opozycji to co? Nie bili braw na decyzje o nowym Zaolziu?
        Większość tu pisze tak, jakby to Kwaśniewski nas wmanewrował. On jest TAKI SAM
        GŁUPI jak i większość elit. Myślę że to gen szlacheckości, gen głupoty.
        Ja jestem inteligentem w pierwszym pokoleniu. I ci inni rozsądni o których
        wspomniałem, to też profesorowie, ale chłopscy synowie.
        Może to jest jakiś klucz do zrozumiennia polskiej głupoty?
        Prosty chłop i jego syn widzi lepiej?
      • Gość: roo A KTO GO WYBRAL NA PREZYDENTA ?... IP: *.52.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 19.03.04, 03:08
        Narod.PRZECIEZ BYLO WSZYSTKIM WIADOMO, ZE KWACH MA 'KREGOSLUP' ZE STALI ...
        stali i go sluchali, powiedzial przeciez to samo , co zawsze, ciche 'nie'przy
        glosnym 'tak',zaprzeczyl zapewniajac,powolal odwolujac itd itp.
    • Gość: jenisej Biedny, glupiutki Olek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 19:56
      Wprowadzony w blad? Jak to mozliwe, jakies niesnaski miedzy najlepszymi
      przyjaciolmi? Przeciez towarzysz Olek wielokrotnie podkreslal, jaka to przyjazn
      miedzy Polska a USA i miedzy nim osobiscie a dabju.
      Moze gdyby naprawde skonczyl studia, a nie tylko mowil ze skonczyl, nie bylby
      taki naiwny.
      Teraz sie tylko zastanawiam: taki Irakijczyk, ktory slyszal, ze USA, UK, Polska
      i pare innych awanturniczych krajow najezdzaja na jego kraj, bo Saddam skladuje
      tam bron masowego razenia, nieodparcie musi miec wrazenie, ze najezdzcy go w
      konia robia. Nie bylbym wiec zdziwiony, gdyby w sposob dla niego dostepny
      (bomby, zamachy) sprobowal i nam zagrozic. Bo czyz nie zaatakowalismy jego
      kraju? Czyz nie ma on prawa odplacic pieknym za nadobne? Mam nadzieje ze
      towarzysz Kwasniewski ma swiadomosc, ze w razie, odpukac, atakow na Polske,
      krew niewinnych ofiar spadnie na jego rece. A wszystko zeby przypodobac sie
      USA, i zeby CNN i BBC pokazywalo przyjazn i poklepywanie po plecach Aleksandra
      i George'a. Jak to dobrze, ze rzadza nami kompetentni politycy...
    • Gość: Bilder Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.dclient.hispeed.ch 18.03.04, 19:57
      Czemu debil klamie chcial sie temu penerowi podlizac
    • Gość: Misiek Wstyd mi ze mamy takiego prezydenta - jest zalosny IP: 193.0.122.* 18.03.04, 20:04

Wychodzi ze Polacy to glupki wierzace naiwnie we wszystko.

Mi dla interwencji wystarczyloby spore prawdopodobniestwo takiej broni (bylo) +
      obalenie totalitarnej dyktatury w Iraku ktora odpowiada za 2 wojny i wymordowala
      tysiace swoich obywateli.

Zreszta sami Irakijczycy sie nie bronili wiec widac ze tez chcieli obalenia Saddama.

Problem jest nie w wojnie tylko w pokoju i dlugoterminowej stabilizacji sytuacji
      w kraju.
    • Gość: tomek DEMONSTRACJA - 20 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:18
      Zapraszamy do wzięcia udziału w Ogólnopolskiej Demonstracji Antywojennej, która
      odbędzie się w sobotę, 20-go marca, o godz. 13. 00, w Warszawie, na pl.
      Zamkowym. Demonstracja odbędzie się pod hasłem: „STOP OKUPACJI IRAKU -WYCOFAĆ
      WOJSKA!
      • Gość: karolina Re: DEMONSTRACJA - 20 marca IP: *.crowley.pl 18.03.04, 21:01
        Nigdy nie mogłam zrozumieć, co tacy "antywojenni" widzą w takim
        Saddamie :-> O ile jeszcze Wietnam mógł budzić oburzenie
        społeczeństwa USA (wojsko z poboru) to od tego czasu armia USA
        jest zawodowa. Z tego co wiem, nasi żołnierze w Iraku też amatorami
        nie są. O co więc ten krzyk?
      • Gość: X FRANCJA I CHINY -WSPOLNE MANEWRY IP: *.crowley.pl 18.03.04, 21:16
        Gazeta Wyborcza podala dwa dni temu, ze Francja urzadzila wspolne manewry
        wojskowe z Chinami u brzegow Tajwanu!!!
        Pytam po co???!!!
        Ta wygladaja prawa czlowieka wg. pacyfistow francuskich??
    • Gość: chris czy wy towarzyszu Kwasniewski... IP: *.com 18.03.04, 20:20
      macie jakiekolwiek poglady polityczne?
      • Gość: Andrzej Re: czy wy towarzyszu Kwasniewski... IP: *.ny325.east.verizon.net 18.03.04, 20:27
        A tak swoja droga wczoraj imperator Bush dal do zrozumienia " kto nie jest z
        nami jest przeciwko nam". Ciezkie czasy czekaja Kwacha.
        • Gość: Andrzej Re: czy wy towarzyszu Kwasniewski... IP: *.ny325.east.verizon.net 18.03.04, 20:29
          Moze jakis maly wypadek lotniczy? Skuteczny tym razem?
    • Gość: Lucjan Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: 217.153.47.* 18.03.04, 20:34
      Nawet słabo zorientowany w polityce człowiek nie uwierzył w bzdury o broni
      masowego razenia, natomiast niemal wszystkie media i politycy straszyli nas
      wizją arabskich terrorystów, którzy w każdej chwili mogli zjawić się w Polsce
      ze swoimi gazami trującymi. Prym wśród nich wiodła oczywiście Gazeta Wybiórcza
      ze swoim nieomylnym redaktorem naczelnym.
      To przykre, że jedynie politycy Samoobrony i LPR walczyli przeciw wysłaniu
      żołnierzy na tę hańbiącą wojnę. O większych kontraktach w Iraku to w tej chwili
      tylko najwięksi optymisci jeszcze wierzą, a zawarte w niewielkim stopniu
      pokrywają nasze koszty. Pominę przy tym koszty polityczne, szczególnie z
      krajami europejskimi i arabskimi.
      Prawdopodobnie Kwaśniewskiemu obiecano wysoki stołek w NATO, a Miller i SLD
      liczyli na rychłą poprawę swoich notowań. Gdy teraz jest najlepszy moment do
      wycofania się z tej brudnej wojny, oni nadal chcą babrać się w tym gównie,
      nawet bez perspektywy jakichkolwiek korzyści.
      • Gość: Andrzej Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.ny325.east.verizon.net 18.03.04, 20:41
        Tylko wtedy kiedy jego mocodawcy z Mossadu karza.
        • Gość: Analityk Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 00:10
          Moge tylko powtorzyc:
          To zupelnioe bledna diagnoza:

Od szczekania to jestesmy my wszyscy na tym forum.
          Pan Michnik jest od szczucia.
          • Gość: chinczak Racja , szczuje i smieje sie z nas Polaczkow! IP: 221.217.35.* 19.03.04, 02:11
      • Gość: CGN Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:56
        Chyba nigdy. Ale stracil twarz, i to sie liczy!
        • Gość: Analityk Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 00:11
          Rqz jeszcze:

To zupelnie bledna diagnoza:

• Gość: CGN Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:57
        Nie odszczeka, bo to nie pies ale zydek... ')
      • Gość: Analityk Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 00:09
        To zupelnioe bledna diagnoza:

• Gość: polonus Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.proxy.aol.com 19.03.04, 01:02
          Analityk! Szechter nie jest gangsterem wiec nie uzywaj jakiejs ksywy "Michnik"
    • Gość: rotmistrz Re: Kwaśniewski to tepak!!! IP: *.proxy.aol.com 18.03.04, 20:46
      kwach jest tak debilny i glupi jak jego koles miller!!!swoja inteligencja
      nikogo nie zaskoczy bo to idiota!!!on jest tak bystry jak woda w klolzecie!!!
      tylko przynosza wstyd narodowi!!!!!
    • Gość: Naczelny Rabin PRL Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:48
      Jak jestes Kwasniewski vel Sztolcman tak glupim zydem, ze uwierzyles w naiwne
      klamstwa Busza i Blaira, to powinienes sie przynajmniej przechcic, bo
      przynosisz swa glupota wstyd naszej wspanialej rasie!
    • Gość: lenin znacjonalizowac tego burzuja.......... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.03.04, 20:55
      i w kazamaty,
      • Gość: Marek Re: znacjonalizowac tego burzuja.......... IP: *.eseenet.com 18.03.04, 20:58
        A co z tymi 80 % spoleczenstwa co go popiera ??.
    • Gość: hub Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.nas20.thornton1.co.us.da.qwest.net 18.03.04, 21:09
      Wiesz co? Masz racje....
    • Gość: xyu POSCIMY KWACHA W SKARPETKACH IP: *.crowley.pl 18.03.04, 21:20
    • Gość: prezydent ZA PRZYKLADEM KOSCIOLA IP: *.crowley.pl 18.03.04, 21:24
      Byc moze za przykladem Kosciola wybierzemy sobie na przywodce kogos
      zwalczajacego LEWACTWO.
      Ach rozmarzylem sie...
      • stdye brak wiz 18.03.04, 21:47
        brak kontratktow
        no coz to mialo byc wygrany - wygrany
        widocznie Francja i Chiny (co cie tak strasznie denerwuja) proponuje lepsze
        warunki,
        moze tez jakies inwestycje? Leclerc, Auchan, Geant... TPSA...
        Busz zrozumie ze Polacy tez liczyc potrafia, mimo ze nie wygladaja na to
        • Gość: observ2 ZABOJADZKA PROWOKACJA CELEM OSLABIENIA POLSKI !!!! IP: 141.158.65.* 18.03.04, 21:51
          Zabojadzcy politycy siegneli do
          metod prowokacji medialnej celem
          oslabienia sojuszu polsko-amerykanskiego.

Domniemana wypowiedz Kwasa ma skompromitowac
          Polske w oczach Amerykanow a tym samym zupelnie
          wyizolowania ja na arenie miedzynarodowej.

Cel jest oczywisty:
          odebranie Polsce woli oporu w tzw.
          kompromisowych negocjacjach o konstytucje ue.

Jak widac michnikowska GW gorliwie wspiera
          te zabojadzka intryge.
          • stdye Re: ZABOJADZKA PROWOKACJA CELEM OSLABIENIA POLSKI 18.03.04, 22:01
            zaraz, zaraz to nie prezydent RF tylko prezydent RP sie wypowiadal, czy tez zle
            zrozumialem????
            • Gość: neutral Re: ZABOJADZKA PROWOKACJA CELEM OSLABIENIA POLSKI IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.03.04, 22:19
              stdye napisał:

> zaraz, zaraz to nie prezydent RF tylko prezydent RP sie wypowiadal, czy tez zle zrozumialem????

przecietny naiwny zjadacz chleba jak ty
              nie ma pojecia o wielkich manipulacjach ...

Te sensacyjna wiadomosc podala jako pierwsza afp,
              co juz jest podejzane, za nia pap i inne no i GW.

Jaki byl oryginalny text, kontekst
              i ton wypowiedzi nie wiadomo...

Wiadomo, ze GW probuje robic z tego
              sensacje tak jak afp !
      • Gość: java4 Re: ZA PRZYKLADEM KOSCIOLA IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 21:51
        Radziłbym nie powoływać się na Kościół, bo ta instytucja ma w swojej historii
        niezbyt chlubne epizody związane z wojną. Np. Pius XII prawie otwarcie
        patronował faszyście Mussoliniemu, generalissimusowi Franco i samemu Adolfowi
        Hitlerowi.A Jan Paweł II dąży usilnie do tego by "niemieckiego papieża" ogłosić
        świętym.
        • Gość: x Re: ZA PRZYKLADEM KOSCIOLA IP: *.crowley.pl 18.03.04, 22:47
          jakos mam do Niego wieksze zaufanie niz do Ciebie
    • Gość: panie kwasniewski Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.proxy.aol.com 18.03.04, 21:50
      a gdzie pana slono oplacani doradcy byli .
      • Gość: Głupi głupim Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 22:05
        Przecież odpowiedziałeś sobie w zadanym pytaniu.Brali kasę,jak cała tzw.,,klasa
        polityczna'' powstała po 1989 roku w wyniku sprzedania Polski w Magdalence.A
        głupi ,,rodacy''głosowali na tego palanta i dwa razy go wybrali.,,Autorytet
        moralny''nie mógł stanąć przed komisją śledczą ,bo by go diabeł Rokita ,mający
        dwukrotnie większe IQ,zrobił w ch..ja.Nawet Renatka kurwicznka (do kurwików)by
        go ogłupiła.Nawet L.W. jaki był taki był ,ale takich głupot nie
        wygadywał.KOMPROMITACJA POLSKI!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Stefan Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.waw.pl 18.03.04, 22:04
      Nasz prezydent po raz kolejny zademonstrował jak bardzo miałki ma charakter.
      Ten człowiek nie miał, nie ma i nie będzie miał klasy. Co za obciach!
    • Gość: pacyfista Kerry: koalicja przymuszonych i przekupionych!!! IP: *.80.63.81.cust.bluewin.ch 18.03.04, 22:08
      17.03.04 oo- ok. godz. 23.00 na portali GW ukazal sie info o ataku Kerriego na
      polityke Busha.. tzw. koalicje w Iraku okreslil jako "koalicje przymuszonych i
      przekupionych".. przypomne , ze sen. Kennedy uwaza ze kilka mld USD z ktorych
      nie rozliczyl sie Bush moglo pojsc na lapowki dla szefow panstw ktorzy poparli
      awanture Busha w Iraku.. Wiadomosc ta blyskawicznie zniknela z portalu GW.. Czy
      chodzi o manipulacje, czy rzadzacy maja cos na sumieniu??? www.panstwozla.pl
    • Gość: bolek Dopiero teraz Pan Prezydent to zauwaza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 22:27
      Przeciez to, ze w Iraku nie ma broni masowego
      razenia, wiemy od kilku miesiecy.

Dlaczego Pan Prezydent zauwaza, ze "zostalismy
      zle poinformowani" dopiero teraz, lub inaczej: co sklonilo
      Pana Prezydenta do zauwazenia tego dopiero teraz?

Obawiam sie, ze nie zamach w Madrycie, obawiam sie,
      ze nie fakt ze Hiszpanie wycofuja swoje wojska
      z Iraku (bo przeciez jest to fakt nieistotny): mysle,
      ze Pan Prezydent dostal stracha, ze spoleczenstwo
      polskie zaczyna miec dosc tej calej awantury.
      Rok temu nikt nie myslal o grozbie terroru islamskiego
      w Polsce, dzis po roku wojny z terroryzmem (!),
      jest to sprawa realna.
      No i Pan Prezydent zaczyna sie wycofywac
      na "z gory upatrzone pozycje". Jaki bedzie
      nastepny krok, Panie Prezydencie?
    • Gość: JGA Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.navtelcom.com 18.03.04, 22:35
      Wypowiedz prez. Polski podana na witrynie CNN:

"Bylismy poinformowani, ze bron masowego razenia jest w Iraku, ze jest
      prawdopodobienstwo istnienia takiej broni",

"We were informed that weapons of mass destruction are in Iraq, that there is a
      probability of the existence of such weapons," The Associated Press quoted
      Kwasniewski as saying. "Today, this information is not confirmed."

Link: edition.cnn.com/2004/WORLD/europe/03/18/poland.iraq/index.html

Jak to wiec z tym wprowadzaniem w blad ???

Czy to "zwodzenie" to tylko wymysl Gazety na uzytek propagandowy??
      Czy nie mozna przytoczyc cytatu doslownie ???
    • kokoriko Co jest grane? 18.03.04, 22:37
      Serwis CNN podal przed chwila (Thursday, March 18, 2004 Posted: 3:03 PM EST), ze
      Polska zgodzila sie na rozszerzenie swojej odpowiedzialnosci [w Iraku] w
      przypadku wycofania sie z niego Hiszpanii ("Poland has contributed troops to the
      U.S.-led coalition and has offered to expand its responsibilities if Spain
      carries out a threat to withdraw its troops").

Jak to jest mozliwe, ze o takich sprawach dowiadujemy sie via USA? Czy podjecie
      tego rodzaju decyzji nie powinna poprzedzac powazna debata w Polsce?
    • Gość: Qdel No bez obrazy... IP: *.marton.net.pl / 80.51.227.* 18.03.04, 22:39
      ...ale ten nasz Kwachu sie szybko zorietowal...
    • major59 Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie 18.03.04, 22:45
      kwas się zorientował, że w swiecie niewiwele zwojuje po zakończeniu kadencji.
      Amerykanie go olali. Teraz robi umizgi do Europy. Ot s... z gietkim kręgosłupem.
      • Gość: Maskot Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: 66.155.131.* 18.03.04, 23:00
        Cos podobnego! Hans Blix wierzyl ze Irak mial bron masowego razenia, wiekszosc
        krajow wlacznie z Francja wierzylo ze Irak mial bron masowego razenia tylko
        biedna Polska dala sie wprowadzic w blad? Kwasniewski chyba znowu sie upil i
        pieprzy trzy po trzy.
        Busha bledem bylo stwierdzenie ze Irak jest w stanie uzyc tej broni w kazdej
        chwili ale co do faktu posiadania broni to nikt nie mial watpliwosci w to ze
        Irak ja posiadal. W Polsce sie chyba cos niedobrego dzieje i Kwasniewski
        probuje odciagnac ludzi od prawdziwego problemu i dlatego pieprzy takie glupoty.
    • Gość: kwachu Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.03.04, 23:01
      Mike: masz rację. Tylko, że ten bełkot ostatnio w Polsce dochodzi zewsząd!
    • Gość: Jagoda Re:a moze nie dotrzymano umowy p. Kwaśniewski: IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 18.03.04, 23:01
      Madry Polak po roku ? Czy to jest dyplomatyczny belkocik ? Pan Kerry rowniez
      daje popisy slownej dyplomacji. To sa czasy malych spraw i malych ludzi.
    • Gość: fredek niekiepski Re: Kwaśniewski: Moja zona na prezydenta IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 18.03.04, 23:06
      Widzicie Lachy jaki ja dobry patriota. Taraz glosujcie na moja zone bo ja chce
      zostac w Belwederze.
      I tumany nadwislanskie ochoczo, nacpane siwocha pojda glosowac na SLD i Pania
      Stolzmanowa.
    • Gość: Patton Jest mi wstyd, ze taka szumowina jest prezydentem IP: *.proxy.aol.com 18.03.04, 23:21
      Kwasniewski jest oszustem, nie tylko wyborczym (magister), ale politycznym. To
      czlowiek ze wszech miar nieodpowiedzialny i gowniarski w swoim zachowaniu. Jego
      popularnosc w spoleczenstwie dowodzi poziomu wyksztalcenia i kultury tego
      narodu, ktory sam wykreowal takiego ZSMPowskiego Dyzme z zapyzialego Lyskowa.
      Ten czlowiek jest przestepca z punktu widzenia prawa miedzynarodowegi i
      polskiego. Mam nadzieje zobaczyc go i innych jemu podobnych na lawie
      oskarzonych.
      Niech ktos kupi mu mocnej i taniej whisky, ktora tak uwielbia i niech zamknie
      sie, bo kompromituje caly narod do reszty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka