Gość: karcio1 Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 19:53 Pan Prezydent nasz ma wyjątkowo MAŁY rozumek jeśli tak bezkrytycznie uwierzył w łgarstwa Busha szyte tak grubymi nićmi, że prosty niepismienny chłop przejrzał je od razu. Wstyd mieć tak "naiwnego" i służalczego REPREZENTANTA NARODU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:50 Gość portalu: karcio1 napisał(a): > Pan Prezydent nasz ma wyjątkowo MAŁY rozumek jeśli tak bezkrytycznie > uwierzył w łgarstwa Busha szyte tak grubymi nićmi, że prosty niepismienny > chłop przejrzał je od razu. Może "prosty niepiśmienny chłop" wiedział od razu o co chodzi. Ja nie jestem prostym niepiśmiennym chłopem, a też fałsz amerykańskiej propagandy był dla mnie widoczny jak na dłoni. Ale co Q_RWA dzieje się z kwiatem polskiej inteligencji, że w te brednie bezkrytycznie wierzyli? Rozmawiałem na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy ze setką ludzi (mało który poniżej doktora habilitowanego), a oprócz mnie i jeszcze 2 innych, WSZYSCY ZACHWYCENI BYLI WYPORAWĄ DO IRAKU. Uważali, że "Hitlera" trzeba zdusić w zarodku, no i przede wszystkim, odebrać mu BMR. A prominentni politycy opozycji to co? Nie bili braw na decyzje o nowym Zaolziu? Większość tu pisze tak, jakby to Kwaśniewski nas wmanewrował. On jest TAKI SAM GŁUPI jak i większość elit. Myślę że to gen szlacheckości, gen głupoty. Ja jestem inteligentem w pierwszym pokoleniu. I ci inni rozsądni o których wspomniałem, to też profesorowie, ale chłopscy synowie. Może to jest jakiś klucz do zrozumiennia polskiej głupoty? Prosty chłop i jego syn widzi lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo A KTO GO WYBRAL NA PREZYDENTA ?... IP: *.52.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 19.03.04, 03:08 Narod.PRZECIEZ BYLO WSZYSTKIM WIADOMO, ZE KWACH MA 'KREGOSLUP' ZE STALI ... stali i go sluchali, powiedzial przeciez to samo , co zawsze, ciche 'nie'przy glosnym 'tak',zaprzeczyl zapewniajac,powolal odwolujac itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenisej Biedny, glupiutki Olek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 19:56 Wprowadzony w blad? Jak to mozliwe, jakies niesnaski miedzy najlepszymi przyjaciolmi? Przeciez towarzysz Olek wielokrotnie podkreslal, jaka to przyjazn miedzy Polska a USA i miedzy nim osobiscie a dabju. Moze gdyby naprawde skonczyl studia, a nie tylko mowil ze skonczyl, nie bylby taki naiwny. Teraz sie tylko zastanawiam: taki Irakijczyk, ktory slyszal, ze USA, UK, Polska i pare innych awanturniczych krajow najezdzaja na jego kraj, bo Saddam skladuje tam bron masowego razenia, nieodparcie musi miec wrazenie, ze najezdzcy go w konia robia. Nie bylbym wiec zdziwiony, gdyby w sposob dla niego dostepny (bomby, zamachy) sprobowal i nam zagrozic. Bo czyz nie zaatakowalismy jego kraju? Czyz nie ma on prawa odplacic pieknym za nadobne? Mam nadzieje ze towarzysz Kwasniewski ma swiadomosc, ze w razie, odpukac, atakow na Polske, krew niewinnych ofiar spadnie na jego rece. A wszystko zeby przypodobac sie USA, i zeby CNN i BBC pokazywalo przyjazn i poklepywanie po plecach Aleksandra i George'a. Jak to dobrze, ze rzadza nami kompetentni politycy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilder Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.dclient.hispeed.ch 18.03.04, 19:57 Czemu debil klamie chcial sie temu penerowi podlizac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Wstyd mi ze mamy takiego prezydenta - jest zalosny IP: 193.0.122.* 18.03.04, 20:04 Wychodzi ze Polacy to glupki wierzace naiwnie we wszystko. Mi dla interwencji wystarczyloby spore prawdopodobniestwo takiej broni (bylo) + obalenie totalitarnej dyktatury w Iraku ktora odpowiada za 2 wojny i wymordowala tysiace swoich obywateli. Zreszta sami Irakijczycy sie nie bronili wiec widac ze tez chcieli obalenia Saddama. Problem jest nie w wojnie tylko w pokoju i dlugoterminowej stabilizacji sytuacji w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek DEMONSTRACJA - 20 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:18 Zapraszamy do wzięcia udziału w Ogólnopolskiej Demonstracji Antywojennej, która odbędzie się w sobotę, 20-go marca, o godz. 13. 00, w Warszawie, na pl. Zamkowym. Demonstracja odbędzie się pod hasłem: „STOP OKUPACJI IRAKU -WYCOFAĆ WOJSKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: DEMONSTRACJA - 20 marca IP: *.crowley.pl 18.03.04, 21:01 Nigdy nie mogłam zrozumieć, co tacy "antywojenni" widzą w takim Saddamie :-> O ile jeszcze Wietnam mógł budzić oburzenie społeczeństwa USA (wojsko z poboru) to od tego czasu armia USA jest zawodowa. Z tego co wiem, nasi żołnierze w Iraku też amatorami nie są. O co więc ten krzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X FRANCJA I CHINY -WSPOLNE MANEWRY IP: *.crowley.pl 18.03.04, 21:16 Gazeta Wyborcza podala dwa dni temu, ze Francja urzadzila wspolne manewry wojskowe z Chinami u brzegow Tajwanu!!! Pytam po co???!!! Ta wygladaja prawa czlowieka wg. pacyfistow francuskich?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris czy wy towarzyszu Kwasniewski... IP: *.com 18.03.04, 20:20 macie jakiekolwiek poglady polityczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: czy wy towarzyszu Kwasniewski... IP: *.ny325.east.verizon.net 18.03.04, 20:27 A tak swoja droga wczoraj imperator Bush dal do zrozumienia " kto nie jest z nami jest przeciwko nam". Ciezkie czasy czekaja Kwacha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: czy wy towarzyszu Kwasniewski... IP: *.ny325.east.verizon.net 18.03.04, 20:29 Moze jakis maly wypadek lotniczy? Skuteczny tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: 217.153.47.* 18.03.04, 20:34 Nawet słabo zorientowany w polityce człowiek nie uwierzył w bzdury o broni masowego razenia, natomiast niemal wszystkie media i politycy straszyli nas wizją arabskich terrorystów, którzy w każdej chwili mogli zjawić się w Polsce ze swoimi gazami trującymi. Prym wśród nich wiodła oczywiście Gazeta Wybiórcza ze swoim nieomylnym redaktorem naczelnym. To przykre, że jedynie politycy Samoobrony i LPR walczyli przeciw wysłaniu żołnierzy na tę hańbiącą wojnę. O większych kontraktach w Iraku to w tej chwili tylko najwięksi optymisci jeszcze wierzą, a zawarte w niewielkim stopniu pokrywają nasze koszty. Pominę przy tym koszty polityczne, szczególnie z krajami europejskimi i arabskimi. Prawdopodobnie Kwaśniewskiemu obiecano wysoki stołek w NATO, a Miller i SLD liczyli na rychłą poprawę swoich notowań. Gdy teraz jest najlepszy moment do wycofania się z tej brudnej wojny, oni nadal chcą babrać się w tym gównie, nawet bez perspektywy jakichkolwiek korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.ny325.east.verizon.net 18.03.04, 20:41 Tylko wtedy kiedy jego mocodawcy z Mossadu karza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 00:10 Moge tylko powtorzyc: To zupelnioe bledna diagnoza: Od szczekania to jestesmy my wszyscy na tym forum. Pan Michnik jest od szczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinczak Racja , szczuje i smieje sie z nas Polaczkow! IP: 221.217.35.* 19.03.04, 02:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CGN Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:56 Chyba nigdy. Ale stracil twarz, i to sie liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 00:11 Rqz jeszcze: To zupelnie bledna diagnoza: Od szczekania to jestesmy my wszyscy na tym forum. Pan Michnik jest od szczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CGN Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:57 Nie odszczeka, bo to nie pies ale zydek... ') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 00:09 To zupelnioe bledna diagnoza: Od szczekania to jestesmy my wszyscy na tym forum. Pan Michnik jest od szczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Kiedy swoje kłamstwa odszczeka Michnik? IP: *.proxy.aol.com 19.03.04, 01:02 Analityk! Szechter nie jest gangsterem wiec nie uzywaj jakiejs ksywy "Michnik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotmistrz Re: Kwaśniewski to tepak!!! IP: *.proxy.aol.com 18.03.04, 20:46 kwach jest tak debilny i glupi jak jego koles miller!!!swoja inteligencja nikogo nie zaskoczy bo to idiota!!!on jest tak bystry jak woda w klolzecie!!! tylko przynosza wstyd narodowi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naczelny Rabin PRL Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:48 Jak jestes Kwasniewski vel Sztolcman tak glupim zydem, ze uwierzyles w naiwne klamstwa Busza i Blaira, to powinienes sie przynajmniej przechcic, bo przynosisz swa glupota wstyd naszej wspanialej rasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin znacjonalizowac tego burzuja.......... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.03.04, 20:55 i w kazamaty, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: znacjonalizowac tego burzuja.......... IP: *.eseenet.com 18.03.04, 20:58 A co z tymi 80 % spoleczenstwa co go popiera ??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.nas20.thornton1.co.us.da.qwest.net 18.03.04, 21:09 Wiesz co? Masz racje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezydent ZA PRZYKLADEM KOSCIOLA IP: *.crowley.pl 18.03.04, 21:24 Byc moze za przykladem Kosciola wybierzemy sobie na przywodce kogos zwalczajacego LEWACTWO. Ach rozmarzylem sie... Odpowiedz Link Zgłoś
stdye brak wiz 18.03.04, 21:47 brak kontratktow no coz to mialo byc wygrany - wygrany widocznie Francja i Chiny (co cie tak strasznie denerwuja) proponuje lepsze warunki, moze tez jakies inwestycje? Leclerc, Auchan, Geant... TPSA... Busz zrozumie ze Polacy tez liczyc potrafia, mimo ze nie wygladaja na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observ2 ZABOJADZKA PROWOKACJA CELEM OSLABIENIA POLSKI !!!! IP: 141.158.65.* 18.03.04, 21:51 Zabojadzcy politycy siegneli do metod prowokacji medialnej celem oslabienia sojuszu polsko-amerykanskiego. Domniemana wypowiedz Kwasa ma skompromitowac Polske w oczach Amerykanow a tym samym zupelnie wyizolowania ja na arenie miedzynarodowej. Cel jest oczywisty: odebranie Polsce woli oporu w tzw. kompromisowych negocjacjach o konstytucje ue. Jak widac michnikowska GW gorliwie wspiera te zabojadzka intryge. Odpowiedz Link Zgłoś
stdye Re: ZABOJADZKA PROWOKACJA CELEM OSLABIENIA POLSKI 18.03.04, 22:01 zaraz, zaraz to nie prezydent RF tylko prezydent RP sie wypowiadal, czy tez zle zrozumialem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutral Re: ZABOJADZKA PROWOKACJA CELEM OSLABIENIA POLSKI IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.03.04, 22:19 stdye napisał: > zaraz, zaraz to nie prezydent RF tylko prezydent RP sie wypowiadal, czy tez zle zrozumialem???? przecietny naiwny zjadacz chleba jak ty nie ma pojecia o wielkich manipulacjach ... Te sensacyjna wiadomosc podala jako pierwsza afp, co juz jest podejzane, za nia pap i inne no i GW. Jaki byl oryginalny text, kontekst i ton wypowiedzi nie wiadomo... Wiadomo, ze GW probuje robic z tego sensacje tak jak afp ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: java4 Re: ZA PRZYKLADEM KOSCIOLA IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 21:51 Radziłbym nie powoływać się na Kościół, bo ta instytucja ma w swojej historii niezbyt chlubne epizody związane z wojną. Np. Pius XII prawie otwarcie patronował faszyście Mussoliniemu, generalissimusowi Franco i samemu Adolfowi Hitlerowi.A Jan Paweł II dąży usilnie do tego by "niemieckiego papieża" ogłosić świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ZA PRZYKLADEM KOSCIOLA IP: *.crowley.pl 18.03.04, 22:47 jakos mam do Niego wieksze zaufanie niz do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panie kwasniewski Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.proxy.aol.com 18.03.04, 21:50 a gdzie pana slono oplacani doradcy byli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupi głupim Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 22:05 Przecież odpowiedziałeś sobie w zadanym pytaniu.Brali kasę,jak cała tzw.,,klasa polityczna'' powstała po 1989 roku w wyniku sprzedania Polski w Magdalence.A głupi ,,rodacy''głosowali na tego palanta i dwa razy go wybrali.,,Autorytet moralny''nie mógł stanąć przed komisją śledczą ,bo by go diabeł Rokita ,mający dwukrotnie większe IQ,zrobił w ch..ja.Nawet Renatka kurwicznka (do kurwików)by go ogłupiła.Nawet L.W. jaki był taki był ,ale takich głupot nie wygadywał.KOMPROMITACJA POLSKI!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.waw.pl 18.03.04, 22:04 Nasz prezydent po raz kolejny zademonstrował jak bardzo miałki ma charakter. Ten człowiek nie miał, nie ma i nie będzie miał klasy. Co za obciach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Kerry: koalicja przymuszonych i przekupionych!!! IP: *.80.63.81.cust.bluewin.ch 18.03.04, 22:08 17.03.04 oo- ok. godz. 23.00 na portali GW ukazal sie info o ataku Kerriego na polityke Busha.. tzw. koalicje w Iraku okreslil jako "koalicje przymuszonych i przekupionych".. przypomne , ze sen. Kennedy uwaza ze kilka mld USD z ktorych nie rozliczyl sie Bush moglo pojsc na lapowki dla szefow panstw ktorzy poparli awanture Busha w Iraku.. Wiadomosc ta blyskawicznie zniknela z portalu GW.. Czy chodzi o manipulacje, czy rzadzacy maja cos na sumieniu??? www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Dopiero teraz Pan Prezydent to zauwaza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 22:27 Przeciez to, ze w Iraku nie ma broni masowego razenia, wiemy od kilku miesiecy. Dlaczego Pan Prezydent zauwaza, ze "zostalismy zle poinformowani" dopiero teraz, lub inaczej: co sklonilo Pana Prezydenta do zauwazenia tego dopiero teraz? Obawiam sie, ze nie zamach w Madrycie, obawiam sie, ze nie fakt ze Hiszpanie wycofuja swoje wojska z Iraku (bo przeciez jest to fakt nieistotny): mysle, ze Pan Prezydent dostal stracha, ze spoleczenstwo polskie zaczyna miec dosc tej calej awantury. Rok temu nikt nie myslal o grozbie terroru islamskiego w Polsce, dzis po roku wojny z terroryzmem (!), jest to sprawa realna. No i Pan Prezydent zaczyna sie wycofywac na "z gory upatrzone pozycje". Jaki bedzie nastepny krok, Panie Prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.navtelcom.com 18.03.04, 22:35 Wypowiedz prez. Polski podana na witrynie CNN: "Bylismy poinformowani, ze bron masowego razenia jest w Iraku, ze jest prawdopodobienstwo istnienia takiej broni", "We were informed that weapons of mass destruction are in Iraq, that there is a probability of the existence of such weapons," The Associated Press quoted Kwasniewski as saying. "Today, this information is not confirmed." Link: edition.cnn.com/2004/WORLD/europe/03/18/poland.iraq/index.html Jak to wiec z tym wprowadzaniem w blad ??? Czy to "zwodzenie" to tylko wymysl Gazety na uzytek propagandowy?? Czy nie mozna przytoczyc cytatu doslownie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kokoriko Co jest grane? 18.03.04, 22:37 Serwis CNN podal przed chwila (Thursday, March 18, 2004 Posted: 3:03 PM EST), ze Polska zgodzila sie na rozszerzenie swojej odpowiedzialnosci [w Iraku] w przypadku wycofania sie z niego Hiszpanii ("Poland has contributed troops to the U.S.-led coalition and has offered to expand its responsibilities if Spain carries out a threat to withdraw its troops"). Jak to jest mozliwe, ze o takich sprawach dowiadujemy sie via USA? Czy podjecie tego rodzaju decyzji nie powinna poprzedzac powazna debata w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qdel No bez obrazy... IP: *.marton.net.pl / 80.51.227.* 18.03.04, 22:39 ...ale ten nasz Kwachu sie szybko zorietowal... Odpowiedz Link Zgłoś
major59 Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie 18.03.04, 22:45 kwas się zorientował, że w swiecie niewiwele zwojuje po zakończeniu kadencji. Amerykanie go olali. Teraz robi umizgi do Europy. Ot s... z gietkim kręgosłupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maskot Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: 66.155.131.* 18.03.04, 23:00 Cos podobnego! Hans Blix wierzyl ze Irak mial bron masowego razenia, wiekszosc krajow wlacznie z Francja wierzylo ze Irak mial bron masowego razenia tylko biedna Polska dala sie wprowadzic w blad? Kwasniewski chyba znowu sie upil i pieprzy trzy po trzy. Busha bledem bylo stwierdzenie ze Irak jest w stanie uzyc tej broni w kazdej chwili ale co do faktu posiadania broni to nikt nie mial watpliwosci w to ze Irak ja posiadal. W Polsce sie chyba cos niedobrego dzieje i Kwasniewski probuje odciagnac ludzi od prawdziwego problemu i dlatego pieprzy takie glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwachu Re: Kwaśniewski: wprowadzono nas w błąd w sprawie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.03.04, 23:01 Mike: masz rację. Tylko, że ten bełkot ostatnio w Polsce dochodzi zewsząd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re:a moze nie dotrzymano umowy p. Kwaśniewski: IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 18.03.04, 23:01 Madry Polak po roku ? Czy to jest dyplomatyczny belkocik ? Pan Kerry rowniez daje popisy slownej dyplomacji. To sa czasy malych spraw i malych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek niekiepski Re: Kwaśniewski: Moja zona na prezydenta IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 18.03.04, 23:06 Widzicie Lachy jaki ja dobry patriota. Taraz glosujcie na moja zone bo ja chce zostac w Belwederze. I tumany nadwislanskie ochoczo, nacpane siwocha pojda glosowac na SLD i Pania Stolzmanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patton Jest mi wstyd, ze taka szumowina jest prezydentem IP: *.proxy.aol.com 18.03.04, 23:21 Kwasniewski jest oszustem, nie tylko wyborczym (magister), ale politycznym. To czlowiek ze wszech miar nieodpowiedzialny i gowniarski w swoim zachowaniu. Jego popularnosc w spoleczenstwie dowodzi poziomu wyksztalcenia i kultury tego narodu, ktory sam wykreowal takiego ZSMPowskiego Dyzme z zapyzialego Lyskowa. Ten czlowiek jest przestepca z punktu widzenia prawa miedzynarodowegi i polskiego. Mam nadzieje zobaczyc go i innych jemu podobnych na lawie oskarzonych. Niech ktos kupi mu mocnej i taniej whisky, ktora tak uwielbia i niech zamknie sie, bo kompromituje caly narod do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś