sebj.1 14.08.10, 07:43 Czy obok wdowy Kurtyki była obecna "wdowa" Hejke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marudna.menda Re: Odsłonięcie tablicy Kurtyki. 14.08.10, 07:45 A moze "wdowa" Hejke odsloni inna tablice? Moda juz jest.;) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Odsłonięcie tablicy Kurtyki. 14.08.10, 10:18 Dobrze, że tablicę, a nie pomnik. Bo ten pomnik to chyba nie byłby z rączkami. Odpowiedz Link Zgłoś
upior_w_moherze cieple wdowki z zimna tablica :) 14.08.10, 08:12 moze red. sakiewicz tez sie popisze Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte w trójce Hejke prowadziła audycję 14.08.10, 08:17 poświęconą pamięci Kurtyki, czyli swoje zrobiła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: w trójce Hejke prowadziła audycję 14.08.10, 08:20 Jakies nowe szczegoly?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: w trójce Hejke prowadziła audycję/ps 14.08.10, 08:21 W sensie pikanterii,of koz. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte nie miałem siły słuchać :) 14.08.10, 08:23 w ciągu pierwszych dziesięciu minut sensacji nie było - Kutyka był ideałem;) Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Odsłonięcie tablicy Kurtyki. 14.08.10, 08:23 Skąd masz informacje o wdowie "Hejke" oszczerco? Odpowiedz Link Zgłoś
upior_w_moherze Re: Odsłonięcie tablicy Kurtyki. 14.08.10, 08:30 Prof. Hejke w liście do prezydenta napisał: „Moja żona jest znaną dziennikarką prawicowej prasy, która w okresie romansu z panem Januszem Kurtyką napisała szereg artykułów dotyczących lustracji i zawierających treści dostępne jedynie w archiwach IPN. Wierzę, że gdyby nie nadużył on swojej funkcji, to nie byłby w stanie uwieść mojej żony”. – Najbardziej mnie mierzi, że ta sama „Gazeta Polska”, która demaskowała sposoby niszczenia ludzi w PRL i ujawniała esbeckich agentów, teraz przejęła tamte metody – mówi. www.polityka.pl/kraj/ludzie/292560,1,hejke-katarzyna-hejke-krzysztof.read Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Odsłonięcie tablicy Kurtyki. 14.08.10, 08:36 List tego pana nie korzysta z domniemania prawdziwości, nawet zakładając, że był pisany przy zdrowych zmysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Odsłonięcie tablicy Kurtyki. 14.08.10, 08:41 p.heniu napisał: > List tego pana nie korzysta z domniemania prawdziwości, nawet zakładając, że by > ł > pisany przy zdrowych zmysłach. > Tylko dlatego,ze kloci sie z twoim ogladem rzeczywistosci? Ale przeciez pani Hejke prawdomownosci exmeza nie podwaza: zgodzila sie na rozwod z wlasnej winy z podaniem powodu, wlasnie romans z Kurtka. Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Ciebie miał na myśli min. Zdrojewski gdy podczas 14.08.10, 08:32 pogrzebu Janusza Kurtyki mówił "Powinno się pojawić wiele słów "przepraszam". Chyba jednak nie. Miał na myśli ludzi, którzy jakiś honor mają. Ty jesteś tego przymiotu POzbawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
sebj.1 Nawet kościół miał problem drugą "wdową" 14.08.10, 08:44 "Kard. Stanisław Dziwisz zmienił swoją wcześniejszą decyzję o miejscu pochówku prof. Janusza Kurtyki – podała „Rzeczpospolita”. W miniony czwartek kardynał wyraził zgodę na pochowanie prezesa IPN w krypcie obok ks. Piotra Skargi. Teraz zadecydowano, że prof. Kurtyka spocznie na cmentarzu Rakowickim w Krakowie. Decyzja jest o tyle dziwna, że w krypcie kościelnej było już przygotowane miejsce na trumnę z ciałem prof. Janusza Kurtyki. Kto i dlaczego ją zmienił? Ksiądz Robert Nęcek, rzecznik Krakowskiej Kurii odsyła nas do proboszcza kościoła św. Piotra I Pawła, księdza prałata Marka Głowni. – Tam zapadały decyzje i proszę rozmawiać z księdzem prałatem – mówi nam ks. Nęcek. Ksiądz prałat Marek Głownia nie chciał rozmawiać na temat miejsca pochówku prof. Kurtyki. – Nie będę się wypowiadał. Jutro odbędą się uroczystości żałobne i będzie wystawiona trumna z ciałem profesora Janusza Kurtyki. W piątek zostanie on pochowany w Alei Zasłużonych na Cmentarzu Rakowickim w Krakowie – mówi nam ksiądz prałat Marek Głownia" lucemfero.wordpress.com/2010/04/24/smutna-sprawa-pochowku-janusza-kurtyki-prezesa-ipn-21-22-iv/ Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Nawet kościół miał problem drugą "wdową" 14.08.10, 08:48 Temu juz p.henio nie odwazy sie zaprzeczyc.;) Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko prof. Kurtyka? 14.08.10, 10:40 > Państwową Wyższą Szkołą Wschodnioeuropejską w Przemyślu, w której > objął stanowisko profesora. Czyli coś tak jak profesor Kaczyński i profesor Kwaśniewski? Odpowiedz Link Zgłoś