Gość: bostonian IP: 65.213.102.* 25.03.04, 16:38 Jestem pod wrazeniem - czasami sedziowie tez mysla. A teraz wezmy sie za aferzystow z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inaww Re: Ukrainka, która leczyła bez uprawnień - uniew 25.03.04, 17:56 To jest mentalność ludzi z powiatowej i wiejskiej białostocczyzny XXI wieku - nadal wiara w cuda, zaklęcia i magię. To tam dokonano spalenia własnych sąsiadów - Żydów ponad 60 lat temu, też w przekonaniu że to słuszne i że Żydzi jako bezbożnicy ściągnęli na nas klęskę wojny... 60 lat to życie dwóch pokoleń - nie dość na zmianę głęboko zakorzenionych przesądów. Przesądna Ukrainka leczyła przesądnych sąsiadów. Całe szczęście że, jak mówi "bostonian" - czasami sędziowie tez myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinczak Energia Chi udowodniona, ignorancja zachodu tez IP: 218.14.120.* 26.03.04, 06:49 i nie ma to nic wspolnego z antysemityzmem. Zapraszam do Chin by sie przekonac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Zabobon IP: *.client.comcast.net 25.03.04, 18:16 Ja też jestem pod wrażeniem, ale raczej totalnej głupoty - zarówno znachorki, jej "pacjentów" i ich rodzin, jak i - niestety - sądu. XXI wiek, a zabobon ma się w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukuryku Re: Zabobon IP: *.wma.east.verizon.net 25.03.04, 19:04 Zabobonie Ty chyba nigdy nie byles chory i nie musiales sie zadawac z tak zwanymi prawomocnymi lekarzami, ktorzy tak naprawde nic nie wiedza i mydla oczy, jesli chodzi o rozne smiertelne choroby. Lek przed smiercia, utrata bliskich w polaczeniu z bezradnoscia i cynizmem medycyny popchnie niejednego inteligenta w wiare w cuda. Zreszta leczenie manipulowaniem tzw energia jest praktykowane w Azji od tysiecy lat(akupunktura ci gong np) ze skutkiem, tylko trzeba zaczac troche wczesniej- zanim jest sie na lozu smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna do kukuryku IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 25.03.04, 21:37 zgadzam sie z Toba, ze czlowiek, w poczuciu zagrozenia smiercia szuka wszystkiego i we wszystkim widzi nadzieje, ale musisz przyznac, ze jest roznica miedzy pocieraniem ciala jajkami kurzymi i szeptaniem zaklec, a akupunktura na rzecz tej ostatniej. ale ciesze sie, ze sad tak te sprawe zobaczyl, ze obszedl sie z tym delikatnie, a nie glupio. jednak Ukrainka sporo zarobila na rodzinie oskarzajacej ja o hosztaplerstwa.... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerth Mogła pomasować jaja pacjenta,moze by nie uleczyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:13 ale na pewno by nie było reklamacji... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Zabobon IP: *.gdynia.mm.pl 25.03.04, 21:40 Gość portalu: kukuryku napisał(a): Zreszta leczenie manipulowaniem tzw energia jest praktykowane w > Azji od tysiecy lat(akupunktura ci gong np) ze skutkiem, tylko trzeba zaczac > troche wczesniej **************************** Tu akurat się mylisz. Akupunktura jest dziedziną medycyny ściśle skodyfikowaną i wolną od paranormalności. Wiara w cuda nie ma tu nic do rzeczy (po trzech bezbolesnych zabiegach rwa kulszowa przeszła, jak ręką odjął - mimo, że byłem nastawiony wyjątkowo sceptycznie). Ale nie ma to nic do rzeczy. Argumentacja sądu bardzo mi się podoba. Dobrą analogią będą odpłatne horoskopy, kabały i taroty zamawiane u wróżki. Ludzie wierzą i płacą. Sceptycy nie wierzą i nie płacą, ale nie wnoszą do prokuratury o ściganie, gdy wróżba się nie spełni. Natomiast bardzo zaciekawia mnie maniakalny upór, z jakim polska prokuratura ściga tego rodzaju przypadki, a bardzo szybko umarza sprawy typu Jaskiernia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Zabobon IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 06:34 Gość portalu: maruda napisał(a): > Natomiast bardzo zaciekawia mnie maniakalny upór, z jakim polska prokuratura > ściga tego rodzaju przypadki, a bardzo szybko umarza sprawy typu Jaskiernia.< > Takie zachowanie się prokuratury jest banalnie łatwe do wyjaśnienia, jako że za podobne przypadki nic nie grozi, natomiast zajmowanie sie sprawami nieporządanymi przez "władzę sprawującą kierowniczą rolę" może zakonczyć sie tragicznie - wylaniem z pracy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukuryku Re: Zabobon IP: *.wma.east.verizon.net 06.04.04, 20:55 Marudo smutno mi ze moj ulubiony uczestnik tych czasem idiotycznych wywodow nie zrozumial co mialam na mysli - to ze porownalam akupunkture do masowania jajkiem to nie dlatego ze mysle ze akupunktura jest czyms w rodzaju cudu a raczej ze leczenie energia, niekoniecznie metodami "skodyfikowanymi" moze, i zaleznie od wykonawcy i jego umiejetnosci, jest, bardzo skuteczne i praktykowane w wielu tradycyjnych cywilizacjach.ma kolezanke ktorej tzw znachor "wymasowal" krzywe biodro, z ktorym sie urodzila. Sama uzywam akupunktury a praktykuje shatsu, oparte na tych samych zasadach przez ostatnie 20 lat.Do uslyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa-a Re: Zabobon IP: *.swmed.edu / *.swmed.org 25.03.04, 22:39 I co. I uwazasz, ze jak czlowiek jest chory, zwlaszcza smiertelnie, to go mozna oszukiwac? Wiesz co? Jak zachorujesz, to sie do mnie zglos. Uloze cie wzdluz przekatnej piramidy, posypie cie piaskiem przez cudowne sitko i popukam cie grejpfrutem w czolo. To polaczenie starozytnych metod afrykanskich i azjatyckich. Wszystko za jedyne 320,000.00 zlotych. Chcialbym taniej, ale przy mniejszej sumie czar moze nie zadzialac. A jak zaplacisz 320 tysiecy, to wyleczenie gwarantowane (no chyba ze to ktos z rodziny sobie zyczyl twojej smierci i zauroczyl na ciebie chorobe, wtedy jego czar mozna odczynic dopiero za piec milionow, a i to bez 100% gwarancji). I co, zaplacisz mi za czary, czy raczej swiadoma(y) nieuleczalnej choroby zapiszesz majatek swoim dzieciom? To bylo oszustwo i jako takie powinno byc ukarane. Nie pozdrawiam, Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Zabobon prokuratorski IP: *.gdynia.mm.pl 25.03.04, 22:50 Gość portalu: aa-a napisał(a): > I co, zaplacisz mi za czary, czy raczej swiadoma(y) nieuleczalnej choroby > zapiszesz majatek swoim dzieciom? > > To bylo oszustwo i jako takie powinno byc ukarane. *************************** A więc uważasz, że prawo do oszustwa ma jedynie dyplomowany konował? Bo, jak sądzę - o to naprawdę chodziło prokuraturze. Dyplomowani lekarze bez mrugnięcia okiem za mniejsze pieniądze ekspediują pacjentów nogami do przodu. I koniecznie chcą zachować na to monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:zaczac troche wczesniej hahaha dobry jestes IP: 216.223.169.* 25.03.04, 23:14 w te klocki idz na ksiedza albo polityka pamietamy.tripod.com a sadowi przydalby sie poradnik mlot na czarownice :-))))) wtedy plawiac lub wazac podejrzana mozna by wykluczyc ze z checi zysku doprowadzila do smierci przy pomocy czarowania jajami :-P zwyczajne wyludzenie od smiertelnie chorgo czlowieka pieniedzy ale bylby precedens w stosunku do NFZ, do kosciola , panstwa i samych sedziow wiec sedzia uwierzyl w cudowne jaja bo jak sa cudowne uleczenia i swieci to dlaczego nie mialo by byc cudownych jaj dzialanie? w normalnym kraju sad powinien w aspekcie nakladow znachorki i rezultatow ocenic czy umowa cywilna nie byla z nadmierna szkoda dla jednej ze stron od i tyle i tylko tyle wymaga sie od sprawiedliwego sadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Ukrainka, która leczyła bez uprawnień - uniew IP: 217.153.182.* 25.03.04, 21:47 Dobrze, że kurzymi. Mi się przyśniła moja babcia i kazała zgłosić się po utopioną forsę w TOTKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Ukrainka, która leczyła bez uprawnień - uniew IP: *.b.dial.de.ignite.net 25.03.04, 21:53 ciekawe, skąd ten policjant wziął 30 000 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Longislander Re: Ukrainka, która leczyła bez uprawnień - uniew IP: *.dsl.invision.com 25.03.04, 22:13 Elementarne, drogi Watsonie. On nacieral jajkami zone kogos innego i wzial za to 40 tys. W ten sposob przez wzajemne nacieranie sie jajkami mozna zwiekszyc obroty gospodarki szybciej niz to zamierza zrobic Lepper i bez naruszania rezerwy dewaluacyjnej. Poprze ten plan zapewne lobby producentow jajek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Ukrainka, która leczyła bez uprawnień - uniew IP: *.b.dial.de.ignite.net 25.03.04, 22:26 Gość portalu: Longislander napisał(a): > Elementarne, drogi Watsonie. On nacieral jajkami zone kogos innego i wzial za t > o > 40 tys. W ten sposob przez wzajemne nacieranie sie jajkami mozna zwiekszyc > obroty gospodarki szybciej niz to zamierza zrobic Lepper i bez naruszania > rezerwy dewaluacyjnej. Poprze ten plan zapewne lobby producentow jajek. Czegoś w tym rodzaju oczekiwałem. Koło sie zamyka. Policjant powinien być wdzięczny tej Ukraince. A co na to Lepper? Może weźmie go do gabinetu cieni? Z Klewek do Białegostoku zdaje się niedaleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot No to ta szwagierka też może mówić prawdę IP: *.client.comcast.net 25.03.04, 22:19 ...i zmarła żona może się domagać zwrotu pieniędzy! Skoro wierzymy w czary, to dlaczego nie wierzyć w duchy? Wysoki sąd jest niekonsekwentny. Ponadto, zwrot pieniędzy należy się po sprawiedliwości, w ramach gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Ci sędziowie przejdą do annałów głupoty polskiej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 22:48 To, że ciemnota jest powszechna w naszym dziwnym społeczeństwie - wiadomo od zawsze. Zresztą wiele sił pracuje nad tym z całej epy. Radyjo, Liga Przyjaciół Rosji, Wszypolacy itd. itp. Ale żeby sędziów też głupawka dopadła??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Ty już przeszedłeś. IP: 81.21.202.* 07.04.04, 08:31 Sprawa była o oszustwo. Okazało się, że oszustwa nie było - "pacjenci" wiedzili o co chodzi i za co płacą. Musiało więc nastąpić uniewinnienie. Gdzie tu jakaś "głupota"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa-a Natrzec sedzie(go) jajami jak kiedys zachoruje. IP: *.swmed.edu / *.swmed.org 25.03.04, 22:49 Czy ktos mieszka w poblizu sadu, ktory oszustke uniewinnil. Ja bym chetnie poczekal, az sedzia sie zle poczuje i wybierze do lekarza, i przed drzwiami przychodni natarl jajami. Dla sedziego moze byc nawet gratis, a co. Ciekawe, czy sad bylby wdzieczny za uzdrowienie i to bez obciazania NFZ kosztami... Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Natrzec sedzie(go) jajami jak kiedys zachoruj IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 23:56 Gość portalu: aa-a napisał(a): > Czy ktos mieszka w poblizu sadu, ktory oszustke uniewinnil. > Ja bym chetnie poczekal, az sedzia sie zle poczuje i wybierze do lekarza, i > przed drzwiami przychodni natarl jajami. Dla sedziego moze byc nawet gratis, a > co. > Ciekawe, czy sad bylby wdzieczny za uzdrowienie i to bez obciazania NFZ kosztam > i... > > Andrzej Jako, że codziennie nacieram jajami różnych naiwniaków kosząc za to ciężki, nieopodatkowany szmal -będę musiał unikać pacjentów z emerytowanymi policjantami w rodzinie. Przyjdie taka łachudra ze łzami w oczach po ratunek dla teściowej a jak nacieranie będie skuteczne i świekra wyzdrowieje to do sądu poda i w skarpetkach puści albo do kryminału wsadzi -gadzina. Brawa dla mądrego sędziego. A gliniarz niech zdycha -bez jaj. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: Ukrainka, która leczyła bez uprawnień - uniew IP: *.txucom.net 26.03.04, 05:48 Ciekawe czy zaplacila(znachorka) podatek od wynagrodzen,jak nie to mozna i chyba trzeba skazac za nieplacenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia ubawiłem się setnie IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.03.04, 07:33 taaaa... ale prokurator wykrył aferę. Dech zapiera. Bo jak oszustwo to rozumiem, że to było ścigane z urzędu. Jak rozumiem w tamtym rejonie nie ma poważniejszych przestępstw? To może by tak przenieść parę etatów z tamtejszej prokuratury do naszej? Bo u nas mafia samochodowa, przemyt narkotyków, przemyt ludzi, zabójstwa, włamania, rozboje... Chociaż w sumie taka sprawa o czary to zawsze jakaś odmiana na tle tych wszystkich nudnych spraw o włamania ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Ukrainka, która leczyła bez uprawnień - uniew IP: *.ifd.uni.wroc.pl 26.03.04, 08:19 Niestety, zycie pozaumyslowe kwitnie nie tylko w Bialymstoku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk2 Ale jaja ! Róbmy szmal, podajcie adresy sędziów ! IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 08:46 Gdybym miał adresy tych sędziów, to bym do nich wysłał babę z jajami ! Odpowiedz Link Zgłoś