Dodaj do ulubionych

Pol: nie musimy współrządzić

IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 30.03.04, 09:47
Słusznie mówi Pan Marek Pol. Po raz kolejny mimo powszechnych ataków na jego
osobę nie sposób się z nim nie zgodzić. Cały czas mam nadzieję, że jego
konsekwentne postępowanie doprowadzi w końcu do polepszenia sytuacji naszej
infrastruktury.
Obserwuj wątek
    • Gość: f kapitanie Pol IP: *.harvard.edu 30.03.04, 09:52
      mam nadzieje, ze nie rzucicie sie do szalupy i pozostaniecie dzielnie na
      statku. Szczegolnie po utanieciu. Wtedy moze nie ukradniesz pieniedzy na moja
      emeryture. Ja pracuje, zeby zarobic te pieniadze. I nie po to, zeby idioci
      przekladali sobie to gdzies po budzecie, az te pieniadze sie rozplyna,
      ewentulanie zostana zainwestowane w winiety albo biopaliwo.
      • Gość: glupoty nie sieja. Re: kapitanie Pol IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 15:12
        Czy tojet odpowiedzialny zlodziej, czy nieodpowiedzialny wicepremier? Co to
        znaczy zdobyc szczyt niekompetencji!
    • Gość: pracownik Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 09:57
      Do funduszy emerytalnych? Z jakiego k. budżetu??? TO SĄ MOJE PIENIĄDZE! I wara
      od nich!
    • Gość: kotkubus Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 09:58
      Nie wiem, czy Polowi coś "wyjdzie" z infrastukturą, ale co do konieczności
      większej lewicowości następnego rządu, ma sto procent racji. Jeżeli,
      oczywiście, nie chcemy, żeby Lepper "zgarnął całą pulę" w następnych wyborach.
      Ale pozwolę sobie przypomnieć, że lewicowość to nie tylko ekonomia. To także
      światopogląd (stosunek do kwestii kobiecej, mniejszości, do kościoła, itp.)
      • Gość: f Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.harvard.edu 30.03.04, 10:05
        im bardziej lewicowy rzad tym mniejsza szansa, ze panstwo przestanie ssac bez
        konca kase od ludzi. tym wiecej bedzie afer, bo urzednicy beda sie bawili
        ogromnymi cudzymi pieniedzmi i tym mniejsza szansa na zdrowa gospodarke. Efekt:
        zla sytuacja gospodarcza + kompromitacja panstwa = lepper bedzie mial nie 25%
        tylko ponad polowe glosow.
        • Gość: Lykos Nie tylko nie musicie - nie powinniście IP: 150.254.85.* 30.03.04, 15:25
    • Gość: f taa, konsekwentne udzielanie wywiadow IP: *.harvard.edu 30.03.04, 10:06
    • Gość: Pomeranus Mam nadzieję, że nie będziecie współrządzić IP: *.akademiki.uni.torun.pl 30.03.04, 10:07
      Winietu, zdążyliśmy już poznać twoje rewelacyjne lewicowe pomysły. Najłatwiej
      jest dobrać się do kieszeni tych, którzy w pocie czoła uczciwie zarabiają każdą
      złotówkę. Mam dosyć socjalizmu i jego pogrobowców. Odchodź w niepamięć, zmoro
      historii!
      • Gość: xxx dUPki nie mogą współrządzić IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.03.04, 10:13
        Ich miejsce już jest tylko w historii i to takiej, której nasze dzieci nie
        powinny się uczyć.
      • Gość: kotkubus Re: Mam nadzieję, że nie będziecie współrządzić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 10:16
        (do Pomeranusa) "W pocie czoła"? Czy aby na pewno? I czy wszyscy?
    • Gość: o UP MA 100% RACJI! NIE DLA OKUPACJI! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.04, 10:19
      macie moj glos!
      • Gość: baba Jak się było przeciw udziałowi w awanturze IP: 194.146.248.* 30.03.04, 15:19
        irackiej, to rok temu należało o tym głośno mówić i opuścić rząd w proteście.
        Naiwnie brzmią te tłumaczenie,że jak się jest "lojalnym koalicjantem SLD", to
        morda w kubeł. Teraz to nawet Komorowski z PO twierdzi, że on w zasadzie to nie
        był za, ale jak tak rząd zdecydował, to co miał robić i poparł.

• Gość: polak Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:24
      pol - odwal sie od mojej emerytury w ofe?
    • Gość: jipp Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:27
      jesli tak ma rzadzic jak budowal autostrady, to niech lepiej przejdzie do
      opozycji
      poza tym jego partia, jesli tylko by mogla, wprowadzila by 80% poodatek
    • Gość: oracz Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: 195.117.200.* 30.03.04, 10:31
      Nie do Pola tylko do Was kochani. Przetrzyjcie oczy, popatrzcie dookoła.
      Wszędzie mniej więcej są te same zasady (myślę o generalnym euroamerykańskim
      modelu). Wszędzie jest lewica obok prawicy. Czym się w najogólniejszych
      zasadach różnią każdy głupi wie. Również każdy głupi wie, że vox populi w
      wyborach powołuje raz jednych raz drugich. Wiadomo także iż politycy nie
      spełniają w 100 % obietnic przedwyborczych. Dlatego wyborcy przezorni oceniają
      (a nie tylko dają się ogłupiać stronniczym mediom) na ile obietnice spełniono i
      przede wszystkim czy potencjalny następca będzie lepszy.
      Czym wam zawinił Pol lider małej ale lewicowej autentycznie partii ? Winiety ?
      Przecież gdyby przyjąć to powszechnie stosowane w Europie rozwiązanie problem
      dróg mielibyśmy z głowy. Abolicja podatkowa ? Popatrzcie w ilu krajach jest
      stosowana i jakie płyną z tego korzyści. Oj ludkowie, ludkowie, obudzicie sie
      albo pod rządami nowego AWS, albo Leppera, ale wtedy będzie już za późno.
      • Gość: kielek Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.action.wroc.pl 30.03.04, 10:39
        Mam taki pomysł, myslę że Pan Pol mógłby nawet go nieco rozwinąć, przecież ma
        głowę nie od parady, żeby wprowadzić podatek od przejechanych kilometrów. Raz w
        miesiącu każdy posiadacz pojazdu o dowolnym napędzie zgłosiłby się w specjalnym
        punkcie odczytu wskazań licznika. Tam po zastosowaniu specjalnych wzorów
        (uwzględniających masę pojazdu, szerokość opon itp.) obliczono by należny
        podatek... Z tych pieniędzy można wybudować tyle autostrad, wyremontować dróg a
        i na dziurę budżetową zostałby grosik...
        • Gość: GS Zapomniałeś o zmniejszeniu bezrobocia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:52
          Przecież takie punkty zatrudniłyby całe rzesze ludzi do pracy.
      • Gość: gelo Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 11:20
        winiety w polsce? za co? za jezdzenie po takich drogach jakie mamy? jak
        bedziemy mieli autostrady i porzadne drogi to z wilka checia zaplace winiety
        ale teraz niech mnie w d... pocaluja. poza tym zapomniales juz o podatku
        drogowym??? na co to wszystko idzie? bo chyba nie na drogi... poza tym panstwo
        to juz do siebie ma (nie tylko polska) ze im wiecej kasy przez nie przechodzi
        tym wiecej jest marnotrawione
        • Gość: KOTKUBUS Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 11:37
          Oj, Gelo, Gelo... Nie dość, że "elegancki inaczej" (cyt:"niech mnie w d...
          pocałują"), to jeszcze z ortografii pała... A te autostrady to ci z nieba
          spadną?
        • Gość: biczownik do oracza IP: 149.156.14.* 30.03.04, 18:10
          oraczu, orz sobie nie gadaj o polityce.

z winietami problem jest taki, ze podatek drogowy zostal wlaczony do innych
          podatkow i stamtad mialy byc pieniadze na drogi.

Wiec problem jest taki: - nowy podatek, a dalej nie ma drog,
          nowy Pol - nowy podatek - dalej nie ma drog
          itd.

jak obniza inne podatki to mozna robic winiety. tylko sie nie oplaca, bo juz
          tamte pieniadze tez socjalisci wydaja na dupemaryny.
    • Gość: mat28 Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.interserwer.pl 30.03.04, 10:36
      Jeśli ten koles wejdzie do nowego rządu to dla polskich drog, autostrad,
      telefonow nie bedzie juz ratunku. To najbardziej niekompetentny minister w
      dziejach powojennej Polski.
      • Gość: etam g.. prawda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.04, 10:42
        na faceta uwziely sie media po winietach,
        ale prawda jest taka, ze wybudowal wiecej
        obwodnic, niz wszyscy jego poprzednicy razem
        wzieci. nie dajcie sie manipulowac mediom!

jak chcecie autostrad, to skads musi byc
        kasa. albo z podatkow, albo trzeba zabrac np.
        emerytom. pol wolal winiety.
        • Gość: GS "etam", to co piszesz to g.. prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:56
          Pol? Obwodnice? Które to obwodnice nie zostały wybudowane nakładem starań
          samorządów tylko przez wspaniałomyślnego i wizjonerskiego Pola?
          Bardzo proszę o przykład. Choć jeden.
          Ja natomiast doskonale pamiętam jedną z pierwszych decyzji obecnego rządu
          sprowadzającą się do obcięcia środków przewidzianych na przebudowę zakopianki -
          dokładniej podjazd na Rdzawkę. Ale jak mimo wszystko udało się go ukończyć i
          było oficjalne otwarcie to jakoś Pol nie zapomniał o pokazaniu się przed kamerą.
      • Gość: oracz Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: 195.117.200.* 30.03.04, 10:45
        Podaj konkrety. Jeżeli mielesz ozorem żeby mielić to raczej pisz na ścianie w
        wychodku.
        • Gość: oracz Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: 195.117.200.* 30.03.04, 10:48
          To było do Mat 28
    • Gość: cyganki Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.03.04, 10:51
      Juz nieraz Marek Pol zdobywal pieniadze na budowe drog i autostrad. Gdzie ich
      szukal...? Wiadomo! I jak to sie skonczylo!!! Nieudacznik. Ciekawe ile do tej
      pomocy ubogim doloza najubozsi???
    • Gość: BartM Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 30.03.04, 10:54
      Pol nie musi "wspołrządzić" a ja też nie chcę aby dalej to robił !!!!
      wreszcie jakaś nić porozumienia miżedzy mną a głuPolem.
      Bart
    • Gość: rcd Re: Głupi, głupszy,......Pol IP: *.chello.pl 30.03.04, 10:56
    • Gość: Kąślik Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: 15.203.169.* 30.03.04, 11:18
      Mam nadzieję, że w ciągu miesiąca jaki mu pozostał nie zdąży już nic więcej
      popsuć. Trudno sobie wyobrazić premiera, który zaproponuje Polowi jakieś
      stanowisko w rządzie.
      • Gość: wqurwiony Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.acn.pl 30.03.04, 11:26
        POL, odpier..dol się od moich pieniędzy lewicowy złamasie.
    • Gość: BR Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.lubzel.com.pl 30.03.04, 11:23
      Moim zdaniem nie powinniście i to od dawna. Szczegolnie p. Pol jest
      beznadziejny.
    • Gość: ludź dodałbym nawet : Nie możecie, to szkodliwe IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 30.03.04, 11:25
      a tak będzie lepiej dla nas i dla was
    • szoppracz1 GłuPol musi odejść!!! 30.03.04, 11:37
    • Gość: EG Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.gdynia.mm.pl 30.03.04, 12:00
      Winietu już pokazał co potrafi. A może by sięgnął do własnej kieszeni, a nie
      tak ochoczo zabierał innym ( i to wcale nie najbogatszym ). Chroń nas Panie
      przed rządami UP w wydaniu M. Pola.
    • Gość: Zenon S. Pol to najmądrzejszy czlowiek w Polsce !!! IP: *.adlex.com 30.03.04, 12:18
      Kocham go !
    • Gość: li Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.chello.pl 30.03.04, 12:58
      Ludzie, zróbcie coś. Ja wiem, że sojusze, polityka, głosy posłów... Ale jakim
      cudem ten palant i nieudacznik jest jeszcze ministrem i wicepremierem? Z każdej
      prywatnej firmy wyleciałby po tygodniu za nieudolność.
    • Gość: Jacek głuPol znowu przemówił... IP: *.ts.pl 30.03.04, 13:57
      Tym razem chce zabrać pieniądze przyszłych emerytów
      • Gość: orle i zohydzil jeszcze takie historyczne NAZWISKO IP: 149.156.14.* 30.03.04, 18:11
    • Gość: JMK Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 16:03
      Lewicowcy jak zwykle zabieraja tym co jeszcze cos maja i rozdaja wszystkim
      "rowno",a przy okazji dla siebie odpowiednio,to znaczy ile sie tylko da!A da sie
      DUZO oj DUZO!
    • Gość: Baba-w-oknie Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 30.03.04, 16:17
      "...około 10 miliardów złotych rocznie odprowadzane jest Z BUDŻETU PAŃSTWA DO
      funduszy emerytalnych." - tak powiedział Pol. Ten cytat dedykuję tym co się
      boją, że Pol proponuje żeby choć grosz z ich składek emerytalnych poszedł na
      budowę dróg.
      • Gość: GS Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: 213.25.149.* 30.03.04, 18:03
        Jak ty mało wiesz.
        Korepetycje z zasad działania i źródeł finansowania OFE potrzebne?
    • Gość: Waldit Re: Pol: nie musimy współrządzić IP: 212.122.206.* 30.03.04, 16:33
      Kolejny przejaw ekonomicznej głupoty nieudacznika Pola. Nie dość że jego
      resort był oprocz resortu służby zdrowia najsłabszym w całym rzadzie to Pan
      Pol pokazuje nam genialnie że można uruchomic pieniadze przekazywane do
      Funduszy emeytalnych ...> Przecież to nie Twoje pieniadze Baranie..
      A propos-Zlikwidowanie Resortu kierowanego przez Pola w przeciagu nastepnego
      roku przyniosło by ok 60- 100 mln zł oszczedności licząc: 1000 urzedasów x 12
      miesiecy x srednią pensje 5000 zł + odprawy. I tak nic nie zrobili...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka