Dodaj do ulubionych

Koniec z tolerancją dla nietolerancji

22.10.10, 15:41
"Tuska i Bronka powiesić we Wronkach"

Dość udawania, że pada deszcz, kiedy to zupełnie co innego.

Olga_w_ogrodzie napisała (cytuję w skrócie, z drobnymi zmianami):

Kiedy się większości zwolenników prezesa wytyka ewidentne kłamstwo, bzdurę,
haniebne wypowiedzi i zachowania, to oni, najczęściej krzyczą :

- a u was bili i biją Murzynów,
- przytoczone fakty źle świadczące o PiS i prezesie to kłamstwo i nic takiego nie miało miejsca,
- to żart (jak cała kampania prezydencka J.K.),
- w najlepszym razie nie odpowiadają.

Dodam, że do poprzednich kłamstw prezes Kaczyński dodał nowe, o gaszeniu papierosów na szyjach, oddawaniu moczu do zniczów. Kłamstwa, oszczerstwa i pomówienia do dokonywanie przestępstw zostały zdementowane przez rzecznika komendanta głównego policji.

Ale to dla zwolenników PiS-u nic. Za to straszna rzecz się dzieje, kiedy TVN omyłkowo zamieni określenie „wolni Polacy” na „prawdziwi”. To gorsze, niż nazwanie kogo zdrajcą, mordercą, prawdziwym szatanem, wysłannikiem piekieł, czy wezwania "Tuska i Bronka powiesić we Wronkach" i podobne. W oczach PiS wszystko OK.
--
Prowadzę niesystematyczny nasłuch RM. Wczoraj też – zrobiłem pobieżny skan audycji Ojca Dyrektora.

Zadzwoniła słuchaczka z Grodna. Zdrowo, po macierzyńsku, opieprzała nas, na kogo głosujemy, znaczy że nie na prawdziwych Polaków. Kiedy przeszła do serdecznych pozdrowień dla Aleksandra Łukaszenki, jaki to on dobry, wspaniały, stanęła mi przed oczami słynna fraza J.K.

Przyjrzyjcie się mi, bo patrzycie na Łukaszenkę!

Pomyślałem, z tą panią wszystko jasne i przerwałem nasłuch.

Podjąłem go po kilkunastu minutach. Tu relacja może być niedokładna o tyle, że nie jestem pewien, czy dane słowa wypowiedziała słuchaczka, czy słuchacz.

Zadzwonił słuchacz i powiedział, że obecny premier jest przypadkowy, a premierem właściwym jest J.K. Znaczy, że wybory w 2007 r. są nieważne. Prowadzący co jakiś czas systematycznie chwalił słuchacza, znaczy, był to pogląd zgodny ze stanowiskiem RM. Bardzo mnie to nie zdziwiło, prędzej przyniosło ulgę – uporządkowało umysł rozrywany tyloma sprzecznymi opiniami. O ile lepiej czuje się człowiek, kiedy kto mu poda prawdę pełną i niepodważalną.

Komorowski jest przypadkowym prezydentem, wybranym przez przypadkowe społeczeństwo, a obecny kształt demokracji wymaga podstawowych zmian i poprawę osiągniemy wtedy, gdy J.K. osobiście skoryguje błędy i wypaczenia decyzji przypadkowego społeczeństwa. Było jeszcze o agresji emocjonalnej na pełniących szlachetną straż pod krzyżem, ale bez szczególnych atrakcji. Zająłem się czym innym.

Wróciłem na chwilę, żeby dowiedzieć się, że Tusk, to najprawdziwszy szatan (może prawdziwy, chyba jednak najprawdziwszy), który dokonał zamachu na prezydenta, żeby zająć jego miejsce etc. etc.
Nie zawsze te same słowa, ale ten sam sens większości wypowiedzi.
--
Koniec z tolerancją dla chamstwa i nienawiści, wciskania kitu, że czarne jest białe.
Gdyby któryś z nich ze mną spróbował podobnych sztuczek, na pewno by ten numer nie przeszedł.

Trzeba wreszcie skończyć z milczącą zgodą kłamstwa, oszczerstwa, absurdalne oceny, znaki równości pomiędzy czarnym i szarym, chamstwo i nie odpowiadanie na pytania, czy zmianę tematu z oskarżeń o zdradę i nawoływań „Tuska i Bronka powiesić we Wronkach!” na zamianę słówka „wolny” na „prawdziwy”, czy to przez Jarosława Kaczyńskiego, Mariusza Błaszczaka, czy ich koleżanki i kolegów.

Czy to w wykonaniu J.K., jego otoczenia, kłamców i oszczerców spod sztandarów Radio Maryja.

--
buldog.
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 15:47
      >Koniec z tolerancją dla chamstwa i nienawiści, wciskania kitu, że czarne jest białe.
      Gdyby któryś z nich ze mną spróbował podobnych sztuczek, na pewno by ten numer nie przeszedł.<

Oby,ale tym razem jeszcze nie:-) za mało krwi upuszczono i za mało konfliktów ma miejsce.
      Żądza władzy Kaczyńskiego jest ogromna i dązy do tego ,nawet kosztem społecznego spokoju.
    • ave.duce Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 18:15
      Ciekawa jestem, ilu forumowiczów przeczytało Twój post.
      Szkoda, żeby się marnował.
      Z drugiej strony, FK to nie miejsce na, nawet najmądrzejsze, artykuły. Pewnie dlatego odzewu brak.
      Podpisuję się pod tym, co napisałeś. Dodam cytat stary i powtarzany, z 2005 roku >

5 kadencja, 2 posiedzenie, 2 dzień (10.11.2005)

3 punkt porządku dziennego > Poseł Jarosław Kaczyński:

... Stajemy dzisiaj jako Izba, jako wszystkie kluby parlamentarne
      przed następującym wyborem: czy starać się społeczną nadzieję, społeczną dynamikę zrodzoną w ciągu ostatnich lat wykorzystać do wielkiej przemiany Polski i uczynić to sprawą wspólną,
      czy też podjąć działania inne, które z całą pewnością będą brzemienne w różnego rodzaju napięcia, będą brzemienne w skutki trudne do przewidzenia, być może fatalne, być może tragiczne ...

ps. też się czasem katuję Radyjem, żeby wiedzieć, co w trawie piszczy. Na tej samej zasadzie czytuję w necie "ND".

Pozdrawiam.
      • lackzadek Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 18:19
        :)
        Podbijam!
        • ave.duce Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 18:39
          Ładnie z Twojej strony, ale kiepsko to widzę.
    • strikemaster Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 18:24
      koniec juz dawno powinien następić, zamiast tego prezydent udaje, ze chce pojednania podczas gdy wszystko jest po staremu. Prawda jest brutalna, PO potrzebuje silnego i obłąkanego PISu jak powietrza, inaczej wyborcy przestaliby się bać i to całe PO spuściliby na śmietnik historii.
      • aniechto.only Symbioza 22.10.10, 18:43
        strikemaster napisał:
        Prawda jest brutalna, PO potrzebuje
        > silnego i obłąkanego PISu jak powietrza, inaczej wyborcy przestaliby się bać i
        > to całe PO spuściliby na śmietnik historii.

I vice versa.
      • buldog2 Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 19:21
        Bardzo dużo prawdy w tym, co napisałeś, jest, i nie myślę temu przeczyć.
        To nie zmienia faktu, że dla świętego spokoju toleruje się zachowania skandaliczne i trzeba z tym skończyć. Trzeba je zwalczać na każdym kroku, w każdy możliwy sposób.

Oczywiście, PiS sam sobie wbija gwóźdź do trumny. Przekroczył punkt krytyczny, po którym akcje obliczone na wzrost rankingów przestają działać choćby przez chwilę i od razu obracają się we własne przeciwieństwo. Wcześniej każda podobna inicjatywa PiS napotykała pozytywny rezonans. Dziś widać już, że więcej ten numer nie przejdzie.

Co nie umniejsza rozczarowania biernością rządu w kwestii wprowadzania reform.

Ze względów rankingowych Platformie może taki stan rzeczy odpowiadać, natomiast dla nas do priorytetem powinno być niszczenie politycznego gangsterstwa.

We wszystkich mediach, papierowych i elektronicznych, zwalczać każdą próbę traktowania ludzi jak głupków ("ciemny lud") i sabotażu państwa.
        --
        buldog.
        • mr.sajgon Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 19:27
          buldog2 napisał:

> Bardzo dużo prawdy w tym, co napisałeś, jest, i nie myślę temu przeczyć.
          > To nie zmienia faktu, że dla świętego spokoju toleruje się zachowania skandalic
          > zne i trzeba z tym skończyć. Trzeba je zwalczać na każdym kroku, w każdy możliw
          > y sposób.

Rozbawiles mnie do lez, dlatego odwroce twoje haselko - skonczyc z tolerancje dla lgarzy i klamcow takich jak Wajda vide studia bez matury.
          • dystans4 Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 20:18
            Nigdzie nie napisałem, że PO jest bez wad, ale wątek o bieżącej praktyce, która niszczy życie publiczne.
            Jeśli chodzi o Wajdę, bardziej niż cokolwiek innego ważne jest dla mnie to, co zrobił w kinematografii. Oglądałeś "Ziemię obiecaną" ("Człowiek z żelaza" i kontynuacja już tak nie zachwycają)? Że skończył studia bez matury, nie wiedziałem, nie przeszkadza to mi i nie zmienia faktu, że o lata świetlne mądrzejszy od wielu tych, co nie tylko maturę mają (np. pewna pani profesor, socjolog, najbardziej znana z fałszywych prognoz).

Podaj przykłady postaw kłamliwych i niszczących kraj - na pewno nie będziemy ich bronić. Ale nie można zrównywać pomyłkę w cytowaniu określeń Polak "prawdziwy" i "wolny" z kłamstwami o przypalaniu ludziom szyj papierosami, niewybrednych dowcipów w programach satyrycznych z nawoływaniami do powieszenia kogoś na gałęzi, oskarżeniami o morderstwa, zdradę stanu etc. etc.
            Od takich usiłowań, w których celuje PiS, chce się rzygać.

Pozdrowienia, buldog.
            • mr.sajgon Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 20:24
              dystans4 napisał:
              Że skończył studia bez matury, nie wiedziałem
              > , nie przeszkadza to mi

To ciekawe jak moze uczciwemu czlowiekowi nie przeszkadzac wyludzenie wyksztalcenia.
              Zwlaszcza takiemu ktory chce umoralniac innych, na przyklad pisdzielcow.
              • dystans4 Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 20:47
                Nie rozpatruję tego w kategoriach oszustwa, czy wyłudzenia. Wyjątkowo zdolne dzieci kończą studia, są czynnymi muzykami, nie kończąc matury (czy jak tam w innych krajach), dla mnie to kwestia formalna, papierkowa, nie oszustwo.
                Jak kto jest wybitny w swojej dziedzinie, jego kwalifikacje nie zmienią się, czy zrobił tę maturę, czy nie.
                A czy wiesz, jak Stefan Banach, jeden z najbardziej znanych polskich matematyków, zrobił doktorat, tzn. jak wyglądało egzaminowanie go? Z Twojego punktu widzenia byłoby złamanie wszelkich form, wyłudzenie. Ale nikomu do głowy nie przyszło stawiać podobne zarzuty.
                Pozdrowienia, j.
                • ave.duce Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 20:57
                  Niejaki Spielberg... chyba też niewykształcony...

ps. uważam, że Wajda jako reżyser skończył się dawno temu, niestety, ale nie z powodu braku wykształcenia :(

ps.ps. jeżeli oszukał, to nie powinien robić za moralistę. Ale kto bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem. Belka w oku też pasuje.
    • mr.sajgon Mnie prezydent nie jest do niczego potrzebny 22.10.10, 19:26
      premier tez, zwlaszcza taki ktory doprowadza do takiej sytuacji.

Dług publiczny w 10 wyniesie 55,4 proc. PKB wobec 50,9 proc. w 09
      • dystans4 Re: Mnie prezydent nie jest do niczego potrzebny 22.10.10, 20:50
        Tu jesteśmy prawie całkowicie zgodni.
        Ale czy powiesz, co może zrobić premier, mając takiego koalicjanta i taką opozycję?
        Ale próbować powinien byl, na początku kadencji, nie zrobił tego, fakt.
    • zoil44elwer Re: Koniec z tolerancją dla nietolerancji 22.10.10, 19:27
      Nie ma wolności dla wrogów wolności?
      • dystans4 Odpowiedź 22.10.10, 20:36
        Z grubsza tak.
        Gdyby kto napisał, że chodzę jeszcze po świecie dlatego tylko, że skóra z buldoga nie nadaje się na futro (krótka sierść), nawet nie próbowałbym protestować, nawet by mi do głowy coś podobnego nie przyszło.
        A np. wymagać od innych, by zwracali się używając formy "Pan Prezydent" - to ośmieszanie siebie samego i zajmowanego urzędu, próżność i infantylność tak wielkie, że porównywalne z tymi, które oglądaliśmy u Lecha Wałęsy (o sobie: "prezydent powiedział", "ja się nazywam prezydent" itp.).

Trzeba niszczyć wszystkie objawy chamstwa, kłamstw, oszczerstw, szerzenia nienawiści, podżegania do morderstw itd. itp., bez względu na ich partyjny kolor. Z tym się zgadzam.
        bul.
        • mr.sajgon ps. Odpowiedź 22.10.10, 20:50
          dystans4 napisał:

> Z grubsza tak.
          > Gdyby kto napisał, że chodzę jeszcze po świecie dlatego tylko, że skóra z buldo
          > ga nie nadaje się na futro (krótka sierść), nawet nie próbowałbym protestować,
          > nawet by mi do głowy coś podobnego nie przyszło.
          > A np. wymagać od innych, by zwracali się używając formy "Pan Prezydent" - to oś
          > mieszanie siebie samego i zajmowanego urzędu, próżność i infantylność tak wielk
          > ie, że porównywalne z tymi, które oglądaliśmy u Lecha Wałęsy (o sobie: "prezyde
          > nt powiedział", "ja się nazywam prezydent" itp.).
          >
          > Trzeba niszczyć wszystkie objawy chamstwa, kłamstw, oszczerstw, szerzenia niena
          > wiści, podżegania do morderstw itd. itp., bez względu na ich partyjny kolor. Z
          > tym się zgadzam.
          > bul.

Znoszenia ekscesów tego bydlaka. Im szybciej dołączy do braciszka, tym lepiej.

pozostawiam to bez komentarza
    • w111mil Wy macie skłonność do kłamstw 22.10.10, 21:58
      buldog2 napisał:
      > "Tuska i Bronka powiesić we Wronkach"
      > Dość udawania, że pada deszcz, kiedy to zupełnie co innego.
      > Olga_w_ogrodzie napisała

przypomnę kłamstwo p. Wajdy o źłe życzącym mu biskupie, kłamstwo p. Kolendy Zalewskiej o tłumach które życzyły śmierci p. Komorowskiej i wiele, wiele innych
      • cookies9 Re: Wy macie skłonność do kłamstw 23.10.10, 08:58
        I nadszedł czas szalenców:-)

"Kobieta z nożem wtargnęła dziś przed południem pod gabinet Jana Dworaka, przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji.
        Agresorka nalegała na spotkanie z Dworakiem. Została zatrzymana przez jego sekretarkę, pod drzwiami gabinetu w siedzibie KRRiT przy ul. Żytniej w Warszawie. Wtedy wyciągnęła z torebki flamaster i napisała na ścianie kilka obraźliwych słów pod adresem przewodniczącego.

Wkrótce zjawiła się policja. Po przeszukaniu kobiety okazało się, że była uzbrojona w nóż. Napastniczka została zatrzymana. "

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,8556395,Z_nozem_na_Jana_Dworaka__szefa_KRRiT.html#ixzz13A8tVFJ1
      • buldog2 Re: Wy macie skłonność do kłamstw 23.10.10, 09:54
        Na temat Wajdy nic mi nie wiadomo, nie żebym tematu - po prostu nic nie wiem. Jeśli nie wiem, nie wypowiadam się.
        W kwestii pomówienia P. Katarzyny Kolendy-Zaleskiej o kłamstwo mogę zeznać, że sam nie jeden raz słyszałem życzenia śmierci pod adresem Tuska i Komorowskiego. P. K. K.-Z. nie kłamała.
        Inną relację naocznego świadka wspominam na początku wątku. Na temat wielu innych możemy rozmawiać, jeśli je wymienisz, natomiast agresja Rodzin Maryja rzuca się w oczy przy każdej możliwej okazji (intronizacja, krzyż, wypowiedzi na antenie RM etc.).

A jak, i czy w ogóle, można zrównać omyłkową (wisiało w Internecie) zamianę zwrotu "wolni Polacy" na "prawdziwi" ze świadomymi kłamstwami o przypalaniu kobietom szyj, sikaniu do zniczów. Albo z wypowiadanymi w poważnej konwencji wezwaniami do powieszenia Palikota. Coś podobnego mogło się urodzić w bardzo chorej wyobraźni. W wyobraźni opętanej przez zło.
        • w111mil "relacja naocznego swiadka jest wyssaną z palca hi 23.10.10, 12:28
          storyjka forumowiczki szczerze nienawidzacej i dającej temu wyraz;
          klamstwo o tłumach zyczacych śmierci p. Komorowskiej (pomijając absurdalnosc pomyslu - kogo obchodzi p. Komorowska?) autorstwa p. Kolendy mie utrzymalo się poniewaz manifestacj byla nagrywana
          o klamstwie p. Wajdy mozna sie dowiedziec z mediow innych niz GW gdzie to rozpropagowano
          klamstwa GW są tematem na dłuższa rozprawę
      • buldog2 Re: Wy macie skłonność do kłamstw 23.10.10, 10:09
        Przypomnę łódzką (?) deklarację PiS, w której wskazuje się wyłącznie patyki w oku opozycji politycznej, a nie widzi belki we własnym. Ta deklaracja to dalszy ciąg oskarżenia i przerzucania winy z PiS na przeciwników PiS-u. Wykrzywienie obrazu świata, oszczerstwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka