Dodaj do ulubionych

Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu?

20.12.10, 14:08
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8845477,Kaczynski__w_Smolensku_to_byl_brat__w_Polsce_nie_poznalem.html //
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:14
      To będziemy ekshumować. To nasza polska specjalność. Ale jak łże, to niech płaci.
      • baba53 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:19
        kiedy miał czas na spojrzenie do trumny ?Czyzby w pałacu podczas wystawienia !
        • makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:16
          Trumna wtedy była prawie na pewno pusta. Mógłby ją przecież ktoś wysadzić, podpalić lub porwać.
      • lumpior Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:19
        haen2010 napisał:

> To będziemy ekshumować. To nasza polska specjalność. Ale jak łże, to niech płac
        > i.
        Wiec chodzilo o miejsce pochowku a nie osobe /y/? Kto mial obowiazek to sprawdzic,rodzina,kler?
    • zgred-zisko Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:27
      Czy ja dobrze zrozumiałem prezesa, że w czasie gdy go przekładano w pałacu do drugiej trumny, to był w mundurze generalskim?
      • woda_woda Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:35
        Ja też tak zrozumiałam: "Z całą pewnością prezydent nie był generałem i nie nosił generalskich mundurów - stwierdził Jarosław Kaczyński".

Musi więc, że był w mundurze.
        Ale zaraz potem przypomniało mi się, że gdy IPN wykopał szczątki generała Sikorskiego, to tez ubrał je w nowy mundur. Może więc jest teraz taki zwyczaj?
        • makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:59
          W czasie poprzedniej ekshumacji w 1992r Sikorski był w całkiem dobrym stanie, ale potem jakaś gnida przed położeniem go na Wawelu wpakowała go do foliowego wora gdzie doszczętnie zgnił. W czasie ostatniej ekshumacji parę lat temu nie było już co zbierać.
          • strikemaster Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 21.12.10, 08:36
            Aco, mieli go zabalsamowac i w mauzoleum wystawić?
            • lumpior Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 21.12.10, 18:23
              wyborcza.pl/1,76842,8853435,Brudzinski__Od_poczatku_prezes_Kaczynski_mial_watpliwosci.html
              • lew-35 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 21.12.10, 19:35
                Ten obecny pan prezes PiSu-u jest bardzo chory i powinien poddać intensywnej obserwacji i opiece lekarskiej z ZUS a nie MSWiA.
      • damakier1 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:01
        Według mnie, to prezydent był przyodzian w generalski mundur w trakcie sekcji:

Mam podstawy, ale takie są w Polsce przepisy, że nie mogę głośno o tym mówić, żeby uznać, że w trakcie sekcji, tej przeprowadzonej w Smoleńsku, powiedzmy sobie, nie wszystkie części ciała, które tam były, należały do prezydenta Rzeczypospolitej. Z całą pewnością prezydent nie był generałem i nie nosił generalskich mundurów - stwierdził Jarosław Kaczyński.

• makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:10
          Jarek a skąd wiesz. Lechu mógł się przyodziać nawet w mundur Żołnierza Królowej Madagaskaru.
          • snajper55 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 22:58
            makova_panenka napisała:

> Jarek a skąd wiesz. Lechu mógł się przyodziać nawet w mundur Żołnierza Królowej
            > Madagaskaru.

W samolocie mogły jakieś przebierane balety się odbywać.

S.
            • lumpior No to jest problem,kto kłamie? 20.12.10, 23:08
              wyborcza.pl/1,76842,8848648,Dubieniecki__Widzialem__kogo_pochowano_na_Wawelu.html
    • witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:37
      I teraz przestałem się dziwić, że Jarosław nie jeździ na Wawel. Do obcego ma taki kawał drogi jeździć? Na Krakowskim to przynajmniej książę Pepi wydaje się jakiś taki znajomy.
    • gat45 No to dlaczego go pozwolił pochować, skoro 20.12.10, 14:37
      już w Warszawie mu się blizna nie zgadzała ?????
      • henry.rollins dobre pytanie 20.12.10, 14:40
        cyniczny gość.
      • witek.bis Re: No to dlaczego go pozwolił pochować, skoro 20.12.10, 14:42
        Musiał mieć naprawdę dobry towar. A ci, którzy podziwiali jego "dzielność" mają się teraz z pyszna, bo i niby dlaczego miał rozpaczać na pogrzebie obcego człowieka?
      • makova_panenka Re: No to dlaczego go pozwolił pochować, skoro 20.12.10, 15:03
        O tym mówi ulubione słowo prezia: hucpa.
    • henry.rollins pęd do waaaaadzy 20.12.10, 14:39
      Żali mi tego człowieka.
    • m_234 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:52
      Również jestem za ekshumacją.
      Potem zakopać, co jest oczywiste, gdzie indziej.

Poza tematem, ale i troszkę na.
      Pan Prezes nie powiedział: „można powiedzieć".
      Pan Prezes, jak na intelektualistę przystało, zawsze mówi: „można powiedzić”.
      • tele_sfor Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:01
        Skandal, skandal, skandal !!!
        J. Kaczyński i Marta byli na pogrzebie w Krakowie.
        Kogo więc pochowali na Wawelu w grobowcu , który jest podpisany 'Lech Aleksander Kaczyński".
        Ta sytuacja to kolejny dowód na to, ze prezes ma psychiczne problemy .
        Zrobili z całego narodu kretynów i skończonych idiotów..
        Dlaczego Kaczor tyle miesięcy milczał w tej sprawie ???
        • ingeborga.dapkunaite Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:08
          No że tak się wyrażę, mać, to już nie wie, kogo chowa? I dopiero teraz mówi, że nie wie? A przedtem, to co? Amnezja? Skleroza? Czy ja już nie wiem, co. Z reguły rodzina wie, kogo chowa i im obcych trupów nikt nie podkłada. To kto tam na tym Wawelu jest? Dziadek Mróz?
          • makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:12
            Kaczyński powinien albo pyskować od razu albo zamilknąć na wieki.
            Poza tym z opisu zwłok podanego na GW wynika, że z Lecha była marmolada i po paszczęce (doszczętnie rozwalonej) rozpoznać go było nie sposób.
            • ingeborga.dapkunaite Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:22
              I tu się zgodzę. Jak była taka miazga, to mógł zażyczyć badań genetycznych tego czegoś, a nie robić z siebie idiotę, rozpoznając brata i po ponad pół roku mówiąc, że nie. Jak teraz ma wątpliwości, to powinien się zamknąć, bo już tam nawet nie ma czego badać chyba. I to może na mój koszt - podatnika? Nie jestem zainteresowana.
    • witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:04
      W związku z tym, że istnieje tyle wątpliwości co do przebiegu sekcji zwłok oraz tożsamości osoby pochowanej na Wawelu, Marta Kaczyńska powinna się chyba poważnie zastanowić nad zdeponowaniem pieniędzy z odszkodowania u jakiegoś notariusza do czasu ostatecznego wyjaśnienia tej sprawy. Wydawanie kasy wziętej z tytułu śmierci człowieka, który wcale nie przypominał jej ojca, wydaje się cokolwiek niezręczne.
      • rzewuski1 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:08
        On jest chory
        naprawde zle z nim
        przez ponad pol roku gowno go obchodzilo gdzie sa zwloki jego brata
        dopiero teraz sobie przypomnial

kto jeszcze wierzy mu to dla mnie jest albo w nim zakochany albo jest skonczonym idiota ktory uwierzy we wszytsko co im powie
      • makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:09
        "Przedsiębiorstwo Smoleńsk" bierze w tym względzie przykład z watykańskiej sotni, która wszelkie otrzymane od państwa majątki natychmiast sprzedaje, aby uniemożliwić ewentualną restytucję przekazanych nieruchomości. Mniej parlamentarnie ten proceder nazywa się praniem brudnych pieniędzy.
    • cookies9 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:05
      Z pochówkiem na Wawelu trzeba było się śpieszyć a nie rozstrząsać problem 'on, czy nie on'
      • witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:08
        Otóż to. A teraz, kiedy Kaczyńscy mają już tam swoją kwaterę, można robić dowolne przekładki, dokładki itp.
        • makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:14
          Jak się Jaro nie uspokoi to resztki z Lecha skończą w krematorium. Dla ucięcia wszelkich dalszych spekulacji.
    • makova_panenka Sezon wykopków 20.12.10, 15:06
      Naturalną konsekwencją niepewności Prezesa będą wykopki na Wawelu. Gdyby okazało się, że Wawel zaszczyca swoją obecnością nie LK, ale jakiś dajmy na to Akakij Akakijewicz Baszmaczkin w Polsce zacznie się wielki sezon na wykopki w celu ustalenia czyje truchło gdzie leży.
      Psze państwa jaja jak berety.
      • ingeborga.dapkunaite Re: Sezon wykopków 20.12.10, 15:13
        Ten jakiś Baszmaczkin to powinien pozostać w spokoju, jak tak. Tylko stosowna tabliczkę umieścić, że tu miał leżeć prezydent, a przez zbieg okoliczności leży szanowany i porządny obywatel Rosji niejaki Baszmaczkin. Nikogo nie zabił, nikomu nic złego nie uczynił, a poprostu jakoś został wplatany wtą aferę po śkierci. No to już niech leży.
    • witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:15
      Panie Kaczyński! Jeśli na Wawelu pochowano człowieka, który w ogóle nie przypominał pańskiego brata, a pan zdawał sobie z tego sprawę, to obawiam się, że jest pan winien Krakowowi i skarbowi państwa ładnych parę złotych.
      • makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:17
        Jak znam prezesa, to zmontuje z tego aferę, że to Tusk osobiście nie sprawdził kogo chowa.
        • witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:20
          Aż się boję, co on jeszcze wymyśli, żeby tylko grzać ten smoleński temat.
          • m_234 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:26
            Jak to, co?
            Cokolwiek.
        • ingeborga.dapkunaite Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:27
          Uuuu, wiecie, co zrobi? Powie, że Lenin, tfu.... Lechu wiecznie żywy i jest więziony na Syberii przez niedobrych Ruskich i go trzeba odbić i wyzwolić. Liczę na obrońców Krzyża, bo ja się tam nie wybieram.
    • rzewuski1 Dziwisz zwracaj za bilety do katedry 20.12.10, 15:18
      KK to wszystko jedno kto lezy
      napisza tabliczke i wszystko jest w porzadku
      kasa sie zgadza
    • pompompom Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:20
      Kaczyński: W Smoleńsku to był brat. W Polsce nie poznałem ciała
      Bo co mały sku...synku i oszuście? W Smoleńsku za dużo osób było przy rozpoznaniu ciała i nie mozna było mącic i szopek odstawiać? I prawie rok czekałeś, żeby nam te "rewelacje" ogłosić? Jak nie byłeś pewien, to kogo chowałeś na Wawelu, gnido jedna? Jak na Wawel to nie miałeś wątpliwości? A teraz co, po przegranych kolejnych wyborach (metoda na trumny i katastrofę nie przyniosła ci zwycięstwa), kombinujesz macherku?
      • makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:23
        Kaczyński niech sobie odpowie lepiej kto doprowadził do ukrycia informacji o koneksjach narodowościowo-rodzinnych naszej First Lady. Gdyby te informacje były znane przed wyborami na pewno jeszcze parę procent genetycznych antysemitów poparłoby prezesa. I to jest główna przyczyna jego klęski a nie brak eksploatacji tematu smoleńskiego.
        • teen69 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:28
          po wtórnej fermentacji musiał zapewne nie przypominac irasiada.
        • pompompom Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:52
          Pomijac fakt, że wątek akurat nie o pani Komorowskiej, to może się dowiemy co mają robić w życiu dzieci pijaków, złodziei, bandziorów, a może i nawet byłych działaczy tej czy innej opcji politycznej w danej chwili historycznej po ciemnej stronie mocy, których jedyną winą jest chyba tylko to, że nie miały możliwości wyboru w jakiej rodzinie sie urodziły. Mają się powieścić? Zabić tychże rodziców? Nie ubiegać się o stanowiska, bo przecież rodzice? (choc to nie pani Anna Komorowska się ubiegała tylko jej mąż), nie pracować, bo patrz wyżej - rodzice? Nie mają prawa byc porządnymi obywatelami, ludźmi, rodzicami, bo akurat urodziły się w tu i teraz? Miały jakiś wybór w tej kwestii?
          Zresztą, jakby co było na Komorowskiego i jego małżonkę to nie bój, IPN czuwał i widocznie wczesniej niczego nie mieli, żeby to wyciągnąć.
          Moze to jest tak jak z tym ciałem? Najpierw to był prezydent, ale juz potem nie i dopiero teraz Jarek się ocknął, ze to jednak nie był jego brat, bo uznał, że może jeszcze od tej strony można będzie ponakręcać?
        • wanda43 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 22:26
          makova_panenka napisała:

> Kaczyński niech sobie odpowie lepiej kto doprowadził do ukrycia informacji o ko
          > neksjach narodowościowo-rodzinnych naszej First Lady. Gdyby te informacje były
          > znane przed wyborami na pewno jeszcze parę procent genetycznych antysemitów pop
          > arłoby prezesa. I to jest główna przyczyna jego klęski a nie brak eksploatacji
          > tematu smoleńskiego.

Przeciez on tej samej nacji, więc o co siem rozchodzi?
    • prawieemeryt Re: Dokąd Polska będzie 20.12.10, 15:31
      się zajmować urojeniami wariata?
      • makova_panenka Re: Dokąd Polska będzie 20.12.10, 15:33
        Dopóki media będą go traktować poważniej od wioskowego głupiego Jasia.
        • ingeborga.dapkunaite Re: Dokąd Polska będzie 20.12.10, 15:40
          Nie masz racji, Makova, póki do ostatka nie zwariuje i kot się go wyrzeknie i oświadczy, że woli chodzić po śmietnikach, niż mieć takiego opiekuna.
    • zoro_wieczorowo_poro 0,00 C2H5OH już było podejrzane 20.12.10, 15:52
      jasne że to nie on
      • makova_panenka Re: 0,00 C2H5OH już było podejrzane 20.12.10, 15:59
        Przypomina mi się czeski kawał o psie premiera Czech Milosza Zemana, który również słynął z przywiązania do małpek.

Pies premiera Zemana znalazł w ogrodzie butelkę po wódce.
        -Nic już z tego nie rozumiem. Śmierdzi to jak mój pan, ale to nie on...
      • felinecaline Jego exkremencja prezes 20.12.10, 16:01
        w calym swoim splendorze tanczy przed nami swoj szalenczy "marche funebre".
        Niech kontynuuje "smiercia labedzia i jedzie spoczac u boku " podroznika nieznanego" na Wawelu, ktorego pochowek wyludzil od Narodu.

• ave.duce Re: 0,00 C2H5OH już było podejrzane 20.12.10, 18:19
        :))) Też mi to przemkło przez myśl.
        • vasilip Re: 0,00 C2H5OH już było podejrzane 21.12.10, 08:30
          a może zimny lech na świeta?
    • sdn Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 16:11
      WIĘC JEDNAK PODMIENILI!
      Na pokład samolotu lecącego do Smoleńska, wsiadł człowiek "mały",
      kłótliwy, przeciętny , "zaściankowy" i ksenofobiczny, mierny polityk.
      Autor słów: "spieprzaj dziadu", "małpa w czerwonym", "ja panią załatwię", nieznający za to słów refrenu hymnu...
      Pośmiewisko nie tylko satyryków, ale całej Europy , z rekordowo niskim poparciem społecznym...

W trumnie ze Smoleńska, przywieziono "wybitnego męża stanu", "patriotę", "bohatera narodowego", "ojca narodu", "największego
      Polaka", "równego królom", "męczennika"...

Ja się pytam: kto podmienił zwłoki?!
      • makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 16:32
        Odpowiedź jest banalnie prosta.
        Ten kto najwięcej zyskał na katastrofie. Ten komu LK blokował start w wyborach.
        • albwu na Powązki 20.12.10, 16:50
          to jest pretekst aby przenieść na Powązki.
          Najpierw ekshumacja, a potem znaleźć pretekst, ze lepiej bedzie na Powązki.
    • wariant_b Grób Nieznanego Wojownika. 20.12.10, 17:02

• hal9000 :)))) 21.12.10, 01:30
    • haen2010 Kaczuś wrócił w ruskiej trumnie 20.12.10, 17:15
      W trakcie wystawy na katafalkach w pałacu przepakowano go do polskiej, identycznej z pozostałymi. Gdzieś na drugi, trzeci dzień.

Gdyby ci durnie wtedy sprowadzili patologa, to wziąłby próbki DNA żeby im usunąć wątpliwości.

Mam wrażenie, że Kaczor z nas i swego braciszka jaja sobie robi.
    • hordoi charakterystyczna blizna to po obrzezaniu? 20.12.10, 17:54
      • madznun Re: charakterystyczna blizna to po obrzezaniu? 20.12.10, 18:46
        Od kiedy to obrzezują ręce?
    • zenon154m Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 18:32
      Dziwisz,Bronek i Donek.No może Donka wazelina Arabski.
      • kaczyjar Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 18:39
        Zenek nie pierdziel - poniedziałek a Ciebie jeszcze trzyma?
        • zenon154m [...] 20.12.10, 18:49
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • venus99 uzurpator na Wawelu????? 20.12.10, 18:45
      no trudno,nie ma wyjścia.ekshumacja i po problemie.
      a na poważnie-chyba pora żeby powołać już komisje psychiatryczną,która nas uwolni od chorych na zespół Macierewicza.
    • pekey koniecznie ekshumować tego co na Wawelu ! 20.12.10, 19:16
      ustalić kto zacz dostąpił tego zaszczytu, poszukać po innych grobach Leszka ( wszystkich ekshumować ! ) i wtedy ponownie pogrzebać z udziałem głow państw całego świata.
      hej !

"Nie ukrywam, że o ile rozpoznałem ciało świętej pamięci brata na lotnisku, i tu nie miałem wątpliwości, podałem zresztą charakterystyczne cechy, i one zostały potwierdzone, tzn. bliznę na ręce po ciężkim złamaniu ręki, o tyle, kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, tego nie rozpoznałem - powiedział Jarosław Kaczyński na konferencji prasowej. - To był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata - dodał."

• lumpior Czy Kaczynski oszukal Dziwisza? 20.12.10, 21:37
        No i wszystkich uczestnikow pogrzebu na Wawelu? Oszukal takze inna rodzine,przeciez kazal pochowac kogos innego,czy to wszystko jest normalne i dlaczego do tego doszlo,a moze to obled,choroba Kaczynskiego? No i jak wytlumaczy to wszystko wlasnej matce?
        • ave.duce Re: Czy Kaczynski oszukal Dziwisza? 20.12.10, 21:49
          Ale cyrk ;)

ps. Matce? Kto wie, co się dzieje ze św. in spe Jadwigą? Ostatnio dziwna cisza zapadła.
    • hejnalista pochowano fantoma ! 20.12.10, 22:11
      teraz sekcja wykaże obcego i będzie miejsce dla klona.
    • iza.bella.iza Hiena cmentarna 20.12.10, 22:15
      Mam tego dość i nie boję się użyć wobec Jarosława Kaczyńskiego najbardziej adekwatnego do jego zachowania określenia - ten typ to po prostu obrzydliwa hiena cmentarna. W normalnym świecie takie hieny skazane są na śmierć cywilną i egzystowanie poza nawiasem społeczeństwa, a wy mu tyle uwagi poświęcacie:(

Święta za pasem i czas zająć się zupełnie innymi sprawami:)
    • hejnalista przejrzałem Kaczyńskiego !!!!!!!!!!! 20.12.10, 22:16
      Teraz powie że ciało ukryto w podziemiach pałacu Prezydenckiego i że tylko ON-Jarosław może je WYNIUCHAĆ !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka