lumpior 20.12.10, 14:08 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8845477,Kaczynski__w_Smolensku_to_byl_brat__w_Polsce_nie_poznalem.html // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haen2010 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:14 To będziemy ekshumować. To nasza polska specjalność. Ale jak łże, to niech płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
baba53 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:19 kiedy miał czas na spojrzenie do trumny ?Czyzby w pałacu podczas wystawienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:16 Trumna wtedy była prawie na pewno pusta. Mógłby ją przecież ktoś wysadzić, podpalić lub porwać. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:19 haen2010 napisał: > To będziemy ekshumować. To nasza polska specjalność. Ale jak łże, to niech płac > i. Wiec chodzilo o miejsce pochowku a nie osobe /y/? Kto mial obowiazek to sprawdzic,rodzina,kler? Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:27 Czy ja dobrze zrozumiałem prezesa, że w czasie gdy go przekładano w pałacu do drugiej trumny, to był w mundurze generalskim? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:35 Ja też tak zrozumiałam: "Z całą pewnością prezydent nie był generałem i nie nosił generalskich mundurów - stwierdził Jarosław Kaczyński". Musi więc, że był w mundurze. Ale zaraz potem przypomniało mi się, że gdy IPN wykopał szczątki generała Sikorskiego, to tez ubrał je w nowy mundur. Może więc jest teraz taki zwyczaj? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:59 W czasie poprzedniej ekshumacji w 1992r Sikorski był w całkiem dobrym stanie, ale potem jakaś gnida przed położeniem go na Wawelu wpakowała go do foliowego wora gdzie doszczętnie zgnił. W czasie ostatniej ekshumacji parę lat temu nie było już co zbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 21.12.10, 08:36 Aco, mieli go zabalsamowac i w mauzoleum wystawić? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 21.12.10, 18:23 wyborcza.pl/1,76842,8853435,Brudzinski__Od_poczatku_prezes_Kaczynski_mial_watpliwosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
lew-35 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 21.12.10, 19:35 Ten obecny pan prezes PiSu-u jest bardzo chory i powinien poddać intensywnej obserwacji i opiece lekarskiej z ZUS a nie MSWiA. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:01 Według mnie, to prezydent był przyodzian w generalski mundur w trakcie sekcji: Mam podstawy, ale takie są w Polsce przepisy, że nie mogę głośno o tym mówić, żeby uznać, że w trakcie sekcji, tej przeprowadzonej w Smoleńsku, powiedzmy sobie, nie wszystkie części ciała, które tam były, należały do prezydenta Rzeczypospolitej. Z całą pewnością prezydent nie był generałem i nie nosił generalskich mundurów - stwierdził Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:10 Jarek a skąd wiesz. Lechu mógł się przyodziać nawet w mundur Żołnierza Królowej Madagaskaru. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 22:58 makova_panenka napisała: > Jarek a skąd wiesz. Lechu mógł się przyodziać nawet w mundur Żołnierza Królowej > Madagaskaru. W samolocie mogły jakieś przebierane balety się odbywać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior No to jest problem,kto kłamie? 20.12.10, 23:08 wyborcza.pl/1,76842,8848648,Dubieniecki__Widzialem__kogo_pochowano_na_Wawelu.html Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:37 I teraz przestałem się dziwić, że Jarosław nie jeździ na Wawel. Do obcego ma taki kawał drogi jeździć? Na Krakowskim to przynajmniej książę Pepi wydaje się jakiś taki znajomy. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 No to dlaczego go pozwolił pochować, skoro 20.12.10, 14:37 już w Warszawie mu się blizna nie zgadzała ????? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: No to dlaczego go pozwolił pochować, skoro 20.12.10, 14:42 Musiał mieć naprawdę dobry towar. A ci, którzy podziwiali jego "dzielność" mają się teraz z pyszna, bo i niby dlaczego miał rozpaczać na pogrzebie obcego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: No to dlaczego go pozwolił pochować, skoro 20.12.10, 15:03 O tym mówi ulubione słowo prezia: hucpa. Odpowiedz Link Zgłoś
m_234 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 14:52 Również jestem za ekshumacją. Potem zakopać, co jest oczywiste, gdzie indziej. Poza tematem, ale i troszkę na. Pan Prezes nie powiedział: „można powiedzieć". Pan Prezes, jak na intelektualistę przystało, zawsze mówi: „można powiedzić”. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:01 Skandal, skandal, skandal !!! J. Kaczyński i Marta byli na pogrzebie w Krakowie. Kogo więc pochowali na Wawelu w grobowcu , który jest podpisany 'Lech Aleksander Kaczyński". Ta sytuacja to kolejny dowód na to, ze prezes ma psychiczne problemy . Zrobili z całego narodu kretynów i skończonych idiotów.. Dlaczego Kaczor tyle miesięcy milczał w tej sprawie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga.dapkunaite Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:08 No że tak się wyrażę, mać, to już nie wie, kogo chowa? I dopiero teraz mówi, że nie wie? A przedtem, to co? Amnezja? Skleroza? Czy ja już nie wiem, co. Z reguły rodzina wie, kogo chowa i im obcych trupów nikt nie podkłada. To kto tam na tym Wawelu jest? Dziadek Mróz? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:12 Kaczyński powinien albo pyskować od razu albo zamilknąć na wieki. Poza tym z opisu zwłok podanego na GW wynika, że z Lecha była marmolada i po paszczęce (doszczętnie rozwalonej) rozpoznać go było nie sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga.dapkunaite Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:22 I tu się zgodzę. Jak była taka miazga, to mógł zażyczyć badań genetycznych tego czegoś, a nie robić z siebie idiotę, rozpoznając brata i po ponad pół roku mówiąc, że nie. Jak teraz ma wątpliwości, to powinien się zamknąć, bo już tam nawet nie ma czego badać chyba. I to może na mój koszt - podatnika? Nie jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:04 W związku z tym, że istnieje tyle wątpliwości co do przebiegu sekcji zwłok oraz tożsamości osoby pochowanej na Wawelu, Marta Kaczyńska powinna się chyba poważnie zastanowić nad zdeponowaniem pieniędzy z odszkodowania u jakiegoś notariusza do czasu ostatecznego wyjaśnienia tej sprawy. Wydawanie kasy wziętej z tytułu śmierci człowieka, który wcale nie przypominał jej ojca, wydaje się cokolwiek niezręczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:08 On jest chory naprawde zle z nim przez ponad pol roku gowno go obchodzilo gdzie sa zwloki jego brata dopiero teraz sobie przypomnial kto jeszcze wierzy mu to dla mnie jest albo w nim zakochany albo jest skonczonym idiota ktory uwierzy we wszytsko co im powie Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:09 "Przedsiębiorstwo Smoleńsk" bierze w tym względzie przykład z watykańskiej sotni, która wszelkie otrzymane od państwa majątki natychmiast sprzedaje, aby uniemożliwić ewentualną restytucję przekazanych nieruchomości. Mniej parlamentarnie ten proceder nazywa się praniem brudnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:05 Z pochówkiem na Wawelu trzeba było się śpieszyć a nie rozstrząsać problem 'on, czy nie on' Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:08 Otóż to. A teraz, kiedy Kaczyńscy mają już tam swoją kwaterę, można robić dowolne przekładki, dokładki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:14 Jak się Jaro nie uspokoi to resztki z Lecha skończą w krematorium. Dla ucięcia wszelkich dalszych spekulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Sezon wykopków 20.12.10, 15:06 Naturalną konsekwencją niepewności Prezesa będą wykopki na Wawelu. Gdyby okazało się, że Wawel zaszczyca swoją obecnością nie LK, ale jakiś dajmy na to Akakij Akakijewicz Baszmaczkin w Polsce zacznie się wielki sezon na wykopki w celu ustalenia czyje truchło gdzie leży. Psze państwa jaja jak berety. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga.dapkunaite Re: Sezon wykopków 20.12.10, 15:13 Ten jakiś Baszmaczkin to powinien pozostać w spokoju, jak tak. Tylko stosowna tabliczkę umieścić, że tu miał leżeć prezydent, a przez zbieg okoliczności leży szanowany i porządny obywatel Rosji niejaki Baszmaczkin. Nikogo nie zabił, nikomu nic złego nie uczynił, a poprostu jakoś został wplatany wtą aferę po śkierci. No to już niech leży. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:15 Panie Kaczyński! Jeśli na Wawelu pochowano człowieka, który w ogóle nie przypominał pańskiego brata, a pan zdawał sobie z tego sprawę, to obawiam się, że jest pan winien Krakowowi i skarbowi państwa ładnych parę złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:17 Jak znam prezesa, to zmontuje z tego aferę, że to Tusk osobiście nie sprawdził kogo chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:20 Aż się boję, co on jeszcze wymyśli, żeby tylko grzać ten smoleński temat. Odpowiedz Link Zgłoś
m_234 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:26 Jak to, co? Cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga.dapkunaite Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:27 Uuuu, wiecie, co zrobi? Powie, że Lenin, tfu.... Lechu wiecznie żywy i jest więziony na Syberii przez niedobrych Ruskich i go trzeba odbić i wyzwolić. Liczę na obrońców Krzyża, bo ja się tam nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Dziwisz zwracaj za bilety do katedry 20.12.10, 15:18 KK to wszystko jedno kto lezy napisza tabliczke i wszystko jest w porzadku kasa sie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:20 Kaczyński: W Smoleńsku to był brat. W Polsce nie poznałem ciała Bo co mały sku...synku i oszuście? W Smoleńsku za dużo osób było przy rozpoznaniu ciała i nie mozna było mącic i szopek odstawiać? I prawie rok czekałeś, żeby nam te "rewelacje" ogłosić? Jak nie byłeś pewien, to kogo chowałeś na Wawelu, gnido jedna? Jak na Wawel to nie miałeś wątpliwości? A teraz co, po przegranych kolejnych wyborach (metoda na trumny i katastrofę nie przyniosła ci zwycięstwa), kombinujesz macherku? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:23 Kaczyński niech sobie odpowie lepiej kto doprowadził do ukrycia informacji o koneksjach narodowościowo-rodzinnych naszej First Lady. Gdyby te informacje były znane przed wyborami na pewno jeszcze parę procent genetycznych antysemitów poparłoby prezesa. I to jest główna przyczyna jego klęski a nie brak eksploatacji tematu smoleńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:28 po wtórnej fermentacji musiał zapewne nie przypominac irasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 15:52 Pomijac fakt, że wątek akurat nie o pani Komorowskiej, to może się dowiemy co mają robić w życiu dzieci pijaków, złodziei, bandziorów, a może i nawet byłych działaczy tej czy innej opcji politycznej w danej chwili historycznej po ciemnej stronie mocy, których jedyną winą jest chyba tylko to, że nie miały możliwości wyboru w jakiej rodzinie sie urodziły. Mają się powieścić? Zabić tychże rodziców? Nie ubiegać się o stanowiska, bo przecież rodzice? (choc to nie pani Anna Komorowska się ubiegała tylko jej mąż), nie pracować, bo patrz wyżej - rodzice? Nie mają prawa byc porządnymi obywatelami, ludźmi, rodzicami, bo akurat urodziły się w tu i teraz? Miały jakiś wybór w tej kwestii? Zresztą, jakby co było na Komorowskiego i jego małżonkę to nie bój, IPN czuwał i widocznie wczesniej niczego nie mieli, żeby to wyciągnąć. Moze to jest tak jak z tym ciałem? Najpierw to był prezydent, ale juz potem nie i dopiero teraz Jarek się ocknął, ze to jednak nie był jego brat, bo uznał, że może jeszcze od tej strony można będzie ponakręcać? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 22:26 makova_panenka napisała: > Kaczyński niech sobie odpowie lepiej kto doprowadził do ukrycia informacji o ko > neksjach narodowościowo-rodzinnych naszej First Lady. Gdyby te informacje były > znane przed wyborami na pewno jeszcze parę procent genetycznych antysemitów pop > arłoby prezesa. I to jest główna przyczyna jego klęski a nie brak eksploatacji > tematu smoleńskiego. Przeciez on tej samej nacji, więc o co siem rozchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Dokąd Polska będzie 20.12.10, 15:31 się zajmować urojeniami wariata? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Dokąd Polska będzie 20.12.10, 15:33 Dopóki media będą go traktować poważniej od wioskowego głupiego Jasia. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga.dapkunaite Re: Dokąd Polska będzie 20.12.10, 15:40 Nie masz racji, Makova, póki do ostatka nie zwariuje i kot się go wyrzeknie i oświadczy, że woli chodzić po śmietnikach, niż mieć takiego opiekuna. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro 0,00 C2H5OH już było podejrzane 20.12.10, 15:52 jasne że to nie on Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: 0,00 C2H5OH już było podejrzane 20.12.10, 15:59 Przypomina mi się czeski kawał o psie premiera Czech Milosza Zemana, który również słynął z przywiązania do małpek. Pies premiera Zemana znalazł w ogrodzie butelkę po wódce. -Nic już z tego nie rozumiem. Śmierdzi to jak mój pan, ale to nie on... Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Jego exkremencja prezes 20.12.10, 16:01 w calym swoim splendorze tanczy przed nami swoj szalenczy "marche funebre". Niech kontynuuje "smiercia labedzia i jedzie spoczac u boku " podroznika nieznanego" na Wawelu, ktorego pochowek wyludzil od Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: 0,00 C2H5OH już było podejrzane 20.12.10, 18:19 :))) Też mi to przemkło przez myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
vasilip Re: 0,00 C2H5OH już było podejrzane 21.12.10, 08:30 a może zimny lech na świeta? Odpowiedz Link Zgłoś
sdn Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 16:11 WIĘC JEDNAK PODMIENILI! Na pokład samolotu lecącego do Smoleńska, wsiadł człowiek "mały", kłótliwy, przeciętny , "zaściankowy" i ksenofobiczny, mierny polityk. Autor słów: "spieprzaj dziadu", "małpa w czerwonym", "ja panią załatwię", nieznający za to słów refrenu hymnu... Pośmiewisko nie tylko satyryków, ale całej Europy , z rekordowo niskim poparciem społecznym... W trumnie ze Smoleńska, przywieziono "wybitnego męża stanu", "patriotę", "bohatera narodowego", "ojca narodu", "największego Polaka", "równego królom", "męczennika"... Ja się pytam: kto podmienił zwłoki?! Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 16:32 Odpowiedź jest banalnie prosta. Ten kto najwięcej zyskał na katastrofie. Ten komu LK blokował start w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu na Powązki 20.12.10, 16:50 to jest pretekst aby przenieść na Powązki. Najpierw ekshumacja, a potem znaleźć pretekst, ze lepiej bedzie na Powązki. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Kaczuś wrócił w ruskiej trumnie 20.12.10, 17:15 W trakcie wystawy na katafalkach w pałacu przepakowano go do polskiej, identycznej z pozostałymi. Gdzieś na drugi, trzeci dzień. Gdyby ci durnie wtedy sprowadzili patologa, to wziąłby próbki DNA żeby im usunąć wątpliwości. Mam wrażenie, że Kaczor z nas i swego braciszka jaja sobie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
madznun Re: charakterystyczna blizna to po obrzezaniu? 20.12.10, 18:46 Od kiedy to obrzezują ręce? Odpowiedz Link Zgłoś
zenon154m Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 18:32 Dziwisz,Bronek i Donek.No może Donka wazelina Arabski. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Kogo kazal pochowac Kaczynski na Wawelu? 20.12.10, 18:39 Zenek nie pierdziel - poniedziałek a Ciebie jeszcze trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
zenon154m [...] 20.12.10, 18:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 uzurpator na Wawelu????? 20.12.10, 18:45 no trudno,nie ma wyjścia.ekshumacja i po problemie. a na poważnie-chyba pora żeby powołać już komisje psychiatryczną,która nas uwolni od chorych na zespół Macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pekey koniecznie ekshumować tego co na Wawelu ! 20.12.10, 19:16 ustalić kto zacz dostąpił tego zaszczytu, poszukać po innych grobach Leszka ( wszystkich ekshumować ! ) i wtedy ponownie pogrzebać z udziałem głow państw całego świata. hej ! "Nie ukrywam, że o ile rozpoznałem ciało świętej pamięci brata na lotnisku, i tu nie miałem wątpliwości, podałem zresztą charakterystyczne cechy, i one zostały potwierdzone, tzn. bliznę na ręce po ciężkim złamaniu ręki, o tyle, kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, tego nie rozpoznałem - powiedział Jarosław Kaczyński na konferencji prasowej. - To był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata - dodał." Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Czy Kaczynski oszukal Dziwisza? 20.12.10, 21:37 No i wszystkich uczestnikow pogrzebu na Wawelu? Oszukal takze inna rodzine,przeciez kazal pochowac kogos innego,czy to wszystko jest normalne i dlaczego do tego doszlo,a moze to obled,choroba Kaczynskiego? No i jak wytlumaczy to wszystko wlasnej matce? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy Kaczynski oszukal Dziwisza? 20.12.10, 21:49 Ale cyrk ;) ps. Matce? Kto wie, co się dzieje ze św. in spe Jadwigą? Ostatnio dziwna cisza zapadła. Odpowiedz Link Zgłoś
hejnalista pochowano fantoma ! 20.12.10, 22:11 teraz sekcja wykaże obcego i będzie miejsce dla klona. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Hiena cmentarna 20.12.10, 22:15 Mam tego dość i nie boję się użyć wobec Jarosława Kaczyńskiego najbardziej adekwatnego do jego zachowania określenia - ten typ to po prostu obrzydliwa hiena cmentarna. W normalnym świecie takie hieny skazane są na śmierć cywilną i egzystowanie poza nawiasem społeczeństwa, a wy mu tyle uwagi poświęcacie:( Święta za pasem i czas zająć się zupełnie innymi sprawami:) Odpowiedz Link Zgłoś
hejnalista przejrzałem Kaczyńskiego !!!!!!!!!!! 20.12.10, 22:16 Teraz powie że ciało ukryto w podziemiach pałacu Prezydenckiego i że tylko ON-Jarosław może je WYNIUCHAĆ ! Odpowiedz Link Zgłoś