Dodaj do ulubionych

Dlaczego Lepper wygra ?

17.04.04, 17:53
Można zobaczyć dzisiaj w TVN24 w programie "cały ten świat". Wystąpią w nim
publicyści reprezentujący nasze "elyty", czyli ICH. Ich probuszowska zgodność
poglądów sprawia, że od dawna mam wrażenie iż oglądam kosmitów mówiących po
polsku. Wrażenie obcości jest tak silne,że nie tylko na Leppera, ale na małpę
bym głosował, byle ktoś ICH pogonił.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kassandra Przeczytaj, to zrozumiesz IP: *.arcor-ip.net 17.04.04, 18:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=12043896
    • camille_pissarro Re: Dlaczego Lepper wygra ? 17.04.04, 18:51
      Ja rozumiem , że trzeba uparcie bronic swojej "mantry". Ale sa pewne granice,
      dla Ciebie to i wygrana np.S.Tymińskiego byłaby wskazana gdyby tylko wycofał
      naszych chłopców z Iraku, wszak umię czytac i nie mylę się ,według Twojej
      filozofii mogłaby byc to dowolnie ustalona partia , która obiecałaby wycofanie
      naszych wojsk z Iraku i ten jedyny punkt w programie takowej siły politycznej
      wystarczyłby aby zobyła ona większość w polskim parlamencie.No cóż na szczęście
      takich głosów nie jest zbyt dużo a jak pisałem w jednym z wczesniejszych
      post'ów tez sytuacja w Iraku jest dynamiczna i aktualnie Amerykanie juz szykuja
      aby zaangażować ONZ w sprawę Iraku ( ja wspominałem o NATO , a Ty temu
      zdecydowanie oponowałeś , ja w dalszym ciagu uważam , że NATO tez bedzie miało
      tam swoja misję ).My i tak na razie dzieki Bogu jak na taki liczny
      kontyngentmamy najmniejsze straty , w porównaniu z Amerykanami , Brytyjczykami,
      Włochami, Hiszpanami czy nawet Bułgarami.A jednak zadnemu z tych krajów ( za
      wyjatkiem Hiszpanii , z wiadomych względów ) nie przyszło do głowy aby
      rejterować z tej misji.A co do programu w TVN24 to uważam zupełnie inaczej niz
      Ty. To są ludzie , którzy zawodowo paraja się komentarzem politycznym.Czy np.
      komentowane przesłanie Osamy Bin Ladena do krajów europejskich było
      niestosowne ???Podaj konkretne przykłady błędnych argumentacji tego gremium, a
      nie rzucasz w eter bezpodstawne osądy.
      • stefan4 nie filozofia, tylko prosty rachunek, Kamilu 17.04.04, 20:59
        camille_pissarro:
        > według Twojej filozofii mogłaby byc to dowolnie ustalona partia , która
        > obiecałaby wycofanie naszych wojsk z Iraku i ten jedyny punkt w programie
        > takowej siły politycznej

Ale w tej chwili mamy do czynienia z inną sytuacją. Nie mówimy o ,,dowolnie
        ustalonej partii'' tylko o Samoobronie i Platformie Obywatelskiej. To one będą
        walczyć o nasze głosy.

Samoobrona ma nierealny PROGRAM GOSPODARCZY
        • Gość: matematyk 2+2 = 3. a może 5, zależy co wygodniej IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 21:12
          > Samoobrona ma nierealny PROGRAM GOSPODARCZY
          • stefan4 Re: 2+2 = 3. a może 5, zależy co wygodniej 17.04.04, 22:11
            Czy Ty jesteś NAPRAWDĘ matematykiem, czy tylko masz takiego nicka? Potrafisz z
            pamięci podać definicję pokryciową i ciągową zwartości i udowodnić, że w
            przestrzeniach metrycznych one wychodzą na jedno?

matematyk:
            > Platforma nie ma programu? Jak ktoś nie czytał, to oczywiście dla niego
            > programu "nie ma".

A Ty czytałeś? Wygląda na to, że jesteś jedynym takim człowiekiem na świecie,
            więc proszę Cię jak matematyk matematyka, nie bądź żyła, zdradź mi, skąd go wziąłeś.

- Stefan
        • camille_pissarro Re: nie filozofia, tylko prosty rachunek, Kamilu 17.04.04, 21:59
          OK, wymieniał poglądy z indrisem a on skonstatował , że głosowałby na "małpę "
          aby tylko ICH ( rozumiem obecne elity ) przegoniła.
          Byc może SO i PO a może jescze ktoś inny też sie dołączy - zobaczymy.
          Polaryzacja sceny politycznej zawsze jest widoczna , zwłaszcza gdy mamy zdo
          czynienia z sondażami.

Nie ustosunkuję sie do Twojej arytmetyki wyborczej bo można zaprezentować jej
          tyle ile jest preferencji wyborczych - jak bowiem zdefiniowałes warunki
          brzegowe aby przydzielać stosowne punkty.
          U mnie za całakształt w arytmetyce binarnej SO ma 0 a PO 1.
          Gdy słyszę rozmowę np z Zyta a Renatą , jest to dla mnie taka różnica jak np.
          utwór w wykonaniu np. Anity Baker czy Patricii Barber a np. Britney Spears (
          oczywista przy założeniu de gustibus non disputandum est )

Tak w Iraku sytuacja przybrała niekorzystny dla koalicjantów obrót.
          Amerykanie nie zrozumieli , że nie da sie po prostu przeflancować systemu
          demokratycznego na grunt gdzie obowiązują zupełnie inne wartości i standardy w
          życiu społecznym , w ogóle cywilizacyjnym. Chociaz mogliby spróbować zrobić z
          Irakiem z czymś na kształt Iranu za czasów Rezy Pahlaviego, czy Egiptem (
          oczywiście od czasów Anwara Sadata ). MOżna tez było spróbować,postąpić tak jak
          ostatnio z Libia ,która zeszła z drogi terroryzmu pod naciskiem opinii
          publicznej wiekszośći demokratycznych krajów ale także wymierzonych w nia
          sankcji ekonomicznych . W przypadku Iraku o to byłoby trudniej ponieważ nie
          mozna było zorganizowac jednolitego frontu ze względu na rozbiezne interesy
          ekonomiczne np. Niemców, Francuzów czy USA i U.K.
          Tak myśle , że ONZ zaangażuje sie bo nie ma wyjścia , w końcu to USA łożą
          niemałe kwoty na jej utrzymanie a w zamian maja indolencje urzędasów i
          obstrukcje w podejmowaniu wszelkich decyzji.Także i NATO , będzie miało swoja
          misje w Iraku i możemy o tym pogadac za pare miesięcy.
          To na razie tyle bo córka odgania mnie od kompa.
          • stefan4 Re: nie filozofia, tylko prosty rachunek, Kamilu 17.04.04, 22:33
            camille_pissarro:
            > Gdy słyszę rozmowę np z Zyta a Renatą , jest to dla mnie taka różnica jak np.
            > utwór w wykonaniu np. Anity Baker czy Patricii Barber a np. Britney Spears

A ja od pani Zyty Gilowskiej wolę dobrą książkę, bo w ogóle nie lubię słuchać
            polityków. Dlatego w moim formularzu ich oceny nie ma rubryki ,,miodoustność''.
            Ty natomiast podałeś ją jako JEDYNE kryterium, na podstawie którego wystawiłeś
            Platformie 1 a Samoobronie 0. Dla mnie to tak, jakbyś do produkcji mleka wybrał
            żyrafę zamiast krowy, bo ma ładne różki.

camille_pissarro:
            > Amerykanie nie zrozumieli , że nie da sie po prostu przeflancować systemu
            > demokratycznego na grunt gdzie obowiązują zupełnie inne wartości i standardy w
            > życiu społecznym , w ogóle cywilizacyjnym.

Pomimo, że od samego początku wkładali im to w głowy wszyscy z wyjątkiem takich
            psiaków jak Polska.

camille_pissarro:
            > Tak myśle , że ONZ zaangażuje sie bo nie ma wyjścia

Pewnie masz rację. Jak się menel spije, wparuje do czyjegoś mieszkania i je
            zdemoluje, to potem mieszkańcy robią remont a nie menel. Taki los. Ale jeśli
            tak się zdarzy, że menel w czasie robienia demolki wpadnie do muszli klozetowej
            i nie potrafi się z niej wydostać, to mieszkańcy nie mają powodu mu w tym
            pomagać. Trzeba za nim zamknąć klapę i niech sobie pływa w moczu, aż
            wytrzeźwieje.

camille_pissarro:
            > Także i NATO , będzie miało swoja misje w Iraku

A propos, może by tak rozwiązać tą organizację? Skoro nie potrafi nawet kiwnąć
            palcem, żeby powstrzymać jednego ze swoich członków przed bezsensowną wojną
            zaborczą, to chyba nie jest warta pieniędzy, które nas kosztuje. Co Ty na to?

- Stefan
            • camille_pissarro Re: nie filozofia, tylko prosty rachunek, Kamilu 17.04.04, 23:02
              WPodałem , że w mojej arytmetyce PO dostała za całokształ 1 a porównanie Zyty i
              Renaty miało tylko zobrazować przepaść pomiędzy kadrami PO a SO ( i nie chodzi
              tu jak dobrze wiesz o walory zewnetrzne obu pań , chociaz takowe tez sa
              przepastne )

Odnosnie Amerykanów , to nie mam tak jednoznacznych konotacji, staram sie
              zrozumieć ich drogę postepowania. Nie jestem ich bezkrytycznym apologetą ale
              nie mam aż tak jednoznacznie wrogich do nich zapędów..

Co do watku ONZ'owskiego , to co ta organizacja może posprzatać , jak ona sama
              z soba nie jest w stanie zrobic porządku....

NATO , strzał jak kula w płot - powtarzam po raz który, gdyby nie USA i NATO to
              na Bałkanach dalej byłby "melting pot " i nikt nie kiwnąłby palcem .....

• Gość: jack Re: nie filozofia, tylko prosty rachunek, Kamilu IP: *.proxy.aol.com 17.04.04, 23:24
          Przepraszam, ze wtrace sie do dyskusji.
          Wiemy, ze zyjemy w systemie funkcjonalnej patalogii.
          Korupcja i "szara strefa" jest NORMA POLSKA.
          Postawie wiec prowokacyjne pytanie o wybor wariantow jakie mamy?
          Wg. mnie istnieja tylko dwa warianty, ktore wszyscy przysli wyborcy powinni
          przemyslec i w zaleznosci od wyboru konsekwentnie realizowac.
          Wariant I:
          realizowac (bez najmniejszego sprzeciwu) z Niemcami i Francja
          tzw. neobismarckowski projekt integracji Europy, polegalacy na stworzeniu
          Europy jako jednolity organizm administracyjny, w ktorym wystepuje mechanizm
          prawno-urzedowy ograniczajacy max. swobody urzednika i polityka w subiektywnej
          interpretacji.
          Jesli ten wariant jest sluszny to nalezy oddac wladze TYLKO poslom, ktory ten
          wariant bez zmruzenia oka akceptuja.
          Plusem wariantu sa ewentualne przyszle bonusy z unii.
          Wada jego jest, ze ani taka integracja nie zostanie szybko
          (jesli wogole)osiagnieta, ani nie likwiduje w najblizszym czasie dzisiejszych
          zlodziejskich ukladow.

Wariant II
          Wariant negatywny – to rozwalenia calego systemu gangsterskich powiazan w
          Polsce i budowa nowego systemu.
          Jesli mozna uznac, ze ktos np. Lepper jest spoza ukladow i swoje polityczne a
          nie gospodarcze cele bedzie realizowal (bo ich nie ma nawet mozliwosci
          realizoawac)
          Zawsze bedzie demonizowanie takiego czlowieka w mediach polegajace na
          przypisywaniu mu rzeczy NIEMOZLIWYCH praktycznie do realizacji.
          Ukladow z EU zmienic nie mozne. Nie ma MOZLIWOSCI wyjscia z unii.
          Mozna byc TYLKO dla EU bardzo NIEWYGODNYM partnerem, a EU boi sie radykalow.
          Kazdy moze praktyczne rzadzic panstwem unijnym, jak kazdy moze rzadzic unia.
          Posiada ona caly arsenal srodkow prawnych, kontrolnych, norm, procesow
          decyzyjnych itd.
          Dlugoletni szef tego kabaretu pochodzil z panstwa 300-tysiecznego!
          Tzn. statystycznie w Polsce takich absztyfikantow mogloby byc ze 130.
          Tzn. w polityce zagranicznej i wewnetrznej gospodarczej nic sie nie zmieni
          Konstytucje polska moze zmienic tylko 2/3 sejmu, tak i tutaj brak wyraznego
          pola manewru.
          Jedyna rzecza co moze zmienic to wymiana dzisiejszych decydentow.
          I tu jest pies pogrzebany.

Realnie i logicznie myslac czlowieka takiego w Polsce nie ma, co jest powaznym
          minusem wariantu.
          (Ewentualnie z grubsza tylko Lepper kwalifikuje sie do grona kandydatow)

Jedna rzecza od polityka wymagana jest tylko UCZCIWOSC i osiagniecie przez
          niego poparcie wyborcow.
          Standartem dla polityka jest wyzsze wyksztalcenie, ale to nie warunek.
          Profesorowie i inni jajoglowi nadaja sie na doradcow, nigdy ich miejsce nie
          jest funkcja premiera, bo ten MUSI miec wladze z wyboru spoleczenstwa
          (przynajmniej sa to obowiazujace normy w panstwie demokratycznym na dzis).

Ja niestety NIE wierze w uczciwosc i obywatelska postawe istniejacych polskich
          partii politycznych i jej przywodcow.

Kazdy 3 wariant ustala istniejace dzis status quo.

Nie wycinajac korzeni aktualnych partii, bedziemy caly czas zyli w niejasnych
          gangsterskich ukladach w ktorych nie ma miejsca i mozliwosci na powstanie ani
          ruchow ani postaw obywatelskich.
          Mafijna sitwa bedzie coraz bardziej rozwijala administracje lokujac tam swoich
          poplecznikow i dalej bedzie postepowal demontaz panstwa.
          Czy sa INNE warianty?
          • camille_pissarro Re: nie filozofia, tylko prosty rachunek, Kamilu 18.04.04, 21:14
            Biorąc pod uwagę znamienny fakt , ze wejscie w struktury EU niczego nam
            lokalnie nie załatwi ani usprawni , optowałbym za wariantem aktualnie sie
            dokonującym plus kilka poprawek.Mianowicie wydaje mi sie, ze te 3 lata rządów
            postkomunistycznej formacji kosztowało społeczeństwo straty materialne w
            postaci przepraszam za wyrażenie " spieprzenia praktycznie wszystkiego" co było
            można - także w sferze ekonomicznej , w której nasz przywódca "quasimodo"
            chwali sie wzrostem 5% PKB , tyle tylko , ze nie rozumie do końca jakie warunki
            śa powodem tego wzrostu - stanowic może taka miekką dekomunizację.Tzn. po
            wyborach byłaby stosowna chwila aby odsunąc wszystkich
            tych "postkomunistycznych aparatczyków od władzy" , zrobic opcje zerową w
            słuzbach specjalnych , ABW ( trudno , będą na początku problemy z kadrami , ale
            Czesi tak postapili , i teraz nie maja takich chorych przypadków jakie miały
            miejsce u nas ) .To samo nalezałoby zrobic z dyspozycyjnym Wymiarem
            Sprawiedliwośći i w kilku innych instytucjach - vide publiczne srodki masowego
            przekazu TVP.Takie akcje na pewno przywróciłyby pewne zaufanie naszego
            społeczeństwa do poczynań władzy a wówczas byłby czas na tez ważne reformy,
            sanacje finansów państwa , słuzby zdrowia itd.
            Jaki by nie był nowy wariant powinien powyższe punkty reform zawuerac, a w w
            wyżej wymienionych kwestiach na Brukselę nie ma co liczyc , bo to jest
            sprzatanie naszego podwórka, a to Bruksele obchodzi tyle co zeszłoroczny snieg.

Pozdrawiam
          • camille_pissarro Re: nie filozofia, tylko prosty rachunek, Kamilu 19.04.04, 19:58
            Ponieważ sam wykluczyłeś explicite warianty I i II ( tak domnieman) - pozostaje
            wariant III.
            Nic nie mam przeciwko ustanowieniu aktualnego status quo przy kilku zmianach
            aktualnych warunków brzegowtch:

primo - miekka dekomunizacja - wykluczenie poprzez wybory SLD , PSL ze sceny
            politycznej, niech zawiazuje/ą sie nowe ugrupowania lewicowe

secundo - opcja zerowa w słuzbach specjalnych , ABW ,Woskowych Słuzbach
            Informacyjnych

tertio - to samo xo wyzej tylko w Wymiarze Sprawiedliwośći - zmiana reguł
            wchodzenia do "palestry" ( wydaje sie, ze to co proponuje tu PiS jest sensowne)

A dalej kolejne reformy :
            -sanacja finansów państwo
            - odbiurokratyzowanie ( kto słyszał aby prawie pół milionowaq armia urzędasów
            była potrzebna do ograniczania naszej wolności w kazdym względzie a w sensie
            ekonomicznym przede wszystkim
            - wypracowanie modus vivendi w kwesti słuzby zdrowia i oswiaty.

Być może to jest pobozny koncert życzeń, ale uważam gdyby na tym sie
            skoncentrowano ( małymi kroczkami ) w ciągu 15 lat niepodległosci , to dzis
            bylibusmy w innym miejscu - przy jednym wszakzę jeszcze załozeniu , że Ci ,
            których wybieralismy i wybieramy , mieliby na największym względzie dobro kraju
            i naszych obywateli. Zabrzmiało nieco patetycznie ale moze tego patosu w
            rozkrzyczanej i zatomizowanej rzeczywistosci trochę by sie prztdało.Takie jest
            moje skromne zdanie.
            • Gość: jack Re: nie filozofia, tylko prosty rachunek, Kamilu IP: *.proxy.aol.com 20.04.04, 19:41
              Zyczylbym sobie twojego takiego. Dlaczego?
              Najwyzszy organ „wybrancow narodu“ - Sejm kojarzy mi sie z Afryka:
              kilku kacykow ze swoimi czarownikami i wyjaca dzicz plemienna.
              Partie polityczne? Przejrzyj je:
              Sld to hydra z odrastajacymi lbami. Jedna zetniesz rodzi sie nowa z innym
              pyskiem w szatach nowej partii ale tej samej matki.
              I pojdzie znowu za nia wierzaca jej ciemnota... ci wiecznie skazani na
              oszukiwanie polscy sympatycy lewicy.
              Sld wiedzie w hipokryzji prym , bo to specjalisci w obludzie latami szkoleni
              tworcy zlodziejskich mafii. Jej historie teoretycznie Polacy powinni znac?
              Ale Kwach osiaga od lat popularnosc 70%.

Prawica przypomia sklocone plemiona murzynskie ze swoja stala murzynska
              hierarchia, dbajaca o swoje tylko rubieze.

W SO znalazlo swoje miejsce schronienia plugastwo:
              uchodzcy z innych plemion, plemienni "lazicy" i przede wszystkim partyjny
              komunistyczny "beton".
              Ale kto to robactwo wyhodowal?
              Kto je na salony wpuscil? Bo nie sa to ludzie przypadkowi.
              Cala SO to esencja i zarazem totalne oskarzenie wszystkich polskich partii,
              ktore malwersantow i zlodziei latami krylo, przesuwalo bezkarnie z jednego
              stanowiska na drugie, zapewnialo im ochrone przed prawem, pozwalalo na zmiane
              barw klubowych, (bo kazdy na kazdego mial haka).
              Ale tacy ludzie jak wytykana dzis holota SO, jest DZIS wiele jeszcze w kazdej
              partii i...konsekwencji w stosunku do nich sie nie wyciaga niektorych zas dalej
              promuje..

Zalozeniem podstawowym w realizacji Twojego III wariantu byloby wiec
              samooczyszczenie partii politycznych prawicy z robactwa.
              I logiczne polaczenie plemion prawicy i jej ucywilizowanie (wylaczajac LPR, bo
              to przypadek kliniczny trudny do zdefidowania).
              I to musi nastapic szybko. A na dzis zadne plemie nie ma planow na najblizsza
              przyszlosc.
              Zgadza sie, ze czesc spraw zaczynaja posuwac sie naprzod i TYLKO dzieki mediom
              i pod presja opinii publicznej.
              Ale nie ulegaja przebudowie wewnetrzne mechanizmy w samych partiach m.inn.
              eliminecji z b. dzialanosci osob wobec ktorych toczy sie postepowanie
              prokuratorskie.
              Wtedy z Twoim Planem czyli III wariantem mozna zaczynac.
              Teoria mowi, ze zaczac nalezaloby od stworzenia panstwa prawa redukcji
              administacji o polowe itd. Itd znaczy wszystko o czym piszesz..

Ale jest jeszcze zagubiony narod. Glupi, zdradzany i rozbity, (moze dlatego,
              ze nie ma wspolnego wroga?).
              I ten narod …merytorycznie do Twojego planu trzeba przekonac.
              A nie jest to proste jak kiedys, bo stracil wiare w politykow.

Ja mam w dalszym ciagu nadzieje, ze noz pojawi "44" z grupa logicznych ludzi,
              niekoniecznie na bialych koniach.
              Tylko SKAD?

Pozdrawiam
        • Gość: Hans Głupiutki jesteś Stefku niczym Indris... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 17:40
          Samoobrona ZAWSZE popierała interwencję w Iraku. Teraz udaje, że była przeciw.

Niektóre tłumoki jak Stefek i Indris mają gąbczasty mózg i nie pamiętają.
    • Gość: Sławny Dziennikarz Re: Dlaczego Lepper wygra ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 18:55
      Po pierwsze: nie wygra.

Po drugie: Panie Indris! Czy Pan naprawdę jest tak bezdennie głupi, czy tylko
      prowokuje?
      • Gość: Kassandra Niestety takze dlatego !!! IP: *.arcor-ip.net 17.04.04, 19:06

Charakterystyczna cecha arystokratow partyjnych jest calkowity
        brak odpowiedzialnosci za bledy popelnione na wysokich stanowiskach
        w panstwie.

Karuzela stanowisk , prywata, lewe interesy, powiazania ze swiatem
        przestepczym, calkowita bezkarnosc i tak dalej nie wroza nic dobrego
        na przyszlosc.

Pare tygodni zamieszania, ale za to jakie konto bankowe !!!

Kto by sie przejmowal czyms takim jak OJCZYZNA !
        Bo i po co. Najwazniejsza jest kasa, kasa, kasa, kasa.

Mniej wazne sa lewe PITY dla Urzedu Skarbowego,
        ktory i tak bedzie scigal innych.

No i sobie zyja paniska III Rzyczypospolitej

• Gość: stary byk Re: Dziecinna filozofia IP: *.imgw.pl 17.04.04, 21:34
      Na zlosc cioci odmroze sobie uszy!
    • andrew_eldtrich Re: Dlaczego Lepper wygra ? 17.04.04, 22:23
      Wolisz cholere od grypry?
      Dziwne podejscie.
      Ja mam to wszystko w dupie i wyjezdzam!!!
      A tak w ogole to jestem za monarchia oswiecona ;)
      • Gość: piessek Re: Dlaczego Lepper wygra ? IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 17.04.04, 23:06
        Ja też miewałem wszystko w d... i wyjeżdżałem na rok dwa, trzy, ale po coś wracałem. Może tylko po to aby znaleźć tysiące powodów do następnego wyjazdu?
        • Gość: gaucho Indris a małpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 20:14
          No właśnie czym się różni Indris od małpy z brzytwą.
    • antykagan To, ze jestes wyjatkowym debilem.. 20.04.04, 19:57
      indris napisał:

> Można zobaczyć dzisiaj w TVN24 w programie "cały ten świat". Wystąpią w nim
      > publicyści reprezentujący nasze "elyty", czyli ICH. Ich probuszowska zgodność
      > poglądów sprawia, że od dawna mam wrażenie iż oglądam kosmitów mówiących po
      > polsku. Wrażenie obcości jest tak silne,że nie tylko na Leppera, ale na małpę
      > bym głosował, byle ktoś ICH pogonił.

groteskowym kretynem, to bylaby sprawa twoja i twojej rodziny, o ile ja
      posiadasz. Ale ty jestes po prosstu zdrajca, kiedys napisales ze Ben Laden ma
      racje. A to swiadczy, ze jestes potencjalnym sojusznikiem terrorystow i to juz
      przestaje byc smieszne, tylko zaczyna byc straszne. A walke z teroryzmem nalezy
      rozpoczac od zniszczenia jegio zaplecza a potem dopiero likwidowac terrorystow.
      Dyskusje z toba powinno sie prowadzic w gabinecie psychiatrycznym, a raczej na
      salki sadowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka