Dodaj do ulubionych

Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO??

04.01.11, 12:21
Mam pytanie. Dlaczego tylu z Was ciągle popiera PO, przecież nie spełnili niemal żadnej swojej obietnicy, premier w żywe oczy co chwile okłamuje, w każdej dziedzinie gdzie nie spojrzeć coś się sypie, służba zdrowia pada, koleje padają, dróg budować się nie będzie, refoprmy KRUSu nie bedize, teraz buchnęli wszystkim kasę na emeryturę i to wszystko przy prawie 50% sondażowym poparciu ( czyli realnym koło 35% )

Dlatego wytłumaczcie mi, tylko logicznie, dlaczego ciągle chcecie głosowac na PO skoro oni absolutnie nic przez 3 lata rządów nie zrobili sensownego, żadnej reformy, a wiecznie tylko zapowiedzi jak będzie pięknie po czym po kilku miesiaćach wycofywanie się z nich.

Obserwuj wątek
    • kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 12:35
      Większość tutejszych popieraczy PO są jak te dzieci w piaskownicy mówiace na złosć mamie odmrożę sobie uszy. To wszystko strach przed Kaczyńskim. Dali sobie wmówić biedaczki, że rządy PiS-u to wszystko zło tej ziemi i ze strachu stawiaja krzyzyki przy PO.
      A jak zapytać dlaczego jeden z drugim boi sie tego PiS-u to standardowa odpowiedź bywa, ze podzielił Polaków na naszych i ZOMO, organizował marsze z pochodniami i zastrzelił Blidę.
      • hal9000 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 12:38
        A jak zapytać dlaczego jeden z drugim boi sie tego PiS-u to standardowa odpowiedź bywa, ze podzielił Polaków na naszych i ZOMO, organizował marsze z pochodniami i zastrzelił Blidę.

Dodaj do tego kondominium, oskarżenia o zdradę, farsę smoleńska, teatrzyk z krzyżem i ogólny obciach.

• kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 12:46
          Moim zdaniem ten ogólny obciach jest w tym wszystkim najwazniejszy...:D A o tym obciachu dowiedziałes sie od Mumio czy Neonówki?;)
          • hal9000 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 12:50
            A o tym obciachu dowiedziałes sie od Mumio czy Neonówki?;)

Oglądając Kaczyńskiego i jego przydupasów ;)
            • kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 12:55
              No to co było takiego obciachowego? Napisz. Za krótkie skarpetki Dorna i zniszczone buty Kaczyńskiego juz znam. Aha, zniszczone zeby też. Co dalej?
              • hal9000 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:10
                Co dalej?

Zastosowanie bombowców do ścinania lasów, Fotyga i Maciar z misja w USA...
                • kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:15
                  hal9000 napisał:

>
                  > Zastosowanie bombowców do ścinania lasów

Do poziomu dna pozostało ci jeszcze pare metrów mułu. Przebijaj się.

>, Fotyga i Maciar z misja w USA...

Co było obciachowego w tej misji? Kreacja Fotygi ci sie nie podobała czy moze fryZura Macierewicza?
                  • hal9000 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:27
                    Do poziomu dna pozostało ci jeszcze pare metrów mułu. Przebijaj się.

Powiedz to Kaczyńskiemu ;)
                    • kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:29
                      Sam mu powiedz jak masz ochotę. Co z tym obciachem? Zabrakło inwencji i gazetowych frazesów "młodemu, wykształconemu z wielkiego miasta"?:P
                      • hal9000 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:41
                        Co z tym obciachem? Zabrakło inwencji i gazetowych frazesów "młodemu, wykształconemu z wielkiego miasta"?:P

Podałem ci kilka przykładów, nie mam ochoty teraz robić dla ciebie całej listy. Zresztą jak nie czujesz obciachu w tym co robi Kaczyński, to dalsze wyliczanie nie ma sensu.

Ale najgorsze w PiS jest to, że zarzucają przeciwnikom politycznym zdradę, sprowadzają dyskusję do pomówień o wysługiwanie się np. Putinowi, nazywają Polskę kondominium. To negowanie wolnej Polski jest dla mnie wystarczające aby nazwać ich szubrawcami, którzy nie wahają się szczuć jednych Polaków na drugich aby dojść do władzy.
                        • kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:49
                          Szczucie PiS-u cie mierzi, ale juz szczucie PO jest takie swojskie, europejskie, bezobciachowe, co nie?
                          • hal9000 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 18:43
                            szczucie PO jest takie swojskie, europejskie, bezobciachowe, co nie?

Przykład?

• kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 22:32
                              Paliwo antypisowskie według Schetyny..... znasz?
                              • hal9000 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 23:21
                                Paliwo antypisowskie według Schetyny..... znasz?

Nie znałem, doczytałem. Jeżeli chodzi o mnie to - posługując się tym porównaniem - u mnie jest sporo tego paliwa - nie chcę aby w Polsce rządziła PiS. Może się tobie nie podobać takie określenie ale to zupełnie inny kaliber niż przekonywanie, że polityczni przeciwnicy są zdrajcami. To jest obliczone na destabilizację Polski i dojściu do władzy wykorzystując zamęt. To wystarczy aby nazwać PiS partią antypolską. Nie wyobrażam sobie głosowania na nich. NIGDY!
                                • kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 23:24
                                  hal9000 napisał:

> Nie wyobrażam sobie głosowania na nich. NIGDY!

Nigdy nie mów nigdy. Szymek w show, Kuba , Mumio albo KOn Polski, nie mówiąc juz o gazwybie czy innej polityce, ewentualnie wsi 24 wmówia ci, że PO jest be, a PiS cacy i zagłosujesz. Bo bezmyslne stworzenie jesteś.:)
                                  • kubala11 PS 04.01.11, 23:28
                                    Sorki, może niesprawiedliwie cie oceniam, ale motywacja głosowania na kogoś na złosc komuś nie trafia do mnie i mam takich ludzi za bezmyslnych tłuków. Wybacz.
                                    • hal9000 Re: PS 04.01.11, 23:34
                                      motywacja głosowania na kogoś na złosc komuś nie trafia do mnie i mam takich ludzi za bezmyslnych tłuków.

Na złość??? Po prostu na mniejsze zło, skoro nie ma ideału. Natomiast podobnie myślę o takich, którzy głosują na PiS.
          • hhannia Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 12:52
            ubala11 napisał:

> Moim zdaniem ten ogólny obciach jest w tym wszystkim najwazniejszy...:D A o tym
            > obciachu dowiedziałes sie od Mumio czy Neonówki?;)

A najgorsze w tym wszystkim, że głosowanie na PO jest pięc razy bardziej obciachowe, bo to tak jakby w konkursie na męża roku głosować na kogoś kto wiecznie nas zdradza i leje po gebie tylko dlatego że mąż sąsiadki podobno jest jeszcze gorszy
            • kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 12:58
              Tusk to wie, dlatego pozwala sobie na wszystko. Bedzie im tak długo pluł w gęby jak długo sobie pozwolą, albo zrobi błąd i jeszcze głebiej (oprócz OFE) siegnie im w kieszenie. Kredyty we frankach już ich biją po d.upach...;)
              • sclavus Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 14:17
                Nie udawaj głupka!
                Czy ktoś im każe brać kredyty we frankach??
                Ja rozumiem, że ostra zima to wina Tuska, ale żeby kredyty we frankach też?!?!
                • kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 14:22
                  Gostku, ja wierzę tezie gw czy wsi24, ze elektorat POwski to młodzi, wykształceni z wielkich miast, dlatego pisze o kredytach we frankach. Bo przeciez nie zacofany PiS-ior kupuje mieszkanie, bo przeciez jako gośc po podstawówce nie ma dobrze płatnej pracy, zeby go było na niego stać. Co innego wykształcony i madry elektorat jedynie słusznej PO. I dlatego uzyłem kredytu we frankach, bo przecież gdy brali te kredyty (rzady PiS-u) frank kosztował w granicach 2,2-2,3...:)
                  • wos9 Użyłeś kredytu we frankach, bo ci pasował do konce 04.01.11, 14:30
                    pcji.

kubala11 napisał:

> Gostku, ja wierzę tezie gw czy wsi24, ze elektorat POwski to młodzi, wykształceni z wielkich miast, dlatego pisze o kredytach we frankach. Bo przeciez nie zacofany PiS-ior kupuje mieszkanie, bo przeciez jako gośc po podstawówce nie ma dobrze płatnej pracy, zeby go było na niego stać. Co innego wykształcony i madry elektorat jedynie słusznej PO. I dlatego uzyłem kredytu we frankach, bo przecież gdy brali te kredyty (rzady PiS-u) frank kosztował w granicach 2,2-2,3...:)
                    • kubala11 Re: Użyłeś kredytu we frankach, bo ci pasował do 04.01.11, 14:32
                      Oczywiście. A to grzech?
                      • wos9 Re: Użyłeś kredytu we frankach, bo ci pasował do 04.01.11, 14:34
                        kubala11 napisał:

> Oczywiście. A to grzech?

Nic takiego nie napisałam.
                        • kubala11 Re: Użyłeś kredytu we frankach, bo ci pasował do 04.01.11, 14:37
                          Wiem, ale informowac mnie o tym, ze uzyłem jakiegoś argumentu bo mi pasował nie musiałaś. Sam to wiem.:D
                          • wos9 Re: Użyłeś kredytu we frankach, bo ci pasował do 04.01.11, 15:39
                            kubala11 napisał:

> Wiem, ale informowac mnie o tym, ze uzyłem jakiegoś argumentu bo mi pasował n
                            > ie musiałaś. Sam to wiem.:D

To dobrze, że wiesz.
                            • kubala11 Re: Użyłeś kredytu we frankach, bo ci pasował do 04.01.11, 16:18
                              wos9 napisała:

> To dobrze, że wiesz.

Ciesze sie, że Twoim zdaniem jest dobrze, ze wiem.:D
                              • wos9 Re: Użyłeś kredytu we frankach, bo ci pasował do 04.01.11, 18:27
                                kubala11 napisał:

> wos9 napisała:
                                >
                                >
                                > > To dobrze, że wiesz.
                                >
                                > Ciesze sie, że Twoim zdaniem jest dobrze, ze wiem.:D

Dobrze by było, gdybyś sobie uświadomił, że inni też mogą wiedzieć.
                                Czasem więcej, niż ty. Mnie pokory starcza na taką konstatację.
                                • kubala11 Re: Użyłeś kredytu we frankach, bo ci pasował do 04.01.11, 22:30
                                  wos9 napisała:

> Dobrze by było, gdybyś sobie uświadomił, że inni też mogą wiedzieć.

Cieszę sie, ze wiesz, ale smucę sie, iz mimo tego, że wiesz głosujesz na barachło...:P
                  • sclavus Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 14:34
                    Ach! Ach! Ach!
                    Dzięki ci, o wielki kubalo11, za tę prawdę!!!
                    Dotychczas głupi byłem bo nie przypuszczałem nawet, że cena franka zależy od rządu...
                    Aczkolwiek możesz rację mieć - gdyby tylko pisięta u władzy byly, to cena wszystkiego zależałaby od rządu!
                    • kubala11 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 14:37
                      sclavus napisał:

> Dotychczas głupi byłem

i dalej jesteś...:)
            • wariant_b Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 14:22
              hhannia napisała:
              > tak jakby w konkursie na męża roku głosować na kogoś kto wiecznie nas zdradza...

Kurcze blade - czemu ci ludzie sami podkładają się w dyskusji?
              Musiałaś użyć słowa "mąż"? Weź się najpierw zastanów, jak się to ma do rodziny
              prezesa, wszystkich żon Gosiewskiego i Dorna oraz słynnych dywagacji o alimentach.

Na PO głosujemy, bo Tusk nie wymyśli Krukównej Bubul i Farfałów do Telewizji,
              Rzecznika Sowińskiej, sędziny Bagińskiej, najlepsiejszych ministrów spraw zagranicznych, prezesów Skrzypka i Netzla. Nie będzie chronił immunitetem poselskim różnych Bestrych.
              Złodzieje kolejowi nie będą w jego imieniu uczyć nas moralności, a Kurscy prawdy.
              Ziobra nie będą typować kandydatów na przestępców według potrzeb społecznych
              a Godzille i jajcarze Kamińscy ich produkować. Europosłowie nie będą okupować
              listy najbardziej nieobecnych i nauczą się w końcu jakiegoś języka. RBN nie będzie
              się składał z Pani Ani, brata i jednego na jeżyka, znaczy w stylu militarnym i będzie się
              zbierał częściej niż raz na trzy lata. Nikt nie będzie się chował na Hel, żeby nie musieć
              podejmować decyzji, a podejmując je, będzie się kierował wiedzą i rozumem,
              a nie chęcią zrobienia komuś na złość. Doradcy nie będą musieli być głupsi
              od tych, którym doradzają, aby nie wpędzić ich w kompleksy. Każdy będzie mógł
              stać, tam gdzie stoi, a nie tam, gdzie mu wskażą miejsce wśród ZOMO.
              • sierzant_nowak Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 16:32
                > Na PO głosujemy, bo Tusk nie wymyśli Krukównej Bubul i Farfałów do Telewizji,
                > Rzecznika Sowińskiej, sędziny Bagińskiej, najlepsiejszych ministrów spraw zagra
                ...
                > Ziobra nie będą typować kandydatów na przestępców według potrzeb społecznych
                > a Godzille i jajcarze Kamińscy ich produkować. Europosłowie nie będą okupować
                > listy najbardziej nieobecnych i nauczą się w końcu jakiegoś języka. RBN nie będ
                > zie
                > się składał z Pani Ani, brata i jednego na jeżyka, znaczy w stylu militarnym i
                > będzie się
                > zbierał częściej niż raz na trzy lata. Nikt nie będzie się chował na Hel, żeby
                > nie musieć
                > podejmować decyzji, a podejmując je, będzie się kierował wiedzą i rozumem,
                > a nie chęcią zrobienia komuś na złość. Doradcy nie będą musieli być głupsi
                > od tych, którym doradzają, aby nie wpędzić ich w kompleksy. Każdy będzie mógł
                > stać, tam gdzie stoi, a nie tam, gdzie mu wskażą miejsce wśród ZOMO.

chapeau bas, lepiej tego wyrazić się nie dało...
      • sclavus Poczytaj... 04.01.11, 14:14
        dzisiejszego Krasnodębskiego a będziesz wiedział więcej...
        Znaczy, więcej tych powodów będziesz znał, dla których większość głosuje na Platformę.
        Coś mi mówi, że dla ciebie, czwartaRP, to spełnienie marzeń...
      • bogumilka Wykształciuchy: Dlaczego ciągle chcecie 04.01.11, 22:45
        .....
        Za samą pogardę PiSu dla zwyczajnych Polaków (wykształconych) wolę głosowac na PO.
        Ile powodów Ci potrzeba?
        • kubala11 Re: Wykształciuchy: Dlaczego ciągle chcecie 04.01.11, 23:07
          bogumilka napisała:

> .....
          > Za samą pogardę PiSu dla zwyczajnych Polaków (wykształconych) wolę głosowac na
          > PO.

A jestes w stanie dac jakis przykład? Na przykład wypowiedź Kaczyńskiego, bądź kogokolwiek z PiS-u, który wyraża sie pogardliwie o wykształconych Polakach?
    • hal9000 A na kogo głosować? Nie ma alternatywy. nt 04.01.11, 12:35
      • sclavus Re: A na kogo głosować? Nie ma alternatywy. nt 04.01.11, 14:18
        Warto by hhanii spytać ;) (siostra kkubbyy?)
        • wos9 Re: A na kogo głosować? Nie ma alternatywy. nt 04.01.11, 14:36
          sclavus napisał:

> Warto by hhanii spytać ;) (siostra kkubbyy?)

Po co? Sclavi. Wiesz, że nie jestem fanką PO i Tuska, ale nigdy nie zagłosuję na PISbolszewików.
          • sclavus Re: A na kogo głosować? Nie ma alternatywy. nt 04.01.11, 14:44
            Powiem więcej: nie jestem fanem żadnej partii...
            A przy okazji: na szczęście, nie mogę głosować... co nie znaczy jednak, że to co się w kraju dzieje, jest mi obojętne :)
            • wos9 Re: A na kogo głosować? Nie ma alternatywy. nt 04.01.11, 15:52
              sclavus napisał:

> Powiem więcej: nie jestem fanem żadnej partii...
              > A przy okazji: na szczęście, nie mogę głosować... co nie znaczy jednak, że to c
              > o się w kraju dzieje, jest mi obojętne :)

Ja też nie jestem fanką żadnej partii. W każdym razie nie bezwzględną. A ponieważ to, co się dzieje w kraju nie jest mi obojętne, muszę głosować, by do władzy nie dorwali się ludzie kompelnie nieodpowiedzialni.
    • cookies9 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 12:37
      bo nie ma nic lepszego:-)
    • mariner4 Bo wszystko,tylko nie PiS! 04.01.11, 12:43
      A potem się zobaczy.
      M.
      • wos9 Re: Bo wszystko,tylko nie PiS! 04.01.11, 14:03
        mariner4 napisał:

> A potem się zobaczy.
        > M.

Masz rację. Nawet jeśli Jarek odejdzie ze sceny - jego następca będzie jeszcze gorszy. Dłuuugo czekają...
    • czat_elnik Teraz nie ma na kogo głosować. 04.01.11, 12:44
      Kaczyński wycofał się z walki o władzę, Poza tym nie ma zdolności koalicyjnych, lewica dalej żere się między sobą, PSL to typowe hieny, ups... kanapowce. Pierwsi, którzy opuszczą ten burdel i zorganizują się, mają szansę... Ale to piosenka przyszłości.
      • hhannia Re: Teraz nie ma na kogo głosować. 04.01.11, 12:47
        Ale w Polsce oprócz tego jest co najmniej kilka partii. Naprawdę trzeba się zamykać w kręgu tylko tych które są w Sejmie??
        • m.c.hrabia Re: Teraz nie ma na kogo głosować. 04.01.11, 12:50
          hhannia napisała:

> Ale w Polsce oprócz tego jest co najmniej kilka partii. Naprawdę trzeba się zam
          > ykać w kręgu tylko tych które są w Sejmie??
          no jest
          samoobrona,jest lpr i Jurek coś tam ma
          i co z tego.
        • mariner4 Gdyby jakimś cudem wygrał PiS, to 04.01.11, 12:50
          samodzielnego rządu nie stworzy. A koalicja? Z kim?
          Inna partia nie ma szans, póki "wielcy" nie rozstrzygną tej wojny między sobą.
          Bez tego o większych przetasowaniach sceny politycznej nie będzie.
          M.
          • wos9 Re: Gdyby jakimś cudem wygrał PiS, to 04.01.11, 14:10
            mariner4 napisał:

> samodzielnego rządu nie stworzy. A koalicja? Z kim?
            > Inna partia nie ma szans, póki "wielcy" nie rozstrzygną tej wojny między sobą.
            > Bez tego o większych przetasowaniach sceny politycznej nie będzie.
            > M.

Nawet obrotowy PSL może nie zdobyć wystarczającej liczby mandatów. Nie sądzę, by ktokolwiek poza "pawlakami" dla chwilowego żłobu chciał się stać przystawką.
            A czy "kluzikom" uda się wejść do parlamentu????
    • mondrala-z-po one z tej samej grupy etnicznej,zew krwi to jest.. 04.01.11, 12:45

• psiogon Re: A kto tak twierdzi ? 04.01.11, 12:49
        Opierasz swoją diagnozę preferencji wyborczych na sondażach. Jedyną racjonalną metodą sprawdzenia kto jak głosuje, jest przeprowadzenie prawdziwych wyborów. Do sondaży i pogody ma zaufanie tylko młody !.
        • m.c.hrabia Re: A kto tak twierdzi ? 04.01.11, 12:51
          w 2010 dwa razy wybieraliśmy.
    • dupetek Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 12:54
      Idź jeść robaki, bo tak jeszcze będzie w wyborach parlamentarnych:))
    • remez2 Ja na przykład nie chcę ale 04.01.11, 12:55
      niestety będę zmuszony wybrać mniejsze zło. Mimo wszystko mniejsze od PiS.
      -------------
      • kolor poniewaz PIS 04.01.11, 12:58
        probowal mnie ordynarnie, po chamsku i bolszewicku okrasc rekami towarzysza Jasinskiego.

I dlatego uwazam ze PIS to zwykla czerwona bolszewicka i zlodziejska holota.
        • kubala11 Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:04
          kolor napisał:

> probowal...

Musieli przyjść dopiero fachowcy z PO żeby nie próbować a robić... Ale oni są dobrzy bo nie nazywają sie PiS i Kaczyński, co nie?
          Co też te gazetowowyborcze media zrobiły w tych zakutych łbach....:(
          • kolor Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:10
            Nie zakuty lbie.

Trzeba bylo postraszyc towarzysza Jasinskiego Sadem Europejskim, i dopiero ten komuch odstapil od swoich poronionych komunistycznych pomyslow rodem z epoki Bieruta. i dlatego uwazam ze PIS to zwykla czerwona zlodziejska holota.
            • kubala11 Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:16
              No popatrz głąbie, odstąpił. A twoi fachowcy nie odstapili tylko kradną ciebie (ale i mnie przez ciebie) ile wlezie.:(
              • kolor Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:21
                kubala11 napisał:

> No popatrz głąbie, odstąpił. A twoi fachowcy nie odstapili tylko kradną ciebie
                > (ale i mnie przez ciebie) ile wlezie.:(

Tak, glabie, odstapil dopiero po zagrozeniu Sadem w Strasburgu.

Ale to ze za nic mial przepisy kodeksu sp. handlowych, kodexu cywilnego i Konstytucji RP to ci jakos nie przeszkadza.

I dlatego uwazam ze PIS to zwykla zlodziejska czerwona holota o korzeniach stalinwsko-bierutowskich.

Swoja droga dziwne ze tak zawziecie bronisz tego PZPRowskiego apartczyka.
                • kubala11 Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:27
                  Nie bronie, wskazuje ci tylko, ze popierasz (z głupoty oczywiście) ludzi dymajacych cię niemiłosiernie. A dlatego, że takich jak ty głupców jest dostatecznie duzo dymaja tez mnie.
                  • kolor Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:30
                    kubala11 napisał:

> Nie bronie, wskazuje ci tylko, ze popierasz (z głupoty oczywiście) ludzi dymaja
                    > cych cię niemiłosiernie. A dlatego, że takich jak ty głupców jest dostatecznie
                    > duzo dymaja tez mnie.

Moze ciebie dymaja. Mnie nie.

Mnie probowal okrasc komunistyczny aparatczyk PZPR, obecnie w PIS, towarzysz Jasinski.

• kubala11 Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:32
                      Skoro nie mieszkasz w Polsce to cie nie dymają.
                      • kolor Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:35
                        kubala11 napisał:

> Skoro nie mieszkasz w Polsce to cie nie dymają.
                        Mieszkam w Polsce ale nikt mnie nie dyma.
                        Wam w PISie wszystko z dymaniem sie kojarzy.
                        • kubala11 Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:41
                          kolor napisał:

> Mieszkam w Polsce ale nikt mnie nie dyma.

Czyli obowiązuje cie powiedzonko "pluj swini w oczy a ona powie, ze deszcz pada".
                          • kolor Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:44
                            kubala11 napisał:

> kolor napisał:
                            >
                            >
                            > > Mieszkam w Polsce ale nikt mnie nie dyma.
                            >
                            >
                            > Czyli obowiązuje cie powiedzonko "pluj swini w oczy a ona powie, ze deszcz pada
                            > ".
                            >
                            >
                            Nie przypisuj mi zachowania przecietnego czlona PIS.
                            • kubala11 Re: poniewaz PIS 04.01.11, 13:51
                              Nie przypisuje, po prostu twoje zasady takie własnie są. Tyle, bo .... www.youtube.com/watch?v=nnLYaSfo7n0
                              • sclavus Re: poniewaz PIS 04.01.11, 14:25
                                No to czas na przykłady - wylicz, jak cię wydymali ile wlazło :(
                  • wos9 Korzystanie z demokracji nazywasz głupotą. Ja nie 04.01.11, 14:23
                    jestem fanką Tuska i PO i w wyborach parlamentarnych nie będę na PO głosowała.
                    Ale przenigdy nie zagłosuję na bolszewików z PiS i dlatego w pełni świadomie zagłosowałam na prezydenta Komorowskiego, bo nieszczęściem dla mnie (o innych się nie wypowiadam), byłaby prezydentura JarKacza.

kubala11 napisał:

> Nie bronie, wskazuje ci tylko, ze popierasz (z głupoty oczywiście) ludzi dymaja
                    > cych cię niemiłosiernie. A dlatego, że takich jak ty głupców jest dostatecznie
                    > duzo dymaja tez mnie.
              • sclavus Re: poniewaz PIS 04.01.11, 14:23
                ciekawym, ile ci wlazło?
                :|
      • hhannia Re: Ja na przykład nie chcę ale 04.01.11, 13:02
        remez2 napisał:

> niestety będę zmuszony wybrać mniejsze zło. Mimo wszystko mniejsze od PiS.

A potrafisz wymienić jakieś większe różnice między PO i PiSem, poza tym ze w PO nie ma Jarka i że jak Po robi to samo co Pis to media to inaczej rpzedstawiają.

Przeciez to jeden **** czy PO czy PiS. Naprawde nie dostrzegacie poza tymi partiami innego wyboru??
        • kontestatorbg Re: Ja na przykład nie chcę ale 04.01.11, 13:10
          O czym Wy chcecie rozmawiać z wyborcami PO. Przeciez to jak grochem o ścianę, a na wszystko jedna odpowiedź

"Tusk nasrał mi na stół, ale to nie Jarek"
          "Tusk okradł mnie z pieniędzy, ale to nie Jarek"
          "Tusk za chwile zlikwiduje pół Polski, ale to nie Jarek"

Jak schizofrenicy
          • kolor Re: Ja na przykład nie chcę ale 04.01.11, 13:12
            kontestatorbg napisał:

> O czym Wy chcecie rozmawiać z wyborcami PO. Przeciez to jak grochem o ścianę, a
            > na wszystko jedna odpowiedź
            >
            > "Tusk nasrał mi na stół, ale to nie Jarek"
            > "Tusk okradł mnie z pieniędzy, ale to nie Jarek"
            > "Tusk za chwile zlikwiduje pół Polski, ale to nie Jarek"
            >
            > Jak schizofrenicy

Jak na razie to towarzysz Jasinski probowal mnie bezczelnie okrasc.
            • kontestatorbg Re: Ja na przykład nie chcę ale 04.01.11, 13:19
              > Jak na razie to towarzysz Jasinski probowal mnie bezczelnie okrasc.

JAsiński próbował, a Tusk z Rostowskim robią to cały czas.

A poza tym:
              * Sojusz Lewicy Demokratycznej ( SLD)
              * Unia Pracy (UP)
              # Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL)
              # Klub Poselski Polska jest Najważniejsza (PjN)
              # Socjaldemokracja Polska (SDPL)
              # Stronnictwo Demokratyczne (SD)
              * Chrześcijańska Demokracja III Rzeczypospolitej Polskiej (ChDRP)
              * Demokratyczna Partia Lewicy (DPL)
              * Inicjatywa Rzeczypospolitej Polskiej (IRP)
              * Komunistyczna Partia Polski (KPP)
              * Konfederacja Polski Niepodległej (KPN)
              * Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR)
              * Libertas Polska (Libertas)
              * Liga Polskich Rodzin (LPR)
              * Narodowe Odrodzenie Polski (NOP)
              * Narodowy Kongres Polski (NKP)
              * Nowa Lewica (NL)
              * Obrona Narodu Polskiego (ONP)
              * Organizacja Narodu Polskiego - Liga Polska (ONP-LP)
              * Partia Demokratyczna – demokraci.pl (PD)
              * Partia Kobiet (PK)
              * Partia Regionów (PR, Regiony)
              * Partia Zielonych (PZ)
              * Polska Lewica (PL)
              * Polska Partia Narodowa (PPN)
              * Polska Partia Pracy – Sierpień 80 (PPP)
              * Polska Partia Socjalistyczna (PPS)
              * Polska Racja Stanu (PRS)
              * Polska Wspólnota Narodowa (PWN)
              * Polski Ruch Monarchistyczny (PRM)
              * Porozumienie Polskie (PP)
              * Prawica Rzeczypospolitej (PR, Prawica)
              * Przymierze dla Polski (PdP)
              * RACJA Polskiej Lewicy (RACJA PL)
              * Ruch Odrodzenia Gospodarczego im. Edwarda Gierka (ROG)
              * Samoobrona Patriotyczna (Samoobrona P)
              * Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej (Samoobrona RP)
              * Stronnictwo Konserwatywno-Ludowe (SKL)
              * Stronnictwo Ludowe "Ojcowizna" (SL "Ojcowizna")
              * Stronnictwo Narodowe (SN)
              * Stronnictwo "Piast" (S "Piast")
              * Stronnictwo Pracy (SP)
              * Unia Lewicy III RP (UL)
              * Unia Polityki Realnej (UPR)
              * Unia Polskich Ugrupowań Monarchistycznych (UPUM)
              * Wolność i Praworządność (WiP)
              * Zieloni 2004 (Zieloni)
              * Zjednoczenie Chrześcijańsko-Narodowe (ZChN)
              * Związek Słowiański (ZS)
              * Chrześcijańska Inicjatywa Społeczna (ChIS)
              * Elektorat
              * Europa Wolnych Ojczyzn – Partia Polska (EWO-PP)
              * Forum Ogólnospołeczne Rzeczypospolitej Polskiej (FORP)
              * Forum Samorządowe (FS)
              * Jedność Rzemieślniczo-Kupiecka (JRz-K)
              * Lepsza Polska (LP)
              * Liga Obrony Suwerenności (LOS)
              * Partia Postępu Antyklerykalna Polska (PPAP)
              * Partia Zielonych Rzeczypospolitej Polskiej (PZ RP)
              * Polska Partia Ekologiczna (PPE)
              * Polska Partia Internetowa (PPI)
              * Polska Patriotyczna (Polska P)
              * Polska Socjalistyczna Partia Robotnicza (PSPR)
              * Polski Ruch Uwłaszczeniowy (PRU)
              * Polskie Forum Osób Niepełnosprawnych i Specjalnej Troski (PFONiST)
              * Polskie Porozumienie Przedsiębiorczości i Pracy (PPPiP)
              * Porozumienie Pokoleń (PPok)
              * Przymierze Ludowo-Narodowe (PLN)
              * Przymierze Narodu Polskiego (PNP)
              * Stronnictwo Ludowe "Piast" (SL "Piast")
              * Stronnictwo Narodowe im. Dmowskiego Romana (SND)
              * Stronnictwo "Odrodzenie Rzeczypospolitej" (S "OR")
              * Sztandar Matki Boskiej Licheńskiej Bolesnej Królowej Polski (SMBLBKP)
              * Związek Weteranów Wojny (ZWW)

Tyle jest innych zarejestrowanych w Polsce partii. Nie da się zagłosować na inną choćby tylko po to zeby tych dwóch raz na zawsze przestały decydować o polskiej rzeczywistości??
              • wos9 A ile z nich startuje w wyborach?Ile ma choć CIEŃ 04.01.11, 15:11
                szansy, by się do parlamentu dostać. Nie zapomnij o pieniądzach koniecznych do skutecznej kampanii.
                I wejścia do parlamentu!
                Poza pawlakowym PSL-em, oczywiście.

kontestatorbg napisał:

Tyle jest innych zarejestrowanych w Polsce partii. Nie da się zagłosować na inną choćby tylko po to zeby tych dwóch raz na zawsze przestały decydować o polskiej rzeczywistości??
          • sclavus Re: Ja na przykład nie chcę ale 04.01.11, 14:27
            Ty też za JKM???
        • remez2 Re: Ja na przykład nie chcę ale 04.01.11, 13:52
          > A potrafisz wymienić jakieś większe różnice między PO i PiSem, poza tym ze w PO
          > nie ma Jarka i że jak Po robi to samo co Pis to media to inaczej rpzedstawiają
          Jedną, podstawową. Faceci z literkami na plecach, nie składają wizyt o 6:00, sterowani przez premiera i ministra, o ironio, sprawiedliwości.
          > Przeciez to jeden **** czy PO czy PiS. Naprawde nie dostrzegacie poza tymi part
          > iami innego wyboru??
          Dostrzegam ale jeszcze nie ma szans na odsunięcie od władzy POPiS.
          --------
    • marchefka9 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:16
      Nie ma alternatywy dla PO. Alternatywą jest Kaczor. Tak więc nie ma alternatywy.
      • kontestatorbg Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:21
        marchefka9 napisała:

> Nie ma alternatywy dla PO.

Alternatywy w czym?? W opowiadaniu bajek??
        • x2468 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 14:16
          "Lepiej z madrym zgubic niz z durniem znalezc"
          I to jest oczywista oczywistosc.
        • wos9 A KTO bajek NIE opowiada? Prominentny na forum 04.01.11, 15:59
          Haen twierdzi, że Palikot. Na kogo ty stawiasz?

kontestatorbg napisał:

> marchefka9 napisała:
          >
          > > Nie ma alternatywy dla PO.
          >
          > Alternatywy w czym?? W opowiadaniu bajek??
    • agnostic5 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:25
      Strach przed Kaczyńskim to najważniejsze. Strach przed inwigilacją, chociaż PO robi dokładnie to samo, ale po cichu.
      Poza tym Kaczyński poobsadzał wszystkie stołki swoimi ludźmi, PO robi to po cichu.
      No i nie udawajmy - popieranie finansowe Kościoła i Rydzyk.
      Na Węgrzech trwa teraz budowa IV RP, więc mniej więcej widać, co chciał zrobić Kaczyński w PL, ale był mniej skuteczny.
      PiS robił dużo szumu wokół aresztowań, zatrzymań. Wyglądało to jakby wprowadzali państwo policyjne i się ludzie przestraszyli.
      PO robi szum medialny, ale pozytywny - love, peace itd. i to się ludziom podoba. Poza tym nie robi zbyt wiele, ale jednak trochę ruszyli z budową dróg. Kiepsko, za mało, ale jednak.
    • wilk_z_wolfow Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 13:54
      hhannia napisała:

> Mam pytanie. Dlaczego tylu z Was ciągle popiera PO, przecież nie spełnili niema
      > l żadnej swojej obietnicy, premier w żywe oczy co chwile okłamuje, w każdej dzi
      > edzinie gdzie nie spojrzeć coś się sypie, służba zdrowia pada, koleje padają, d
      > róg budować się nie będzie, refoprmy KRUSu nie bedize, teraz buchnęli wszystkim
      > kasę na emeryturę i to wszystko przy prawie 50% sondażowym poparciu ( czyli re
      > alnym koło 35% )
      >
      > Dlatego wytłumaczcie mi, tylko logicznie, dlaczego ciągle chcecie głosowac na P
      > O skoro oni absolutnie nic przez 3 lata rządów nie zrobili sensownego, żadnej r
      > eformy, a wiecznie tylko zapowiedzi jak będzie pięknie po czym po kilku miesiać
      > ach wycofywanie się z nich.

fama glosi , ze w PSL i PO jest najmniej Zydow .
      PiS to ponoc ostoja Mossad'u .
      Nie wiem ile w tym prawdy , ale ja i tak nie oddam glosu na zadna partie trzymajaca
      z KK a tych jest kilka miedzy innymi PiS , PO , SLD i PSL .
      Wole oddac glos na Palikota .

• warka_strong Ja nie chcę i nie głosuję na PO! 04.01.11, 13:55
      Nie głosuje też na PiS i PSL...
      • katoleek Re: Ja nie chcę i nie głosuję na PO! 04.01.11, 14:07
        A ja głosuję na partię Korwina bo tylko wprowadzenie w Polsce prawdziwego liberalizmu może uratowac ten kraj z czerwonej zarazy PO PiSowsko SLDowskiej
        • kolor Re: Ja nie chcę i nie głosuję na PO! 04.01.11, 14:12
          ON chce tramwaje likwidowac a ja je lubie.
    • etta2 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 14:28
      Bo nie cierpię kłamców i oszustów, a takimi są komuniści z LSD i PiS.
    • zapijaczony_ryj Bo alternatywą jest partia, która głownie zajmuje 04.01.11, 14:29
      się swoim prezesem specjalnej troski. Partia, której najważniejszym zadaniem jest zajmowanie się chorym człowiekiem i przerabianie mu co rusz wizerunku na inny niz jest w celu okłamania narodu!
      • x2468 Re: Bo alternatywą jest partia, która głownie zaj 04.01.11, 14:47
        Rydzyk wlasnie wczoraj mial sie stawic w torunskim sadzie.Geotermia chyba zdechla.Budowa swiatyni opacznosci wstrzymana z braku fundusz.A wiec nie to samo co sld i pis.
        Za rzadow bolszewickiego pis i sld oba koscioly mialy sie dobrze.PIeniedzy nigdy wczesniej im nie brakowalo.Za rzadow PO nie zakowa sie w kajdany urzednika Wasacza i nnie powoduje smierci kogos takiego jak sp P.Blida.Nie wsadza sie ludzi do "aresztow wydobywczych" Rozmawia sie z sasiadami i zadnego posla PO nie ma w grupie palamentarnnej PE dazacej do odebrania Polsce funduszow.Buduje sie autostrady i drogipisi rzad wybudowal 4km i zdolal jedynie uniewaznic przetargi.Nie zamyka sie pomowionych przez konkurentow lekarzy,nie likwiduje sie szpitali ktora dokonuja przeszczepow.Nie zawlaszcze sie w jedna noc radia i tv.Mozna jeszcze godzine tak wymieniac roznce pomiedzy PO i piss.
    • sclavus Skoro... 04.01.11, 14:40
      tak pięknie spróbowałaś obrzydzić to PO, to może zasugeruj coś w zamian - tak by pasowało do założycielskiego posta.... W przeciwnym wypadku, będzie to zwykłe oplucie... w kolorowym papierku podane...
      Aaaaa?
      • hhannia Re: Skoro... 04.01.11, 15:17
        sclavus napisał:

> tak pięknie spróbowałaś obrzydzić to PO, to może zasugeruj coś w zamian - tak b
        > y pasowało do założycielskiego posta.... W przeciwnym wypadku, będzie to zwykłe
        > oplucie... w kolorowym papierku podane...
        > Aaaaa?

Oczywiście, zę można zaproponować coś w zamian. Chociaż mojej wymarzonej partii jeszcze nie ma bo ja ciagle licze na to ze JAn Rokita nie wytrzyma za długo poza polityką wróci i stworzy naprawdę sensowną konserwatywną poglądowo i liberalną gospodarczo partię. A w chwili obecnej z dostępnych partii najbliżej mi chyba do PJNu - chociaz skaza w postaci wieloletniego tłumaczenia że Jarek jest fajny jest mocno odpychająca, zastanawiałam się tez nad głosowaniem nad Korwinem ale jego poglady choć ciekawe są w Polsce chyba nie do zrealizowania jeszcze przez kilka pokoleń.
        • sclavus Re: Skoro... 04.01.11, 15:24
          ... tak właśnie myślałem: JKM...
          Bardzo się cieszę, że jego pomysły nigdy nie będą zrealizowane - gdyby, to, to byłaby dopiero katastrofa... o wiele gorsza od czwartejRP :)
        • mariner4 Rokita po kompromitacji w samolocie Lufthansy 04.01.11, 16:41
          i wyczynach żony jest skończony.
          Jak on nie potrafi rozmawiać ze stewardesą, to jak ma rozmawiać z obywatelami?
          Jest to zresztą pewien przyczynek do katastrofy smoleńskiej. Pokazuje jak politycy traktują załogi samolotów. Tylko Rokitę wykopano z samolotu, a Kaczor swój zwyczajnie rozwalił.
          M.
        • sierzant_nowak Re: Skoro... 04.01.11, 16:49
          > za polityką wróci i stworzy naprawdę sensowną konserwatywną poglądowo i libera
          > lną gospodarczo partię.

nieeeeeeeeeeemcy mnieeeeeee bija ma byc Nowa Nadzieja Polskiej Polityki? No prosze Cie... Nie mowiac o tym, ze zona go skompromitowala po calosci...

A co do opcji politycznej - ja czekam na drugi odlam: partie liberalno-liberalna, ktorej zalazki to Ruch Palikota. Mam dosc chodzenia wszystkich na pasku czarnej mafii, miliardow z mojej kieszeni placonych na szerzenie zabobonow i indoktrynacje dzieci od przedszkoli...
    • crotalus1 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 15:23
      Bo gdyby nie ten rząd byśmy byli dużo bardziej zadłużeni niż teraz. Nikt nie pamięta jak na początku kryzysu PiS i SLD gardłowali, żeby nas jeszcze bardziej zadłużyć. Poza tym inni nadal pieprzą bzdury. Raz krzyczą, że zadłużenie, a potem jak przychodzi co do czego to mundurówki nie, wydłużenie wieku emerytalnego nie itd. Jeszcze tylko SLD (wyjąwszy głupawego Grzesia) jakoś potrafi czasem przygryźć wargi i wyrazić jakieś stanowisko, nawet zagłosować - pomostówki.
    • behemot17-13 wierz mi, 04.01.11, 16:15
      że gdyby PIS i jego chory z nienawiści wódz zniknęli z polityki, to być może wielu głosujących na PO pewnie zmieniłoby swoje sympatie. czego Ty nie pojmujesz. czy aż tak trudno zrozumieć że ludzie po prostu boją się ponownego dojścia do władzy Kaczyńskiego. jeśli widzą i słyszą Jarusia, który zachowuje się jak cham, zawistnik, a często jak człowiek z objawami choroby umysłowej(i tutaj wpisz sobie jego dziwaczne wypowiedzi oraz zachowania:...........),to dla wielu ludzi głosowanie na PO jest jedyną na ten czas obroną przed PIS i Kaczyńskim. największym problemem dla Polski jest ten polityczny pat. PO jako tama dla PIS-u, a nie jako rządząca partia której można ew. pokazać czerwoną kartkę. jeśli pozostawisz na boisku PIS i Kaczyńskiego, to nie tylko nic nie ugrasz dla Polski(dwa lata rządów PIS-Samoobrona-LPR tego dowiodły), ale i zrobisz cyrk nieustającej żałoby po. dopóki na politycznej scenie będą takie indywidua jak Brudzińskie, Kempy, Jakubiakowe, czy Ziobry z Kurskimi będę głosował na PO i nie ma zmiłuj się. chyba że wymyślisz kogoś innego, tylko nie mów mi o Ruchu Palikota, Polska Najważniejsza czy PSL. SLD mimo pozornych kroków, dalej drepcze w miejscu, zadowoliło się sukcesem Napieralskiego w wyborach i wyczekuje, zamiast spróbować wykorzystać sprzyjający moment by pójść w górę.
      • horpyna4 Re: wierz mi, 04.01.11, 16:31
        Przecież większość głosujących na PO wcale nie jest sympatykami tej partii. Po prostu starają się wybrać jak najrozsądniej. Nawet jeżeli miałoby to być tylko "najmniejsze zło".

A co do tak zwanych obiecanek, to mnie Tusk nic nie obiecywał, więc nie mam powodu być rozczarowana. Powiedzenie, że "Polska zasługuje na cud" nie jest przecież równoznaczne z obietnicą cudu. Ale tak już jest, że niektórym trudno wychodzi rozumienie słowa nie tylko pisanego, ale i mówionego...
        • wos9 Re: wierz mi, 04.01.11, 19:40
          horpyna4 napisała:

> Przecież większość głosujących na PO wcale nie jest sympatykami tej partii. Po
          > prostu starają się wybrać jak najrozsądniej. Nawet jeżeli miałoby to być tylko
          > "najmniejsze zło".
          >
          > A co do tak zwanych obiecanek, to mnie Tusk nic nie obiecywał, więc nie mam pow
          > odu być rozczarowana. Powiedzenie, że "Polska zasługuje na cud" nie jest przeci
          > eż równoznaczne z obietnicą cudu. Ale tak już jest, że niektórym trudno wychodz
          > i rozumienie słowa nie tylko pisanego, ale i mówionego...

W pełni się z Tobą zgadzam.
          W dodatku Grzesio po niezłym wyniku w wyborach prezydenckich uznał, że jest równy szefom dwóch głównych partii. Tymczasem nawet Millerowi, który go w partii ustawiał - mimo millerowego flirtu z Samoobroną - do pięt nie dorasta.
      • mariner4 Wystarczy sobie przypomnieć kongres PiS 04.01.11, 16:36
        Ta jednomyślność, uwielbienie "drogiego przywódcy" i lizusostwo wobec niego.
        Jak to przełożyć na rządzenie państwem, to jak nic wychodzi totalitaryzm.
        Ja już nie chcę żadnych "wodzu prowadź", nie dam się nabrać na żadne bogoojczyźniane bzdety.
        Nie po drodze mi z Rydzykiem i jego zgrają i polskim zaściankiem.
        I tyle.
        • wos9 Ten kongres w 2006 r., kiedy Jarek kazał się SOBIE 04.01.11, 19:45
          przyjrzeć, bo - jak powiedział - "widzicie Łukaszenkę" wystarczy za wszystko.

mariner4 napisał:

> Ta jednomyślność, uwielbienie "drogiego przywódcy" i lizusostwo wobec niego.
          > Jak to przełożyć na rządzenie państwem, to jak nic wychodzi totalitaryzm.
          > Ja już nie chcę żadnych "wodzu prowadź", nie dam się nabrać na żadne bogoojczyź
          > niane bzdety.
          > Nie po drodze mi z Rydzykiem i jego zgrają i polskim zaściankiem.
          > I tyle.
    • sierzant_nowak ależ to proste, synku :) 04.01.11, 16:30
      > służba zdrowia pada

za rządów cud-IV RP mieliśmy strajki pielęgniarek, szpitale, gdzie większość lekarzy groziła odejściem lub strajkowała. Teraz? Odosobnione przypadki, lekarze zarabiają dużo więcej.

> koleje padają

g. prawda - sytuacja na kolei nie jest znacząco różna od sytuacji w ciągu ostatnich 10 lat. Burdel przy wprowadzeniu nowych rozkładów lub fakt sprzedania zbyt dużej ilości biletów po Sylwestrze nic nie znaczy jeśli chodzi o kondycję kolei jako takiej.

> dróg budować się nie będzie,

tylko dziwnym trafem wszędzie w Polsce idą budowy...

> refoprmy KRUSu nie bedize,

a co to znaczy w kontekście głosowania na PO lub kogoś innego? Poza UPRem ktokolwiek postuluje teraz jakiekolwiek znaczące reformy w tym obszarze? Kto? Bo na pewno nie PiS ani nie SLD...

> buchnęli wszystkim kasę na emeryturę

zamieniono rodzaj długu - zamiast zadłużać się za pośrednictwem obligacji, które potem OFE skupowały zadłuża się za pomocą zobowiązań ZUSu.

A to i tak małe miki wobec tego, co w 2005 roku SLD razem z PiSem zrobiło, okradając nas wszystkich, aby dać górnikom to, po co przyszli z kilofami do Warszawy. Marcinkiewicz potem wyciągnał z TK ustawę o tych emeryturach, która skierował do TK Belka.

Największa pozycja w budżecie to zobowiązania ZUSowskie. I tą pozycję po stronie wydatków PIS z SLD zwiększyło (PO była jedyą partią głosującą przeciwko) a po stronie przychodów przycięło (zmniejszenie składki rentowej przez PiS).

> Dlatego wytłumaczcie mi, tylko logicznie, dlaczego ciągle chcecie głosowac na P
      > O skoro oni absolutnie nic przez 3 lata rządów nie zrobili sensownego, żadnej r
      > eformy, a wiecznie tylko zapowiedzi jak będzie pięknie po czym po kilku miesiać
      > ach wycofywanie się z nich.

Głosuję na PO od zawsze. Teraz - prawdopodobnie - mój głos dostanie Palikot. Do PO - jako jej wyborca - mam swoje zarzuty. Ale nie mam żadnego wyboru. W tych kwestiach o których piszesz: możesz mi pokazać która konkurencyjna partia ma JAKIEKOLWIEK sensowne propozycje?

PIS? To partia, która trochę ponad rok temu wołała - razem ze ś.p. "geniuszem" Kaczyńskim i jego przydupasami - żeby z kryzysem walczyć ZWIĘKSZAJĄC wydatki (i deficyt). Co w ogóle nie przeszkadza im teraz wylewać łez nad zwiększeniem długu publicznego (który wzrósłby jeszcze bardziej, gdyby ich postulatów sprzed roku posłuchać)...

SLD Napieralskiego? Proszę Cię...

To kto?
    • fiu-bzdziu2010 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 18:21
      bo jako premiera wolę Donalda
      niż Jarosława, z jego rządem z Macierewiczem, Fotygą, Ziobro, Piechą,Kempą,Brudzińskim, Błaszczakiem itepe
      • icek.goldberg Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 04.01.11, 18:55
        Bo nie mamy ochoty na powtórkę z 2 lat awantur i niesławnego finału pisdzielskiego nierządu!!!
        • pollack5 Dlaczego ciągle chcecie głosować 04.01.11, 18:59
    • prawieemeryt Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? Bo 04.01.11, 20:57
      bardzo nie chcemy by rządzili w Polsce: PiS, SLD, PSL, PiS-SLD, PiS-PSL. Ja na przykład zdecydowanie wolę by nie spełniała swoich obietnic PO niż mieliby spełnić pozostali razem czy z osobna.
      • mwilq Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? Bo 04.01.11, 23:07
        I to jest chyba najtrafniejsza opinia - ludzie bardziej sie boją,ze PiS wprowadzi w życie swoje obietnice,niż tego,ze PO nie zrealizuje swoich.
        A przykład Węgier bynajmniej nie zwiększy zaufania do partii Kaczyńskiego.Dziękujmy Bogu (Siwie,Jehowie,czy w kogo kto wierzy),ze Kaczyńscy nie byli tak skuteczni.
    • bogumilka Ale co masz lepszego? To PiS "Głupi naród to kupi" 04.01.11, 22:43
      powiedział.
    • kecawa Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 05.01.11, 13:40
      Mój kolega chce ciągle glosować lecz on się zalicza do lemingów- toco mu podaje TVN jest dla niego prawdą
    • futbol-expert Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 05.01.11, 13:47
      Ja akurat wyborcą PO nie jestem. Tzn gdyby realizowali misję KLD z początku lat 90. to może... może... Ale myślę, zresztą nie jest to zbyt odkrywcze skądinnąd, że ludzie popierają PO z braku alternatywy - PiS niestety (dla Polski, nie dla mnie) zajmuje się katastrofą. Ale tak być musi - jednak tam zginął ktoś bardzo bliski dla prezesa. To nieuchronne.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Blog o historii futbolu - inaczej o piłce
    • adams96 Re: Dlaczego ciągle chcecie głosować na PO?? 05.01.11, 14:40
      Dzisiaj to jest 05.01.2011r. koalicja rzadzaca naplula w twaz spoleczenstwu polskiemu bo w Sejmie obronila przed odwolaniem kiepskiego ministra Grabarczyka i cholos oraz lekcewazenie pasazerow na polskich kolejach jest rzecza normalna.Nalezy podziekowac tym wyborcom ktorzy glosowali w wyborach na PO bo teraz nie moga krytykowac warunkow w jakich podrozuja koleja w Polsce.Za to ze jestesmy traktowani jako bydlo ,ktore musi podrozowac na stojaco w nieogrzewanych wagonach i brudnych przedzialach Pan minister po glosowaniu w Sejmie dostal kwiaty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka