contadore 05.01.11, 12:54 Zadecydowała polityka,kolesie wybronili nieudolnego ministra w nagrodę za łzy i wściekłość pasażerów za chaos i bałagan dostał jeszcze kwiaty. Tak trzymać Polacy,pozwólcie Tuskowi i jego kolesiom na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapijaczony_ryj Ja wiem jedno, jak PiS chce odwołania jakiegoś 05.01.11, 13:00 ministra to jest to na pewno dobry minister! Pamiętacie jak zArządali odwołania Ćwiąkiewicza z ministra sprawiedliwości, bo był za dobry? Pis nie działa dla dobra Polski tylko dla odzyskania wadzy przez prezesa specjalnej troski! Odpowiedz Link Zgłoś
contadore Re: Ja wiem jedno, jak PiS chce odwołania jakiego 05.01.11, 13:03 Pamiętacie jak zArządali odwołania Ćwiąkiewicza z ministra sprawiedliwości, Wiem,że Tusk odwołał sam Ćwiąkalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Ja wiem jedno, jak PiS chce odwołania jakiego 05.01.11, 13:30 contadore napisał: > Pamiętacie jak zArządali odwołania Ćwiąkiewicza z ministra sprawiedliwości, > > > Wiem,że Tusk odwołał sam Ćwiąkalskiego. Dał się podpuścić Kaczyńskiemu, który tego żądał w zzwiązku z samobójstwem aresztanta w więzieniu, Drugi raz na taki numer Tusk się nie nabierze, teraz już jest wytrawnym politykiem! www.rmf24.pl/fakty/polska/news-pis-chce-odwolac-cwiakalskiego,nId,201816 Odpowiedz Link Zgłoś
contadore Re: Ja wiem jedno, jak PiS chce odwołania jakiego 05.01.11, 13:35 Dał się podpuścić Kaczyńskiemu, który tego żądał w zzwiązku z samobójstwem ares > ztanta w więzieniu, Drugi raz na taki numer Tusk się nie nabierze, teraz już je > st wytrawnym politykiem! Wątek dotyczy Grabarczyka vel grabarza infrastruktury a nie byłego ministra sprawiedliwości i wytrawnego polityka Tuska.Może coś na temat a nie tylko - "a u was biją murzynów". Odpowiedz Link Zgłoś
topiramax Re: Ja wiem drugie... 05.01.11, 13:43 Pan KŁOPOTek przechodzi samego siebie. Udzielając wywiadu dla TVP info niby był w koalicji ale jakoś tak aby dopiec możliwie dyplomatycznie koalicjantowi. Czyli primo : to nigdy MY, to ci co rządzą, duo: to niby zaszłości ale nie tak zaszłe jakby się wydawało. O ile dobrze sobie przypominam poza rządem PIS LPR i Samooobrony to PSL partycypuje w każdym rządzie ( i odpowiedzialności za sytuacje w różnych sferach) po '89 roku. Ale tak jakoś cichaczem ...i z pewną ...nieśmiałością tą odpowiedzialność przyjmuje. Najważniejsze , ze zawsze na koniec pan KŁOPOTek dodaje :"będziemy obserwować i zobaczymy", nigdy nie usłyszałam z ust tego człowieka , co ma zamiar konkretnie zrobić w danej sprawie osobiście....po to go ludzie do sejmu wybrali?! tylko się przyglądamy, komentujemy....jak zawsze...jakie to przecież wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
contadore Re: Ja wiem drugie... 05.01.11, 13:48 topiramax napisała: > Pan KŁOPOTek przechodzi samego siebie. Udzielając wywiadu dla TVP info niby był > w koalicji ale jakoś tak aby dopiec możliwie dyplomatycznie koalicjantowi. Czy > li primo : to nigdy MY, to ci co rządzą, duo: to niby zaszłości ale nie tak zas > złe jakby się wydawało. O ile dobrze sobie przypominam poza rządem PIS LPR i Sa > mooobrony to PSL partycypuje w każdym rządzie ( i odpowiedzialności za sytuacje > w różnych sferach) po '89 roku. Ale tak jakoś cichaczem ...i z pewną ...nieśmi > ałością tą odpowiedzialność przyjmuje. Najważniejsze , ze zawsze na koniec pan > KŁOPOTek dodaje :"będziemy obserwować i zobaczymy", nigdy nie usłyszałam z ust > tego człowieka , co ma zamiar konkretnie zrobić w danej sprawie osobiście....po > to go ludzie do sejmu wybrali?! tylko się przyglądamy, komentujemy....jak zaws > ze...jakie to przecież wygodne. Pan Kłopotek miał wczoraj problem z wyjaśnieniem kiedy odwiedził swojego klubowego kolegę posła Józefa Gruszkę,który w 2005 doznał wylewu. Też obserwuje sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 13:03 Tak trzymać Polacy,pozwólcie Tuskowi i jego kolesiom na wszystko. Nie rozumiem, skąd tak wiara, że problemy PKP są zawinione przez ministra? Żaden rząd nie poprawił sytuacji na kolei bo powodem tego jest prozaiczny brak pieniędzy. Polska ma i tak ogromny deficyt budżetowy więc tanie i nowoczesne koleje to mrzonka. Nie jesteśmy jeszcze tak bogatym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
contadore Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 13:12 hal9000 napisał: > Tak trzymać Polacy,pozwólcie Tuskowi i jego kolesiom na wszystko. > > Nie rozumiem, skąd tak wiara, że problemy PKP są zawinione przez ministra? Żade > n rząd nie poprawił sytuacji na kolei bo powodem tego jest prozaiczny brak pien > iędzy. Polska ma i tak ogromny deficyt budżetowy więc tanie i nowoczesne koleje > to mrzonka. Nie jesteśmy jeszcze tak bogatym krajem. Wczorajszy wnioskodawca poseł SLD przedstawił zarzuty o nieudolności i nepotyzmie ministra Grabarczyka,dotyczyły one nie tylko PKP. To przecież Grabarczyk jest ministrem infrastruktury- ryba psuje się przeważnie od głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 13:12 Najlepsza gospodarka Europy(w/g Tuska) nie ma kasy na normalną kolej? Odpowiedz Link Zgłoś
contadore Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 13:18 Jeżeli jest tak wszystko cacy,że nieudolny minister zasługuje na kwiaty to pytam dlaczego został odwołany wiceminister i prezes PKP? Pan minister nie jest odpowiedzialny za panujący bałagan nie tylko na PKP ale i na Poczcie? Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 14:20 Najlepsza gospodarka Europy(w/g Tuska) nie ma kasy na normalną kolej? To, że w Polsce nie było recesji nie oznacza, że Polska jest bogatym krajem. To są dwie zupełnie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
contadore Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 14:27 hal9000 napisał: > Najlepsza gospodarka Europy(w/g Tuska) nie ma kasy na normalną kolej? > > To, że w Polsce nie było recesji nie oznacza, że Polska jest bogatym krajem. To > są dwie zupełnie różne rzeczy. W Polsce nie było i nie ma recesji? Tak cię zindoktrynowano,że straciłeś kontakt z rzeczywistością. Szaleńcze zabiegi Tuska by ciąć wszystko co się da,podwyżka Vat,obniżenie zasiłku pogrzebowego,skok na OFE,wzrost bezrobocia to dowód na to,że Polskę ominęła recesja? Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 14:41 Szaleńcze zabiegi Tuska by ciąć wszystko co się da,podwyżka Vat,obniżenie zasiłku pogrzebowego,skok na OFE,wzrost bezrobocia to dowód na to,że Polskę ominęła recesja? Czy ty wiesz co to jest recesja? Spadek produktu krajowego brutto. Wybacz ale doczytaj sobie najpierw na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
contadore Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 14:53 hal9000 napisał: > Szaleńcze zabiegi Tuska by ciąć wszystko co się da,podwyżka Vat,obniżenie za > siłku pogrzebowego,skok na OFE,wzrost bezrobocia to dowód na to,że Polskę ominę > ła recesja? > > Czy ty wiesz co to jest recesja? Spadek produktu krajowego brutto. Wybacz ale d > oczytaj sobie najpierw na ten temat. > Recesja polega na znacznym zahamowaniu tempa wzrostu gospodarczego skutkującego spadkiem produktu krajowego brutto.Przyczyn recesji jest wiele,zła polityka monetarna,nadmierna lub niedostateczna ingerencja państwa w gospodarkę a w szczególności w system finansowy. Teraz powtórz jeszcze raz,że Polskę ominęła recesja i jest "zieloną wyspą". Odpowiedz Link Zgłoś
contadore Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 13:26 Polska ma i tak ogromny deficyt budżetowy więc tanie i nowoczesne koleje to mrzonka. Nie jesteśmy jeszcze tak bogatym krajem. Zielona wyspa ma deficyt budżetowy? To chyba nie zielona ale skalista wyspa wbrew temu co mówi Tusk i media. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 14:27 Zielona wyspa ma deficyt budżetowy? Zielona wyspa oznacza, że w Polsce nie było recesjii. To chyba nie zielona ale skalista wyspa wbrew temu co mówi Tusk i media. Jeżeli nie zostanie zlikwidowany deficyt to może być tak jak w Grecji. Jeszcze jesteśmy od tego daleko, ale przykład Grecji powinien działać jak przestroga. Likwidować deficyt można podnosząc podatki albi tnąc wydatki. Podnoszenie podatków działa hamująco na gospodarke w dłuższej perspektywie. Racjonalne jest więc cięcia wydatków. Ale to oznacza jeszcze mniej pieniędzy między innymi na cele socjalne. Niestety w Polsce takie racjonalne działanie nie jest premiowane przez wyborców. I chyba dlatego Tusk nie wprowadza polityki zaciskania pasa przed wyborami. Mam nadzieję, że po wyborach to zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n.190 Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 13:22 Został, bo Platformie wszystko wolno. W takim poczuciu bezkarnosci trzymaja ich media i oglupiony elektorat. Ale do czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 13:37 Najczęściej są nokautowani bokserzy zadufani. Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n.190 Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 13:53 Zdarza sie: www.youtube.com/watch?v=S4RDkZBUTWY Odpowiedz Link Zgłoś
bronek_agent_sowiecki Bo ON jest stworzony do WyższychCelów-do grabienia 05.01.11, 13:55 contadore napisał: Grabarz infrastruktury zostaje ---> a nie grzebania się w przyziemnych sprawach, w jakichś tam, stojących od lat na bocznicy, wagonach ... Wystarczająco czasu i energii poświęcił na to, by nikomu nie chciało się ich naprawiać a w szczególności by tego nie robiły polskie przedsiębiorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Bo ON jest stworzony do WyższychCelów-do grab 05.01.11, 13:59 Z zawodu jest ministrem jak Dobrowolski w filmie " Poszukiwany poszukiwana" Amerykański klasyk o takich powiedział w rodzaju: To zero ale nasze zero, czy podobnie. Piłkarz z zerami to nasza drużyna. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Bo ON jest stworzony do WyższychCelów-do grab 05.01.11, 14:04 Sredni wiek ca 90 % wagonów i chyba taboru to 26 lat. To z wypowiedzi prezesa InterCity. Wszystko kupione za Gierka a obecne mundrole nawet na farbę od 20 lat nie zarobili. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
bronek_agent_sowiecki Prezes łże i niezasłużoną kasę bierze dla siebie 05.01.11, 14:15 teen69 napisał: Sredni wiek ca 90 % wagonów i chyba taboru to 26 lat. To z wypowiedzi prezesa InterCity. ---> nadal! Pewnie "zapomniał" dodać, że te "ca 90% ....", to jeżdżące wagony a nie te, które dziennikarze znaleźli na bocznicach kolejowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_pis_mienny Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 14:23 contadore napisał: > Zadecydowała polityka,kolesie wybronili nieudolnego ministra w nagrodę za łzy i > wściekłość To zupełnie tak samo jak za czasów PIS, a potem prezydentury Kaczyńskiego. Kaczyński też wybronił od dymisji Błasika, a ten w swojej wiernopoddańczej głupocie pozabijał wszystkich, m.in. swojego dobroczyńcę. Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Re: Grabarz infrastruktury zostaje 05.01.11, 15:00 Precz z ta banda ktora rzadzi naszym krajem.Moze glupcy beda nadal glosowac na ta aferalna partie PO i w dowod wdziecznosci beda traktowani jak bydlo. Odpowiedz Link Zgłoś