Dodaj do ulubionych

A gdzie jes policja i prokuratura?

10.01.11, 14:43
Od kiedy to w Polsce można publicznie ubliżać prezydentowi i premierowi, którzy zostali wybrani i rządzą z woli narodu, nawet jeśli ubliża osoba niepełnosprawna umysłowo?

Czy to jest zgodne z prawem:
m.onet.pl/_m/f25847f99b798fdb5ab020d617cb4081,18,1.jpg
Że o kulturze juz nie wspomnę, bo chamstwo PiS jest ogólnie znane
Obserwuj wątek
    • remez2 Na swoim miejscu. 10.01.11, 14:49
      pan_ryj_zapijaczony_banow_26 napisał:

> Od kiedy to w Polsce można publicznie ubliżać prezydentowi i premierowi, którzy
      > zostali wybrani i rządzą z woli narodu, nawet jeśli ubliża osoba niepełnospraw
      > na umysłowo?
      PiS to nie jest moja bajka. Ale przypomnij sobie, co na temat poprzedniego prezydenta wypisywano na FK. Wzywałeś policję?
      PS - za głęboko niesłusznego ustroju 8 służb mogło legalnie podsłuchiwać obywatela. Obecnie 14 (słownie: czternaście).

-----------------
      • zapijaczony_ryj Re: Na swoim miejscu. 10.01.11, 14:53
        remez2 napisał:

> pan_ryj_zapijaczony_banow_26 napisał:
        >
        > > Od kiedy to w Polsce można publicznie ubliżać prezydentowi i premierowi,
        > którzy
        > > zostali wybrani i rządzą z woli narodu, nawet jeśli ubliża osoba niepełn
        > ospraw
        > > na umysłowo?
        > PiS to nie jest moja bajka. Ale przypomnij sobie, co na temat poprzedniego prez
        > ydenta wypisywano na FK. Wzywałeś policję?
        > PS - za głęboko niesłusznego ustroju 8 służb mogło legalnie podsłuchiwać obywat
        > ela. Obecnie 14 (słownie: czternaście).
        >
        >
        > -----------------
        • remez2 Re: Na swoim miejscu. 10.01.11, 14:58
          porównujesz wypisywanie pierdół na FK do manifestacji pod pałacem z wrogini transparentami?
          To chyba nie ten kaliber?

Moim zdaniem ten sam. Jest społeczne przyzwolenie na chamskie zachowanie. A to, o czym piszesz, to są skutki. Przykre ale prawdziwe. :- (
          --------------
          • indeed4 To do ciebie. 10.01.11, 15:01
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,120754627,120755295,Marek_Siwiec_juz_kiedys_sie_popisal_w_TOK_FM.html

Źle mi się wkleiło.
          • kum.z.antalowki Remez, jak definiujesz spoleczeństwo? 10.01.11, 16:14
            remez2 napisał:

> Jest społeczne przyzwolenie na chamskie zachowanie.

wczoraj

remez2 napisał:

> Demokracja nie jest przyzwoleniem na chamstwo.
            Przed chwilą napisałem to <giwi>.
            • remez2 Re: Remez, jak definiujesz spoleczeństwo? 10.01.11, 17:37
              Nie ma sprzeczności pomiędzy tym w co wierzę:
              Demokracja nie jest przyzwoleniem na chamstwo.
              a tym czego bardzo często doświadczam:
              Jest społeczne przyzwolenie na chamskie zachowanie.
              To po prostu specyfika demokracji w polskim wydaniu. :- (

-----------------
              • indeed4 Re: Remez, jak definiujesz spoleczeństwo? 10.01.11, 18:31
                Przyzwolenie idzie z góry - 90 % odpowiedzialności za styl i poziom dyskusji ponoszą dziennikarze, czyli generalnie pracownicy mediów, którzy nie reagują i nie korygują tego typu nagannych zachowań polityków i innych osób publicznych ( obelgi, pyskówki, etc. )
                A powinni - kiedyś wzorcami dla ludzi były elity, a w dzisiejszych czasch społeczeństwo wzoruje się na tym, co ogląda w mediach i kopiuje te zachowania - i takim sposobem chamstwo przechodzi w dół.
                • remez2 Re: Remez, jak definiujesz spoleczeństwo? 10.01.11, 18:49
                  Masz rację. Ale należy uwzględnić naczelną zasadę, sformułowaną przez pewnego trenera - "kasa misiu, kasa". Poprawne zachowanie jest trudne/nudne, przestrzeganie elementarnych zasad często uciążliwe. I nie ma newsa.
                  Jeżeli dodamy do tego wypowiedź hierarchy o polewaniu oponentów kwasem solnym okaże się, że ziarno pada na podatny grunt.
                  --------------
        • indeed4 Marek Siwiec już kiedyś się popisał w TOK FM 10.01.11, 14:59
          na dictum, że przed Białym Domem wciąż mają miejsce jakieś krytyczne wobec rządzących demonstracje, reagując oburzonym " No tak, ALE NIE PRZECIWKO" ! I to europoseł! Pół dnia się śmiałem :-)
          • indeed4 Te w/g Siwca są pewnie "proprezydenckie" :-D 10.01.11, 15:07
            www.cbc.ca/world/story/2010/10/06/united-states-supreme-court-westboro-baptist-church.html
            • indeed4 Różnica : 10.01.11, 15:32
              jest taka, że w USA obywatele korzystając z przysługujących im obywatelskich praw protestują przeciwko działaniom i decyzjom merytorycznym wybranego i urzędującego prezydenta USA.
              I rzadko się zdarza, żeby tego typu akcje podejmowali przywódcy opozycyjnej partii, w każdym razie ja o tym nie słyszałem - ci raczej nie prowadzą protestujących pod Biały Dom, lecz toczą debaty w kongresie.
    • simera16 Re: A gdzie jes policja i prokuratura? 10.01.11, 14:52
      pan_ryj_zapijaczony_banow_26 napisał:

> Od kiedy to w Polsce można publicznie ubliżać prezydentowi i premierowi, którzy
      > zostali wybrani i rządzą z woli narodu, nawet jeśli ubliża osoba niepełnospraw
      > na umysłowo?
      >
      > Czy to jest zgodne z prawem:
      > m.onet.pl/_m/f25847f99b798fdb5ab020d617cb4081,18,1.jpg
      > Że o kulturze juz nie wspomnę, bo chamstwo PiS jest ogólnie znane
      >
      Ryju drogi...W stosunku do tych ludzi ma zastosowanie art. 31 Kodeksu Karnego...Bez sensu jest więc wszczynanie jakiejkolwiek formy postępowania karnego.... ;)
      • zapijaczony_ryj Re: A gdzie jes policja i prokuratura? 10.01.11, 14:55
        simera16 napisał:
        > Ryju drogi...W stosunku do tych ludzi ma zastosowanie art. 31 Kodeksu Karnego..
        > .Bez sensu jest więc wszczynanie jakiejkolwiek formy postępowania karnego.... ;
        > )
        >

ale na badania do wariatkowa to powinno się ich wysłać, a po badaniach napisać, zw zwolnieni z powodu choroby psychicznej
        • simera16 Re: A gdzie jes policja i prokuratura? 10.01.11, 15:01
          zapijaczony_ryj napisał:

>
          > >
          >
          > ale na badania do wariatkowa to powinno się ich wysłać, a po badaniach napisać
          > , zw zwolnieni z powodu choroby psychicznej
          >
          Szkoda kasy na badania...Lepiej WOŚP zasilić...To ten rodzaj żyjątek, że nawet atomową apokalipsę przetrwa...Trzeba ich traktować, jak onegdaj w cyrku "kobietę z brodą" postrzegano... :)
    • normalny.cz.lowiek.1 To już w Polsce prawdy nie wolno pisać?Od kiedy? 10.01.11, 15:00
      pan_ryj_zapijaczony_banow_26 napisał: Czy to jest zgodne z prawem:

---> Niezgodne z prawem, to jest bronienie zdrajców i oszustów, przez takich ludzi jak ty ... no chyba że w sądzie, jako adwokat ...
      • venus99 Re: To już w Polsce prawdy nie wolno pisać?Od kie 10.01.11, 15:03
        nawet bez badań widać i słychać,że toludzie psychicznie chorzy.
      • simera16 Re: To już w Polsce prawdy nie wolno pisać?Od kie 10.01.11, 15:04
        normalny.cz.lowiek.1 napisał:
        >
        > ---> Niezgodne z prawem, to jest bronienie zdrajców i oszustów, przez takic
        > h ludzi jak ty ... no chyba że w sądzie, jako adwokat ...
        >
        Witaj "normals"...! Ja jako stary eSBek mam do ciebie jako swego TW ogromny sentyment...Ale jako że cie znam, proszę nie pisz o prawdzie, bo to pojęcie całkowicie ci obce....
        • normalny.cz.lowiek.1 Twierdzisz,że BroneK.nie bratał się z kagiebistami 10.01.11, 15:17
          simera16 napisał: Ale jako że cie znam, proszę nie pisz o prawdzie, bo to pojęcie całkowicie ci obce....

---> przy wódce? A przecież m.in. taką prawdę przypominałem ...

A może nieprawdziwy jest fakt szmacenia się Tuska podczas konwencji PO w czerwcu 2010, gdy to grzmiał obłudnie, że "Jarosław Kaczyński dla władzy gotów jest nawet na grób Barbary Blidy pojechać!!!"??? No i może nie jest prawdą, że pojechał tam Komorowski właśnie???
          Dlaczego oni obaj, Tusk i Komorowski, tak pluli i plują na IPN? Czego się boją?
          • simera16 Re: Twierdzisz,że BroneK.nie bratał się z kagiebi 10.01.11, 15:27
            >
            > ---> przy wódce? A przecież m.in. taką prawdę przypominałem ...
            >
            > A może nieprawdziwy jest fakt szmacenia się Tuska podczas konwencji PO w czerwc
            > u 2010, gdy to grzmiał obłudnie, że "Jarosław Kaczyński dla władzy gotów jest n
            > awet na grób Barbary Blidy pojechać!!!"??? No i może nie jest prawdą, że pojech
            > ał tam Komorowski właśnie???
            > Dlaczego oni obaj, Tusk i Komorowski, tak pluli i plują na IPN? Czego się boją?
            >
            Jak to miło, ze nie zapomniałeś wykładów z socjotechniki na WUMiL...Wódkę, to nawet "kaczory" z okazji "magdalenki" i "okrągłego stołu" z różnymi pijali...Co do grobu Blidy....hmmm...czy Komorowski w równym stopniu, co Kaczyński przewija się w materiałach dotyczących jej śmierci...?
          • zapijaczony_ryj Re: Twierdzisz,że BroneK.nie bratał się z kagiebi 10.01.11, 15:32

> simera16 napisał: Ale jako że cie znam, proszę nie pisz o prawdzie, bo to poję
            > cie całkowicie ci obce....
            >
            > ---> przy wódce? A przecież m.in. taką prawdę przypominałem ...
            >
            > A może nieprawdziwy jest fakt szmacenia się Tuska podczas konwencji PO w czerwc
            > u 2010, gdy to grzmiał obłudnie, że "Jarosław Kaczyński dla władzy gotów jest n
            > awet na grób Barbary Blidy pojechać!!!"??? No i może nie jest prawdą, że pojech
            > ał tam Komorowski właśnie???
            > Dlaczego oni obaj, Tusk i Komorowski, tak pluli i plują na IPN? Czego się boją?
            >

Jarosław Kaczyński dla "wadzy" zrobi wszystko, nawet prześpi się z kobietą!
            • simera16 Re: Twierdzisz,że BroneK.nie bratał się z kagiebi 10.01.11, 15:40
              zapijaczony_ryj napisał:

>
              > Jarosław Kaczyński dla "wadzy" zrobi wszystko, nawet prześpi się z kobietą!
              >
              Ło Jezzzzu...."sodomia" i "gomoria"....! ;)
      • tw_wielgus Re: To już w Polsce prawdy nie wolno pisać?Od kie 10.01.11, 15:13
        Spośród wszystkich zwierząt hodowlanych do człowieka najbardziej genotypem zbliżona jest świnia. Po długich i owocnych przemyśleniach doszedłem do wniosku, iż w Twoim przypadku jest akurat odwrotnie.
        I na razie tylko tyle w temacie pisania prawdy.

> pan_ryj_zapijaczony_banow_26 napisał: Czy to jest zgodne z prawem:
        >
        >
      • retronick Uffffffffffffff 10.01.11, 19:36

---------
        Na FK nabluźniłeś userom już tyle, że 5 lat odsiadki to jak dla ciebie byłby niezbyt wygórowany wyrok.
        • simera16 Re: Uffffffffffffff 10.01.11, 19:42
          retronick napisał:

> normalny.cz.lowiek.1 napisał:
          > > ---> Niezgodne z prawem, to jest bronienie zdrajców i oszustów, przez
          > takic
          > > h ludzi jak ty ... no chyba że w sądzie, jako adwokat ...

> ---------
          > Na FK nabluźniłeś userom już tyle, że 5 lat odsiadki to jak dla ciebie byłby ni
          > ezbyt wygórowany wyrok.
          >
          Daj mu spokój...Normals, to stary zmęczony życiem, sfrustrowany stary człowiek....Praca dla dawnych organów bezpieczeństwa państwa skrzywiła jego ogląd rzeczywistości...Chodzi o natręctwa; spiski, przewałki, walka buldogów pod dywanem, koterie, etc. ....
    • kkuubba1 z tego co mi wiadomo prezydenta mozna nazywac 10.01.11, 15:10
      durniem.
      niezawisly sad tak orzekl przeciez...(jesli to emocjonalnie oczywiscie)

"Dureń" to słowo emocjonalne

Prokuratorzy, umarzając sprawę, uznali, że wypowiedź Wałęsy "mamy durnia za prezydenta" była emocjonalna, ale nie znieważyła głowy państwa. Spore znaczenie miał też fakt, że były prezydent - w opinii prokuratorskiej - to człowiek legenda. Śledczy uważają, że z tego wynika jego większe prawo do wypowiadania podobnych ocen.

www.tvn24.pl/-1,1543975,wiadomosc.html
      • simera16 Re: z tego co mi wiadomo prezydenta mozna nazywac 10.01.11, 15:31
        kkuubba1 napisał:

> durniem.
        > niezawisly sad tak orzekl przeciez...(jesli to emocjonalnie oczywiscie)
        >
        > "Dureń" to słowo emocjonalne
        >
        > Prokuratorzy, umarzając sprawę, uznali, że wypowiedź Wałęsy "mamy durnia za pre
        > zydenta" była emocjonalna, ale nie znieważyła głowy państwa. Spore znaczenie mi
        > ał też fakt, że były prezydent - w opinii prokuratorskiej - to człowiek legenda
        > . Śledczy uważają, że z tego wynika jego większe prawo do wypowiadania podobnyc
        > h ocen.
        >
        I gotów jestem się z tym zgodzić co piszesz...Tylko, że tym spod "namiestnikowskiego", ani z kręgów PiSolubnych, słowo "prezydent" przez gardło nie przechodzi...
      • tw_wielgus Re: z tego co mi wiadomo prezydenta mozna nazywac 10.01.11, 15:38
        Tak, ale genetycznemu patriocie nie wypada.
      • zapijaczony_ryj Re: z tego co mi wiadomo prezydenta mozna nazywac 10.01.11, 17:07
        kkuubba1 napisał:

> durniem.
        > niezawisly sad tak orzekl przeciez...(jesli to emocjonalnie oczywiscie)
        >
        > "Dureń" to słowo emocjonalne
        >
        > Prokuratorzy, umarzając sprawę, uznali, że wypowiedź Wałęsy "mamy durnia za pre
        > zydenta" była emocjonalna, ale nie znieważyła głowy państwa. Spore znaczenie mi

Z tym durniem to jednak wałęsa się nie mylił, swiadczy o tym choćby ostatnia dezyzja prezydenta na którą to czekali piloci krążąc nad Smoleńskiem,
        Poza tym Szczypa miała to zaskarzyć do sądu, ale się wycofała, bo Wałęsa by powołał biegłych i sprawa by się wydała
    • ta Błędy nawet na transparentach :) 10.01.11, 15:45
      Tak oto Prawdziwi Polacy traktują język ojczysty.

Poznasz po nich PISowca bez pudła, nikt , jak oni, sadzą naróżniejsze byki.

• simera16 Re: Błędy nawet na transparentach :) 10.01.11, 15:46
        ta napisała:

> Tak oto Prawdziwi Polacy traktują język ojczysty.
        >
        > Poznasz po nich PISowca bez pudła, nikt , jak oni, sadzą naróżniejsze byki.
        >
        Oj tam...czepiasz się... ;)
        • tw_wielgus Re: Ja mam inne pytanie... 10.01.11, 15:51
          Dlaczego katolicy, bo są to przeceiż oGORZALi obrońcy krzyża, w sposób bezwstydny i libertyński propagują eutanazję...?!
          Honorową, że honorową, ale zawsze... Wszakże obowiązuje nas ustawa o ochronie życia poczętego, mylę się?
          • simera16 Re: Ja mam inne pytanie... 10.01.11, 16:02
            tw_wielgus napisał:

> Dlaczego katolicy, bo są to przeceiż oGORZALi obrońcy krzyża, w sposób bezwstyd
            > ny i libertyński propagują eutanazję...?!
            > Honorową, że honorową, ale zawsze... Wszakże obowiązuje nas ustawa o ochronie ż
            > ycia poczętego, mylę się?
            >
            Na tej samej zasadzie, śmierć co poniektórych polityków, pod "selekcję naturalną" podciągnąć można....
            • tw_wielgus Re: Ja mam inne pytanie... 10.01.11, 16:16
              Czy mgła może być jedną z tych przyczyn naturalnych?
              • simera16 Re: Ja mam inne pytanie... 10.01.11, 16:21
                tw_wielgus napisał:

> Czy mgła może być jedną z tych przyczyn naturalnych?
                >
                Jestem stetryczałym starcem i pytania o tak egzystencjonalnym charakterze, niejaką trudność mi sprawiają...Ale z grzeczności przeczył nie będę... ;)
                • tw_wielgus Re: Ja mam inne pytanie... 10.01.11, 16:56
                  Wykorzystująć Twoją wrodzoną uprzejmość dochodzę do uprawnionego wniosku, iż śmierć prezydenta RP nastąpiła z przyczyn naturalnych albowiem naturalnie nie należało lądować we mgle.
                  • simera16 Re: Ja mam inne pytanie... 10.01.11, 17:02
                    >
                    tw_wielgus napisał:

> Wykorzystująć Twoją wrodzoną uprzejmość dochodzę do uprawnionego wniosku, iż śm
                    > ierć prezydenta RP nastąpiła z przyczyn naturalnych albowiem naturalnie nie nal
                    > eżało lądować we mgle.
                    >
                    Ja myślę, że Twe przemyślenia są bliskie dogmatowi....
                    • tw_wielgus Re: Ja mam inne pytanie... 10.01.11, 17:25
                      Dwie minuty i mamy gotowy raport. A te nieudolne urzędniki Tuska grzebią się z nim już od kwietnia.
                      • simera16 Re: Ja mam inne pytanie... 10.01.11, 19:27
                        tw_wielgus napisał:

> Dwie minuty i mamy gotowy raport. A te nieudolne urzędniki Tuska grzebią się z
                        > nim już od kwietnia.
                        >
                        A wystarczyłoby aby zaglądnęli na FK...Znaleźliby tu i zdanie odrębne (normals, gouda, alfa, i reszta tej zgrai), ale gro wypowiedzi jest zdroworozsądkowa..., że tak powiem....Pzdr...!
        • venus99 Re: Błędy nawet na transparentach :) 10.01.11, 16:07
          ja też się zawsze czepiam.nie wiem co jest ale nie lubię ciemnoty,głupoty i analfabetyzmu.
          • simera16 Re: Błędy nawet na transparentach :) 10.01.11, 16:13
            venus99 napisał:

> ja też się zawsze czepiam.nie wiem co jest ale nie lubię ciemnoty,głupoty i ana
            > lfabetyzmu.
            >
            Oni próbowali coś z tym zrobić...Nawet pochodnie (no bo przecież nie kaganki) oświaty pod "namiestnikowski" nosili...Może wzorem Fidela, poprzez TV należy analfabetyzm zwalczać wśród tej sympatycznie durnej czeladki...?
            • ta Re: Błędy nawet na transparentach :) 10.01.11, 16:32
              simera16 napisał:

>Może wzorem Fidela, poprzez TV należy ana
              > lfabetyzm zwalczać wśród tej sympatycznie durnej czeladki...

Kaganki pod szczechy ;)? Eeeetam, tylko pożar z tego...

• simera16 Re: Błędy nawet na transparentach :) 10.01.11, 16:40
                ta napisała:

> simera16 napisał:
                >
                > >Może wzorem Fidela, poprzez TV należy ana
                > > lfabetyzm zwalczać wśród tej sympatycznie durnej czeladki...
                >
                > Kaganki pod szczechy ;)? Eeeetam, tylko pożar z tego...
                >
                >
                >
                Chłopaki z OSP zarobią.... ;)
    • hordol praktyka POkazuje ze od jakis 10.01.11, 16:36
      pieciu lat
    • qqazz Re: A gdzie jes policja i prokuratura? 10.01.11, 16:42
      Ciekawe, że ci nie przeszkadzało jak ublizano śp. Lechowi Kaczyńskiemu.

pozdrawiam
    • qqazz Co do Prezydenta zaś 10.01.11, 16:44
      to jego honor przepadł wraz ze sprawa Szeremietiewa.

pozdrawiam
    • cookies9 Re: A gdzie jes policja i prokuratura? 10.01.11, 17:27
      Bonkowski to kolejny psychol,tylko do Tworek:-)
    • prawieemeryt Re: W. Bonkowski 10.01.11, 17:33
      puścił dźwięcznego "bonka". Jak to zresztą bonkowski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka