Dodaj do ulubionych

Giertych v. Kaczyński..

10.01.11, 18:07
Dziś zeznawał Dorn, i mówił, to co miał powiedzieć, no chyba nie powiedziałby, że Kaczyński zbierał haki, wtedy pożegnać by się mógł z ponownym kandydowaniem z ramienia (fajne określenie) PiS-u...
Wg tych PiSiastych, Kaczyński to człowiek wielkiego serca i takiej duszy, a wg normalnych to psychopata na prochach, który pragnie tylko zemsty, za krzywdy, które sam sobie wymyślił...

fakty.interia.pl/polska/news/dorn-kaczynski-jako-premier-nie-zbieral-hakow,1581141,3
Obserwuj wątek
    • ponte_aronte cały kłopot w tym, że jesli Giertych 10.01.11, 18:12
      nie wyciągnie jakiegoś dowodu z kapelusza, to przegra oba procesy
      od początku się zastanawiam, czy Giertych to aż taki kamikadze, czy też rzeczywiście coś ma
      • czan-dra Re: cały kłopot w tym, że jesli Giertych 10.01.11, 18:22
        Wg mnie musi coś mieć, przecież od tej sprawy w dużym stopniu zależy jego kariera zawodowa...
        • dirloff Re: cały kłopot w tym, że jesli Giertych 10.01.11, 19:30
          Jedyne co Giertych ma, to skryte poparcie PO oraz mediów typu tvn24. Zabawne, że po takiej fali protestów i krytyki, Giertych wraz z Lepperem (sic!) regularnie są zapraszani do tvn'u24 w roli komentatorów obecnych wydarzeń czy wręcz "autorytetów". Byleby pluli na Jarka, uderzali w antypisowski bęben. Do tego ogranicza się ich "bytność" w studio tej telewizji. Przynajmniej jakoś do listopada '10r., kiedy bywali tam regularnie zapraszani, raz na 2 czy 3 tygodnie. Czasem i częściej.

Jak to jest możliwe, że antypisowskie zaślepienia aż tak... właśnie, właśnie, chorobliwie "zaślepia"? Przecież wszystko to jest wyłożone jak na patelni od czasu zerwania koalicji między PiS'em a Samoobroną i Ligą. Ówczesny zwrot Giertycha z Lepperem, próba skuszenia PO stworzeniem wspólnego, antypisowskiego rządu tymczasowego na powołanie antypisowskich komisji śledczych, etc., etc. Tusk wtedy był jednak na tyle przytomny, że olał te rewelacje i doszło do przyspieszonych wyborów. A wy lemingi łapiecie to tak łapczywie, jak wyciągnięte z wody ryby powietrze...

Poza tym, warto przypomnieć przemilczaną w mediach historię, że Giertych wraz z żoną gościł kiedyś u siebie Tuska et consortes, chwaląc się Donkowi skrzypcami czy lutnią, którą miał wykonać pradziadek czy któryś z wujków Tuska, znany wykonawca tychże instrumentów...
          • dirloff uzupełniając i... 10.01.11, 19:34
            ...doargumentując:

A przechodzenie do PO całych struktur Samoobrony i Ligi w Lubuskiem czy Podkarpackim, to co? A koalicja w samorządach podkarpackich między Ligą i PO, to co?

I tak dalej, i tak dalej...
            • czan-dra Re: uzupełniając i... 10.01.11, 19:46
              I o czym to ma świadczyć?
              O tym że Giertych zakładając sprawę przeciw Kaczyńskiemu, robi to na zamówienie/polecenie Tuska?
              Z deczko to naciągane, w różne rzeczy mogę uwierzyć, ale są jakieś granice...
              Dlaczego Tusk doprowadził do wyborów w 2007 r. przecież mógł rządzić razem z Koniem Który Mówi, i Knurem Lepperem, jak to czynił Kaczyński...
              A o przechodzeniu posłów SO i LPR do PiS-u słyszałeś może?
              • dirloff Re: uzupełniając i... 10.01.11, 21:40
                > I o czym to ma świadczyć?

O tym, że obecna bytność zarówno Giertycha jak i Leppera w mediach opiera się wyłącznie na i pożytecznej roli. Antypisowskiej, antyjarkowej. Pożytecznej dla niektórych mediów i PO.

> O tym że Giertych zakładając sprawę przeciw Kaczyńskiemu, robi to na zamówienie
                > /polecenie Tuska?

Między innymi. Bardziej tu jednak chodzi o to, że i Giertych, i Lepper są odessani od polityczno-budżetowego cyca. Giertych byt obecny opiera się na tej jego kancelarii prawnej. Tracąc twarz, straci już wszystko, ostatniego klienta. Tym bardziej, że jego próba skoku wraz z byłą żoną Palikotą na kasę posła z Lubelszczyzny nie powiodła się.

Po prostu, wspólnota interesów. Dziś nie jest sztuką atakowanie Jarka, to łatwo robi większość. Sztuką jest umiejętne bronienie.

> Dlaczego Tusk doprowadził do wyborów w 2007 r. przecież mógł rządzić razem z Ko
                > niem Który Mówi, i Knurem Lepperem, jak to czynił Kaczyński...

Dlatego, że rozsądnie stwierdził, że na tym lepperowaniu i gertychowaniu daleko nie zajedzie. I miał rację. Co nie wyklucza faktu, że mógł. Dostawał nachalne propozycje od Endrju i Romana. Tak jest teraz obaj nachalnie pojawiają się w tvn24...

> A o przechodzeniu posłów SO i LPR do PiS-u słyszałeś może?

Jasne. Rzecz w tym, że chciałem wam wskazać na wspólnotę interesów między Giertychem a PO. Antyjarkową w tym wypadku. Wspólny wróg łączy, hehe... Ja mam świadomość odgrywanego teatru w tv dla plebsu, wiem, że za dekoracjami jest cynizm i pragmatyzm, w tym wojaże ludzi od Leppera i Giertycha do środowisk Jarka i Donka. Zwłaszcza ludzi z mandatami samorządowców. Pytanie, czy lemingi plujące na Jarka, Romka i Endrju mają tego świadomość?
          • porannakawa01 Re: cały kłopot w tym, że jesli Giertych 10.01.11, 19:47
            dirloff napisał:

> Jedyne co Giertych ma, to skryte poparcie PO oraz mediów typu tvn24.

Jesteś pewien, że nie ma niczego?
            Z czego ta pewność wynika?
            • dirloff Re: cały kłopot w tym, że jesli Giertych 10.01.11, 21:29
              > Jesteś pewien, że nie ma niczego?
              > Z czego ta pewność wynika?

Tak, jestem pewien. Jakby coś miał, ba! jakby cokolwiek było, gdziekolwiek, u kogokolwiek, to wyszłoby to lata temu, jeszcze przed Smoleńskiem. Tym bardziej przed drugą turą niedawnych wyborów prezydenckich, kiedy Jarek był o włos od wygrania. Jeszcze z tydzień czy dwa kampanii i kolejnych wtop Bronka, a sytuacja byłaby odmienna.

Spójrz na antypisowskie komisje śledcze. Na tyrających Kalisza, Czumę i innych. I co? I nic! Jarek, Ziobro i inni są kryci. A praca tych komisji tylko ośmiesza oskarżających, a nie broniących się.

Konkludując, myślenie życzeniowe. Mdli was na widok PiS/Jarka, to podciągacie wszystko pod te mdłości...
              • normalny.cz.lowiek.1 W przeciwieństwie do kłamstw i obietnic BronK. 10.01.11, 22:03
                dirloff napisał: I co? I nic! Jarek, Ziobro i inni są kryci.

---> Minister Romuald Szeremietiew

uniewinniony!
                Romuald Szeremietiew od początku wskazywał na fałszywość oskarżeń.
                Po latach okazuje się, że zarzuty „Rzeczpospolitej” były co do jednego wyssane z palca.
                Obserwatorzy od dawna nie wątpią, że za tamtą serią artykułów w „Rzeczpospolitej” stały potężne siły i interesy, zresztą nie tylko polskie.
                ... na wniosek ministra obrony Bronisława Komorowskiego zostałem przez premiera Jerzego Buzka 12 lipca odwołany ze stanowiska sekretarza stanu I-go zastępcy ministra ON.
                ... Symptomatyczna jest obrona, jaką w pierwszych dniach po dymisji podjął były wiceminister. Powiada on mianowicie, że jeśli w kierowanej przez niego części MON doszło do jakichś nieprawidłowości, to nie on jako zwierzchnik jest odpowiedzialny, lecz zewnętrzni kontrolerzy - w tym wypadku Wojskowe Służby Informacyjne. To one nie wykonały należycie swych obowiązków - uważa Romuald Szeremietiew

I to by tłumaczyło nie tylko słowa Szeremietiewa oraz obietnicę Komorowskiego:

"Romuald Szeremietiew dla Super Expressu: "Gdy (Komorowski) mnie odwoływał, nawet dziennikarze mówili, że kiedyś zarzuty wobec mnie okażą się nieprawdziwe i że pozostanę człowiekiem niewinnym. Komorowski odpowiedział mniej więcej tak: "Podjąłem bardzo trudną decyzję i zdaję sobie sprawę z odpowiedzialności, jaka na mnie ciąży. Jeżeliby się okazało, że Szeremietiew jest niewinny, będzie to oznaczało koniec mojej kariery politycznej, bo jako człowiek honoru nie będę mógł pełnić funkcji publicznej". (Super Express, 09.03.2010)"

ale także wyjaśnia głosowanie Komorowskiego - jako jedyny poseł - przeciwko rozwiązaniu WSI!!!
          • mariner4 Koalicja PiS, So i LPR to była bandycka zmowa 10.01.11, 19:53
            Kaczyńscy by podpisali porozumienie z mafią pruszkowską, byle rządzić.
            Teraz te kanalie pogryzły się między sobą i wzięły się za łby. Im się więcej w tej walce wykrwawią tym lepiej. Mam nadzieję że ten gnom szybko dołączy do brata.
            M.
            • dirloff Re: Koalicja PiS, So i LPR to była bandycka zmowa 10.01.11, 22:03
              > Kaczyńscy by podpisali porozumienie z mafią pruszkowską, byle rządzić.

Taa, jaasnee... Dodam więcej, i z Marsjanami! Żeby tylko cię dorwać i przeprowadzic biednemu mariner'owi lobotomię...
              Drzewiecki z przepuchniętym od kresek koki nosem, handlujący prochami w Łodzi, we własnym lokalu prowadzonym wraz z żoną i wspierany przez łódzko-mazowiecką gangsterkę, to też PiS'owiec czy Kaczyński?

> Teraz te kanalie pogryzły się między sobą i wzięły się za łby. Im się więcej w
              > tej walce wykrwawią tym lepiej. Mam nadzieję że ten gnom szybko dołączy do brat
              > a.
              > M.
              >

Imaginarium Doktora Marinerusa, hehe...
              Po pierwsze, to gryzącymi i szczekającymi w studio tvn'u24 kanaliami są Giertych z Lepperem. Kaczyński zachowuje spokój i dystans. Tak jak podczas komisji śledczych.
              Po drugie, to zastanów się, skąd ta wielkość wyborców PO... To jest tzw. elektorat rotacyjny, medialny, popierający zależnie od tego, jak jest przeprany medialnie przez mainstream. Raz AWS, raz SLD, raz PiS, raz LPR/Samoobrona, raz PO...
              Po trzecie, to jesteś skończonym skur......, jeżeli życzysz komuś śmierci. I tym zdaniem kończę z tobą buraku jakąkolwiek polemikę.
    • jon-ze-wsi Giertych, Niesiołowski, Wołek, Krzaklewski, Wałęsa 10.01.11, 18:15
      i środowisko PO... Czego nie robi się dla pieniędzy... Skundlenie, to obraza dla piesków. To polityczna prostytucja.
    • infomozg Mecenas Giertych to typowy polski prawnik 10.01.11, 21:11
      Potrafi tylko płynąć z falą, nie widząc dalej niż czubek swego nosa, z gębą pełną frazesów o moralności, którą prywatnie uważa za zbędny balast.
      • wos9 Re: Mecenas Giertych to typowy polski prawnik 10.01.11, 22:21
        infomozg napisał:

> Potrafi tylko płynąć z falą, nie widząc dalej niż czubek swego nosa, z gębą pełną frazesów o moralności, którą prywatnie uważa za zbędny balast.

Jeżeli myślisz o takich prawnikach, jak Zbysio Ziobro, Mularczyk, czy Hofman, to w pełni się z Tobą zgadzam. W przypadku Ryszarda Kalisza, czy śp. Jolanty Szymanek-Deresz absolutnie nie.
    • wariant_b Re: Giertych v. Kaczyński.. 10.01.11, 21:17
      Ciekawe, że nie zapytali go, jak to z tymi alimentami i ze Stokłosą było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka