Dodaj do ulubionych

Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę"

17.02.11, 10:26
To słowa Tuska po tym jak media zaczęły go atakować.
No cóż, on najlepiej wie, że w Polsce ktoś ręcznie steruje mediami... i nie tylko mediami.

wpolityce.pl/view/7362/Wajcha_polska___Wylania_sie_obraz_mediow__ktore_da_sie_przekrecic_jednym_machnieciem_wajchy__jednym_ruchem__jedna_decyzja_.html
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 10:27
      A kiedy Tusk tak powiedział?
      • anwad Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 10:43
        Podałam link...
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 10:44
          Tam nic na ten temat nie ma.
        • sclavus Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 15:23
          To jest link do tego, że ktoś (podobno), gdzieś (podobno), kiedyś (podobno) usłyszał takie zdanko i przekazał, że to podobno Tusk je wydał...
          Nie masz innego linka??
          • anwad Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 15:32
            Niech Tusk sprostuje, jeśli to nieprawda...
            • yoma Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 20:21
              No ja wiem, że go kochasz, ale nie rób z niego Ducha Św.!
            • sclavus Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 18.02.11, 14:31
              Podeślij mu to, co napisałaś... dołącz może kilka postów, które ci pasią a dopiero potem zażądaj sprostowania czy dementi...
              Jak cię znam, to dla ciebie o wiele łatwiejszą rzeczą jest paknąć głupotę na forum a żądać dementi z kancelarii premiera.
              Tylko przyklasnąć!!!
        • zoil44elwer Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 18.02.11, 04:01
          anwad napisała:

> Podałam link...
          >

Wajchy się nie przekręca tylko przestawia.W Peru D Tusk przestawiał taką wajchę,a że jako człowiek niepracujący od lat,po takim wysiłku nabawił się kontuzji która zepsuła mu wycieczkę życia.
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 10:49
      No to może ty gołda wskażesz w zalinkowanym tekście kiedy Tusk wypowiedział te słowa?
      • ayran Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 10:58
        Wprawdzie, jak pisała "Polska The Times", Tusk ogląda telewizję w samotności, ale informator reporterki dziennika doskonale wie, co podczas tego samotnego oglądania mówi.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 11:00
          Ależ my dajemy sobą manipulować!! Nie to co anwad.
    • anwad Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 10:53
      Ciekawe jak oni się czują - tak prymitywnie manipulowani... Sterują nimi za pomocą wajchy:)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 10:57
        No to wskażesz mi anwad kiedy Tusk tak powiedział? czy dalej pozwolisz żeby portal wpolityce tobą manipulował?
    • anwad Tak się nie dzieje w normalnym, wolnym kraju 17.02.11, 13:17
      Tłumaczę Wam, bo odnoszę wrażenie, że jesteście ludźmi o mentalności niewolnika...
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Tak się nie dzieje w normalnym, wolnym kraju 17.02.11, 13:21
        Ale co się nie dzieje? Chyba chodzi ci o to że zmyślono tę historyjkę z Tuskiem mówiącym o wajsze?
    • ave.duce Poproszę o link do oryginału bt. 17.02.11, 14:42
      Mam inne zdanie, a Twoje dla mnie niewiele znaczy. Uważam je za gorsze> autorka > anwad
      Freedom > Forum ze Dworum
      • anwad Re: Poproszę o link do oryginału bt. 17.02.11, 15:06
        Uważasz, że media nie są ręcznie sterowane?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Poproszę o link do oryginału bt. 17.02.11, 15:10
          Ja uważam że są. Ktoś kazał wrzucić tę bzdurę o wajsze a sterowany Karnowski tłucze temat.
        • ave.duce Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:12
          napisałam? Proszę o link do oryginalnej wypowiedzi Tuska. Może być cytat z Polski The Times.
          • anwad Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:17
            Nie zrozumiałaś tekstu? Jesteś funkcjonalną analfabetką?
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:19
              Dlaczego anwad dajesz tak sobą manipulować dziennikarzom Polska the Times i Karnowskiemu?
              • ave.duce Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:25
                Daj spokój, najgorsze, jak ktoś strzeli głupotę i zamiast po prostu się do tego przyznać > idzie w zaparte. Żenada. Szkoda czasu.

ps. przy okazji > pytanie dodatkowe do Anwad > od ilu pokoleń Twoja rodzina mieszka w wielkim mieście?
                • sclavus Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:30
                  :D
                  od dawna !!
                  :D :D :D
                • anwad Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:31
                  Gdybyś rozumiała tekst pisany i przeczytała to:
                  "Zdanie to, według relacji reporterki, miało brzmieć: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę"
                  wiedziałabyś, że Twoje pytanie jest bezzasadne.
                  Zdajesz się reprezentować podobny poziom co obraza.
                  • ave.duce Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:37
                    Może raczej przeczytaj jeszcze raz swój pierwszy post w tym wątku. Nie denerwuj się, pozbawiona ... kompleksów kobieto z wielkiego miasta.
                    • anwad Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:43
                      Zabolały moje wczorajsze uwagi?
                      Twoje pytania opierają się na niewłaściwych założeniach...
                      • ave.duce Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:48
                        Kogo zabolały? Chyba Ciebie, bo na pewno nie mnie. Nie potrafisz udzielić odpowiedzi na najprostsze pytania. Z logicznego myślenia > jak to Ty piszesz > pała!, żeby nie było, że wymagam zbyt wiele, chodzi o podstawy.
                        • anwad Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:53
                          Niepoprawne założenia - skąd wiedza, że mieszkam w wielkim mieście?
                          PS Nie pytaj mnie jak mam na imię, gdzie mieszkam, jaki mam zawód itp., bo nie udzielam tego typu informacji na forach.
                          • ave.duce Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 16:02
                            Naprawdę masz kłopoty z PROSTYMI PYTANIAMI.
                          • ploniekocica Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 16:07
                            anwad napisała:

> Niepoprawne założenia - skąd wiedza, że mieszkam w wielkim mieście?
                            > PS Nie pytaj mnie jak mam na imię, gdzie mieszkam, jaki mam zawód itp., bo nie
                            > udzielam tego typu informacji na forach.
                            >

A wiedza ta z Twoich wypowiedzi. Wielokrotnie chwaliłaś się swoja obecnością na różnych podpałacowych happeningach. Każdy logicznie myślący czytelnik Twoich postów łatwo się domyśli, że mieszkach w odległości godziny od Krakowskiego, co oznacza tzw. wielką Warszawę.
                            No, chyba, że kłamiesz i wcale pod pałacem prezydenckim nie bywasz.
                          • damakier1 Jesteś z miasta, to widać 17.02.11, 19:31
                            jesteś z miasta, to słychać,
                            jesteś z miasta to widać, słychać i czuć!

anwad napisała:
                            > Niepoprawne założenia - skąd wiedza, że mieszkam w wielkim mieście?

www.youtube.com/watch?v=ST_R7830gb4
                  • ploniekocica Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:43
                    anwad napisała:

> Gdybyś rozumiała tekst pisany i przeczytała to:
                    > "Zdanie to, według relacji reporterki, miało brzmieć: "K... Ktoś tam przekręcił
                    > wajchę"
                    > wiedziałabyś, że Twoje pytanie jest bezzasadne.
                    > Zdajesz się reprezentować podobny poziom co obraza.
                    >
                    A gdzie jest ta relacja?
                    Bo mnie na przykład wczoraj pewna reporterka relacjonowała coś kompletnie przeciwnego przy winie, siedząc na mojej kanapie.
                    Rzeczony Karnowski nie napisał, że owa reporterka powiedziała mu to w rozmowie prywatnej, ale powołuje się na jakąś relację. Jaką? Jesteś w stanie podać, czy dajesz się manipulować mediom, jak najgorszy lemingowaty peowiec?
                    Zero refleksji, zero myślenia samodzielnego.
                    • ave.duce Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:50
                      To zabawa w głuchy telefon ;)
                      • yoma Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 15:58
                        Gorzej, bo w pomidora :)
                        • ave.duce Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 16:06
                          Przypomniał mi się tekst dr.Kriska (chyba z FAZPiS) >

... To prawda! Podobnież Kaczyński Jarosław wzrokiem leczy...
                          • ploniekocica Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 16:11
                            ave.duce napisała:

> Przypomniał mi się tekst dr.Kriska (chyba z FAZPiS) >
                            >
                            > ... To prawda! Podobnież Kaczyński Jarosław wzrokiem leczy...

Ja nazwałabym to inaczej (i nie powiem: ogłupia, bo nie chciałabym być niegrzeczna) -
                            Kaczyński Jarosław wzrokiem czaruje! Czego dowody są wszędzie, także w tym wątku.
                            Podobno wampiry mają taką moc :)
                            • ave.duce Re: Nie dość wyraźnie 17.02.11, 16:26
                              Pójdę za głosem ... Kempy i nie będę z Tobą polemizować ;)
              • x2468 Re: Nie dość wyraźnie 18.02.11, 11:47
                "Dlaczego anwad dajesz tak sobą manipulować dziennikarzom Polska the Times i Karnowskiemu?"
                Widac wajchowy siem upil lub poszedl do spowiedzi nie nie ma kto wajchy owieczce Anwad przestawic lub jej droselklapa nie sztymuje.
          • rydzyk_smigly Link 17.02.11, 15:22
            W PTT cisza. Za to na szemranych blogach aż huczy.

www.polskatimes.pl/wyszukiwanie/Kto%B6+tam+przekr%EAci%B3+wajch%EA,10,1,s,l,n.html

na zdanie "Wyłania się obraz mediów, które da się przekręcić" w PTT również cisza, w mediach "niesterowanych" lekkie ożywienie.

www.polskatimes.pl/wyszukiwanie/Wy%B3ania+si%EA+obraz+medi%F3w++kt%F3re+da+si%EA+przekr%EAci%E6,10,1,s,l,n.html
            • ave.duce Re: Link 17.02.11, 15:35
              W artykule Anna Wojciechowska napisała > - K... Ktoś tam przekręcił wajchę - miał rzucić Tusk po kolejnej dawce serwisów informacyjnych, coraz częściej krytycznych dla poczynań rządu.

"miał rzucić" to supozycja, nierówna twierdzeniu: To słowa Tuska.
    • boblebowsky Mała ta wajcha Karnowskiego:)))) 17.02.11, 15:13
      coraz mniejsza, ale chęci kręcenia pozostały ogromne:)))
    • bodo.2 Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 15:23
      Tusk wierzy w układ? musi teraz podjąć z nim walkę,ale jaja
      • anwad Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 15:27
        Przecież on jest na jego usługach, ale niedługo zostanie zwolniony:)
    • sclavus Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 15:29
      Idź z tym na salon(y)24...
      Tam będziesz natychmiast rozumiana, podziwiana i uwielbiana...
      A anwad... będą pisać ogromniastymi literami, otoczonymi laurem - należy ci się! Jak psu zupa!
      Q tym salonie...
      • bodo.2 Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 15:37
        tak,salon liczył,że ujarzmi i wychowa Tuska,ale nie zrozumiał wcale,że to oni stali się jego zakładnikiem,musieli też zejść do poziomu PO,schamieć
        • anwad Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 15:50
          "Sojusz inteligenta z lumpem nie zmienił lumpa, nastąpiło coś wręcz przeciwnego, choć przewidywalnego: to intelektualista zgłupiał i schamiał".

To zdanie z świetnego artykułu Ziemkiewicza "Platforma, czyli upadek elit polskich" z ostatniego numeru "Uważam Rze" dobrze podsumowuje Twój post:)
          • bodo.2 Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 15:58
            święte słowa,ciekawe jak tą czarę goryczy wypija nadredaktor,ze smakiem czy też boi się zachłyśnięcia?
        • sclavus Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 16:01
          Zgadnij, co mnie obchodzi poziom platformy.... obchodzi mnie poziom salonu!
          Obchodzi mnie również poziom tych, co w salonie...
          tak,salon liczył,że ujarzmi i wychowa Tuska... - nie udało mi się - jak dotąd - ni usłyszeć, ni przeczytać czegoś bardziej idiotycznego...
          Nie mam zamiaru wypowiadać się o platformie, czuję się jednak przymuszony rzec cóś o salonie: jeśli w chlewni jest jakieś wydzielone miejsce (na cokolwiek), to jest to właśnie salon24
          • bodo.2 Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 16:12
            właśnie o to chodzi,nie potrafią spojrzeć prawdzie w oczy i godnie ją przyjąć
            • sclavus Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 16:35
              Dzięki za przyznanie mi racji co do chlewni i salonu - nie potrafią rzeczywiście, spojrzeć prawdzie w oczy i godnie jej przyjąć...
              Nawet smród bijący z tego salonu ich nie przymusi!
    • indeed4 Anwad, anwad ... 17.02.11, 16:33
      A kto "przekręcił wajchę" i doprowadził do tego, że notowania PO spadły?

Kto "przekręca wajchę", powodując, że rząd i premier od ponad roku jest fatalnie oceniany - nie wpadasz czasem w paranoję upatrując złe siły tam gdzie ich nie ma, albo nie tam, gdzie powinnaś?
      • anwad Re: Anwad, anwad ... 17.02.11, 16:45
        Taaak? Ja krytykę zauważyłam od niedawna. Chociaż powodów do nie było wiele od bardzo dawna. Myślisz, że nie wiem, do kogo należą media? I jaki jest ich cel?
        • indeed4 Re: Anwad, anwad ... 17.02.11, 17:15
          W mediach pracują wyborcy, ich właścicielami też są wyborcy, więc media tak jak większość wyborców sympatyzują nie z PiS, ale z PO. O tym, że w większości krajów media są liberalne, tak samo jak liberalna jest cała nasza masowa kultura przypominać chyba nie trzeba, tak samo jak i o tym, że PiS już na wstępie zraził do siebie większość dziennikarskich środowisk.

Dziesiątki razy były podawane dane, że PiS ma elektorat negatywny na poziomie 50 %, czego więc w tej sytuacji oczekujesz - że powszechnie nielubiany PiS akurat przez media będzie lubiany i głaskany przez nie po główce ? To nie jest mądre.
          • indeed4 Re: Anwad, anwad ... 17.02.11, 17:23
            Zobacz :

Nie da się wszystkiego zwalić na media.

Jarosław Kaczynski na kongresie PiS mówił, że muszą przeanalizować fenomen totalnego odrzucenia i potępienia PiS przez elity i media. Poszukać sposobu, jak się przebic przez tę ścianę niechęci. To jest w ogóle możliwe ?

Polityka PiS, jego język, spowodowała eskalację tego zjawiska. W końcu media tylko nagłaśniały pewne wypowiedzi przywódców PiS, a nie kreowały. Gdyby nie było łże elit, wykształciucha ...

Dorn powiedział, to w innym znaczeniu, niż media to zinterpretowały ...

Ale jednak łżeelity były mocne. Jak jest takie krwiste pojęcie, to póżniej trudno to rozpuścić w jakiejś łagodzącej interpretacji. I trudno będzie się przez tą ścianę przebić, tym bardziej, że Jarosław Kaczyński celowo zaostrzał swój język. Uważam, że są przesłanki by mógł to zrobić, ponieważ nie ma już rywala na skrzydle narodowo - katolickim. ( ... )

Mirosława Grabowska, socjolog z UW, " Rz" 22 grudnia 2007
            • anwad Re: Anwad, anwad ... 17.02.11, 17:39
              Ojej... cóż za delikatność... Jeżeli nie zrozumiało się, co miał na myśli Dorn, to być może rzeczywiście jest się właśnie takim wykształciuchem... A to boli... Albo to, że jest się hipokrytą należącym do łże-elity...

Dlaczego ja nie mam wątpliwości, kto jest godzien mojego głosu? Dlaczego nie zwracam uwagi na formę czy jak moi wybrańcy są oceniani przez tzw. elity? Dlatego, że nie mam kompleksów na punkcie swoich zdolności rozumowania. Dlatego, że nie potrzebuję tego, żeby ktoś akceptował i pochwalał mój wybór. Nie jestem zewnątrzsterowna, jak wiele osób, które aspirują do... i stąd ich potrzeba ciągłego potwierdzenia i pochwały.
              • indeed4 Re: Anwad, anwad ... 18.02.11, 13:20
                Rozmawiamy o mediach a nie o tym, co mówi Dorn. ( Dodam tylko, że jest bardzo wątpliwe, żeby prof. M. Grabowska " nie rozumiała, co mówi Dorn" )

Chodzi o ten fragment :

W końcu media tylko nagłaśniały pewne wypowiedzi przywódców PiS, a nie kreowały. Gdyby nie było łże elit, wykształciucha ...
                • anwad Re: Anwad, anwad ... 18.02.11, 14:30
                  Ale było i nie jest to absolutnie nic poważnego. Mówię to z perspektywy osoby niezależnej, a nie polityka. Polityk być może faktycznie nie powinien mówić wszystkiego, co myśli. Dla wielu ludzi w końcu urażona duma własna ma o wiele większe znaczenie niż np. prawda.

Media i tak zawsze znajdą coś, co będą mogły rozdmuchiwać. Wystarczy tylko, że zagraża się interesom niektórych grup.
          • anwad Słyszałeś o czymś takim jak etos dziennikarski? 17.02.11, 17:32
            Cały czas odchodzimy też od meritum: do kogo należą media w Polsce. Wiesz czy nie wiesz? Dziennikarze to tylko ich żądni pieniędzy i wygodnego życia najemnicy.

PS Gorąco polecam ostatni numer "Nowego Państwa" z tematem przewodnim "Goebbelsi naszych czasów"...
            • woda_woda E tam. 17.02.11, 17:35
              W "Nowym Państwie" pracują żądni pieniędzy i wygodnego życia najemnicy.

• indeed4 A owszem. 17.02.11, 17:40
              Po wielokroć wypowiadał się w tej sprawie Wildstein - otóż, jego zdaniem, dziennikarz ma prawo do wyrażania własnych politycznych poglądów.

Co prawda, kodeks etyki dziennikarskiej mówi coś zupełnie innego, ale Wildstein nie przejmuje się jakimiś tam " kodeksami" i tak właśnie twierdzi.

Skoro więc ustaliliśmy, że dziennikarz ma prawo do własnych poglądów, to dlaczego odmawiać tego prawa dziennikarzom GW, TVN i Polsat - no tak, czy nie, anwad.
              • anwad Re: A owszem. 17.02.11, 17:44
                Co innego mieć prawo do swoich poglądów i je wyrażać, a co innego przedstawiać zniekształconą rzeczywistość i nie oddzielać informacji od komentarza!...

Nadal uchyliłeś się od odpowiedzi, do kogo należą media...
              • anwad Nie może Ci - delikatnisiu - przejść przez gardło, że... 17.02.11, 18:44
                Polskie media to UBEKISTAN.
                • mietowe_loczki Re: Nie może Ci - delikatnisiu - przejść przez ga 17.02.11, 19:14
                  anwad napisała:

> Polskie media to UBEKISTAN.

Biedactwo...
                  • anwad Re: Nie może Ci - delikatnisiu - przejść przez ga 17.02.11, 19:30
                    Na pewno?...
                    Wejdź w ten link - to raport z weryfikacji WSI: www.naszdziennik.pl/dodatek/wsi/raport.pdf
                    A potem wyszukaj sobie nazwiska: Walter, Wejchert, Subotic...
                    • anwad Napiszę o tym kiedyś 17.02.11, 19:56
                      Bo widzę, że żyjecie w błogiej nieświadomości...
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Napiszę o tym kiedyś 18.02.11, 11:21
                        Ty napiszesz? Nie żartuj, przecież ty nie potrafisz sklecić dwóch zdań.
                        • ave.duce Re: Napiszę o tym kiedyś 18.02.11, 11:39
                          Napisze, napisze ... słowami salon00wców z "Psychiatryka24" ;)
                • indeed4 Anwad. 18.02.11, 13:51
                  Cały czas próbuję być wyrozumiały i grzeczny, ale skoro dopraszasz się - to masz.

www.wprost.pl/ar/?O=113556

Tak, "Ubekistan" - i co, jesteś zadowolona ?Domyślam się, że w odpowiedzi jak zwykle napiszesz, że "owszem Nowak donosił, ale nie był groźny, nikomu nie wyrządził krzywdy" itd., itp. ... i tak właśnie będzie wyglądać dalsza rozmowa.

Co nasze - to dobre, nawet esbecja ; ale inni esbecy powinni zadyndać na drzewach, bo nie są po naszej stronie. Nie widzisz jak czymś takim się strasznie ośmieszasz ?
                  • anwad Nie znam prof. Nowaka 18.02.11, 14:26
                    Nie potrafię ocenić owoców jego obecnych działań.
                    Znam owoce działań np. TVN24. Nikogo nie powinno dziwić, że jest ono określane mianem WSI24, tym bardziej gdy weźmie się pod uwagę genezę powstania tej stacji telewizyjnej*... Nikogo? Powinnam raczej napisać - człowieka inteligentnego.

*To samo zresztą dotyczy np. Polsatu.
                    • indeed4 No tak - oczywiście. 18.02.11, 14:32
                      Nie znasz prof. Nowaka i nic nie słyszałaś ani o Rydzyku ani Radiu Maryja - nic a nic.

Faktycznie coś chyba mało inteligentny jestem, bo przecież można się było tego od razu domyślić :-)
                      • anwad Re: No tak - oczywiście. 18.02.11, 14:39
                        Nie słucham Radia Maryja, nie słucham nawet Radia Wnet, bo zwyczajnie nie mam na to czasu.
                        W telewizji obecnie oglądam tylko Pospieszalskiego.
                        • anwad PS 18.02.11, 14:44
                          Czasami zdarza mi się słuchać wiadomości przed północą (oceniam wysoko poziom), słuchałam też wywiadów z Kaczyńskim, Macierewiczem (mogę pochwalić świetną formułę rozmów z politykami).
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: No tak - oczywiście. 18.02.11, 14:47
                          Słusznie, to pozwala zapoznać się z wielością opinii i wyrobić sobie własne, niezależne zdanie.
                        • indeed4 Re: No tak - oczywiście. 18.02.11, 14:50
                          To bardzo ładnie z Twojej strony ; ale widzisz - tak się składa, że posłowie PiS słuchają, wielu z nich wprost wywodzi się z tego środowiska, a sam prezes z dużym upodobaniem udziela wywiadów tym mediom rodem z "Ubekistanu" :-) W jakiej TV została przeprowadzona transmisja z zawarcia koalicji z Lepperem też przypomnieć ?
                          • anwad Re: No tak - oczywiście. 18.02.11, 15:02
                            Niemądre podsumowanie... RM jest niewątpliwie najlepszym radiem (obok Wnet) z istniejących.
                            • woda_woda Re: No tak - oczywiście. 18.02.11, 15:05
                              anwad napisała:

> Niemądre podsumowanie... RM jest niewątpliwie najlepszym radiem (obok Wnet) z i
                              > stniejących.
                              >

Oczywiście - najlepszym dla anwad :)
                            • ploniekocica Re: No tak - oczywiście. 18.02.11, 15:07
                              anwad napisała:

> Niemądre podsumowanie... RM jest niewątpliwie najlepszym radiem (obok Wnet) z i
                              > stniejących.
                              >
                              A skąd Ty to wiesz skoro ich nie słuchasz? Wyczytałaś gdzieś, czy Goździkowa Ci powiedziała?
                              Jak możesz uważać RM za dobre radio i jednocześnie nie znać Nowaka?
                              Gratuluję samodzielnego myślenia.
    • oldtimer333 Re: A wajchę trzyma f-ma Kantar 17.02.11, 18:38
      • anwad ??? 17.02.11, 20:18

• vor-t-ex z wajchą wszystko się zgadza, 17.02.11, 18:45
      z polskimi mediami nie, bo one juz dawno nie sąpolskie tylko globalne mafijne. Tusk spełnił swoją rolę, złuił Polske i zadluzył ja śmiertelnie , zeby zapłacic haracz globalnym nienasyconym mafiom, teraz moze odejśc, a Polacy zostaja z dlugami, ktore uczynia z nich niewoloników mafii na kilka pokoleń. Jedynym rozwiązaniem w tej sytuacji jest droga egipska.
      • anwad Re: z wajchą wszystko się zgadza, 17.02.11, 18:54
        Wystarczyłyby wybory, gdyby Polacy byli mądrzy.
        • sclavus Re: z wajchą wszystko się zgadza, 17.02.11, 19:03
          To nawet ładnie z twojej strony, że uważasz ponad połowę dorosłych Polaków za idiotów...
          Prosto z salonu takie uważanie???
          PeeS - pies, jak nie ma czym s.ać, to s.a głąbami... - nie wiedziałaś??
        • vor-t-ex Re: z wajchą wszystko się zgadza, 17.02.11, 20:42
          za póżno, juz po ptokach. Tylko rewolucje oczyszczą świat z narosli pasozytów i złodziei. i bez znaczenia jaki kacyk aktualnie rządzi, bo wszyscy oni sa na służbie korpo-mafii. Trzeba wziąć sie za te mafie, wtedy sytuacja się poprawi.
          • anwad Re: z wajchą wszystko się zgadza, 17.02.11, 20:52
            Rewolucja - tak, ale z głową. Przecież po Tusku może przyjść ktoś jeszcze gorszy, kto sobie ludzi owinie wokół palca. Kluczem do zmian jest kształtowanie świadomości, zdolności samodzielnego myślenia, by ludzie umieli wybierać mądrze.
            • vor-t-ex Re: z wajchą wszystko się zgadza, 18.02.11, 08:47
              masz racje, pod warunkiem, ze w tzw. demokracji istnieja naprawde wolne wybory. Jak datad widac, ze sa one pozorne, ze wolno wybierac tylko sposrod kacykow podstawionych przez globalne mafie. I ci kacykowie niewile roznia sie od siebie, bo i cel maja ten sam.
              • anwad Re: z wajchą wszystko się zgadza, 18.02.11, 09:32
                A co proponujesz? JOW-y? Ta idea skompromitowała się po wygranej Stokłosy... Teraz jedynym dobrym wyborem jest Kaczyński.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: z wajchą wszystko się zgadza, 18.02.11, 11:22
                  Nieprawda, Kaczyński jest złym wyborem.
                  • x2468 Re: z wajchą wszystko się zgadza, 18.02.11, 11:58
                    Nieprawda, Kaczyński jest złym wyborem.
                    Wiecej powiem.Kaczynski to gorszy wybor od Stoklosy.
    • mietowe_loczki Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 18:48
      Dałaś już link do tej wypowiedzi Tuska, o który dopomina się połowa wątku?
      • yoma Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 20:22
        Lin-ka! Lin-ka!
        • anwad Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 17.02.11, 20:37
          Kobieto, myśl samodzielnie...
          • blind_as_a_bat Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 18.02.11, 07:31
            Samotność, cóż po ludziach... Nie mów do siebie, kobieto. Dziad gadał do obrazu. Bez skutku.
          • x2468 Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 18.02.11, 12:01
            Anwad,dobra kobieto.Nie ma kto ci wajchy przestawic czy droselklapa sie tobie zaciela?
          • mietowe_loczki Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 18.02.11, 14:31
            No ale samodzielnie tego linka nie wymyśli! Są jakieś granice, cnie.
      • ave.duce Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 18.02.11, 11:17
        Nie dała i nie da, bo taka linka nie istnieje.
        Wszystko odbyło się na zasadzie domysłów i głuchego telefonu.
        • staaary Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 18.02.11, 12:48
          > Nie dała i nie da, bo taka linka nie istnieje.
          > Wszystko odbyło się na zasadzie domysłów i głuchego telefonu.

Ale za to mamy coś takiego.
          Dlaczego ja nie mam wątpliwości, kto jest godzien mojego głosu? (...) Dlatego, że nie mam kompleksów na punkcie swoich zdolności rozumowania.
          Jak dla mnie potęga.
          • ave.duce Re: Tusk: "K... Ktoś tam przekręcił wajchę" 18.02.11, 13:32
            Staaary! Genialne! Biorę do kolejnej sygnaturki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka