Dodaj do ulubionych

Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksalnie

18.02.11, 09:58
zrobiła się przeokropna groteska?
Tak już zupełnie na poważnie, bo zaczęła mnie dręczyć ta myśl.
Kto i co spowodowało to, że parę miesięcy po pogrzebie ofiar katastrofy zamiast smutnej zadumy, refleksji mamy do czynienia z makabryczną groteską?
Pomysł pochowania prezydenta na Wawelu? Oszołomy z Krakowskiego Przedmieścia?
Dziennikarze? Pis? Macierewicz i Radio Maryja?
Kto zawinił, kto ponosi odpowiedzialność za taki stan rzeczy?
Obserwuj wątek
    • allspice Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 10:05
      >Dziennikarze? Pis? Macierewicz i Radio Maryja?
      Kto zawinił, kto ponosi odpowiedzialność za taki stan rzeczy?<

Winnych było wielu,ale inicjatorem prezes i PiS...
      • tw_wielgus Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 10:12
        Według mnie zaczeło się od nieszczęsnej decyzji pochówku prezydenta i jego małżonki na Wawelu. Część społeczeństwa odebrała tą decyzję jako swoisty policzek. Przypomnijmy sobie, że Ci, którzy taką decyzję podjeli zdawali sobie sprawę z reakcji społecznych gdyż dosyć długo nie można było znaleźć winnego, wszyscy szli w zaparte.
    • woda_woda Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 10:06
      Groteska zaczęła się od Wawelu.
      • tw_wielgus Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 10:16
        Też tak sądzę... i od tej obłudnej kampanii medialnej, próby ogłupienia społeczeństwa. Załosnego przedstawienia, rozpaczliwej próby zmiany prawdziwego wizerunku prezydenta Kaczyńskiego.
        • wos9 Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 10:43
          tw_wielgus napisał:

> Też tak sądzę... i od tej obłudnej kampanii medialnej, próby ogłupienia społecz
          > eństwa. Załosnego przedstawienia, rozpaczliwej próby zmiany prawdziwego wizerun
          > ku prezydenta Kaczyńskiego.
          >
          Wyleciał marny prezydent, który nie miał żadnych szans na reelekcję, wrócił mąż stanu godzien pochówku na Wawelu.
          • apodemus Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 13:13
            wos9 napisała:

> Wyleciał marny prezydent, który nie miał żadnych szans na reelekcję, wrócił mąż
            > stanu godzien pochówku na Wawelu.

Zatem kto podmienił ciało!?
    • dupetek Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 10:06
      To wszystko przez Donka! Zamiast się dobrowolnie podać do dymisji na rzecz Kaczora i posypać głowę popiołem, on ma czelność wygrywać w sondażach.
      • gucio60 Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 10:33
        Ta farsa zaczęła się tuż po katastrofie, po wizycie Kaczora w miejscu katastrofy po buńczucznej odmowa na zaproszenie Tuska i Putina do spotkania. Trauma po stracie brata bliźniaka była tylko dymną zasłoną. Wiedząc co spowodował, aby ukryć przed ludźmi i Bogiem poczucie winy, od samego początku rozpoczął kampanię nienawiści.
        • dupetek Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 10:46
          Bo Donek powinien podać się do dymisji jeszcze przed katastrofą, wtedy nie musiałby przyznawać się do zamachu:)
    • ave.duce Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 11:06
      Wg mnie zaczęło się od groteskowego zachowania się Prezesa na miejscu katastrofy.
      • tw_wielgus Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 12:14
        To, to bym mu akurat odpuścił. Jego zachowanie można tłumaczyć wstrząsem.
        Syndrom osoby, która poniosła wielką niepowetowaną stratę.
        • sclavus Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 13:13
          Nie Żartuj!!
          Werbalnie, chyba tylko....
          • tw_wielgus Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 13:55
            OK, ale to dopiero okazało się później.
            Dopiero parę tygodni później wylazł z J.Kaczyńskiego cały ten podły cynizm i perfidia.
            • ave.duce Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 19:10
              Trzeba mieć dużo zimnej krwi, żeby tam, na miejscu katastrofy "politykę" nad ruską trumna brata bliźniaka uprawiać.
    • pav2 Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 11:08
      Przegięliśmy w nadbudowie. Wycofanie filozofii, logiki, ograniczenie matematyki, a wprowadzenie religii w szkołach musiało przynieść widome skutki. Na budowę tej paranoi poszły i ciągle idą olbrzymie pieniądze z budżetu, z naszych podatków. Absolwenci tych szkół nie widzą nic niestosownego w pochówku wawelskim. Nawet nie zdziwię się, kiedy ci absolwenci zażądają kanonizacji L.K. Kiedy państwowe publikatory podają z pełną powagą informację o egzorcyzmach lub o naukowych dowodach cudów kandydatów na świętych to przypomina mi się Lenin wiecznie żywy.
    • mr.sajgon niedojda i klamca 18.02.11, 12:42
      tw_wielgus napisał:

> zrobiła się przeokropna groteska?
      > Tak już zupełnie na poważnie, bo zaczęła mnie dręczyć ta myśl.
      > Kto i co spowodowało to, że parę miesięcy po pogrzebie ofiar katastrofy zamiast
      > smutnej zadumy, refleksji mamy do czynienia z makabryczną groteską?
      > Pomysł pochowania prezydenta na Wawelu? Oszołomy z Krakowskiego Przedmieścia?
      > Dziennikarze? Pis? Macierewicz i Radio Maryja?
      > Kto zawinił, kto ponosi odpowiedzialność za taki stan rzeczy?
      >

premier Donald Tusk ponosi pelna odpowiedzialnosc za to co zrobil i za to co powinien zrobic a nie zrobil.
      Pewnie to dla ciebie za trudne ale moze zacznij wkuwac na blache.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: niedojda i klamca 18.02.11, 12:52
        Oj Tusk pocierpi za to że małpie z brzytwą dał samolot.
        • mr.sajgon Re: niedojda i klamca 18.02.11, 12:57
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Oj Tusk pocierpi za to że małpie z brzytwą dał samolot.
          Widze ze masz takie samo zdanie jak rosyjski ekspert-pilot Smirnow. Przyznaje ze wcale mnie to nie dziwi.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: niedojda i klamca 18.02.11, 12:58
            No cóż, nie moja wina że Smirnow mówi prawdę.
            • mr.sajgon Re: niedojda i klamca 18.02.11, 13:12

> No cóż, nie moja wina że Smirnow mówi prawdę.
              Wyobraz sobie ze ja tez z nim sie zgadzam ze piloci byli zle wyszkoleni, wiec przynajmniej ja cie nie winie.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: niedojda i klamca 18.02.11, 13:16
                To skandal że atakujesz Polaków tym samym broniąc ruskich.
                • mr.sajgon Re: niedojda i klamca 18.02.11, 13:30

> To skandal że atakujesz Polaków tym samym broniąc ruskich.
                  I co teraz ?
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: niedojda i klamca 18.02.11, 13:44
                    Indeed cię pożre.
      • tw_wielgus Re: niedojda i klamca 18.02.11, 13:10
        mr.sajgon napisał:

>
        > premier Donald Tusk ponosi pelna odpowiedzialnosc za to co zrobil i za to co po
        > winien zrobic a nie zrobil.
        > Pewnie to dla ciebie za trudne ale moze zacznij wkuwac na blache.

Nie wiem czy zwóciłeś uwagę na to o czym tutaj dyskutujemy? Jeżeli nie to przeczytaj jeszcze raz post założycielski.
        • mr.sajgon Re: niedojda i klamca 18.02.11, 13:13
          tw_wielgus napisał:

> mr.sajgon napisał:
          >
          > >
          > > premier Donald Tusk ponosi pelna odpowiedzialnosc za to co zrobil i za to
          > co po
          > > winien zrobic a nie zrobil.
          > > Pewnie to dla ciebie za trudne ale moze zacznij wkuwac na blache.
          >
          > Nie wiem czy zwóciłeś uwagę na to o czym tutaj dyskutujemy? Jeżeli nie to przec
          > zytaj jeszcze raz post założycielski.
          Tobie proponuje moze jakis Geriavit bo mowiac kolokwialnie medzisz.
          • tw_wielgus Re: niedojda i klamca 18.02.11, 13:53
            Nie chcę być złym prorokiem ale wydaje mi się, że powinieneś jak ognia unikać Viagry.
            Gdyż jedynym organem jaki Ci może po tym specyfiku zeszywnieć jest język.
          • sclavus Re: niedojda i klamca 18.02.11, 14:12
            A tobie... - lepsze trampki by się przydały...
            • tw_wielgus Re: niedojda i klamca 18.02.11, 14:16
              Po co mu trampki?
              • sclavus Re: niedojda i klamca 18.02.11, 18:58
                Żerby mu było wygodniej kopać...
                W tych butkach, które ma - nie wychodzi to mu kopanie nicanic!! :)
      • martusia_krolowa_wolakow Zgadzam sie. 4 słowa " lecimy na inne lotnisko" 18.02.11, 14:24
        uratowałoby zycie 95 osób.

Lech Kaczyński, niedojda i kłamca nie był
        w stanie ich wypowiedzieć.
        Okazał się tchórzem, niegodnym Orderu Orła Białego.
        • zoil44elwer Re: Zgadzam sie. 4 słowa " lecimy na inne lotnis 18.02.11, 19:04
          Ale nie zdążył by z innego lotniska przybyć na czas do Katynia.
    • bodo.2 Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 14:59
      paradoks? to GW z salonem plus rząd stara się tą tragedię sprowadzić do farsy nie zauważając,że to jednokierunkowa droga,bez powrotu bo prawda ma tak wyglądać jak przez okres komuny prawda Katyńska i każdy pożyteczny idiota jest mile pożądany w tej szopce
    • behemot17-13 Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 18:45
      winne są przede wszystkim media. to one, jako pierwsze, stworzyły mit Wielkiego Lecha. to one prześcigały się w gloryfikacji i dowartościowaniu osoby przeciętnego człowieka, a tym bardziej prezydenta. przez 24 godz. na dobę, płynęły z odbiorników słowa pokuty, żalu i zbiorowego biczowania się, za to, że nie doceniano go za życia. PIS i Jaruś przejęli tylko pałeczkę, no i poszło. media stworzyły herosa, Jaruś wraz ze swoją sektą, poszedł krok dalej. domaga się pomników, uznania boskości Lecha. Wawel wzięli bez jednego wystrzału, z marszu, pozostaje jeszcze walka o beatyfikację, z pochodniami, krzyżem i obłędem w oczach wyznawców.
    • ossey Re:Odpowiedz jest bardzo prosta 18.02.11, 18:51
      Polityka....i walka o wladze miedzi PiS i PO...do tego trzeba dorzucic SLD , ktory na swoj sposob chce cos ugrac na tym sporze kreujac sie na partie " nowoczesna" , "lewicowa" i "antyklerykalna" w odroznieniu od "oszolomow" z PO i PiS
      • zoil44elwer Re:Odpowiedz jest bardzo prosta 18.02.11, 19:07
        Zginęła przecież trójka z wierchuszki SLD w tym kandydat na prezydenta.Czy SLD odprawia polityczne egzekwie?
    • zapijaczony_ryj Prezes Specjalnej troski i jego ferajna 18.02.11, 19:08
      tw_wielgus napisał:
      >
      • zoil44elwer Re: Prezes Specjalnej troski i jego ferajna 18.02.11, 23:58
        Jak mawiali starożytni Sarmaci:Cui prodest scelus,ist frcit,a Polacy współcześnie:Winien kto skorzystał na zbrodni! A kto skorzystał na tym że nie będzie prezydenckiego veta?
    • isa.stern Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 19:09
      everybody`s changing...;)

www.youtube.com/watch?v=Zx4Hjq6KwO0
    • p_e_o_w_i_e_c Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 19:44
      tw_wielgus napisał:

> zrobiła się przeokropna groteska?
      > Tak już zupełnie na poważnie, bo zaczęła mnie dręczyć ta myśl.
      > Kto i co spowodowało to, że parę miesięcy po pogrzebie ofiar katastrofy zamiast
      > smutnej zadumy, refleksji mamy do czynienia z makabryczną groteską?
      > Pomysł pochowania prezydenta na Wawelu? Oszołomy z Krakowskiego Przedmieścia?
      > Dziennikarze? Pis? Macierewicz i Radio Maryja?

PiS jako formacja polityczna oraz jej wyznawcy to latający cyrk Monty Pythona. Nikt nad tym nie panuje. Pozostaje oglądać i śmiać się.

• wanda43 Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 20:32
      Winien jest Buzek. To on wyciągnąl nieboszczyka z niebytu i od tego sie zaczelo.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Dlaczego z tragicznego wydarzenia paradoksaln 18.02.11, 23:49
      to opór materii przed wmawianiem nam na siłę:
      - wielkości I-go Poległego
      - krwi na rękach przeciwników
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka