Gość: to ja IP: *.sosnet.pl 27.04.04, 07:34 kocham Anie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mos ryba psuje sie od glowy! i co?studentow scigaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 07:48 a sami sie kryja jak moga!"przeniosl" sie? a kto go do jasnej cholery z taka pzeszloscia tam w olsztynie przyjal?he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGoo Re: Profesor podejrzewany o plagiat IP: *.gazeta.pl 27.04.04, 08:20 W Olsztynie dzieja sie dziwne rzeczy - zadziwiajaca jest bliska wspolpraca uczelni z oficerami badz przyszlymi oficerami z Kortowa .. Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Re: Profesor podejrzewany o plagiat 27.04.04, 09:24 Gazeto opamiętaj się! "parał się filozofią" Jak można tak pisać! Zatrudnijcie wreszcie Bratka. Jaki jest, taki jest, ale napisze wam całą gazetę poprawną polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usłużny homo :)) Bo ja wiem, może jednak parał się filozofią IP: *.gdynia.mm.pl 27.04.04, 10:43 parać się ndk I, ~am się, ~asz się, ~ają się, ~aj się, ~ał się «zajmować się, trudnić się czymś (zwykle z odcieniem lekceważenia)» np.parać się belferką. Myślę że polszczyzna nie ucierpiała a nauka może zyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Re: Bo ja wiem, może jednak parał się filozofią 27.04.04, 11:25 Zastępowanie „pracował tam i tam” słowem „parał się” w celu, jak mniemam, urozmaicenia, podoba mi się mniej więcej tak samo, jak nazywanie Krakowa podwawelskim grodem, a studentów żakowską bracią, chociaż nie neguję występowania w języku polskim słów: „gród” i „żak”. Można napisać: „Spożył kolację i udał się na spoczynek”. Moim zdaniem ładniej jest: „Zjadł kolację i poszedł spać”. W każdym razie, gdy o notatkę w gazecie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Bo ja wiem, może jednak parał się filozofią 27.04.04, 11:37 panidalloway napisała: > Zastępowanie „pracował tam i tam” słowem „parał się” w > celu, jak mniemam, > urozmaicenia, podoba mi się mniej więcej tak samo, jak nazywanie Krakowa > podwawelskim grodem, a studentów żakowską bracią, chociaż nie neguję > występowania w języku polskim słów: „gród” i „żak”. Moż > na napisać: „Spożył > kolację i udał się na spoczynek”. Moim zdaniem ładniej jest: „Zjad > ł kolację i > poszedł spać”. W każdym razie, gdy o notatkę w gazecie chodzi. A jesli Autor chciał delikatnie o "filozofowaniu" Pana Profesora wyrazić się z lekceważeniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśl złota pytanie filozoficzne IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 27.04.04, 12:26 Jaki jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo Re: pytanie filozoficzne IP: *.gdynia.mm.pl 27.04.04, 12:46 Gość portalu: myśl złota napisał(a): > Jaki jest? To niestety nie jest pytanie filozoficzne :(( ps pytam czy mam odejsć z forum kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: pytanie filozoficzne IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 27.04.04, 13:05 sorry, ale nic mię to nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: pytanie filozoficzne 27.04.04, 13:12 Gość portalu: b napisał(a): > sorry, ale nic mię to nie obchodzi. PYTAJACEMU NALEZY ODPOWIEDZI UDZIELIĆ , JESLI SIĘ MOŻE. NIE WIERZĘ ZEBYŚ O TEM NIE WIEDZIAŁ. CO NA TWOJE ZACHOWANIE KLARYSA POWIE? Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Re: odpowiedź prawie filozoficzna 27.04.04, 13:15 Pojęcia nie mam. Myślę, że zdanie "jaki jest, taki jest" jest zawsze prawdziwe, niezależnie od tego jaki mi się wydawać by mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: odpowiedź prawie filozoficzna 27.04.04, 13:24 zdanie Bratka brzmiało :Jaki jest? "Nazwał" to zdanie pytaniem filozoficznym.Stwierdziłem, że niestety, nie jest ono pytaniem filozoficznym. Poprosiłem takze itd itd. A Ty Pani, co byś odpowiedziała, gdybym Cię zapytał czy czy mam odejść z forum Kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Re: odpowiedź prawie filozoficzna 27.04.04, 14:18 Pomyliłam linijki. Naprawdę rozważasz taką możliwość, czy nabierasz mnie wiedząc, jaka łatwowierna jestem? Myślę Panie, że sam musisz podjąć decyzję. Znalazłeś lepsza pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: odpowiedź prawie filozoficzna 27.04.04, 14:31 Nie , nie nabieram.Byłoby to nie tylko głupie, ale takie, jakieś nieszczerze skowyczące. Pytam serio, czy Twoim zdaniem powinienem itd? Nie ma to bezpośredniego zwiazku z pracą. Jasne,że ja podejmę decyzję.Ale chcę znać zdanie innych a oni - ci inni - czują się jakby w części współodpowiedzialnymi za to co uczynię. Ciekawy związek przyczynowo-skutkowy się wytworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee haha tyle sie mowilo o studentach uprawiajacych IP: 195.116.155.* 27.04.04, 09:45 plagiat w ich pracach magisterskich, o specjalnych programach majacych to sprawdzac a numer bedzie nieziemski jak sie okaze ze dzieki temu programikowi polowa profesorow w Polsce straci tytulik błehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: haha tyle sie mowilo o studentach uprawiajacy IP: *.fam.cie.uva.es 27.04.04, 09:55 Ja bym bybl ostrozny z osadzeniami. Jedna czarna owca nie powoduje ze wszystkie owce sa czarne. To sa ci sami ludzi ektorzy jako studenci robia plagiaty prac magisterskich. Wielu profesorow uzyskalo swoj tytuj przez ciezka prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: haha tyle sie mowilo o studentach uprawiajacy IP: *.plants.ox.ac.uk 18.05.04, 14:32 pozyjemy - zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Insider To zaledwie wierzcholek gory lodowej... IP: *.azvu.nl 27.04.04, 10:33 ...spuscizna calej ery marcowych docentow ("nie matura, lecz chec szczera). Ale dobrze, ze w koncu sie cos rusza. Moze warto bedzie wrocic do kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula "Za wcześnie, by przesądzać sprawę"??? IP: 213.25.91.* 27.04.04, 11:34 W Olsztynie też tak sądzą? Wróćmy do przeszłości: facetowi udowodniono przepisanie obszernych fragmentów książek, a mimo to przyjęto go w Olsztynie? Widocznie UWM rozpaczliwie cierpi na niedobór kadry profesorskiej, skoro go zatrudnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Profesor podejrzewany o plagiat IP: *.dsl.support.nl 27.04.04, 12:26 Tylko on jeden a nie co najmniej 10% "naukowcow" polskich??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Profesor podejrzewany o plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 22:03 A czemu akurat 10 proc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasu Re: Profesor podejrzewany o plagiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 22:16 To nic nadzwyczajnego. Kilka lat temu jeden z polskich biskupów a jakże profesor napisał - przepisał książkę o archeologii Bliskiego Wschodu i trudno nawet mówić o plagiacie, ponieważ było to, słowo w słowo, kopia oryginału (łącznie z tytułami, układem stron i rysunkami) jednego z najwybitniejszych archeologów Bliskiego Wschodu na świecie. I co? I nic. Biskup i profesor dalej biskupem i profesorem z "dorobkiem naukowym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wronski Re: JASU - prosze o kontkat IP: *.proxy.aol.com 30.04.04, 06:46 Bede wdzieczny za mail z dokladniejsza informacja dotyczaca ks.profesora i wydanej ksiazki oraz jej pierwowzoru. Marekwro@aol.com Odpowiedz Link Zgłoś