anwad 21.03.11, 20:29 Kto z Was wskoczyłby w ogień za Donaldem Tuskiem i PO??? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Po co? 21.03.11, 20:38 Tusk i PO to nie sekta, jak Jarosław Kaczyński i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Wmówiono im ze Tusk ma nature Fuehrera 21.03.11, 20:52 jakich Kaczyński, który co chwila domaga sie od swoich falang dowodów służalczości i ślepego oddania. W sumie gdyby nie byli tacy wredni to należałoby im współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Kto z Was wskoczyłby?... 21.03.11, 20:38 Ty naprawdę sądzisz, że wyborcy PO to tak jak Wy fanatycy? Leczcie się na nogi, na co inne już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Kto z Was wskoczyłby?... 21.03.11, 20:43 Zawsze bierzesz wszystko tak dosłownie, prostaczku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Kto z Was wskoczyłby?... 21.03.11, 20:46 Twój fanatyzm aż bije po oczach, prostaczko:) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Kto z Was wskoczyłby?... 21.03.11, 20:48 Może się starasz, ale... spójrz na buty... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Kto z Was wskoczyłby?... 21.03.11, 20:52 Sądzisz, że wychodzi mi z butów to samo co Kaczyńskiemu? Tylko że ja nie wstydzę się tego że pochodzę i mieszkam w małym miasteczku na uroczych Kaszubach, a tak w ogóle to jestem z innego podwórka niż Twój idol, co mnie cieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Rozwiń, proszę i powiedz nam, 21.03.11, 20:43 kto według Ciebie wskoczyłby w ogień za kogo No i oczywiście za kogo Ty byłabyś gotowa rzucić się w płomienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Rozwiń, proszę i powiedz nam, 21.03.11, 20:44 To ja zadałam pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Rozwiń, proszę i powiedz nam, 21.03.11, 20:48 A ja Ci odpowiadam, nawet z nawiązką : za żadnego polityka I teraz to ja zadałam pytanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zróbmy tak... 21.03.11, 20:49 Niech najpierw w ogień skoczą Ci (którzy chcą) za Kaczyńskim i PiS a my później zrobimy naradę kodgo wrzucimy za Tuska i PO, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zróbmy tak... 21.03.11, 20:56 A Tusk tak wiele mówił o miłości... Okazuje się, że jest ona nieodwzajemniona:( Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zróbmy tak... 21.03.11, 21:14 Słuchaj, złożyłem konkretną propozycję. Widać pozostała ona bez odpowiedzi ze względu na brak chętnych do poświęcenia się za ideały IV RP. Nas, tych nastawionych sceptycznie, i tak ogien nie minie. Ojciec goeodwietr już się o to postara. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zróbmy tak... 21.03.11, 21:27 Nawet nie to, że Tusiowi, nie ufam Tobie i apologetom PiS, że jesteś gotowi na tak ostateczny krok. Nas, przeciwników odwiertów geotermalnych, i tak czeka ogień piekielny wiec mnie to rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zróbmy tak... 21.03.11, 21:41 Zmuszasz mnie do rozbrajającej szczerości. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zróbmy tak... 21.03.11, 21:46 załóżmy... lub jak kto woli poczyńmy takie założenie. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zróbmy tak... 21.03.11, 21:59 Niestety, nie uda Ci się już dzisiaj mnie rozbroić, ponieważ właśnie znikam...:) Dobrej nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zróbmy tak... 22.03.11, 12:53 Co Ty myślisz, że ja śpię do południa?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zróbmy tak... 22.03.11, 13:08 Nie to, że tak uważam, po prostu nie wykluczam. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Zróbmy tak... 22.03.11, 01:38 > Niech najpierw w ogień skoczą Ci (którzy chcą) za Kaczyńskim i PiS a my później > zrobimy naradę kodgo wrzucimy za Tuska i PO, OK? Serio?? jest szansa, że wszyscy wyznawcy POPiS w dowolnej kolejności to uczynią? :) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Nie ma chętnych?! 21.03.11, 20:49 Ależ są, tylko inaczej sformułuj pytanie, np dlaczego bym wskoczyła za Kaczyńskim do dołu z wapnem gaszonym... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nie ma chętnych?! 21.03.11, 20:58 Miłość Anwad do Jarosława K. jest ślepa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Nie ma chętnych?! 21.03.11, 20:50 Nie traktuj tego, idiotko, jako sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Postawione pytanie jednoznacznie 21.03.11, 20:51 określa sposób myślenia jego autora, który bezkrytycznie łyka wszystko co powie jego idol. Już nie raz za Jarusia w ogień skakał robiąc z siebie idiotę i próbując wytłumaczyć jego wolty. Muszę cię zmartwić, ludzie sympatyzujący z Tuskiem mają bardziej racjonalny stosunek do otaczającej ich rzeczywistości, a zwłaszcza do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Postawione pytanie jednoznacznie 21.03.11, 20:53 Nikt nie kocha Donalda Tuska i jego ferajny:( Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Postawione pytanie jednoznacznie 21.03.11, 20:58 anwad napisała: > Nikt nie kocha Donalda Tuska i jego ferajny:( Wiem, że trudno to zrozumieć, bo do tego potrzebny jest rozum:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Postawione pytanie jednoznacznie 21.03.11, 21:01 On tyle mówił o miłości, a Ty o rozumie?...:) Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Kto z Was wskoczyłby?... 21.03.11, 20:53 od palenia zniczy i pochodni, zaczynacie bzikować, kręcicie się wokół ognia i wygląda na to, że dla was ogień jest fetyszem. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Kto z Was wskoczyłby?... 21.03.11, 20:54 O tym ogniu to wspominał raczej ktoś od Was... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Daj znać jak już będą skakać. 21.03.11, 20:57 Ustal, jaki znak. Chusteczka haftowana? Tam-tam? Znaki dymne? Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Daj znać jak już będą skakać. 21.03.11, 20:59 Proponuję sto siedemnaście długich gwizdów, może być na palcach... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Daj znać jak już będą skakać. 21.03.11, 21:13 Na palcach? Kto ma 117 palców do dyspozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Daj znać jak już będą skakać. 21.03.11, 21:16 Karminowe usteczka panprezesa, i dwunastu członków...partii... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer W Polsce nie ma polityków z charyzmą 21.03.11, 21:22 anwad napisała: > Kto z Was wskoczyłby w ogień za Donaldem Tuskiem i PO??? > :) Tusk, Kaczyński, Napieralski są, ale nic by się nie stało jakby ich zabrakło. Rozbił się Tu-154M nr 101. Nic się nie stało w Polsce. To smutne, ale jacy politycy taka strata. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: W Polsce nie ma polityków z charyzmą 21.03.11, 21:25 Kto nie ma charyzmy, to nie ma. Na pewno nie ma jej Twój Grzesiu, o mentalności postkomunisty. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: W Polsce nie ma polityków z charyzmą 21.03.11, 21:27 anwad napisała: > Kto nie ma charyzmy, to nie ma. Na pewno nie ma jej Twój Grzesiu, o mentalności > postkomunisty. W Polsce nie ma ani jednego polityka z charyzmą. Tu leży problem. Głupio postawiłaś pytanie. 'Czy skoczysz w ogień za pajacem' byłoby bardziej obiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: W Polsce nie ma polityków z charyzmą 21.03.11, 21:36 anwad napisała: > Mam inne zdanie. > No to je wreszcie wypowiedz ! Ciekawość nas zżera ! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Nie żartuj. 21.03.11, 21:33 boblebowsky napisał: > To Grzesiek nie ma w sobie charyzmy? Trochę więcej niż Tusk czy Kaczyński, ale do Mirosława Rakowskiego to im daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Nie żartuj. 21.03.11, 21:40 hummer napisał: > boblebowsky napisał: > > > To Grzesiek nie ma w sobie charyzmy? > > Trochę więcej niż Tusk czy Kaczyński, > ale do Mirosława Rakowskiego to im daleko. Ufff... bo już się zmartwiłem, że coś z tobą nie tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Nie żartuj. 21.03.11, 21:45 boblebowsky napisał: > hummer napisał: > > > boblebowsky napisał: > > > > > To Grzesiek nie ma w sobie charyzmy? > > > > Trochę więcej niż Tusk czy Kaczyński, > > ale do Mirosława Rakowskiego to im daleko. > > Ufff... bo już się zmartwiłem, że coś z tobą nie tak :) Jak widzisz niepotrzebnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Nie żartuj. 22.03.11, 13:01 Bardzo charyzmatyczny gość był z tego Rakowskiego, ale nie na tyle, żeby jego chwalcy nauczyli się chociaż, jak miał na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: W Polsce nie ma polityków z charyzmą 21.03.11, 21:27 I tu muszę się z Tobą zgodzić, żadna strata, szybko by ich zastąpili równie "charyzmatyczni" politykierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kto z Was wskoczyłby?... 21.03.11, 21:25 A co, PiS planuje reaktywacje Świętej Inkwizycji? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Będą próbować zmontować coś nowego... 21.03.11, 21:32 "Platforma to bezideowa korporacja jak PZPR. Może się łatwo rozpaść"... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Będą próbować zmontować coś nowego... 21.03.11, 21:35 PC, też łatwo się rozpadło wystarczyło, że prokurator się zainteresował finansami tej ...partii, a co do PiS-u, to jeszcze trochę poczekajmy, sama będziesz pluła na swoich dzisiejszych idoli... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będą próbować zmontować coś nowego... 21.03.11, 21:37 Cenię Kaczyńskiego i Mariusza Kamińskiego - nie zawiodłam się na nich i nie zawiodę. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Będą próbować zmontować coś nowego... 21.03.11, 21:57 A skąd płynie to przekonanie graniczące z pewnością? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będą próbować zmontować coś nowego... 22.03.11, 12:55 Z doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Będą próbować zmontować coś nowego... 22.03.11, 13:10 Nie to nie jest dośwaidczenie. O doświadczeniu moglibyśmy mówić w przypadku gdybyś znała tych obu panów osobiście od wielu lat i w drodze doświadczenia życiowego, sprawdzenia w/w w wielu życiowych sytuacjach, nabrała przekonania, iż warto im ufać. W tym wypadku odpowiedniejszym słowem będzie - wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Będą próbować zmontować coś nowego... 22.03.11, 13:27 tw_wielgus napisał: > Nie to nie jest dośwaidczenie. O doświadczeniu moglibyśmy mówić w przypadku gdy > byś znała tych obu panów osobiście od wielu lat i w drodze doświadczenia życiow > ego, sprawdzenia w/w w wielu życiowych sytuacjach, nabrała przekonania, iż wart > o im ufać. > W tym wypadku odpowiedniejszym słowem będzie - wiara. Wyjątkowo ślepa. "wyjątkowo" nieprzypadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fastwinter.5 Re: Będą próbować zmontować coś nowego... 21.03.11, 22:38 anwad, ty tak długo jeszcze możesz zakładać wątki na temat swojej miłości do prezesa i PIS-u i potem je podbijać?Jesteś z tym nudna,wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A dobrze ty się czujesz? 21.03.11, 22:46 Bo (wybacz) twoje pytanie stawia pod znakiem zapytania stan twojego zdrowia psychicznego..... Kto przy zdrowych zmysłach skacze w ogień za obcym mu politykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: A dobrze ty się czujesz? 22.03.11, 13:05 dr.krisk napisał: > Bo (wybacz) twoje pytanie stawia pod znakiem zapytania stan twojego zdrowia psy > chicznego..... > Kto przy zdrowych zmysłach skacze w ogień za obcym mu politykiem? A nawet za znajomym politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
prynsztarn [...] 21.03.11, 23:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Oj, anwad, anwad ... 21.03.11, 23:20 Jak Ty sprytnie wybierasz z kontekstu tylko to, co ci pasuje - a co nie, to pod dywan i "nima" ;-) Przypominam Ci tylko dalszy ciąg wypowiedzi tego pana : " Należę do tych, którzy uważają PiS za partię szkodliwą. Oburza mnie cyniczne wykorzystywanie przez nią faktycznych i urojonych krzywd, lęków i resentymentów części Polaków. Dobrze pamiętam chaos i fantazyjne pomysły jakie do naszej polityki zagranicznej wniósł prezydent Kaczyński. Boję się powrotu PiS do władzy. Dlatego doceniam rolę jaką w polskiej polityce pełni Platforma i ostrzegam przed tym, że może się rozpaść jak domek z kart." Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Oj, anwad, anwad ... 22.03.11, 12:51 Kim ten Pan jest to ja wiem. I wiem, że go martwi, że PO nie ma takiego poparcia jak PiS. Chcieliby stworzyć coś podobnego na swoje usługi, ale nie rozumieją (a może rozumieją i to ich martwi), że ludzie potrafią być oddani tylko ideom. Mamonie też, owszem, ale tylko we własnym interesie... A nie czyimś, np. cwaniaczków z PO... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Wiesz dlaczego tak jest? 21.03.11, 23:34 " - PO nie ma twardego elektoratu? - Moim zdaniem nie. Elektorat PiS wskoczy w ogień za Jarosławem Kaczyńskim. A kto wskoczy za Donaldem Tuskiem, choć przecież jest lubiany, znacznie bardziej nowoczesny i godny zaufania? Ponieważ nie mamy pojęcia za co Platforma dałaby się posiekać na kawałki i my nie mamy ochoty dla niej się poświęcać." Bo PiS odziedziczył elektorat po dwóch partiach wodzowskich - Samoobronie i LPR, do tego trzeba jeszcze dodać wierny elektorat wielbicieli Rydzyka no i oczywiście czwarty - naczelnego wodza Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wiesz dlaczego tak jest? 22.03.11, 11:53 W pewnym sensie za "trzon twardego elektoratu" robią Ci, którzy fundamentalnie nie zgadzają się z projektem Polski jaki zaprezentował i jaki ma wielką ochotę zrealizować J.Kaczyński. Ale oczywiście trudno ich porównać te dwa gatunki pod kątem lojalności Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wiesz dlaczego tak jest? 22.03.11, 13:07 No to uzasadnij Anwad, chociaż tutaj, dlaczego uważasz, iż jest to interpretacja niedobra. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Wiesz dlaczego tak jest? 22.03.11, 14:15 Po prostu - Jarosława Kaczyńskiego i nas łączy oddanie wspólnym ideom. Gdyby Jarosław Kaczyński tym ideom się sprzeniewierzył, nie miałby poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Poproszę uprzejmie o wymienienie tych "idei". 22.03.11, 22:06 Jak dochodzi do konkretów, to martwa cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Poproszę uprzejmie o wymienienie tych "idei". 24.03.11, 18:24 Zi0br0 idei. Odpowiedz Link Zgłoś
piq pytanie Wandzi, czyli kto jest lemingiem. 22.03.11, 01:28 Doskonałe pytanie, Wandziu, a odpowiedzi dały odpowiedź na pytanie: kto jest lemingiem? Okazuje się, że żaden z platfusowskich kiboli na tym forum nie jest lemingiem, gdyż nie wskoczyłby w ogień za Tuskiem. A czy wielu kiboli pisiackich, w tym ty, Wandziu, wskoczyłoby w ogień za naszym nieszczęsnym Jarciem? Jeśli tak, to oznaczaoby to, że forumowi platfusi zachowują się znacznie bardziej racjonalnie niż forumowe pisiactwo. A zatem tzw. lemingoza dotyczyłaby zupełnie kogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 To wszystko nie jest takie proste 22.03.11, 01:42 jak by się zdawało. PiS jest jednak partią integralną. Ma myśl polityczną. - Ma myśli prezesa. Nie chodzi o to, że Kaczyński jest prezesem, człowiekiem autorytarnym, wodzem. Istota polega na tym, że Jarosław Kaczyński ma pomysł na Polskę. - Tusk też. Tusk ma pomysł na sprawne rządzenie. Ale to nie jest żadna ideowa wizja. - Idea polega na tym, żeby wszystkim żyło się lepiej. To jest klasyczny ideał drobnomieszczański. W politycznej praktyce jego realizacja co chwilę oznacza co innego. A Kaczyński z góry wie, jak ma być i jak to osiągać. Dlatego Kaczyński buduje nowe instytucje, a Tusk nie. Najwyżej ich tworzenie popiera albo je przejmuje – jak IPN albo CBA. www.polityka.pl/kraj/rozmowy/1507116,1,powyborcza-rozmowa-jacka-zakowskiego.read Odpowiedz Link Zgłoś
topikaczka [...] 22.03.11, 01:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Kto z Was wskoczyłby?... 22.03.11, 09:43 anwad napisała: > Kto z Was wskoczyłby w ogień za Donaldem Tuskiem i PO??? > :) > Ja:-) ale nikt ode mnie tego czynu nie wymaga:-) co innego pisfani,gotowi oddać życie za nieporadnego prezesa... Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Kto z Was wskoczyłby?... 22.03.11, 10:08 anwad napisała: > Kto z Was wskoczyłby w ogień za Donaldem Tuskiem i PO??? Można zadawać głupie pytania, ale żeby aż tak... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Damo, ten kto powiedział,że nie ma głupich pytań, 22.03.11, 13:30 a są tylko głupie odpowiedzi, nie przewidział istnienia anwad. damakier1 napisała: > anwad napisała: > > > Kto z Was wskoczyłby w ogień za Donaldem Tuskiem i PO??? > > Można zadawać głupie pytania, ale żeby aż tak... > > Odpowiedz Link Zgłoś
volupte01 Re: Kto z Was wskoczyłby?... 22.03.11, 10:09 na głupie pytanie, taka odpowiedz....ja bym wskoczył :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Za Tuskiem? Nigdy! Ale chętnie bym wskoczył, żeby 22.03.11, 13:36 przytrzymać w ogniu Kaczora i PiSdzielnię! No tak na wszelki wypadek, żeby czasami nie wyskoczyli! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Kto z Was wskoczyłby?... 22.03.11, 14:23 za prezesem przez okno? chyba nikt;) nie ma takich głupich;) Odpowiedz Link Zgłoś
milosnikbuldogow Re: Kto z Was wskoczyłby?... 22.03.11, 15:15 ???? ---------------------------------------------- Nie ma nic lepszego niz pies buldog angielski, fioletowe forum buldoga www.buldog-angielski.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
poinsencja Re: Kto z Was wskoczyłby?... 07.04.11, 18:18 Najgorsze jest to , że mnie wciągają w ten ogień rządząc tym krajem. Ale wybory już tuż tuż. Odpowiedz Link Zgłoś