Dodaj do ulubionych

Gdzie jest prawdziwa teczka JK?

25.03.11, 08:40
Jednego z braci SB internuje, a drugiego nie. Czy uwierzysz, że tego nieinternowanego zostawili w spokoju, kiedy wiedzieli, że ten internowany miał kontakty w środowisku ich interesującym?

Jaki może być wniosek : ano w teczce tego nieinternowanego nie ma na ten temat nic - zasadne jest zatem pytanie gdzie jest prawdziwa teczka tego nieinternowanego? Jeśli nie ma to kto ją zniszczył lub kto ją ma i jaki to ma wpływ na teraźniejszość?????
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 08:49
      Był kiedyś podobny wątek z zapytaniem 'gdzie jest teczka LK'

forum.gazeta.pl/forum/w,28,93797133,93797133,Gdzie_jest_teczka_SB_Lecha_Kaczynskiego_.html
      • zzarda32 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 08:54
        Nie znałem tego wątku. Poza tym napisałem o tym dlatego, że jest to wg mnie przykład PIS myślenia. Jak czegoś nie ma, to znaczy to tylko, że było ale albo ktoś zabrał albo zniszczył. Ponadto w przywołanym przez Ciebie wątku jest mowa o czymś nieco innym?
    • inna57 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 09:09
      Ponoć spaliła się ze wstydu gdyż figurował tam wpis "Nie zatrzymywać, pożyteczny idiota".
      • horpyna4 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 09:37
        Coś w tym jest; pamiętam, jak zaczęła się histeria lustracyjna jeszcze za czasów PC, "nocnej zmiany" i takich tam.

Otóż panowie z PC powiedzieli wtedy, że we wszystkich ugrupowaniach, poza PC, znajdują się osoby figurujące w esbeckich aktach jako TW. Tylko ci z PC mają czyściutkie akta...

Jak dla mnie, to istnieją dwie możliwości. Albo panowie z PC wyczyścili swoje teczki, albo...

No właśnie. Druga możliwość mimo wszystko jest jeszcze bardziej kompromitująca całe to towarzystwo: SB widziała, że są nikim i palcem nie kiwnęła, żeby inwigilować ich środowisko. Tak więc nie ma się czym chwalić...
        • wanda43 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 09:55
          Jest jeszcze trzecia możliwość - sami swoi.
          • zzarda32 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 10:27
            Może to oznacza, że IPN pod Januszem lustrował wszystich poza swoimi ??
        • zoro_wieczorowo_poro Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 10:27
          Z tą Jarkową teczką to są większe jaja. Chyba w 1984-85 zrobiono mikrofilmy teczek, i na Jarkowych JUŻ są fałszerstwa Lesiaka zrobione w 1987 :D
          Nie mam czasu p[okopać ,ale chyba o te lata chodzi
          • zzarda32 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 10:33
            zoro_wieczorowo_poro napisał:

> Z tą Jarkową teczką to są większe jaja. Chyba w 1984-85 zrobiono mikrofilmy tec
            > zek, i na Jarkowych JUŻ są fałszerstwa Lesiaka zrobione w 1987 :D
            > Nie mam czasu p[okopać ,ale chyba o te lata chodzi

Gdzie o tym jest - podaj jakiegoś linka.
            • zzarda32 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 10:36
              Czyli co Lesiak sfałszował teczki w latach 90-tych ale sfotografowali je w 1984. UFO czy coś???
              • zoro_wieczorowo_poro Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 11:20
                Kaczyński twierdzi, że Lesiak lub inny esbek sfałszował mu lojalki, przy czym nie zauważa, że w jego teczce obydwa te dokumenty umieszczone są również w postaci mikrofilmów. Te pochodzą z okresu do 1985 i co najważniejsze, w opublikowanych przez Kaczyńskiego dokumentach jest mowa o tym, że prowadzący całą rozmowę nagrał na kasetę oraz załącza ją do notatki

całość wyborna :)
                • inna57 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 11:41
                  Szkoda że "nie zachowały się" materiały z akcji "hiacynt" ;(
                • zzarda32 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 11:45
                  To ciekawe i dlaczego tego nikt nie drąży. To podbnie jak w sprawie Kobylańskiego - szmalcownikiem mógł być, ale sprawy nie prowadzimy bo się ponoć przedawniła. Przy czym nie zastosowano tu przepisów o zbroniach p-ko Naraodowi?
          • wanda43 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 11:54
            zoro_wieczorowo_poro napisał:

> Z tą Jarkową teczką to są większe jaja. Chyba w 1984-85 zrobiono mikrofilmy tec
            > zek, i na Jarkowych JUŻ są fałszerstwa Lesiaka zrobione w 1987 :D
            > Nie mam czasu p[okopać ,ale chyba o te lata chodzi

Ty czasu, a ja umiejetności. Doskonale pamietam, ze dyskutowalismy o tym na FK, gdy w internecie po wielkich naciskach wreszcie te niby teczke ujawniono. Teraz jakoś i teczki znależć nie można.
        • wos9 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 10:41
          horpyna4 napisała:

> Coś w tym jest; pamiętam, jak zaczęła się histeria lustracyjna jeszcze za czasów PC, "nocnej zmiany" i takich tam.
          >
          > Otóż panowie z PC powiedzieli wtedy, że we wszystkich ugrupowaniach, poza PC, znajdują się osoby figurujące w esbeckich aktach jako TW. Tylko ci z PC mają czyściutkie akta...
          >
          > Jak dla mnie, to istnieją dwie możliwości. Albo panowie z PC wyczyścili swoje teczki, albo...
          >
          > No właśnie. Druga możliwość mimo wszystko jest jeszcze bardziej kompromitująca
          > całe to towarzystwo: SB widziała, że są nikim i palcem nie kiwnęła, żeby inwigilować ich środowisko. Tak więc nie ma się czym chwalić...

Ta druga możliwość jest wg mnie bardziej prawdopodobna.
    • wos9 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 25.03.11, 10:49
      zzarda32 napisał:

> Jednego z braci SB internuje, a drugiego nie. Czy uwierzysz, że tego nieinterno
      > wanego zostawili w spokoju, kiedy wiedzieli, że ten internowany miał kontakty w
      > środowisku ich interesującym?
      >
      > Jaki może być wniosek : ano w teczce tego nieinternowanego nie ma na ten temat nic - zasadne jest zatem pytanie gdzie jest prawdziwa teczka tego nieinternowanego? Jeśli nie ma to kto ją zniszczył lub kto ją ma i jaki to ma wpływ na teraźniejszość?????

Jeżeli może tam być coś ciekawego, to tylko ta NIBY sfałszowana lojalka.
      A kto może ją mieć - może Macierewicz i stąd jego tak mocna pozycja w ostatnich latach?
      • zzarda32 Re: Może teczkę JK ma Putin? 26.03.11, 08:43
    • prawieemeryt Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? Albo zabrał ją 25.03.11, 12:23
      ze sobą inny prezes - Kurtyka, albo agentowi Tomkowi oddał w opiekę jego szef Laga-Kamiński, nie wiadomo bowiem kiedy się może przydać. Na marginesie - skąd tyle tych Kamińskich w PiS_dzie - a co jeden to wredniejszy od drugiego bez względu na wiek i wykształcenie.
      • zzarda32 Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? Albo zabrał j 25.03.11, 13:13
        A jak mają Ruskie ??
        • prawieemeryt Re:A jak mają Ruskie ?? 25.03.11, 16:52
          To przerypane! Zobaczymy je najwcześniej za 60 lat - jak listy ofiar katyńskich.
    • j.kaczynski Re: Gdzie jest prawdziwa teczka JK? 26.03.11, 08:45
      Teczke trzyma moja mamusia, rano pakuje mi tam kanapki i herbate w butelce po wódce.
    • mowiono.mi.ze.to.on Rok 1948 26.03.11, 09:28
      W roku 1948 Rajmund Kaczyński bawi się na swoim weselu
      W tym samym roku władze wykonały wyrok śmierci na Rotmistrza Pileckiego. W składzie sędziowskim był ojciec wiceministra w rządzie PiS - Kryżego.
      • cookies9 Re: Rok 1948 26.03.11, 10:39
        a w kilkadziesiąt lat póżniej synowie nawiązują współpracę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka