Dodaj do ulubionych

Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody

30.03.11, 08:15
Wrzeszczy tytułem na pierwszej stronie niezawodny SE. Na portalach pod art, PiSiaki wyją i zieją nienawiścią. A wystarczy doczytać do końca , a tam :
"Marek Kuchciński (56 l., PiS) od 32 tys. zł do aż 50 tys. zł. "
Przypominam że Kuchciński Marek jest z PiSu i dostał 2x więcej niż Bronek :D
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 08:18
      Co nie zmienia faktu że mogliby informować za co te nagrody. Może byłoby wesoło?:)
      • zoil44elwer Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 08:24
        Nie za co a po co? Po to że zbliżały się wakacje więc marszałek B Komorowski przyznał SOBIE za 6 miesięczne marszałkowanie 72 tys premii(Sejm miał wtedy 15 % ocen pozytywnych w sondażach)
      • mr.sajgon Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 08:24
        humbak napisał:

> Co nie zmienia faktu że mogliby informować za co te nagrody. Może byłoby wesoło
        > ?:)

To jest zwyczajne qurestwo, przyznaje sie sobie nagrody po kilkadziesiat tysiecy z a drugiej wmawia ciemnemu ludowi ze trzeba oszczedzac i dotyczy to politykow wszystkich opcji.
        Gdzie jest realizacja pomyslu Tuska o zmniejszeniu liczby poslow , no gdzie ?
        • humbak Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 08:28
          No groteskowo to wygląda. Jakby było wiadomo że facet pracuje ponad obowiązki zdecydowanie, albo wyniki firmy (państwa) są świetne, to rozumiem.
      • zoro_wieczorowo_poro Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 08:27
        mnie interesuje za co taka niemota jak Kuchciński dostał nagrodę w wysokości średniej rocznej pensji
        • humbak Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 08:30
          Nosz właśnie- obowiązkowe podawanie uzasadnienia.
        • contadore Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 09:17
          zoro_wieczorowo_poro napisał:

> mnie interesuje za co taka niemota jak Kuchciński dostał nagrodę w wysokości śr
          > edniej rocznej pensji

To ładnie,że interesuje cię Kuchciński ale dlaczego zapominasz,że prócz Komorowskiego pensje dostali(czyli przyznali ją sobie sami) jego następca Grzegorz Schetyna (PO) - 36 tys. zł. Wicemarszałkowie Sejmu Ewa Kierzkowska (PSL), Stefan Niesiołowski (PO), Jerzy Wenderlich (SLD) oraz Marek Kuchciński (PiS) od 32 tys. zł do aż 50 tys. zł.

Jak widzisz nie tylko miernota Kuchciński jest w tym towarzystwie.
          Wenderlichowi mocno się dziwię,ale sentencja "Pecunia non olet" jest nie obca żadnej opcji politycznej.
          • mietowe_loczki Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 10:41
            Nie wiem, czy zauważyłeś, że założycielowi wątku chodzi o to, że oburzenie pisowskich komentatorów było wielkie, mimo że wśród "nagrodzonych" był poseł PiS, ale tego prawdopodobnie już nie doczytali. Zaciętość, z jaką bronisz PiS-u na tym forum forum, jest godna lepszej sprawy. Tylko nie próbuj tego nazywać "obiektywnością".
            • contadore Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 11:39
              mietowe_loczki napisała:

> Nie wiem, czy zauważyłeś, że założycielowi wątku chodzi o to, że oburzenie piso
              > wskich komentatorów było wielkie, mimo że wśród "nagrodzonych" był poseł PiS, a
              > le tego prawdopodobnie już nie doczytali. Zaciętość, z jaką bronisz PiS-u na ty
              > m forum forum, jest godna lepszej sprawy. Tylko nie próbuj tego nazywać "obiekt
              > ywnością".

Ja przy okazji zauważyłem,że nawet marszałek Wenderlich,który jest z mojej bajki wziął nagrodę i dodałem,że stara sentencja "Pecunia non olet" jest dalej aktualna bez względu na przynależność polityczną.
              Nie zajmuję się obroną PiSu,staram się właśnie być obiektywny,a Twoje liczne ataki personalne nic nie zmienią.Pozostańmy przy swoich zdaniach.
              Platformę będę atakował stale a atakiem na PiS zajmuje się na tym forum cała "armia krzykaczy". Nie mam zamiaru do niej przystępować.Zawsze płynąłem pod prąd.
              • mietowe_loczki Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 11:47
                contadore napisał:

> mietowe_loczki napisała:
                >
                > > Nie wiem, czy zauważyłeś, że założycielowi wątku chodzi o to, że oburzeni
                > e piso
                > > wskich komentatorów było wielkie, mimo że wśród "nagrodzonych" był poseł
                > PiS, a
                > > le tego prawdopodobnie już nie doczytali. Zaciętość, z jaką bronisz PiS-u
                > na ty
                > > m forum forum, jest godna lepszej sprawy. Tylko nie próbuj tego nazywać "
                > obiekt
                > > ywnością".
                >
                >
                > Ja przy okazji zauważyłem,że nawet marszałek Wenderlich,który jest z mojej bajk
                > i wziął nagrodę i dodałem,że stara sentencja "Pecunia non olet" jest dalej aktu
                > alna bez względu na przynależność polityczną.

Oczywiście, ale nie o tym jest ten wątek.

> Nie zajmuję się obroną PiSu,staram się właśnie być obiektywny,

Zajmujesz się obroną PiS-u i nie ma to nic wspólnego z obiektywnością.

a Twoje li
                > czne ataki personalne nic nie zmienią.

Oczywiście, bo żadnych ataków osobistych z mojej strony nie ma, a twoje stwierdzenie to próba kreowania małego fragmentu rzeczywistości.

Pozostańmy przy swoich zdaniach.
                > Platformę będę atakował stale

Jak na dobrego zwolennika PiS przystało.

a atakiem na PiS zajmuje się na tym forum cała "a
                > rmia krzykaczy". Nie mam zamiaru do niej przystępować.Zawsze płynąłem pod prąd.

Jaaaasne. Wstrzymujesz się od krytykowania jednej z opcji politycznej z powodu "bo tak", w porządku, ale nie udawaj, że ma to cokolwiek wspólnego z obiektywnością oceny polskiej sceny politycznej.
                • mietowe_loczki Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 12:02
                  W ogóle, rozmawiając z tobą, contadore, mam jakieś dziwne uczucie déjà vu...
                • warminiak Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 17:46
                  pieniądz nie śmierdzi
                • contadore Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 17:56

> > mietowe_loczki napisała:

> > > Nie wiem, czy zauważyłeś, że założycielowi wątku chodzi o to, że ob
                  > urzeni
                  > > e piso
                  > > > wskich komentatorów było wielkie, mimo że wśród "nagrodzonych" był
                  > poseł
                  > > PiS, a
                  > > > le tego prawdopodobnie już nie doczytali. Zaciętość, z jaką bronisz
                  > PiS-u
                  > > na ty
                  > > > m forum forum, jest godna lepszej sprawy. Tylko nie próbuj tego naz
                  > ywać "
                  > > obiekt
                  > > > ywnością".

Zauważyłem,że założyciel wątku wspomniał o Komorowskim i o wicemarszałku z PiSu. Przez skromność zapomniał dodać,że reszta wicemarszałków też się obłowiła przy okazji,przy czym arytmetycznie najwięcej sobie przyznali Komorowski i Schetyna jako,że obaj reprezentowali PO,czyli tanie państwo. Ta hipokryzja mnie właśnie poraża.

> > Platformę będę atakował stale
                  >
                  > Jak na dobrego zwolennika PiS przystało.

No widzisz.Reprezentujesz typowo platfusowy sposób myślenia. Platfusom wydaje się,że istnieje dwubiegunowy podział sceny politycznej - platfusy(to ci dobrzy) i pisowcy (ci źli)
                  Naprawdę tylko sympatycy PiSu atakują platformę? Lewica atakuje tylko PiS ?

> a atakiem na PiS zajmuje się na tym forum cała "a
                  > > rmia krzykaczy". Nie mam zamiaru do niej przystępować.Zawsze płynąłem pod
                  > prąd.
                  >
                  > Jaaaasne. Wstrzymujesz się od krytykowania jednej z opcji politycznej z powodu
                  > "bo tak", w porządku, ale nie udawaj, że ma to cokolwiek wspólnego z obiektywno
                  > ścią oceny polskiej sceny politycznej

Powtórzę jeszcze raz.Nie uległem owczemu pędowi i nie dołączyłem do zgrai wyleniałych a jednocześnie wściekłych chartów,atakujących PiS i Kaczyńskiego tego ostatniego nawet za zepsute zęby i włosy w nosie.
                  Zresztą nie tylko ja na tym forum.Jest wielu,którzy również nie ulegli temu owczemu pędowi
                  i nie zajmują się głupotami na temat wyglądu Kaczyńskiego.
                  Ja z moim światopoglądem jestem w krańcowej sprzeczności z wartościami WC,które są
                  przewodnie w partii PiS i PO.
                  Dlatego jestem anty prawicowy a więc zarówno przeciw PO jak i przeciw PiS.
                  • mietowe_loczki Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 18:12
                    > Zauważyłem,że założyciel wątku wspomniał o Komorowskim i o wicemarszałku z PiSu.

Tak, wspomniał o nich w ściśle określonym kontekście.

> Przez skromność zapomniał dodać,że reszta wicemarszałków też się obłowiła przy okazji,

Bo w wątku poruszono zapluwanie się na śmierć zwolenników PiS, którzy nie doczytali, że "nagrodę" odebrał jeden z nich. I o tym jest ten wątek.

> przy czym arytmetycznie najwięcej sobie przyznali Komorowski i Schetyna

Może i tak, ale to nie jest temat tego wątku.

> jako,że obaj reprezentowali
                    > PO,czyli tanie państwo. Ta hipokryzja mnie właśnie poraża.

A mnie twój brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.

> Platfusom

Przepraszam, nie rozumiem.
                    • contadore Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 21:35
                      mietowe_loczki napisała:

> > Zauważyłem,że założyciel wątku wspomniał o Komorowskim i o wicemarszałku
                      > z PiSu.
                      >
                      > Tak, wspomniał o nich w ściśle określonym kontekście.

To przypomnę dosłowny wpis założyciela wątku:

Wrzeszczy tytułem na pierwszej stronie niezawodny SE. Na portalach pod art, PiSiaki wyją i zieją nienawiścią. A wystarczy doczytać do końca , a tam :
                      "Marek Kuchciński (56 l., PiS) od 32 tys. zł do aż 50 tys. zł. "
                      Przypominam że Kuchciński Marek jest z PiSu i dostał 2x więcej niż Bronek :D

Autor wątku wspomniał o PiSiakach i wicemarszałku Kuchcińskim pisząc,że wystarczy doczytać do końca.Sam nie doczytał bo prócz Komorowskiego i Kuchcińskiego premie wzięli wszyscy wicemarszałkowie łącznie z wicemarszałkiem SLD Wenderlichem,
                      co mnie najbardziej zabolało.
                      Przy okazji autor wątku napisał nieprawdę,że Kuchciński dostał 2x więcej niż Bronek (cytat autora).
                      Jeżeli widzisz w tym wszystkim obronę Kuchcińskiego to ja mogę się tylko uśmiechnąć.
                      >
                      > > Przez skromność zapomniał dodać,że reszta wicemarszałków też się obłowiła
                      > przy okazji,
                      >
                      > Bo w wątku poruszono zapluwanie się na śmierć zwolenników PiS, którzy nie doczy
                      > tali, że "nagrodę" odebrał jeden z nich. I o tym jest ten wątek.

Tak Ty uważasz ?- ja uważam,że należało powiedzieć całą prawdę.
                      .
                      >
                      > > jako,że obaj reprezentowali
                      > > PO,czyli tanie państwo. Ta hipokryzja mnie właśnie poraża.
                      >
                      > A mnie twój brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.

To czuj się porażona,mówiłem że nie atakujesz moich argumentów,starasz się jedynie
                      odpowiadać ad personam.
                      Jeżeli jesteś tak porażona moim brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem,to próżne Twoje starania abym nagle posiadł te umiejętności,które zapewne Tobie są nieobce.
                      Resztę wniosków wyciągnij sama.
                      • mietowe_loczki Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 21:57
                        Po co miał wspominać o Wenderlichu w tym kontekście? To zwolennicy SLD urządzili jatkę? Mniejsza.

Przestań mnie wreszcie atakować ad personam.

• gold.lachon Bronek będzie się dokształcał ??? 30.03.11, 08:19
      niech za te kase wynajmie człowieka od PR , zamknie się w Pałacu i dotąd niech tam siedzi aż nie nauczy sie PODSTAWOWYCH zasad SV
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Bronek będzie się dokształcał ??? 30.03.11, 08:21
        Gołda, obiecałaś że wypowiesz się w moim wątku dotyczącym pobicia dziennikarza GW pobitego najprawdopodobniej z inspiracji obrońców krzyża:
        obietnica gołdy
        A ty milczysz w tej sprawie.
        • gold.lachon no i co z tego , że obiecałam ? :) 30.03.11, 08:26
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Gołda, obiecałaś że wypowiesz się w moim wątku dotyczącym pobicia dziennikarza
          > GW pobitego najprawdopodobniej z inspiracji obrońców krzyża:
          > obietnica gołdy
          > A ty milczysz w tej sprawie.

Biore przykład z Tuska,twojego wodza! Jak ja i on ci naobiecujemy to będziesz to miał jak w banku ;) to po primo a po secundo odpiszę w dowolnym momemcie , nie bądz namolny,są dla mnie ważniejsze sprawy
          • obraza.uczuc.religijnych Re: no i co z tego , że obiecałam ? :) 30.03.11, 08:29
            Uważasz że pobicie dziennikarza to nieważna sprawa?
            Tusk mi obiecał że oddzieli ministerstwo sprawiedliwości od prokuratorii generalnej i co? I mam to oddzielenie.
            Zresztą niech może faktycznie Tusk niczego nikomu nie obiecuje bo cyngiel Gmyz odpali z tego powodu jakąś nową aferę hazardową. Bo ktoś coś komuś obiecuje.
    • cookies9 Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 08:33
      >Marek Kuchciński (56 l., PiS) od 32 tys. zł do aż 50 tys. zł. "<

Kuchciński -'penelopa' dostał za 'bierny,mierny,ale wierny' - odstał swoje pod Pałacem
      i palił znicz za zniczem:-)
    • gold.lachon Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 09:03
      www.se.pl/wydarzenia/kraj/bronisaw-komorowski-przyzna-sobie-22-000-z-nagrody_178091.html
    • zzarda32 Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 09:28
      Bronek dostał niesłusznie, a Kuchta słusznie.
      • contadore Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 09:33
        zzarda32 napisał:

> Bronek dostał niesłusznie, a Kuchta słusznie.

A reszta? słusznie?

prócz Komorowskiego pensje dostali(czyli przyznali ją sobie sami) jego następca Grzegorz Schetyna (PO) - 36 tys. zł. Wicemarszałkowie Sejmu Ewa Kierzkowska (PSL), Stefan Niesiołowski (PO), Jerzy Wenderlich (SLD) oraz Marek Kuchciński (PiS) od 32 tys. zł do aż 50 tys. zł.
        • zoil44elwer Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 09:47
          Czy oprócz Komorowskiego wynagrodzenie(premie) za pełnienie obowiązków Prezydenta dostali także: Borusewicz 6 godzin(od 12 do 18) i Schetyna do czasu wyboru prezydenta Komorowskiego?Była sytuacja iście kabaretowa,w ciągu jednego dnia funkcję po prezydenta RP pełniło aż 3 facetów.Komorowski będzie miał prezydencką emeryturę,Schetyna i Borusewicz też?
          • contadore Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 09:56
            zoil44elwer napisał:

> Czy oprócz Komorowskiego wynagrodzenie(premie) za pełnienie obowiązków Prezyden
            > ta dostali także: Borusewicz 6 godzin(od 12 do 18) i Schetyna do czasu wyboru p
            > rezydenta Komorowskiego?Była sytuacja iście kabaretowa,w ciągu jednego dnia fun
            > kcję po prezydenta RP pełniło aż 3 facetów.Komorowski będzie miał prezydencką e
            > meryturę,Schetyna i Borusewicz też?

To dobre pytanie.Naharowali się po pachy w tych ciężkich czasach.Pytanie ile nagrody przyznał sobie Borusewicz.
    • kolorolo Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 13:09
      zoro_wieczorowo_poro napisał:

> Wrzeszczy tytułem na pierwszej stronie niezawodny SE. Na portalach pod art, PiS
      > iaki wyją i zieją nienawiścią. A wystarczy doczytać do końca , a tam :
      > "Marek Kuchciński (56 l., PiS) od 32 tys. zł do aż 50 tys. zł. "
      > Przypominam że Kuchciński Marek jest z PiSu i dostał 2x więcej niż Bronek :D

Lista nagrodzonych, wg SE:
      1. Bronisław Komorowski 22 tys. zł
      2. Ewa Kierzkowska 50 tys. zł
      3. Stefan Niesiołowski 50 tys.zł
      4. Grzegorz Schetyna 36 tys. zł
      5. Jerzy Wenderlich 32 tys.zł
      6. Marek Kuchciński 32 tys.zł
      • zoil44elwer Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 13:14
        Do tej 22 tys premii Komorowskiego należy dodać 72 tys premii które przyznał sobie przed wakacjami będąc jeszcze marszałkiem Sejmu i po prezydenta.
        • volupte01 Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 13:22
          ???
    • volupte01 Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 13:21
      Z czego to wynika ze - sam sobie przyznal?
      • zoil44elwer Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 13:32
        Bo hrabia myśli(?!) że RP to jego prywatny folwark.
    • aniechto.only Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 13:38
      SE zawsze czujny. Parę lat temu pisał o rozpasaniu Dorna- ponad 100 000 za pól roku urzędowania dla siebie i swoich zastęców.
      • kolorolo Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 15:01
        aniechto.only napisała:

> SE zawsze czujny. Parę lat temu pisał o rozpasaniu Dorna- ponad 100 000 za pól
        > roku urzędowania dla siebie i swoich zastęców.

A ,jeszcze rozmowy telefoniczne Bronisława za 170 tys.zł:
        fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/wydzwonil-170-tys-zl,739893
    • zoil44elwer Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 18:05
      SE pisał także o warszawskich posłach którzy swoimi autami robią CODZIENNIE spalanie paliwa za 100 PLN a miesięcznie za 3000 PLN.Czyli miesięcznie przejeżdzają ulicami Warszawy 6 tys kilometrów czyli codziennie 200 km.Biorą na te rajdy kasę z Sejmu bez potrzeby rozliczenia na podstawie rachunków za zakupione paliwo.
    • honeyr Kretyński post 30.03.11, 22:42
      > Przypominam że Kuchciński Marek jest z PiSu i dostał 2x więcej niż Bronek :D

I to ma świadczyć, że premia Bronka jest ok? Podobno Bronek jest z "tych porządnych". Jakoś ci umknęło ci tez, że to Bronek przyznał wicemarszałkom nagrody.
    • zoil44elwer Re: Bronek przyznał SOBIE 22tys nagrody 30.03.11, 22:57
      A posłowie wciąż nawijają o 10 tys diety poselskiej.Nie mówią o dodatkach za udział w komisjach sejmowych po 2 tys,bezpłatnych przejazdów i przelotów na krajowych trasach,o 3 tys miesięcznie na paliwo,nawet dla posłów z Warszawy,bezpłatne miejsce w hotelu poselskim lub zwrot kosztów wynajmu lokalu w Warszawie,po 10 tys na m-c na biuro poselskie gdzie zatrudniają swą rodzinę czy znajomków,......
    • dymka1 A ja jestem oburzona 30.03.11, 23:11
      niezależnie od tego kto wziął. Co to qrva? Dodatek smoleński?! Tak to tłumaczył Schetyna, że za ciężką posmoleńską pracę sobie przyznali. Jestem naprawdę oburzona.
      • mietowe_loczki Re: A ja jestem oburzona 30.03.11, 23:41
        Fakt, że lekka robota to nie była, ale biorąc pod uwagę to, że na co dzień pracują za nieprzyzwoicie dużo siana, mogliby sobie darować. A tak na marginesie, jeżeli ktokolwiek zasłużył na taki dodatek, to Kopacz, która pewnie tam w Moskwie widziała więcej, niż ktokolwiek z nas chciałby zobaczyć.
    • dymka1 W tym kontekście Haen ma rację 30.03.11, 23:14
      Palikot nie wydoił ani grosza z Sejmu.
    • honeyr Czy Niesiołowski dostał premię za zamach w Łodzi?? 30.03.11, 23:15
      No skoro dostał za Smoleńsk, to chyba tym bardziej za zamach w Łodzi zasłużył?

Co ten Schetyna, jeszcze nie przyznał? To za co Schetyna chce premię, skoro nie wykonuje swych obowiązków, polegających na zatwierdzeniu premii Niesiołowskiemu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka