Dodaj do ulubionych

Jeszcze kilka lat rządów D.Tuska a A.Leppera

30.03.11, 21:30
ponownie ujrzymy w blasku reflektorów i błysków fleszy i na salonach ;-)) Dziś na razie wychynął zza węgła i pojawił się w studiu na Augustówki, ale tak jak napisałem wyżej, kto wie czy już niedługo stanie się obok W.Pawlaka i G.Napieralskiego kolejnym "obrotowym" ;-))
Obserwuj wątek
    • czat_elnik Giertych wrócił, za nim Wierzejski, to i Lepper 30.03.11, 21:32
      nam zawita. Będzie gorąco. Platforma nawarzyła sobie niezłego piwa. Biedny, biedny kraj...
    • rickky Re: Obydwaj nie jesteście na bieżąco 30.03.11, 21:38
      Dziś w Faktach Hoffman powiedział, że Lepper nie wróci, i radziłbym wam tego się trzymać.
      Wszak to głos z samej góry.
      • camille_pissarro ;-))) To się tego trzymaj, ja mam nieco inne 30.03.11, 22:02
        spektrum i gdy dojdziemy do tego, ze jaja będą po 1 PLN, paliwa po 7 PLN, inne produktu rolne podskoczą o 100% , w ogóle żywność pójdzie jeszcze bardziej w górę (i nie będzie miało to znaczenia, że będzie trzęsienie ziemi w Azji, że będzie katastrofalna powódź w Australii czy Brazy355, że Chińczykom podniesie się stopa życiowa i spożycie mięsa u niech znacznie wzrośnie ) , że pójdą w górę ceny usług, to szansa na odrodzenie formacji A.Leppera i marsze gwiaździste zbiega do 1 ;-))))
        • camille_pissarro upsss.. włączony został niechcący "Num Lock" - 30.03.11, 22:06
          powinno być oczywiście Brazylii, można było co prawda się domyśleć, ale na wszelki "słuczaj" korekta....
    • pollack5 Skąd się biorą poyeby, 30.03.11, 21:40
      co myślą że nikt nie pamięta kto najpierw wypromował Leppera, potem próbował go wydymać, aż wreszcie został przez niego, przez kiszkę stolcową i cynaderki, WYDYMANY?????????????????
      Melduję wykonanie zadania! Nie uwierzyłem tym ruskim łgarzom!!!
      • m.c.hrabia Re: Skąd się biorą poyeby, 30.03.11, 22:09
        z pisu.
      • dirloff Re: Skąd się biorą poyeby, 30.03.11, 22:28
        Leppera wygenerowało środowisko UW z Balcerowiczem na czele, aplikując polskie neoliberalizm a la Jeffrey Sachs. Bez tego nie byłoby Leppera, lepperopodobnych rolników i drobnych przedsiębiorców oraz mas wyborczych popierających Samoobronę.

Do Sejmu Samoobronę wciągnął tzw. drugi Balcerowicz w roli min.fin.'a koalicji AWS-UW, aplikując Polsce zmrożenie polskiej gospodarki i wygenerowanie bezrobocia dobijającego do 20 proc.

Do uznania Leppera jako równorzędnego partnera doprowadził Leszek Miller, wielokrotnie szukając w Samoobronie wsparcia przy ciężkich głosowaniach, vide nagrane "Andrzej, pomóż!"

Koalicja PiS-u z Samoobroną i Ligą (Polskich Rodzin) była konsekwencją powyższego. Zwłaszcza po upadki idei POPiSu.
        • dirloff Re: Skąd się biorą poyeby, 30.03.11, 22:30
          autokoretka:
          aplikując Polsce neoliberalizm
        • camille_pissarro Re: Skąd się biorą poyeby, 30.03.11, 22:56
          Gwoli przypomnienia, A.Lepper został vice-marszałkiem Sejmu RP głosami SLD ;-)
          • wujaszek_joe Re: Skąd się biorą poyeby, 31.03.11, 07:40
            racja, jedynie PO ma czyste ręce
            • dirloff Re: Skąd się biorą poyeby, 31.03.11, 16:03
              Mylisz się.

Trzon - zwłaszcza liderzy - PO wywodzi się z dwóch partii - KLD I UD - "firmujących" polską transformację polit.-społecz.-gosp. "jedynie słusznym" torem, czyli neoliberalizm Sachs'a-Balcerowicza. Drugi Balcerowicz, który zaserwował Polsce recesję gosp. i tzw. dziurę Bauca, będący min. fin. w rządzie Buzka AWS-u i UW, był przecież szefem partii UW. To po tych wydarzeniach w Polsce nastąpiła antyliberalna ofensywa w postaci Samoobrony i Ligi.

Konkludując, bez balcerowiczyzmu nie byłoby lepperyzmu i narodowców giertychowych. To drugie było skrajną antytezą tego pierwszego, równie ideologicznie skrajnego.
          • dirloff Re: Skąd się biorą poyeby, 31.03.11, 16:12
            > Gwoli przypomnienia, A.Lepper został vice-marszałkiem Sejmu RP głosami SLD ;-)

Chodziło mi to po głowie, jednak z braku pewności nie wspomniałem o tym. Pamiętam, że wszyscy wtedy sugerowali cichą - i alternatywną do wierzgającego PSL-u - koalicję millerowskiego SLD z lepperowską Samoobroną. SO kilkukrotnie ratowało SLD w trudnych głosowaniach, zwłaszcza po upadku koalicji z PSL'em.

A po latach sam Leszek Miller przecież znalazł miejsce na liście Samoobrony;-)
            • camille_pissarro Re: Skąd się biorą poyeby, 31.03.11, 16:49
              Mógł śmiało z tym do Andrzeja wystartować i liczyć na jego przychylność ;-)
      • zapijaczony_ryj Re: Skąd się biorą poyeby, 31.03.11, 07:29
        pollack5 napisał:

> co myślą że nikt nie pamięta kto najpierw wypromował Leppera, potem próbował go
        > wydymać, aż wreszcie został przez niego, przez kiszkę stolcową i cynaderki, [b
        > ]WYDYMANY[/b]?????????????????
        > Melduję wykonanie zadania! Nie uwierzyłem tym ruskim łgarzom!!!

Pojeby, które na dodatek kapują!!!
    • fajnyfred Re: Jeszcze kilka lat rządów D.Tuska a A.Leppera 30.03.11, 23:29
      Napieralski nie jest obrotowym,pomyśl zanim coś napiszesz. Obrotową partią jest PSL.
      • camille_pissarro ;-))) G.Napieralski nie jest obrotowym ? 31.03.11, 07:19
        Pomyśl zanim coś napiszesz.:-))))) Spełnia wszystkie kryteria obrotowego, przede wszystkim o tym, że jest obrotowym świadczy fakt, jak bardzo jest napalony by sięgnąć po władzę ....
    • pan_ryj_zapijaczony_banow_26 Jak na razie no naczelny idiota zrobił Leppera 2 31.03.11, 07:25
      camille_pissarro napisał:

> ponownie ujrzymy w blasku reflektorów i błysków fleszy i na salonach ;-)) Dziś
      > na razie wychynął zza węgła i pojawił się w studiu na Augustówki, ale tak jak n
      > apisałem wyżej, kto wie czy już niedługo stanie się obok W.Pawlaka i G.Napieral
      > skiego kolejnym "obrotowym" ;-))

razy wicepremierem...
      Myśłę, ze az na takie salony to już nigdy nie wejdzie, no chyba, ze naczelny idiota wygra wybory
    • camille_pissarro No i zaczyna się, 05.04.11, 19:15
      przeżywam swoiste déjà vu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka