Dodaj do ulubionych

Marsz homoseksualistów dzieli Kraków

• Gość: EDYTA Re: Marsz homoseksualistów dzieli Kraków IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.05.04, 21:25
      PO PRZECZYTANIU POSTOW OGARNIA MNIE PRZERAZENIE ILE W LUDZIACH GLUPOTY I
      ZWYKLEGO CHAMSTWA, DAJCIE LUDZIOM ZYC I KOCHAC SIE JAK KTO CHCE, CO KOGO TO
      INTERESUJE CO KTO ROBI W SYPIALNI( TO NIE SA PEDOFILE CZY GWALCIECIELE). DAJCIE
      IM SPOKOJ. JESTEM KATOLICZKA ALE TO CO WYPRAWIAJA LUDZIE POD PRZYKRYWKA
      KOSCIOLA TO JEST PARANOIA I SZERZENIE NIENAWISCI, A GDZIE MILOSC I
      TOLERANCJA??? A PARTIE POLITYCZNE TYLKO NA TYM UZYWAJA. PARE LAT TEMU
      WYJECHALAM Z POLSKI I DOPIERO TERAZ WIDZE JAKIM JESTESMY NIETOLERANCYJNYM,
      ZAWISTNYM I PELNYM KOMPLEKSOW NARODEM. JESLI JEST KTOS INNY (KOLOR SKORY,
      PREFERENCJE SEKSUALNE) TO JUZ GORSZY..I TRZEBA GO ZWYZYWAC I OPLUC. POZDRAWIAM
      WSZYSTKICH NORMALNYCH LUDZI.EDYTA
      • Gość: gaahl Re: Marsz homoseksualistów dzieli Kraków IP: *.chello.pl 04.05.04, 21:27
        I my pozdrawiamy Cię Edyto, bo jesteś dobrym człowiekiem.
      • Gość: Uciskana Mniejszos Re: Marsz homoseksualistów dzieli Kraków IP: *.chcgilgm.covad.net 04.05.04, 21:27
        No tak - w tym watku jest poruszona wazna sprawa tolerancji.
        Postempowa czesc spoleczenstwa uznaje prawo do milosci.
        Cusz komu przeszkadza to ze dwoje doroslych ludzi sie kocha?
        My z Mamusia bardzo sie kochamy i co komu do tego?
        Poki Tatus byl z nami to jednak bylo niezabardzo. A teraz gdy Tatus odszedł to
        przeciesz nikogo nie krzywdzimy. Nasza milosc nazywana jest brzytko -
        kaziroctwo - ale wierzymy, ze tak jak kiedys homoseksualisci byli karani
        smiercia tak i nasza milosc bedzie zalegalizowana i nawet popierana przez
        postempowa czesc spoleczenstwa.
        Pewnie czesc spoleczenstwa zacofana bedzie sie temu opierala ale kropla drazy
        skaly i tak jak homoseksualisci z francuska nazywanymi geje tak i nasza milosc
        bedzie popierana i tolerowana - nawet przez politykow.
        Moze kiedys w Poznaniu ktorys z urzednikow miasta da pieniadze na nasza parade?
        Tylko trzeba obserwowac jak to homoseksualisci zalatwili i wraz z postempowa,
        niepruderyjna czescia spoleczenstwa doprowadzili to dzisiejszej lepszej
        homoseksualistow pozycji. A ich pozycja bedzie lepsza to i nasza - kazirotcza
        sie poprawi i bedzie miala szanse na zgode prawa.
        Kropla drazy skaly - to jest nasza wielka nadzieja.
        Dziekujemy tym co nas popieraja - nie mozna sie opierac wielkiej milosci osob
        doroslych i nie krzywdzacych nikogo.
        Uciskana mniejszosc
        • Gość: ula INNA UCISKANA MNIEJSZOŚĆ IP: *.lama.net.pl / 195.225.248.* 04.05.04, 21:39
          a ja kocham mojego bernardyna Rogera, a właściwie to on kocha mnie (ja jestem
          stroną bierną) i też sobie chcemy taki marsz w Krakowie zorganizować za
          pieniądze z podatków, ja bym sobie przy tym kawiorku podjadła, a mój Rogerek
          jakiegoś kabanoska wyborczego, bo lubi
          • Gość: Uciskana Mniejszos Bernardyni to przeciez sa zakonnicy! IP: *.chcgilgm.covad.net 04.05.04, 21:57
            Widze ze zartujesz sobie z powaznej sprawy.
            Jak to moze byc ze Bernardyn Roger ciebie kocha?
            Bernardyni to przeciez zakonnicy i slubowali celibat!
            Uciskana mniejszosc
          • Gość: K.G. Re: INNA UCISKANA MNIEJSZOŚĆ IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 04.05.04, 22:24
            Za pieniądze podatników - czyli również Pani. Nic mi to nie przeszkadza, ja co
            prawda jestem hetero, ale społeczeństwo składa się zróżnych ludzi, więc jesli
            Pani tylko nie krzywdzi swojego Berncia, jeśli nie jest on zmuszany do
            aktywności erotycznej, to niech sobie Pani paraduje do woli! Graba (tj. Łapa)
          • Gość: Patryk [...] IP: *.lama.net.pl / 195.225.248.* 05.05.04, 00:36
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: lolek [...] IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.05.04, 03:27
      • Gość: X SORRY ALE JESTES PSEUDO-INTELEKTUALISTKA IP: *.crowley.pl 04.05.04, 21:30
        MASZ RACJE. ALE PO CO Z TYM WYCHODZA NA ULICE. NIECH ROBIA CO UWAZAJA ZA SLUSZNE
        JA ZE SWOIM ZYCIEM SEKSUALNYM NIE OBNOSZE SIE PO MIESCIE I NIE PROPAGUJE MOJEGO
        POGLADU NA ZYCIE PLCIOWE.
        • Gość: gaahl Re: SORRY ALE JESTES PSEUDO-INTELEKTUALISTKA IP: *.chello.pl 04.05.04, 21:44
          Wychodzisz na ulicę, jak ci z czymś źle.
          A jak dostajesz w ryj za niestosowny kolczyk, albo trzymanie kogoś za rękę w
          parku, to nie jest najlepiej.
          Wyychodzisz na ulicę, jak jest ci dobrze, albo chcesz zademonstrować
          przynależność do wspólnoty. Zdaje się, że tak się robi w Boże Ciało.
          A teraz wyobraźmy sobie członka Stowarzyszenia "Grunwald" - pamietasz co to,
          misiu? - który się obrusza, że on "nie obnosi sie po mieście i nie propaguje
          swojego poglądu na demokrację, prawa człowieka, sojusze międzynarodowe"
          Członek Towarzystwa Krzewienia Kultury Swieckiej - wiesz, co to takiego,
          misiu? - mógłby przecież się oburzać na wspomniane Boże Ciało, "nie obnoszę się
          po mieście i nie propaguję swoich poglądów na życie wieczne..." itd. itp.
          Gejostwo nie ogranicza się do życia płciowego.
        • Gość: jawas Re: SORRY ALE JESTES PSEUDO-INTELEKTUALISTKA IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 04.05.04, 22:51
          Gość portalu: X napisał(a):

> MASZ RACJE. ALE PO CO Z TYM WYCHODZA NA ULICE. NIECH ROBIA CO UWAZAJA ZA
          SLUSZN
          > E
          > JA ZE SWOIM ZYCIEM SEKSUALNYM NIE OBNOSZE SIE PO MIESCIE I NIE PROPAGUJE
          MOJEGO
          > POGLADU NA ZYCIE PLCIOWE.
          A Zdarzyło Ci się w miejscu publicznym trzymać swoją dziewczynę/chłopaka za
          rękę, publicznie ją/ jego pocałować, mieszkać z nią/ z nim pod wspólnym dachem,
          i czy jeśli tak to twoi znajomi, koledzy z pracy rodzina o tym wiedzieli, nawet
          pomimo tego , że się z tym NIE OBNOSIŁEŚ, i czy zdecydowana większość z nich
          traktowała ten fakt jako rzecz zupełnie normalną (ot ma kogoś, kochają się,
          jest mu dobrze) i czy w końcu nie przyszło Ci do głowy, że być może
          homoseksualiści chcą tylko i wyłącznie tego samego, ani mniej ani więcej, i że
          tylko po to aby właśnie wywalczyć sobie to prawo do PRYWATNOŚCI „obnoszą się po
          mieście ze swoim życiem seksualnym”?
        • Gość: kasia_blond demokracja IP: *.chello.pl 04.05.04, 23:28
          ...no pomyśl... przecież demokracja na tym wlasnie polega. "nieskrępowana
          możliwość publicznej demonstracji swoich poglądow". co w tym zlego? "granicą
          mojej wolności jest wolność innych", dlaczego chcesz, zeby żyli "ukradkiem",
          dlaczego pozwalasz katolom na ich - celebrowane jak najbardziej publicznie -
          obrzędy, a uczciwy pedał, czy lesba nie są - według Ciebie - tego godni?
          przemyśl to. albo jestes z mlawy, albo jestes europejczykiem.
        • Gość: niestety Re: SORRY ALE JESTES PSEUDO-INTELEKTUALISTKA IP: 195.94.213.* 05.05.04, 00:23
          bo nie musisz walczyć o prawo do głosu, widzialności - bez strachu, prawo do
          jawnego bycia razem z drugą osobą i możliwosci budowania wspólnego życia na
          prawach gwarantowanych przez państwowe ustawodastwo parom heteroseksualnym.. w
          mieście "obnosiły sie" i cały czas "obnoszą" feministki domagające sie praw dla
          kobiet - i to już na całe szczęście nie wywołuje aż tak gwałtownego odrzucenia
          społecznego - zdziwienie budziłyby raczej próby wprowadzenia ograniczeń jakich
          doświadczały kobiety sprzed wieku - ale historia ruchu feministycznego jest
          znacznie dłuższa niż ruchu gejowskiego - jest więc szansa, że czas i działania -
          zmienią świadomość społeczną i w tym obszarze :) "obnoszenie" jest celowe,
          wręcz konieczne..
          • Gość: GWB ZADNYCH PRAW RODZINNYCH DLA PAR HOMO!!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 05.05.04, 00:47
            Czlowieku czy nie mozesz zrozumiec tego, ze panstwo otacza ochrona prawna
            rodzicow dlatego by pomoc im zyc, by potem miec z tego korzysc czyli
            dzicko, czyli obywatela ktory bedzie placil podatki i skladki na emerytow. Taka
            jest geneza prawnie zagwarantowanej opieki panstwa nad rodzina.Natomist
            panstwo, nie ma zadnej korzysci z par homoseksualnych i domaganie sie przez nie
            praw takich samych jak rodzina heteroseksualna jest po prostu pasozytnictwem
            spolecznym
            • Gość: x -- ZADNYCH PRAW RODZINNYCH DLA PAR HOMO!-- IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 05.05.04, 01:10
              Czlowieku czy nie mozesz zrozumiec tego, ze panstwo otacza ochrona prawna
              rodzicow dlatego by pomoc im zyc, by potem miec z tego korzysc czyli
              dzicko, czyli obywatela ktory bedzie placil podatki i skladki na emerytow. Taka
              jest geneza prawnie zagwarantowanej opieki panstwa nad rodzina.Natomist
              panstwo, nie ma zadnej korzysci z par homoseksualnych i domaganie sie przez nie
              praw takich samych jak rodzina heteroseksualna jest po prostu pasozytnictwem
              spolecznym
              • Gość: Hanka Re: -- ZADNYCH PRAW RODZINNYCH DLA PAR HOMO!-- IP: *.atlsfl.adelphia.net 05.05.04, 04:44
                A co powiesz na rodziny bezdzietne ???? czy panstwo powinno je wylaczyc spod
                prawa ???
                Homoseksualisci walcza o rowne a nie jakies specjalne prawa do zycia wg
                wlasnych potrzeb i przekonan i podobnie jak wszystkie mniejszosci przesladowane
                musza sobie te prawa wywalczyc. Jest to oczywiscie tylko sprawa czasu nawet w
                takim kraju jak Polska, poniewaz cywilizacji nie da sie ominac zwlaszcza w samym
                srodku Europy.Gdyby im nie odmawiano praw naleznych kazdemu czlowiekowi nie
                mieliby powodow urzadzania marszow . Szymborska i Milosz to ludzie swiatli i
                swiatowi nic wiec dziwnego ze udzielaja poparcia ludziom walczacym o swoje
                prawo do zycia w spokoju bez przesladowan i homofobicznych obelg.
                Dla jasnosci nie jestem lezbijka, ale tez nie jestem Dulska.
                Poziom tej dyskusji , jest wrecz zenujacy , jak mi nie odpowiadaja czyjes
                poglady to najlepiej go opluje , moze jednak juz czas dorosnac ??
                Niechlubne czasy inkwizycji mamy na szczescie za soba. Pozdrawiam Hanka
                • Gość: x Re: -- ZADNYCH PRAW RODZINNYCH DLA PAR HOMO!-- IP: *.crowley.pl 05.05.04, 10:32
                  Odpowiadam:
                  1. pary bezdzietne moga adoptowac dzieci.
                  2. Milosz i Szymborska maja lewackie poglady (Milosz byl juz za to przed
                  wojna zwolniony z pracy, a Szymborska coz- wszyscy pamietamy jej okres
                  stalinowskiego "zapalu" - zauwaz ze Lem nie podpisal choc tez z Krakowa
                  3. Nie wiem gdzie w moim posice doszukalas sie "homofobicznych obelg".
                  4. Nikt homoseksualistow nie przesladuje. natomisat nie mozna nadac im praw
                  rodzicielskich

• Gość: HERERO Re: Marsz homoseksualistów dzieli Kraków IP: *.czajen.pl 04.05.04, 21:36
        Gość portalu: EDYTA napisał(a):

> PO PRZECZYTANIU POSTOW OGARNIA MNIE PRZERAZENIE ILE W LUDZIACH GLUPOTY I
        > ZWYKLEGO CHAMSTWA, DAJCIE LUDZIOM ZYC I KOCHAC SIE JAK KTO CHCE, CO KOGO TO
        > INTERESUJE CO KTO ROBI W SYPIALNI( TO NIE SA PEDOFILE CZY GWALCIECIELE).
        DAJCIE
        >
        > IM SPOKOJ. JESTEM KATOLICZKA ALE TO CO WYPRAWIAJA LUDZIE POD PRZYKRYWKA
        > KOSCIOLA TO JEST PARANOIA I SZERZENIE NIENAWISCI, A GDZIE MILOSC I
        > TOLERANCJA??? A PARTIE POLITYCZNE TYLKO NA TYM UZYWAJA. PARE LAT TEMU
        > WYJECHALAM Z POLSKI I DOPIERO TERAZ WIDZE JAKIM JESTESMY NIETOLERANCYJNYM,
        > ZAWISTNYM I PELNYM KOMPLEKSOW NARODEM. JESLI JEST KTOS INNY (KOLOR SKORY,
        > PREFERENCJE SEKSUALNE) TO JUZ GORSZY..I TRZEBA GO ZWYZYWAC I OPLUC.
        POZDRAWIAM
        >
        > WSZYSTKICH NORMALNYCH LUDZI.EDYTA

TOWARZYSZKO EDYT JESTEM HETEROSEKSUALNYM CZŁONKIEM SLD-UP d.PZPR I OGARNIA MNIE
        PRZERAŻENIE, ŻE NIE MOGĘ SIĘ KOCHAĆ JAK CHCĘ NA ULICACH MOJEJ WSI, A TAKŻE
        OKOLICZNYCH MIASTECZEK. MAM NIEZŁOMNĄ NADZIEJĘ, ZE PO TZW. AKCESJI BĘDZIEMY
        KOPULOWAĆ KAŻDY Z KAŻDYM GDZIE TYLKO DUSZA ZAPRAGNIE.
        • Gość: bibi Re: Marsz homoseksualistów dzieli Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:07
          I tego Ci HERERO serdecznie życzymy! Bo musi być Ci ciężko...
      • Gość: polonus z Lyonu Re: Marsz homoseksualistów dzieli Kraków IP: *.adsl.proxad.net 04.05.04, 22:15
        Gość portalu: EDYTA napisał(a):

> PO PRZECZYTANIU POSTOW OGARNIA MNIE PRZERAZENIE ILE W LUDZIACH GLUPOTY I
        > ZWYKLEGO CHAMSTWA, DAJCIE LUDZIOM ZYC I KOCHAC SIE JAK KTO CHCE, CO KOGO TO
        > INTERESUJE CO KTO ROBI W SYPIALNI( TO NIE SA PEDOFILE CZY GWALCIECIELE).
        DAJCIE
        >
        > IM SPOKOJ. JESTEM KATOLICZKA ALE TO CO WYPRAWIAJA LUDZIE POD PRZYKRYWKA
        > KOSCIOLA TO JEST PARANOIA I SZERZENIE NIENAWISCI, A GDZIE MILOSC I
        > TOLERANCJA??? A PARTIE POLITYCZNE TYLKO NA TYM UZYWAJA. PARE LAT TEMU
        > WYJECHALAM Z POLSKI I DOPIERO TERAZ WIDZE JAKIM JESTESMY NIETOLERANCYJNYM,
        > ZAWISTNYM I PELNYM KOMPLEKSOW NARODEM. JESLI JEST KTOS INNY (KOLOR SKORY,
        > PREFERENCJE SEKSUALNE) TO JUZ GORSZY..I TRZEBA GO ZWYZYWAC I OPLUC.
        POZDRAWIAM
        >
        > WSZYSTKICH NORMALNYCH LUDZI.EDYTA
        >

Szanowna Pani Edyto
        Wyjechalem z Polski 24 lata temu,a nie jak Pani zaledwie kilka lat,mam wiec
        duzo szersza perspektywe porownawcza.Wyjezdzajac nie mialem zadnych uprzedzen
        rasowych,bo w tamtych czasach nie mielismy zadnych kontaktow z murzynami czy
        arabami w Polsce.To co przezylem i czego bylem swiadkiem na codzien przebywajac
        z koniecznosci w sasiedstwie tej dziczy wyleczylo mnie na zawsze z iluzji
        jakie ma Pani.Kraj, w ktorym mieszkam mozna porownac do ogrodu
        zoologicznego,gdzie dozorca zwariowal i pootwieral wszyskie klatki z dzikimi
        zwierzetami wywolujac tym samym panike wsrod normalnych ludzi.
        Co do drugiego tematu to zboczency seksualni majacy pociag do tej samej plci
        byli nazywani pederastami tak jak to bylo okreslane w encyklopedii.Jak mozna
        dac spokoj jawnej propagandzie zboczenia i godzic sie na publiczny
        ekshibicjonizm. Jak Pani wytlumaczy swoim dzieciom,ze wpychani penisa z tylu
        gdzie gromadzi sie gowno i wszelkie zarazki ,z ktorych wywodzi sie
        najstraszniejsza z chorob AIDS,to cos wspanialego i wznioslego jak milosc
        miedzy kobieta a mezczyzna.O estetyce i zapachu nie wspomne.W pogoni za nowoscia
        i oryginalnoscia ludzie upodobnili sie do zwierzat.Ale sa rzeczy,ktore nigdy
        nie beda akceptowane przez normalnych ludzi,to jest babranie sie w gownie przy
        pomocy penisa i wmawianie wszystkim,ze to jest normalne i nalezy byc
        tolerancyjnym.
        • Gość: K.G. Re: Marsz homoseksualistów dzieli Kraków IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 04.05.04, 22:31
          No tak, wszystko ładnie, ale co tymi hetero co to dziłają analnie. Pręgierzyk?
          Czy kastracja?
      • Gość: MIa- do Edyty Re: Marsz homoseksualistów dzieli Kraków IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 23:07
        W sypialni, ale nie na ulicy. Tolerancja jest -niech sobie zyją z kim chcą i
        jak chcą, ale po co ta ostentacja, jak w Londynie, gdy zaatakowali arcybiskupa
        w czasie procesji. I kto tu nie jest tolerancyjny? Kościół nie mówi, że homo
        należy zamykać lub wieszać, ale, że nie można być katolikiem i czynnym, tj.
        praktykującym geyem, zresztą hetero też nie, chyba, że w małżeństwie. Jak
        ktioś tego nie akceptuje to jego sprawa i włos mu z głowy nie spadnie, ale nie
        karzcie nam drodzy i mili homo et consortes zmieniać przykazań.
    • Gość: gwb ALE CO DO TEGO MAJA LEWACCY POECI!!!!???? IP: *.crowley.pl 04.05.04, 21:27
      CZY TO BEDZIE MARSZ POETOW????
      Zawsze bawi gdy np. profesor literatury starozytnej podpisuje list przeciwko
      budowie elektrowni atomowej.
      Typowy pesudowintelektualny zabobon:
      autorytet w jednej dziedzinie przenoszony jest na wszyskie dziedziny.
    • Gość: Antek Re: jestesmy swiatowi IP: 216.223.64.* 04.05.04, 21:37
      Jak te czasy sie zmieniaja, nie tak dawno podobne marsze szly na Oswiecim a
      teraz na Wawel.Czy to znaczy ze jestesmy normalni czy tez wiatr historii
      zmienil kierunek?
      A moze powinnismy zrobic wielki marsz normalnych ( dla mnie ciagle tylko chlop
      i baba to normalna kombinacja)na Warszawe, Krakow,Poznan.... ,na wszystkie
      miasta , miasteczka, wsie,..... Nie rozumiem dlaczego jak ktos ma inna tzw
      orientacje seksualna to zaraz musi sie z tym obnosic po ulicy.
      P.S.Z chlopem nie probowalem i niech nikt mnie probuje przekonac , ze
      powinienem? Juz na sama mysl,wheeee
    • Gość: ac PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 21:37
      Że te ćwoki z LPR to rozumiem, ale PO?
      • Gość: up Towarzyszu ac IP: 195.205.230.* 04.05.04, 21:44
    • Gość: lancet Marsz homoseksualistów na WAWEL IP: *.telia.com 04.05.04, 21:42
      Macie przeciez D E M O K R A C J E !!!
      - Teraz sie sprawdzi ile jest warta owa DUPOKRACJA..

Owszem.. niby macie "demokracje", ale okazuje sie iz sprowadza sie
      owa "dupokracja" do prawa pojscia lub nie pojscia na glosowanie do urn
      wyborczych..
      Nooo.. mozecie jeszcze sobie zmienic nazwe trawnika lub placyku.. ale juz w
      sprawach zasadniczych, ogolnonarodowych, ta oslawiona "demokracja" albo
      przestaje dzialac albo dziala wybiorczo.. Czyli.. jest DLA WYBRANYCH..
      I to ci WYBRANI, kiedy chca cos przeprowadzic i osiagnac W SWOIM interesie,
      mordy dra pod niebiosa o "demokracji" i o tym ze w zwiazku z owa "dupokracja"
      - IM SIE NALEZY..

Tak jest i z pedalstwem ktore TERAZ WLASNIE zwietrzylo swoja szanse, by WBREW
      WOLI spoleczenstwa zalegalizowac w Polsce zboczenia i pedalstwo, z poparciem
      Jarugi-Nowackiej, Szyszkowskiej, dwojga noblistow - bylej komunistki(czemu
      bylej?) i Litwina - tez lewicowca, ale zdecydowanie jakby mniej Polaka - i
      oczywiscie przy poparciu lewackich lachudr z SLD i ich mlodszych dewiantow z
      Federacji Młodych Socjaldemokratów.. - Dobrym objawem jest to, iz ujawniaja
      swoje oblicze i pograzaja sie tzw. "ZIELONI" - to jest jedyny pozytyw..
      Przy okazji zas wychodzi na jaw, gdzie mozna wlozyc twierdzenia i bajdurzenia o
      kseno i homo fobii, o nietolerancji, o faszysmie.. etcetc.. Akurat jak na
      dloni widac iz ci ktorzy glosza te pokretne hasla, sami uciekaja sie do
      TERRORU - gdyz jest to wyrazny TERROR MNIEJSZOSCI.. Mniejszosci , ktorej
      wystarczy poparcie zdychajacej formacji politycznej, ktora JESZCZE jest u
      wladzy.. Wystarczy tez kilkudziesiecioletnie pranie mozgow spoleczenstwu i
      przeswiadczenie iz teraz to ich ochroni i obroni Kolchoz Jewropejski..
      PO TO W KONCU WCHODZILI do tego Kolchozu by moc spokojnie maszerowac ulicami
      miast polskich i krzyczec: - "Bojcie sie! - To my! - dewianci i zboczency!" -
      "Macie nas kochac i dawac nam prawa!"..

Wawel juz ma byc nie POLSKI i POLAKOW, tylko ma byc SYMBOLEM zawlaszczenia
      Polski przez wszystko co wynaturzone - z Jaruga-Nowacka i Szyszkowska na
      czele..

NIECH ZYJE DEMOKRACJA DLA PEDALOW!!

lancet
      • Gość: aaa Re: Marsz homoseksualistów na WAWEL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.04, 22:52
        Czego sie boisz? Omammy masz, czlowieku, czy jak? Spać nie dają? Może warto
        rozejrzeć się za telefonem?
        • Gość: lancet ODDAJCIE PEDALOM WAWEL!! IP: *.telia.com 05.05.04, 12:38
          Gość portalu: aaa napisał(a):

> Czego sie boisz? Omammy masz, czlowieku, czy jak? Spać nie dają? Może warto
          > rozejrzeć się za telefonem?
          -----------------------------

Moze warto.. Moze tez warto np. deski albo kija, - jako narzedzia kultury uzyc
          by ci rozumu do glowy wlozyc.. - To NIE JA "sie boje".. To nie ja latam ,
          organizuje marsze i wrzeszcze pedalom prosto w twarz: - "PATRZCIE KU..WA! - TO
          JAAAA.. HETREOSEKSUALISTA.. MACIE MNIE KOCHAC I PRZYZNAWAC MI PRAWA!"..

Jest synu DEMOKRACJA podobno.. i w tej "DU..POKRACJI", jednostka ma(podobno)
          prawo do swobod obywatelskich i wypowiadania sie i istnienia.. Wiec jesli pedal
          ma prawo do istnienia, i Jaruga -Nowacka tez.. I ty tez synu istniejesz i
          glupio "dziamgasz".. - To NIECH SOBIE ISTNIEJA.. ale kiedy WYBITNIE
          PROWOKACYJNIE, zmuszaja mnie do ogladania siebie, uwielbiania ich i
          AKCEPTOWANIA, lub uznawania iz oni.. jako pedalstwo powinni miec specjalne
          prawa, przywileje i NIE PODLEGAC KRYTYCE (bo bedzie to ksenofobia i homofobia)
          etcetc.. - to ja ci powiem synu.. Moze ty.. (i tobie podobni) faktycznie
          poszukaj odpowiedniego numeru telefonu..
          Ja zyje (podobno??) w DEMOKRACJI. i to JA.. rozumiesz?? - JA!! - decyduje o
          tym kogo bede lubil kogo nie cierpial i Z KIM SIE BEDE ZADAWAL i z utrzymywal
          kontakty juz nie tylko towarzyskie, a jakiekolwiek.. I zaden mnie pedal czy
          lesbijka, a ni taki duren jak ty.. nie zmusi bym zaczal kochac wynaturzencow i
          dewiantow..
          Wawel jest SWIETYM MIEJSCEM POLAKOW, a nie miejscem zbiorek i demonstracji
          pedalstwa i degeneratow, ktorym zamarzylo sie ustawianie spoleczenstwa na swoj,
          pedalski sposob.. Tam jest nasza przeszlosc, nasi Krolowie.. nasi Wielcy..
          I jesli tam pedalstwo ma rzadzic, to nic nie bedzie przeszkadzac bys ty synu, i
          tacy jak ty, poszli sobie zrobic kupe na grob ktoregos z tam pochowanych
          krolow.. - "A co!! moze pedalstwo, to mozemy i my miec prawo osrac to co nam
          sie podoba".. - Prawda glupawe dziecko?? - Tak myslicie?? - A kto inaczej
          mysli to "ma omamy" i powinien "telefonu poszukac"??

lancet
    • Gość: liberał Brawa dla PO !!! Będę na was głosować !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 21:42
    • Gość: lover Sonii [...] IP: *.lama.net.pl / 195.225.248.* 04.05.04, 21:45
      • Gość: Uciskana Mniejszos Nie pisz tak brzydko o kochaniu! IP: *.chcgilgm.covad.net 04.05.04, 22:01
        Nie pisz tak brzydko o swojej Soni!
        Jezeli nie krzywdzicie nikogo i sie bardzo kochacie to co komu do tego co w
        sypialni dwoje doroslych kochajacych sie ludzi robi. Tylko nie pisz o tym tak
        otwarcie. Baki tez sie puszcza ale nie pisze sie raczej o tym
        Uciskana mniejszosc
      • Gość: polus [...] IP: *.adsl.proxad.net 04.05.04, 22:25
      • Gość: K.G. Re: a ja kocham moją sunię Sonię IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 04.05.04, 22:33
        śmiało!
    • Gość: ja Marsz homoseksualistów dzieli Kraków IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 04.05.04, 21:46
      czy wszyscy juz zapomnieli o tolerancji? wrocmy do zaklamania i placmy w
      kosciele za oczyszczenie z grzechow!
    • Gość: Kowalski [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 21:48
      • Gość: HERERO [...] IP: 212.244.182.* 04.05.04, 21:50
        • Gość: gaahl SZATAN NA WAS OSTRZY KŁY IP: *.chello.pl 04.05.04, 22:01
          Za taką dawkę nienawiści i tępoty będziecie wszyscy (oprócz Edyty i może kogoś
          jeszcze)gwałceni przez sękate nosorożce w kiszce stolcowej Pana Otchłani.
          Samo to forum jest dostatecznym powodem, by organizować marsz na rzecz
          tolerancji.
          • Gość: Uciskana Mniejszos Gajstwo i lezbijstwo i kaziroctwo juz niedlugo IP: *.chcgilgm.covad.net 04.05.04, 22:08
            Zgadzam sie z tym w zupelnosci.
            Mamusia moja takze!
            Na forum jest pelno glosow niepostempowej czesci spoleczenstwa. Jak oni moga
            wogole zyc z takom dulszczyzna?
            Kazda milosc jest wielka i szlachetna jezeli laczy dwoje doroslych i nie
            krzywdzi nikogo. Co komu do tego co my robimy z moja Mamusiom w naszej sypialni.
            Zadamy rownouprawnienia i to bedzie takze dowodem ze jestescie postempowi gdy i
            dla nas tam sie miejce znajdzie na takiej paradzie.
            Dzis jeszcze taka milosc jak nasza - Mamusi mojej i moja jest tempiona przez
            prawo. Ale kropla drazy skaly i niedlugo za poparciem takich jak Ty i gajstwo i
            lezbijstwo i nasze kazirtoctwo to bedzie normalnosc.
            Dziekujemy za poparcie!
            • Gość: Gaahl nie jesteś dobrym człowiekiem IP: *.chello.pl 04.05.04, 22:15
              Mądrali trzymających się jednego żałosnego konceptu, bo uważają, że to śmieszne
              nosorożec smaruje kwasem zanim zabierze się do dzieła.
              • Gość: BM Re: nie jesteś dobrym człowiekiem IP: 216.116.59.* 04.05.04, 23:50
                Vivat nosorożec!
          • Gość: silesius Prosze o jasna i precyzyjna denicje Tolerancji. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.04, 00:13
          • Gość: polonus z Lyonu [...] IP: *.adsl.proxad.net 05.05.04, 21:14
        • Gość: ac Re: Towarzyszu "ac" dupy możecie dawać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:01
          Możemy i dajemy. Dlatego jesteśmy zdrowi psychicznie, co możemy autorytatywnie
          stwierdzic bo jesteśmy psychiatrą. Ja i moja dupa. A w czasach Towarzyszów byłam
          niemowlęciem rumianym, tak że sorry...
          Ty też sie wyluzuj, bo skoro tylko dawanie dupy Ci we łbie to może wreszczie
          powinienieś/powinnaś (sądzę raczej że powinienieś...) to zrobić. Dasz sobie rade!

Gość portalu: HERERO napisał(a):

> Ale po co z tm latać po ulicach?
    • Gość: kamil kultura tolerancji dla bezczelnosci i prowokacji? IP: 140.247.126.* 04.05.04, 22:09
      PO jest partia powazna i nie bedzie przeciez popierac prowokacyjnych imprez dewiantow. A do naszych
      noblistow mialem nieco wiecej szacunku. Mieliby po prostu wiecej poczucia taktu wobec spolecznosci
      miasta Krakowa. Szymoborskiej sie nie dziwie bo ona juz w czasach mlodosci byla "taka bard postepowa",
      ale ty Czeslawie...Wstydz sie stary koniu!
    • Gość: Świstak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:09
    • Gość: kibic Samobrona jak zwykle przeciw wiekszosci IP: *.dial.allstream.net 04.05.04, 22:20
      Samobrona do boju!!! Jestescie organizacja homosesualistow.
    • Gość: ak Niech zaproszą abp Petza i będą swoi. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.05.04, 22:29
      • Gość: jozek Tylko Tolerancja jest dobra droga IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.05.04, 22:36
        niektorzy z dyskutantow maja przerazajaco niski poziom itelektualny. Co to komu
        przeszkadza ze sobie jacys ludzie przejda ulica. Jesli do tego nie maja prawa
        to panstwo nie ma prawa od nich pobierac podatkow.
        Ciekawe swoja strona ilu ludzi by podalo ze sa homo jesli mogliby uzyskac
        zwolnienie z podatkow( jako ci ktorzy tak czy innaczej praw zadnych nie maja
        nawet tego elementarnego do demonstracji)
        Dulskich w K-wie jest tylu ze zaraz co drugi okazalby sie homo
    • yolcka wstyd mi 04.05.04, 22:39
      Wstyd mi. Boze, jak mi wstyd. Wstyd mi za moj narod i za jego przywodcow. Wstyd
      mi, ze tak wielu ludzi, zyje w paranoidalnym strachu innosci, ze tak wielu
      ludzi jawnie kpi sobie z Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej, a najbardziej mi
      wstyd, ze slowo "homoseksualista" wciaz dla wielu brzmi gorzej niz klamca,
      zlodziej, czy zdrajca. Bo jak inaczej nazwac obsesjyjne proby niedopuszczenia
      do marszu niz strachem i jak inaczej nazwac przekreslanie wolnosci zgromadzen,
      slowa, mysli i religii niz drwieniem z najwazniejszego dokumentu w naszym
      Panstwie? Wole nawet nie myslec, co swiadczy o nas, ze wolimy ludzi
      nieuczciwych, niz ludzi innych od nas.
      Jesli nawet ktos nie lubi gejow, albo chce trzymac swoje dzieci z dala od
      wolnosci mysli, jest to w koncu jego wolnym wyborem, to wciaz nie rozumiem
      dlaczego przeszkadza mu marsz. Ja na przyklad nie lubie LPR i nie chcialabym
      widziec ich na ulicach, a moze ktos z mniejszosci religijnej w Polsce nie lubi
      procesji Bozego Ciala i derewuje go jej widok. To nie sa w najmniejszym stopniu
      powody, zeby zabraniac komus organizowania marszu! Przeciez oni nie beda isc
      nago!!! A ochrona dzieci? Przeciez nikt z uczestnikow marszu nie bedzie porywal
      dzieci, ani do niczego ich nie naklanial. Wolalabym, prawde mowiac, zeby moje
      dziecko bylo tolerancyjne i otwarte na swiat takim jakim jest, niz zeby
      krytykowalo wszystko, czego rodzice nie lubia. A moralnosc? Nawet jesli
      homoseksualizm mialby byc niemoralny (wciaz nie rozumiem dzlaczego), czym jest
      moralnosc bez wolnosci i wiedzy? Czym jest moralnosc, jesli sie nie ma wyboru?
      Jest pustym slowem. Ja nie chce, zeby moralnosc byla tylko slowem. I dlatego mi
      wstyd. Potwornie mi wstyd.
      • Gość: Piotr Re: wstyd mi IP: *.client.comcast.net 05.05.04, 03:20
        Dziekuje yolcka, jestes madra osoba. Podbudowalas moja wiare w czlowieka.
        Ja wyjechalem z Polski bo bylo mi wstyd tam zyc.
        • yolcka Re: wstyd mi 05.05.04, 14:42
          Dzieki, powoli zaczynalam sie martwic, ze moze jestem juz jedyna osoba, ktora
          nie ma nic przeciwko homoseksualistom i nie boi sie tego powiedziec.
          Ja tez wyjechalam, moze nie ze wstydu, ale teraz wracam i troche sie boje.
      • Gość: krzych Re: wstyd mi IP: 62.233.197.* 05.05.04, 10:08
        pieknie powiedziane
        • yolcka Re: wstyd mi 05.05.04, 14:43
          dzieki
    • Gość: el_coyote ORAL, ANAL I WOLNOSC IP: *.freedom2surf.net 04.05.04, 22:40
      Kochani Geje i Lesbijki - trzymajcie sie w tym ciemnym, kipiacym z nienawisci
      kraju ludzi myslacych na "nie". Smiejcie sie tylko, jak mowia "tolerancja", bo
      nie wiedza, co mowia. Srajcie ogromnym, rozwolnionym strumieniem na ich obrazek
      boga - bo co to niby za bog, ktoremu nie podobaja sie wlasne kreacje? Ludzie
      latwo kretynieja od biedy, stresu, braku wrazen, i innych egipskich plag. Nie
      dajcie sie zwariowac, i niech przypadkiem nie przychodzi Wam do glowy
      rezygnowanie z tej parady. Poczatki sa zawsze trudne, pamietajcie ze robicie
      cos wielkiego.

heteroseksualista

PS. Od jakiegos czasu mialem zamiar glosowac na platforme, ale teraz z duma
      zaglosuje przeciwko nim. Co wiecej, bede przekonywal przyjaciol, zeby zrobili
      tak samo.
    • Gość: madhatter ?? IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 04.05.04, 22:41
      Miszkancy Krakowa zyja zgodnie z chrzescijanskimi zasadami??Codziennie
      wieczorem wracajac z zajęć z gardłem w przełyku uświadamiam sobie ze... wcale
      nie.
    • Gość: europejczyk Skąd się bierze kulturowe zacofanie Polaków ? IP: *.eu.org / 80.55.183.* 04.05.04, 22:47
      Żaden człowiek nie może być dyskryminowany ze wzgledu na swoją orientację
      seksualną. Każdy ma prawo domagać się swoich praw, uznawanych w całym
      cywilizowanym świecie, a których w Polsce są pozbawieni. To smutne że w Polsce
      jest tyle nienawiści do gejów i lesbijek. I to teoretycznie wśród czytelników
      Gazety. Ktoś wychowuje tych homofobów w takiej nienawiści do mniejszości
      seksualnych. Gdzie szukać winnych ? Pozostaje mieć nadzieję że w dalszej
      perspektywie integracji społecznej z Unią i polskie społeczeństwo zmieni
      przekonania na bardziej cywilizowane.
      • Gość: Barbarzynca A to jest zacofanie? To chyba żart... "europejczy IP: *.nas16.vienna1.va.us.da.qwest.net 04.05.04, 23:08
        ku". Masz swoje poglądy i masz do nich prawo, ale nie narzucaj tonu dyskusji -
        my cywilizowani, a ci co mają inne zdanie to od razu barbarzyńcy. Nie nadymaj
        się tak bo pękniesz.
        • Gość: Demokryt Re: A to jest zacofanie? To chyba żart... "europe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:11
          I kto tu narzuca swoje zdanie? Powiedz cos w obronie prawa do zgromadzeń, które
          przysługuje także tym homo a zostaniesz okrzyknięty pedofilem, zoofilem,
          zbokiem, nie mówiąc juz o Żydach i ubekach.
    • Gość: aaa dziady IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.04, 22:56
      Dziady platforma, i zwykłe zagrania pod publiczkę.. i tak będę głosował, bo nie
      ma na kogo, ale dziady...
      • Gość: Demokryt Re: dziady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:57
        No własnie - jak nie na nich to na kogo? Marny wybór...
    • create DUMNY Z FORUM 04.05.04, 23:04
      Oszołom z Poznania się wyłączył, a Ci którzy pozostali na forum z różnymi
      fobiami, głównie piszą zza oceanu. Społeczności forum jestem z Was dumny.

ps. A mówią że to najzdolniejsi emigrują z PL
    • Gość: ABeCe gorzej niz zascianek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:06
      weszlismy do UE a zabobony i niczym nieuzasadniony strach jest niczym w kraju
      zasciankowym. LPR proponowalbym wyslac na ksiezyc razem ze stowarzyszeniem,
      ktore rozdaje ulotki reklamujace dyskryminacje. Ludzie zyjcie i dajcie zyc
      innym.
    • Gość: israel A CO WY CHCECIE OD GEJÓW I LESBIJEK???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:16
      SKORO TACY Z WAS KATOLICY, TO SKAD TYLE ZLODZIEJSTWA, PIJANSTWA I CHAMSTWA W TYM
      KRAJU? DO KOSCIOLA CHODZA, A WSZYSCY GOWNO JESTESCIE WARCI. MOWIL JEZUS "NIECH
      TEN PIERWSZY RZUCI KAMIEN, KTORY JEST BEZ WINY"!
      • Gość: kAMEL [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 23:34
        • Gość: Demokryt Większość nie może także terroryzować mniejszości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:51
          Spokojnie Kamel. Homo nie kradną (nie częsciej niz hetero), nie są pedofilami
          (nie częsciej niż hetero), nie narzucaja innym swoich preferencji sksualnych jak
          faszyści narzucali swoje poglądy. Co do antysemityzmu - poczytaj sobie jeszcze
          raz to forum, znajdziesz całą paradę naszego antysemityzmu. Jeśli na ulicy
          całuje się chłopak z dziewczyną - nikogo to nie dziwi. Ale dwóch całujących się
          facetów - zgroza (no chyba, że jest to Breżniew i Honecker). Ich parada nie
          będzie większym zgorszeniem niż niektóre programy w tv typu reality show. A
          swoje prawa też mają. I tylko w jednym zgadzam się z Kościołem (choć jestem
          agnostykiem) - sprzeciwiałbym sie legalizacji związków homo. A urządzac paradę -
          myślę, że maja do tego prawo.
        • Gość: Piotr Re: Mniejszość nie będzie terroryzować większość! IP: *.client.comcast.net 05.05.04, 03:28
          Jak smiesz chamie! Jak smiesz porownywac homoseksualizm do antysemityzmu i
          faszyzmu?! Czy ty w ogole myslisz? Czy tylko tak sobie wegetujesz umyslowo?
          Gej jest wedlug ciebie rowny moralnie zlodziejowi?
          Zioniesz zaslepiona nienawiscia, smutna istoto. I w tej nienawisci umrzesz.
    • Gość: yanec A kto zgoczeńcy chce ogladać wasze mordy? IP: *.acn.waw.pl 04.05.04, 23:19
      Nie pokazujcie ich bo normalnym ludziom robi się mdło na wasz widok. Żadnego
      wstydu nie macie. Na dodatek jesteście zwykłymi prowokatorami. Czym wiecej
      takich imprez tym większą nienawiść rozbudzacie.
    • Gość: arahat Platforma obywatelska to kundle IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.04, 23:26
      ktore ze starchu podwinely ogony i siedza pod kosciolem ....
      • Gość: ok Re: Platforma obywatelska to kundle IP: *.do.pl / *.generacja.pl 04.05.04, 23:39
        Jestem heteroseksualstą i uważam, że:

nie ma ludzi normalnych i nienormalnych. Wszystko, co jest udziałem człowieka
        jest również częścią całego człowieczeństwa - ludzkiej kondyncji.

czemu akurat ten temat wywołuje w was taką psią, ślepą mściwość i chęć
        przypieprzenia?

bo "moralni" mają okazję by zabawić się w sędziów i karających "gorszych od
        siebie"?

każdy ma prawo demonstrować, o ile nie łamie prawa. Prawo w Polsce, o ile wiem,
        nie zakazuje seksu homoseksualnego. Nikt z demonstrujących nie ma zamiaru też
        uprawiać go podczas przemarszu na trawnikach Krakowa.

Demonstarcję tę uzasadnia to, że w naszym społeczeństwie panuje duch
        nietolerancji.

homoseksualizm w odróżnieniu od pedofilii nie jest karalny. Wolność ludzka, to
        również wolność wyboru orientacji seksualnej. To, jak się bzyka dwoje dorosłych
        ludzi nie powinno innych zajmować. Demonstarcja ta zaś dotyczy praw!

Nie istnieje nic takiego jak "moralna", "dobra", "słuszna" natura.
        Homoseksualizm jest jak najbardziej naturalny, ponieważ właśnie to natura go
        wyłania.

Pewna diagnoza psychologiczna dobrze wyjaśnia ten mechanizm agresji wobec
        innych postaw. Wobec homoseksualizmu stoi za nią lęk przed własnymi,
        nieujawnionymi, nieprzerobionymi skłonnościami homoseksualnymi. Słowem wasza
        agresja jest rewersem waszego strachu.

Nie zastanawia was głos polskich noblistów. Ma większą wagę od wycia tłumów.
    • Gość: kakofoniks kto u nas rzadzi kosciul?? IP: *.dh.uclv.net 04.05.04, 23:31
      • Gość: silesius Nie, rzadzi urban z sld IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.04, 00:30
        • Gość: jozef Kosciol rzadzi przez SLD IP: 80.111.118.* 05.05.04, 08:44
          Kosciol tak woli. Lepiej sie rzadzi przez skorumpowanych politykow bo unika sie
          wtedy ponoszenia odpowiedzialnosci.
          • Gość: silesius Abp Zycinski w SLD? Pierwszy raz slysze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.04, 12:53
            • Gość: baj O, to Abp Zycinski rzadzi? Domyslalem sie IP: 80.111.118.* 05.05.04, 23:28
    • Gość: yeellow paranoja IP: *.acn.waw.pl 04.05.04, 23:34
      Jeju, co za zascianek :-(. Wstyd, chyba nie cala Polska weszla do Europy. Moze
      ten marsz nalezy urzadzic w Warszawie. Wychodzi na to, ze to bardziej normalne
      miasto. Mam nadzieje, ze tutaj mniej jest obludnych oszolomow, ktorzy az zieja
      miloscia blizniego... Ten prezydent Krakowa to zdaje sie ktos z lewicy. Mozna
      by sie spodziewac otwartego umyslu, a nie takiego koltunstwa. Wstyd. I jeszcze
      to PO. Liberalowie od siedmiu bolesci. Co przeszkadza marsz ludzi, ktorzy
      roznia sie od wiekszosci jedynie preferencjami seksualnymi? Czy to sa jacys
      tredowaci? Paranoja. W procesji im przeszkodzi, Pan Bog sie obrazi, rozaniec
      trzeba odmawiac. Boze, chron przed takimi ksiezmi. Ech, szkoda pisac.
      Nienawisc, obluda i niskie instynkty. Pozostaje miec nadzieje, ze kiedys
      przyjdzie jakas normalnosc. Jacys "inteligenci" na tym forum twierdza, ze
      przemarsz przez miasto to terror, narzucanie innym... no wlasnie czego? Uwazam,
      ze taki marsz bardzo by sie przydal. Moze paru matolow zobaczyloby, ze gejami
      sa zwykli ludzie. Moze nawet rozpoznaliby swoich znajomych, Krakow to w koncu
      male miasto. Ale boje sie bardziej, ze katolicka mlodziez w swietym oburzeniu
      powodowana niezmierna miloscia blizniego i idea powszechnego braterstwa w imie
      swojego Boga zacznie rzucac kamieniami i wszystko skonczy sie jakims pogromem.
      Jak w Niemczech hitlerowskich.

Pozdrawiam niezaslepionych nienawiscia
      Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka