Dodaj do ulubionych

Sakiewicz to geniusz

10.04.11, 13:28
Wiadomo, że nie wierzy w to co gada. To koleś żyjący dla kasy o czym świadczy jego wizyta u Wierzbickiego. Zastosował manewr Rydzyka. Skoro jemu udało się stworzyć grupę niezwykle lojalnych konsumentów to on też postanowił to zrobić. Manewr się udał. Teraz sprzedają więcej swojego papieru toaletowego niż mogli wcześniej marzyć.
Obserwuj wątek
    • 4_oddech_kaczuchy Re: Sakiewicz to geniusz 10.04.11, 13:34
      Przy 380 tysiącach wyborczego papieru pakunkowego to pryszcz.
      • sclavus Re: Sakiewicz to geniusz 10.04.11, 14:14
        A co?
        GaPa nawet do pakowania się nie nadaje???
    • dirloff Re: Sakiewicz to geniusz 10.04.11, 14:11
      Cóż, powtórzył udany manewr Szechtera-Michnika z lewacko-liberalną, obsesyjnie filosemicką gadzinówką, Wybiórczą, i wierną, przepraną ideologicznie michnikowszczyzną.

Tożsamo zrobił Urban, skupiając wokół rynsztokowego "Nie!" większość wojujących antyklerykałów. Dziś do tegoż "elektoratu" odwołuje się Palikot.

• sclavus Re: Sakiewicz to geniusz 10.04.11, 14:16
        Trudno nie nadmienić, do którego elektoratu odwołuje się Kaczor: Gazeta Polska i Nasz Dziennik... czytane przez genetycznych popaprańców jak sam prezes...
      • zgred-zisko Re: Sakiewicz to geniusz 10.04.11, 14:21
        Cóż, powtórzył udany manewr Szechtera-Michnika z lewacko-liberalną, obsesyjnie
        > filosemicką gadzinówką, Wybiórczą, i wierną, przepraną ideologicznie michnikows
        > zczyzną.

Mistrzu! Jak to miło przeczytać tekst wywołujący tyle wspomnień! Czy to Ty osobiście tworzyłeś w latach pięćdziesiątych dla Trybuny Ludu znane i pamiętane sformułowania typu "zaplute karły reakcji", "pachołki kapitalizmu" "banda reakcjonistów spod znaku ..." itp.
        A może to po tatusiu?
        • dirloff Re: Sakiewicz to geniusz 10.04.11, 14:56
          Nie zgredziu. Tym zajmowali się dzisiejsi politycy PO, z posłanką Śledzińską-Katarasińską na czele!
          Przyznaję, konstrukcja zdania była tęga, lecz wyjaśniająca i wielce obrazowa, co mnie tłumaczy;-)
          Poza tym, to "karłami" i "reakcją" to bluzgają lemingi, nie mohery.
          • zgred-zisko Re: Sakiewicz to geniusz 10.04.11, 15:01
            Ja pisałem o talencie a nie o polityce :)
            • dirloff Re: Sakiewicz to geniusz 10.04.11, 15:16
              Jeżeli czytałeś "Faraona", to zapewne wiesz, że bez talentów - tych złotych, fenickich - nie da się uprawiać poważnej polityki;-)
    • stanczyk-5 Re: Sakiewicz to geniusz 10.04.11, 15:02
      .. ja tez,ale nieudaje zem gamon ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka