Dodaj do ulubionych

Przyczajony tygrys, ukryty smok.

14.04.11, 13:25
Tak sobie przeglądam z daleka co się dzieje na polskiej scenie politycznej i nie mogę pozbyć się wrażania, że na polskiej scenie politycznej nie dzieje się nic. Każdy pochował łeb w piach i czeka do jesieni. Ot, polska scena polityczna. Też macie takie wrażenie?
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Przyczajony tygrys, ukryty smok. 14.04.11, 13:43
      Raczej przyzwyczajony tygrys. Smoka jeszcze nie ma, bo Chińczycy aż z takim przytupem do nas nie weszli:)
    • czart_polski Re: Przyczajony tygrys, ukryty smok. 14.04.11, 13:57
      w Korei Północnej martwy od prawie 20 lat Kim Ir Sen nadal pełni funkcję prezydenta kraju

dla jarkacza i pisolubnych to wcale nie jest nie do zrealizowania
      wiecznie żywy Lech Kaczyński prezydent RP to ich marzenie
      po kiego te marsze na pałac z pochodniami

Nie można budować domu na piasku. Pamięć to skała, dom trzeba budować na skale. Ten dom musi być solidny, mocny i musi być nasz - prezes PiS pod pałacem
      • inna57 Re: Przyczajony tygrys, ukryty smok. 14.04.11, 14:10
        czart_polski napisała:

> Nie można budować domu na piasku. Pamięć to skała, dom trzeba budować na ska
        > le.Ten dom musi być solidny, mocny i musi być nasz
        - prezes PiS pod pałace
        > m

Tak naprawdę chyba jednak o to panprezesowi chodziło. Wyje do tego pałacu i urzędu jak wściekły wilczur do księżyca w pełni.
      • humbak Re: Przyczajony tygrys, ukryty smok. 14.04.11, 15:07
        > Nie można budować domu na piasku. Pamięć to skała, dom trzeba budować na ska
        > le. Ten dom musi być solidny, mocny i musi być nasz
        - prezes PiS pod pałace
        > m

Ot i tyle Prezes wie o budownictwie:)
    • taziuta Re: Przyczajony tygrys, ukryty smok. 14.04.11, 15:04
      hummer napisał:

> /.../ nie mogę pozbyć się wrażania, że na polskiej scenie politycznej nie dzieje się nic. Każdy
      > pochował łeb w piach i czeka do jesieni. Ot, polska scena polityczna.
      /.../

SLD, im mniej się włącza w POPiS-ową naparzankę, tym bardziej mu rośnie, zaś PO nie potrafi nam zaproponować niczego, co by oderwało uwagę mediów od PiS-iej narodowo-godnościowo, łzawo-rzewliwej szopki. Więc może i coś w tym jest, co piszesz...
    • indeed4 Re: Przyczajony tygrys, ukryty smok. 14.04.11, 15:39
      Żartujesz.

PO, PiS i reszta pracuje pełną parą przed ostateczną rozgrywką za 6 miesięcy - Niesiołowski już średnio raz dziennie mówi, że " Jarosław Kaczyński chce podpalić Polskę", wcześniej mowił to co najwyżej raz na dwa - trzy dni.

PS. Check mail, pls.
    • don.kichote Re: Przyczajony tygrys, ukryty smok. 14.04.11, 15:50
      hummer napisał:

> Tak sobie przeglądam z daleka co się dzieje na polskiej scenie politycznej i ni
      > e mogę pozbyć się wrażania, że na polskiej scenie politycznej nie dzieje się ni
      > c.

Może coś się dzieje, ale się nie przebija, bo jak "taziuta" zauważył, ścierwojadom pasuje ta wojenka i nie znudzi im się "do końca świata..."

Każdy pochował łeb w piach i czeka do jesieni. Ot, polska scena polityczna.
      > Też macie takie wrażenie?
    • ania-bell Re: Przyczajony tygrys, ukryty smok. 14.04.11, 16:38
      A mnie się wydaje, że nie dzieje się nic nowego. Tak jak zawsze jedni naskakują na drugich.
      Jedno tylko mam wrażenie, że Pan poseł Niesiołowski swoim zachowaniem coraz bardziej upodabnia się do Pana posła Kaczyńskiego.
    • qqazz Przyczajony żółw, ukryty koala. 14.04.11, 16:42

pozdrawiam;)
    • remez2 Stepujący żółw. Ntx 14.04.11, 16:47

--------------------
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka