Dodaj do ulubionych

Co się dzieje na "Krakowskim"?

16.04.11, 17:59
Podglądałem sobie

www.popler.tv/RadioWNET
i i jakieś 20 minut temu , czyli o ok. 17:30 zobaczyłem, akcję policji(?), która, nie tyle otoczyła, co stanęła kordonem wzdłuż "Krakowskiego" i Ossolińskich - odgradzając "namiot" - po jednej stronie i wzdłuż placu z pomnikiem - z drugiej strony
(teraz, o 17:50 już ich tam nie ma)
Zarówno wcześniej, jak i teraz obok namioty zgromadziło się ok. 40 osób.

I doopa!
Już po akcji. Powinienem pisać szybciej.

Czy ktoś, poza mną widział tę akcję, czy to może jakieś nagranie wcześniejszych wydarzeń?
Obserwuj wątek
    • wsk175 powstaje powoli pole wymiotowe 16.04.11, 18:03
    • volupte01 Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 18:05
      HGW co jest? Ten namiot miał chodzić.
      • don.kichote A moim zdaniem... 16.04.11, 18:14
        Niech sobie ten namiot nawet wmurują w chodnik, byle ich nie "nagłaśniać"!
        Stawiam dolary... że jeśli przez 2 - góra 5 - dni nie pojawi się tam żaden pismak z kamerą, protest "umrze" śmiercią naturalną!

Szkoda, ze pismactwo tego "nie chyta"!!!
        • jacekm22 Re: A moim zdaniem... 16.04.11, 18:21
          Jesli o Fuhrerze ( :-) :-) ) Yarku ZADEN pismak by nic nie powiedzial ( napisal) to po 2 miesiacach sluch , by po nim zaginal !!!!
        • volupte01 Re: A moim zdaniem... 16.04.11, 18:56
          Nie ma mozliwosci. To za smaczny kasek dla mediów. Poza tym araz by sie podniosly pissowskie glosy , że media nie infomuja o waznych sprawach dla Polski:-)
      • sawa.com Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 18:18
        volupte01 napisał:

> HGW co jest? Ten namiot miał chodzić.

Jak to chodzic? Chodziła to HGW z herbatka i kanapkami w 2007 roku do "białego miasteczka", nie przeszkadzało jej ze było to cale miasteczko namiotów "kipiacych nienawiścią"

Nienawiśc do Kaczyńskiego była cool i jest cool.

Nienawiśc do liderów PO? O co, to nie... Nawet jednego namiotu pani HGW nie bedzie tolerowac. Dla tych namiotów pani HGW ma tylko straż miejska i wywozkę.
        • jacekm22 Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 18:23
          Postaw se ten namiot pod domem Kaczynskich !!
          Czemu ma stac ( ??? bo przechodni !! ) przed bylym miejscem pracy jednego z braci Kaczynski ???!!!
        • mike.recz Sawciu, marna manipulantko. 16.04.11, 18:28
          sawa.com napisała: Chodziła to HGW z herbatka i kanapkami w 2007 roku do "białego
          miasteczka", nie przeszkadzało jej ze było to cale miasteczko namiotów "kipiacych nienawiścią"

Jeden z komiczniejszych aspektów całej tej sytuacji polega właśnie na tym, że ta grupka dymisji rządu domaga się pod pałacem prezydenckim. Spełnienia swoich absurdalnych żądań przecież
          i tak się nie doczekają.
          A wiesz czemu nie rozbili namiotu pod gmachem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów na trawie tak jak wtedy pielęgniarki?

Bo tam nikomu by nie przyszło do głowy zwijać im namiotu, a oni potrzebują zadymy żeby nagłośnić swój temat poprzez prowokację.

Gdy pielęgniarki zablokowały ulicę, to zostały z niej zepchnięte.
          I to jest normalne.

Bankier.pl/IAR, 2007-06-20 07:36
          Policja usunęła pielęgniarki z jezdni przed Kancelarią Premiera. Wcześniej funkcjonariusze dali protestującym minutę na zejście
          z ulicy.
          • sawa.com Nie jestem żadna manipulatorką 16.04.11, 18:49
            Biale miasteczka było wielka uciązliwością. Aleje Ujazdowskie sa jednym z glównych traktów komunikacyjnych Warszawy.

Krakowskie Przedmieście zaś głównie traktem spacerowym. Szerokim. O bardzo ograniczonym ruchu kolowym.

mike.recz napisał:

> Jeden z komiczniejszych aspektów całej tej sytuacji polega właśnie na tym, że t
            > a grupka dymisji rządu domaga się pod pałacem prezydenckim. Spełnienia swoich a
            > bsurdalnych żądań przecież
            > i tak się nie doczekają.
            > A wiesz czemu nie rozbili namiotu pod gmachem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów
            > na trawie tak jak wtedy pielęgniarki?
            >
            > Bo tam nikomu by nie przyszło do głowy zwijać im namiotu, a oni potrzebują zady
            > my żeby nagłośnić swój temat poprzez prowokację.
            >
            > Gdy pielęgniarki zablokowały ulicę, to zostały z niej zepchnięte.
            > I to jest normalne.
            >
            >
            > Bankier.pl/IAR, 2007-06-20 07:36
            > Policja usunęła pielęgniarki z jezdni przed Kancelarią Premiera. Wcześniej funk
            > cjonariusze dali protestującym minutę na zejście
            > z ulicy.
            • mike.recz Jak nie jesteś jak jesteś. 16.04.11, 18:54
              Pytam się. Czy pielęgniarki blokowały komuś ruch?

Bo tamten usunięty namiot blokował.
            • ploniekocica Re: Nie jestem żadna manipulatorką 16.04.11, 18:55
              Jaki ograniczony ruch kołowy na KP? Wszystkie autobusy jadące przez Aleje Ujazdowskie jadą Nowym Światem i Krakowskim, pani Sawo droga. A tuż przed pałacem prezydenckim znajduje się główny kampus uniwersytecki, obok na NW, Karowej itd. kolejne duże wydziały UW m.in. socjologia, wydział dziennikarstwa i nauk politycznych, niemal naprzeciwko ASP, a trochę dalej na Miodowej (w tym samym ciągu komunikacyjnym) Akademia Teatralna.
              Widziałaś kiedyś Aleje Ujazdowskie i Krakowskie Przedmieście, Sawo i po prostu tego nie wiesz, czy kłamiesz z przyzwyczajenia?
              • sawa.com Re: Nie jestem żadna manipulatorką 16.04.11, 19:04
                ploniekocica napisała:

> Jaki ograniczony ruch kołowy na KP? Wszystkie autobusy jadące przez Aleje Ujazd
                > owskie jadą Nowym Światem i Krakowskim, pani Sawo droga. A tuż przed pałacem pr
                > ezydenckim znajduje się główny kampus uniwersytecki, obok na NW, Karowej itd. k
                > olejne duże wydziały UW m.in. socjologia, wydział dziennikarstwa i nauk polityc
                > znych, niemal naprzeciwko ASP, a trochę dalej na Miodowej (w tym samym ciągu ko
                > munikacyjnym) Akademia Teatralna.
                > Widziałaś kiedyś Aleje Ujazdowskie i Krakowskie Przedmieście, Sawo i po prostu
                > tego nie wiesz, czy kłamiesz z przyzwyczajenia?

Jesli bedziesz w Warszawie albo jesli w niej mieszkasz to wyjdź na skrzyżowanie Świetokrzyskiej z Krakowskim Przedmieściem i tak zobaczysz cala harmonie znaków zakazu i informujących kto może wjechac w Krakowskie Przedmieście... Potem spacerkiem przez Nowy Świat udaj się w aleje Ujazdowskie i wtedy zobaczysz roznicę. Żeby nie bylo watpliwości o czym mówimy. Wielki ruch i korki zaczynaja się już od skrzyżowania Nowego Światu z alejami Jerozolimskimi.
                • ploniekocica Re: Nie jestem żadna manipulatorką 16.04.11, 19:13
                  Sorki, a piesi nie mają prawa do ruchu? Tam jest mnóstwo pieszych właśnie z powodu tych zaostrzeń i zakazów. A namiot stoi na chodniku. Ja np. bywam na KP służbowo by MZK, także dwoje moich dzieci, które nieopodal się uczą. Po Krakowskim porusza się pieszo o wiele więcej osób niż Alejami. Sugerujesz, ze pielęgniarki stawiały namioty na jezdni? I obrońcy krzyża i namiotowcy zakłócają ruch pieszy także spacerowiczów podczas, gdy naprzeciw URM ruch pieszy jest zdecydowanie mniejszy. Ale tam nie ma tylu kibiców, a ci cali namiotowcy niczego innego nie pragną jak chwilowego gwiazdorstwa.
                  Możesz mi powiedzieć, jaki jest sens stania pod miejscem pracy prezydenta i wrzaskami domagania się dymisji premiera? Przecież to jest poza wszystkim dowód na kompletna demencję protestujących?
                  • sawa.com Re: Nie jestem żadna manipulatorką 16.04.11, 19:20
                    ploniekocica napisała:

> Sorki, a piesi nie mają prawa do ruchu? Tam jest mnóstwo pieszych właśnie z pow
                    > odu tych zaostrzeń i zakazów. A namiot stoi na chodniku. Ja np. bywam na KP słu
                    > żbowo by MZK, także dwoje moich dzieci, które nieopodal się uczą. Po Krakowskim
                    > porusza się pieszo o wiele więcej osób niż Alejami. Sugerujesz, ze pielęgniark
                    > i stawiały namioty na jezdni? I obrońcy krzyża i namiotowcy zakłócają ruch pies
                    > zy także spacerowiczów podczas, gdy naprzeciw URM ruch pieszy jest zdecydowanie
                    > mniejszy. Ale tam nie ma tylu kibiców, a ci cali namiotowcy niczego innego nie
                    > pragną jak chwilowego gwiazdorstwa.
                    > Możesz mi powiedzieć, jaki jest sens stania pod miejscem pracy prezydenta i wrz
                    > askami domagania się dymisji premiera? Przecież to jest poza wszystkim dowód na
                    > kompletna demencję protestujących?

Marudzisz. Przeciez mozna swobodnie sie poruszac po calej szerokości Krakowskiego.
                    Fajna ta kamerka. Ot i potega internetu.
                    • ploniekocica Re: Nie jestem żadna manipulatorką 16.04.11, 19:26
                      Ale nie odpowiesz dlaczego tam stoją? Bo lubią tak? Ty tez jedziesz załatwiac spawy wojskowe do MKiS?
                      Namiotów nie można stawiać na chodnikach, prawda? Czy można jednak?
                      • don.kichote Re: Nie jestem żadna manipulatorką 16.04.11, 19:36
                        ploniekocica napisała:

> Namiotów nie można stawiać na chodnikach, prawda?

To zależy. "Słuszne" - wolno!!!

> Czy można jednak?

jw.
                      • abdank27 Re: Nie jestem żadna manipulatorką 16.04.11, 23:43
                        Może mieli przodków beduinów i teraz te geny im się odezwały :)
        • poinsencja Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 20:46
          sawa.com napisała :
          Chodziła to HGW z herbatka i kanapkami w 2007 roku do "białego miasteczka", nie przeszkadzało jej ze było to cale miasteczko namiotów "kipiacych nienawiścią" Nienawiśc do Kaczyńskiego była cool i jest cool. Nienawiśc do liderów PO? O co, to nie... Nawet jednego namiotu pani HGW nie bedzie tolerowac. Dla tych namiotów pani HGW ma tylko straż miejska i wywozkę.

- CAŁA PRAWDA O PO I JEJ STOSUNKU DO OBYWATELI.
    • ploniekocica Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 18:20
      W międzyczasie chodnikiem od strony pałacu w kierunku Starego Miasta przeszła jakaś średnio duża manifestacja z polskimi i jeszcze jakimiś flagami (biało-ciemnoniebieskie jakby w kratkę). Wznosili okrzyki: "raz sierpem..." oraz "wolny rynek, kapitalizm". Widziałam kątem oka, ale niewykluczone jest, że to kibice piłkarscy byli, bo dzisiaj jakiś ważny mecz na Łazienkowskiej.
      • ploniekocica Kolory Lecha Poznań to były 16.04.11, 18:26
        sprawdziłam właśnie
        i30.tinypic.com/wtsq6s.png
        • mike.recz "Krawaty" vs "Pyry" to polski klasyk piłkarsko 16.04.11, 18:32
          chuligański na najwyższym szczeblu.
          • mike.recz Ponieważ jednak dzisiejszy mecz był w Poznaniu 16.04.11, 18:42
            to flagi o których pisałaś mogły wyglądać tak:
            i.pinger.pl/pgr469/eaedf7950013329f4a081400/upr.jpg
            gdyż:
            stooq.pl/n/?f=448639&c=2&p=0
            • ploniekocica Re: Ponieważ jednak dzisiejszy mecz był w Poznani 16.04.11, 18:46
              Oui, mogły, zdecydowanie mogły tak wyglądać :) Coś mi nie pasowały hasła do kiboli, ale się tym niebieskim kolorem zasugerowałam.
              • mike.recz Re: Ponieważ jednak dzisiejszy mecz był w Poznani 16.04.11, 18:49
                ploniekocica napisała: Oui, mogły, zdecydowanie mogły tak wyglądać :) Coś mi nie pasowały hasła do kiboli, ale się tym niebieskim kolorem zasugerowałam.

W gruncie rzeczy te dwa środowiska są personalnie mocno powiązane.
    • mike.recz Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 18:20
      Jeżeli wydarzyło się cokolwiek, to już niedługo pojawią się pewnie filmiki z tytułami typu:
      "Umundurowani bandyci zakazują mówić prawdy o Smoleńsku".

Dziennikarze niestety ich nie oleją ponieważ dzięki nim mają tanią ale nośną sensację.

• ossey Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 18:29
      Chcialo sie tobie tam isc? Jest wiele ciekawszych miejsc....
      • mike.recz Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 18:33
        ossey napisał: Chcialo sie tobie tam isc?

Przecież wyraźnie napisał, że oglądał on line niemoto.
      • don.kichote Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 18:57
        ossey napisał:

> Chcialo sie tobie tam isc?

Gdybym mieszkał w Warszawie, z całą pewnością "chciało by mi się"!
        Na moim zadoopiu, takich małp na żywo, nie zobaczę "do końca świata..." - tym bardziej, że dziś akurat, pogoda dopisała

> Jest wiele ciekawszych miejsc....

To też jest już "ciekawe miejsce" jak np. "okno papieskie" w Krakowie i... ten sam rodzaj atrakcji.
        • ossey Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 19:43
          ja mam kilka przystankow metrem ale jesli juz...to wole na piwo do rock cafe skoczyc...
    • don.kichote A teraz, jakby się zagęściło 16.04.11, 18:51
      A teraz (18:50), jakby się zagęściło

www.popler.tv/RadioWNET
      • ploniekocica Re: A teraz, jakby się zagęściło 16.04.11, 18:57
        wyżej w poście mike.recza masz odpowiedż. Przemarsz Ruchu Nowej Prawicy JKM
        • don.kichote Re: A teraz, jakby się zagęściło 16.04.11, 19:08
          ploniekocica napisała:

> wyżej w poście mike.recza masz odpowiedż. Przemarsz Ruchu Nowej Prawicy JKM

To nie to.
          Kiedy zacząłem "obserwację", to w pobliżu namiotu było ok 30 - 40 osób.
          Nic się nie zmieniło, podczas akcji policji.
          Przed chwilą, (no, może od jakichś 15 minut temy) liczba osób wokół namiotu a w zasadzie baldachimu, wzrosła do ok. 60.
          Teraz - o 19:05 - ilość zgromadzonych znów sięga max 40 osób.
          • volupte01 Re: A teraz, jakby się zagęściło 16.04.11, 19:16
            A ten namiot wedruje czy jakas przerwa?
          • x2468 Re: A teraz, jakby się zagęściło 16.04.11, 19:21
            Jedna małpa występuje tam w czerwonym.Wciska ludziom jakieś ulotki.Chyba jej ktoś "komplement" powiedział bo uciekła.
    • mike.recz Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 19:15
      Już wiadomo dlaczego była policja:
      budyn.nowyekran.pl/post/10788,pilne-koncentracja-policji-pod-palacem-prezydenckim
      nowa wiadomość
      zadzwoniłem do ES. Straż miejska twierdzi, że koncentracja sił ma związek z planowanym przemarszem uczestników kongresu nowej prawicy, który ma się odbyć 17 - 18
      korwin-mikke.blog.onet.pl/
      O godz. 17 spod Sali Kongresowej wyruszy marsz na Plac Zamkowy! Wszystkich serdecznie zapraszamy!
    • strikemaster Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 19:20
      Namioty? To co, oni sobie tam Przystanek Woodstok organizują? :D
      • x2468 Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 19:23
        Podobno pod namiotem organizują mieszanie krwi.
        • don.kichote Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 19:41
          x2468 napisał:

> Podobno pod namiotem organizują mieszanie krwi.

Ale to pewne?
          Bo jeśli tak, to jeszcze raz sprawdzę, czy ze Śląska do Warszawy jest aaaż tak daleko? :-)
          • strikemaster Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 20:42
            Chciałbyś sobie pomieszać? Z Kempą na przykład?
            • don.kichote Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 20:49
              strikemaster napisał:

> Chciałbyś sobie pomieszać? Z Kempą na przykład?

Zaraz z Kępą?
              Chociaż z drugiej strony, już starożytni wiedzieli, że:
              "jak przyjdzie ochota, to pies kota wychrobota"! :-)))

Ja wiem, że to seksistowskie jest, ale się powstrzymać nie mogłem.
              Panie, które czują się urażone - przepraszam.
              • strikemaster Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 20:58
                A kogo tam w PISie jeszcze mają do wymieszania?
                • don.kichote Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 21:23
                  strikemaster napisał:

> A kogo tam w PISie jeszcze mają do wymieszania?

Jak nie w samym PiS-e, to wśród elektoratek/"obrończyń namiotu", na pewno coś by się znalazło. ;-)
        • strikemaster Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 20:41
          Z czym tą krew mieszają? :D
          • x2468 Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 20:45
            Geny wszechpolskie z prawdziwie polskimi mieszajom.
            • strikemaster Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 20:59
              Jaka jest pewność, że nie wyjdą z tego jakieś potworki? Nie raz w mitologii opisywano różnych olbrzymów, cyklopy itp. stwory, które powstały wlaśnie w wyniku takiego mieszania.
    • makova_panenka Stankiewiczowa nieustannie kręci... 16.04.11, 19:24
      Kobiecina musi z czegoś żyć. W namiocie omawiają kolejne ujęcia.
    • don.kichote Postawili krzyż! 16.04.11, 20:30
      Zaraz "będzie się działo..."! :-)
      • martusia_krolowa_polski Re: Postawili krzyż! 16.04.11, 21:39
        don.kichote napisał:

> Zaraz "będzie się działo..."! :-)

Przybiją na krzyżu zdjęcie Stankiewicz czy tego z GłuPola co chciał
        bic Straż Mijeska?
        • vladexpat Re: Postawili krzyż! 16.04.11, 22:51
          martusia_krolowa_polski napisał:

> don.kichote napisał:
          >
          > > Zaraz "będzie się działo..."! :-)
          >
          > Przybiją na krzyżu zdjęcie Stankiewicz czy tego z GłuPola co chciał
          > bic Straż Mijeska?

A może Stankiewicz osobiście?
    • don.kichote Już stoją 3 krzyże! :-))) 16.04.11, 20:33

• don.kichote I "patrioci" z biało-czerwoną - też już są 16.04.11, 20:54
      A krzyży jest na pewno jest 2.
      Prawdopodobnie temu, który postawili później, zmienili miejsce "postoju", stąd - w złym oświetleniu - łatwo o pomyłkę.
      • mike.recz Re: I "patrioci" z biało-czerwoną - też już są 16.04.11, 20:57
        Bywają takie chwile, że żałuję iż nie mieszkam w stolicy.
    • volupte01 Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 16.04.11, 21:30
      Podejrzewam ,ze władza celowo pozwala dzis , aby ten namiot stal i te postulaty w oczy raziły. Prawie kazdy co pzechodzi to sie puka w głowe , na te postulaty. Szczególnie pierwszy - zadanie demokratycznie wybranych wladz i drugi- trybunał stanu dla Tuska. Nie dosc ze smieszne to i idiotyczne , bo niby jak? Właściwie tylko ten czwarty ma jakas szanse spelnienia, bo jesli komisja Millera ma takie zdjecia , to wzesniej czy późnej je ujawni.
    • don.kichote I po ptokach! :-) 16.04.11, 22:32
      Zniknął namiot i krzyże. Tylko pod pomnikiem jeszcze garstka osób została.
      • vladexpat Chwilowo :-( 16.04.11, 22:49
        don.kichote napisał:

> Zniknął namiot i krzyże. Tylko pod pomnikiem jeszcze garstka osób została.

Jutro wrócą. Nie zawiodą przecież żurnalistów, którzy o niczym innym pisac nie potrafią. A władze znów, jak w przypadku wojny o krzyż czy smoleńskiej samowolki z płytą, będą udawały, że nic się nie dzieje. Może faktycznie Jarkacz powinen wygrać wybory, bo kaczystan to już mamy pełną gębą.
        • ave.duce Re: Chwilowo :-( 16.04.11, 22:56
          vladexpat napisał:

Może faktycznie Jarkacz powinen wygrać wybory, bo kaczystan to już mamy pełną gębą.

Może jednak nie?
          • vladexpat Re: Chwilowo :-( 16.04.11, 23:00
            ave.duce napisała:

> vladexpat napisał:
            >
            > Może faktycznie Jarkacz powinen wygrać wybory, bo kaczystan to już mamy peł
            > ną gębą.

>
            > Może jednak nie?

Czy wreszcie dotrze do władzy, że z antysystemową, antydemokratyczną sektą nie da się walczyć czysto demokratycznymi metodami? Ja się obawiam, że dotrze dopiero, gdy będzie za późno na jakąkolwiek skuteczną kontrakcję.
            • don.kichote Nic nie rozuniesz 16.04.11, 23:15
              vladexpat napisał:

> Czy wreszcie dotrze do władzy, że z antysystemową, antydemokratyczną sektą nie
              > da się walczyć czysto demokratycznymi metodami?

A po co walczyć? Wystarczy nie ustępować!!!

> Ja się obawiam, że dotrze dopie
              > ro, gdy będzie za późno na jakąkolwiek skuteczną kontrakcję.

Władzy właśnie o to chodzi, żeby PiS jako "antysystemowa i antydemokratyczna sekta" był postrzegany.
              Z jednej strony jest to pretekst do nic-nierobienia - bo PiS wrzeszczy...
              a z drugiej, można dać upust POPiS-owym ideałom, pod pretekstem ustępstw.
              Tylko, że tak się jakoś dziwnie składa, że PO ustępuje PiS-owi tylko w tych miejscach, w których się z nim zgada; WSI, lustracja, KPP, działanie prawa wstecz, tablica "smoleńska" ...
    • sawa.com Re: Co się dzieje na "Krakowskim"? 17.04.11, 11:16
      O... Namiot w nocy zniknął? Dobrowolnie, czy został zwiniety przez straż p. Waltz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka