20.04.11, 22:01
Jestem krytyczna. Wymagania mam wysokie, bo dałam swoje poparcie. I byłam krytyczna, bardzo krytyczna ostatnio. Dziś jednak rozmowa Moniki Olejnik z Urbańskim skłoniła mnie do takiej oto refleksji: rząd PO miała pecha, bo właściwie przydarzyły mu się wszelkie możliwe katastrofy: od upadku tutki, przez powodzie w zimie, rekordowe upały aż do globalny kryzys jakiego ten świat nie widział od 80 lat... Czy zważywszy na okoliczności rząd obecny jest udolny, nieudolny, przeciętny? Dochodzę o wniosku, że jest przeciętny w kierunku udolnego. Znacznie bardziej udolny niż rząd Jarosława Kaczyńskiego (który kompletnie nie potrafił wykorzystać lat niepodtykanej prosperity oraz własnej dominacji we wszystkich ośrodkach władzy), ale mnie sprawny niż "techniczny" rząd Marka Belki. Oceniam go o kilka procent lepiej niż rząd Millera.
To tyle.
W kolejnych wyborach chyba znów będę zmuszona oddać głos na PO, bo na polskiej scenie politycznej nie ma, nikogo, kto dorasta Tuskowi do pięt, i niestety dotyczy to także jego zaplecza partyjnego. A niestety emocje wśród ludzi są niezwykle silne, elektorat PiS zwiera szeregi, a ja boję się ludzie nieobliczalnych, szczególnie gdyby miano im dać do ręki władzę.
Obserwuj wątek
    • qqazz Cóż 20.04.11, 22:04
      Kiedy spoglada się na swiat z poziomu głębi POPiSowego szamba trudno dostrzec cokolwiek co wystaje ponad jego powierzchnię.

pozdrawiam
      • rickky Re: Cóż 20.04.11, 22:17
        qqazz napisał:

> Kiedy spoglada się na swiat z poziomu głębi POPiSowego szamba trudno dostrzec c
        > okolwiek co wystaje ponad jego powierzchnię.
        >
        >
        >
        > pozdrawiam

A coś wystaje ???
    • hordol życzę POwodzenia 20.04.11, 22:20
    • sawa.com Re: Rząd 20.04.11, 22:48

titerlitury napisała:

rząd PO miała pecha, bo właściwie przyd
      > arzyły mu się wszelkie możliwe katastrofy: od upadku tutki, przez powodzie w zi
      > mie, rekordowe upały aż do globalny kryzys jakiego ten świat nie widział od 80
      > lat...

Kryzysy w gospodarce to rzecz normalna. Ten nie byl wcale kryzysem jakiego ten świat nie widział od 80
      > lat...
      Byl podobnie medialny jak ta epidemia grypy przeciw której pani Kopacz nie kupiła szczepionki - chwała jej za to. Przynajmniej jeden minister Tuska zrobił coś porzytecznego. Niemcy dawno juz zapomnialy o tym "gigantycznym" kryzysie i pedzą do przodu tak szybko, ze musza siegac po pracowników z Polski.

Czy zważywszy na okoliczności rząd obecny jest udolny, nieudolny, przeci
      > ętny? Dochodzę o wniosku, że jest przeciętny w kierunku udolnego. Znacznie bard
      > ziej udolny niż rząd Jarosława Kaczyńskiego (który kompletnie nie potrafił wyko
      > rzystać lat niepodtykanej prosperity oraz własnej dominacji we wszystkich ośrod
      > kach władzy), ale mnie sprawny niż "techniczny" rząd Marka Belki. Oceniam go o
      > kilka procent lepiej niż rząd Millera.
      > To tyle.

No musisz sobie to jakoś tłumaczyc... bo to przykre stawiac na kogoś kto potem zawodzi.

> W kolejnych wyborach chyba znów będę zmuszona oddać głos na PO, bo na polskiej
      > scenie politycznej nie ma, nikogo, kto dorasta Tuskowi do pięt, i niestety doty
      > czy to także jego zaplecza partyjnego.

Szkoda, bo jesli wiekszośc bedzie myslała tak jak ty to będziemy mieli nastepne 4 lata do tyłu.
      Kontynuacja tego co jest to stagnacja gospodarcza.
      • rickky Re: Rząd 20.04.11, 22:53
        sawa.com napisała:

>
        >
        > titerlitury napisała:

> Kontynuacja tego co jest to stagnacja gospodarcza.

Najgorszy Tusk i tak lepszy od najlepszego Kaczyńskiego
        (zasłyszane na Forum)
      • boblebowsky Re: Rząd 20.04.11, 22:58
        > Szkoda, bo jesli wiekszośc bedzie myslała tak jak ty to będziemy mieli nastepne
        > 4 lata do tyłu.
        > Kontynuacja tego co jest to stagnacja gospodarcza.

O tak, bo Jarek ze swoją ekipą specjalistów od ekonomii zapewni nam dynamiczny rozwój:))
        Bo przecież Jarek jest najlepszy, i to we wszystkim.
        • volupte01 Re: Rząd 21.04.11, 15:47
          Kupi nam nastepne Mozejki:-)
          • boblebowsky Re: Rząd 21.04.11, 15:54
            volupte01 napisał:

> Kupi nam nastepne Mozejki:-)

I pożyczy trochę więcej kasy na "rozkręcenie gospodarki" zmniejszając jednocześnie podatki:)
    • cookies9 Re: Rząd 21.04.11, 08:32
      -W kolejnych wyborach chyba znów będę zmuszona oddać głos na PO, bo na polskiej scenie politycznej nie ma, nikogo, kto dorasta Tuskowi do pięt-

otóz to;-)...jestem podobnego zdania i tez głosuje na PO...
      • contadore Re: Rząd 21.04.11, 08:40
        cookies9 napisała:

> -W kolejnych wyborach chyba znów będę zmuszona oddać głos na PO, bo na polskiej
        > scenie politycznej nie ma, nikogo, kto dorasta Tuskowi do pięt-
        >
        > otóz to;-)...jestem podobnego zdania i tez głosuje na PO...

No..skoro jesteście zmuszone,to nie ma się czemu dziwić.
        • zoil44elwer Re: Rząd 21.04.11, 08:54
          Lemingi bronily Hrabiego Benz-Walskiego usprawiedliwiajac jego konstytucyjna wtope,korsykanskimi argumentami.Jeszcze po przyznaniu sie hrabiego do gafy.
      • volupte01 Re: Rząd 21.04.11, 15:51
        jest . Jaro . Do kostek:-)
    • mariner4 Wszystko tylko nie PiS 21.04.11, 08:58
      Te ścierwa trzeba jeszcze upokorzyć.
      M.
      • zoil44elwer Re: Wszystko tylko nie PiS 21.04.11, 09:11
        Gdyby Tusk chciał wykończyć PiS,uczynił by to w 2005 nie skracając kadencji Sejmu(wspólnie z PiSem) Na wiosnę 2006 byłby koniec PiSa,zwłaszcza że PKW żądała zwrotu dotacji z budżetu(kilkanaście milionów)Widocznie dalsze istnienie PiS jest na rękę PO.
        • volupte01 Re: Wszystko tylko nie PiS 21.04.11, 15:50
          To było 64 mln. Ale nie masz racji . Niekonieczne było samorozwiazanie. Wystarczyła dymisja i niemoznosc utworzenia rzadu z poparciem wiekszosci sejmu i mamrot by musiał rozwiazac sejm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka