remez2 05.05.11, 20:00 wyjaśnić, dlaczego ja, kibic nie kibol Lecha/Legii zostałem ukarany za awanturę wywołaną przez właśnie kiboli w Bydgoszczy, zamknięciem mojego stadionu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vargtimmen Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:03 Moja hipoteza: Donald Tusk, po 4 latach rządów, zna stan finansów państwa tak dobrze, że marzy o tym, by jak najszybciej przejść do opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:08 vargtimmen napisał: > > Moja hipoteza: Donald Tusk, po 4 latach rządów, zna stan finansów państwa tak d > obrze, że marzy o tym, by jak najszybciej przejść do opozycji. > Też tak pomyślałem.Teraz zniechęca do siebie kibiców.A w Polsce prawie każdy mężczyzna jest kibicem. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 01:26 Czytając ten wątek doszłam do wniosku ,że piskanie pispisiorków o ich molestowaniu politycznym jest pryszczem w porównaniu z tym o co obwinia się rząd i aktualnego premiera/nie mylić z jedynym słusznym,samoustępującym prezesem i niedoszłym następcą brata/. Rząd i PO jest winne-atakowi zimy w maju, odmóżdżeniu kiboli, nie pozwoleniu żeby kibole Lecha i Legii nawzajem się wyrżnęli, rząd zapobiegł wojnie domowej poznaniaków z warszawiakami i to poważny błąd. Może wreszcie animozje od czasów Piłsudskiego byłyby rozwiązane. Kibolom rząd nie pozwoli na demolkę wszystkich stadionów i samoistne rozwiązanie problemu bezrobocia/ci co tępsi wyrżnęliby się/. Generalnie wszystkiemu,nawet głupocie kiboli jest winne PO. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 11:02 klara551 napisała: > Generalnie wszystkiemu,nawet głupocie kiboli jest winne PO. E tam. PO jest winne sytuacji budżetowej Polski, a walka z kibolami to przykrycie przykrej treści budżetu 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 11:55 vargtimmen napisał: > > Moja hipoteza: Donald Tusk, po 4 latach rządów, zna stan finansów państwa tak d > obrze, że marzy o tym, by jak najszybciej przejść do opozycji. Znalezione w necie: ”Ale dziś Tusk nienawidzi tak naprawdę kibiców za transparenty, które wywieszają na meczach piłkarskich Ekstraklasy i I ligi już od kilku tygodni. Oto treść niektórych z nich: 1. "Projekt Euro 2012: stadiony- przepłacone, autostrady- nie będzie, dworce- przypudrowane, lotniska-prowincjonalne, zawodnicy- słabi, temat zastępczy- kibice". 2. "Donald- premier "Wybiórczej", czy obywateli?" 3. "Społeczeństwu oczy mydlicie- wszystkiemu winni kibice." 4. "Chcemy sprawiedliwości- czy to wiele? Być traktowani jak wszyscy obywatele." 5. "Niespełnione rządu obietnice- temat zastępczy kibice." 6. "1000 złotych kary za krytykę rządu- witamy w Tuskolandii." 7. "Rząd odstawia szopkę przed Euro." 8. "Rząd kłamie, kibice płacą." Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 12:26 Coś w tym jest... faktycznie, na stadionach nastroje są ostatnio dość jednoznaczne. Ale myślę, że władza popełniła poważny błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 12:33 vargtimmen napisał: > > Coś w tym jest... faktycznie, na stadionach nastroje są ostatnio dość jednoznac > zne. > > Ale myślę, że władza popełniła poważny błąd. Ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 12:37 Ludzie w stadionowej masie są odważniejsi więc nie boją się mówić i pisać co myślą.Zorganizowany tłum to zagrożenie dla reżimu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 12:43 zoil44elwer napisał: > Ludzie w stadionowej masie są odważniejsi więc nie boją się mówić i pisać co my > ślą.Zorganizowany tłum to zagrożenie dla reżimu. To prawda. A każda reakcja "władzy" musi być zgodna z poczuciem sprawiedliwości społecznej. Tym razem zrobiono na opak. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek A tak przy okazji. A co? 05.05.11, 20:04 I tak nie chodzisz na mecze, bo się boisz kiboli, więc o co ci chodzi? Taki zakaz nie dotyczy ciebie! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A tak przy okazji. A co? 05.05.11, 20:12 kaczy_mozdzek napisał: > I tak nie chodzisz na mecze, bo się boisz kiboli, więc o co ci chodzi? > Taki zakaz nie dotyczy ciebie! > :))) Jeżeli to żart, to chybiony. Ja płacę podatki, przestrzegam prawa i protestuję przeciwko zbiorowej odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:06 Nie wiem dlaczego ty, ale wiem, że u mnie jest to normalka: klub, który nie daje sobie rady z kibicami, karany jest grą przy pustych trybunach... jeden, dwa lub więcej meczów :) Jeszcze gorzej mają w przypadku recydywy ;) - kluby płacą kary... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:13 Nie na moim stadionie miała miejsce awantura. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:40 remez2 napisał: > Nie na moim stadionie miała miejsce awantura. ************* Tu chyba nie chodzi o awanture,ale o ocene przez policję stanu zabezpieczenia stadionu.Stadion jest w Warszawie niestety i impreza została oceniona negatywnie.Ot wszystko,prawo jest prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:46 alistair-p napisał: > remez2 napisał: > > > Nie na moim stadionie miała miejsce awantura. > ************* > Tu chyba nie chodzi o awanture,ale o ocene przez policję stanu zabezpieczenia s > tadionu.Stadion jest w Warszawie niestety i impreza została oceniona negatywnie > .Ot wszystko,prawo jest prawem. O, matko Boska. Przecież mecz był w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 00:56 A rozróbę wywołały ufoludki. A tak dociekliwiej,to masz własny stadion? I na ten własny stadion na pewno nie wpuszczasz psycholi,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 11:54 klara551 napisała: > A rozróbę wywołały ufoludki. No, popatrz. Niby takie toto nieduże a jak się potrafi awanturować. > A tak dociekliwiej,to masz własny stadion? Tak, jak mam mój kraj, moje miasto, moją ulicę. > I na ten własny stadion na pewno nie wpuszczasz psycholi,prawda? Nie stoję "na bramce". To robią inni. Ja przychodzę, płacę za wstęp, oglądam mecz, potem idę na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 12:09 "Kibole" nie chodzą na stadiony by oglądać mecze,oni tam chodzą dla rozróby.Więc zamknięcie stadionu to im wisi jak kilo kitu u sufitu.Będą robić rozróby gdzie indziej i będzie to dla nich bezpieczniejsze bo bez monitoringu.Na zamykaniu stadionów najwięcej stracą prawdziwi kibice,kluby i w ogóle sport.Premierze zajmij się Orlikami gminnymi bo to twoja skala,do prawdziwych kibiców się nie wpier...Wtranżalaj. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:07 Bo krytykowaliśta rząd...:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:13 anwad napisała: > Bo krytykowaliśta rząd...:) To jest argument. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:17 Nie znam się na tym, ale mi się wszystko ułożyło...:) forum.gazeta.pl/forum/w,28,124915342,124915342,Prowokacja_bydgoska_.html Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:58 I jak tu Anwandzi nie kochać :) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:45 yoma napisała: > I jak tu Anwandzi nie kochać :) Miłością wielką... Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 00:59 Może masz rację i w kochaniu jest lepsza niż w logicznym myśleniu. Dooopa jest dość daleko od mózgu,więc może jeszcze nie zgłupiała. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:07 remez2 napisał: > wyjaśnić, dlaczego ja, kibic nie kibol Lecha/Legii zostałem ukarany za a > wanturę wywołaną przez właśnie kiboli w Bydgoszczy, zamknięciem mojego s > tadionu? Ponieważ Donald Tusk wpadł na pomysł żeby zrobić pokazówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 01:05 Pokazówkę to zrobiło kilkuset bezmózgowców na stadionie w Bydgoszczy. Ktoś wreszcie musi im wbić rozum na właściwe miejsce. Jak tłumaczenia nie pomagają to trzeba im ręcznie ich metodą wytłumaczyć,że stadion to nie arena . Stadion jest do oglądania zawodów a nie do walk kibogladiatorów co tylko potrafią dewastować,bo walka z otwartą przyłbicą jest im obca. Zasłonięte gęby,żeby nie było widać głupoty i zniszczony stadion,bo im krzesła nie pasowały Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Dołąćz się do tych z namiotem. 05.05.11, 20:35 I lepiej nie chodź na stadion. Gdybym był zaatakowanym policjantem nie pytałbym czyś kibol, czy kibic. Lałbym w mordę każdego, kto się nawinie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dołąćz się do tych z namiotem. 05.05.11, 20:38 mariner4 napisał: > I lepiej nie chodź na stadion. Gdybym był zaatakowanym policjantem nie pytałbym > czyś kibol, czy kibic. Lałbym w mordę każdego, kto się nawinie. Po Twoich postach wyobrażam sobie gigant - faceta. Ale przeczytaj, proszę, uważnie moje pytanie zawarte w pierwszym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 20:36 Jestem głęboko przekonany, że sam znajdziesz odpowiedź na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 20:39 tw_wielgus napisał: > Jestem głęboko przekonany, że sam znajdziesz odpowiedź na to pytanie. Czuję sie głęboko zaszczycony ale jedyna odpowiedź jaka przychodzi mi na myśl, raczej nie nadaje się do druku. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 20:44 Ale nie musisz jej od razu drukować? Wystarczy, że napiszesz. Nie zostałeś ukarany, wrecz przeciwnie można powiedzieć, że starannie zadbano o Twoje bezpieczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 20:50 tw_wielgus napisał: > Ale nie musisz jej od razu drukować? Wystarczy, że napiszesz. Poniżej jest wątek "czego Polacy nie znoszą?". Uzupełnię swoją odpowiedź. Również siermiężnego poczucia humoru. > Nie zostałeś ukarany, wrecz przeciwnie można powiedzieć, że starannie zadbano o > Twoje bezpieczeństwo A w następnym ruchu zostaną zamknięte granice abym nie stał się obiektem ataku np. mafii włoskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 21:20 Widzisz Remez, następnym razem jak na ten przykład się wmieszasz w tłum terrorystów to nie miej pretensji że Ciebie też zastrzelą. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 21:25 tw_wielgus napisał: > Widzisz Remez, następnym razem jak na ten przykład się wmieszasz w tłum terrory > stów to nie miej pretensji że Ciebie też zastrzelą. Rów Mariański to kałuża przy głębi Twojego intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 21:32 Dziecinniejesz staruszku. Zaczynasz używać odzywek czerpanych z "Szatana z siódmej klasy" - Makuszyńskiego. Czym prędzej zmień lekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 21:36 tw_wielgus napisał: > Dziecinniejesz staruszku. Zaczynasz używać odzywek czerpanych z "Szatana z siód > mej klasy" - Makuszyńskiego. Czym prędzej zmień lekturę. Wyobraź sobie dziecko, że nie czytałem. A tak w ogóle, to co chciałeś powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 21:53 Dokładnie to, co powiedziałem. Jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem? Takie tekściki, które ostatnio nałogowo używasz można napotkać w literaturze młodzieżowej okresu PRL. Nasuwa mi to podejrzenie, że postanowiłeś wrócić do korzeni, powspominać, łezkę utoczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:01 tw_wielgus napisał: > Dokładnie to, co powiedziałem. Jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem? Twoich tekstów/ Tak. > Takie tekściki, które ostatnio nałogowo używasz można napotkać w literaturze mł > odzieżowej okresu PRL. Nasuwa mi to podejrzenie, że postanowiłeś wrócić do korz > eni, powspominać, łezkę utoczyć... Nałogowo? Jeżeli toczy Cię robak podejrzliwości, zadaj pytanie wprost. BTW - skąd u Ciebie taka dogłębna znajomość literatury młodzieżowej okresu PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:09 Si, nałogowo, kolejny raz już czytam w Twoim pośie jakiś kretyński banał, który ma za zadanie robić za odpowiedź. Nie karz mnie tym abym Ci musiał wyszukać poszczególne wypowiedzi, by przeprowadzić dowód. Przeceiż sam najlepiej wiesz, co piszesz w swoich postach. Naprawdę wierzę w Twoją inteligencję. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:12 I znowu ... obok. Z propozycji nie skorzystałeś, na pytanie nie odpowiedziałeś. J. "Panda" Palikot napisałby - a fe. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:18 No dobra zapytam wprost: W jaki sposób dokonałeś oceny cyt. - Twoja dogłebna znajomość literatury PRL- skoro parę postów wczesniej przyznałeś, że nie czytałeś książki? Zagadnienie interesuje mnie z logicznego punktu, w jaki sposób doszedłeś do tego głębokiego przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:21 tw_wielgus napisał: > No dobra zapytam wprost: > W jaki sposób dokonałeś oceny cyt. - Twoja dogłebna znajomość literatury PRL- s > koro parę postów wczesniej przyznałeś, że nie czytałeś książki? > Zagadnienie interesuje mnie z logicznego punktu, w jaki sposób doszedłeś do teg > o głębokiego przekonania. Czy to Twój tekst? Takie tekściki, które ostatnio nałogowo używasz można napotkać w literaturze młodzieżowej okresu PRL. Nasuwa mi to podejrzenie, że postanowiłeś wrócić do korzeni, powspominać, łezkę utoczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:23 Si. Mój, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:26 tw_wielgus napisał: > Si. Mój, jak najbardziej. no, to znasz odpowiedź na swoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:29 Cofinij się post wyżej i przeczytaj, co napisałeś. Z logiki Twojej wypowiedzi wynika, że gdybym przeczytał książkę kucharską wydaną w PRL to byłbym wybitnym znawcą kuchni okresu PRL. Nie przekonałeś mnie i chyba nie tylko mnie, próbuj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:38 Nie przekonałeś mnie i chyba nie tylko mnie, próbuj dalej. Powielasz ten tekst po raz enty. czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 06.05.11, 11:50 Bo staram się zrozumieć Twój tok myślenia. Czynię desperackie starania dostrojenia się do logiki Twojego myślenia. No więc? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 06.05.11, 11:56 tw_wielgus napisał: > Bo staram się zrozumieć Twój tok myślenia. Czynię desperackie starania dostroje > nia się do logiki Twojego myślenia. > No więc? Nie obraź się - nudzisz. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 06.05.11, 14:24 Skoro nudzi Cię dociekliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 06.05.11, 14:31 tw_wielgus napisał: > Skoro nudzi Cię dociekliwość... Która przeradza się w upierdliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 06.05.11, 15:17 Upierdliwe jest Twoje omijanie tamatu. Pownienieś się z nim zmierzyć jak meżczyzna a nie uciekać w retoryczne chwyciki. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 06.05.11, 15:24 tw_wielgus napisał: > Upierdliwe jest Twoje omijanie tamatu. Pownienieś się z nim zmierzyć jak meżczy > zna a nie uciekać w retoryczne chwyciki. Powiem Ci wprost - męczy mnie Twoje spoufalanie, sposób rozmowy, żarciki na poziomie .., ton wyższości. Skąd u Ciebie np. pomysł pisania imiennych postów? PS - ja nie mam pretensji do M. Pudzianowskiego, że jest ode mnie silniejszy i nie próbuję mu dorównać. To nie jest zły sposób na życie, uwierz. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:26 Sorki muszę spadać, ale Ty nie przeszkadzaj sobie, przeprowadź wywód w jaki sposób doszedłeś do takiego wniosku. Obiecuję - z ogromną ciekawością - przeczytać jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr POkraka z VIIej klasy 05.05.11, 22:09 Do twojej bystrej wiadomości: Makuszyński to nie jest literatura młodzieżowa "okresu PRL". Chyba, że skąpany wciąż w pobeatyfikacyjnym natchnieniu Donald Tusk zdobył jakieś nowe dane dekomunizujące autora "O dwóch takich...". Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: POkraka z VIIej klasy 05.05.11, 22:22 tw_wielgus napisał: > 22:19 paciorek i spać. Dałeś plamę. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: POkraka z VIIej klasy 05.05.11, 22:28 tw_wielgus napisał: > ..?! A to czemu? # 1908 Połów Gwiazd # 1910 W kalejdoskopie # 1910 Romantyczne historie # 1910 Rzeczy wesołe # 1911 Zabawa w szczęście # 1912 Szewc Kopytko i kaczor Kwak # 1913 Awantury arabskie # 1914 Straszliwe przygody # 1915 Perły i wieprze # 1916 Bardzo dziwne bajki (Bajka o królewnie Marysi, o czarnym łabędziu i o lodowej górze, Szewc Kopytko i kaczor Kwak, O tym jak krawiec Niteczka został królem, Dzielny Janek i jego pies) # 1917 Po mlecznej drodze # 1919 Piosenki żołnierskie # 1919 Słońce w herbie # 1925 Bezgrzeszne lata # 1928 O dwóch takich, co ukradli księżyc – na jej podstawie nakręcono film fabularny i serial animowany # 1929 Listy zebrane # 1930 Przyjaciel wesołego diabła – na jej podstawie nakręcono dwa filmy i serial # 1932 Panna z mokrą głową – na jej podstawie nakręcono film i serial telewizyjny # 1933 Skrzydlaty chłopiec # 1933 Mały chłopiec # 1934 Uśmiech Lwowa # 1935 Wyprawa pod psem # 1935 Wielka brama # 1936 Złamany miecz # 1937 Awantura o Basię – na jej podstawie nakręcono dwa filmy i serial # 1937 Nowe bajki tego roku # 1937 Szatan z siódmej klasy – na jej podstawie nakręcono dwa filmy i serial, który jest już emitowany # 1939 Za króla Piasta Polska wyrasta Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: POkraka z VIIej klasy 05.05.11, 22:32 No i... Czy ja gdzieś napisałem, że Makuszyński był PRLowskim pisarzem? Pisałem o PRLowskiej lekturze. Czytanie ze zrozumieniem się kłania, nisko się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: POkraka z VIIej klasy 05.05.11, 22:33 > 22:19 paciorek i spać. W Pacanowie kozy kują, więc koziołek, mądra głowa, błąka się po całym świecie, aby dojść do...Wielgusowa. Taki paciorek dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: POkraka z VIIej klasy 06.05.11, 11:52 Świetny, rewelacyjny, dodaj tylko słowo "amen" na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 21:00 tw_wielgus napisał: > Ale nie musisz jej od razu drukować? Wystarczy, że napiszesz. > Nie zostałeś ukarany, wrecz przeciwnie można powiedzieć, że starannie zadbano o > Twoje bezpieczeństwo > Tusk dba też o bezpieczeństwo mojego serca,podwyższając akcyzę i VAT na papierosy,dba o moją wagę(nadwagę) podwyższając ceny żywności o 10-15 % a waloryzując emeryturę o 3,1 %.Urwał nać,mam w De i N(osie) jego troskę!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 21:30 Dla przykładu komuchy tak zadbały o zdrowie społeczeństwa że w pewnym momencie najzdrowszy okazał się był ocet... Nie rozumiem wiec, o co masz pretensje. O fajki? A jeżeli ,po tylu latach transformacji, uważasz że to rząd reguluje ceny żywności to emigruj na Białoruś tej - rynkowej - rzeczywistości nie jesteś już w stanie zrozumieć. Tylko tam będziesz szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 21:45 tw_wielgus napisał: > emigruj na Białoruś O urwał nać,wraca nowe!Komuniści swoim krytykom też radzili wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:10 Oni też... ale ja dobrze radzę, w przeciweństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:18 Wtedy tak jak teraz ja,opozycja nie wierzyła rządowi że rząd nie podnosi cen. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 22:22 A rząd podnosi...!? Dobra... Czy w gospodarce rynkowej rząd jest bezpośrednio odpowiedzialny za kształtowanie cen? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 05.05.11, 21:57 zoil44elwer napisał: > tw_wielgus napisał: > > > Ale nie musisz jej od razu drukować? Wystarczy, że napiszesz. > > Nie zostałeś ukarany, wrecz przeciwnie można powiedzieć, że starannie zadbano o > > Twoje bezpieczeństwo Tusk dba też o bezpieczeństwo mojego serca,podwyższając akcyzę i VAT na papierosy,dba o moją wagę(nadwagę) podwyższając ceny żywności o 10-15 % a waloryzując emeryturę o 3,1 %.Urwał nać,mam w De i N(osie) jego troskę!! > Jakże ci współczuję górniku. W zeszłym roku przeliczałeś podwyżkę swojej emerytury na skrzynki piwa, w tym roku na papierosy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 06.05.11, 11:51 Nie dba o siebie i jeszcze ma pretensje jak inni próbują mu - że tak kolokwialnie powiem- zrobić dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 06.05.11, 12:12 Tusk chce naszego dobra,ja swoje schowałem.A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wierzę w Twoją inteligencję Remez. 06.05.11, 14:50 A ja jako osoba o liberalnych poglądach uważam, że dobrze zrobiłeś. Twoje dobro Twoja sprawa ale rząd musi patrzeć przez szeszy pryzmat. Są i tacy, co chcą aby się ich dobrem zaopiekował rząd, lub co gorsza najukochańszy przywódca... Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 [...] 05.05.11, 20:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:46 Masz jeszcze coś do powiedzenia/napisania? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:51 Jeżeli już kibicuję, to Polonii Warszawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 20:56 ave.duce napisała: > Jeżeli już kibicuję, to Polonii Warszawa :) Jej stadion nie został zamknięty. A przecież w Bydgoszczy mógł się ktoś z 'kamiennej" zaplątać. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:10 Teoretycznie mógł. ps. wg mnie, te rozróby to robota zwolenników Prezesa. Pisałam gdzieś o tym. Reakcja Tuska niepotrzebna, to w ogóle nie powinna być jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:14 ave.duce napisała: > Teoretycznie mógł. Czyli nie ma Prawa ani Sprawiedliwości. > ps. wg mnie, te rozróby to robota zwolenników Prezesa. Pisałam gdzieś o tym. Re > akcja Tuska niepotrzebna, to w ogóle nie powinna być jego sprawa. Wystąpienia "Geniusza" nawet nie próbuję komentować. Natomiast wojewodowie zachowali się w sposób .... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:37 Remezie, jeżeli będziesz do mnie pisał o "geniuszu", będę odpowiadać tak samo zdartą płytą. Wojewodowie to urzędnicy państwowi. Hierarchia nieco wojskowa? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:44 ave.duce napisała: > Remezie, jeżeli będziesz do mnie pisał o "geniuszu", będę odpowiadać tak samo z > dartą płytą. Zdarta płyta to ta, która była b. często używana z uwagi na swoje walory. > Wojewodowie to urzędnicy państwowi. Komu podlegli? Tym państwem rządzi sejm w którym ma większość koalicja, prezydent z PO i premier z PO. I senat z większością PO. Kolejność do wyboru. > Hierarchia nieco wojskowa? Całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:57 Nie wykręcaj kota ogonem do góry jak jakie szydło ;) Ano, więc skąd pretensja do wojewodów? ps. spadam już, dojutrek :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:04 ave.duce napisała: > Nie wykręcaj kota ogonem do góry jak jakie szydło ;) > Ano, więc skąd pretensja do wojewodów? > > ps. spadam już, dojutrek :) Bo decyzja jest bez sensu i bezprawna. syl Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 13:31 Czy tak całkiem "bez sensu", możemy się pospierać. Wg Ciebie > wojewoda nie miał prawa wydać takiej decyzji? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 13:45 ave.duce napisała: > Czy tak całkiem "bez sensu", możemy się pospierać. > Wg Ciebie > wojewoda nie miał prawa wydać takiej decyzji? Dlaczego? Nie miał. Jest to kliniczny przykład odpowiedzialności zbiorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 13:54 Remezie, poproszę o odnośny punkt prawa (z zakresu "co wolno wojewodzie"), że nie mógł, a nie Twoje zdanie nt. odpowiedzialności zbiorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:00 ave.duce napisała: > Remezie, poproszę o odnośny punkt prawa (z zakresu "co wolno wojewodzie"), że n > ie mógł, a nie Twoje zdanie nt. odpowiedzialności zbiorowej. Spreparowano wczoraj dokument w oparciu o który wojewoda decyzję podjął. Do przemówienia premiera i Legia, i Lech mieli zgodę policji na odbycie meczu z udziałem kibiców. Po przemówieniu, policja tę zgodę wycofała. Jeszcze jakiś argument jest potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:44 Masz gdzieś linkę do tego dokumentu? KTO go spreparował? Policja i wojewoda podlegają rządowi, ale uważam, że Tusk nie powinien się w to wtrącać. Premier nie jest od takich spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:47 Premier nie jest od takich spraw. Żeby jeszcze on o tym wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:50 "Nie wykluczamy, że stadiony Legii i Lecha będą zamknięte do końca sezonu. Stadiony w Warszawie i Poznaniu są nowoczesne, ale są na nich chuligani. Decyzje o otwarciu meczów dla kibiców będziemy podejmować przed każdym kolejnym spotkanie" - mówi Matejuk. "Zwrócimy się do władz klubów o pomoc w identyfikacji sprawców zamieszek w Bydgoszczy. To czy pomogą, będzie papierkiem lakmusowym tego czy kluby mówią ,,nie" chuliganom stadionowym" - dodaje. Wraca nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 15:10 Powiedz to politykom Pi$. Naprawdę nie widzisz, co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 15:15 ave.duce napisała: > Powiedz to politykom Pi$. I PO. > Naprawdę nie widzisz, co się dzieje? Widzę. Strach przed wyborami, słupki poparcia, brak pomysłów i arogancja. Źle się dzieje w państwie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 15:34 I nagle "wszystkim wszystkiego" jest za mało, NIC się nie dzieje w Polsce - kompletny zastój, np. w budowie i remontach dróg, ludzie biednieją (widzę to tu, gdzie mieszkam ;))), ceny rosną (nota bene > może wiesz, czy SLD skończyła z konferencjami, które zaczynały się od podania ceny sera gouda, np.?), a przecież metoda Andrju L. rozwiązałaby wszystkie problemy. I związki zawodowe byłyby zadowolone. I dla wszystkich gwarancje pracy na 500 lat i akcje, na które niby zapracowali. Demagogia? Jasne, że tak. Przecież Euro 2012 nie ma prawa (i sprawiedliwości) się udać. Niech w końcu padnie to państwo raz a dobrze. Może wtedy ktoś się ocknie, ale będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:01 Twoja Polska!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:20 > wyjaśnić, dlaczego ja, kibic nie kibol Lecha/Legii zostałem ukarany za a > wanturę wywołaną przez właśnie kiboli w Bydgoszczy, zamknięciem mojego s > tadionu? MAsz akt własności na ten stadion w łapie? Jeżeli tak, to powinieneś pilnować, by nie dochodziło na Twojej posesji do łamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:26 > MAsz akt własności na ten stadion w łapie? Jeżeli tak, to powinieneś pilnować, > by nie dochodziło na Twojej posesji do łamania prawa. Przepraszam ale czy mógłbyś przeczytać post zanim na niego odpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Czytajcie 05.05.11, 21:23 Niestety mój wątek przenieśli na forum "Piłka nożna", chociaż dotyczyło prowokacji polityków PO: forum.gazeta.pl/forum/w,272,124915342,124915342,Prowokacja_bydgoska_.html Cenzura często przenosi moje wątki na fora mniej uczęszczane. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jaka szkoda... 05.05.11, 21:35 A kto za tą prowokacją stoi? Kto im dał te transparenty do łap, nio... Uruchamiamy szare komóreczki... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Jaka szkoda... 05.05.11, 21:40 Wyraźnie Ci napisałam, skąd się bierze niechęć kibiców do "Wybiórczej" i Tuska. Bynajmniej nie jest to związane z miłością do PiS. Proszę: www.wyborczapinokio.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jaka szkoda... 05.05.11, 21:58 Tia... a GP to niezależne pismo opiniotwórcze....Nie mogę dalej pisać, bo się smieję z własnego dowcipu. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Jaka szkoda... 05.05.11, 22:01 O, zobacz, kibole czytają "Gazetę Polską". legionisci.com/news/24520_Niezalezna_Gazeta_Polska_Ja_kibol.html Porzucam Cię. Pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Już zwiewasz? 05.05.11, 22:13 anwad napisała: > O, zobacz, kibole czytają "Gazetę Polską". > legionisci.com/news/24520_Niezalezna_Gazeta_Polska_Ja_kibol.html > Porzucam Cię. Pa:) > Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Już zwiewasz? 05.05.11, 22:44 tw_wielgus napisał: > To mnie porzuca nie Ciebie. Mnie może porzucać ile razy chce. Ale wiesz, o co mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jaka szkoda... 05.05.11, 22:20 Autor: Piotr Lisiewicz Wystarczy za komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Czytajcie 05.05.11, 21:38 bi.gazeta.pl/im/5/3573/z3573355G.jpg Nieutulonam w żalu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czytajcie 05.05.11, 21:39 A na pewno: nie utulona jestem ... pochylam się z empatią nad Twoim nieszczęściem, An/wado. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Czytajcie 06.05.11, 01:14 Masz szczęście,że tylko przenosi na fora mniej uczęszczane,bo nawet do takich się nie nadajesz . Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:28 tak się zastanawiam. czy zjawisko kiboli, zamykanie stadionów, jest pierwszym przypadkiem po 89 roku, czy naprawdę jest tylu zagorzałych kibiców sportowych, na łamach tego forum(Tobie wierzę, że jesteś). zastanawia mnie natomiast, troska na FK o kibiców i szum w związku z zamykaniem stadionów, ich przytułku. przecież na sportowych forach nie ma tylu zatroskanych. prawda jest taka - jedynym nieskutecznym straszakiem dla kiboli jest zamykanie ich świątyń. jak do tej pory, żaden rząd nie zabrał się za nich systemowo, robisz burdy idziesz do pierdla i nie ma zmiłuj się. ew. ponosisz koszty zaistniałych ekscesów na trybunach. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:35 robisz burdy idziesz do pierdla i nie ma zmiłuj się. ew. ponosisz koszty zaistniałych ekscesów na trybunach. Dokładnie tak. Ale odpowiedzialność zbiorowa - a taką jest zamknięcie stadionów Lecha i Legii - to pomysł wyjątkowo niemądry. O prawie cywilnym nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
chaujot Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:42 Bo premier przeistoczył sie jakiś czas temu w I Sekratarza jedynie słusznej parti, który informuje jaka jest jego wola i wszystkie podległe urzedasy mają zrobic jak on chce, choćby to głupota waliło na kilometr Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:01 mnie to zagadnienie, akurat rybka. jestem fanem siatkówki. premier jak umiał, tak spróbował usunąć problem, powtarzam nieudolnie. zresztą, jak i poprzedni rządzący. odpowiedzialność zbiorowa, to stwierdzenie najbardziej mnie irytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:06 odpowiedzialność zbiorowa, to stwierdzenie najbardziej mnie irytuje. Stwierdzenie czy jej stosowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:25 zdecydowanie stwierdzenie, jego użycie. dla większości "sportowych kibiców" na tym forum to pretekst, by znaleźć temat. ktoś już Ci napisał, że jesteś rozumnym człowiekiem, więc rozumiesz o co mi chodzi. i to by było tyle, na dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:58 Policja złapie tych najmniej sprawnych,którzy najmniej lub wcale narobili szkód.Więc będą musieli pokryć szkody wyrządzone przez innych? Jaki sąd wyda taki wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Przecież to oczywiste i nie wiem, po co ta dyskusj 05.05.11, 21:42 remez2 napisał: > wyjaśnić, dlaczego ja, kibic nie kibol Lecha/Legii zostałem ukarany za a > wanturę wywołaną przez właśnie kiboli w Bydgoszczy, zamknięciem mojego s > tadionu? Zamknięte zostały stadiony, których kibole urządzili zadymę. Zadyma w obcym mieście pozostaje zadymą. Chyba, że uważasz, że u siebie trzeba być grzecznym, a na wyjeździe można wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Jak dla kogo. 05.05.11, 21:50 > Zamknięte zostały stadiony, których kibole urządzili zadymę. Jakim prawem? > Zadyma w obcym mieście pozostaje zadymą. Bardzo odkrywcze ale bez związku. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Jak dla kogo. 05.05.11, 21:55 remez2 napisał: > > Zamknięte zostały stadiony, których kibole urządzili zadymę. > Jakim prawem? Pytasz o konkretny przepis czy w potocznym znaczeniu tego pojęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jak dla kogo. 05.05.11, 22:07 wylogowany.pielegniarz napisał: > remez2 napisał: > > > > Zamknięte zostały stadiony, których kibole urządzili zadymę. > > Jakim prawem? > > Pytasz o konkretny przepis czy w potocznym znaczeniu tego pojęcia? To pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Jak dla kogo. 05.05.11, 22:11 remez2 napisał: > > Pytasz o konkretny przepis czy w potocznym znaczeniu tego pojęcia? > To pierwsze. Nie wiem. Ale już wcześniej odbywały się za karę mecze bez publiczności. To nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jak dla kogo. 05.05.11, 22:15 wylogowany.pielegniarz napisał: > Nie wiem. Ale już wcześniej odbywały się za karę mecze bez publiczności. To nic > nowego. Za burdę/awanturę/bijatykę na tym stadionie. To co się stało jest równie mądre, jak zabranie pijanemu jadącemu na rowerze prawa jazdy na samochód. I samochodu też. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Jak dla kogo. 05.05.11, 22:22 remez2 napisał: > wylogowany.pielegniarz napisał: > > > > Nie wiem. Ale już wcześniej odbywały się za karę mecze bez publiczności. > To nic > > nowego. > Za burdę/awanturę/bijatykę na tym stadionie. A co to za różnica? Jakby kibole Legii zrobili zadymę na swoim stadionie i zamknięto by ten stadion dla publiczności, to też byłaby to odpowiedzialność zbiorowa, a to jest Twój główny zarzut. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jak dla kogo. 05.05.11, 22:37 wylogowany.pielegniarz napisał: > A co to za różnica? Jakby kibole Legii zrobili zadymę na swoim stadionie i zamk > nięto by ten stadion dla publiczności, to też byłaby to odpowiedzialność zbioro > wa, a to jest Twój główny zarzut. Utożsamiam się z klubem X. Jeżeli na jego stadionie następuje rozróba, współodpowiedzialne są władze klubu i sankcje przyjmuję z pokorą. W tym przypadku jest to tylko i wyłącznie zagranie pod PR, tak jak z kastracją pedofilów czy aresztowaniem sprzedających dopalacze. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Jak dla kogo. 05.05.11, 22:46 remez2 napisał: > Utożsamiam się z klubem X. Jeżeli na jego stadionie następuje rozróba, współodp > owiedzialne są władze klubu i sankcje przyjmuję z pokorą. W tym przypadku jest > to tylko i wyłącznie zagranie pod PR, tak jak z kastracją pedofilów czy areszt > owaniem sprzedających dopalacze. Ayran opisał Ci sytuację z Heysel, gdzie w analogicznej sytuacji(zadyma na wyjeździe) konsekwencje były astronomiczne w porównaniu z tym, z czym mamy do czynienia teraz. Jak się ustosunkujesz do tamtej sytuacji? pl.wikipedia.org/wiki/Zamieszki_na_Heysel Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jak dla kogo. 05.05.11, 22:50 Ayran opisał Ci sytuację z Heysel, gdzie w analogicznej sytuacji(zadyma na wyjeździe) konsekwencje były astronomiczne w porównaniu z tym, z czym mamy do czynienia teraz. Jak się ustosunkujesz do tamtej sytuacji? Wybacz, proszę ale to nie ma nic do rzeczy. Mówimy o konkretnej sytuacji, która ma miejsce ici et maintenant. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jak dla kogo. 05.05.11, 22:59 wylogowany.pielegniarz napisał: > Cóż, tak myślałem. Cieszę się. :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:43 ja rozumiem, że wątek jest prowokacyjny, choćby dlatego, że nie występuje w przyrodzie kategoria taka jak kibic Lecha/Legii, za jakiego się podajesz. Odpowiedzialność zbiorowa jest normą w walce kibolstwem. W latach 80-tych wszystkie kluby angielskie dostały pięcioletni zakaz udziału w pucharach europejskich, choć bezpośrednia przyczyną było zdarzenie zawinione przez kibiców tylko jednego klubu - Liverpoolu. Sam Liverpool dostał najwyższy z wszystkich wymiar kary (zakaz gry na sześć lat), choć przecież zdarzenie odbyło się nie na jego stadionie, tylko w Brukseli. Odpowiedzialność zbiorowa i straszna krzywda? Może i tak, ale poskutkowało. Czymże jest zamknięcie stadionu dla kibiców na jeden mecz w porównaniu z sankcjami, które spadły nie tylko na Liverpool, ale nawet na wszystkie inne - w tej sprawie Bogu ducha winne - kluby? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:54 ayran napisał: > ja rozumiem, że wątek jest prowokacyjny, choćby dlatego, że nie występuje w prz > yrodzie kategoria taka jak kibic Lecha/Legii, za jakiego się podajesz. / zastąpiła słowo "lub". > Odpowiedzialność zbiorowa jest normą w walce kibolstwem. A w prawo zna taką kategorię? > W latach 80-tych wszystkie kluby angielskie dostały pięcioletni zakaz udziału w > pucharach europejskich, choć bezpośrednia przyczyną było zdarzenie zawinione p > rzez kibiców tylko jednego klubu - Liverpoolu. Sam Liverpool dostał najwyższy z > wszystkich wymiar kary (zakaz gry na sześć lat), choć przecież zdarzenie odbył > o się nie na jego stadionie, tylko w Brukseli. > Odpowiedzialność zbiorowa i straszna krzywda? Może i tak, ale poskutkowało. > Czymże jest zamknięcie stadionu dla kibiców na jeden mecz w porównaniu z sankcj > ami, które spadły nie tylko na Liverpool, ale nawet na wszystkie inne - w tej s > prawie Bogu ducha winne - kluby? W sumie ciekawe ale ... obok. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:58 Ale co obok? Skoro tak cię burzy karanie klubu (i do tego kilkunastu innych klubów) za rozróby kibiców tegoż w innym mieście, a nawet kraju - to dostajesz na tacy klasyczny przykład. Ja rozumiem, że ci nie pasuje, bo przeczy twojej tezie, ale to już nie moje zmartwienie Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:08 Nie tylko tezie ale również pojmowaniu prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:16 Zamknięcie meczu dla kibiców nie jest karą w rozumieniu jakiegokolwiek kodeksu. Gdyby na przykład obiekt był niewystarczająco zabezpieczony przed pożarem, można by go zamknąć na takich samych zasadach - przecież nie wiadomo, czy by się zapalił, tak samo jak nie wiadomo, czy kibole akurat w najbliższą niedzielę rozpętaliby bijatykę. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:19 ayran napisał: > Zamknięcie meczu dla kibiców nie jest karą w rozumieniu jakiegokolwiek kodeksu. > > Gdyby na przykład obiekt był niewystarczająco zabezpieczony przed pożarem, możn > a by go zamknąć na takich samych zasadach - przecież nie wiadomo, czy by się za > palił, tak samo jak nie wiadomo, czy kibole akurat w najbliższą niedzielę rozpę > taliby bijatykę. Mogłoby się również zdarzyć tornado, trzęsienie ziemi, upadek samolotu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:29 Nie oczekuję, byś się zreflektował, skoro oczywisty przykład powszechnej kary dla klubów angielskich po zagranicznym, tragicznym w skutkach, incydencie z udziałem kibiców jednego z nich jest dla ciebie "obok". Ale podam przykład z innej działki. W jednym z parków narodowych zezwalano na wchodzenie na jego teren z psem, pod warunkiem, że był na smyczy. Zawsze się do tego stosowałem, niestety wielu innych właścicieli nie. Po kilku przypadkach uśmiercenia zwierząt leśnych przez biegające luzem psy, dyrekcja wprowadziła ogólny zakaz wchodzenia do parku z psami. Zakaz ten objął również mnie, chociaż stosowałem się do poprzedniej regulacji. Odpowiedzialność zbiorowa? Tak. Krzywdzące dla mnie? Tak. Naruszenie prawa przez dyrekcję parku? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:40 Proszę, przemyśl sprawę i ewentualnie jutro napisz czy dalej tak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:45 Tzn. jak uważam? Że stosowanie odpowiedzialności zbiorowej w walce z kibolstwem jest światową normą? Tak, tak uważam. Że zamknięcie stadionu dla kibiców przy negatywnej rekomendacji polski co do bezpieczeństwa jest zgodne z prawem? Tak uważam. Że postronne osoby mogą być pokrzywdzone? Jasne że mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:54 Nie. Czy zgodne z prawem/logiką i zdrowym sensem jest zamknięcie stadionów w Poznaniu i Warszawie po awanturze w Bydgoszczy? A skąd pewność, że nie było tam ludzi z Wrocławia czy Zabrza? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:57 Pewnie byli tam ludzie z Wrocławia, może nawet i z Zabrza,ale duże zorganizowane grupy kibiców przyjechały z miast klubów grających w finale. Tak samo jak Anglicy na Heysel byli kibolami Liverpoolu, a nie Evertonu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 23:02 ayran napisał: > Pewnie byli tam ludzie z Wrocławia, może nawet i z Zabrza,ale duże zorganizowan > e grupy kibiców przyjechały z miast klubów grających w finale. Tak samo jak Ang > licy na Heysel byli kibolami Liverpoolu, a nie Evertonu. Jedyne co możemy zrobić to pozostać przy swoich ocenach omawianej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 23:04 Heysel nie ma nic do rzeczy, pomimo tego, że to analogiczna sytuacja w dużo większej skali. W 1985r. Tusk nie walczył tam z pedofilią, więc tamte zdarzenia mają się nijak do dzisiejszej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 23:06 wylogowany.pielegniarz napisał: > Heysel nie ma nic do rzeczy, pomimo tego, że to analogiczna sytuacja w dużo wię > kszej skali. W 1985r. Tusk nie walczył tam z pedofilią, więc tamte zdarzenia ma > ją się nijak do dzisiejszej sytuacji. Właśnie. Z dopalaczami też nie walczył. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 09:20 Generalnie, zamykanie stadionów w sytuacji, gdy nie było jeszcze ani jednego wypadku śmiertelnego (na tyle ile na Heysel nie ma co liczyć) jest działaniem pospiesznym, pochopnym i pod publiczkę. Prawdziwy mąż stanu, jak Margaret Thatcher, przynajmniej cierpliwie poczekała, aż liczba trupów przekroczy masę krytyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 12:08 Słuchałeś dzisiaj rano TOK-FM w szczególności kuriozalnej wypowiedzi Wołka w tej sprawie? W zupełności się zgadzam z Twoją argumentają. Za Osamę takie pięknoduchy jak Remez też mają do Amerykanów pretensje. Kibice wypowiedzieli wojnę normom obowiązującym w cywilizowanym społeczeństwie moim zdaniem kara, o ile można mówić o karze, i tak nie jest adekwatna do popełnianych przez nich występków i strat w mieniu, które ich ułańska fantazja powoduje. Kto zapłaci za ochronę policyjną, która kosztowała podatników (mogę się mylić) jakieś 80 tys złotych i za remont stadionu? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 12:54 Nie słuchałem, ale mogę sobie wyobrazić zdanie Wołka w tej sprawie. Zresztą - co wielokrotnie potwierdzałem - tak, zakazy stadionowe to przejaw odpowiedzialności zbiorowej, która może być krzywdząca dla normalnych, spokojnych kibiców. Ale coś za coś - to tak jak ze stanem wyższej konieczności. Co do Ośki ben Ladena - szkoda w ogóle mieszać ten temat w sprawę, chociaż ciekawe, czy pięknoduchy protestowałyby tak samo, gdyby (powiedzmy) w 1943 roku zorganizować wyprawę straceńców w stylu "Parszywej Dwunastki", którzy załatwiliby (bez wyroku sądu) Adolfa Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 13:01 Ale coś za coś - to tak jak ze stanem wyższej konieczności. Żaden kibic nie oprotestuje decyzji o zamknięciu stadionu na którym doszło do awantury. Natomiast "gra w dopalacze" się znudziła. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 13:38 Odnoszę wrażenie, że jesteś zwolennikiem karania stadionów, a nie sprawców awantur. Sprawcami awantury w Bydgoszczy byli kibole Legii i Lecha a nie stadion w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 13:47 ayran napisał: > Odnoszę wrażenie, że jesteś zwolennikiem karania stadionów, a nie sprawców awan > tur. Sprawcami awantury w Bydgoszczy byli kibole Legii i Lecha a nie stadion w > Bydgoszczy. Ukarano sprawców awantury czy mnie, kibica, który w Bydgoszczy nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 13:51 W jaki sposób cię ukarano? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:01 ayran napisał: > W jaki sposób cię ukarano? Nie mogę obejrzeć meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:07 Jasne. Czy podniesienie ceny biletów do poziomu dla ciebie nieosiągalnego też uznałbyś za karę? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:10 ayran napisał: > Jasne. Czy podniesienie ceny biletów do poziomu dla ciebie nieosiągalnego też u > znałbyś za karę? Zawsze (nawet nie zgadzając się) szanowałem Twój rozsądek, wyważony sposób argumentacji. Dzisiaj zacząłem podejrzewać, że ktoś podszył się pod Twój nick. PS - nie ma takiego poziomu. Ale to nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:18 remez2 napisał: > Zawsze (nawet nie zgadzając się) szanowałem Twój rozsądek, wyważony sposób argu > mentacji. Masz w takim razie osobliwy sposób wyrażania szacunku. A do rzeczy - zamknięcie stadionu nie jest karą dla potencjalnych widzów, tylko zgodnym z prawem działaniem prewencyjnym. To tak samo jak zakaz wstępu w miejsce niebezpieczne - na przykład kiedyś w Moskwie nie mogłem - wbrew oczywistym chęciom - zwiedzić (płacąc za bilet) Kremla, bo ze względów bezpieczeństwa (manifestacja na Placu Czerwowym) zamknięto wstęp na plac. Kto naruszył prawo karząc mnie? Manifestanci, czy policja? Zakaz stadionowy jest natomiast karą dla klubu, bo oznacza brak wpływów za bilety. Karą w obu przypadkach zasłużoną, bo nie można uwolnić klubu od odpowiedzialności za działanie kiboli, szczególnie w przypadku tych konkretnych dwóch klubów. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:24 > A do rzeczy - zamknięcie stadionu nie jest karą dla potencjalnych widzów, tylko > zgodnym z prawem działaniem prewencyjnym. Nie, nie jest. Do przemówienia premiera i Legia, i Lech mieli zgodę policji na odbycie meczu z udziałem kibiców. Po przemówieniu, policja tę zgodę wycofała. O jakiej prewencji mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 14:59 1. Policja może zmienić wymagania z zakresu przebiegu imprez masowych, o ile pojawią się nowe okoliczności. Wydarzenia w Bydgoszczy, w szczególności zachowanie kiboli Legii i Lecha, są taki okolicznościami. 2. Premier jest zwierzchnikiem ministra SWiA, któremu podlega policja. Premier ma prawo, a jeśli tego wymaga sytuacja - również obowiązek - zażądać zaostrzenia wymagań w zakresie bezpieczeństwa imprez masowych. 3. Z faktu następsstwa czasowego dwóch wydarzeń nie wynika istnienie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 15:26 3. Z faktu następsstwa czasowego dwóch wydarzeń nie wynika istnienie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy nimi. Jeżeli nie szanujesz inteligencji rozmówcy, szanuj chociaż swoją, pliiiiz. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 15:33 Rozumiem, że przejawem tego szacunku byłoby przekonanie odwrotne: że jeśli dwa wydarzenia następują jedno po drugim, to drugie jest skutkiem pierwszego? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 15:44 ayran napisał: > Rozumiem, że przejawem tego szacunku byłoby przekonanie odwrotne: że jeśli dwa > wydarzenia następują jedno po drugim, to drugie jest skutkiem pierwszego? Nie. Wyrazem szacunku byłoby uznanie, że tłumaczenie iż żaba ma sierść nie ma większego sensu. s y l Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:59 Ja obstawiam, że tam w ogóle nie było kibiców Legii i Lecha, a jedynie kibice z Śląska i Górnika, przebrani za kibiców Legii i Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 23:00 wylogowany.pielegniarz napisał: > Ja obstawiam, że tam w ogóle nie było kibiców Legii i Lecha, a jedynie kibice z > Śląska i Górnika, przebrani za kibiców Legii i Lecha. Twoje poczucie humoru jest wartością samą w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 23:14 remez2 napisał: > wylogowany.pielegniarz napisał: > > > Ja obstawiam, że tam w ogóle nie było kibiców Legii i Lecha, a jedynie ki > bice z > > Śląska i Górnika, przebrani za kibiców Legii i Lecha. > Twoje poczucie humoru jest wartością samą w sobie. Ale ja pisałem serio. Skąd pewność, że tak nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 23:19 wylogowany.pielegniarz napisał: > > > Ja obstawiam, że tam w ogóle nie było kibiców Legii i Lecha, a jedy > nie ki > > bice z > > > Śląska i Górnika, przebrani za kibiców Legii i Lecha. > > Twoje poczucie humoru jest wartością samą w sobie. > Ale ja pisałem serio. Skąd pewność, że tak nie było? A to już musisz porozmawiać ze specjalistami od ... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 21:58 remez2 napisał: > wyjaśnić, dlaczego ja, kibic nie kibol Lecha/Legii zostałem ukarany za a > wanturę wywołaną przez właśnie kiboli w Bydgoszczy, zamknięciem mojego s > tadionu? Twój stadion? Jesteś właścicielem, płacisz podatki od dochodów stadionowych? To trzeba było bardziej zadbać o bezpieczeństwo zwykłych kibiców. Oszczędzałeś na zasadzie - jakoś tam bedzie. I nie było. Pogoń za zyskiem przysłoniła ci logiczne myślenie. Jakoś tam bedzie? To taka jak stopień zorganizowania tyj wycieczki propagandowej do Smoleńska. Kanceleryjni Kaczyńskich zadowolili sie stwierdzenem, że zawsze jakoś tam się udawało. Zorganizowali też - tak jak i ty - tę imprezke na zasadzie, że jakoś tam będzie. Tyś z pisu? One mają takie dziwne zasady organizacyjne. Prezes zarządzi i potem jakoś to będzie. A nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:09 O czym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:14 Przypolina mi się zdarzenie sprzed lat.W Słupsku milicjant stosując zbiorową odpowiedzialność kibiców,zabił pałką nastolatka!! Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:16 zoil44elwer napisał: > Przypolina mi się zdarzenie sprzed lat.W Słupsku milicjant stosując zbiorową od > powiedzialność kibiców,zabił pałką nastolatka!! Straszne, bo ten trzynastolatek chciał jedynie obejrzeć zadymę... od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:19 A, sorry, pomyliłem coś. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:23 wylogowany.pielegniarz napisał: > A, sorry, pomyliłem coś. i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 06.05.11, 00:30 Tuskowi też siem pomyliło,zamykanie.Zamiast zamykać chuliganów stadionowych-zamyka stadiony! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 22:17 zoil44elwer napisał: > Przypolina mi się zdarzenie sprzed lat.W Słupsku milicjant stosując zbiorową od > powiedzialność kibiców,zabił pałką nastolatka!! Rząd Miłości jest humanitarny. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zamknięto z wniosków policji 05.05.11, 22:17 poczytaj sobie wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9544713,Stadiony_w_Warszawie_i_Poznaniu_beda_zamkniete__Decyzja.html Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zamknięto z wniosków policji 05.05.11, 22:25 - Negatywne oceny, ze względu na zachowania kibiców w czasie finału Pucharu Polski, policja przygotowała w odniesieniu do stadionów w Poznaniu i w Warszawie - podkreślił Donald Tusk. Poczytałem - paranoiczna logika. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zamknięto z wniosków policji 05.05.11, 22:43 Nie przypuszczam, żebyś nie wiedział, że ( przynajmniej oficjalnie ) chodzi o względy bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zamknięto z wniosków policji 05.05.11, 22:47 indeed4 napisał: > Nie przypuszczam, żebyś nie wiedział, że ( przynajmniej oficjalnie ) chodzi o w > zględy bezpieczeństwa Masz rację. przynajmniej oficjalnie Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zamknięto z wniosków policji 05.05.11, 22:59 Oicjalnie zostały dopełnione wszelkie przewidziane prawem czynności, które pozwalają na zakwestionowanie bezpieczeństwa obiektów i wnioskowanie o ich zamknięcie Jak wygląda ta sprawa od strony nieoficjalnej, szczerze mówiąc - nie wiem :-) Ale ( jak sam pewnie przeczytałeś ) kluby planują odwołanie się od tego do sądu, więc prawdopodobnie wkrótce się wyjaśni, czy podjęto słuszne decyzje czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zamknięto z wniosków policji 05.05.11, 23:05 indeed4 napisał: > Oicjalnie zostały dopełnione wszelkie przewidziane prawem czynności, które pozw > alają na zakwestionowanie bezpieczeństwa obiektów i wnioskowanie o ich zamknięc > ie > > Jak wygląda ta sprawa od strony nieoficjalnej, szczerze mówiąc - nie wiem :-) > Ale ( jak sam pewnie przeczytałeś ) kluby planują odwołanie się od tego do sądu > , więc prawdopodobnie wkrótce się wyjaśni, czy podjęto słuszne decyzje czy nie Nie jestem hazardzistą ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że sąd uzna to za nadgorliwość pewnych urzędników. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy ktoś z PT Forumowiczów potrafiłby 05.05.11, 23:22 Premier niech dalej zajmuje się Orlikami,to jego skala,a od kibiców stadionowych z dala-niech się nie wtranżala. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Nie narzekaj. Przecież mogło być gorzej... 06.05.11, 02:15 Wystarczyłoby, żeby pismaki - tak z nudów i braku "bad news'ów" - miast zmówić się na "kiboli", zmówili się np. na złapanych podczas "długiego weekendu" na "podwójnym gazie" kierowców. "Mędząc" o tym bez przerwy przez dwa dni, we wszystkich bez wyjątku mediach i wywołując tym "do tablicy" premiera "Raptusiewicza", zakaz - w najlepszym wypadku - używania samochodów w niedziele i święta mielibyśmy jak w banku. W gorszym... zakaz mógłby być "totalny"! Odpowiedz Link Zgłoś