Dodaj do ulubionych

Komorowski to "wielki pan"; wozi sie

06.05.11, 10:57
nowymi "furami" na koszt podatnikow
.
www.fakt.pl/Prezydent-ma-co-dwa-miesiace-nowa-limyzyne,artykuly,102907,1.html
Obserwuj wątek
    • ayran Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 11:00
      Te wszystkie fury kosztują mniej, niż miesięczne wydatki na przeloty na trasie Warszawa - Hel.
      • jola.iza1 Re:Kłamiesz 06.05.11, 11:05
        ayran napisał:

> Te wszystkie fury kosztują mniej, niż miesięczne wydatki na przeloty na trasie
        > Warszawa - Hel.
        Mnie to rybka, ale kłamiesz, libo nie znasz cen, o w mordę jeża:(
        • ayran Re:Kłamiesz 06.05.11, 11:14
          A ciebie to rybka znasz ceny? To je podaj...
          • jola.iza1 Re:No popaCZ 06.05.11, 12:13
            Ja znam rząd cen, jedna limuzyna pół miliona najmarniej, godzina lotu Tutką mniej niż 50 tysięcy
            Zatem? Ty piszesz bzdury, a ja ci mam to udowadniać?
            Bardzo chętnie:)

??
            www.poomoc.pl/
            • ayran Re:No popaCZ 06.05.11, 13:00
              Na razie nic nie udowodniłaś. Ani Audi A8 ani stara beemka nie są warte pół miliona. Z wymienionych czterech samochodów dwa były na stanie kancelarii za poprzedniej kadencji, w tym jeden za jeszcze poprzedniej. Wyprawy na Hel to nei tylko godziny lotu tutką, ale też przeloty helikoptera na trasie Rębiechowo - Jurata oraz przejazdy kolumny limuzyn i samochodów transportowych wożących ochronę i inne osoby z ekipy.
              Ale skoro chcesz "bardzo chętnie" udowadniać to startuj.
              • jola.iza1 Re:No popaCZ 06.05.11, 13:21
                Poczytaj, poznaj ceny
                www.autocentrum.pl/audi/a8/
                o przelotach premiera zapominasz?
                Chcesz mi przekazać, że teraz jest cacy, a wcześniej paskudnie?
                Ja mam wrażenie, że " a u was murzynów biją" :(
                • ayran Re:No popaCZ 06.05.11, 13:35
                  jola.iza1 napisała:

> Poczytaj, poznaj ceny
                  > www.autocentrum.pl/audi/a8/

A przeczytałaś w ogóle to, co pod linkiem, który wrzuciłaś?

> o przelotach premiera zapominasz?

Nie mam pojęcia, dlaczego miałbym pamiętać o przelotach premiera, skoro porównujemy wydatki prezydentów. Jeszcze o czymś powiniem pamiętać?

> Chcesz mi przekazać, że teraz jest cacy, a wcześniej paskudnie?

Napisałem gdzieś, że jest cacy, czy przeczytałąś to gdzie indziej? Czy ja odpowiadam za treść twoich lektur?

> Ja mam wrażenie, że " a u was murzynów biją" :(

A ja mam wrażenie, że u nas nie biją.
                  • jola.iza1 Re:No popaCZ 06.05.11, 14:03
                    przeczytałam, bez ful wypas:

"Cena nowych
                    od 322300 zł do 428100 zł"
                    Doczytaj
                    • ayran Re:No popaCZ 06.05.11, 14:10
                      jola.iza1 napisała:

> przeczytałam, bez ful wypas:
                      >
                      > "Cena nowych
                      > od 322300 zł do 428100 zł"

Twoim zdaniem, która z tych liczb jest większa niż pół miliona? A może obie?
            • ploniekocica Re:No popaCZ 06.05.11, 13:01
              Nie chcę się wtrącać w Waszą kłótnię, ale owe 50 tysięcy wydane na godzinę lotu jest wydatkiem jednorazowym, a limuzyna jednak służy wielokrotnie.
              To trochę tak jakby porównywać cenę obiadu w knajpie z cena luksusowej kuchenki :)

A luksusowe audi jak zalinkowałam poniżej kupił BOR z okazji prezydencji i to było juz wielokrotnie krytykowane na tym forum.
              Superak robi sensację, a forumowicze po raz kolejny się łapią.
              • jola.iza1 Re: :) 06.05.11, 13:29
                ploniekocica napisała:

> Nie chcę się wtrącać w Waszą kłótnię, ale owe 50 tysięcy wydane na godzinę lotu
                > jest wydatkiem jednorazowym, a limuzyna jednak służy wielokrotnie.
                > To trochę tak jakby porównywać cenę obiadu w knajpie z cena luksusowej kuchenki
                > :)
                Dopóki jej się nie zamienia na nowsze, i najnowsze:) Nie śmiem pytać co się dzieje, ze starszymi. I proszę Płonącą, by mi nie pisała o zakupach BOR-u , bo ktoś zatwierdza te zakupy?
                >
                > A luksusowe audi jak zalinkowałam poniżej kupił BOR z okazji prezydencji i to
                > było juz wielokrotnie krytykowane na tym forum.
                > Superak robi sensację, a forumowicze po raz kolejny się łapią.
                • ploniekocica Re: :) 06.05.11, 13:57
                  Ale gdzie masz dowód, że ktoś zamienia na coraz nowsze i nowsze? Oprócz artykułu faktu (nie superaka, sorki:)? A ten artykuł robi tylko sensację. Wynika z niego, że prezydent RP ma do dyspozycji 4 limuzyny, a nie, że kupił sobie je teraz, a starsze wyrzucił, zajeździł na smierć, dał dzieciom, cokolwiek. . Tytuł jest mylący. Przeczytałaś chociaż zalinowany artykuł?
                  Wierzysz bez zastrzeżeń Faktowi? Czy może masz wiarygodne informacje na ten temat skądinąd?
                  Nie jestem fanką prezydenta Komorowskiego, ale na bogów mieszkam i pracuję rzut beretem od Belwederu i pałacu namiestnikowskiego i widywałam kolumny limuzyn z Kaczorem, z Kwaśniewskim, z Wałęsą - wierz mi żaden nie jeździł syrenkami. A Komorowski naprawdę chodzi piechotą - sama widziałam.
                  O zakupach limuzyn na prezydencję można dyskutować, ale to nie jest dyskusja na temat, czy więcej są warte limuzyny, czy przeloty na Hel. Bo dopóki te limuzyny są używane zgodnie z przeznaczeniem to trudno.
                  • ayran Re: :) 06.05.11, 14:03
                    ploniekocica napisała:

> Nie jestem fanką prezydenta Komorowskiego, ale na bogów mieszkam i pracuję rzut
                    > beretem od Belwederu i pałacu namiestnikowskiego i widywałam kolumny limuzyn z
                    > Kaczorem, z Kwaśniewskim, z Wałęsą - wierz mi żaden nie jeździł syrenkami.

Nie daj Bóg, byś miała próbować rzucać tym beretem w stronę Belwederu, bo BOR mógłby ci zrobić krzywdę.
                    A propos przejazdów (Al. Ujazdowskie i Belwederska leżą na trasie moich przejazdów do pracy przez wiele lat), to najbardziej spoektakularnie zwykły przejeżdżać kolumny Jarosława Kaczyńskiego, a potem Kwaśniewskiego i jego wysokich urzędników (takich jak Siwiec). O kolumnach Tuska i Komorowskiego się nie wypowiadam, bo teraz pracuję gdzie indziej.
                • ploniekocica Re: :) 06.05.11, 14:04
                  I jeszcze jedno Jolu.Izo - czy naprawdę uważasz, ze gdyby prezydentem został Napieralski to jeździłby hulajnogą, a limuzyny sprzedałby na aukcji na biedne dzieci?
                  Jakoś lewicowiec Kwaśniewski nie sprzedał, czego mu nie mam za złe brońcie bogi :)
                  A lewicowi premierzy też trabantami nie jeździli.

• princessa_martusia Re:No popaCZ 06.05.11, 13:59
              jola.iza1 napisała:

> Ja znam rząd cen, jedna limuzyna pół miliona najmarniej, godzina lotu Tutką
              > mniej niż 50 tysięcy
              > Zatem? Ty piszesz bzdury, a ja ci mam to udowadniać?

Nie, to ty pomawiasz innych o kłamstwo nie przedstawiając żadnych dowodów.
              Nie możesz ich przedstawić, bo nie masz racji.

Godzina lotu Tupolewa kosztuje średnia ponad 30 000 zł. z Tym ze na krótkich trasach jest droższa gdyż na start i wznoszenie się potrzeba znacznie więcej paliwa nia na lot, a jak z doświadczenia wiadomo ten etap trwa do 20 minut.
              Jeżli wiec przyjąć że lot z Warszawy do Gdańska trwa 1 godzinę i kosztuje 30 000 złotych,
              sądzę że 60 tysiecy w obu kierunkach będzie raczej zaniżona niż zawyżona wartościa

Starczy wieć 10 lotów w miesiącu by uzyskać kwotę 600 tysięcy, nie licząc kosztów lotu helikoptera z Gdańska na do Juraty.
          • duckvavel Re:Kłamiesz 06.05.11, 16:58
            tyy tepy polaczek?
          • duckvavel przepraszam 06.05.11, 17:00
            poprzedni post nie byl do ciebie.
        • pis_da_deby Re:Kłamiesz 06.05.11, 14:30
          jola.iza1 napisała:

> ayran napisał:
          >
          > > Te wszystkie fury kosztują mniej, niż miesięczne wydatki na przeloty na t
          > rasie
          > > Warszawa - Hel.
          > Mnie to rybka, ale kłamiesz, libo nie znasz cen, o w mordę jeża:(

Ciekawe jaki ma sens porownywanie kosztow eksplooatacji samolotu z cena kupna samochodu.

Albo porownujmy koszty eksploatacji samochodu i samolotú albo koszty ich amortyzacji.
          • felinecaline Debowa pis-do 06.05.11, 14:36
            Jezeli w Twoim rodzinnym budzecie przekroczysz jakis limit w jednej dziedzinie to prawem naczyn polaczonych zabraknie ci na zaspokojenie potrzeb w innej.
            Wydasz za duzo na jakies ekstra-luksusowe wakacje albo bedziesz sie zywil kawiorem i popijal - no, nie wiem jakie sa najdrozsze "malpki albo sobie kupisz nowa "fure" Twoich marzen.
            ...albo bedziesz mial debet jak row marianski :P
            • pis_da_deby Re: Debowa pis-do 06.05.11, 14:40
              felinecaline napisała:

> Jezeli w Twoim rodzinnym budzecie przekroczysz

Czy ty w ogole zrozumialas choc slowo z tego co napisalem ?
          • ayran Re:Kłamiesz 06.05.11, 15:02
            Ma sens, jeśli porównujemy wydatki w trakcie okresu rozliczeniowego.
    • mowiono.mi.ze.to.on I dobrze. Żal ci dupę ściska volksdojczu ? 06.05.11, 11:08
      Miał jeździć srebrnym kombi tdi od Turka tak jak ty, drewnioku ?
    • pan_kultura Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 11:13
      silesius.monachijski.only napisał:

> nowymi "furami" na koszt podatnikow

to i kropidło jeszcze trzeba doliczyć :)

no a później obiat...................
    • szwampuch58 Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 11:19
      te ministrant ,polski Bild- Zeitung tez czytasz?
    • boblebowsky Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 11:58
      A co, żona powinna go zdezelowanym Daewoo wozić ?
      • pan-kultura [...] 06.05.11, 12:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jola.iza1 Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 12:21
        boblebowsky napisał:

> A co, żona powinna go zdezelowanym Daewoo wozić ?
        Następny do odwracania Alika?
        Skąd wy się bierzecie, panowie ? No dobra, nie proszę o odpowiedź żon waszych, zgadnijcie czemu?
        • boblebowsky [...] 06.05.11, 12:27
          • jola.iza1 Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 12:33
            A tak w temacie?
            Inwektywy , znaczy czumasz czaczę.
            Szkoda czasu, i atłasu na twe bzdury:(
            • boblebowsky Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 12:38
              jola.iza1 napisała:

> A tak w temacie?

I to jest właśnie twój największy problem joluś, rzadko jesteś w stanie coś na temat napisać.
              No chyba, że to co napisałaś w poprzednim poście jest na temat:)

"Skąd wy się bierzecie, panowie ? No dobra, nie proszę o odpowiedź żon waszych, zgadnijcie czemu? "

Czyli jednak zmiana lekarza:)) Ale wybacz to już nie mój problem.
    • venus99 [...] 06.05.11, 12:03
    • zapijaczony_ryj Poprzednik to dopiero był Pan-przelatał kilka 06.05.11, 12:18
      limuzyn -za nasze:www.fakt.pl/Air-Prezydent-Kaczynski-wylatal-2-3-mln-zl-,artykuly,48303,1.html

A limuzyny też miał
      • jola.iza1 Re: Poprzednik to dopiero był Pan-przelatał kilka 06.05.11, 12:29
        Doczytał?
        Bardzo proszę doczytać, co ci szkodzi?
        A limuzyny tyż wymieniał?
        • zapijaczony_ryj Re: Poprzednik to dopiero był Pan-przelatał kilka 06.05.11, 14:26
          jola.iza1 napisała:

> Doczytał?
          > Bardzo proszę doczytać, co ci szkodzi?
          > A limuzyny tyż wymieniał?
          >

rozumiesz co oznacza w przenośni wylatał?
          Znaczy że wylatał równowartość kilku takich limuzym w drodze na weekendy co czterodniopwe w Helu- za nasze
      • zoil44elwer Re: Poprzednik to dopiero był Pan-przelatał kilka 06.05.11, 13:50
        Biorąc pod uwagę wagę Marii Kaczyńskiej i Anny Komorowskiej,loty Kaczyńskich były tańsze.
    • rydzyk_smigly Doczytaj w treści sznaucer, że to fury borowskie. 06.05.11, 12:29
      Natomiast ten ze Smoleńska miał gest...80 luksusowych limuzy dla urzędników, utrzymywanych za 3,5 mln zł rocznie.

– Tak jest już przyjęte, że osoby na wysokich stanowiskach jeżdżą autami służbowymi – ucina Jakubiak. (była szefowa kaczej kancelarii)
      • zoil44elwer Re: Doczytaj w treści sznaucer, że to fury borows 06.05.11, 13:53
        W Polsce jest 50 tys służbowych limuzyn,w USA 5 tysięcy.Naprawdę!
    • ploniekocica Może ktokolwiek by przeczytał linka 06.05.11, 12:50
      w którym mowa, że prezydent najchętniej chodzi do pracy piechotą, a auta należą do BOR.
      Dyskusja, czy lepiej latać na Hel, czy jeździć ekskluzywnym audi jest dyskusją o dooopie Maryni wobec faktu, że bor zakupił aż 27 takich audi na czas prezydencji i teraz się uczy je "obsługiwać".
      Można oczywiście dyskutować jaki je st sens powyższego, ale nie ma to nic wspólnego z "wożeniem się" prezydenta.
    • zoil44elwer Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 13:25

> .Hrabia jest oszczędny,nawet na noc zatrzymuje zegary w Belwederze.
      > www.fakt.pl/Prezydent-ma-co-dwa-miesiace-nowa-limyzyne,artykuly,102907,1.html
    • zgred-zisko Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 13:49
      I oni te samochody co dwa miesiące złomują?
      • zoil44elwer Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 14:00
        Nie złomują,jest praktyka że odsprzedają je pracownikom Kancelarii Prezydenta ,Premiera i innych urzędów centralnych oraz kolesiom na zamkniętych przetargach po atrakcyjnych cenach(za grosze)
        • zgred-zisko Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 14:07
          Odsprzedają po dwóch miesiącach?? Jesteś pewien?
    • losiu4 Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 14:14
      a co się będzie szczypał. W końcu CHRABJA jest, (p)rezydent, a ostatnio się nawet - za przeproszeniem - człona się do nazwiska dorobił i teraz każe się wołać Bul-Komorowski.

Pozdrawiam

Losiu
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 14:18
        Tak to jest z tym bulem jak się człowiek naczyta "Uważam rze...".
        • losiu4 Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 14:33
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Tak to jest z tym bulem jak się człowiek naczyta "Uważam rze..."

a co to jest, to uważam rze?

Pozdrawiam

Losiu
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 14:38
            Opiniotwórczy tygodnik po cenie dumpingowej.
      • zoil44elwer Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 14:20
        A jest Bęc-Walski,ordynat na Belwederze i Ruskiej Budzie.
    • pis_da_deby Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 14:35

> .

Prezydent powinien jezdzic czarna Wolga ale coraz trudniej taka kupic.
    • zgred-zisko Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 16:43
      Ja rozumiem, że pan dziennikarz Faktu musi z czegoś żyć. Ale gdyby się trochę przyłożył do tematu, to by wiedział, że najważniejszych ludzi w państwie nie wozi się wielokrotnie tym samym samochodem (bo to bardzo niebezpieczne). To są ciągle te same samochody tylko ich pasażerowie się zmieniają. Takie są zasady działania Biura Ochrony Państwa.
      Nie tylko w Polsce. Ponadto, w czasie dłuższego konwoju dobiera się kilka samochodów tego samego typu i
    • duckvavel Merkel Tabantem jezdzi? 06.05.11, 16:57
      tys zalosny duren. ty podstawowke skonczyl, pole?
    • honeyr Re: Komorowski to "wielki pan"; wozi sie 06.05.11, 18:06
      Jaśniepańskiej nonszalancji (tak łagodnie powiem) Komorowskiemu faktycznie nie brakuje.
      No cóż, trzeba się na nieszporach POkazać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka