Dodaj do ulubionych

Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakazane!

12.05.11, 08:50
Myślicie, że dlaczego rząd wytoczył wojnę kibicom?
Powodem były oczywiście antyrządowe i antymichnikowe transparenty.
Pisałam o tym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,272,124915342,0,Prowokacja_bydgoska_.html

No i mamy pierwsze efekty. Prezes Wisły Kraków wprowadza cenzurę. Na stadion nie będzie można wnieść antyrządowych transparentów:
niezalezna.pl/10424-cenzura-na-stadionie-w-wisly-krakow
kisiel2.salon24.pl/305785,wisla-krakow-zakazuje-kibicom-prezentacji-oprawy
Obserwuj wątek
    • kontestatorbg Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 08:53
      I w nagrode prezes Wisły dostał prawie pusty stadion i zero dopingu.

A kazda dyktatur na świecie predzej czy póxniej się kończy. Ta Tuskowa na szczęście tez niedługo się skońćzy
      • anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:00
        kontestatorbg napisał:

> I w nagrode prezes Wisły dostał prawie pusty stadion i zero dopingu.

Dostał czy dostanie?
      • gniew.gniew No to Białoruś na całego. 12.05.11, 13:10
        • contessa_martusia W zamian dopuszczą antykościelne w kościołach 12.05.11, 16:28

Oraz reklame Zimnego Lecha na Wawelu
    • cookies9 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 08:56
      A mecz piłkarski ma być wiecem politycznym ku czci PiSsu?
      • anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:00
        Piszę o transparentach antyrządowych.
        "A mecz piłkarski ma być wiecem politycznym...?"
        A co? Nie wolno?
        • inna57 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:04
          A nie widzisz różnicy ?
        • cookies9 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:08
          anwad napisała:

> Piszę o transparentach antyrządowych.
          > "A mecz piłkarski ma być wiecem politycznym...?"
          > A co? Nie wolno?
          >

Jest róznica między wiecem politycznym,marszami pod Pałacem a meczem sportowym...
          ale dla PiSsu,wszystko staje się walką o władzę - stadion i kibole ,to też pole do uprawiania
          polityki...

PiS: "To rząd wywołał zamieszki na stadionie w Bydgoszczy"

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9578771,PiS__To_rzad_wywolal_zamieszki_na_stadionie_w_Bydgoszczy.html
          • anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:11
            Moja droga, chodzi o te - antyrządowe i anty-GW - akcje:

"Niespełnione rządu obietnice = temat zastępczy kibice" (kibice Lecha Poznań i Legii Warszawa): www.youtube.com/watch?v=BbscRMAb84o

"Szechter przeproś za ojca i brata" (kibice Legii Warszawa): www.youtube.com/watch?v=l9tnyiTLP2k

"Gówno Prawda" (kibice Legii Warszawa): www.youtube.com/watch?v=S1eoVgVM3As

A co się działo po zakazie stadionowym Tuska? Tutaj: vod.gazetapolska.pl/49-nie-robmy-polityki-zamykajmy-stadiony
            • cookies9 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:18
              Dopóki kibole nie nauczą się sportowego zachowania podczas meczów,dopóty stadiony
              powinne być zamykane...bicie,,opluwanie,dewastowanie,wulgaryzmy,to codzienność stadionowa...22 mln kosztowała stadionowa ochrona,lepiej te pieniądze przeznaczyć na
              inne cele...precz ze stadionowym kibolstwem .
      • kontestatorbg Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:02
        cookies9 napisała:

> A mecz piłkarski ma być wiecem politycznym ku czci PiSsu?

A co ma PiS do tego?? W tamtych wyborach kibole gremialnie poparli PO i w d...e mieli KAczyńskiego zresztą nadal go mają. KTo chodzi na mecze ten wie.
        A że Premier musi się popisac przed swoimi kibolami - lemingami to udaje twardego zawodnika
        Szkoda że taki twardy nie był jak budowali Gazociąg Północny i dzięki czemu Świnoujski port na zawsze pozostanie w skali europejskiej co najwyżej "porcikiem"
        • pis_da_deby Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:11
          kontestatorbg napisał:

> Szkoda że taki twardy nie był jak budowali Gazociąg Północny

29 sierpnia 2006 r. rosyjska firma Gazprom oraz niemieckie firmy E.ON Ruhrgas i BASF podpisały w Moskwie porozumienie końcowe dotyczące budowy Gazociągu Północnego i utworzenia konsorcjum Nord Stream

Pamietasz kto wtedy rzadzil ?
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:13
            Wtedy był duuuży sprzeciw i liczono się z nami.
          • mao111 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 10:50
            A gadali o tym już w 2005 roku. PiSiory miały czas się wykazać, ale woleli łapać Blidę i swojego wicepremiera.
      • gniew.gniew Tylko może być ku czci PO. I nic więcej. 12.05.11, 13:12
        Oto mentalność POwkiego motłochu.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Tylko może być ku czci PO. I nic więcej. 12.05.11, 13:21
          A kto tak twierdzi?
          • gniew.gniew Jak za PISu były antyrządowe wystąpienia na stadio 12.05.11, 13:29
            Jak za PISu były antyrządowe wystąpienia na stadionach to było cacy.
            To akurat POwskiemu motłochowi nie przeszkadzało.
            Teraz jednak przeszkadza.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak za PISu były antyrządowe wystąpienia na s 12.05.11, 14:03
              Daj parę przykładów tych antyrządowych wystąpień.
            • wos9 A były? 12.05.11, 14:05
              gniew.gniew napisał:

> Jak za PISu były antyrządowe wystąpienia na stadionach to było cacy.
              > To akurat POwskiemu motłochowi nie przeszkadzało.
              > Teraz jednak przeszkadza.
    • obraza.uczuc.religijnych Ja też od razu mówiłem że kiboli zamykają za poglą 12.05.11, 09:00
      dy prawdziwie polskie i patriotyczne.
      • inna57 Re: Ja też od razu mówiłem że kiboli zamykają za 12.05.11, 09:06
        Gratuluję logiki. "Prawdziwy polski patriota" z "godnością" pluje na narodowe barwy i godło.
        Faktycznie logika prosto z pisuaru.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Ja też od razu mówiłem że kiboli zamykają za 12.05.11, 09:10
          To patrioci bo poznali się na antypolskim reżimie Tuska. W dodatku czytają panów Krasnodębskiego i Feusette.
        • anwad Re: Ja też od razu mówiłem że kiboli zamykają za 12.05.11, 09:19
          Na Twoją głupotę nie ma rady.
          • inna57 Re: Ja też od razu mówiłem że kiboli zamykają za 12.05.11, 10:31
            Oto cała twoja kultura. Brak ci argumentów i prawda mocno boli to sięgasz po inwektywy. Jesteś typowym przedstawicielem gatunku który przez przypadek zszedł z drzewa razem z tymi którzy już dorośli do dalszej ewolucji.
          • wos9 "Argumencików"zabrakło?Zostały wycieczki osobiste 12.05.11, 14:08
            anwad napisała:

> Na Twoją głupotę nie ma rady.
            >
      • s-orbona Re: Ja też od razu mówiłem że kiboli zamykają za 12.05.11, 10:03
        Ani polskie, ani patriotyczne.
    • woda_woda Anwad :))) 12.05.11, 09:11
      > Powodem były oczywiście antyrządowe i antymichnikowe transparenty.

Oczywiście :)
      Ten, który kopał kobietę, ten, który napluł w twarz ojcu rodziny, ci, którzy demolowali stadiony - wszyscy po kieszeniach mieli pochowane transparenty :)))
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:12
        To rząd Tuska doprowadził do tego, że ci patrioci musieli kopać kobiety i pluć facetowi w twarz. To była prowokacja.
      • rydzyk_smigly Przecież to fanatyczka, jak kiedyś w komsomole 12.05.11, 09:16
        czy ZMP. Jaka rozmowa z kimś takim?
        • woda_woda Wiem :) 12.05.11, 09:19
          Pewnie, że nie ma rozmowy z kimś takim, ale pośmiać się można :)
        • hal9000 Ma wyprany mózg. Bez szans. nt 12.05.11, 10:11
      • anwad Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:19
        Odpowiedzialność zbiorowa pani totalitarystce się marzy?
        • woda_woda Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:21
          anwad napisała:

> Odpowiedzialność zbiorowa pani totalitarystce się marzy?
          >

Tak ! O niczym innym nie marzę :)
        • pis_da_deby Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:22
          anwad napisała:

> Odpowiedzialność zbiorowa pani totalitarystce się marzy?
          >
          Jak ci ktos nasra do wiadra z woda to wylawiasz gowno i wode uzywasz do gotowania czy wylewasz cale wiadro, pluczesz i po nalaniu swiezej wody uwazasz by Ci do wiiadra ponownie nie nasrano ?
          • anwad Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:23
            Czy mam zastosować odpowiedzialność zbiorową i za to, że zbanowałam tu już kilkanaście osób, zbanować i Ciebie?
            • woda_woda :)))))) 12.05.11, 09:24
              anwad napisała:

> Czy mam zastosować odpowiedzialność zbiorową i za to, że zbanowałam tu już kilk
              > anaście osób, zbanować i Ciebie?
              >
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:24
              To nie będzie odpowiedzialność zbiorowa. Znów pokazujesz że nie masz pojęcia o prawie
            • pis_da_deby Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:25
              anwad napisała:

> Czy mam zastosować odpowiedzialność zbiorową i za to, że zbanowałam tu już kilk
              >
              A zbanuj jak ci to ma sprawic przyjemnosc
              • anwad Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:33
                Jak solidnie podpadniesz, to zrobię to.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:39
                  Nigdy nie podobała ci się wolność słowa.
                • pis_da_deby Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:40
                  anwad napisała:

> Jak solidnie podpadniesz, to zrobię to.
                  >

Tak sie boje, ze nie bede mogl teraz spac po nocach :-))
                • yoma Re: Anwad :))) 12.05.11, 12:45
                  > Jak solidnie podpadniesz, to zrobię to.

Dawaj, Anwad! :)
            • cookies9 Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:26
              anwad napisała:

>
              A fe...nieładnie,zabanować tylko za to,że mają inne poglądy i zdanie? a gdzie wolność
              słowa i głoszonych poglądów?
              • anwad Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:34
                Gdybym banowała za głupotę, to też byś była dla mnie niewidoczna, ale jak się zachowujesz w miarę kulturalnie, to jeszcze masz prawo tu być.
                • cookies9 Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:47
                  anwad napisała:

> Gdybym banowała za głupotę, to też byś była dla mnie niewidoczna, ale jak się z
                  > achowujesz w miarę kulturalnie, to jeszcze masz prawo tu być.
                  >

nie byłoby mnie w twoich wątkach,gdybym podzielała twój punkt widzenia...a swoją drogą,
                  'gdyby głupota mogła fruwać,to...'
                  • pis_da_deby Re: Anwad :))) 12.05.11, 10:03
                    cookies9 napisała:

> anwad napisała:
                    >
                    > > Gdybym banowała za głupotę, to też byś była dla mnie niewidoczna, ale jak
                    > się z
                    > > achowujesz w miarę kulturalnie, to jeszcze masz prawo tu być.
                    > >
                    >
                    > nie byłoby mnie w twoich wątkach,gdybym podzielała twój punkt widzenia...a swo
                    > ją drogą,
                    > 'gdyby głupota mogła fruwać,to...'

To golebica ?
                    • cookies9 Re: Anwad :))) 12.05.11, 10:08
                      >To golebica ? <

być może:-) ale z gołąbkiem pokoju nie ma nic wspólnego:-)))
                      • pis_da_deby Re: Anwad :))) 12.05.11, 10:21
                        cookies9 napisała:

> >To golebica ? <
                        >
                        > być może:-) ale z gołąbkiem pokoju nie ma nic wspólnego:-)))

Chyba nie. Mimo, ze wszystko co z jej postow wyczytalem to golebi spiew.
                • wos9 To ty decydujesz KTO ma prawo TU BYĆ? 12.05.11, 14:19
                  anwad napisała:

> Gdybym banowała za głupotę, to też byś była dla mnie niewidoczna, ale jak się z
                  > achowujesz w miarę kulturalnie, to jeszcze masz prawo tu być.
                  >
        • obraza.uczuc.religijnych Odpowiedzialność zbiorowa? 12.05.11, 09:23
          Przecież ukarano tylko dwa kluby.
      • kontestatorbg Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:23
        woda_woda napisała:

> > Powodem były oczywiście antyrządowe i antymichnikowe transparenty.
        >
        > Oczywiście :)
        > Ten, który kopał kobietę, ten, który napluł w twarz ojcu rodziny, ci, którzy de
        > molowali stadiony - wszyscy po kieszeniach mieli pochowane transparenty :)))

I popatrz. Kopał i pluł w listopadzie tamtego roku. Czemu wtedy premier się nie zezłościł i nie zamknął stadionów?? A jak sie pojawiły transparenty to zajeło mu to dwa tygodnie
        • woda_woda Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:25
          kontestatorbg napisał:

Czemu wtedy premier się nie
          > zezłościł i nie zamknął stadionów??

Temu, żebyś miał dziś o co pytać :)
          • kontestatorbg Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:27
            woda_woda napisała:

> kontestatorbg napisał:
            >
            > Czemu wtedy premier się nie
            > > zezłościł i nie zamknął stadionów??
            >
            > Temu, żebyś miał dziś o co pytać :)

O i taka rozmowa ze zwolennikiem PO. Przyznaj szczerze że nie amcie logicznego argumentu, czemu premier zamknął stadiony dla wszystkich tylko dlatego że kilkudziesięciu durni i bandytów dymiło w Bydgoszczy.
            I że gdyby nie te hasła anty rządowe to poza migawkami telewziyjnymi z Bydgoszczy nic by się w tej sprawie tradycyjnie nie działo
            • woda_woda Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:29
              kontestatorbg napisał:

> O i taka rozmowa ze zwolennikiem PO.

A pewnie. Jakie pytanie, taka odpowiedź :)
            • pis_da_deby Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:38
              kontestatorbg napisał:

. Przyznaj szczerze że nie amcie logicznego
              > argumentu, czemu premier zamknął stadiony dla wszystkich tylko dlatego że kilku
              > dziesięciu durni i bandytów dymiło w Bydgoszczy.

Zrozum, ze w ten sposob ukarano kluby, ktore ponosza odpowiedzialnosc za zachoowanie swoich kibicow a nie samych kibicow.
              Tak sie robi i w innych krajach.
              Bywalo juz, ze przerywano mecze tylko dlatego, ze jakis kibic rzucil czyms na murawe stadionu. Czas by robic to i w Polsce. Takiego bandytyznu jak na polskich stadionach nie ma w calej Europie a gdzie drwa rabia tam wiory leca.
              • p.heniu Re: Anwad :))) 12.05.11, 16:27
                Jakieś liczby znasz czy lejesz wode?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:28
          kontestatorbg napisał:

> I popatrz. Kopał i pluł w listopadzie tamtego roku. Czemu wtedy premier się nie
          > zezłościł i nie zamknął stadionów?? A jak sie pojawiły transparenty to zajeło
          > mu to dwa tygodnie

Bo wtedy niedobra Gazeta Wyborcza uwzięła się na tego patriotę z Poznania.
          • kontestatorbg Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:31
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Bo wtedy niedobra Gazeta Wyborcza uwzięła się na tego patriotę z Poznania.

Ty nie rozumiesz czy jak zwykle udajesz. Miejsce bandyty jest w więzieniu i dobrze sie stało że go zamknęli. a miejsce kibica jest na stadionie.
            A Tusk postąpił tak, że w tej chwili powinniśmy pozamykać wszystko w Polsce bo istnieje podejrzenie że tam też mogą się pojawić bandyci.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Anwad :))) 12.05.11, 09:40
              Nie, Tusk postąpił tak, że ukarał kluby za tolerowanie kiboli.
        • s-orbona Re: Anwad :))) 12.05.11, 10:08
          Bo ten premier nie powinien decydować o takich rzeczach.
    • aniechto.only Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:20
      anwad napisała:

> Myślicie, że dlaczego rząd wytoczył wojnę kibicom?

Bo nie lubi patriotycznie nastawionej młodzieży, pragnącej w wolny i niesktrępowany sposób manifestować swoje polityczne poglądy, tak jak ten dzielny młody człowiek:
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/55,80273,9570230,,,,9570619.html
      • anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:22
        Również marzy Ci się odpowiedzialność zbiorowa?
        • aniechto.only Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:36
          Marzy mi sie nazwanie badytyzmu po imieniu.
          A na razie mamy to:
          Mamy teraz żałosny spektakl, obrazki jak o szóstej rano policja wkracza do mieszkań niewinnych ludzi - - mówi pełnomocnik okręgowy PiS Kosma Złotowski.

• anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:41
            Były i przypadki, że wkraczano do niewinnych ludzi (wiem o dwóch przypadkach) - jedna z osób w ogóle nie była w Bydgoszczy na meczu, a druga to był dziennikarz.
    • pan_kultura Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:20
      a zakaz wznoszenia na stadionach poparcia politycznego dla PiS też będzie ?
      • kontestatorbg Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:22
        pan_kultura napisała:

> a zakaz wznoszenia na stadionach poparcia politycznego dla PiS też będzie ?

A ktos kiedyś popierał PiS na stadionach?? Podaj przykłady bo ja od 15 lat z racji zawodu jeżdze na różne mecze i jeszcze czegoś tak dziwnego nie widziałem
        • pan_kultura Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:32
          kontestatorbg napisał:

> pan_kultura napisała:
          >
          > > a zakaz wznoszenia na stadionach poparcia politycznego dla PiS też będzie
          > ?
          >
          > A ktos kiedyś popierał PiS na stadionach?? Podaj przykłady bo ja od 15 lat z ra
          > cji zawodu jeżdze na różne mecze i jeszcze czegoś tak dziwnego nie widziałem

no ale nie padaj zaraz na trawę bezwładnie jak Tusk........po prostym (podaniu) pytaniu :)
      • s-orbona Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 10:07
        Oczywiście, dla każdej partii.
    • ave.duce Najpierw się doucz, potem zabieraj głos na FK. 12.05.11, 09:36
    • zoil44elwer Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:42
      Na stadionie Lechii w Gdańsku jest banner z tekstem Bogurodzicy Solidarności z zapowiedzią:"A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści"!Gdy zwrócono się do odpowiednich organów i urzędów ze stwierdzeniem że jest to propagowanie nienawiści i grożby karalne,Komisja PL odparła:Ten napis jest patriotyczną(?),historyczną pamiątką z okresu walki(?) o niepodległość(?) Polski.Ale napis na transparencie:"Donald matole twój rząd obalą kibole", jest złamaniem zakazu UEFA umieszczania politycznych,agresywnych transparentów na stadionach.Zapowiedż wieszania ludzi jest OK,ale zapowiedż obalenia rządu jest BE.
      • zygfryddezgryz Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 09:56
        Mylisz się zoil44elwer.. transparenty z hasłami byłby chętnie widziane na stadionach gdyby brzmiały tak '" kaczor matole Twój Rząd obalą kibole"... ewentualnie "Kto nie skacze ten z PISu" lub "Mohery na stos" to są dobre hasła, patriotyczne i takie warto POpierać.
        • zoil44elwer Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 10:05
          Transparenty z napisami popierającymi aktualny reżim a "zwalczające" opozycję są chronione przez państwo(policję,prokuraturę,sądy....) i nie są polityczne.Transparenty antyrządowe są antypaństwowe,jak za PRL.
          • wos9 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 14:43
            zoil44elwer napisał:

> Transparenty z napisami popierającymi aktualny reżim a "zwalczające" opozycję s
            > ą chronione przez państwo(policję,prokuraturę,sądy....) i nie są polityczne.Tra
            > nsparenty antyrządowe są antypaństwowe,jak za PRL.

Ojojoj, przeciwnik PRL się znalazł.
    • volupte01 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 10:16

> No i mamy pierwsze efekty. Prezes Wisły Kraków wprowadza cenzurę. Na stadion ni
      > e będzie można wnieść antyrządowych transparentów:
      > niezalezna.pl/10424-cenzura-na-stadionie-w-wisly-krakow
      > kisiel2.salon24.pl/305785,wisla-krakow-zakazuje-kibicom-prezentacji-oprawy
      I słusznie, bo co maja zrobic kibole majacy inne przekonania niz ten reklamowany na transparencie . Bić sie z kolegami? Wewnetrzne ustawki robić? ,,staruch " lansujac ND polazał jak nie nalezy robić. Kibicowanie to nie parteitag .
    • fiu-bzdziu2010 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? 12.05.11, 10:53
      a kiedy panprezes na stadionie się pojawi????? i z jakim transparentem?????
      czy na Legii , a może na Lechu (ach ta magia imienia)
      • karbat Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? 12.05.11, 13:19
        proponuje koalicje , - partia PiS + kosciol katolikow + kibole
        mogli by sie wymieniac transparetami , maja wygrne wybory .
        • cics Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? 12.05.11, 13:35
          A zastanawialiście się , co na temat politycznych transparentów na stadionach myśli UEFA ?
          • ave.duce A po co? Im UEFA może naskoczyć ;) 12.05.11, 13:42
          • anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? 12.05.11, 14:18
            Nie, i nie jest to dla mnie interesujące. UEFA nie może ograniczać wolności w Polsce.
            • wos9 Dla ciebie wolność, to prawo robienia burd? 12.05.11, 14:58
              anwad napisała:

> Nie, i nie jest to dla mnie interesujące. UEFA nie może ograniczać wolności w P
              > olsce.
              >
              • ave.duce Ona nie wie, co to "wolność". 12.05.11, 16:04
                I kaczyści-faszyści&co. zrobią wszystko, żeby Euro 2012 się nie udało.
                • wos9 Re: Ona nie wie, co to "wolność". 12.05.11, 22:47
                  ave.duce napisała:

> I kaczyści-faszyści&co. zrobią wszystko, żeby Euro 2012 się nie udało.

Mam nadzieję, że IM się to nie uda!
    • p.heniu Oczywiście, że za Szechtera i opis tuskich kłamstw 12.05.11, 16:32
      Kibolstwo kibolstwem, sam widzę, że uspokoiło się znacznie. Jest niezaprzeczlanym faktem, że Ryży leń zaktywizował się dopiero, gdy na trybunach zawisły hasła godzące w dobry humor nadredaktora zaprzyjaźnionej gazety i tuski rząd.
      Pic Obłuda.
      • anwad Re: Oczywiście, że za Szechtera i opis tuskich kł 12.05.11, 16:36
        Podejrzewam jeszcze jedno: Donald nie wyrabia się z przygotowaniami na Euro2012, niewykluczone więc, że winę za swoją porażkę chce zwalić na kiboli... Euro2012 w Polsce może się nie odbyć...
        • fikusinski Re: Oczywiście, że za Szechtera i opis tuskich kł 12.05.11, 16:40
          Myslę że nie ma takiego zagrożenia. Najwyżej euro będzie byle-jakie, ale będzie na pewno.. A wojna z kibolami rzeczywiście wygląda na taką, które jest tylko przykrywką dla innych problemów..
          • anwad Re: Oczywiście, że za Szechtera i opis tuskich kł 12.05.11, 16:56
            Nie wiem. Jest jeden na pewno pozytywny aspekt tego, co "GW" i Tusk ostatnio wyczyniają. Lud (tym razem kibicowski) - dotychczas podobno mocno proPOwski - odczuł na własnej skórze manipulacje i "Wybiórczej", i PO.
        • p.heniu Re: Oczywiście, że za Szechtera i opis tuskich kł 12.05.11, 16:43
          Niech spróbuje. Najpierw musi wywołać zamieszki. Warto obserwować. Ale taki numer mu nie przejdzie, tym bardziej, że zawartości portfela i stanu konta nie da się zagadać. Wiarygodność Ryżego jeszcze się jakoś trzyma ale jedzie w dół, rząd jeszcze mocniej zjeżdża. Na Euro, jak sknoci wyłoży. Chleba i igrzysk. Nie będzie ani jednego, ani drugiego.

Nygus jest już więźniem własnego strachu i popełni błędy. Już nie jest na fali kiedy się wszystko udaje.
        • p.heniu A najbardziej mnie wq.. rza fakt, że pierwszy 12.05.11, 16:57
          który ograł Tuska to Putin.
    • dondymek Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 17:36
      anwad napisała:

> Myślicie, że dlaczego rząd wytoczył wojnę kibicom?
      > Powodem były oczywiście antyrządowe i antymichnikowe transparenty.
      Zgadzam się z Tobą.
    • anwad [...] 12.05.11, 18:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dondymek Re: Stadionowa wersja "Upadku" 12.05.11, 18:57
        he he bardzo dobre
      • cillian1 Re: Stadionowa wersja "Upadku" 12.05.11, 23:18
        Jedyną prowokacją jest tro, że jakiś gamoń kazał kibolowi pokazać, że coś wie o rządzie!

tylko kto w to uwierzy - jak dla nich świętość to balon wszyty w kawałek skóry! :)
        Ten balon w kawałku skóry - to nie jest JK! NIe chcę być ścigany za nabijanie się z wielkiego polityka - napisałem o piłce :)
    • boblebowsky Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 22:59

> No i mamy pierwsze efekty. Prezes Wisły Kraków wprowadza cenzurę. Na stadion ni
      > e będzie można wnieść antyrządowych transparentów:

I słusznie, stadiony to areny sportowe a nie polityczne. Z resztą podobne przepisy zaleca UEFA.
      • anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 23:16
        Tak trudno wam komuchy zrozumieć, że w wolnym kraju ludzie robią, jeśli to nikomu nie szkodzi?
        • cillian1 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 23:22
          Tak trudno ci uwierzyć, że te "plakaty" to na zamówienie? Kibol interesujący się polityką? Ty kpisz, czy o drogę na stadion pytasz?
          • indeed4 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 23:25
            Dajcie sobie spokój - to nawiedzona oszołomka, jej nic nie przekona.
          • anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 23:39
            Owszem, kibice pewnie słabo orientowali się w polityce. Początkowo mieli transparenty przeciwko "GW" za paszkwile o kibicach oraz przeciwko traktowaniu tematu kibiców przez rząd jako tematu zastępczego. Antyrządowe akcje rozprzestrzeniły się na cały kraj dopiero po zamknięciu - w wyniku zastosowania odpowiedzialności zbiorowej - dwóch stadionów przez Tuska.
            • cillian1 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 23:42
              to jeszcze rząd powinien zamknąć Krakowskie Przedmieście - dla równowagi - kibole oszaleją - już nigdzie nie wejdą gdzie lubią chodzić :D
              • anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 23:56
                Chłop pańszczyźniany też śmiał się z tego, czego nie rozumiał. Co to wolność, suwerenność - nie miał zielonego pojęcia. Jak wielu ta mentalność pozostała.
                • cillian1 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 13.05.11, 00:02
                  Jesteś w błędzie - ten chłop - dostawał coś (zawsze) za pomoc panu! Teraz dostaje NIC. Jest gorzej - musi pomóc i płacić na pana :)

Śmieszne, że ty tego nie rozumiesz - popierasz bezgranicznie JK - pewnie akurat tobie coś dał, może etacik, ale reszta jest w doopie. Za każdego pana :)
                  • anwad Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 13.05.11, 00:22
                    Żal mi Was. Nawet nie rozumiecie, że można coś robić dla idei. Wy potrzebujecie zapłaty, co najmniej wyborczej kiełbasy i piwa. Ach to fornalskie myślenie...
                    • indeed4 Nawet fornal miał większe IQ 13.05.11, 00:30
                      niż ty - nie mówiąc już o chłopie pańszczyźnianym, ideowa propagatorko bredni z GP :-D
                      • ave.duce Re: Nawet fornal miał większe IQ 13.05.11, 07:27
                        ...jesteś typowym reprezentantem polactwa - typowym postniewolnikiem ... baj Anwad.
            • indeed4 Bredzisz. 12.05.11, 23:55
              "Kibice słabo orientowali się w polityce" - pewnie nie brali lekcji u habilitującej się u Sakiewicza prof. mniemanologii stosowanej Anwad z FK. Co za kretynka, o Chryste :-D

Tu oglądać i nie wypisywać bzdur.

www.2x45.com.pl/aktualnosci/3459/swietny-transparent-na-lech-legia-kibice-tematem-zastepczym/
              • cillian1 Re: Bredzisz. 13.05.11, 00:04
                Ja już wiem dlaczego są te zadymy - żaden nie widział meczu (przez plakaty) to i są wkurzeni! :D

Jakbym lubił piłkę nożną - to bym nigdy nie zasłonił się plakatem :D
                • cillian1 Re: Bredzisz. 13.05.11, 00:05
                  PS

to coś jak JK, zasłoń mu pałac, to kraj podpali :))))))
                  • indeed4 Re: Bredzisz. 13.05.11, 00:57
                    Pytałeś, czy kibol interesuje się polityką - a i owszem.

forum.gazeta.pl/forum/w,272,125103309,125103309,Kibic_i_haslo_z_kibicowskiej_flagi.html
              • indeed4 I tu : 13.05.11, 00:21
                ekstraklasa.net/temat-zastepczy-kibice-rzad-zadowolony,artykul.html?material_id=4da9e42db564dab004000000

Nie szarżować i zachować umiar w pisaniu bredni, bo będzie lanie.

Bye.
        • boblebowsky Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 23:27
          anwad napisała:

> Tak trudno wam komuchy zrozumieć, że w wolnym kraju ludzie robią, jeśli to niko
          > mu nie szkodzi?

To tobie żałosna kretynko trudno zrozumieć, ze sport nie powinien mieć nic wspólnego z polityką. I nie ma to nic wspólnego z wolnością!!
          • indeed4 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 12.05.11, 23:44
            Mówię zostaw :-) To 100 % sekciara - nie percepuje już nic poza tym co wypisuje GP, wpolityce i reszta pisowskich mediów.
            • indeed4 Re: Antyrządowe transparenty na stadionach? Zakaz 13.05.11, 01:07
              PiS od lat ma 25 - 30 % - a nie więcej, właśnie przez to sakiewiczowskie oszołomstwo jak ona.
      • indeed4 Odpuść - to kompletna fiksatka. 12.05.11, 23:24
        – Nie łączy nas nic poza przywiązaniem do Lecha. Przypinanie nas do polityki jest bzdurą – mówi Filip Jańczuk, radca prawny, w WL od 2004 r. ; A Markowicz na suflowaną uparcie np. przez „Gazetę Polską" teorię, że rozróby po finale Pucharu Polski były prowokacją władz, odpowiada: – Żeby była prowokacja, ktoś się musi dać sprowokować. Nie wierzę w żadne spiski. Po prostu niektórym osobom u nas puściły nerwy i sami sobie zaszkodziliśmy.

www.rp.pl/artykul/656547.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka