Dodaj do ulubionych

Bujak i Janas

01.06.11, 23:40
Wczoraj u Pochanke, hipnotyczna sytuacja. Dwóch byłych robotników mówi tak pięknie, tak szlachetnie o swoich przeciwnikach, tak mądrze o Polsce. Od kilku lat takich głosów nie ma w polskiej TV i polskiej polityce.

I konstatacja Bujaka: "Ja Jarkowi nie będę doradzał jak powinien uprawiać polityykę, bo ja wybory przegrałem, a on je wygrał".

Dlaczego Polacy wybrali do Sejmu taki chłam podły, ludzi tak dalece bez klasy, tak gardzących naszym dorobkiem - i odtrącili prawdziwie wrażliwych patriotów? Stokrotnie mądrzejszych?Gdzieś tu tkwi dramat, za który nam przyjdzie jeszcze nie raz zapłacić.

Wilk
Obserwuj wątek
    • dirloff Re: Bujak i Janas 01.06.11, 23:53
      Niestety, nie ogl. tego wydania. Muszę go poszukać w sieci. W internecie już przebąkują, że Bujak z Janasem wręcz stanęli w obronie Kaczyńskiego, twierdząc, że media przekrzywiają obraz braci Kaczyńskich. Rzekomo zupełnie zbili z pantałyku Pochanke. Prawda li to...?
      • dirloff Re: Bujak i Janas 01.06.11, 23:58
        Na marginesie. Jeżeli to prawda, to byłaby to ostatnio druga pozytywna wypowiedz - obok Frasyniuka - sław dawnej Solidarności o Jarku.

Czyzby wielkie rozczarowanie cynizmem, bezideowością i pustym PR-em PO...?
        • olga_w_ogrodzie Re: Bujak i Janas 02.06.11, 00:02
          kompletnie nie zrozumiałeś tego, o czym pisze Wilk.
          • damakier1 Re: Bujak i Janas 02.06.11, 00:08
            No nie zrozumiał, ale w pewnym sensie odpowiedział na pytanie Wilka.
          • dirloff Re: Bujak i Janas 02.06.11, 00:19
            Zrozumiałem, zrozumiałem. Dopytuję jednak o to, co mnie zainteresowało, a co już i słyszałem, i czytałem. Były to jednak tylko wypowiedzi osób drugich, dlatego szukam jakiegoś potwierdzenia.
            Wszędzie wspomina się o zupełnie zaskoczonej Pochanke...
            • dirloff Re: Bujak i Janas 02.06.11, 00:30
              Odnośnie clou...

Widzisz Wilku, problem nie tylko i nie tyle w Polakach, co w "profesjonaliżmie" dzisiejszej polityki, zawłaszczonej przez PR-owców. Na wyczuwaniu percepcji danego elektoratu i schlebianiu jej czy wręcz manipulowaniu nią. To cecha wszystkich dzisiejszych demokracji, które przekształcają się w sterowane i zarządzane demokratury. Czym państwo bardziej rozwinięte i ustabilizowane politycznie, parlamentarnie, tym bardziej system jest rozbudowany. Polacy nie są ani lepsi, ani gorsi od innych nacji... Amerykanów, Francuzów, Brytyjczyków, Rosjan...
            • wilk.podhalanski Re: Bujak i Janas 02.06.11, 00:41
              Nieprawda. Nie stanęli w obronie Kaczyńskiego ani kogokolwiek, bo oni są ponad debilne pyskówki i podziały. To są ludzie spoza świata polityków-zwierząt, oni kiedyśdawno temu uwierzyli w sens ROZMOWY jako jedynej mozliwości NAPRAWY Polski.

W opisanyhm przez ciebie przypadku Bujak powiedział, że polskąpolitykęzniszcyły media, które skłócają, napuszczająna siebie ludzi i siejąagresję zamiast rozmowy. I przytoczył zdarzenie ze spotkania z Obamą, że czekając na niego rozmawiali Janas, Bujak, Kaczyński, SIkorski, rozmawiali pogodnie, bez zaciekłości, wymieniali poglądy, żartowali ze sobą (KAczyński z Sikorskim!) i że Kaczyński wystąpił wobec Obamy jako bodaj jedyny mąż stanu z klarowną i arcyciekawą wizją tego, co może się zdarzyć w Afryce Północnej, i ciekawie zaproponował jak się świat powinien do tego zabrać - a potem nagle (mówi Bujak) "zjawiają się dziennikarze, włączane są kamery, pada pierwsze pytanie i top wszystko znika" czyli "zacczyna się jatka, Kaczyński dostaje zaczepne pytanie, w odpowiedzi na nie musi zaatakować i rozmowy już nie ma".

Otóż Janas z Bujakiem mówili i zarazem demonstrowali z wielkąklasą jak powinna wyglądać debata, dyskusja, polemika między różnymi obozami. Oni, którzy byli w UW, nie mająpretensji do nikogo, martwią siętylko o kraj.

Unikalni ludzie.

Wilk
              • indeed4 Łomatko. 02.06.11, 02:01
                wilk.podhalanski napisał:

Otóż Janas z Bujakiem mówili i zarazem demonstrowali z wielkąklasą jak powinna
                > wyglądać debata, dyskusja, polemika między różnymi obozami. Oni, którzy byli w
                > UW, nie mająpretensji do nikogo, martwią siętylko o kraj.

Gdzie się rodzą takie naiwniaki?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,125636210,125636536,Re_Ludziliscie_sie_To_koniec_zludzen_.html

Dodam jeszcze tylko, że tego typu polityczni outsiderzy ( tutaj : sieroty po nieboszczce UW ) mają ten komfort psychiczny, że mogą mówić sobie mówić, co im się żywnie podoba - nie obowiązuje ich dyscyplina partyjna i nie ryzykują, że jak coś chlapną podpadną szeryfowi i stracą miejsce na liście wyborczej.
    • silesiusmonachijski.3 I Bujak, i Janas, i J. Kaczynski wiedza, kim 02.06.11, 00:50
      byli Jerzy Giedroyc i Jozef Mackiewicz, i jak wazna jest dla Polski madra polityka wschodnia. Tusk i Sikorski tego niee wiedza. Stad tez medrkowanie Sikorsskiego o zastapieniu "Polski jagiellonskiej" "Polska piaastowska"; i tylko...Polski szzkoda

wilk.podhalanski napisał:

> Wczoraj u Pochanke, hipnotyczna sytuacja. Dwóch byłych robotników mówi tak pięk
      > nie, tak szlachetnie o swoich przeciwnikach, tak mądrze o Polsce. Od kilku lat
      > takich głosów nie ma w polskiej TV i polskiej polityce.
      >
      > I konstatacja Bujaka: "Ja Jarkowi nie będę doradzał jak powinien uprawiać polit
      > yykę, bo ja wybory przegrałem, a on je wygrał".
      >
      > Dlaczego Polacy wybrali do Sejmu taki chłam podły, ludzi tak dalece bez klasy,
      > tak gardzących naszym dorobkiem - i odtrącili prawdziwie wrażliwych patriotów?
      > Stokrotnie mądrzejszych?Gdzieś tu tkwi dramat, za który nam przyjdzie jeszcze n
      > ie raz zapłacić.
      >
      > Wilk
    • zoil44elwer Re: Bujak i Janas 02.06.11, 00:52
      Bujak i Janas ,przeciwieństwa innego robotnika,L Wałęsy.Wałęsa choć przegrał wybory(w sromotnym stylu-1 %) wszystkich ten bufon krytykuje i wszystkim doradza jak mają prowadzić swoją politykę.Mądrzy i ideowi działacze "S" przegrali z głupolami i karierowiczami z "S".Słuszna maksyma Kopernika:Gorszy pieniądz wypiera lepszy pieniądz.
    • silesiusmonachijski.3 Bujak i Janas skrytykowali polityke wschodnia rzad 02.06.11, 00:56
      u i tzw. "Partnerstwo wschodnie"; i to w tym kontekscie wyraznie podreslili madrosc wystapienia J. Kaczynskiego; dla mnie nic nowego: wiem, co mial w tej sprawie do powiedzenia Giedroyc, wiec od dawna wwiem, ze polityka wschodnia Tuska i Sikorskiego to porazka dla Polski

www.tvn24.pl/28377,1705105,0,1,fakty-po-faktach,fakty_wiadomosc.html
      • zoil44elwer Re: Bujak i Janas skrytykowali polityke wschodnia 02.06.11, 01:44
        Polityka wschodnia Kwaśniewskiego,Kaczyńskiego i Tuska polega(ła) na bezwarunkowej przyjażni z Litwą,Gruzją i Ukrainą by dokopać Rosjanom.Pomarańczowi Juszczenko i Julia Tymoszenka pokazali gdzie mieli polską przyjażń,Litwini pokazują a Saakaszwili pokaże.A Putin rechocze widząc jak Polacy zabiegają o obecność wojsk amerykańskich na terytorium Polski,bo boją się że polskie ziemie próbują zająć Rosjanie.Tja,Rosjanie nie mogą zagospodarować swoich ziem a będą chcieli jeszcze zająć polskie.
    • indeed4 Aha. 02.06.11, 02:19
      A tutaj wyjaśnienie, jak do tego doszło, że prosty lud spuścił ze schodów "wrażliwych patriotów" z UD/UW.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,125368551,125368773,Dwa_slowa_arogancja_i_pycha_.html
    • prawieemeryt Re: Gdzieś tu tkwi dramat 02.06.11, 07:33
      Masz rację - wszystko dlatego, że jako społeczeństwo "gdzieś" mamy rozum. I "gdziesiowie" są w większości. To cały dramat - tragifarsa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka