Dodaj do ulubionych

Grzesiek jest bogatszy...

03.06.11, 17:37
Jak każdy polityk tak i Grzegorz Napieralski zabezpiecza sobie odwody gdyby pewnego dnia nie udało mu się dostać do sejmu.
Grzegorz sprawdził już czy nadaje się na sprzedawcę na warzywniaku, fotografa.
Tym razem testował etat sztygara i jest bogatszy o to doświadczenie.
CV przewodniczącego puchnnie w zastraszającym tempie.

"Grzegorz Napieralski zjechał pod ziemię. Prawie kilometr pod ziemię. Stał, patrzył, brudził się i myślał nad tym, jak ciężko pracują górnicy z kopalni "Zofiówka" w Jastrzębiu-Zdroju. Stwierdził, że pracują bardzo ciężko. Tak ciężko, że... nikt "nie ma nawet pojęcia, jak". - Ja już mam. Jestem bogatszy o to doświadczenie. I nie dziwię się dzisiaj tym ludziom - mówił szef SLD."

www.tvn24.pl/-1,1705476,0,1,napieralski-sie-pobrudzil-i-wie---jak-to-byc-sztygarem,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Grzesiek jest bogatszy... 03.06.11, 17:42
      A może by Grzegorz Napieralski chciał sprawdzić, jak ciężka jest praca gospodyni domowej i wpadł mi troche posprzątać? Miałby blisko, ja też jestem ze Szczecina.
      • tw_wielgus Re: Grzesiek jest bogatszy... 03.06.11, 17:51
        Nie wykluczam takiej możliwości. Przewodniczący w następnym odcinku telenoweli pochyli się nad losem gospodyń domowych.
        Do oczekujących na niego dziennikarzy wyjdzie w papilotach przepasany fatruchem, w jednej ręce trzymając mopa a w drugiej ściereczkę do kurzu.
        I zmartwiony, przepełniony zatroskaniem wypowie te oto słowa:
        - Miałem możliwość zobaczyć, na czym polega praca w domu, gdzie jest ciemno, gdzie nie ma oświetlenia, gdzie jest bardzo duża wilgotność, gdzie gospodyni domowa jest zdana na siebie i spogląda tylko na czujniki, czy nie ma zagrożenia wybuchu metanem....
        • muchomor-sromotnikowy Re: Wielebny,masz selektywną pamięć. 03.06.11, 18:34
          tw_wielgus napisał:

> Nie wykluczam takiej możliwości. Przewodniczący w następnym odcinku telenoweli
          > pochyli się nad losem gospodyń domowych.
          > Do oczekujących na niego dziennikarzy wyjdzie w papilotach przepasany fatruchem
          > , w jednej ręce trzymając mopa a w drugiej ściereczkę do kurzu.
          > I zmartwiony, przepełniony zatroskaniem wypowie te oto słowa:
          > - Miałem możliwość zobaczyć, na czym polega praca w domu, gdzie jest ciemno, gd
          > zie nie ma oświetlenia, gdzie jest bardzo duża wilgotność, gdzie gospodyni domo
          > wa jest zdana na siebie i spogląda tylko na czujniki, czy nie ma zagrożenia wyb
          > uchu metanem....
          >

Podejrzewam,że nie wiele masz do powiedzenia na temat warunków jakie panują na dole kopalni.Zaliczyłeś kolejny watek,kolejny post i....kasa ci wypłaci honorarium za "pisanie" na FK. Oczywiście na koszt PO.
          • tw_wielgus Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 18:42
            Sądzisz że wszyscy na forum tak jak Ty piszą za i dla mamony?

W sensie warunków pracy w kopalniach to powiem szczerze, że nie obchodzi mnie to.
            Nigdy nie marzyłem o pracy górnika dlatego nie interesowałem się tym tematem.
            Ale nie o tym jest ten wątek, nie będę Ci tłumaczył o czym, bo zajełoby mi to zbyt wiele czasu.
            • jola.iza1 Re: Upss, znowu:( 03.06.11, 18:52
              Ty, ten Wu.
              Jak to jest, że Sajgona czujesz?
              Tropisz, czy zmyślasz w białych rękawiczkach?
              • dupetek Re: Upss, znowu:( 03.06.11, 18:55
                Pan TeWu wie bo ma kąt!
                • jola.iza1 Re: Upss, znowu:( 03.06.11, 19:04
                  dupetek napisał:

> Pan TeWu wie bo ma kąt
                  Ja sobie cenię bardzo, wiedzę komp/internet tego na Wu:)
                  Tym bardziej zaciekawia mnie ta stanowczość
              • tw_wielgus Re: Upss, znowu:( 03.06.11, 18:58
                Badam...
                Zastawiłem pułapkę, zaczaiłem się i obserwuję osobnika.
                Pewności nabiorę jak zedrę z niego skórę i trzewia wypartoszę.
                Tyle, czy czymś jeszcze mogę Ci służyć?

jola.iza1 napisała:

> Ty, ten Wu.
                > Jak to jest, że Sajgona czujesz?
                > Tropisz, czy zmyślasz w białych rękawiczkach?
                >
                • dupetek Bingo TW 03.06.11, 19:19
                  Pułapka zadziałała błyskawicznie:)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,125807555,,Imprezka_u_Komorowskiego.html?v=2
                  • hummer Wszyscy jesteśmy Sajgonami :) 03.06.11, 20:36
                    dupetek napisał:

> Pułapka zadziałała błyskawicznie:)
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,28,125807555,,Imprezka_u_Komorowskiego.html?v=2

Medycyna znalazła i na tę przypadłość rozwiązanie. Mnie też proszę uznać za Sajgona. Łowczy się znalazł :)
            • muchomor-sromotnikowy Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 18:57
              tw_wielgus napisał:

> Sądzisz że wszyscy na forum tak jak Ty piszą za i dla mamony?
              >
              > W sensie warunków pracy w kopalniach to powiem szczerze, że nie obchodzi mnie t
              > o.
              > Nigdy nie marzyłem o pracy górnika dlatego nie interesowałem się tym tematem.
              > Ale nie o tym jest ten wątek, nie będę Ci tłumaczył o czym, bo zajełoby mi to z
              > byt wiele czasu.

Wypowiadałeś się prawie jak ekspert,chcąc przydupić Grzesiowi,ale przed Grzesiem na kopalni na dole był również ten śmieszny facet o imieniu Donald,pewnie nie wiesz,że górnicy wygwizdali tego rudego idola już prawie cztery lata temu.
              • tw_wielgus Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 19:03
                I dobrze zrobili, nie przywióżł im gwarancji zatrudniennia, wcześniejszych emerytur, piętnastej pensji, większego deputatu, dłuższych płatnych urlopów to niech sp..

Czy Ty w tym swoim ukszatłtowanym przez socjalizm łepku również uważasz, że pieniądze produkuje rząd i że maszyny do ich produkcji uruchamiają palące się opony i świszczące przed siedzibą rządu śruby? Czy przypadkiem nie czujesz się okradany przez Tych, którzy wywalczyli sobie pewne "słuszne" przywileje?
                • muchomor-sromotnikowy Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 19:07
                  > Czy Ty w tym swoim ukszatłtowanym przez socjalizm łepku również uważasz, że pie
                  > niądze produkuje rząd i że maszyny do ich produkcji uruchamiają palące się opon
                  > y i świszczące przed siedzibą rządu śruby? Czy przypadkiem nie czujesz się okra
                  > dany przez Tych, którzy wywalczyli sobie pewne "słuszne" przywileje?

Baby....please leave it out! .
                  • tw_wielgus Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 19:12
                    Za trudny temacik?
                    • muchomor-sromotnikowy Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 19:19
                      tw_wielgus napisał:

> Za trudny temacik?

Nie, nie wszedł mi post nie wiedziec dlaczego. Odpisałem Ci po angielsku.

Baby,please leave it out!

• tw_wielgus Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 19:24
                        "Nie wszedł mi post"..?! ...Bosz!!!! Nawet nie bedę pytał, gdzie próbowałeś go włożyć.
                        • muchomor-sromotnikowy Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 19:27
                          tw_wielgus napisał:

> "Nie wszedł mi post"..?! ...Bosz!!!! Nawet nie bedę pytał, gdzie próbowałeś go
                          > włożyć.
                          >

Ale, w końcu mi wszedł....Bosz!!!! nawet nie zauważyłeś? czy nie kumasz po" anglikańsku"?
                          • tw_wielgus Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 19:30
                            Po anglikańsku ni w ząb, jestem agnostykiem.
                            • muchomor-sromotnikowy Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 19:33
                              tw_wielgus napisał:

> Po anglikańsku ni w ząb, jestem agnostykiem.

I have seen
                              • tw_wielgus Re: Tak sądzisz Sajgon? 03.06.11, 19:36
                                To po co zadajesz głupie pytania?
                                Cofam, przeceiż wiem dlaczego...
    • dupetek Re: Grzesiek jest bogatszy... 03.06.11, 18:54
      Przedszkolankę również przećwiczył:)
      • tw_wielgus Re: Grzesiek jest bogatszy... 03.06.11, 19:04
        A fakt! Zupełnie mi z głowy wyleciało.
        • muchomor-sromotnikowy Re: wielebny pamiętasz jakies studenckie piosenki? 03.06.11, 19:23
          Np taka.
          Na gałązce usiadł znów ptak,pewnie gałąż sie pod nim nie złamie
          Bo ten ptak,to by upadł na wznak,ty bys pewnie wolała na sianie.
          La,la,la,la,la laj a wieczór jest taki upojny
          La,la,la,la,la laj najważniejsze,że jestem przystojny......

To jest refren oczywiście- Ty pewnie znasz pierwszą zwrotkę.
          Czaisz dlaczego Ci zadałem to pytanie?
          • tw_wielgus Re: wielebny pamiętasz jakies studenckie piosenki 03.06.11, 19:26
            Swietnie, podoba mi się, teraz jeszcze załóż spódniczkę z krepiny i wal do programu X-Factor.
            • muchomor-sromotnikowy Re: wielebny pamiętasz jakies studenckie piosenki 03.06.11, 19:29
              tw_wielgus napisał:

> Swietnie, podoba mi się, teraz jeszcze załóż spódniczkę z krepiny i wal do prog
              > ramu X-Factor.

Widać,że w czasach kiedy ja śpiewałem tę piosenkę robiłeś siusiu w pieluszki,bo pampersów jeszcze nie było.Trafiłem,prawda.
              • tw_wielgus Re: wielebny pamiętasz jakies studenckie piosenki 03.06.11, 19:31
                Nie wiem? Nie mam pojęcia. Musisz się zapytać IPN.
    • chateau Re: Grzesiek jest bogatszy... 03.06.11, 20:02
      Grzesiek usilnie pracuje na numer 1 w kategorii "polityczny symbol obciachu."

To niegłupia strategia, bo obciachowcy stanowią 30-40% populacji.
      • muchomor-sromotnikowy Re: Grzesiek jest bogatszy... 03.06.11, 20:14
        chateau napisał:

> Grzesiek usilnie pracuje na numer 1 w kategorii "polityczny symbol obciachu."
        >
        > To niegłupia strategia, bo obciachowcy stanowią 30-40% populacji.
        >

Dobre i mocne.
      • pan.sajgon Re: Grzesiek jest bogatszy... 03.06.11, 20:26
        chateau napisał:

> Grzesiek usilnie pracuje na numer 1 w kategorii "polityczny symbol obciachu."
        Znam takiego co juz sobie tak zapracowal na obciach ze policja pilnuje jego wizerunku do spolki z ABW
        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka