pies_na_czarnych 13.06.11, 12:36 Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. Pisieta cieszycie sie? www.tvn24.pl/0,1706684,0,1,sa-podpisy-amerykanskie-wojsko-wkracza-do-polski,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cookies9 Re: Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. 13.06.11, 12:42 Cieszą się:-) mają same sukcesy na tym polu... "...Szefowie ABW za rządów PiS umówili rok temu prokuratora Marka Pasionka z agentami wywiadu USA. A on zdradzał im kulisy śledztwa smoleńskiego. Wydzwaniał też wieczorami do biura PiS ..." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9772107,Caf%C3%A9_pod_agentem.html Odpowiedz Link Zgłoś
radio.wolna.europa.003 Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.11, 12:56 Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wolę to niż być prowincją rosyjską. Wiem, że ty wolisz inaczej niż ja, ale ja, jeżeli mamy już być prowincją to wolę amerykańską. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.11, 13:02 radio.wolna.europa.003 napisał: > Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Wolę to niż być prowincją rosyjską. > Wiem, że ty wolisz inaczej niż ja, ale ja, jeżeli mamy już być prowincją to wol > ę amerykańską. Nie kalam. Dla ciebie szczytem marzen jest byc niewolnikiem Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
duckykuper [...] 13.06.11, 13:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. 13.06.11, 13:35 Bez przesady. W RFN jest wojsk amerykańskich o wiele więcej, a mało kto nazwałby to państwo prowincją USA. W czasie najazdu Busha na Irak (rok 2003) w Niemczech amerykańskie wojska też były, w Polsce ich nie było, a to Polska zachowała się jak amerykański lokaj a Niemcy - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. 13.06.11, 13:54 indris napisał: > Bez przesady. W RFN jest wojsk amerykańskich o wiele więcej, a mało kto nazwałb > y to państwo prowincją USA. Wojsko amerykanskie zostalo wprowadzone do RFN na innych zasadach i w innym celu i troche im sie przedluzyla obecnosc w tym kraju. W innych krajach Eu Zach sa rowniez bazy amerykanskie i amerykanska bron atomowa, ale to wcale nie swiadczy o tym, ze sa oni tam mile widziani. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. 13.06.11, 16:52 indris napisał: > Bez przesady. W RFN jest wojsk amerykańskich o wiele więcej, a mało kto nazwałb > y to państwo prowincją USA. > W czasie najazdu Busha na Irak (rok 2003) w Niemczech amerykańskie wojska też b > yły, w Polsce ich nie było, a to Polska zachowała się jak amerykański lokaj a N > iemcy - nie. Niemcy z amerykańskich baz trzepią kasę, my za friko nadstawiamy 4 litery za Amerykę. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Z jednej strony to dobrze 13.06.11, 16:49 pies_na_czarnych napisała: > Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. Pisieta cieszycie sie? > www.tvn24.pl/0,1706684,0,1,sa-podpisy-amerykanskie-wojsko-wkracza-do-polski,wiadomosc.html W końcu znajdziemy się w strefie żywotnych interesów amerykańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Z jednej strony to dobrze 13.06.11, 17:01 > > W końcu znajdziemy się w strefie żywotnych interesów amerykańskich. Wolalbym aby to wreszcie byly zywotne interesy Polakow, a poligon doswiadczalny to niech oni u siebie robia. :o Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Z jednej strony to dobrze 13.06.11, 18:46 Gdyby to sto F-18, albo 20 Raptorów, dywizja powietrzno-desantowa czy cóś, można byłoby mówić o zaangażowaniu. Choć i to niezupełnie - na Kubie taka baza jest, w Wielkiej Brytanii też mnóstwo amerykańskiego potencjału, a jak Amerykanie poparli GB w czasie wojny o Kanał Sueski? Pozdrowienia, bul. Odpowiedz Link Zgłoś