Dodaj do ulubionych

Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku.

13.06.11, 12:36
Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. Pisieta cieszycie sie?
www.tvn24.pl/0,1706684,0,1,sa-podpisy-amerykanskie-wojsko-wkracza-do-polski,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. 13.06.11, 12:42
      Cieszą się:-) mają same sukcesy na tym polu...

"...Szefowie ABW za rządów PiS umówili rok temu prokuratora Marka Pasionka z agentami wywiadu USA. A on zdradzał im kulisy śledztwa smoleńskiego. Wydzwaniał też wieczorami do biura PiS ..."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9772107,Caf%C3%A9_pod_agentem.html
    • radio.wolna.europa.003 Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.11, 12:56
      Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Wolę to niż być prowincją rosyjską.
      Wiem, że ty wolisz inaczej niż ja, ale ja, jeżeli mamy już być prowincją to wolę amerykańską.
      • pies_na_czarnych Re: Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.11, 13:02
        radio.wolna.europa.003 napisał:

> Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > Wolę to niż być prowincją rosyjską.
        > Wiem, że ty wolisz inaczej niż ja, ale ja, jeżeli mamy już być prowincją to wol
        > ę amerykańską.

Nie kalam. Dla ciebie szczytem marzen jest byc niewolnikiem Watykanu.
      • duckykuper [...] 13.06.11, 13:51
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • indris Re: Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. 13.06.11, 13:35
      Bez przesady. W RFN jest wojsk amerykańskich o wiele więcej, a mało kto nazwałby to państwo prowincją USA.
      W czasie najazdu Busha na Irak (rok 2003) w Niemczech amerykańskie wojska też były, w Polsce ich nie było, a to Polska zachowała się jak amerykański lokaj a Niemcy - nie.
      • pies_na_czarnych Re: Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. 13.06.11, 13:54
        indris napisał:

> Bez przesady. W RFN jest wojsk amerykańskich o wiele więcej, a mało kto nazwałb
        > y to państwo prowincją USA.

Wojsko amerykanskie zostalo wprowadzone do RFN na innych zasadach i w innym celu i troche im sie przedluzyla obecnosc w tym kraju. W innych krajach Eu Zach sa rowniez bazy amerykanskie i amerykanska bron atomowa, ale to wcale nie swiadczy o tym, ze sa oni tam mile widziani.
      • douglasmclloyd Re: Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. 13.06.11, 16:52
        indris napisał:

> Bez przesady. W RFN jest wojsk amerykańskich o wiele więcej, a mało kto nazwałb
        > y to państwo prowincją USA.
        > W czasie najazdu Busha na Irak (rok 2003) w Niemczech amerykańskie wojska też b
        > yły, w Polsce ich nie było, a to Polska zachowała się jak amerykański lokaj a N
        > iemcy - nie.

Niemcy z amerykańskich baz trzepią kasę, my za friko nadstawiamy 4 litery za Amerykę.
    • douglasmclloyd Z jednej strony to dobrze 13.06.11, 16:49
      pies_na_czarnych napisała:

> Amerykanska prowincja juz od przyszlego roku. Pisieta cieszycie sie?
      > www.tvn24.pl/0,1706684,0,1,sa-podpisy-amerykanskie-wojsko-wkracza-do-polski,wiadomosc.html

W końcu znajdziemy się w strefie żywotnych interesów amerykańskich.
      • pies_na_czarnych Re: Z jednej strony to dobrze 13.06.11, 17:01
        >
        > W końcu znajdziemy się w strefie żywotnych interesów amerykańskich.

Wolalbym aby to wreszcie byly zywotne interesy Polakow, a poligon doswiadczalny to niech oni u siebie robia. :o
      • dystans4 Re: Z jednej strony to dobrze 13.06.11, 18:46
        Gdyby to sto F-18, albo 20 Raptorów, dywizja powietrzno-desantowa czy cóś, można byłoby mówić o zaangażowaniu. Choć i to niezupełnie - na Kubie taka baza jest, w Wielkiej Brytanii też mnóstwo amerykańskiego potencjału, a jak Amerykanie poparli GB w czasie wojny o Kanał Sueski?
        Pozdrowienia, bul.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka