Dodaj do ulubionych

Korpus Ochrony Wyborów

03.07.11, 18:10
Serio.
Wszędzie zdarzają się oszustwa wyborcze. Póki co poważniejsze były próby PiS (bodajże w wyborach do Sejmu w Gdyni), niż PO.
Inicjatywa tworzenia Korpusu Ochrony Wyborów przypomina Zespoły Pracy Państwowej i zbiórkę danych na temat stosowania broni elektromagnetycznej, mikrofalowej, próżniowej i rozpylania helu w smoleńskiej katastrofie. Podobny będzie jej wpływ na wynik nadchodzących wyborów.
Do komentowania powyższego nie chce się nawet używać nicka innego, niż codzienny.
Pozdrowienia
buldog.
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 09:19
      Korpus będzie powołany z sympatyków panaprezesa i urzędował w namiotach przed lokalami
      wyborczymi:-) wszędzie węszą oszustwa,czyżby 'na złodzieju czapka gore'?
      • ave.duce Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 09:47
        Oceniają innych według siebie ;)
        • dystans4 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 13:04
          Wyjdzie kompletna kompromitacja i porażka.
          Jest to tak oczywiste, że jedyne, co zastanawia, to po co to robią?
          Żeby zasłużyć się w oczach J. Kaczyńskiego i załapać na nowe listy. PiS jako całość na tym straci.
          Miłego dnia
          j.
        • kubala11 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 13:51
          nie moja droga, wiedzą juz z jakim barachłem mają do czynienia... Wałbrzych, mów Ci to coś?;)
          • klara551 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 16:20
            Oj ,Kubalo,a zamiana list wyborczych w mateczniku PiS to mniejszy przekręt? Zapomniało biedactwo o tym?
            • kubala11 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 19:51
              no to przybliz mi Klareńko, bo nie znam sprawy, najlepiej z linkiem o wyroku sadu.:)
              • klara551 Re: Korpus Ochrony Wyborów 06.07.11, 08:57
                Chodzi o wybory samorządowe z jesieni 2010 /Tarnobrzeg/,kiedy to członkini PiS zamieniła listy wyborcze na swoje własne. Sprawę załatwiono po cichu ,bo wstyd przyznać ,że właśni członkowie nie przestrzegają reguł gry.Nie słyszałeś o tym bagienku w Małopolskim pisiecznku? A KW zarejestrowała te lipne listy,więc nie było procesu o oszustwo wyborcze. Trzeba jedno przyznać,że dla władzy pisiak i listy podmieni.
          • ave.duce Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 19:02
            Mnie mówi, a Tobie Bemowo - mówi coś?
            • kubala11 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 19:53
              Nie, nie mówi. Najfajniej bedzie jak mi przybliżysz, najlepiej z wyrokami sadowymi (bo o wyrokach w Wałbrzychu chyba linków nie musze podsyłac...), a nie gazetowe bajdurzenie, że ktos, coś, mógł czy miał zrobic.:)
              • ave.duce Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 19:58
                Kubalo11, tracisz poczucie humoru, a to fatalnie wprost indeed.
                • kubala11 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 20:03
                  czyli zartowałas o tym PiSim fałszowaniu...:D Trzeba było tak od razu pisać.;)
                  • ave.duce Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 20:18
                    Nie, nie o tym był żart "sytuacyjny".
    • kubala11 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 13:50
      dystans4 napisał:

> Serio.
      > Wszędzie zdarzają się oszustwa wyborcze. Póki co poważniejsze były próby PiS (b
      > odajże w wyborach do Sejmu w Gdyni), niż PO.

To przybliz kolego te próby. Najlepiej zapodaj jakiegos linka.:)
      • dystans4 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 16:07
        Szczegółów nie pamiętam i szczególnie mnie nie interesują. Było o tym w swoim czasie dość głośno, także na Forum. Zresztą, to zaszłość, tak jak Wałbrzych.
        Natomiast intencja wywołania rozróby, szerzenia podejrzeń i pomówień, niestety jest
        buldog.
        • dirloff Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 17:00
          Nie bądz taki skromny, czekamy na link...
          • trevik A tak na marginesie... 04.07.11, 19:08
            O sprawie buldoga z Gdańskiem nic nie wiem, ale jestem ciekaw, czy prokuratura skończyła już to śledztwo / ew. czy odbył się proces i czy stanęło, że PiSi jednak fałszowali?

www.gazetakrakowska.pl/stronaglowna/147701,nowy-sacz-oskarzenia-o-falszowanie-list-wyborczych-pis,id,t.html
            T.
            • kubala11 Re: A tak na marginesie... 04.07.11, 19:55
              No to poszukaj. Póki co to ...gucio.:P
              • trevik Re: A tak na marginesie... 04.07.11, 20:14
                Póki co to chyba śledztwo albo proces trwają, skoro nie ma informacji o umorzeniu, czy wyroku - nie wiem, czy to tak gucio ;-),

T.
            • kubala11 Re: A tak na marginesie... 04.07.11, 20:25
              Informacja z lipca 2009, sprawa dotyczy wyborów w 2005 roku, czyli super sprawnie działa wymiar sprawiedliwosci pod przewodnictwem miłosciwie nam panujac PO jeśli do tej pory nie ma wyroku.:D
              • trevik Re: A tak na marginesie... 04.07.11, 20:38
                Pewnie PiSiory mataczom albo śledztwo jest rozwojowe - trzeba poczekać na przebieg zdażeń.
                BTW w międzyczasie w prokuraturze rządził oberfuehrer Ziobro i tez jakoś śledztwa nie skończyli,

T.
                • kubala11 Re: A tak na marginesie... 04.07.11, 20:41
                  no to sobie czekaj na koniec rozwojowego śledztwa, a póki co nie pitol o PiS-ich przekretach, bo wyroków jakos brak.:P
                  • trevik No to faktycznie PiSi "prawie" niewinni 04.07.11, 20:53
                    "Ponad rok temu jako pierwsza usłyszała zarzuty Dominika G., która pracowała w biurze poselskim Nowaka jako sekretarka. Przyznała się do winy
                    i zadeklarowała dobrowolne poddanie karze."

I ta pewnie też jest na razie niewinna, bo wyroku przecież nie było ;-),

T.
                    • trevik Sorry - jedna PiSia już jest skazana 04.07.11, 20:57
                      "W tej sprawie została już skazana Dominika G."

Z sadeczanin.info/aktualnosci-najnowsze/art/1907

Także grupa "niewinnych PiSiorów" zmalała o jedno członka, proces jak sądzę jeszcze trwa,

T.
                      • dystans4 Re: Sorry - jedna PiSia już jest skazana 05.07.11, 17:40
                        Nie wiem, jak się to ma do wspomnianego śledztwa, ale kolega z tamtych stron jakiś czas temu opowiadał, że w okolicach Bielska-Białej może dojść do ujawnienia lokalnej grupy nadużywającej władzy. Ale chodziło nie o Nowy Sącz
                        bul.
                        • trevik Re: Sorry - jedna PiSia już jest skazana 05.07.11, 20:16
                          > lokalnej grupy nadużywającej władzy.

W co drugim polskim samorządzie jest grupa trzymająca władzę - gdyby trzeba było to w gazetach opisać to brakłoby drzew na papier w tym kraju,

T.
        • kubala11 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 19:54
          Ktos, cos, gdzies, było głosno, kiedys, ale w sumie to nie wiem. Czyli ucieczka...:D
          • ave.duce Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 19:59
            Tak, tak > strasznie się wszyscy Ciebie boją, Kubalo11 :)
            • kubala11 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 20:02
              nie ma powodu sie mnie bac, ja nie gryze...;) Ale jak sie nie ma co napisać to sie pisze, że "ktos, gdzieś, kiedys, tak było, na forum, na pewno, PiS jest zły, gdzies, może, miał"...:D
              • ave.duce Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 20:18
                Nie gryziesz...akurat! ;)
                • kubala11 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 20:29
                  hmmm, może zdarzyło mi sie kiedyś przy jakims megaorgaźmie, ale staram sie swoje partnerki bardziej piescic niz gryźć.;)
                  • ave.duce Re: Korpus Ochrony Wyborów 05.07.11, 20:34
                    Chwalipięta.
    • dirloff leminże bleblanie... 04.07.11, 15:43
      Bleblacie, blablacie i znowuż bleblacie, a pisowska postawa radykalnej kontestacji przynosi efekty, vide ów post:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,126715600,126715600,potrojny_sukces_PiS_u_.html
      Dodatkowo przypominam o takich incydentach jak kompletne platfuśne zepsucie korupcyjne w Wałbrzychu czy mniejsza kratka dla Jarka względem kratki dla Bronka przy wyborach prezydenckich (przekaz podprogowy, psychologiczna sugestia).
      To nie mohery ostatnimi czasy robią przekręty, lecz platfuśne...
      • trevik Re: leminże bleblanie... 04.07.11, 18:58
        > upcyjne w Wałbrzychu czy mniejsza kratka dla Jarka względem kratki dla Bronka p
        > rzy wyborach prezydenckich (przekaz podprogowy, psychologiczna sugestia).

O tej kratce to sobie teraz poczytałem, bo PiSi ujadali a ja nawet tego wcześniej nie słyszałem. Odpowiem krótko: sugestią dla niezdecydowanych jest przede wszystkim kolejność wyszczególniania - temu się też kandydaci tak bardzo biją o jedynki. Kaczyński w tych wyborach był pierwszy na liście, ale nikt z elektoratu "niezależnie myślącego" tego nie zauważył.

Moim zdaniem należy wprowadzić przymus mieszania kolejności kandydatów na listach wyborczych - wtedy takie szopki rzadziej będą miały miejsce,

T.
      • halfinteligentzpis Re: leminże bleblanie... 05.07.11, 20:52
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,126715600,126731874,Potrojna_porazka_Polski_.html
      • halfinteligentzpis Koalicjant PiSu - Samoobrona oszukała w wyborach. 05.07.11, 21:15
        Renata Beger(Samooborna) - kandydatka PiSu na Sekretarza Stanu, została prawomocnie skazana za oszustwa wyborcze.
    • leser.1 Re: Korpus Ochrony Wyborów 04.07.11, 17:08
      Oby tylko Shutzstaffeln der PiS nie przeobraziło si e w Waffen SS!
    • mariner4 Jakie uprawniena mogą oni mieć? 05.07.11, 17:50
      Kontrolować komisje? jakim prawem? To nie jest organ konstytucyjny. Mężowie zaufania sa w ustawie.
      Wypytywanie wyborców o nieprawidłowości. W mordę strzelę każdego od nich co mnie zaczepi.
      Nie może każdy sobie przyjść i kontrolować.
      M.
    • cillian1 [...] 05.07.11, 18:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zgred-zisko Re: Korpus Ochrony Wyborów 05.07.11, 18:36
        Podobno to mają by entuzjaści pracujący za friko. Chyba nawet aparatów fotograficznych będą używali prywatnych.
        Wydaje mi się, że jeden facio z aparatem w każdej kabinie, powinien sprawę załatwić.
        • cillian1 Re: Korpus Ochrony Wyborów 05.07.11, 18:41
          Jak mi wlezie do kabiny - to obiecuję, dam w ryj!
          legalnie, bez konsekwencji, będę mógł pisiakowi dać w ryja!
    • douglasmclloyd Korpus Ochrony Korpusu 05.07.11, 18:22
      To będzie ciało wyższe, kontrolujące Korpus Ochrony Wyborów, żeby się tam przekręty nie przytrafiły.
    • zgred-zisko Re: Korpus Ochrony Wyborów 05.07.11, 18:48
      Ponieważ działania członów tego korpusu mają mieć charakter interwencyjny (część korpusu będzie dyżurowała pod telefonem i oczekiwała na donos, właściwsza nazwa byłaby: "Brygady szturmowe".
      • dystans4 Re: Korpus Ochrony Wyborów 05.07.11, 21:01
        Był tu taki "kulturalny" wątek "pana_kultury" i jego tytuł zainspirował mnie.
        Nazwa właściwsza, to może "sztafety ochronne"?
        W konwencji... "Prawdziwych..."
        buldog.
    • black_yrek A wybory na Bemowie? 06.07.11, 11:17
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8113481,Fatalna_pomylka_przy_liczeniu_glosow__Wola_niebios_.html
      • dystans4 Inna jakość kulturowa 06.07.11, 12:37
        Oczywista pomyłka, ale już reakcja PiS - nieprzypadkowa i symptomatyczna:

Zamieszanie nie zmartwiło jedynie Ireny Awłasewicz-Borkowskiej, która jako mąż zaufania PiS obserwowała przebieg wyborów w bemowskiej szkole: - To niebo zadziałało. Przez cały dzień do naszej komisji przychodzili młodzi ludzie spod Warszawy, którzy na moje oko mieli lewe zaświadczenia o prawie do głosowania. Słyszałam, że w ten sposób głosy kupuje Platforma. Jak widać, anioły spłatały tej partii figla.

Wiele mówi o pojmowaniu Transcendencji przez przedstawicieli PiS. Kojarzy się im ona z kłamstwem.
        Inna jakość kulturowa formacji politycznej (tak to szło? - J.K. o Samoobronie)

buldog.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka