Dodaj do ulubionych

zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Breivik

27.07.11, 14:34
Wprawdzie podobna liczba niewinnych ofiar, ale nie ich ranga. Pod Smoleńskiem zginęła
najlepsza część klasy politycznej dzisiejszej Polski - z prezydentem, czołowymi politykami i całe
dowództwo wojskowe kraju członkowskeigo NATO. Pod Oslo przeważnie lewacka dzieciarnia, młodzież. Sprawcy katastrofy smoleńskiej są ciągle nieznani i skrywani przez swych wspólników choć to już prawie 16 miesięcy od katastrofy i na jej "badanie" skonsumowano
już grube miliony, winnych najpewniej tak jak nie ma dotychczas, tak nie będzie.
Sprawca morderstwa w Norwegii jest znany, już stoi przed sądem i będzie skazany.
W każdym razie nie będzie nagrodzony następną kadencją u koryta, jak ci nasi
odpowiedzialni za Smoleńsk.

Kaczyńskim straszą ci, którzy mają konkretne powody bać się utraty swych niezasłużonych przywilejów lub po prostu boja się wymiaru sprawiedliwości.
Obserwuj wątek
    • fiu-bzdziu2010 Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 14:36
      wypadek lotniczy to zbrodnia????
    • humbak Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 14:49
      Pomijając idiotyzm próby dokonania takie porównania, zwracam uwagę że pod Smoleńskiem zginęli przedstawiciele naszego społeczeństwa, więc oczywistym będzie że bardziej to nas bulwersuje niż śmierć jakichś Norwegów.
    • boblebowsky Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 14:54
      > Wprawdzie podobna liczba niewinnych ofiar, ale nie ich ranga. Pod Smoleńskiem z
      > ginęła
      > najlepsza część klasy politycznej dzisiejszej Polski - z prezydentem, czołowymi
      > politykami i całe
      > dowództwo wojskowe kraju członkowskeigo NATO. Pod Oslo przeważnie lewacka dziec
      > iarnia, młodzież.

Kim trzeba być żeby wartościować ofiary ze względu na ich przekonania polityczne ?!
      Są dwie odpowiedzi, albo cynicznym bydlęciem , albo kompletnym debilem.
      Wybieraj!!!
      • kolumbowicz Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:03
        re: Kim trzeba być żeby wartościować ofiary ze względu na ich przekonania polityczne ?!

Ja tego nie robię, Boblebowsky. Ja też uważam - tak jak Ty
        że zamordowanie polityka PiS-u Marka Rosiaka przez b. członka Platformy Obywatelskiej
        jest tak samo haniebne dla inspiratorów
        jak zamordowanie prezydenta II RP Narutowicza.

Naucz się czytać, zamiast manipulować.

Kaczyńskim straszą ci, którzy mają konkretne powody bać się utraty swych niezasłużonych przywilejów lub po prostu boja się wymiaru sprawiedliwości.
        • humbak Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:09
          Nie piernicz za przeproszeniem. Przeczytaj swój wpis ze zwróceniem uwagi na zabarwienie emocjonalne stosowanego języka, sposobu określania jednych i drugich ofiar.
          • kolumbowicz Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:20
            Nie, przyjacielu - mylisz się. Nazwałem jednych i drugich niewinnymi ofiarami, prawda?
            Nie uprawiam żadnego bałwochwalstwa ani wobec lewactwa, ani wobec tzw prawactwa.
            Nie masz czasem kompleksów jako sympatyk tzw lewicy?

• humbak Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:37
              Kompleksów związanych z polityką nie mam, na dodatek nie jestem lewakiem, ani w ogóle lewicowcem. Możesz udawać że język którego użyłeś jest obojętny emocjonalnie. Mnie nie oszukasz i siebie pewnie też nie. Zwracam Ci tylko uwagę. Co z tym zrobisz to już twoja sprawa.
        • boblebowsky Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:14
          kolumbowicz napisał:

> re: Kim trzeba być żeby wartościować ofiary ze względu na ich przekonania polit
          > yczne ?!
          >
          > Ja tego nie robię, Boblebowsky. Ja też uważam - tak jak Ty
          > że zamordowanie polityka PiS-u Marka Rosiaka przez b. członka Platformy Obywate
          > lskiej
          > jest tak samo haniebne dla inspiratorów
          > jak zamordowanie prezydenta II RP Narutowicza.
          >
          > Naucz się czytać, zamiast manipulować.

To może przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i wskaż gdzie dopuściłem się manipulacji. Aaa... i sprawdź też przy okazji co to słowo w ogóle oznacza. Racz też zwrócić uwagę o czym jest wątek który sam założyłeś.

"Wprawdzie podobna liczba niewinnych ofiar, ale nie ich ranga. Pod Smoleńskiem zginęła
          najlepsza część klasy politycznej dzisiejszej Polski - z prezydentem, czołowymi politykami i całe
          dowództwo wojskowe kraju członkowskeigo NATO. Pod Oslo przeważnie lewacka dzieciarnia, młodzież."
        • pies_na_czarnych Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:18
          kolumbowicz napisał:

> re: Kim trzeba być żeby wartościować ofiary ze względu na ich przekonania polit
          > yczne ?!
          >
          > Ja tego nie robię, Boblebowsky. Ja też uważam - tak jak Ty
          > że zamordowanie polityka PiS-u Marka Rosiaka przez b. członka Platformy Obywate
          > lskiej
          > jest tak samo haniebne dla inspiratorów
          > jak zamordowanie prezydenta II RP Narutowicza.
          >
          > Naucz się czytać, zamiast manipulować.
          >

Moze to nie jest twoj tekst tylko bezmyslna przeklejka. Ja odebralem twoj post podobnie jak boblebowsky.
      • venus99 Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 16:55

> Kim trzeba być żeby wartościować ofiary ze względu na ich przekonania polityczn
        > e ?!
        > Są dwie odpowiedzi, albo cynicznym bydlęciem , albo kompletnym debilem
        sprawa jest prosta:jednym i drugim.
    • felinecaline Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:13
      Oba wydarzenia sa bez watpienia tragiczne.
      Ale sa tez zupelnie odmienne - nie mozna porownywac katastrofy lotniczej do dzialalnosci zbrodniczego socjopaty. Przede wszystkim zas idiotyzmem jest roznicowanie ofiar na "elite narodu" i "jakichs tam Norwegow".
      Kazde stracone zycie , zwlaszcza w idiotycznie niepotrzebny sposob to tragedia ludzka. W pierwszym przypadku - zbrodni norweskiej zbrodnicza byla idea tego, ktory ja popelnil, w drugim - katastrofy samolotu - calym zlem byla bezmyslnosc tych, ktorzy usilowali doprowadzic do ladowania tam, gdzie warunkow do tego nie bylo.
      • kolumbowicz Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:25
        re: "jakichs tam Norwegow".
        To nie moje słowa, Gebelsie.

Ja Norwegów znam, lubię i cenię - nigdy bym tak nie o nich nie powiedział.
        Cenię ich nie mnie a może bardziej niż Żydów i ich POmocników.
        • wos9 Fakt. NaPISałeś, że zginęła lewacka dzieciarnia i 27.07.11, 20:54
          młodzież...
          kolumbowicz napisał:

> re: "jakichs tam Norwegow".
          > To nie moje słowa, Gebelsie.
          >
          > Ja Norwegów znam, lubię i cenię - nigdy bym tak nie o nich nie powiedział.
          > Cenię ich nie mnie a może bardziej niż Żydów i ich POmocników.
          >
    • tojajurek Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:14
      Jeżeli katastrofę uważać za zbrodnię, to winni jej spowodowania już od ponad 15 miesięcy leżą w grobach. Chciałbyś ich wywlec i osądzić? Historia zna i takie chore przypadki, ale to już zamierzchła przeszłość.
    • cookies9 Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:25
      >Pod Smoleńskiem zginęła
      najlepsza część klasy politycznej dzisiejszej Polski - z prezydentem<

Został panprezes,panie Gosiewskie...nie jest żle.
    • adam111115 Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 15:40
      kolumbowicz napisał:
      Pod Smoleńskiem zginęła najlepsza część klasy politycznej dzisiejszej Polski

gosiewski, szyczygieł, putra, wasserwanna, weź nie rozśmieszaj ludzii
      • deoand Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 16:26
        5 tys oszołomów chciała sobie postrzelać i postrzelali a 150 tys normalnych zwykłych ludzi zginelo ....

i jeszcze mówia o bohaterstwie - to zbrodnia ....

A i tak wszyscy którzy przezyli musieli nauczyc sie żyć po nowemu .
      • ewalongoria Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 23:02
        A co, smieszy Cię kanalio cudza śmierc i tragedia?

adam111115 napisał:

> kolumbowicz napisał:
        > Pod Smoleńskiem zginęła najlepsza część klasy politycznej dzisiejszej Polski
        >
        > gosiewski, szyczygieł, putra, wasserwanna, weź nie rozśmieszaj ludzii
        • mike.recz Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 23:17
          kolumbowicz napisał: Pod Smoleńskiem zginęła najlepsza część klasy politycznej dzisiejszej P
          olski

adam111115 napisał: gosiewski, szyczygieł, putra, wasserwanna, weź nie rozśmieszaj ludzii

ewalongoria napisała:

A co, smieszy Cię kanalio cudza śmierc i tragedia?

A Ciebie nie śmieszy nazywanie w/w "najlepszą częścią klasy politycznej dzisiejszej Polski"?

Bo mnie tak. Jeżeli chodzi o Karpiniuka, Skrzypka czy Stasiaka napiszę to samo.
          • ewalongoria Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 23:28
            Według mnie to jest najlepsza częśc klasy politycznej Polski, zwłaszcza jeśli porównamy jej poziom umysłowy i moralny do członków i zwolenników PO.

mike.recz napisał:

> kolumbowicz napisał: Pod Smoleńskiem zginęła najlepsza część klasy polityczne
            > j dzisiejszej P
            > olski
            > A Ciebie nie śmieszy nazywanie w/w "najlepszą częścią klasy politycznej dzisiej
            > szej Polski"?
            >
            > Bo mnie tak. Jeżeli chodzi o Karpiniuka, Skrzypka czy Stasiaka napiszę to samo.
            • mike.recz Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 23:31
              ewalongoria napisała: Według mnie to jest najlepsza częśc klasy politycznej Polski, zwłaszcza jeśli porównamy jej poziom umysłowy i moralny do członków i zwolenników PO.

Przecież mówię, nie to co ta "lewacka dzieciarnia, młodzież."
              • ewalongoria Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 23:33
                To Ty napisałeś, nie ja.

mike.recz napisał:

> ewalongoria napisała: Według mnie to jest najlepsza częśc klasy politycznej Po
                > lski, zwłaszcza jeśli porównamy jej poziom umysłowy i moralny do członków i zwo
                > lenników PO.
                >
                > Przecież mówię, nie to co ta "lewacka dzieciarnia, młodzież."
                • mike.recz Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 23:39
                  Nieprawda. Ja zacytowałem jedynie słowa autora tego wątku, w którym tak dzielnie walczysz w jego obronie.

ewalongoria napisała:

> To Ty napisałeś, nie ja.
        • wos9 kolumbowicz napisał, że śmierć "lewackiej dzieciar 27.07.11, 23:19
          ni" i młodzieży jest mniejszą tragedią.

ewalongoria napisała:

> A co, smieszy Cię kanalio cudza śmierc i tragedia?
          >
          > adam111115 napisał:
          >
          > > kolumbowicz napisał:
          > > Pod Smoleńskiem zginęła najlepsza część klasy politycznej dzisiejszej P
          > olski
          > >
          > > gosiewski, szyczygieł, putra, wasserwanna, weź nie rozśmieszaj ludzii
    • mariner4 Cieszy Cię śmierć "lewackich" dzieci 27.07.11, 16:25
      PiSowska kanalio. Czy pod Smoleńskiem zginęli najlepsi, to sprawa dyskusyjna. Zginęli ludzie i tyle.
      PiS mający pełnię władzy to zwykły nazizm.
      M.
    • iq-ok Jaką kanalią trzeba być by wypisywać takie brednie 27.07.11, 16:29
      • venus99 Re: Jaką kanalią trzeba być by wypisywać takie br 27.07.11, 16:56
        pisuarową.
        • wos9 Jednak mam wrażenie, że NAWET część wyznawców 27.07.11, 21:02
          prezesa oburzyłaby się na post niejakiego kolumbowicza.

venus99 napisał:

> pisuarową.
          • honeyr Re: Jednak mam wrażenie, że NAWET część wyznawców 27.07.11, 23:33
            Ta część najgorsza, z pogranicza pis / jkm /ziemkiewiczo-wildsteinowe rejony itp - w zdziczeniu nie ma już żadnych zahamowań.
            • ewalongoria Re: Jednak mam wrażenie, że NAWET część wyznawców 27.07.11, 23:34
              Daaaaaaaaaaaaaaallllllleeeeeeeeeeeeekkkkkooooooooo Wam do Ziemkiewicza......

honeyr napisał:

> Ta część najgorsza, z pogranicza pis / jkm /ziemkiewiczo-wildsteinowe rejony it
              > p - w zdziczeniu nie ma już żadnych zahamowań.
              • titerlitury Re: Jednak mam wrażenie, że NAWET część wyznawców 28.07.11, 11:28
                ewalongoria napisała:

> Daaaaaaaaaaaaaaallllllleeeeeeeeeeeeekkkkkooooooooo Wam do Ziemkiewicza......
                >

To prawda. I to pod każdym względem. Nie mam kompleksu Michnika, nie zwykłam w wypowiedziach ustnych i pisemnych udowadniac swych tez cystami z samej siebie. Nie szukuje tez na podatkach i składkach na ubezpieczenie społeczne.
            • wos9 Re: Jednak mam wrażenie, że NAWET część wyznawców 27.07.11, 23:36
              honeyr napisał:

> Ta część najgorsza, z pogranicza pis / jkm /ziemkiewiczo-wildsteinowe rejony itp - w zdziczeniu nie ma już żadnych zahamowań.

Jasne. Dlatego napisałam część.
    • mietowe_loczki Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 16:41
      Jeśli chodzi o mnie, utraciłeś status oponenta w rozmowie.
    • venus99 Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 16:53
      mnie nie.wprost przeciwnie.katastrofa a nie zbrodnia pod Smoleńskiem to wynik głupoty,
      lekceważenia przepisów i niepotrzebnej brawury.w Norwegii mielismy do czynienia ze zdziczałym mordercą zdegenerowanym przez prawicowo-nacjonalistyczne poglądy.
      znaj proporcje palancie.
    • dystans4 Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 18:19
      Klamstwo i manipulacja, tak jak to zostało powiedziane wyzej.
      Wcześniej nie byłem pewien skutków takich dzialań i myślałem, że PiS ma szansę, wszelkimi sposobami, nazbierać elektoratu niewiele mniej, niż ostatnio. Okazuje się, że stare numery ludzi nie biorą.
      Z PiSu to już robi się druga Samoobrona częściowo skrzyżowana z LPR.
      Jak myślisz, ile głosów uzbieracie przy pomocy oszczerstw?
      Jeszcze trochę tego i skończycie tak jak SO i LPR.

Ale powiedz, może, z jakim wrogiem walczył Prezydent w tej podróży, skoro napisałeś, że zginął. Ginie się w walce z wrogiem.
      Napisz o tym.
      buldog.
      • kolumbowicz Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 28.07.11, 06:00
        dystans4 napisał: Ginie się w walce

prawda, ale również np. w wypadkach (język polski)

a czy L.Kaczyński z kimś/czymś walczył...? W pewnym sensie tak - można by powiedzieć,
        że z gazpromem i ruskim neoimperializmem, z ustawianiem Polski przez Brukselę
        nie miał samych przyjaciół jak ten wasz niedoszły "prezydent z zasadami"

Jan Tomaszewski: Oczywiście, że będę głosował na PiS. Partia Jarosława Kaczyńskiego jest jedynym ugrupowaniem, które może zaprowadzić w Polsce normalność, nie tylko w sferze życia codziennego, polityki, ale również sportu.
        • dystans4 Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 28.07.11, 10:50
          Faktycznie, tak się przyzwyczaiłem do określenia "polegli", że nawet zostało napisane "zginęli", myślałem o tamtym.

Jeśli chodzi o Gazprom, to tu chodzi przede wszystkim o walkę gospodarczą. Po tym, jak tylko stało się jasne, że forsowana przez Polskę rura przez Ukrainę nie przejdzie, trzeba było się z miejsca godzić na Białoruś, a nie zostać z niczym. Kaczyński tylko wyhodował nam kłopoty. Jednak na początku 2009 PiS bardzo rozsądnie postulował gazu w Gazpromie (było najtaniej) i oszczędzanie polskich złóż. Z punktu widzenia gospodarki i interesu Polski - bardzo dobrze (równie słuszne było postawienie na energetykę atomową pod rządami PiS).
          Zmiana stanowiska podyktowana była wewnętrznymi względami politycznymi i nie miała nic wspólnego z jakąkolwiek walką.
          Jeśli chodzi o Brukselę i UE, stanowisko Kaczyńskich było niejenoznaczne. Bardzo źle realizowana próba forsowania niezależności Polski i całkowicie nieskuteczne (acz dostarczające widowiska postronnym) były próby wniesienia zmian w TL, na uwagę i uznanie zasługuje propozycja stworzenia armii europejskiej i przeznaczenia na ten cel dotacji rolniczych.
          --
          Zaniechania, błędy i uchybienia nie mogą być zbrodnicze, bo nie zawierają elementu zbrodniczej intencji.

Natomiast widoczna jest intencja przeinaczania i w Twoich wypowiedziach. Kaczyński, wtedy kiedy jeszcze mawiał prawdę, powiedział: nie wolno zmieniać znaczeń słów (cytat z dokladnością do sensu, nie do słów)
          buldog.
          • kolumbowicz Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 28.07.11, 12:52
            Czyli przepraszasz, tak?
            POmyliły Ci się słowa "polec" i "zginąć". Nawet mnie to nie dziwi, bo w tym Waszym anty-kaczym amoku młócicie w kółko te same pierdoły bez końca i bez sensu.

A tak przy okazji - czy Ty jesteś tym, który proponuje losowanie wszystkich posłów do Sejmu
            zamiast wybierania ich?

Czy się mylę?

Ten, który zatrzymał Anglię: Oczywiście, że będę głosował na PiS. Partia Jarosława Kaczyńskiego jest jedynym ugrupowaniem, które może zaprowadzić w Polsce normalność, nie tylko w sferze życia codziennego, polityki, ale również sportu.
            • wariant_b Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 28.07.11, 15:02
              kolumbowicz napisał:
              > A tak przy okazji - czy Ty jesteś tym, który proponuje losowanie wszystkich
              > posłów do Sejmu zamiast wybierania ich?
              > Czy się mylę?

Nie, to ja jestem za losowaniem ciała ustawodawczego z uwzględnieniem wag
              (priorytetów) kompetencyjnych. W XXI wieku jest to lepszy pomysł, niż wybrańcy
              z list partyjnych ograniczani w swoich stanowiskach dyscypliną partyjną, bo nie
              powodują skupienia władzy wykonawczej, ustawodawczej i kontrolnej w jednym ręku.
              Przyczyny techniczne posiadania Sejmu ustały wraz z Internetem i telefonią komórkową.

Natomiast Rząd (jako ekipa ok. 50-60 osób z określonym przydziałem czynności
              w przyszłym rządzie i z programem wyborczym) mógłby być wybierany bezpośrednio.
              Wylosowana reprezentacja obywateli kontrolowałaby realizację programu i budżetu.

Nie wiadomo mi, żeby buldog również doszedł do podobnego wniosku.
              Ale to mądry facet i pewnie też do tego dojdzie.
              • kolumbowicz Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej 29.07.11, 15:32
                oh widzę, że pomyliłem was ...
                co do Waszej mądrości wolę się nie wypowiadać, nie chciałbym obrazić,
                bo do wynalazców mam słabość, jeszcze takich z poczuciem humoru... :-)

ale Twój POmysł to oczywisty nonsens.

Nie chcę się tu rozwodzić, bo wątek jest na inny temat, ale ten POmysł oznaczałby ostateczną likwidację (nawet idei) demokracji - fakt, że to marzenie wielu w PO, może więc masz szanse - najwyraźniej perspektywą 'władzy ludu' jaki i prawdziwie wolnego rynku jesteście przerażeni - chcielibyście to zlikwidować zanim się jeszcze w POlsce zacżęło;-)))

POmysł na szczęście dla dla obłudników z PO zbyt bezceremonialny.

Jan Tomaszewski (ten, który zatrzymał Anglię): Oczywiście, że będę głosował na PiS.
                Partia Jarosława Kaczyńskiego jest jedynym ugrupowaniem, które może zaprowadzić
                w Polsce normalność, nie tylko w sferze życia codziennego, polityki, ale również sportu.
                • wariant_b Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej 29.07.11, 15:56
                  kolumbowicz napisał:
                  > Nie chcę się tu rozwodzić, bo wątek jest na inny temat, ale ten POmysł oznaczał
                  > by ostateczną likwidację (nawet idei) demokracji

Ależ rozwiedź się, mimo że to inny temat.

W czym konkretnie partyjniactwo jest ostoją demokracji, bo nie rozumiem?
                  Niby dlaczego Sejm, w którym większość ma oczywiście partia rządząca
                  miałby być w stanie skutecznie ten rząd kontrolować? Wymuszać realizację
                  programu wyborczego, z jakim (podobno) rząd ów startował do wyborów?

Władza ustawodawcza wbrew nazwie nie pisze projektów nowych ustaw.
                  Decyduje jedynie, które z nich są dla obywateli i państwa korzystne, które nie.
    • indeed4 Poprawka. 27.07.11, 18:43
      kolumbowicz napisał:

> Sprawcy katastrofy smoleńskiej

Zagapiłeś się - miało być zbrodni.
      • kolumbowicz Re: Poprawka. 27.07.11, 19:10
        Katastrofa smoleńska nie zdarzyła się przypadkowo - istnieją jej sprawcy i współsprawcy, nawet jeśli nie wszystkich jeszcze znamy i może długo nie poznamy - a więc była zbrodnią.

Dlaczego ci, którzy się do niej choćby tylko przyczynili - jak Tusk, Klich, Arabski, - nie siedzą w areszcie lecz mają czelność dalej tkwić przy korycie władzy
        i dalej chcą dalej rządzić w POlską?

• m.c.hrabia Re: Poprawka. 27.07.11, 19:16
          kolumbowicz napisał:

> Katastrofa smoleńska nie zdarzyła się przypadkowo - istnieją jej sprawcy i wspó
          > łsprawcy, nawet jeśli nie wszystkich jeszcze znamy i może długo nie poznamy - a
          > więc była zbrodnią.
          >
          > Dlaczego ci, którzy się do niej choćby tylko przyczynili - jak Tusk, Klich, Ara
          > bski, - nie siedzą w areszcie lecz mają czelność dalej tkwić przy korycie władz
          > y
          > i dalej chcą dalej rządzić w POlską?
          >
          >
          > ****

widzę że na tej samej kozetce polegujesz co antek:)
        • venus99 Re: Poprawka. 27.07.11, 20:57
          Kolumb to ty jednak nie jesteś.z logiką też marnie,o znajomości prawa nie wspomnę.
          a generalnie to kury prowadzać ci a nie za dysputy publiczne się zabierać.
          • humbak Re: Poprawka. 27.07.11, 21:09
            Kolumb jak Kolumb. Dobrze że nie Coulomb:)
          • wos9 Re: Poprawka. 27.07.11, 21:27
            venus99 napisał:

> Kolumb to ty jednak nie jesteś.z logiką też marnie,o znajomości prawa nie wspomnę.
            > a generalnie to kury prowadzać ci a nie za dysputy publiczne się zabierać.

Cóż, żywy przykład ludu, który każdą ciemnotę kupi...
          • ewalongoria Re: Poprawka. 27.07.11, 23:00
            Za to Ty prezentujesz wysoki poziom i kulturę. Każdy ma prawo do własnych poglądów. Jestem tego samego zdania, co Kolumbowicz.Kiedy Tomasz Arabski, organizator tego wyjazdu poniesie konsekwencje. Jakie konsekwencje poniosą rządzący i kiedy to nastąpi? Czy my Polacy doczekamy się w końcu tego?

venus99 napisał:

> Kolumb to ty jednak nie jesteś.z logiką też marnie,o znajomości prawa nie wspom
            > nę.
            > a generalnie to kury prowadzać ci a nie za dysputy publiczne się zabierać.
            • wos9 Re: Poprawka. 27.07.11, 23:24
              ewalongoria napisała:

> Za to Ty prezentujesz wysoki poziom i kulturę. Każdy ma prawo do własnych poglą
              > dów. Jestem tego samego zdania, co Kolumbowicz.Kiedy Tomasz Arabski, organizato
              > r tego wyjazdu poniesie konsekwencje. Jakie konsekwencje poniosą rządzący i kie
              > dy to nastąpi? Czy my Polacy doczekamy się w końcu tego?
              >

gołda?
              • ewalongoria Re: Poprawka. 27.07.11, 23:29
                Tak, tylko jedna Gołda na tym forum......Żałosne!

wos9 napisała:

> ewalongoria napisała:
                >
                > > Za to Ty prezentujesz wysoki poziom i kulturę. Każdy ma prawo do własnych
                > poglą
                > > dów. Jestem tego samego zdania, co Kolumbowicz.Kiedy Tomasz Arabski, orga
                > nizato
                > > r tego wyjazdu poniesie konsekwencje. Jakie konsekwencje poniosą rządzący
                > i kie
                > > dy to nastąpi? Czy my Polacy doczekamy się w końcu tego?
                > >
                >
                > gołda?
                >
            • venus99 Re: Poprawka. 28.07.11, 13:13
              każdy ma prawo do poglądów a w Polsce i do bezkarnej głupoty.
              komisja Millera ma ustalić przyczyny katastrofy,jak to zrobi to prokuratura ustali winnych,jak prokuratura ustali winnych to sąd zadecyduje o konsekwencjach prawnych a przełożeni winnych o konsekwencjach służbowych.taka jest norma państwa prawnego więc niech się ewka nie podnieca nadaremno.
    • mrokon Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 27.07.11, 21:09
      A na drogach ginie co roku kilka tysięcy osób i jakoś nie gadają o tym ciągle.
      A powinni.
    • alistair-p Wypadek pod Smoleńskiem!!!! 27.07.11, 21:10
      To własnie się zdarzyło,o zbrodni pod Smoleńskiem nie słyszałem.A jego skutki maja większy wpływ na nastroje w Polsce niż wydarzenia w Norwegii.
      • wos9 Re: Wypadek pod Smoleńskiem!!!! 27.07.11, 21:34
        alistair-p napisał:

> To własnie się zdarzyło,o zbrodni pod Smoleńskiem nie słyszałem.A jego skutki maja większy wpływ na nastroje w Polsce niż wydarzenia w Norwegii.

O zbrodni pod Smoleńskiem gadają ci, którzy sami w to nie wierzą. Choćby Jarek.
    • mike.recz Mnie też kiedyś oburzało określanie Smoleńska 27.07.11, 22:59
      zbrodnią, teraz już raczej śmieszy.
      • ewalongoria Re: Mnie też kiedyś oburzało określanie Smoleńska 27.07.11, 23:08
        Jak widac na Twoim przykładzie do największego łajdactwa można się przyzwyczaic.

mike.recz napisał:

> zbrodnią, teraz już raczej śmieszy.
        • mike.recz Re: Mnie też kiedyś oburzało określanie Smoleńska 27.07.11, 23:13
          mike.recz napisał: zbrodnią, teraz już raczej śmieszy.

ewalongoria napisała:
          Jak widac na Twoim przykładzie do największego łajdactwa można się przyzwyczaic.

Przecież to właśnie napisałem. Przyzwyczaiłem się już do określania wypadku w komunikacji lotniczej zbrodnią i co więcej do zestawiania go z ewidentnym zamachem terrorystycznym.
    • dr.krisk Wiesz, że jesteś kanalią? 27.07.11, 23:10
      kolumbowicz napisał:

> Pod Oslo przeważnie lewacka dzieciarnia, młodzież.
      Skończoną kanalią.
      Zrób coś dla manie - sam napluj sobie w głupi pysk.
    • honeyr w kategorii głupoty... 27.07.11, 23:27
      Ale nie tylko głupoty, bo glownie całej parszywości i zdziczenia charakteru prawactwa - twój watek jest w ścisłej czołowce.
    • indris Zbrodnia Smoleńska ? 28.07.11, 00:18
      Najpierw trzeba by udowodnić że katastrofa smoleńska była rezultatem zbrodni, czyli umyślnego świadomego i celowego działania.
      Osobiste przekonanie dowodem nie jest.
      • kolumbowicz Re: Zbrodnia Smoleńska ? 28.07.11, 01:26
        Jak najbardziej.
        Dlaczego próbujesz zakwestionować określenie katastrofy smoleńskiej jako zbrodni?
        Przecież jak dotąd wszyscy badający jej przyczyny - poczynając od rosyjskiego MAK, przez sejmową zespół ds. zbadania jej okoliczności i przyczyn pod kierownictwem b. ministra spraw wewnętrznych A.Macierewicza - aż po znany już z przecieków rządowy raport w tej samej sprawie starannie majstrowany przez urzędującego ciągle ministra spraw wewnętrznych rządu Tuska a więc samoceniający odpowiedzialność rządu tzw. raport Millera - podobnie jak rozmaite gremia eksperckie zgodnie wskazują, że katastrofa rządowego samolotu z prezydentem Polski pod Smoleńskiem była skutkiem wielu różnych zaniedbań w przygotowaniu i przeprowadzeniu tego lotu a również następstwem szeregu różnych decyzji osób z urzędu za nie odpowiedzialnych. Różnice są tylko co do zakresu i rodzaju tych błędów, nieprawidłowości, zaniedbań i zaniechań - nie co do faktu ich zaistnienia. A skoro skutkiem ich była katastrofa na tak wielką bezprecedensową skalę to były to zbrodnicze zaniechania, zbrodnicze uchybienia, zbrodnicze błędy - krótko mówiąc po polsku: zbrodnia.
        Nie tylko pojedyncze osoby jak Ryszard C. czy Anders Behring Breivik popełniają zbrodnie.
        Chyba jeszcze częściej zbrodnia jest "dziełem" wspólnym wielu współdziałających stron/osób
        czy to Katyń, czy My Lai, czy Nangar Khel, czy Smoleńsk 10 kwietnia 2010r.

• kzet69 Re: Zbrodnia Smoleńska ? 28.07.11, 03:05
          Weź pigułkę, weź pigułkę, weź pigułkę...
          • ewalongoria Re: Zbrodnia Smoleńska ? 28.07.11, 09:36
            Sam weź pigułkę. Jak można kwestionowac sprawy oczywiste. Post Kolumbowicza jest bardzo wyważony i sensowny, w przeciwieństwie do inwektyw i bredni wypowiadanych przez co poniektórych osobników na tym forum.

kzet69 napisał:

> Weź pigułkę, weź pigułkę, weź pigułkę...
            • boblebowsky Re: Zbrodnia Smoleńska ? 28.07.11, 11:11
              ewalongoria napisała:

> Sam weź pigułkę. Jak można kwestionowac sprawy oczywiste. Post Kolumbowicza jes
              > t bardzo wyważony i sensowny, w przeciwieństwie do inwektyw i bredni wypowiadan
              > ych przez co poniektórych osobników na tym forum.
              >
              > kzet69 napisał:

O, widzę że pojawił się następny debil w wątku! Przybij piątkę z kolumbem, gratulacje.

Tu masz, żeby nie było wątpliwości, bo pewnie nie za bardzo wiesz co mi chodzi:

Zbrodnia – czyn człowieka, który spotyka się ze szczególnym potępieniem ze strony społeczności. Termin odnosi się umyślnego pozbawienia życia.

W rozumieniu prawa karnego zbrodnia to czyn zabroniony zagrożony karą pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3 albo karą surowszą (sprawdź rodzaje kar). Zbrodnię można popełnić tylko umyślnie. Warunkowe umorzenie postępowania nie może być stosowane wobec sprawcy zbrodni.
              • indeed4 Zbrodniaaaaaa! 28.07.11, 11:31
                Patrz punkt 7 - to był zamach na Prezydenta RP!

pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia
                • indeed4 To też zbrodnia! 28.07.11, 11:48
                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10013541,Pociag_wjechal_w_budynek_mieszkalny__Jedna_osoba_nie.html
                  • indeed4 I to też :-) 28.07.11, 11:49
                    policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,10021069,17_latek_zgwalcil____kucyka.html
                • boblebowsky Re: Zbrodniaaaaaa! 28.07.11, 11:54
                  indeed4 napisał:

> Patrz punkt 7 - to był zamach na Prezydenta RP!

Że niby Putin z Tuskiem się zamachnęli? Nie zdziwiłbym się gdyby taki argument padł:))
                  • indeed4 Re: Zbrodniaaaaaa! 28.07.11, 12:03
                    Morderca Tusk z Putinem w Smoleńsku zastawili na Polskiego Prezydenta straszliwą pułapkę, to był z zimną krwią przygotowany i wykonany zamach na prezydenta RP! My to WIEMY, to tylko wy UDAJECIE WIERZENIE, że to była zwykła katastrofa!

wyborcza.pl/1,75478,9862623,PiS_oskarza_Rosje.html

forum.gazeta.pl/forum/w,28,127331153,127363249,_.html
                    • boblebowsky Re: Zbrodniaaaaaa! 28.07.11, 12:06
                      indeed4 napisał:

> Morderca Tusk z Putinem w Smoleńsku zastawili na Polskiego Prezydenta straszliw
                      > ą pułapkę, to był z zimną krwią przygotowany i wykonany zamach na prezydenta RP
                      > ! My to WIEMY, to tylko wy UDAJECIE WIERZENIE, że to była zwykła katastrofa!

Głupek poszedł jednak w trochę inną stronę i stworzył własną definicję zbrodni:))

forum.gazeta.pl/forum/w,28,127396642,127424275,Re_Zbrodnia_Smolenska_.html
        • indris Re: Zbrodnia Smoleńska ? 28.07.11, 09:42
          Żeby móc mówić o zbrodni, trzeba by wykazać, że działania/zaniedbania, które były przyczynami katastrofy były/nie były podjęte z zamiarem spowodowania katastrofy.
          Taka jest definicja zbrodni w polskim prawie.
          • kolumbowicz Re: Zbrodnia Smoleńska ? 28.07.11, 12:00
            Powtarzam, że jesteś w błędzie. Zbrodnią jest świadome działanie lub świadome zaniechanie o skutkach tragicznych.

Zbrodnia to poważne przestępstwo o tragicznych skutkach, popełnione albo świadomie przez celowe działanie albo wskutek świadomego zaniechania jakiegoś istotnego działania.
            Zgodzisz się chyba, że jest zbrodnią np. świadome zaniechanie opuszczenia szlabanu kolejowego przed przejazdem pociągu - jest czy nie jest?

Również świadome dopuszczenie ryzyka związanego z faktycznym obniżeniem rangi - a więc i standardów bezpieczeństwa dla podróży państwowej głowy własnego państwa -
            jest po prostu zbrodnią.

A tłumaczenie się nieświadomością takich konsekwencji - osobnika kompromituje jako kandydata do odpowiedzialnych funkcji państwowych, .

Jan Tomaszewski: Oczywiście, że będę głosował na PiS. Partia Jarosława Kaczyńskiego jest jedynym ugrupowaniem, które może zaprowadzić w Polsce normalność, nie tylko w sferze życia codziennego, polityki, ale również sportu.
            • indeed4 Tu czytać i nie pisać głupot! 28.07.11, 12:11
              prawoity.pl/wiadomosci/wypadek-komunikacyjny-przestepstwo-z-art-177-kodeksu-karnego
        • boblebowsky Re: Zbrodnia Smoleńska ? 28.07.11, 11:04
          podobnie jak rozmaite gremia eksperckie zgodnie wskazują, że katastrofa rządowego samolotu z prezydentem Polski pod Smoleńskiem była skutkiem wielu różnych zaniedbań w przygotowaniu i przeprowadzeniu tego lotu a również następstwem szeregu różnych decyzji osób z urzędu za nie odpowiedzialnych. Różnice są tylko co do zakresu i rodzaju tych błędów, nieprawidłowości, zaniedbań i zaniechań - nie co do faktu ich zaistnienia. A skoro skutkiem ich była katastrofa na tak wielką bezprecedensową skalę to były to zbrodnicze zaniechania, zbrodnicze uchybienia, zbrodnicze błędy - krótko mówiąc po polsku: zbrodnia.

Mówiąc jeszcze krócej, jesteś debilem! Jeżeli nie odróżniasz katastrofy, będącej wynikiem różnych okoliczności, w tym zaniedbań, od celowego działania w celu pozbawienia kogoś życia z jakim mamy do czynienia w przypadku zbrodni.
          Powtórzę zatem jeszcze raz, żeby dotarło, jesteś debilem nad debilami!
    • piq a nie lepiej: Ludobójstwo Smoleńskie? 28.07.11, 03:45
      Ludobójstwo się nie przedawnia, więc jeszcze wiele lat bredzenia przed wami.
      • indeed4 Ludobójstwo! 28.07.11, 11:35
        wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,5471497.html

Proszę bardzo - przez 12 zbrodniarzy zginęły setki ludzi!
        • mike.recz Ludobójstwo i nieliczenie się z cierpieniem rodzin 28.07.11, 12:11
          Zagadnienie przechowywania ciał ofiar można przeprowadzić na kilka sposobów, jednak konieczne jest spełnienie jednego warunku. Jest nim lokalizacja dla całego procecu DVI. Wynika to z dwóch czynników, po pierwsze z fragmentacji ciał związanej z koniecznością ustanowienia jednego miejsca okazań zwłok tak, aby rodziny nie musiały przemieszczać się pomiędzy kolejnymi prosektoriami.
          Problem ten był jednym z błędów popełnionych w czasie katastrofy chorzowskiej 28 stycznia 2006r.

www.poradnikmedyczny.pl/mod/news/7444_identyfikacja_ofiar_%C5%9Amierteln
          • indeed4 Re: Ludobójstwo i nieliczenie się z cierpieniem r 28.07.11, 12:14
            A idź ty, bo już nie wytrzymam z nimi dzisiaj :-D
            • mike.recz Re: Ludobójstwo i nieliczenie się z cierpieniem r 28.07.11, 12:37
              indeed4 napisał:

> A idź ty, bo już nie wytrzymam z nimi dzisiaj :-D

I poszedłem.
              • indeed4 Re: Ludobójstwo i nieliczenie się z cierpieniem r 28.07.11, 12:46
                No i na zdrowie ;-)
                • mike.recz Re: Ludobójstwo i nieliczenie się z cierpieniem r 28.07.11, 13:30
                  indeed4 napisał:

> No i na zdrowie ;-)

Nie dziękuję ale się zdecydowanie przyda ponieważ dziś mój rekordzik na treningu będę bił:-)
                  • indeed4 Re: Ludobójstwo i nieliczenie się z cierpieniem r 28.07.11, 13:40
                    No to powodzenia ;-)

PS. pływasz?
    • wariant_b Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 28.07.11, 08:00
      A jeszcze bardziej oburza nas, że środowiska, które stworzyły i wyhodowały zbrodniarzy,
      teraz udają niewiniątka i oskarżają kogo tylko popadnie, a samych morderców przedstawiają
      jako męczenników za sprawę.
    • hal9000 Re: zbrodnia Smoleńska oburza nas bardziej niż Br 28.07.11, 09:19
      Nazywanie tej katastrofy zbrodnia świadczy o tym ze jestes po prostu glupi. Delikatnie mowiac.
    • zapijaczony_ryj Nie mozna skazać kogoś kto sam zginął 28.07.11, 09:29
      kolumbowicz napisał:
      > .
      > Sprawca morderstwa w Norwegii jest znany, już stoi przed sądem i będzie skazany
      > .

Na szczęście żyje współwinny katastrofy i myślę, ze prędzej, czy później jako osoba niezrównoważona psychicznie wyladuje w zakładzie zamknietym
    • retronick No cóż kolumbowicz .... 28.07.11, 09:43
      ... są osoby, które w obliczu tragedii wolą współczuć rodzinom ofiar przy zamkniętych ustach oraz zdarzają się czasem takie jak ty.
      • gold.lachon No cóż retronik........... 29.07.11, 15:44
        ...pokaz nam jak ty wspólczujesz rodzinom smoleńskim bo krytykowanie kogos przy swojej bierności jest zwykłym........... ( dopisz sobie odPOwiednie słowo)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka