Dodaj do ulubionych

Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wybory

06.08.11, 13:46
to czy ja pójdę czy nie pójdę nie ma żadnego znaczenia.

Zmobilizowany elektorat "kochamy pana panie Kaczyński nasz najcudowniejszy, nasz cukiereczku ulubiony' kontra wkurzony "elektorat" na lewo od PiSu, - nie jest to elektorat Platformy, który dużo wybacza, ale nie wszystko.
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 13:55
      boszsz....nie kracz!
      Wszystko, tylko nie to!
      • zapijaczony_ryj Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 13:59
        wanda43 napisała:

> boszsz....nie kracz!
        > Wszystko, tylko nie to!

znaczy czeka nas powtórka z rozrywki:

tiny.pl/htd75

No to ja stąd wypierdy robię.
        Nie chcę by premier mojego kraju robił z siebie publicznie idiotę
      • ex.mila Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 13:59
        wanda43 napisała:

> boszsz....nie kracz!

Wszystko w rękach Tuska. Jeśli kategorycznie nie odetnie się od raportu Czumy to taki będzie finał.
        • haen2010 Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 14:07
          Ja trochę przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku, że on po prostu zamienił ten raport na szelest banknotów. Gdy sobie przypomniałem, że takiej drugiej pazernej na forsę szui ciężko znaleźć. Przynajmniej wśród platfusów, chociaż Wałbrzych i ten mit zdemontował.
        • zoil44elwer Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 14:07
          Tusk się chyba zreflektował bo już nawija:Przeczytam raport Komisji d/s nacisków i wyrażę swą opinię!? Czyżby ktoś mu powiedział że mowa jest srebrem ale milczenie złotem,potem?
        • iq-ok No ja rozumiem irytację Czumą ale... 06.08.11, 18:47
          żadanie przeprosin od Tuska to już przesada.
          Czy ty aby nie padłaś ofiarą perfidnej gry prezesa na obniżanie frekwencji wyborczej?
          On też uważa Tuska za spiritus movens wszytkiego złego co się w kraju dzieje (choć akurat raportu Czumy za zlo nie uważa). I usilnie probuje wpoić to przekonanie Polakom.
          A tak na spokojnie to co ma Tusk do raportu Czumy? Sam fakt, że Czuma mógł wysmażyć taki raport świadczy jedynie o tym, że dano mu jako parlamentarzyście pełną swobodę działań. Czy to źle?
          I czy Tusk mógł inaczej zareagować na enuncjacje Czumy? Przecież deprecjonując raport komisji parlamentarnej w kilka godzin po jego ogloszeniu, nie mając szans na zapoznanie się z nim, zbłaźniłby się. Skoro cztery lata temu wybrał (słusznie czy też nie) taki sposób rozliczenia się z IVRP to teraz nie ma innego wyjścia.
          Czy to oznacza, że zmienił swoją krytyczną ocenę sposobu sprawowania władzy przez PiS? Wątpię.

• zoil44elwer Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 14:20
        wanda43 napisała:

> boszsz....nie kracz!

Jesteś przeciwko woli narodu który od 89 w kolejnych wyborach wykopuje od władzy partię rządzącą?
        • wanda43 Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 14:28
          Wiesz co? Przezylam 2 lata rzadow PiSlamu i jeszcze 2 nieboszczykiem smolenskim i zupelnie mi to wystarczy. PO to dla mnie mniejsze zlo. Niestety, nie ma partii, na ktorą mogla bym z czystym sumieniuem oddac swoj glos.
          • zoil44elwer Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 14:39
            Mniejsze zło to taka mniejsza półprawda.Półprawda + półprawda = 2 kłamstwa.
          • ex.mila Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 16:26
            wanda43 napisała:

> Wiesz co? Przezylam 2 lata rzadow PiSlamu i jeszcze 2 nieboszczykiem smolenski
            > m i zupelnie mi to wystarczy. PO to dla mnie mniejsze zlo. Niestety, nie ma par
            > tii, na ktorą mogla bym z czystym sumieniuem oddac swoj glos.

No to mamy podobnie. Niech Premier Tusk przeprosi za raport Czumy to na niego ponownie zagłosuje.
            • trevik Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 16:33
              > No to mamy podobnie. Niech Premier Tusk przeprosi za raport Czumy to na niego p
              > onownie zagłosuje.

Akurat Tusk nie powinien się od tego raportu odcinać - to nie jego rola, bo też to nie dzieło jego osobiste, ani jego rządu.

Natomiast sam Czuma zaczyna mnie totalnie wqrzać ( totalnie bo wcześniej mnie wqrzał, ale słabiej) i sam nie wiem, co o tym gościu myśleć,

T.
        • iq-ok Jakby na to nie patrzył Przed prawdą nie ucieknie. 06.08.11, 15:09
          Nawet naród.
          I jesli przyjąć oczywiste założenie, że skład parlamentu jest emanacją poziomu wyborców to trudno oprzeć się wrażeniu, że te permanentne wykopki co cztery lata to objaw parnoi.
          Proponuję wybór kwintesencji przeciętnej polskiej "mądrości" 460 Kłopotków na ten przykład (zna sie na wszystkim i o wszystkim ma coś do powiedzenia) to i wykopywać będzie nijako bo to jakby się samego siebie w zadek kopało.
          • zoil44elwer Re: Jakby na to nie patrzył Przed prawdą nie ucie 06.08.11, 15:28
            Ciekawy pomysł w Tok FM przedstawił prof Markowski:Senatorów i posłów powinno wybierać kolegium elektorów złożone z rektorów polskich wyższych uczelni! Bo ci wykształceni ludzie wybiorą najlepszych przedstawicieli Narodu!Albowiem jest głupio gdy miliony niewykształconych ludzi wybiera ludzi którzy stanowią prawo.
            • ajr-on Re: Jakby na to nie patrzył Przed prawdą nie ucie 06.08.11, 17:01
              zoil44elwer napisał:
              Ciekawy pomysł w Tok FM przedstawił prof Markowski:Senatorów i posłów powinno w
              > ybierać kolegium elektorów złożone z rektorów polskich wyższych uczelni!

Beznadziejnie głupi pomysł. Rozumiem, że prof.Markowski chciałby żeby posłów wybierali ludzie mądrzy, a wykształcenie niekoniecznie czyni człowieka mądrym.
              Kto będzie zatem wybierał tych "mądrych" ? Jeszcze mądrzejsi czy też ten głupi naród.
              Prof. Markowski wielokrotnie pokazywał swoją niechęć do PIS i Kaczyńskich chwaląć jednocześnie PO i Tuska. Ten ciekawy pomysł automatycznie wyklucza prof.Markowskiego z możliwości ubiegania się bycie w grupie tych "mądrych".
    • ex.mila Śledzińska - Katarasińska do doskonały 06.08.11, 14:44
      materia na Premiera. Dajmy Donaldowi Tuskowi odpocząć.
      • silesiusmonachijski_0 Re: Śledzińska - Katarasińska do doskonały 06.08.11, 14:48
        Ta POkraczna antysemitka??

ex.mila napisała:

> materia na Premiera. Dajmy Donaldowi Tuskowi odpocząć.
      • ex.mila Janina Jankowska 06.08.11, 14:55
        co za durna baba (nie boję się słó)... Tak, wiem, dla "równowagi" politycznej trzeba ją zaprasza do Babilonu - bo ktoś musi reprezentować usta Prezesa. Tylko, że jak ją widzę przełączam na inny kanał.
      • zapijaczony_ryj Re: Śledzińska - Katarasińska do doskonały 06.08.11, 16:05
        ex.mila napisała:

> materia na Premiera. Dajmy Donaldowi Tuskowi odpocząć.

Jak nie da race jak naczelny idiota to tez odda władzę, na razie doskonale sobie radzi
    • fiu-bzdziu2010 Re: Jestem pewna, ze PiS wygra październikowe wyb 06.08.11, 16:11
      nawet gdyby, to z kim koalicja z kłopotkiem-roztropkiem??
      no bo nie z grzesiem, co to trybunałem straszy
    • trevik A co Cie tak wqrzyło? 06.08.11, 16:27
      Pytam z ciekawości...

T.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka