Dodaj do ulubionych

co taka cisza o Drzewieckim ?

16.08.11, 13:05
Po zeznaniach Brody sąd wezwał w charakterze świadka żonę Mirosława Drzewieckiego. Będzie ona zeznawać 17 sierpnia.

jakoś mnie to nie zaskakuje....

Obserwuj wątek
    • agnostic5 Re: co taka cisza o Drzewieckim ? 16.08.11, 13:25
      Żadna nowość. Wiadomo, że w knajpie Drzewieckich spotykali się mafiozi. A brat Mira pożyczał kasę od mafii:

www.se.pl/wydarzenia/kraj/brat-drzewieckiego-pozycza-od-ma-fii_127875.html
      • simera16 Re: co taka cisza o Drzewieckim ? 16.08.11, 13:38
        agnostic5 napisał:

> Żadna nowość. Wiadomo, że w knajpie Drzewieckich spotykali się mafiozi. A brat
        > Mira pożyczał kasę od mafii:
        >
        > www.se.pl/wydarzenia/kraj/brat-drzewieckiego-pozycza-od-ma-fii_127875.html
        >
        Średnio inteligentna małpa zauważyłaby nieścisłości, naciąganie faktów, konfabulację u onego "Brody"... Ponieważ jednak te zeznania uderzają (?) w inny niż twój obóz polityczny, łykasz je jak klasyczny pelikan...
        • simera16 agnostic5.. 16.08.11, 13:40
          Sorry... Odpowiedź była dla live-pan.kultura... Jeszcze raz przepraszam za błąd!
          • agnostic5 Re: agnostic5.. 16.08.11, 14:16
            OK, myślałem, że to do mnie. Sorry ;-)
            • simera16 Re: agnostic5.. 16.08.11, 14:23
              agnostic5 napisał:

> OK, myślałem, że to do mnie. Sorry ;-)
              >
              >
              Należało mi się.... ;-)
              • richard51 Re: agnostic5.. 16.08.11, 14:58
                simera16 napisał:

> agnostic5 napisał:
                >
                > > OK, myślałem, że to do mnie. Sorry ;-)
                > >
                > >
                > Należało mi się.... ;-)
                >

Nie raz ci się należy.Czasami zastanawiam się czy nie jesteś zakamuflowana opcją PiS.
                • simera16 Re: agnostic5.. 16.08.11, 15:03
                  richard51 napisał:

>
                  > > Należało mi się.... ;-)
                  > >
                  >
                  >
                  > Nie raz ci się należy.Czasami zastanawiam się czy nie jesteś zakamuflowana opcj
                  > ą PiS.

>
                  A wyglądam na takiego? Nie wiem jak dawno jesteś na forum, ale nie wydaje mi się bym we wpisach, które tu umieszczam dawał powody, by mnie z PiSem kojarzyć... Nb.; zakładasz mój fanclub?
        • agnostic5 Re: co taka cisza o Drzewieckim ? 16.08.11, 14:16
          Mam w nosie Bandę Czworga. Nie należę do żadnego obozu politycznego. Nigdzie nie pisałem o Brodzie, tylko o tym, że brat Mira brał kasę od Ośmiornicy, a w knajpie Mira bawili się bandyci.
          Kto z Łodzi ten wie. Czytaj uważnie. Amen.
    • iks-wo o Maksymiuku tez cisza w GW 16.08.11, 13:42
      ale inni na szczęście piszą.

niezalezna.pl/14668-czlowiek-z-cienia
      • simera16 Re: o Maksymiuku tez cisza w GW 16.08.11, 13:46
        iks-wo napisał:

> ale inni na szczęście piszą.
        >
        > niezalezna.pl/14668-czlowiek-z-cienia
        >
        Najbardziej prawdziwa teza z tego artykułu, to poparcie Leppera dla PiS... Było ono szczególnie widoczne, kiedy zeznawał na procesie Giertych vs. Kaczyński...
    • mike.recz Mnie nie dziwi ponieważ gwiazdą tego 16.08.11, 13:48
      artykuliku jest Sławomir Opala.

Śmieszą natomiast "niezależni" komentatorzy tacy jak ten manipulant poniżej:

wszolek.salon24.pl/333624,drzewiecka-bedzie-zeznawac-ws-zabojstwa-papaly
      Zadziwia mnie, że nikt o tym nie informuje w mediach. A ja chciałbym uzyskać kiedyś odpowiedzi na te pytania:
      1. Czy Janina Drzewiecka znalała Piotra K., ps. "Broda"?
      2. Czy Mirosław Drzewiecki utrzymywał z nim kontakty?
      3. Jaka jest wiedza żony byłego ministra sportu ws. zabójstwa gen. Papały? Z zeznań "Brody" może wynikać, że bardzo duża.
      4. Czy Mirosław Drzewiecki wiedział, kto przychodzi do jego knajpy na Wiedeńskiej, a skoro tak - dlaczego przystawał na gości z półświatka? Dodajmy, że to nie był zwykły właściciel restauracji, a skarbnik partii i minister.
      5. Czy zeznania Piotra K. ps. "Broda" zostały zweryfikowane?
      • simera16 Re: Mnie nie dziwi ponieważ gwiazdą tego 16.08.11, 14:01
        mike.recz napisał:

>
        > 5. Czy zeznania Piotra K. ps. "Broda" zostały zweryfikowane?
        >
        Raczej nie (mogę się mylić), ale znane są sytuacje kiedy bandzior pomawia "psa", by się na nim zemścić... Nie znaczy to, że wszystkie "pały" to niewinni ludzie...
        • mike.recz Re: Mnie nie dziwi ponieważ gwiazdą tego 16.08.11, 14:09
          Sławomir Opala z całą pewnością nie jest niewinny. To jest akurat poza wszelką wątpliwością. Sam o tym opowiadał. Łamał prawo, naciągał je do granic możliwości żeby być skuteczniejszym w swojej robocie. Nie on jeden tak robił. Kwestia jednak na ile zeznania byłego informatora Opały
          są w tej kwestii wiarygodne. Tu już jest mnóstwo niewiadomych.
          • simera16 Re: Mnie nie dziwi ponieważ gwiazdą tego 16.08.11, 14:21
            mike.recz napisał:

> Sławomir Opala z całą pewnością nie jest niewinny. To jest akurat poza wszelką
            > wątpliwością. Sam o tym opowiadał. Łamał prawo, naciągał je do granic możliwośc
            > i żeby być skuteczniejszym w swojej robocie. Nie on jeden tak robił. Kwestia je
            > dnak na ile zeznania byłego informatora Opały
            > są w tej kwestii wiarygodne. Tu już jest mnóstwo niewiadomych.
            >
            Każdy gliniarz, który pracuje operacyjnie naciąga przepisy, nagina prawo... Przykładowo nie jest tajemnicą, iż większość OZI pozyskuje się na materiałach obciążających... Nie gloryfikuję Opały, ale wielce prawdopodobna jest chęć umoczenia go w tą sprawę przez byłego "uchola"... Może "chłopaki z miasta" dowiedzieli się, że "strzelał z d..y na psiarni" i status "koronnego" daje mu szansę iż go nie dopadną?
            • mike.recz Re: Mnie nie dziwi ponieważ gwiazdą tego 16.08.11, 14:34
              Ale my tu wiesz, agenturalną robotę teraz robimy odchodząc od głównego wątku czyli wiedzy
              ministra i skarbnika PO o zabójstwie bądź zleceniu zabójstwa Papały;)
              • simera16 Re: Mnie nie dziwi ponieważ gwiazdą tego 16.08.11, 14:38
                mike.recz napisał:

> Ale my tu wiesz, agenturalną robotę teraz robimy odchodząc od głównego wątku cz
                > yli wiedzy
                > ministra i skarbnika PO o zabójstwie bądź zleceniu zabójstwa Papały;)
                .
                W pewnym sensie masz mike rację... Jednak cała rzecz opiera się na zeznaniach gostka, którego wiarygodność jest problemowa, a ja jedynie próbuję ją zweryfikować...
                • mike.recz Re: Mnie nie dziwi ponieważ gwiazdą tego 16.08.11, 14:44
                  Dodam jeszcze tylko, że średnio wierzę też w bezstronność prokuratury w tej sprawie.
                  Po fali kompromitacji z Zirajewskim i Mazurem oni wciąż szukają komu, nawet na siłę
                  i wbrew faktom można to zabójstwo przybić i zakończyć sprawę.
                  • simera16 Re: Mnie nie dziwi ponieważ gwiazdą tego 16.08.11, 14:52
                    mike.recz napisał:

> Dodam jeszcze tylko, że średnio wierzę też w bezstronność prokuratury w tej spr
                    > awie.
                    > Po fali kompromitacji z Zirajewskim i Mazurem oni wciąż szukają komu, nawet na
                    > siłę
                    > i wbrew faktom można to zabójstwo przybić i zakończyć sprawę.
                    >
                    Ano właśnie... Wszystko to takie robione na siłę... Im dłużej od zabójstwa Papały, tym mniejsze szanse na dojście do prawdy, ale za to wersje śledcze coraz bardziej karkołomne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka