Dodaj do ulubionych

Zabór watykański.

18.08.11, 00:58
Byłem dzisiaj w wadowicach. Na siedzibie Rady Miasta i Burmistrza wielki banner: "Samorzadowce Wadowic zawsze wierni Janowi Pawłowi II". A przed siedzibą flagi Watykanu, Polski i jakaś kompozycja barw papieski i polskich (albo ukraińskich i polskich - kolorystyka taka sama).

Mam pytanie: jakie prawo pozwala polskim samorządowcom deklarować wierność głowie obcego państwa?
Jakie prawo pozwala w polskich urzędach publicznych wywieszać flagi obcych państw?

Moim zdaniem jest to złamanie Konstytucji RP.

I kolejny przyczynek do wprowadzenia zakazu symboliki religijnej i udziału duchownych w świeckiej przestrzeni publicznej.
Obserwuj wątek
    • winayara wczoraj byli wierni partii, jutro komus innemu. 18.08.11, 01:02
      taka to polska wiernosc. sila ja sie bierze i pogardza sie nia.
    • honeyr Re: Zabór watykański. 18.08.11, 01:09

> Mam pytanie: jakie prawo pozwala polskim samorządowcom deklarować wierność głow
      > ie obcego państwa?

Prawo nie pozwala, ale niechby któryś spróbował zaoponować...kruki z PO-PIS i satelietów zadziobaliby go w okamgnieniu, jak Człowieka-Motyla z Łodzi.
    • hordol [...] 18.08.11, 06:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • babaqba Re: pie...sz chłopcze od rzeczy 18.08.11, 07:28
        "pie...sz chłopcze od rzeczy"

Na wierności kościołowi i uważaniu, że wszyscy ci, którzy ujmują się za Polską a przeciwstawiają bezmyślnemu katolicyzmowi "pi...dolą od rzeczy" już raz ten kraj doszedł do upadku. Pamiętaj, że Polska zniknęła z map Europy za sprawą wpychania katolicyzmu w każdy zakamarek, pozbawienia praw Polaków niekatolików, niszczenia własnego państwa na rozkaz biskupów (zresztą do katolicki biskup uciekł później z resztkami skarbu państwa - potem lud Warszawy go powiesił). Trzeba znać historię, ona mówi, że kościół był dla nas wrogiem i szkodnikiem.
    • wariant_b Re: Zabór watykański. 18.08.11, 08:13
      kzet69 napisał:
      > Byłem dzisiaj w wadowicach.

W Wadowicach traktuj to jako lokalny folklor.
    • rccc w Polsce powinny byc tylko polskie flagi, a nie UE 18.08.11, 08:20
      na przyklad
      • obraza.uczuc.religijnych Re: w Polsce powinny byc tylko polskie flagi, a n 18.08.11, 08:28
        Nie mówiąc już o flagach NATO
        • rccc Re: w Polsce powinny byc tylko polskie flagi, a n 18.08.11, 08:40
          zgadza sie :)
          • pies_na_czarnych Re: w Polsce powinny byc tylko polskie flagi, a n 18.08.11, 12:26
            rccc napisał:

> zgadza sie :)

Mylisz sie.
    • janonet4-4 Re: Zabór watykański. 18.08.11, 12:10
      kraj wyznaniowy -polska!!!!!!!!! Iran europy!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka