Dodaj do ulubionych

Kwaśniewscy poprą PO - kolejny cios w SLD

25.08.11, 18:29
i to kolejny cios mocny.

wiadomosci.dziennik.pl/wybory/news/artykuly/352433,cios-w-sld-kwasniewska-poprze-kandydatke-po.html

Kwaśniewski nadal cieszy się dużym zaufaniem społecznym.
Obserwuj wątek
    • ponte_aronte ale Kwaśniewski wspiera Sld 25.08.11, 18:33
      więc się nie ciesz ;)
      • indeed4 Re: ale Kwaśniewski wspiera Sld 25.08.11, 18:35
        Ale Jola mocniej! :-)
        • indeed4 Korekta: Kwaśniewska, a nie Kwaśniewscy. 25.08.11, 19:14
          Kwaśniewski nadal popiera SLD.

wyborcza.pl/1,91446,10172455,W_polowie_wrzesnia_konwencja_SLD_z_Kwasniewskim.html
    • ponte_aronte dzisiejszy link 25.08.11, 18:35
      na dowód
      wyborcza.pl/1,91446,10172455,W_polowie_wrzesnia_konwencja_SLD_z_Kwasniewskim.html
      • indeed4 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 18:41
        Wiem, właśnie znalazłem - trochę dziwny ten szpagat małżeński ;-)
        • simera16 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 18:44
          indeed4 napisał:

> Wiem, właśnie znalazłem - trochę dziwny ten szpagat małżeński ;-)
          >
          A dlaczego?
          • indeed4 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 18:51
            Wiesz, to trochę tak, jak jedną ręką wpychać kogoś pod wodę, a drugą go ratować.

Jeśli SLD walczy o przeżycie na granicy wyborczego progu, powinni się powstrzymać przed publicznym wspieraniem Platformy.
            • simera16 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 19:16
              indeed4 napisał:

> .
              >
              > Jeśli SLD walczy o przeżycie na granicy wyborczego progu, powinni się powstrzy
              > mać przed publicznym wspieraniem Platformy.
              >
              Trudno coś zarzucić Twojej logice, ale w/g mnie dobrze to jedynie świadczy o partnerskim charakterze małżeństwa Kwaśniewskich...
              • indeed4 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 19:21
                Wiesz, ja na to patrzę z pozycji zwykłego wyborcy i SLD - tak mam, że potrafię patrzeć z różnych pozycji ;-)
                Wydaje mi się, że w trakcie kampanii wyborczej są inne priorytety niż demonstrowanie zalet swojego związku.
                • simera16 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 19:25
                  indeed4 napisał:

> Wiesz, ja na to patrzę z pozycji zwykłego wyborcy i SLD - tak mam, że potrafię
                  > patrzeć z różnych pozycji ;-)
                  > Wydaje mi się, że w trakcie kampanii wyborczej są inne priorytety niż demonstro
                  > wanie zalet swojego związku.
                  >
                  Tak sobie myślę, ze Kwaśniewska nie dobierała mężowi współpracowników, a i on co do współpracowników żony z jej fundacji nie za mocno ingeruje...
                  • indeed4 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 19:38
                    To jest jasne - tylko, że tutaj jednak był wybór pomiędzy kandydatką PO i całym SLD.
                    Niby można udzielić poparcia jednemu i drugiemu, ale sam widzisz, że taka sytuacja trochę schizofrenicznie wygląda - jedno co można powiedzieć, że poparcie Kwaśniewskiego na pewno będzie bardziej znaczące, a Kwaśniewska da twarz, pokaże się na plakatach i przypuszczalnie to będzie wszystko.
                    • simera16 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 19:49
                      indeed4 napisał:

> To jest jasne - tylko, że tutaj jednak był wybór pomiędzy kandydatką PO i całym
                      > SLD.
                      > Niby można udzielić poparcia jednemu i drugiemu, ale sam widzisz, że taka sytua
                      > cja trochę schizofrenicznie wygląda - jedno co można powiedzieć, że poparcie K
                      > waśniewskiego na pewno będzie bardziej znaczące, a Kwaśniewska da twarz, pokaże
                      > się na plakatach i przypuszczalnie to będzie wszystko.
                      >
                      Czyli i owca będzie cała, a i wilk syty... Znaczy się w rodzinie Kwaśniewskich zwyciężył pragmatyzm... ;)
                • richard51 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 19:27
                  indeed4 napisał:

> Wiesz, ja na to patrzę z pozycji zwykłego wyborcy i SLD - tak mam, że potrafię
                  > patrzeć z różnych pozycji ;-)
                  > Wydaje mi się, że w trakcie kampanii wyborczej są inne priorytety niż demonstro
                  > wanie zalet swojego związku.

Kłamiesz jak uczniak.W naiwny sposób.

Cios w SLD. Kwaśniewska poprze kandydatkę PO

Cios w SLD. Kwaśniewska poprze kandydatkę PO Fot. MAREK ZIELINSKI / Newspix

To będzie mocny policzek dla Grzegorza Napieralskiego. Jolanta Kwaśniewska udzieli poparcia, ale nie kandydatowi Sojuszu. Żona byłego prezydenta poprze kandydatkę PO.

wiadomosci.dziennik.pl/wybory/news/artykuly/352433,cios-w-sld-kwasniewska-poprze-kandydatke-po.html
                  Jak ci się nie podoba słowo kłamca,to powiem,że bardzo oszczędnie gospodarujesz prawdą.
              • richard51 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 19:24
                simera16 napisał:

> indeed4 napisał:
                >
                > > .
                > >
                > > Jeśli SLD walczy o przeżycie na granicy wyborczego progu, powinni się po
                > wstrzy
                > > mać przed publicznym wspieraniem Platformy.
                > >
                > Trudno coś zarzucić Twojej logice, ale w/g mnie dobrze to jedynie świadczy o pa
                > rtnerskim charakterze małżeństwa Kwaśniewskich...
                >

Naprawdę trudno,założyciel wątku kłamie twierdząc,że Kwaśniewscy poprą PO.
                Poprze Jolanta Kwaśniewska.
                • indeed4 Re: dzisiejszy link 25.08.11, 19:26
                  Tu masz - sprostowanie w dwóch miejscach.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,128252786,128254167,Korekta_Kwasniewska_a_nie_Kwasniewscy_.html
        • ponte_aronte Kwaśniewska popiera osobę 25.08.11, 18:54
          z którą współpracuje od lat w ramach swojej fundacji, fakt, że ją popiera PO, nie ma tu znaczenia, ale dziennikarze znów zwietrzyli juchę i rzucili się do wykańczania Sld
          • indeed4 Re: Kwaśniewska popiera osobę 25.08.11, 19:06
            > dziennikarze znów zwietrzyli juchę i rzucili się do wykańczania Sld

Bo ja wiem - Kwaśniewska nie robi tego w tajemnicy, a dając swoją twarz publicznie wsparła PO i żaden wyborca nie będzie wchodził w detale z jakiego to zrobiła powodu.
            • ponte_aronte popiera też Dorotę Gardias z SLD 25.08.11, 19:47
              i Pawła Deresza ;)
              • indeed4 Re: popiera też Dorotę Gardias z SLD 25.08.11, 20:26
                Ciekawe, jak to skomentuje L. Miller, tradycyjnie w duchu nieustającej szorstkiej przyjaźni ;-)
          • richard51 Re: Kwaśniewska popiera osobę 25.08.11, 19:07
            ponte_aronte napisał:

> z którą współpracuje od lat w ramach swojej fundacji, fakt, że ją popiera PO, n
            > ie ma tu znaczenia, ale dziennikarze znów zwietrzyli juchę i rzucili się do wyk
            > ańczania Sld

Tak,masz rację.
    • indeed4 Re: J. Kwaśniewska poprze 1-ną kandydatkę PO, 25.08.11, 18:40
      > cieńko manipulujesz, kolego.

Dopiero to przeczytałem, byłbym w stanie się założyć, że PO odbije i Kwaśniewskiego - jako partia rządząca mają konfitur w bród, a SLD żadnych, to byłaby już kompletna rozwałka SLD.

• remez2 Polecam arię Cania z opery "Pajace". 25.08.11, 18:45
      Schadenfreude ist die beste Freude.
      • indeed4 Nie widzę powodów do radości. 25.08.11, 18:57
        W Polsce mamy taką mizerię, że wyborca poprze każdą sensowną partię, bez względu na jej ideologię.

Problem w tym, że takie dziwo należy najpierw stworzyć - a na to się nie zanosi.
    • indeed4 Re: J. Kwaśniewska poprze 1-ną kandydatkę PO, 25.08.11, 19:02
      > to nie przypadek wyb. prezydenckich, gdzie szło o wsparcie Komorowskiego przeciwko Jarkowi.

Wtedy się wszystkie siły zjednoczyły przeciwko JK, też pomyślałem o tych 3 tygodniach, ale w innym kontekście - dużo czasu, PO może go zacząć intensywnie urabiać na nutę " SLD jest za słabe, jednoczmy siły, żeby wyeliminować PiS"
    • indeed4 Re: J. Kwaśniewska poprze 1-ną kandydatkę PO, 25.08.11, 19:12
      Ja Tuska lubię, ale tu w Gdańsku znany jest z tego, że nie ma żadnych skrupułów.

Nie czytałem wcześniej tej dzisiejszej wiadomości, zaraz skoryguję tytuł.
    • indeed4 Kwaśniewska - nie Kwaśniewscy. 25.08.11, 19:25
      Korekta.
    • richard51 Re: Kwaśniewscy poprą PO - bo boją się mafi?? 25.08.11, 19:44
      Dałeś się zwieść kłamstwu indeed44.Nie potrafisz czytać?
    • indeed4 Tylko Kwaśniewska. 25.08.11, 19:45
      Nie przypuszczam, żeby ktokolwiek ich do tego zmuszał.
    • simera16 Re: Kwaśniewscy poprą PO - bo boją się mafi?? 25.08.11, 19:51
      Słuchaj "budowlańcu"... to nie Wolska... porannakawa pytała; Z daleka piszesz...?
    • ponte_aronte Kwaśniewska popiera Szmajdzińską, Gardias 25.08.11, 19:52
      Deresza itd.
      to jak będzie?
    • aniechto.only Re: Kwaśniewscy poprą PO - kolejny cios w SLD 25.08.11, 19:53
      Kwasniewska nie popiera PO. Popera konkretne osoby. Naprzykład również Dorotę Gardias lub Wandę Nowicka. Właśnie mówi o tym w TVN24.
      • richard51 Re: Kwaśniewscy poprą PO - kolejny cios w SLD 25.08.11, 19:55
        aniechto.only napisała:

> Kwasniewska nie popiera PO. Popera konkretne osoby. Naprzykład również Dorotę
        > Gardias lub Wandę Nowicka. Właśnie mówi o tym w TVN24.

Dokładnie,tak...ale jak widać forumowe prawiczki oszalały.
    • wariant_b Stać ich na ten luksus. 25.08.11, 19:53
      Szkoda, że nie ten okręg i nie mogę się kierować rekomendacją.
      • indeed4 Tylko ją - Kwaśniewski wspiera SLD 25.08.11, 20:04
        ale jeśli wzorem żony też wesprze jakiegoś kandydata PO, będzie wyglądać na to, że rodzi się nowa, symultaniczna moda

W każdym razie coraz wyraźniej widać, że PO skręca w stronę centrolewicy, i jak mówię - moim zdaniem to bardzo dobrze.

• honeyr Czyżby? 25.08.11, 20:07
      Ze wsparcia Kwaśniewskiej dla kandydatki do senatu zrobić "poparcie Kwaśniewskich dla PO" - widać szkolonyś na Gazwybie.
      Ale link, i to nawet z Gazwybu, ponte_aronte wskazał trochę zmieniający ten sielski platfuszy obrazek.
      • richard51 Re: Czyżby? 25.08.11, 20:10
        honeyr napisał:

> Ze wsparcia Kwaśniewskiej dla kandydatki do senatu zrobić "poparcie Kwaśniewski
        > ch dla PO" - widać szkolonyś na Gazwybie.
        > Ale link, i to nawet z Gazwybu, ponte_aronte wskazał trochę zmieniający ten sie
        > lski platfuszy obrazek.

Ja też protestowałem.W odpowiedzi ten prawiczek nazwał mnie pisią sierotą.
        Tyle miał do powiedzenia.Ale zdążył obrzucić g..nem i jak widać większość w tym wątku uwierzyła w jego kłamstwo.
        • indeed4 Re: Czyżby? 25.08.11, 20:14
          Nie łżyj - podetknięto ci to pod nos, sprawdź jego godzinę i swojego, w którym zacząłeś jęczeć, stękać i kwękać niczym wzorcowa pisia sierota.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,128252786,128254167,Korekta_Kwasniewska_a_nie_Kwasniewscy_.html
          • richard51 Re: Czyżby? 25.08.11, 20:17
            indeed4 napisał:

> Nie łżyj - podetknięto ci to pod nos, sprawdź jego godzinę i swojego, w którym
            > zacząłeś jęczeć, stękać i kwękać niczym wzorcowa pisia sierota.

Kłamałeś prawiczku i to jest dla mnie istotne.Złapany na kłamstwie próbowałeś uciec stosując inwektywy.Poszedł won prawiczku.
            • indeed4 Re: Czyżby? 25.08.11, 20:20
              Nie nazywam cię lewakiem, więc bądź łaskaw mnie nie nazywać prawiczkiem.

A tak w ogóle, to nie rozumiem, skąd taka wściekła nienawiść do przyszłego prawicowego koalicjanta?
              • richard51 Re: Czyżby? 25.08.11, 20:24
                indeed4 napisał:

> Nie nazywam cię lewakiem, więc bądź łaskaw mnie nie nazywać prawiczkiem.
                >
                > A tak w ogóle, to nie rozumiem, skąd taka wściekła nienawiść do przyszłego praw
                > icowego koalicjanta?

Jeżeli przeprosisz mnie za poprzednią inwektywę,to jestem gotów puścić to w niepamięć.
                Na forum powinniśmy unikać takich personalnych wycieczek,tym bardziej nieuprawnionych.
                Oczywiście jestem gotów również wtedy przeprosić za nazwanie- prawiczkiem.
                • indeed4 Re: Czyżby? 25.08.11, 20:31
                  Kilka godzin temu broniłeś Kaczyńskiego i atakujesz PO niczym najbardziej fanatyczny pisowiec - nie dziw się więc, że w takiej sytuacji możesz być uważany za pisowca.
                  • richard51 Re: Czyżby? 25.08.11, 20:35
                    indeed4 napisał:

> Kilka godzin temu broniłeś Kaczyńskiego i atakujesz PO niczym najbardziej fanat
                    > yczny pisowiec - nie dziw się więc, że w takiej sytuacji możesz być uważany za
                    > pisowca.

Wskaż mi gdzie ja bronię fanatycznie Kaczyńskiego.
                    Właśnie dlatego,że nie jestem fanatykiem ani Po ani PiS stać mnie na różne oceny.
                    Tam gdzie można bronic Kaczyńskiego będę to robił głównie tego powodu,że obcy jest mi fanatyzm.
                    Ale to nie ma żadnego związku z poparciem Kaczyńskiego czy PiS.
                    Jestem anty prawicowy.
                    • indeed4 Re: Czyżby? 25.08.11, 20:46
                      Chociażby po tym.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,128244233,128246841,Re_PO_wygra_PiS_przegra_to_jest_jasne_jak_slo.html

Po czymś takim naprawdę nietrudno uznać kogoś za pisowca.

Ok - muszę już kończyć. Na razie.
                      • richard51 Re: Czyżby? 25.08.11, 20:50
                        ndeed4 napisał:

> Chociażby po tym.
                        >
                        > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,28,128244233,128246841,Re_PO_wygra_PiS_przegra_to_jest_jasne_jak_slo.html
                        >
                        > Po czymś takim naprawdę nietrudno uznać kogoś za pisowca.

Po tej wypowiedzi uznałeś mnie za Pisowca? Gratuluje.To była chłodna analiza,nie tylko moja.
    • tadzap Re: Kwaśniewscy poprą po.Nic w tym dziwnego... 25.08.11, 22:37
      ..Od lat sa ną ich żebrzczym garnuszku uprawiając prymitywna chałturę w reżimowej stacji.
    • xulu Re: Kwaśniewscy poprą PO - kolejny cios w SLD 25.08.11, 23:19
      Piniadze się kończą, cza jakos zaistniec na scenie ;) jedno za PO drugie za SLD .

Kwasniewski ma zaufanie spoleczenstwa ?? nie rozsmieszajcie forum ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka