Dodaj do ulubionych

J.Palikot może jednak być czarnym koniem wyborów ?

02.09.11, 01:05
co by nie powiedzieć o Januszu Palikocie, to faktem jest, iż wielu ludzi zaskoczył sprawną rejestracją list.
37 okręgów, a, co za tym idzie kandydaci wystawieni w całej Polsce, to bardzo dobry wynik.
z pewnością zaprocentowała tu ostra praca od podstaw i, mimo różnej frekwencji na jego spotkaniach, konsekwentne podróże p. Palikota po Polsce.
zapewne dzięki temu i dzięki wykorzystaniu internetu, w tym maili rozsyłanych na bieżąco do swych zwolenników, udało się stworzyć struktury Ruchu.
bez tego o zebraniu podpisów nie byłoby mowy.

szkoda tylko, że po udanym, wg mnie, Kongresie Palikota poszedł on jednak w stronę, która, zdaje się, sporej liczbie potencjalnych wyborców RP, się nie spodobała.
niemniej sądzę, iż fakt sprawnego zebrania podpisów i rejestracji list aż w tylu okręgach, zwiększa szanse RP - ludzie, którzy dotąd może i chcieliby na niego głosować, ale nie wierzyli, iż ich głos nie będzie na marne, mogli uwierzyć, że jednak palikotowa partia ma szanse powodzenia i wejścia do Sejmu.
ciekawe czy RP się to uda.

Obserwuj wątek
    • porannakawa01 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 01:47
      Zaskoczeni będą ci, kórzy śmiali sie z Palikota.
      Myślę, że to jednak był śmiech maskujący trwogę, że jednak Palikot jest lepszy niż dotąd myśleli.
      On twardo wejdzie do Sejmu.
      • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 01:57
        tak, jak nie twierdzę, że PiS na pewno przegra,
        tak i nie mówiłam, że RP nie wejdzie do Sejmu.
        wszystko jeszcze jest możliwe.
        ale z żalem stwierdzam, że wiele wypowiedzi J. Palikota już po Kongresie b. mi się nie podobało i rozczarowało.
        nie zagłosuję na niego, ale życzę, by wprowadził posłów do Sejmu.
        • honeyr Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 02:03
          > wszystko jeszcze jest możliwe.
          > ale z żalem stwierdzam, że wiele wypowiedzi J. Palikota już po Kongresie b. mi
          > się nie podobało i rozczarowało.
          > nie zagłosuję na niego, ale życzę, by wprowadził posłów do Sejmu.

W końcu się zgadzamy w czymś.
        • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 02:08
          ale z żalem stwierdzam, że wiele wypowiedzi J. Palikota już po Kongresie b. mi
          > się nie podobało i rozczarowało.

a te plotkowato-pudelkowate opowiastki o D. Tusku czy R. Sikorskim...
          e tam.
          jako element kampanii mocno niepoważne i ...niemęskie.
          co innego, gdy lud roboczy sobie poplotkuje na FK, a co innego,
          gdy polityk, partyjny lider tak międlić zaczyna.
        • wojtekwojtek44 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 13:56
          mam podobne odczucia, szkoda, że to co zbuduje zniszczy. Same hasła antyklerykalne nie wystarczą, ale jeśli wejdą do sejmu będę się cieszył. Przyda się ktoś, kto będzie od czasu do czasu prawdę mówił :))
          • infomozg Podmienią go za czarnego KUTZA?;) 02.10.11, 19:03
      • zzarda32 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 09:46
        Jeśli przed 9 będzie mała różnica miedzy SLD a PIS - to Palikot zyskuje - sądzę, że wejdzie do sejmu.
    • neoretronick Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 01:50
      Może się udać!
      Obecnie rzeczywiste poparcie RP wynosi około 4% i raczej obserwuje się z dnia na dzień tendencję wzrostową.
      • elan13 J.Walikoń może jednak być czarnym kotem wyborów 02.09.11, 23:51
        neoretronick napisał:

> Może się udać!
        > Obecnie rzeczywiste poparcie RP wynosi około 4% i raczej obserwuje się z dnia n
        > a dzień tendencję wzrostową.

Każdy porządny człowiek będzie się trzymał z dala od tego agenta, który kiedyś udawał prawicowca, studiował w KUL-u, wydawał Frondę, żeby potem za pomocą mediów zdobyć popularność jako właściciel plastykowego penisa i świńskiego ryja oraz skończyć jako magnes i ostoja dla najbardziej zagorzałych wrogów polskości i Kościoła wspieranych przez pederastów (patrz starszy gejowy Biedroń).

Ugrupowanie Palikota skupi głosy marginesu i pozostanie na marginesie polskiej polityki.
        • sierzant_nowak a pamietasz pajacu po co byl penis? 09.09.11, 18:25
          To ja Ci podpowiem - chodzil o sprawe gwaltu przez policjanta. I w wyniku m.in tej konferencji sprawa zostala naglosniona, zamiast zamieciona pod dywan. I gosc poszedl siedziec (wyrok sie uprawomocnil niedawno).

Jakby machal, bo chcial sprosne zarty poopowiadac to byloby zalosne. Ale machal chcac zrobic ferment w slusznej sprawie. I zrobil to a. slusznie, b. skutecznie.
          • off_nick Re: a pamietasz pajacu po co byl penis? 09.09.11, 20:13
            sierzant_nowak napisał:
            > To ja Ci podpowiem - chodzil o sprawe gwaltu przez policjanta. I w wyniku m.in
            > tej konferencji sprawa zostala naglosniona, zamiast zamieciona pod dywan. I gos
            > c poszedl siedziec (wyrok sie uprawomocnil niedawno).
            >
            > Jakby machal, bo chcial sprosne zarty poopowiadac to byloby zalosne. Ale machal
            > chcac zrobic ferment w slusznej sprawie. I zrobil to a. slusznie, b. skuteczni
            > e.

Nie kłam...

Kłamstwo założycielskie Palikota

--

Go Lemings Go...

Zaufaj...
            • sierzant_nowak Znaczy ta konferencja NIE dotyczyla powaznej spraw 14.09.11, 17:41
              y?

Tam w policji sie dzialy niezle jajca - nie chodzilo tylko o ta sprawe. Vide wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3960087.html

I stad ta konferencja.

OK, masz racje, dalem sie sam gdzies wprowadzic w blad co do wplywu tej konferencji na aresztowanie i skazanie sprawcy tego gwaltu. Co w zaden sposob nie zmienia faktu, ze ta konferencja dotyczyla powaznych spraw. I z pozycji opozycji nie widze nic zdroznego, ze Palikot wyciagnal rekwizyty.

Jak pisalem - nie zrobil tego w ramach komentowania np. zycia osobistego Jarka :) Wiec nie do konca czaje o co sie do niego o ta konferencje tak ludzie rzucaja...
        • l_zaraza_l Re: J.Walikoń może jednak być czarnym kotem wybor 09.09.11, 19:03
          elan13 napisał:

> neoretronick napisał:
          >
          > > Może się udać!
          > > Obecnie rzeczywiste poparcie RP wynosi około 4% i raczej obserwuje się z
          > dnia n
          > > a dzień tendencję wzrostową.
          >

> Ugrupowanie Palikota skupi głosy marginesu i pozostanie na marginesie polskiej
          > polityki.

Już panprezes był uprzejmy uzmysłowić mi, że jestem z niższej półki, że stałam tam, gdzie stało ZOMO i, że jestem z marginesu. Całe szczęście, że Ziemia nie jest płaska bo by dla mnie marginesy zabrakło;))
        • bj32 Re: J.Walikoń może jednak być czarnym kotem wybor 02.10.11, 21:01
          Kocham geniuszy!
          Czytujesz Biblię, El Toro Dumbo?

Pewnie skupia też działaczy z marginesu.
    • haen2010 Ja tę kobyłę od zawsze obstawiałem 02.09.11, 05:34
      I dalej konsekwentnie obstawiam. Przyjdzie trzecia w Wielkiej Warszawskiej.

O wyniku zadecyduje wielka liczba rozczarowanych i niezdecydowanych. Uważam, że wielu z nich wyklucza albo głosowanie w ogóle, albo głosowanie na Bandę Czworga. Pozostaje Ruch Palikota jako jedyna do niej opozycja.

Wielką niewiadomą jest również ukryty elektorat antykościelny, z niechęcią i zawiścią obserwujący chamstwo, pazerność i niezasłużone bogactwo kleru. Ten istnieje w każdej parafii i może sprawić wielką niespodziankę w październiku.

• zoil44elwer Re: Ja tę kobyłę od zawsze obstawiałem 02.09.11, 06:36
        Palikot to jedyny liczący się lewak,lewak o czarnym podniebieniu i w mycce,no i lubi marychę.Prawdziwy hippis-dziecko kwiat,zwłaszcza gdy ubierze się w różowe spodnie,czerwoną marynarkę i koszulę hawai.A jak dorośnie komu spuści wpie*dol,lewicy czy prawicy.Oto jest pytanie bo reszta może być milczeniem.
      • cwiercinteligentzpis Twoja produkcaj tutaj sprawia że traci kilka % 02.09.11, 08:12
        haen2010 napisał:

> I dalej konsekwentnie obstawiam. Przyjdzie trzecia w Wielkiej Warszawskiej.
        >
        .
      • lump-1 Re: Ja tę kobyłę od zawsze obstawiałem 02.09.11, 08:24
        haen2010 napisał:

>
        > O wyniku zadecyduje wielka liczba rozczarowanych i niezdecydowanych. Uważam, że
        > wielu z nich wyklucza albo głosowanie w ogóle, albo głosowanie na Bandę Czworg
        > a.

Zgoda.

> Pozostaje Ruch Palikota jako jedyna do niej opozycja.

Można też zostać w domu.
        Póki co Palikot nie ma pomysłu na niezdecydowanych.
        • zoil44elwer Re: Ja tę kobyłę od zawsze obstawiałem 02.09.11, 09:03
          O wyniku w Wielkiej Warszawskiej tej czarnej kobyły zadecyduje dosiadający go dżokej.Jest nim Biedroń?
          • kzet69 Re: Ja tę kobyłę od zawsze obstawiałem 02.09.11, 11:42
            Wiesz że chwilami jesteś po prostu niesmaczny?
            • zoil44elwer Re: Ja tę kobyłę od zawsze obstawiałem 02.09.11, 11:54
              kzet69 napisał:

> Wiesz że chwilami jesteś po prostu niesmaczny?

Niesmaczny to był podryw chłopczyka Roberta B i zainstalowanie go w swojej stajni.Na złość Grzesiowi.
              • kzet69 Re: Ja tę kobyłę od zawsze obstawiałem 02.09.11, 12:11
                Zoil homofobia mnie drażni, poważnie... EOT
                • olga_w_ogrodzie Re: Ja tę kobyłę od zawsze obstawiałem 02.09.11, 12:24
                  kzet69 napisał:

> Zoil homofobia mnie drażni, poważnie... EOT

mnie też.
                  ten user często granice przekracza.
      • olga_w_ogrodzie Re: Ja tę kobyłę od zawsze obstawiałem 02.09.11, 10:38
        haen2010 napisał:

mimo tego, że TY obstawiasz i, mimo sposobu, w jaki to robisz, czyli działasz, jak antypalikotowy szkodnik, to jakoś się, na razie RP udaje.
    • cookies9 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 09:07
      Rejestrowanie list nie oznacza sukcesu wyborczego - sondaże dają tylko 2% poparcie,
      w granicach błędu ...a sondaże ukiczne,studenckie są mało wiarygodne i robione dla 'picu':-)
      • zoil44elwer Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 09:21
        Sondaże uliczne to robiona na bezczela socjotechnika uliczna.A studenci mają fantazję w wygłupach politycznych.
    • bruno565 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 09:41
      Zarejestrowanie list to niewatpliwy sukces Palikota,ale czy to wplynie znaczaco na wynik jego partii w wyborach? Polska Partia Pracy rowniez spiewajaco zebrala podpisy a zakonczy udzial w imprezie pewnie w okolicach 1 punkta procentowego.PJN w omawianej sprawie byl tez sprawniejszy niz PiS.I co ma z tego wynikac?Ze uzyska lepszy wynik wyborczy?
      Sukces Palikota bierze sie z tego,ze taki Marek Jurek brylujacy w mediach jest w stanie jedynie pieknie moralizowac,ale wybrac sie na ulice w poszukiwaniu poparcia wyborcow to juz przerasta jego mozliwosci.To samo odnosi sie do kawiarnianego polityka jakim okazuje sie Janusz Korwin-Mikke.Owszem powie cos zaskakujacego,ludzie rozdziawia geby,o jaki on madry,po czym zreflektuja sie i dojda do wniosku...e to jakis dziwak.
      Palikot sie staral,to jego polityczne i osobowosciowe ADHD przyniosly mu taki efekt,ze wyprzedzil w walce o polityczne frukta starych ,wysluzonych wyjadaczy.Na razie to tyle i az tyle.
      • tornson Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 09:55
        bruno565 napisał:

> Zarejestrowanie list to niewatpliwy sukces Palikota,ale czy to wplynie znaczaco
        > na wynik jego partii w wyborach? Polska Partia Pracy rowniez spiewajaco zebral
        > a podpisy a zakonczy udzial w imprezie pewnie w okolicach 1 punkta procentowego.
        PPP ma totalny ban na dostęp do mass-mediów, a Palikot jest ich ulubieńcem.
        • bruno565 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 10:19
          Guzik prawda.Palikot byl ,powtarzam byl, rozchwytywany przez media wtedy kiedy jeszcze udziela sie w PO.U MO corajmniej raz w miesiacu, czesto goscil w audycjachi duetu Morozowski-Sekielski,co chwila wykonywal jakies happeningi w Sejmie lub poza nim,a przekaziory na wyscigi przekazywaly z tego relacje.W tej chwili ,w porownaniu z tym co sie dzialo wczesniej,to udzial Palikota w przekazie medialnym jest sladowy.Dlatego tez m.in. dziwia mnie tak radykalnie wysokie notowania jakie otrzymuje on w tzw. "studenckich" sondazach, z tak mikrym poparciem medialnym.
          Co do PPP ,to przeciez nic innego jak anarcho-syndykalistyczny,ze posluze sie starym lewicowym zargonem,zwiazek zawodowy Sierpien 80.Oni maja dostep do mediow,ale nieco w innym wymiarze.Przy okazji zadym.
          • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 10:51
            bruno565 napisał:

> Guzik prawda.Palikot byl ,powtarzam byl, rozchwytywany przez media wtedy kiedy
            > jeszcze udziela sie w PO.

nie taki znowu guzik.
            widujesz J. Palikota w tv po jego odejściu z PO ?
            ja tak.
            widujesz go w kampanii ?
            ja tak.
            a widujesz kogoś z PPP ?
            ja nie.

inna rzecz, że J. Palikot jest w swoim Ruchu jedynym liderem i osobą, która się pokazuje.
            nie ma innych do pokazywania, nie stara się ich, choćby wyraźne rekomendować, lansować jakoś.
            • bruno565 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 11:46
              Widuje go oczywiscie,ale nie w takiej skali i z takim przytupem jak niegdys.Gdzie ten Palikot od sztucznego penisa i swinskiego ryja,od tego ktory stal na stercie dokumentow,zeby pokazac skutek jego pracy w komisji Przyjazne Panstwo?Gdzie jego poszukiwania Macierewicza w celu zapisania sie do jego zespolu chorobowego? Terazniejszy Palikot to blade echo tego dawnego.Kiedys bywal gosciem Siodmego Dnia Tygodnia MO jako reprezentant PO,dzisiaj trafia do programow Stokrotki czesciej niz do audycji innych redakcji,ale to tez jest jedynie odbicie dawnego blasku.Wezmy taki PJN.Przeciez ci ludzie nie wychodza praktycznie ze studiow radiowych i telewizyjnych.Wszystkie ich briefingi i konferencje prasowa maja natychmiastowy odzew przekaznikow medialnych.W przypadku partii Palikota zero zainteresowania.Oczywiscie kampania wyborcza nabiera tempa i wraz ze zdobyciem wymaganej liczby podpisow,przy stosunkowo niskiej liczby zarejestrowanych w skali ogolnopolskiej, komitetow wyborczych, Palikota bedzie coraz wiecej.Jezeli sie jednak odniesc do tego co zaobserwowalismy w skali ostatniego powiedzmy polrocza ,to podkresle jeszcze raz: Palikota prawie nie bylo w mediach.Ze swej strony jedynie dopowiem ,ze najczesciej widywalem go w Szkle Kontaktowym.
              Jezeli chodzi o PPP to faktycznie nie widuje tej partii w mediach ale tez i nie tesknie za tym.
              • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 12:45
                bruno565 napisał:

> Widuje go oczywiscie,ale nie w takiej skali i z takim przytupem jak niegdys.Gdz
                > ie ten Palikot od sztucznego penisa i swinskiego ryja,od tego ktory stal na ste
                > rcie dokumentow,zeby pokazac skutek jego pracy w komisji Przyjazne Panstwo?Gdzi
                > e jego poszukiwania Macierewicza w celu zapisania sie do jego zespolu chorobowe
                > go?

zapominasz, że on nie jest już posłem.

Terazniejszy Palikot to blade echo tego dawnego.Kiedys bywal gosciem Siodme
                > go Dnia Tygodnia MO jako reprezentant PO,dzisiaj trafia do programow Stokrotki
                > czesciej niz do audycji innych redakcji,ale to tez jest jedynie odbicie dawnego
                > blasku.

nie jest w parlamencie, nie ma tam swej reprezentacji.
                jest liderem partyjnym - nie uwazam, iż echem siebie dawnego, tylko sam się ciut ciut cenzuruje.
                moim zdaniem, słusznie.
                niemniej wciąż występuje w takich akcjach, jak ta pod Pałacem koło namiotowców w sprawie delegalizacji PiS.
                czy urządza manifestacje pod siedzibami biskupów
                albo szturmuje wrota PiSie, by podebatować.

Wezmy taki PJN.Przeciez ci ludzie nie wychodza praktycznie ze studiow r
                > adiowych i telewizyjnych.Wszystkie ich briefingi i konferencje prasowa maja nat
                > ychmiastowy odzew przekaznikow medialnych.

nie uważam, by PJNu było więcej, niż J. Palikota.
                a jeśli, to o tyle więcej, że PJN ma klub parlamentarny przecież.

W przypadku partii Palikota zero zain
                > teresowania.

wcale nie zero.
                widziałam materiały z jego spotkań, z akcji pod siedzibami biskupów, pod biurem PiS etc.
                natomiast faktem jest, że trudno, by media pokazywały wszystkich, którzy chcieliby na stałe być w polityce.
                póki co, nawet nie wiadomo czy RP znajdzie się w parlamencie.
                Samoobronę też pokazywano, gdy była na topie, a gdy z Sejmu wypadła, słuch zaginął o niej.

• kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 11:46
              olga_w_ogrodzie napisała:
              > inna rzecz, że J. Palikot jest w swoim Ruchu jedynym liderem i osobą, która się
              > pokazuje.
              > nie ma innych do pokazywania, nie stara się ich, choćby wyraźne rekomendować, l
              > ansować jakoś.
              Jest mało czasu, ale inne twarze są prof. M. Środa, znany powszechnie Biedroń, Nowicka, dzisiaj Bartłomiej Bodio

www.ruchpalikota.org.pl/sites/default/files/ozon_group_rz.pdf
              • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 12:51
                > Jest mało czasu, ale inne twarze są prof. M. Środa, znany powszechnie Biedroń,
                > Nowicka, dzisiaj Bartłomiej B.

twarzą jest M. Środa ?
                bo przyszła na Kongres, bo ostatnio coś pozytywnego powiedziała ?
                no wiesz - Sz. Majewski też był na Kongresie.
                i R. Kalisz.

R. Biedroń, W. Nowicka - no tak - od niedawna twarze.
                tylko twarze.
                jednak nikt, prócz J. Palikota, w mediach jako reprezentant RP się nie wypowiada.
                raz chyba R. Leszczyński o akcji w sprawie delegalizacji PiS.
                • ex.mila Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 12:56

> raz chyba R. Leszczyński o akcji w sprawie delegalizacji PiS.

Widziałam go podczas debaty Palikot - Korwin. Krzyczał z sali "co to za chmjowa akustyka!" i 'mikrofon bliżej ust!".
                  • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 12:58
                    Widziałam go podczas debaty Palikot - Korwin. Krzyczał z sali "co to za chmjowa
                    > akustyka!" i 'mikrofon bliżej ust!".

no proszę.
                    to sobie ładnie pokrzyczał.
                    • ex.mila Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 13:00

> Widziałam go podczas debaty Palikot - Korwin. Krzyczał z sali "co to za chmjowa
                      > > akustyka!" i 'mikrofon bliżej ust!".
                      >
                      > no proszę.
                      > to sobie ładnie pokrzyczał.

No ale przynajmniej mówił (krzyczał) o czymś na czym się zna. Plus dla niego. Żeby nikt mnie nie podejrzwał, ze oglądałam te "debatę" - widziałam to w Szkle Kontaktowym.
                • kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 15:35
                  > twarzą jest M. Środa ?

Profesor Magdalena Środa jest za jej zgodą kandydatką RP na MEN, wczoraj brała osobiście udział w akcji RP przeciwko religii w szkole w Elblągu, na jej zaproszenie grupa działaczek RP weźmie udział we wrześniowym Europejskim Kongresie Kobiet w PKiN, więc chyba jest.
                  • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:09
                    kzet69 napisał:

>
                    > Profesor Magdalena Środa jest za jej zgodą kandydatką RP na MEN, wczoraj brała
                    > osobiście udział w akcji RP przeciwko religii w szkole w Elblągu

polityczne akcje wyborcze przed szkołami i to w dniu inauguracji roku szkolnego to, wg mnie, nic fajnego.
                    pana Napieralskiego wczoraj dyrektor sprzed szkoły pogoniła.
                    i słusznie.
                    • kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:20
                      > polityczne akcje wyborcze przed szkołami i to w dniu inauguracji roku szkolnego
                      > to, wg mnie, nic fajnego.
                      Wg mnie i sporej części działaczy RP także, więc w naszym okręgu ich nie organizowaliśmy, co nie zmienia faktu że takie akcje się w części kraju wczoraj odbyły i prof. Środa była liderką takiej akcji w Elblągu.
                  • honeyr Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 17:34
                    > olga_w_ogrodzie napisała:
                    > > twarzą jest M. Środa ?
                    >
                    > Profesor Magdalena Środa jest za jej zgodą kandydatką RP na MEN, wczoraj brała
                    > osobiście udział w akcji RP przeciwko religii w szkole w Elblągu, na jej zapros
                    > zenie grupa działaczek RP weźmie udział we wrześniowym Europejskim Kongresie Ko
                    > biet w PKiN, więc chyba jest.

Oj tam, dobrze wiesz, że do MEN to nie TWARZĄ trzeba być - dopóki Środa się nie rozbierze u doktora dla tabloidu, to marna z niej kandydatka do MEN ;)
                    • kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 20:19
                      honeyr napisał:
                      > Oj tam, dobrze wiesz, że do MEN to nie TWARZĄ trzeba być - dopóki Środa się ni
                      > e rozbierze u doktora dla tabloidu, to marna z niej kandydatka do MEN ;)

Z premedytacją sprowadzasz poziom dyskusji do szamba?
                      • honeyr Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 21:57
                        Proponuję najpierw myśleć, potem pisać - nie wyszłoby na to, żeś nazywał PO szambem, bo to niedawnego tabloidowego wyczynu minister Hall z PO dotyczyła uwaga. Takie okreslenia na pewno źle widziane byłoby u wymarzonego koalicjanta.
                        • bj32 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 23.09.11, 09:19
                          W sensie, ze czyim wymarzonym koalicjantem jest PO?
                          Inna rzecz, że do pani Hall mam prywatnie stosunek taki, jak do pani Fotygi: żadnej nie wysłałabym po połówkę,bo na bank albo pieniądze zgubi, albo flaszkę rozbije.
              • honeyr Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 17:44
                > dzisiaj Bartłomiej Bodio

Bartłomiej Bodio z OZON Group...trochę śmiesznie, nie? ;))
            • bj32 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 23.09.11, 09:13
              Errr... Może i jest jedynym znanym w całym kraju i niemal wszystkim Polakom liderem, ale... Trudno oczekiwać, żeby kogokolwiek na własnych plecach windował w górę. To raz. Dwa, że ściągnięcie "znanych i lubianych" zablokowałoby drogę zwyczajnym ludziom, którzy najwięcej fizycznie tyrali przy zbieraniu podpisów, organizacji spotkań i tak dalej. Potworzyliśmy struktury od podstaw, wszystko zrobiliśmy, a teraz, przepraszam, mamy wystawić Dodę, bo jest znana? Albo zaprosić do ugrupowania polityków, którzy skostnieli w kilku innych ugrupowaniach piętnaście lat temu, a w międzyczasie przechodzili z jednego kółka różańcowego do drugiego? Wyłącznie po to, żeby mieć znane całej Polsce twarze? O ile mi wiadomo - nie o to Januszowi chodziło.
              W dodatku ludzie, których wystawiamy, w naszych OW nie są tak kompletnie nieznani, nie wychowali się w dżungli. W dodatku wychodzimy do ludzi, można do nas podejść, porozmawiać i przed drzwiami biura nie stoi nie lada osiłek z tęgim kijem, żeby nas chronić przed kontaktem z gawiedzią:)
      • kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 11:44
        bruno565 napisał:

Polska Partia Pracy rowniez spiewajaco zebral
        > a podpisy a zakonczy udzial w imprezie pewnie w okolicach 1 punkta procentowego

Poprzez struktury związkowe Sierpnia 80, Palikot stworzył swoje struktury od zera w ciągu 8 miesięcy, jest różnica.
    • tornson A niech będzie, byle tylko odebrał platformerskiej 02.09.11, 09:54
      kruchcie jak najwięcej głosów!
      • anmanika Re: A niech będzie, byle tylko odebrał platformer 02.09.11, 10:46
        I dzięki temu PiS będzie miało większe szanse na wygraną.
        • olga_w_ogrodzie Re: A niech będzie, byle tylko odebrał platformer 02.09.11, 10:52
          i tak może być.
          PiSowi na pewno nie odbierze.
        • tornson Re: A niech będzie, byle tylko odebrał platformer 02.09.11, 11:27
          anmanika napisała:

> I dzięki temu PiS będzie miało większe szanse na wygraną.
          Jaką wygraną? Że zdobędzie więcej głosów niż PO? A raczej PO mniej głosów niż PiS. Większości parlamentarnej i tak nigdy nie zdobędzie. Najważniejsze by jak najmniej głosów dostał PO-PiS lepiej już, weźmy na ten przykład, 25% dla PiS i 20% dla PO niż 25% dla PiS i 35% dla PO, o ile głosy na PO przejdą na SLD czy na Palikota, a inaczej być nie może.
          Poza tym to właśnie PO swoją postawą sztucznie podtrzymuje poparcie PiSowi, nobilitując ich jako główną partię opozycyjną, bo tylko na tle takich fanatyków ludzie są w stanie poprzeć PO. Zniknie problem PO to zaraz potem zniknie problem PiSu.
    • damakier1 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 11:11
      Też podziwiam sprawność organizacyjną i pracowitość RPP. I prawie pewna jestem, ze te 3 do 5. procent zapewniajace finansowanie uda mu sie urwać. Choć mu nie kibicuję, bo odbiera głosy głównie PO (której kibicuję), to życzę mu żeby mu sie to udało.
      Słuchałam dziś rano w TOK FM, że Palikot opisał gdzieś, jak Tusk w eleganckim garniturze kopał piłką w roślinę pozostawioną w jego gabinecie przez Leszka Millera. Ponoć Miller w dodatku go prosił nad pieczę nad nią, bo to była jego roślina ulubiona. Wszyscy komentatorzy z red. Paradowską i Lisem na czele byli oburzeni, jakie to ohydne wyciąganie jakiś faktów z życia prywatnego. Ktoś nawet posunął sie do przyrównania tego postępku palikociego do czynu popełnionego przez szantażystów senatora Piesiewicza. Mnie też ta opowieść rodem z plotka.pl zniesmaczyła choć ja przyrównałabym Palikota raczej do baby z magla.
      Ale przypomniało mi sie też jak Tusk opowiadał o małym pistoleciku Jarosława Kaczyńskiego. To również była opowieść zaczerpnięta z rozmowy prywatnej i to jakoś dziennikarzy nie bulwersowało. Przyznam szczerze, że mnie też nie.
      Jak to jednak nasze oceny zależą od tego, kogo oceniamy...
      • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 11:33
        damakier1 napisała:

To również była opowieść zaczerpnięta z rozmowy prywatnej i to ja
        > koś dziennikarzy nie bulwersowało. Przyznam szczerze, że mnie też nie.
        > Jak to jednak nasze oceny zależą od tego, kogo oceniamy...

naturalnie Damo.
        ale skala jeszcze dochodzi.
        chyba jednak nie znam nikogo w polityce, kto bliżej jest ple, ple, ple Anastazji Potockiej, niż pan Palikot.

a jeszcze z innej beczki - jakoś nie wierzę, że na listach RP jest znacząca ilość specjalistów w różnych dziedzinach.
        jeśli Ruch dostanie się do Sejmu, to, będzie, jak od początku powstania swego jednoosobowy - palikotowy tylko ?
        już sama nazwa jest kiepska i jej skrót też.
        rozumiem, że J. Palikot decydując się na nią chciał wykorzystać swoją popularność, ale jednak...

• damakier1 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 15:51
          > chyba jednak nie znam nikogo w polityce, kto bliżej jest ple, ple, ple Anastazj
          > i Potockiej, niż pan Palikot.
          Chyba nawet paplaniem panią Anastazję dawno przebił...
          [Ta moja uwaga wzięła się stąd, że sama siebie na emocjonalnym, a nie obiektywnym osądzaniu przyłapałam]

> a jeszcze z innej beczki - jakoś nie wierzę, że na listach RP jest znacząca ilo
          > ść specjalistów w różnych dziedzinach
          Ja to mam dojmujące wrażenie, że ci specjaliści z różnych dziedzin na listach Palikota to zbiór frustratów, którzy usiłują jakoś zaistnieć.
          Podobno dołączyła też prof. Środa? Byłabym zaskoczona...
          • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:06
            damakier1 napisała:
            > Podobno dołączyła też prof. Środa? Byłabym zaskoczona...

Kzet mówi, że dołączyła.
            może u niej to reakcja na wyczyny na listach napieralszczykowskiego SLD.
            • kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 20:21
              Dołączyła już na dobre i otwarcie.

www.ruchpalikota.org.pl/artykuly/zazadaj-etyki-zamiast-religii-%E2%80%93-akcje-trwaja-w-calej-polsce
        • bj32 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 23.09.11, 09:38
          Odnoszę wrażenie, że Twoje zachwyty nad RP są... cokolwiek sarkastyczne.
          "jakoś nie wierzę, że na listach RP...
          A może zamiast kierować się wiarą, wewnętrznym przekonaniem i wróżbami -pokieruj się wiedzą i sprawdź, kto na tych listach jest. To nie jest wiedza tajemna.
          "specjalistów w różnych dziedzinach"
          A wyłącznie młotki granatem od pługa oderwane, bujające w oparach antyklerykalizmu? Czyli jeśli mam być godna Twojego zaufania, to muszę być docentem doktorem rehabilitowanym medycyny sądowej, proktookulistą? Myślisz, że ludzie, którzy prowadzą od iluś lat własne firmy - nie znają się na gospodarce na przykład? Słowo Ci daję, ze najlepszymi ekonomistami są gospodynie domowe, bo za te śmieszne pieniądze, które mają, są w stanie utrzymać czasem niemałe rodziny.

Co zaś do nazwy... Czy kiepska, to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje. I, oczywiście, nie o wykorzystanie popularności chodziło.
      • cwiercinteligentzpis Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 11:46
        damakier1 napisała:

> Ale przypomniało mi sie też jak Tusk opowiadał o małym pistoleciku Jarosława
        > Kaczyńskiego. To również była opowieść zaczerpnięta z rozmowy prywatnej

Mnie zbulwesował Lech Kaczynski który do ostatnie momentu, nie zagrozonego Trybaunałem Stanu, zwlekał z nomi nowaniem Tuska na Premeire.
        Przypominanie o tym nazywa się 'szykanowaniem' Lecha Laczyńskiego'?!!??
        • scoutek Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 12:10
          cwiercinteligentzpis napisał:
          > Przypominanie o tym nazywa się 'szykanowaniem' Lecha Laczyńskiego'?!!??

nie, to się nazywa "przemysł nienawiści"
        • zoil44elwer Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 12:12

> damakier1 napisała:
          >
          >
          > > Ale przypomniało mi sie też jak Tusk opowiadał o małym pistoleciku Jaro
          > sława
          > > Kaczyńskiego. To również była opowieść zaczerpnięta z rozmowy prywatnej
          >
          > Mnie zbulwesował Lech Kaczynski który do ostatnie momentu, nie zagrozonego Tryb
          > aunałem Stanu, zwlekał z nomi nowaniem Tuska na Premeire.
          > Przypominanie o tym nazywa się 'szykanowaniem' Lecha Laczyńskiego'?!!??
          B Komorowski:Wcale nie muszę liderowi zwycięskiej partii powierzyć misji tworzenia rządu.Będę się zastanawiał,tak jak L Kaczyński?
        • damakier1 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 15:54

>Mnie zbulwesował Lech Kaczynski który do ostatnie momentu [...]

No, mnie też. Ale czemu to piszesz w odpowiedzi na mój post?
      • zoil44elwer Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 12:07
        J Paradowska z widoczną przyjemnością powtarzała o "podobno" przerażonych córkach Napieralskiego podczas wspólnych zakupów wyprawki szkolnej.Nabijała się z GN że przepłacił,bo na bazarze mógłby znacznie taniej kupić używane książki, długopisy,fartuszki i papucie.Ale zoł*a!
        • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 12:29
          zoil44elwer napisał:

> J Paradowska z widoczną przyjemnością powtarzała o "podobno" przerażonych córka
          > ch Napieralskiego podczas wspólnych zakupów wyprawki szkolnej.

pewno nie widziała materiału, więc mówiła, że podobno.
          a ja widziałam - nie podobno, ale na pewno - 4. letnia córka schowała się ojcu pod marynarkę i powtarzała, że do samochodu chce iść.

Nabijała się z GN
          > że przepłacił,bo na bazarze mógłby znacznie taniej kupić używane książki, dług
          > opisy,fartuszki i papucie.Ale zoł*a!

żadna zołza.
          to prawda.
          można było wybrać tańszy sklep - ten był w strefie stanów średnich.
          no ale jak się naśladuje z zakupami prezesa pana, to się nie kupuje w tanich sklepach.
        • damakier1 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:00
          zoil44elwer napisał:

> J Paradowska z widoczną przyjemnością powtarzała o "podobno" przerażonych córka

To, co nawyczyniał Napieralski z nieszczęsnymi swymi, jak je nazywa - córeczkami, to najobrzydliwszy spektakl w całej obecnej kampanii. Napieralski ma takie parcie na szkło i władzę, że przeczołgał te nieszczęsne dziewuszki bez mrugnięcia okiem, a głupawy uśmieszek ani na chwilę mu nie zszedł z facjaty.
          A że dziewczynki za karę nie dostały w tym dniu deseru, to dam się pokroić!
    • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 15:06
      eeluniu-zwawiej-sie.ruszaj napisała:

> Nie dziwi Pani swoista nagonka TVN-ów na J. Palikota? Gdyby przyjąć założenie
      > , że TVN-y raczej sprzyjają Tuskowi,

nagonka TVN na Palikota ?
      nie.
      ja niczego takiego nie widzę.
      Pan dostrzega nagonkę ?

a Ruch Palikota może realnie podważyć heg
      > emonię POPiS-u,

wg mnie, RP, póki co, ma szansę wejść do Sejmu.
      do podważania daleka droga.
      Pan mówi o Ruchu Palikota czyli o kim ?
      jacy ludzie z tego Ruchu, prócz J. Palikota, jako ewentualni posłowie mogą być tak sprawni, że zaczną skutecznie podważać ?

to moja niewiara w sukces-wejście RP do Sejmu, już tera
      > z wydaje mi się przesadna.

po rejestracji list w całym kraju, jeśli w sondażach będzie rosło RP, naturalnym mechanizmem może być więcej chętnych, którzy palikotowców wesprą w głosowaniu.

> Coraz bliższy terminu wyborów i obserwacja kampanii dotychczas zabetonowanych w
      > Parlamencie, może mnie jednak przekonać, że warto na Palikota dać "+".
      > Chyba się Pani zgodzi, w świetle takich faktów jak: nierozliczenie przez 4 l.
      > poczynań IV RP - niechęć przyłączenia się do wniosku o T.S. dla Ziobry i Kaczyń
      > skiego - dziwaczna postawa Czumy w Kom. Nacisk.(czy bez przyzwolenia premiera?)
      > , że Platforma, obok całkowicie szkodliwego PiS-u, byle jakich Stanów -napieral
      > skich oraz stołkowych Pawlaków, nawet jako główna szczepionka na dżumę - PiS, j
      > uż nie jest atrakcyjna.
      >
      proszę Pana, ja zagłosuję na PO w wyborach parlamentarnych po raz pierwszy.
      nie głosowałam na nich poprzednio, nie głosowałam w prezydenckich na D. Tuska.
      nie była więc dla mnie PO szczepionką na panów Kaczyńskich.
      o p. Czumie się nie wypowiadam, bo szczegóły całej prawdy nie są mi znane.
      co to odkładania wniosku w sprawie TS na po wyborach - nie podoba mi się to.
      natomiast, niezależnie od pojedynczych osób czy działań, w związku z całkoształtem jej działalności do PO jest mi najbliżej - nie gowinowskiej, ale tej zwróconej w stronę liberalizmu socjalnego.
    • kazik12groszy Palikot inteligentny ale 02.09.11, 16:14
      gdyby Tusk dał mu ministra kultury albo vicepremiera Palikot zasuwał by do Czestochowy i całował w dupę biskupów. Koniunkturalista jakich mało, swoją drogą który z dzisiejszych polityków nim nie jest
      • kzet69 Re: Palikot inteligentny ale 02.09.11, 16:21
        kazik12groszy napisał:
        Palikot zasuwał by do Czes
        > tochowy i całował w dupę biskupów.

Nie ekstrapoluj swoich marzeń na innych...
      • olga_w_ogrodzie Re: Palikot inteligentny ale 02.09.11, 16:27
        kazik12groszy napisał:

> gdyby Tusk dał mu ministra kultury albo vicepremiera Palikot zasuwał by do Czes
        > tochowy i całował w dupę biskupów. Koniunkturalista jakich mało, swoją drogą kt
        > óry z dzisiejszych polityków nim nie jest

gdyby było aż tak, jak mówisz, to J. Palikot nie zrezygnowałby z mandatu poselskiego.
        bezczelnie zakładałby swoją partię będąc posłem, choć z listy PO - brałby kasę i wykorzystywał bycie w Sejmie.
        ponadto nie odwalałby tak ciężkiej roboty pakując w nią prywatne pieniądze, a że praca była solidna, świadczą zarejstrowane listy.
        można J. Palikota nie lubić, ale wypada wykazać się odrobiną uczciwości.
    • wojciech.2345 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:15
      Błazna z Biłgoraja już nie interesuje prezes pan.
      On buldog.

Ciekawe jaki kęs z łydki matołka ma w zębach?
      Oto jest pytanie?
      • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:23
        wojciech.2345 napisał:

> Błazna z Biłgoraja już nie interesuje prezes pan.
        > On buldog.
        >
        > Ciekawe jaki kęs z łydki matołka ma w zębach?
        > Oto jest pytanie?

kto to błazen z Biłgoraja ?
        kto to buldog ?
        kto to matołek ?
        • wojciech.2345 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:25
          > kto to błazen z Biłgoraja ?
          > kto to buldog ?
          > kto to matołek ?
          -----------------------
          No tośmy sobie pogadali.
          • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:29
            wojciech.2345 napisał:

> olga_w_ogrodzie napisała:
            > > kto to błazen z Biłgoraja ?
            > > kto to buldog ?
            > > kto to matołek ?
            > -----------------------
            > No tośmy sobie pogadali.

nie.
            nie pogadałeś.
            nie dałeś rady wygrzebać się z beczki z epitetami i niczym ponadto.
            • wojciech.2345 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:38

> wojciech.2345 napisał:
              >
              > > olga_w_ogrodzie napisała:
              > > > kto to błazen z Biłgoraja ?
              > > > kto to buldog ?
              > > > kto to matołek ?
              > > -----------------------
              > > No tośmy sobie pogadali.
              >
              > nie.
              > nie pogadałeś.
              > nie dałeś rady wygrzebać się z beczki z epitetami i niczym ponadto.
              ---------------------------
              Olgo,
              ja już nie zamierzam przekonywać kogokolwiek nawet do prezesa pana.
              Ja jedynie manifestuję inny punkt widzenia rzeczywistości.

Kupisz to, to dobrze.
              Nie kupisz? Trudno się mówi.

Wojciech z Ciemnogrodu.
              • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 16:54
                Olgo,
                > ja już nie zamierzam przekonywać kogokolwiek nawet do prezesa pana.
                >
                bardziej interesuje Cię rozdawnictwo obraźliwych epitetów ?
                Twój wybór.
                • wojciech.2345 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 17:03
                  > bardziej interesuje Cię rozdawnictwo obraźliwych epitetów ?
                  > Twój wybór.
                  -----------------------------
                  Na termin "matołek" jest copyright.
                  O szczegóły należy pytać w kancelarii premiera.

To nie mój pomysł.
    • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 22:35
      eeluniu-zwawiej-sie.ruszaj napisała:

> Jak na początki czegoś zupełnie nowego na polit. scenie wymaqa Pani posiadania
      > zasobów starych 20 -letnich darmozjadów z parlamentarnych ław?

Panie Henryku,
      ja niczego nie wymagam.
      ale, skoro Pan mówi o podważaniu, to ciekawa jestem kto miałby podwazać.

Pani początkowe
      > zainteresowanie Palikotem chyba się wzięło z tego, że jednak On sam w sobie by
      > ł w stanie coś nowego zaproponować.

by coś odrzucić, dobrze jest poznać najpierw, więc się zainteresowałam.
      natomiast żadnej partii nie wróżę powodzenia, jeśli opierać się będzie tylko i wyłącznie na jednej osobie.

/a jak się zakupy w meblowym udały ?/
    • nnike Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 02.09.11, 22:47
      Bez Palikota w Sejmie, nadal będzie panować bezprawie i drenaż mózgów: www.tokfm.pl/Tokfm/1,116483,10218143,1_wrzesnia__dzieci_ida_do_Kosciola__To_lamanie_Konstytucji.html
    • dzi1a Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 09.09.11, 16:11
      Ruch Palikota czarnym koniem na fb :

palikot.blog.onet.pl/
      • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 09.09.11, 16:16
        moim zdaniem, J. Palikot od paru dni marnotrawi potencjał.
        szkoda.
    • sclavus J.Palikot może być czarnym koniem wyborów, 09.09.11, 19:28
      ale tylko w ciapki ;)
      Opisując w swojej książce Platformę, o sobie nie pisze nic... - anioł albo i nawet duch (święty?)
      To znaczy, że jedynie obsmarowywuje! (nie tak dawnych przyjaciół jednak)
      • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może być czarnym koniem wyborów, 09.09.11, 19:34
        właśnie w telewizji zacytowali fragment, ktory opisywał też pana Kalisza jako egocentryka skupionego na sobie i pewnego, że ma ogrom wielbicieli.
        pan Janusz powiedział w TVN, że R. Kalisz do niego dzwonił w związku z tym opisem i że się obraził.

mnie tam się nie podoba bardzo takie plotkowanie o byłych i aktualnych przyjaciołach
        i wykorzystywanie plotek w kampanii.
        a przecież to ma być początek, bo teraz będą fotki króla paparazzich.
    • filut Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 09.09.11, 19:46
      Co proponuje Palikot?: Wibratory dla wszystkich???????????????
      To błaen, niezdolny do konstruktywnego działania!!!!!!!!
      Niewiayrygodny
    • dzi1a Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 20:37
      odchudzanie biskupów coraz bliżej ,Palikot mocno zwyżkuje :

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10267348,Wybory_2011__Minimalna_roznica_miedzy_PO_a_PiS___Homo.html
      • yoleczka Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 21:32
        Palikot to nadymany, pyszny człowiek . Kim on jest , że twierdzi że debata Tusk-Palikot będzie najważniejszą w kraju ? Będzie namioty rozstawiał, to w jego stylu, dużo hałasu wokół swojej osoby, ale to zwykły prostak , który myśli , że swoimi pomysłami zbawi świat . Zero pokory i poszanowania innych
        • kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 21:35
          yoleczka napisała:
          im on jest , że twierdzi że debata Tusk
          > -Palikot będzie najważniejszą w kraju ?

Przywódcą partii, która zarejestrowała swoje listy we wszystkich okręgach w kraju, tak samo jak PO p. Tuska...
          • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 22:57
            kzet69 napisał:

> Przywódcą partii, która zarejestrowała swoje listy we wszystkich okręgach w kra
            > ju, tak samo jak PO p. Tuska...

to prawda niezbita.

/a podoba Ci się to, co napisał w książce o R. Kaliszu ?
            ów, dopiero co naraził się SLD swym udziałem w Kongresie palikotowym,
            a pan Janusz za chwilę takie ploty o panu Kaliszu w książce umieszcza, że aż się pan Ryszard obraził.
            a podoba Ci się "transfer roku" palikotowy czyli pan Tymochowicz ?
            a co sądzisz o ogłoszeniu ścisłej współpracy z paparazzim Stoppą ?
            podoba Ci się to wszystko ?/
            • kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 23:03
              Nie, nie podoba mi się... Ale to nie zmienia faktu że Ruch Palikota jest zaczynem nowoczesnej liberalno - demokratyczno -świeckiej partii i warto by przetrwał i zaistniał w rzeczywistości parlamentarnej.
              • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 23:13
                cenię Cię za to, że nie rozmawiasz jak wielu napieralszczyków i kaczystów, ktorzy pytani o niewygodne kwestie próbują zmieniać temat wrzeszcząc o biciu Murzynów albo też atakują chamsko personalnie.

co do tego, że warto by do Sejmu wszedł RP /i PJN też/, to ja się zgadzam z tym.
                i podtrzymuję, mimo, że ostatnie działania p. Palikota mi mocno nie leżą,
                no i sama to ja jestem zwolenniczką socjalliberalizmu.
                • kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 23:32
                  Mój szacunek dla Palikota wynika z tego że on słucha ludzi, nie uważa się za nawiedzone guru co zjadło wszystkie rozumy. Pamiętam jak mu w marcu tłumaczyłem że sieć publicznych szpitali wyłączonych z prywatyzacji nie może obejmować jedynie szpitali klinicznych jak to stało w ówczesnym programie ale musi także obejmować szpitale specjalistyczne niezbędne dla bezpieczeństwa zdrowotnego obywateli. Powiedział wyślij maila z projektem i uzasadnieniem. zrobiłem to na miarę mojej wiedzy i w aktualnym programie RP jak byk stoi sieć publicznych szpitali obejmująca szpitale kliniczne i specjalistyczne...

pzdr.
                  • olga_w_ogrodzie Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 23:48
                    kzet69 napisał:

> Mój szacunek dla Palikota wynika z tego że on słucha ludzi, nie uważa się za na
                    > wiedzone guru co zjadło wszystkie rozumy.

ja jednak uważam, że on się stawia w pozycji guru.
                    może w stosunku do tych, ktorzy mu sprzyjają nie.

a tak w ogóle, to wciąż jednoosobowo pokazuje swoj RP, o czym już mówiłam.
                    • kzet69 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 23:57
                      A kogo ma pokazywać poza kilkoma liderami "wykluczonych"? Pozostali ludzie wymagają czasu by zaistnieć w przestrzeni publicznej... Kto znał Tomczykiewicza czy Piterę zanim trafili do Sejmu? Zresztą ja sam tu prezentowałem notki dwóch regionalnych 1 RP i odzew był żaden, wątki pozostały bez odpowiedzi...
              • jacekm22 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 23:15
                Amen !!!!
                • jacekm22 Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 11.09.11, 23:21
                  Moje Amen odnosilo sie do tego :

Ruch Palikota jest zaczynem nowoczesnej liberalno - demokratyczno -świeckiej partii i warto by przetrwał i zaistniał w rzeczywistości parlamentarnej.
    • neoretronick Zgadzam się, że Ruch Palikota do Sejmu wejdzie. 12.09.11, 12:14

• bard333 wielbicieli palikota chciałbym spytać tak z innej 14.09.11, 18:56
      beczki,

tak mocno akcentuje w kampanii kto powinien dodatkowo płacic podatki i ciekaw jestem, czy on je płaci...? Wiadomym jest, że częśc swojego majątku ukrył, a podatki płaci nie w Polsce (jeśli wogóle), jeżeli to prawda, to jaki tupet trzeba mieć żeby akurat w tym temacie tak wydzierać mordę?

A drugie pytanie, co trzeba mieć w głowie, by popierać hasła podatkowe, kolesia który tych podatków sam nie placi... zastanawialiście sie kiedyś nad tym, czy to juz za trudne...?
      • zzarda32 Re: wielbicieli palikota chciałbym spytać tak z i 14.09.11, 19:04
        Takie same insynuacje mogą także dot. JK??
        • bard333 ależ przeciez ona sam stwierdził 14.09.11, 19:09
          że nie płaci podatków w Polsce i nie piszemy to o Kaczorze, ale jesli masz jakąkolwiek wiedzę o ewentualnym niepłaceniu przez niego podatków to dawaj...

a pytam serio, bo pamiętam ta sytuacje z różnych spraw, które palikot miał w sądzie i tam wyszło, że podatków nie płaci, chciałbym po prostu wiedziec
    • spokojny.zenek Nie, nie może 14.09.11, 18:59
      Jeśli zdobędzie 3% to będzie ogromny sukces. Raczej mało prawdopodobny.
    • bard333 aaaa... i jeszcze jedno 14.09.11, 18:59
      od pierwszych chwil palikotowej wolty byłem niemal pewien, że to gra tuska i komoruska. teraz mam już pewność, że palikot gra na odebranie głosów sld i późniejsze zbratanie się z tuskiem, a te fochy, płacze i plucia służą tylko i wyłącznie uwiarygodnieniu tego ćwoka
      • jacekm22 Re: aaaa... i jeszcze jedno 14.09.11, 19:06
        A w razie ewentualnego wejscia do Sejmu z kim ma sie zbratac ????!!
        Z narodowo socjalistycznym PIS , czy SLD G.Napieralskiego gotowego opuscic swe portki przed PIS by dostac sie do waadzy ??????????
        • bard333 Re: aaaa... i jeszcze jedno 14.09.11, 19:13
          nie musi wchodzic do żadnej, ale nie o to mi chodzi, cały ten jego ruch jest faktycznie wspierany przez PO i uwiarygadniany "kłótniami" żeby odebrac te 5% sld, wyborcami palikota jest największy chłam, czytelnicy urbana i tym podobny badziew, który z radością wejdzie w koalicje z Gowinem...;)
          • bj32 Re: aaaa... i jeszcze jedno 23.09.11, 09:45
            Czym wspierany? Bo kołkiem chyba...
    • ukos Jeśli przekroczy 3%, zyska szansę dalszego wzrostu 14.09.11, 19:37
      Nie musi nawet wejść do Sejmu. Dotacja umożliwiając systematyczne działanie pozwoli mu przejąć w niedalekiej przyszłości większość środowisk zdanych dotychczas na SLD i kandydujących stamtąd na doczepkę, czyli kolejne 2-3%, urwać coś z elektoratu samego SLD, a także wyjść poza ten krąg i może zmobilizować jakąś grupę dotychczas politycznie nieaktywnych. Jeśli więc ta kampania go nie zabije, to pewnie otworzy mu drogę do samorządów, a w dalszej perspektywie uzyskania 10% w parlamencie (większe partie lewicowo-liberalne rzadko bywają).
    • twoj.psychiatra J.Palikot będzie kulawą chabetą Wyborów 14.09.11, 20:07
      J.Palikot będzie kulawą chabetą Wyborów, a nie czarnym koniem. Z Wandą Nowicką i Robciem Biedroniem na pokładzie łatwo utonąć...
    • m.c.hrabia Re: J.Palikot może jednak być czarnym koniem wybo 14.09.11, 20:11
      gumowym?
    • dzi1a leeeć Januuuusz leeeć !!!! 19.09.11, 22:31
      wybory.onet.pl/parlamentarne-2011/aktualnosci/popularny-polityk-ojcem-sukcesu-palikota,1,4855335,aktualnosc.html
      • olga_w_ogrodzie Re: leeeć Januuuusz leeeć !!!! 19.09.11, 22:54
        największe podziękowania za ewentualny niezły wynik wyborczy
        J. Palikot powinien złożyć na ręce premiera Grzegorza męża stanu Napieralskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka