Dodaj do ulubionych

Patrzę na Poncyliusza

15.09.11, 19:46
- nie chodzi mi rzecz jasna o urodę, tylko ogólne wrażenie i myślę sobie - co ty człowieku robiłeś w tym odpustowym PiSie tyle lat. Poglądy mamy różne na większość spraw, ale nie przełączam jak występuje czy to w radiu czy telewizji, nie wzbudza we mnie obrzydzenia. Nie będę głosowała na PJN ale nie będę udawać, że Poncyliusz wzbudza we mnie raczej pozytywne emocje w przeciwieństwie do 99% planktonu prezesa, którzy się w tej partii ostali. Ten jeden pozostały procent to Cymański.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Patrzę na Poncyliusza 15.09.11, 19:50
      to się zwie
      pl.wikipedia.org/wiki/Konformizm+
      KASA misiu.
      • axyzaa Re: Patrzę na Poncyliusza 15.09.11, 20:07
        m.c.hrabia napisał:

> to się zwie
        > pl.wikipedia.org/wiki/Konformizm+
        > KASA misiu.

To ja już wolę handlarzy marychą niż takich co dla kasy wstępują do PiSu.
    • wylogowany.pielegniarz To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglądów 15.09.11, 19:53
      Jak Sellin i Ujazdowski odchodzili z PiSu, to też można było powiedzieć, co oni tam robili. A ile wtedy mieli do powiedzenia. Do dzisiaj jest zresztą oczywiste, że średnio pasują do rydzykowo-bogoojczyźnianej partii, w jaką zamienił Kaczyński PiS. Ale to już było. Wrócili z podkulonymi ogonami do partii i znowu wielbią prezesa i spijają wszystko z jego ust.
      • axyzaa Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:06
        Coś w tym jest. jak Sellin i Ujazdowski też byli poza PiSem (W Polsce Plus?) to też dało się z nimi wytrzymać. Nie zgadzałam się z nimi, ale chętnie słuchałam co mają do powiedzenia. Zachowywali się normalnie - jak ludzie, którzy mają swoje poglądy, a teraz zachowują się jak zombie, którzy powtarzają mantry prezesa. PiS okalecza.
        • dirloff Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:11
          W takim razie kto lub co "okalecza" czy "protezuje" Palikota i Giertycha...?
        • humbak Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:18
          No i Dutkiewicza przy okazji utopili. Nie wypłynie gość na ogólnopolską scenę... i szkoda. On mógł być liderem alternatywy dla naszych koachanych milusińskich w sejmie.
          • axyzaa Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:35
            humbak napisał:

> No i Dutkiewicza przy okazji utopili. Nie wypłynie gość na ogólnopolską scenę..
            > . i szkoda. On mógł być liderem alternatywy dla naszych koachanych milusińskich
            > w sejmie.

Ja to się kompletnie nie znam na tym Dudkiewiczu, i w ogóle nie wiem o co chodzi z tą całą inicjatywą Obywatele do Senatu. wiem tylko, że Paradowska się okropnie nad nimi znęca na swoim blogu:-)
            • humbak Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:45
              O co chodzi w Inicjatywie do Senatu? Najogólniej mówiąc samorządowcy (prezydenci dużych miast) uważają że mają za mało do powiedzenia w kwestiach bezpośrednio dotyczących ich domeny i chcą ów wpyw powiększyć. No to stworzyli tą nie do końca personalnie udaną inicjatywę. Opinie pani Paradowskiej od dłuższego czasu niezbyt mnie interesują.
              • kzet69 Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:48
                Tyle tylko że Senat ma niewiele do powiedzenia w sytuacji gdy każdą jego poprawkę sejm może obalić zwykłą większością głosów, to takie mieszanie herbaty, nie stanie sie od tego słodsza...
                • humbak Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:50
                  Zdaje mi się że uznali że tam łatwiej się im będzie wbić.
          • axyzaa tu się funkcyjna (wg Napieralszczyków) Paradowska 15.09.11, 20:43
            znęca:-)

paradowska.blog.polityka.pl/2011/09/07/obywatele-nieco-skompromitowani/
        • kzet69 Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:24
          Miałem okazję spędzić ostatni tydzień nad morzem w mateczniku Sellina, poczytałem sobie jego ulotki, szczyty hipokryzji, obłudy i kłamstwa, normalnie mąż opatrznościowy Pomorza...
        • zoil44elwer Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:44
          Przecież Sellin i Ujazdowski mówią to samo,mają te same poglądy od lat.Ale gdy głosili je poza PiSem to ich poglądy były do strawienia?!
      • dirloff Poncyl a PiS i RM... 15.09.11, 20:09
        Rzecz w tym, ze dla was każdy, DOSŁOWNIE każdy, kto odejdzie z PiS i/lub zacznie krytykować tę partię oraz jej szefa, staje się ok... Staje się pozytywny, wiarygodny, znośny, strawny, nawet fajny... Działa to też w drugą stronę - otóż ten kto zaczyna krytykować PO i Tuska, zaraz staje się "fe", "be"... Staje się niegatywny, niewiarygodny, nieznośny, niestrawny i niefajny...

Cassus Giertycha czy Palikota... ;-)

Rzekoma "radiomaryność" PiS to stricte leminże demonizowanie i fetyszyzowanie PiS-u. Słuchacze RM to nikły procent wyborców tej partii. Nie więcej niż jakieś 15-20 proc. PiS ani nie było mniej radiomaryjne z PJN-owcami, ani nie jest bardziej bez tych osób.

Owszem, Poncyl sprawa dobre wrażenie, ponieważ dobrze wypada w mediach. Polecam poszukać wywiadu z nim o gosp. i ekonomii na Nowym Ekranie. Kilka tyg. nabijali się tam z niego...
        • humbak Re: Poncyl a PiS i RM... 15.09.11, 20:11
          Zaraz zaraz... kto to się powołuje na Palkota?:)
        • mariner4 Twoje oceny są tyle warte ile były 15.09.11, 20:15
          w sprawie Wałbrzycha. Ale od PiSowca wymagać mądrości?
          M.
        • wylogowany.pielegniarz Re: Poncyl a PiS i RM... 15.09.11, 20:17
          dirloff napisał:

> Rzecz w tym, ze dla was każdy, DOSŁOWNIE każdy, kto odejdzie z PiS

Nie w tym rzecz. Sellin i Ujazdowski zawsze mi się wydawali ludźmi o własnych poglądach, którzy mieli coś własnego do powiedzenia. To o powrocie z podkulonymi ogonami piszę z przykrością, bo widząc ich teraz, aż się przykro robi, jak mieli się wszystko w PiSie na tanią pasztetową.
          • m.c.hrabia Re: Poncyl a PiS i RM... 15.09.11, 20:24
            złudzenia
            to fajna rzecz
            • ave.duce Re: Poncyl a PiS i RM... 15.09.11, 20:36
              Zwłaszcza Sellin miał ekstra rzeczy do powiedzenia nt. telewizji.
              Oj, Pielu, Pielu...
      • humbak Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:11
        Co zabawne najbardziej konsekwentnym okazał się Jurek... powiem szczerze że największy niesmak czułem przy powrocie Dorna.
        A za Poncyliuszem nie przpadam. Śmiać mi się chciało jak mu Żyżyński zarzucił demagogię... mając rację na dokładkę.
        • wylogowany.pielegniarz Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:23
          humbak napisał:

> Co zabawne najbardziej konsekwentnym okazał się Jurek... powiem szczerze że naj
          > większy niesmak czułem przy powrocie Dorna.

Dorn trochę pajacuje od dłuższego czasu, więc jakoś tak mało poważnie go traktuję. Rozmienił się na drobne, bo to bardzo zdolny polityk.
          Bardziej niesmak czułem przy Ujazdowskim.

> A za Poncyliuszem nie przpadam. Śmiać mi się chciało jak mu Żyżyński zarzucił d
          > emagogię... mając rację na dokładkę.

Jedyne pocieszenie, że Jakubiak zniknie i nie trzeba będzie już jej słuchać.
          • humbak Re: To jest zawsze kwestia charakteru a nie poglą 15.09.11, 20:29
            > > A za Poncyliuszem nie przpadam. Śmiać mi się chciało jak mu Żyżyński zarz
            > ucił d
            > > emagogię... mając rację na dokładkę.
            >
            >
            > Jedyne pocieszenie, że Jakubiak zniknie i nie trzeba będzie już jej słuchać.

Pod warunkiem że jej mendia nie podratują jako komentatora;)
          • axyzaa Jakubiak poza parlamentem 15.09.11, 22:20
            Muszę przyznać, ze to jedna z niewielu rzeczy, które mnie w związku z tymi wyborami naprawdę cieszą.
    • mariner4 To są jego ostatnie występy 15.09.11, 20:04
      w polityce.
      M.
      • axyzaa Re: To są jego ostatnie występy 15.09.11, 20:09
        mariner4 napisał:

> w polityce.
        > M.

No właśnie o tym myślałam jak to pisałam. Szkoda, ze to nie prezesa osttanie występy a Poncyliusza. Gorszy pieniądz wypiera lepszy w tym przypadku.
        • mariner4 Secesjoniści z PiS liczyli, że 15.09.11, 20:13
          wyprowadzą od Kaczora więcej posłów. Niestety przeliczyli się. Nie docenili przywiązania niektórych do koryta. A do koryta dopuszcza na razie jeszcze Kaczor.
          M.
          • axyzaa Re: Secesjoniści z PiS liczyli, że 15.09.11, 20:39
            mariner4 napisał:

> wyprowadzą od Kaczora więcej posłów. Niestety przeliczyli się. Nie docenili prz
            > ywiązania niektórych do koryta. A do koryta dopuszcza na razie jeszcze Kaczor.

Mniej obrzydzenia wbudza we mnie funkcjonariusz Hofman, który do takiej roli został po prostu stworzony przez naturę niż Dorn, który udaje, że jest luksusową panią do towarzystwa a nie tanią dziwką, która zdegradowana z roli bliźniaczki sutenera do obrońcy jej interesów w polskim wydaniu szoł Spingera nadal udaje, że jest luksusowa. Za przeproszeniem.:-)
    • kzet69 Re: Patrzę na Poncyliusza 15.09.11, 20:19
      A pamiętasz Poncyliusza z kampanii Kaczynskiego, tej prezydenckiej? Tak samo jak JKR firmował swoją twarzą kłamstwo stulecia, jak dla mnie nie istnieje jako polityk...
    • woda_woda A gdy patrzę na Marka Jurka, 15.09.11, 20:25
      nie mogę go nie szanować za konsekwencję. Choć, rzecz jasna, nie zgadzam się z nim.
      • axyzaa Re: A gdy patrzę na Marka Jurka, 15.09.11, 20:31
        woda_woda napisała:

> nie mogę go nie szanować za konsekwencję. Choć, rzecz jasna, nie zgadzam się z
        > nim.

No to mamy podobnie. Jego poglądy to dla mnie średniowiecze ale szacunek za to, ze nie wrócił pod skrzydła prezesa z podkulonym ogonem. Wolę taką prawicę - modlącą się o deszcz niż jej helową odmianę.

Jka ktoś powyżej napisał - największe obrzydzenie wzbudza we mnie Ludwik Dorn - który udaje niezależnego a każdym swoim występem robi prezesowi dobrze.
        • kzet69 Re: A gdy patrzę na Marka Jurka, 15.09.11, 20:35
          Co do Jurka pełna zgoda, moje poglądy różnią się od jego o 180 stopni ale za klasę i konsekwencję szanuję człowieka (ba... nawet im podpis złożyłem na liście poparcia do wyborów)
        • woda_woda Re: A gdy patrzę na Marka Jurka, 15.09.11, 20:43
          axyzaa napisała:

> Wolę taką prawicę - mo
          > dlącą się o deszcz niż jej helową odmianę.

"Odmiana helowa" to nie jest żadna prawica.
          ze.
          • humbak Re: A gdy patrzę na Marka Jurka, 15.09.11, 20:49
            Co nie zmienia faktu że w przestrzeni medialnej ją reprezentują.
            • woda_woda Re: A gdy patrzę na Marka Jurka, 15.09.11, 20:57
              humbak napisał:

> Co nie zmienia faktu że w przestrzeni medialnej ją reprezentują.

Można tylko dziwić się prawicy, że nie protestuje przeciw temu.
              • humbak Re: A gdy patrzę na Marka Jurka, 15.09.11, 21:04
                Część protestuje, częś kontestuje... części zdaje się że to wystarczy... a większość patrzy w tiwi i i tak nie wie o co chodzi:)
          • axyzaa Re: A gdy patrzę na Marka Jurka, 15.09.11, 20:50
            woda_woda napisała:

> axyzaa napisała:
            >
            >
            > > Wolę taką prawicę - mo
            > > dlącą się o deszcz niż jej helową odmianę.
            >
            > "Odmiana helowa" to nie jest żadna prawica.

Wiem. To nawiedzone prawactwo przebrane w szaty centro-prawicy. Ale taką mamy centro-prawicę. Nie do mnie miej o to pretensje. Do Jankego raczej, który od lat dwoi się i troi żeby tak o nich myślano- że są poczytalną prawicą.
      • m.c.hrabia Re: A gdy patrzę na Marka Jurka, 15.09.11, 20:34
        woda_woda napisała:

> nie mogę go nie szanować za konsekwencję. Choć, rzecz jasna, nie zgadzam się z
        > nim.
        ja też nie zgadzam się z nim
        ale podziwiam za poczucie smaku
        nie lubi lizać ....... prezesa.
        a takim Polaczkom,Selimom i Ujazdowskim te lody są do smaku
    • ave.duce Re: Patrzę na Poncyliusza i widzę > 15.09.11, 20:43
      img.interia.pl/wiadomosci/nimg/e/h/Give_peace_chance_4355109.jpg
      • axyzaa Re: Patrzę na Poncyliusza i widzę > 15.09.11, 20:51
        ave.duce napisała:

> img.interia.pl/wiadomosci/nimg/e/h/Give_peace_chance_4355109.jpg

Przecież ja to wiem, przecież o tym dokładnie piszę właśnie!
        • ave.duce Re: Patrzę na Poncyliusza i widzę > 15.09.11, 20:57
          Nie mogę się z Tobą zgodzić?

ps. patrzę i czuję zażenowanie. A kiedy w dodatku posłuchałam, jaki to "garnitur" ministrów PJN nam szyje...
          • ex.mila Re: Patrzę na Poncyliusza i widzę > 15.09.11, 22:50
            ave.duce napisała:

> Nie mogę się z Tobą zgodzić?

Myślałam, ze się nie zgadzasz. Dla zasady:-)

>
            > ps. patrzę i czuję zażenowanie. A kiedy w dodatku posłuchałam, jaki to "garnitu
            > r" ministrów PJN nam szyje...

Dlatego napisałam to co myslę w wątku agnostica, który ten wątek jak zwykle na tym forum od czapy o bez sensu wylądował na ośle.

forum.gazeta.pl/forum/w,396,128896304,128896304,J_c_wybory_.html
            Magda Gessler przydałąby się tu na moderatora. Albo Nergal. Byłoby o niebo plus piekło lepiej.
    • zoil44elwer Re: Patrzę na Poncyliusza 15.09.11, 20:51
      Poncyliusz jak Poncjusz Piłat umył ręce z uścisków z Jarkaczem,przeszedł do PJN i mamy nagle zapomnieć że przez lata był heroldem i wykonawcą kaczych myśli.
    • cymber.gaj Poncyljusza 15.09.11, 22:37

• ex.mila Re: Poncyljusza 15.09.11, 22:44
        cymber.gaj napisał:

Biję się w piersi.
        • cymber.gaj Re: Poncyljusza 15.09.11, 23:00
          Własne czy cudze? ex.mila = axyzaas?
          Przysłowiowe czy prawdziwe?

Zagadki, zagadki...
          • ex.mila Re: Poncyljusza 15.09.11, 23:09
            cymber.gaj napisał:

> Własne czy cudze? ex.mila = axyzaas?

Tak (pisałam to wiele razy).. Chyba wpiszę sobie do sygnaturki. axyzaa mam do zakładania wątków, bo jako ex.mila nie mogę a nie chcę mi się chodzić w łaskę do administracji. A jak już założe wątek jako axyzaa to nie chce mi się przelogowywać. Nigdy nie udawałam kogoś kim nie jestem, ale tłumaczyć się za każdym razem jak używam innego nicka też nie zamierzam.

> Przysłowiowe czy prawdziwe?
            >
            > Zagadki, zagadki...
            >
            Nie wiem co przyslowiowe a co prawdziwe. Jesli o mnie chodzi to kawa na ławę, żadnych zagadek, zadnego "a zgadnij". Zwykłe "zakładać wątek albo nie zakładać", czy naprawdę aż na tgyle jestem zdeterminowana, zeby zakładać, zeby się przelogowywać czy nie. Do tego ogranicza się moja tajemnica.
            • cymber.gaj Re: Poncyljusza 15.09.11, 23:27
              ex.mila napisała:

> czy naprawdę aż na tgyle jestem zdeterminowana (...)

Znaczy prawdziwe.
              • ex.mila Re: Poncyljusza 15.09.11, 23:30
                cymber.gaj napisał:

> ex.mila napisała:
                >
                > > czy naprawdę aż na tgyle jestem zdeterminowana (...)
                >
                > Znaczy prawdziwe.
                >

Jestem na tyle prawdziwa na ile prawdziwe jest moje IP.
    • vladexpat Re: Patrzę na Poncyliusza 15.09.11, 22:54
      Kiedyś znałem Poncyliusza jako jeszcze politycznego szczawia. Sprawiał naprawdę dobre wrażenie i mocno się zdziwiłem jak wylądował w końcu w PiSie. Dobrze, że się ocknął. Może w końcu zdobyłby jakiś zawód?
      • ex.mila Re: Patrzę na Poncyliusza 15.09.11, 22:57
        vladexpat napisał:

> Kiedyś znałem Poncyliusza jako jeszcze politycznego szczawia. Sprawiał naprawdę
        > dobre wrażenie i mocno się zdziwiłem jak wylądował w końcu w PiSie. Dobrze, że
        > się ocknął. Może w końcu zdobyłby jakiś zawód?

Oby dobrze płatny. Czworo dzieci w wieku szkolnym na utrzymaniu to naprawdę OGROMNE wyzwanie. A jego dzieciom, tak jak dzieciom wszystkich innych Polaków życzę bogatych rodziców.
    • ex.mila Re: Patrzę na Poncyliusza 15.09.11, 23:24
      veglie napisał:

> Spojrzenie buraka.

Ja tez cię pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka