Dodaj do ulubionych

Kaczyński do Sądu za obrażanie Premiera RP.

26.09.11, 20:57
Może ktoś podpowie jak to zrobić ? Mam ochotę podać do Sądu Kaczyńskiego i Hofmana za obrażanie oficjalnego Premiera Rządu takimi inwektywami jak np. "Donald-nic-nie-może-Tusk". Głosowałem na obecnego Premiera (jak większość) i teraz takie przykurcze obrażają moje uczucia wyborcze. Mam zamiar podać ich za to Sądu. Można to zrobić w trybie wyborczym ? Albo jak to zrobić ? Dzięki z góry za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • off_nick Re: Kaczyński do Sądu za obrażanie Premiera RP. 26.09.11, 21:02
      narwit napisał:

Może p.min.Graś Ci pomoże?
      Napisz do niego po prostu rzecznik@kprm.gov.pl
    • simera16 Re: Kaczyński do Sądu za obrażanie Premiera RP. 26.09.11, 21:02
      narwit napisał:

> Może ktoś podpowie jak to zrobić ? Mam ochotę podać do Sądu Kaczyńskiego i Hofm
      > ana za obrażanie oficjalnego Premiera Rządu takimi inwektywami jak np. "Donald-
      > nic-nie-może-Tusk". Głosowałem na obecnego Premiera (jak większość) i teraz tak
      > ie przykurcze obrażają moje uczucia wyborcze. Mam zamiar podać ich za to Sądu.
      > Można to zrobić w trybie wyborczym ? Albo jak to zrobić ? Dzięki z góry za podp
      > owiedzi.
      >
      Ale im o to idzie! Olej pacanów i tyle. Mnie bardziej wqrwia, jak padalec Hofman wyzywa tą miernotę per "panie premierze"!
    • ta Re: Kaczyński do Sądu za obrażanie Premiera RP. 26.09.11, 21:06
      Pan Jarosław Fetor Ex Ore Kaczyński niech sobie gada, tyle jego.
      Byle stał daleko, bo hadko wąchać.
    • narwit Re: Kaczyński do Sądu za obrażanie Premiera RP. 26.09.11, 21:15
      Panowie i Panie - mnie chodzi o konkretną podpowiedź jak to zrobić. Byłbym bardzo zobowiązany.
      • simera16 Re: Kaczyński do Sądu za obrażanie Premiera RP. 26.09.11, 21:23
        narwit napisał:

> Panowie i Panie - mnie chodzi o konkretną podpowiedź jak to zrobić. Byłbym bard
        > zo zobowiązany.
        >
        Złożyć zawiadomienie o podejrzeniu wyczerpania znamion przestępstwa określonego art. 226§3 kk...
        • piotr7777 od kiedy "nic nie może" to inwektywa? 26.09.11, 21:28
          • remez2 Dobre pytanie. :-)) ntx 26.09.11, 21:33
          • simera16 Re: od kiedy "nic nie może" to inwektywa? 26.09.11, 21:43
            A znasz słowo "pejoratywny"?
        • narwit Re: Kaczyński do Sądu za obrażanie Premiera RP. 26.09.11, 21:36
          Ale do kogo to zawiadomienie złożyć i od kogo (ja jestem zwykłym człowiekiem) ? No i chodzi mi o ten tryb wyborczy (szybki - nie jakieś dwa/cztery lata sądowania się).
      • hal9000 Re: Kaczyński do Sądu za obrażanie Premiera RP. 26.09.11, 22:59
        Panowie i Panie - mnie chodzi o konkretną podpowiedź jak to zrobić. Byłbym bardzo zobowiązany.

To co przytoczyłeś to nie jest obrażanie. To świete prawo opozycji mówić, że rząd jest do kitu, nawet jeżeli nie jest to prawda :)

To co mnie bulwersuje, to używanie wobec Polski określeń "kondominium rozyjsko-niemieckie" bo to sugerue, że polski rząd z premedytacją zdradza polskie interesy. Aby takie zarzuty stawiać trzeba mieć mocne dowody a nie tylko nie akceptować polityki przeciwników politycznych. Dla mnie jest to prawdziwa obraza i świadczy to co najmniej o warcholstwie tych, którzy posługują się taką retoryką. Można się niezgadzać z polityką rządzących, mówić o ich indolencji albo głupocie ale oskarżeń o zdradę nie powinno się rzucać na wiatr. To przekracza wszelkie normy walki politycznej. Ci którzy to robią nie zdają sobie sprawy jak destrukcyjne jest takie wsączanie nienawiści do życia politycznego. W moich oczach ci którzy to robią są to po prostu śmiecie.
    • anwad :))) 26.09.11, 21:32
      Szkoda, że nie żyłeś za Stalina. Wtedy wystarczył mały donosik na sąsiada.
      • sclavus Re: :))) 26.09.11, 21:49
        Ziobro ci opowiadał, jak to się robi??
        Na dziesięcioletni proces....?
        :D:D:D
        PeeS - specjalnie dla ciebie, taka kompilacjo-parafraza: Lider naszych marzeń - będziesz miała spokojny sen...
      • cillian1 Re: :))) 26.09.11, 22:11
        > Szkoda, że nie żyłeś za Stalina. Wtedy wystarczył mały donosik na sąsiada.
        eeee, to tylko dwa tygodnie - i donosik już skuteczny. Pod warunkiem, że wygra PiS!

Niestety kolego co założyłeś wątek, donosy na Kaczkę sraczkę, z miejsca stają się tajne, a nadawca wraz z rodziną - znika pod Ziobry zimną pierzyną - znaczy ziemią, jak Blida :)
      • x2468 Re: :))) 26.09.11, 23:13
        Dlaczego cofać się do czasów Stalina.Wystarczy przypomnieć sobie Zbyszka z Kotka i gwoździami.
    • skok hahaha wymiatasz gosciu! hahahaha 26.09.11, 22:10
    • ukos Lepiej jakoś wyluzuj 26.09.11, 23:23
      narwit napisał:

> Mam ochotę podać do Sądu Kaczyńskiego i Hofmana za obrażanie oficjalnego Premiera
      > Rządu takimi inwektywami jak np. "Donald-nic-nie-może-Tusk".

Dobrze Ci zrobi na nerwy jak weźmiesz trochę mniejszy zamach i odreagujesz, np. używając wobec głównego lidera opozycji określenia "Jarosław-tylko-bajdurzy-Kaczyński".
    • porannakawa01 [...] 27.09.11, 00:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • indris Obrażanie premiera... 27.09.11, 01:04
      ...jest prawem obywatelskim zapisanym w Konstytucji RP (art. 54).
      W trybie wyborczym można pozwać za kłamstwo i to wtedy gdy dotyczy ono bezpośrednio strony pozywającej, czyli kandydata lub komitetu wyborczego.
      A karalność obrażania władz jest reliktem dawnych ustrojów, nie tylko komunizmu ale i monarchii.
      • narwit Re: Obrażanie premiera... 27.09.11, 05:33
        No więc tak brzmi ów 54 art Konstytucji:

Art. 54.
        Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
        Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.

Gdzie tu jest mowa o prawie do obrażania ? Czy to kibol jakiś tak zinterpretował ? 'Wolność do wyrażania swoich poglądów' to przecież nie prawo do używania plugawych oszczerstw czy bezmyślnych określeń - nawet pod adresem władzy. A skierowanie sprawy do sądu to nie jest ani cenzura ani prześladowanie.
        • piotr7777 Re: Obrażanie premiera... 27.09.11, 08:10
          > Gdzie tu jest mowa o prawie do obrażania ? Czy to kibol jakiś tak zinterpretowa
          > ł ? 'Wolność do wyrażania swoich poglądów' to przecież nie prawo do używania pl
          > ugawych oszczerstw czy bezmyślnych określeń - nawet pod adresem władzy.

ZWŁASZCZA pod adresem władzy, bo pod adresem opozycji jak najbardziej można, prawda?
          Początkowo sądziłem, że wątek jest prowokacją, ale teraz widzę, że jednak nie. Otóż to pokazuje, że myślenie w kategoriach totalitarnych jest dość bliskie zwolennikom PO.

. A skier
          > owanie sprawy do sądu to nie jest ani cenzura ani prześladowanie.

Nie - to raczej ociera się o śmieszność.
          • kontestatorbg A potem sie dziwić... 27.09.11, 08:17
            ... że system sprawiedliwości w Polsce jest niewydolny jak znajdzie się 15 takich ludzi jak autor postu, którzy nie mają co robić tylko dooope zawracać swoimi bzdurnymi pomysłami, na które trzeba wszczynać sprawę i pisać pisma dajac w zawualowanej formie do zrozumienia żeby sobie swoje odczucia wsadził tam gdzie tego miejsce i głowy nie zawracał.
    • zbysio45 Re: Kaczyński do Sądu za obrażanie Premiera RP.- 27.09.11, 09:49
      szukaj lepszych argumentow bo w normalnym panstwie krytykowanie premiera nieudolnego rzadu jes rzecza normalna.Zgłos sie do PO to oni ci pomoga co zrobic aby sie osmieszyc.
      • narwit A gdzie jest ta krytyka ? 28.09.11, 00:49
        Ja tu mówię o wyzwiskach i obraźliwych epitetach. Chciałbym aby była konstruktywna krytyka Rządu przez opozycję a tymczasem jest to dziecinada z piaskownicy, pisia wasza mać !
        • marouder-again Lesser i nierob Tusk jest ze wszech miar... 28.09.11, 03:40
          ..konstruktywna i mozliwie jak najlzejsza krytyka panaprezesaradyministrow:)
    • marouder-again Najlepiej to zrobic w sposob nastepujacy: 28.09.11, 03:35
      Wpierw nalezy ugryzc sie samodzielnie w doope. Te czynnosc wykonuje sie po to, by abdukcje lekarska przedstawic sadowi jako dowod strat poniesionych w zwiazku z niewypowiedzianie bolesna, nie dozniesienia reakcja emocjonalna na slowa opisujace istote rzadow naszegopanapremiera Tuska!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka