Dodaj do ulubionych

Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działającego...

IP: *.acn.waw.pl 25.05.04, 21:22
Ich weiss nicht...
Obserwuj wątek
    • Gość: SH A moze przyczyna prosciejsza.... IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.05.04, 00:21
      Taka na przyklad, ze zycie na wolnosci jest znacznie barzdiej skomplikowane niz
      za kratami i ze wiekszosci spoleczenstwa wcale nie przeszkadzalo to, ze ktos mu
      wybieral ksiazki do czytania. A proste rzeczy do czytania zawsze bardziej
      trafiaja do umyslow, niz skomplikowane. Czyz dzisiaj czytajac niektore gazetki(
      i sluchajac niektorych profesorow) wiekszosc spoleczenstwa nie uwierzyla, ze
      komune robili w Polsce Zydzi, zas wszyscy (albo prawie wsyzscy)POlacy dzilalai
      w podziemiu albo starali sie inaczej komune podgryzac. Wielu zapadlo na
      amnezje, ze zycie jest skomplikowane, trudne, a 63% spoleczenstwa musi
      oszczedzac na leczeniu zebow, jak dzis doniosla GW. Za komuny dentystyka byla
      bolesna, ale byla na zadanie, dla kazdego. A Gierek to byl prawie
      intelektualista bo umial po francusku...
      • Gość: komandos A mnie sie irak podobał IP: *.wro.cdp.pl / 62.111.222.* 26.05.04, 14:35
        Troche kaski wyczesałem, jak sie udziłem to czarnuchowi dokopałem i kałasza
        przestrzeliłem i fajnie było...
        Oby wiecej takich wojenek ...
    • Gość: ali Re: Janusz Weiss - debil IP: *.158.111.72.Dial1.Chicago1.Level3.net 26.05.04, 00:39
      wypałuj się weiss - co przeszkadza ci że ludzie dostawali pensje co miesiąc?
      teraz tacy złodzieje jak ty i tobie podobni nie wypłacają przez pół roku i
      dłużej . bawi cię to palancie?!!!
      • Gość: frustracie wracaj do mycia garow i angielskiego sie naucz IP: *.acn.waw.pl 26.05.04, 01:37
        ja studiuje ekonomie i pracuje jako informatyk. i zamierzam zmieniac ten kraj
        na lepsze i nie bede spieprzal za granice jak ty, kretynie
        • Gość: zigi Re: wracaj do mycia garow i angielskiego sie nauc IP: 148.183.241.* 26.05.04, 18:36
          no i jak ten kraj ma stac dobrze, jesli informatycy studiuja ekonomie a
          ekonomisci informatyke...
    • Gość: opiniapollpressage Jan III Sobieski, Jozef Pilsudski, Lech Walesa IP: *.sympatico.ca 26.05.04, 01:13
      Polscy swiatowi encyklopedysci w polityce to : Krol Jan III Sobieski, Marszalek
      Jozef Pilsudski i Prezydent Lech Walesa. Mieli wspolna ceche potomni im za
      zycia bardzo dokuczyli (szczegolnie Krolowi) ale to jest cecha wszystkich
      politykow. Za zycia cie opluja a po smierci gloryfikuja-to prawo dotyczy
      politykow.
      OPINIA POLL PRESS AGENCY
      BONAWENTURA SOLSKI
    • Gość: Alfred Gracz Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające IP: *.cc.shawcable.net 26.05.04, 07:41
      Nie ma szynki lecz jest serek
      Niech nam zyje wujek Gierek

Pamietacie? Inne znane powiedzonko "czy sie stoi czy sie lezy..." funkcjonowalo juz w latach 60-tych (a
      moze i wczesniej) ale mialo rownie trafne zastosowanie za Gierka. Jego wersja w latach 70-tych bylo:

Czy sie lezy czy sie stoi
      Gierek placi bo sie boi

Ludziska z rozrzewnieniem wspominaja lata 70-te poniewaz postep jaki sie dokonal w porownaniu z
      minionymi latami 60-tymi byl widoczny. Wprawdzie, jak wiemy, polegal on glownie na pojawieniu sie
      papierosow Marlboro w kioskach Spoldzielni Inwalidow "Przodownik" oraz coca-coli w samach, w
      ktorych jeszcze niedawno mozna bylo dostac tylko zupe w proszku i groszek konswerwowy ale za to
      zalecialo "Zachodem" - tym rajem upragnionym, tym szczesciem niespelnionym. Ludzie ufali Gierkowi
      m.in. z powodu tego, ze byl on w Belgii (tzn. na Zachodzie!!!). Ludzie ciagle jeszcze pamietaja ten
      relatywny postep z tamtych lat i nadal odczuwaja glebokie rozczarowanie brakiem natychmiastowego
      zamerykanizowania Polski po obaleniu komuny (zamerykanizowania w sensie tego mitu, o ktorym
      wspomnialem). Lekki powiew kapitalizmu w latach 70-tych byl na tyle delikatny, ze nie obalil mitu o
      swiecie na zachod od NRD. A ludzie uwielbiaja karmic sie mitami. Olbrzymie kontrasty jakie dzisiaj
      widzi sie w Polsce sa niczym innym tylko obrazem kapitalizmu we wczesnym stadium rozwoju. To juz
      nie jest mit tylko gorzka, rodzaca frustracje rzeczywistosc. Lepiej powspominac Gierka. Lzej sie na
      duszy zrobi. AG
      • Gość: osito Ale to za długie dla statystycznego obywatela ;-) IP: *.p.lodz.pl 26.05.04, 10:11
        Słuchaj, dobrze napisałeś, ale przeciętny Polak tego nie zrozumie. Żeby tak się
        stało, to Twój tekst musiałby mieć maksymalnie 3 słowa! Np.:
        "Balcerowicz musi odejść"
        "Wszystko przez Unię"
        "Precz z policją"

Niczego, co dłuższe się nie w ogóle czyta i już - co najwyżej, na wszelki
        wypadek można nabazgrać "Znowu ta Łódź" ;-)))
        • Gość: J. Re: Ale to za długie dla statystycznego obywatela IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.05.04, 15:54
          Osito napisal:
          "Słuchaj, dobrze napisałeś, ale przeciętny Polak tego nie zrozumie. Żeby tak
          się
          stało, to Twój tekst musiałby mieć maksymalnie 3 słowa! (...)
          Niczego, co dłuższe się nie w ogóle czyta i już"

No to ja mam po tym co przeczytalem o wynikach sondazu.
          "Polacy sa glupi"

I to jest niestety prawda - przynajmniej dotyczy to tej czesci, ktora
          gloryfikuje Gierka

• Gość: morka Chcieliscie Polski... IP: *.sympatico.ca 26.05.04, 14:46
        ... no to ja macie
        skumbrie w tomacie pstrag
        (Galczynski)
    • Gość: grzes Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające IP: *.pool.mediaWays.net 26.05.04, 09:02
      Znowu debilne wyjasnienie jakegos "guru" ktory wszystko fajnie wytlumaczy
      dlaczego sonda dala takie wyniki a nie inne,to boli../ dlatego nastepnym razem
      o wyjasnienie takich ewenementow nalezy spytac normalnych ludzi a nie
      jakiegos "guru z przydzialu bo to smierdzi komuna 2" bo pan Weiss nie jest dla
      mnie i dla wielu innych zadnym wzorcem /ale czego mozna spodziewac sie wiecej
      po " GW "
      A to jest bardzo prosta przyczyna wielu ludziom zylo sie lepiej i czuja
      nostalgie do tamtych lat,bo kupnem tej czekoladki w sklepie niczego sie jeszcze
      nie zalatwi.Po drugie czy dziesiejsze media mowia to co chca czy to co
      musza??? /a moze maja takich swiatlych dziennikarzy w wieku okolo 30 lat ktorzy
      wiedza wszystko najlepiej??? /
      Mamy przyklad /USA i Iraku lub np.Rosji/ jeden to wzor bohaterstwa i demokracji
      teraz to " USA " a tym zlym jest dzisiejszy " Irak " to banda terorystow ktorzy
      walcza o swoj kraj.
      Ale gdy to co sie dzieje w Rosji /Czeczenia/ to w tym wypadku mamy do czynienia
      jak media mowia lub pisza " z bojownikami czeczenskimi " a ze wysadzaja metro
      lub domy mieszkalne to nic takiego /czy to nie obluda/
      Przeciez nikt amerykanow nie zapraszal do Iraku,czy nie lepiej byloby skupienie
      sie na walce z teroryzmem.
      A po trzecie gdzie jest ta "oslawiona bron" w Iraku - to bylo powodem wojny
      Teraz mowia o innej przyczynie wojny ze uwolnili Irak od despoty i zaprowadza
      demokratyczny kraj mamy przyklad po interwencji jaki jest
      dzisiejszy /Afganistan - kraina narkotykow i ich glowny eksporter/
      • belfegor121 Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające 26.05.04, 09:39
        Ahaaa
      • Gość: zbychu Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 17:56
        ale mądrala, to po cholere czytujesz Wyborczą?? czytaj sobie dalej swoją
        ukochaną Trybunę i upajaj się miłością do Gierka!!! za niego nawet nie
        wiedzialeś, że istniała Czeczenia...przy okazji, ile lat miałeś za Gierka, znasz
        jego wspaniałe czasy z autopsji, czy tylko z opowieści swych bliskich, którzy
        tak wielbią wielkiego Edka, choć pewnie 30 lat temu go przeklinali gdy polowali
        2 tygodnie na papier toaletowy???????????????????????!!!!!!!!!
    • zatorzak Re: Janusz Weiss, palant, dupek, pachołek 26.05.04, 11:06
      Weiss to pachołek solidaruchów, rzygać się chce jak się takich palantów słucha.
      Różnica między tamtą władzą a obecną jest taka, że i tamci kradli i ci kradną
      ale tamci byli źli bo to komuchy były a ci są dobrzy bo do koścoła chodzą i do
      papieża jeżdżą. A zwykły człowiek nie ma pieniędzy, nie ma pracy ani perspektyw
      na jej znalezienie ale może sobie na ulicy krzyknąć np. precz z premierem. To
      piękna wolność jest.
      • Gość: HCl Aż Ci piana na ryj wyszła, co? A ja lubię III RP.. IP: 5.5R* / 212.121.135.* 26.05.04, 13:39
        ...bo bardzo dobrze zarabiam i na wakację jeżdżę W. Kanaryjskie, a nie do
        Bułgarii.
        • Gość: I-sekretarz Re: Aż Ci piana na ryj wyszła, co? A ja lubię III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 14:09
          Do czasu, aż nie wypierdolą Ciebie z roboty nawet nie zastanawiając się co
          robiłeś
          • Gość: lucyperek Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 15:23
            Zarabiam, tworzę, produkuję, wydaję, jeżdżę również nie do NRD tylko w Alpy na
            narty. I w dodatku mam wreszcie wolny wybór i możliwości życiowe. A ty I
            sekretarzu jestes po prostu zwyczajnym zerem i marnym frustratem. Tacy jak ty
            wykluczyli sie sami na własną prośbę.

Na pohybel władzy ludowej !
            • Gość: Samoobroniony Re: Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 16:10
              Jesteś młodym, napompowanym idiotyzmami produktem pewnie Wyższej Szkoły Biznesu
              w Klewkach.
              • Gość: lucyperek Re: Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 00:10
                > Jesteś młodym, napompowanym idiotyzmami produktem pewnie Wyższej Szkoły
                Biznesu
                >
                > w Klewkach.

1. Jestem po 40 wiec w waszych kategoriach stoje nad grobem.
                2. Gdybym był napompowany idiotyzmami to moja firma, którą ciagnę z dobrym
                skutkiem od 20 lat juz dawno by splajtowała.
                3. Nie ukończyłem żadnej SuperSzkołyBiznesu (tym bardziej w Klewkach - bardzo
                ładne miejsce nb.). Jestem inżynierem. Biznes znam z praktyki, która działa.
                4. To co was boli, to los każdego, kto zamiast chóralnie jęczeć o świni
                Balcerowiczu zabrał sie do roboty, założył firmę i cos osiągnął.Jest to tym
                bardziej bolesne gdyz pokazuje, że można. Ale na pewno nie metodą chlania bełta
                w bramie. A ty nieszczęsniku zalej pałę na śmierć. Tylko zrobisz przysługe
                krajowi.
                • Gość: Samoobroniony Re: Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 08:11
                  Nie sądze abyś mówił prawdę. Gdyby było tak jak piszesz to byś w ten sposób i
                  tutaj tak nie pisał. Poczytaj sobie jeszcze trochę literatury to może będziesz
                  potrafił swój wizerunek lepiej kreować. Daj Boże , że to tylko autokreacja na
                  potrzeby forum. W przeciwnym wypadku polecam conajmniej dobrego psychologa.
                  Pozdrowienia. (P.S. : Ludzie o takiej pozycji i w takim wieku nie uzywają tego
                  typu słownika, chyba że prowadzona od 20 lat przez ciebie firma to stragan na
                  stadionie 10 lecia, np )
                  • Gość: lucyperek Re: Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 23:19
                    > Nie sądze abyś mówił prawdę

Nie mam powodu kłamać.

> Poczytaj sobie jeszcze trochę literatury to może będziesz
                    > potrafił swój wizerunek lepiej kreować

Mój wizerunek chłopie funkcjonuje lepiej niż myślisz. W realu.

(P.S. : Ludzie o takiej pozycji i w takim wieku nie uzywają tego
                    > typu słownika, chyba że prowadzona od 20 lat przez ciebie firma to stragan na
                    > stadionie 10 lecia, np

Moja firma produkje sprzet elektroniczny high-tech, a ja jestem w niej głównym
                    mózgiem. Uzywam słowika adekwatnego do poziomu rozmówcy, inaczej nie zostanę
                    zrozumiany.

A jesli dalej mnie nie rozumiesz, to spróbuj spojrzec na całokształt moimi
                    oczami. Popatrz na obecna rzeczywistość, w ktorej hordy pierdolonych (wiem nie
                    powinienem uzywać "słownika", ale cierpliwość sie kończy), zafajdanych lewusów
                    (i znowu nie mówię o ludziach gorzej zarabiajacych i uczciwych !!!), nagrzane
                    hasełkami neobożka tylko czekaja na chwilę, by sie rzucic z siekierami.
                    Oczywiscie to lekka przenośnia. Mam w dupie ich siekiery. Ja mam spluwe. Ale
                    takich jak ja jest cała masa. Ludzi którzy kiedys zaczynali własne biznesy w
                    pocie czoła z niemal zerowym kapitałem. Przez całe lata niemal glodujac. Nie
                    śmiej się ! Wielu nie żarło, bo inwestowało w swoje firmy. Dlatego na
                    początku '90 mieliśmy tak potężny boom. Wiesz ile RFN wpompował w zasrany
                    enerdówek ? 1400 miliardów DM. I co ? GÓWNO !! Tamci debile do szescianu tylko
                    to zżarli, i nadal jęczą i maszerują z hackenkreuzem. A my ? Nikt nic nie
                    wpompował, a powstało tyle firm dzieki absurdalnemu wręcz zapałowi wielu
                    ambitnych ludzi. I na tych ludzi teraz szczuje się prymitywna hołotę. Więc
                    jeżeli ta hołota pojawi sie w moim domu, żeby za namową swojego nadopalonego
                    bandyty naczelnego przesuwac mój stan posiadania w kierunku stanu
                    przewodniczacego to ja tą hołotę poczęstuję ołowiem.
                    I nie dziw się ostremu językowi i ostrym wypowiedziom wielu takich jak ja. Nie
                    bardzo cieszy nas perspektywa zniszczenia tego wszystkiego, co ciężkim
                    wysiłkiem wypracowywaliśmy przez lata. A jak głupi menel chce zdychać w imię
                    przewodniczącego, niech zdycha. Ale z dala ode mnie.

Na pohybel władzy ludowej !
        • Gość: mw Re: Aż Ci piana na ryj wyszła, co? A ja lubię III IP: *.aster.pl 26.05.04, 16:03
          A znasz powiedzenie o dzbanie i uchu?
          • Gość: macro Re: Aż Ci piana na ryj wyszła, co? A ja lubię III IP: *.chello.pl 26.05.04, 21:08
            znam ale kiedyś żeby byc takim dzbanem to MUSIAŁEŚ chłopie byc w PZPR a teraz
            jak mmasz głowe na karku ( w dobrym sensie) to dasz sobie rade finansowo bez
            żadnej partii. Teraz w wiekszosci naprawde rządzi rynek a wtedy sorry musiałeś
            miec zgode kacyków. WOLĘ DZIŚ.
    • Gość: starzec Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 12:14
      Chciałbym, żeby wróciły czasy PRL (byłem młodszy), ale nie PRL. Nie byłoby
      takiej sympatii do Gierka, gdyby nie skundlenie znacznej części ludzi nowej
      władz. Piskorski jest tylko jednym z takich przykładów. Wyrzeczenia okresu
      transformacji były dla prostaków. a "geniusze giełdowi" w tym czasi się
      obłowili.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka