Gość: lubudubu IP: *.acn.waw.pl 25.05.04, 21:22 Ich weiss nicht... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SH A moze przyczyna prosciejsza.... IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.05.04, 00:21 Taka na przyklad, ze zycie na wolnosci jest znacznie barzdiej skomplikowane niz za kratami i ze wiekszosci spoleczenstwa wcale nie przeszkadzalo to, ze ktos mu wybieral ksiazki do czytania. A proste rzeczy do czytania zawsze bardziej trafiaja do umyslow, niz skomplikowane. Czyz dzisiaj czytajac niektore gazetki( i sluchajac niektorych profesorow) wiekszosc spoleczenstwa nie uwierzyla, ze komune robili w Polsce Zydzi, zas wszyscy (albo prawie wsyzscy)POlacy dzilalai w podziemiu albo starali sie inaczej komune podgryzac. Wielu zapadlo na amnezje, ze zycie jest skomplikowane, trudne, a 63% spoleczenstwa musi oszczedzac na leczeniu zebow, jak dzis doniosla GW. Za komuny dentystyka byla bolesna, ale byla na zadanie, dla kazdego. A Gierek to byl prawie intelektualista bo umial po francusku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komandos A mnie sie irak podobał IP: *.wro.cdp.pl / 62.111.222.* 26.05.04, 14:35 Troche kaski wyczesałem, jak sie udziłem to czarnuchowi dokopałem i kałasza przestrzeliłem i fajnie było... Oby wiecej takich wojenek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Janusz Weiss - debil IP: *.158.111.72.Dial1.Chicago1.Level3.net 26.05.04, 00:39 wypałuj się weiss - co przeszkadza ci że ludzie dostawali pensje co miesiąc? teraz tacy złodzieje jak ty i tobie podobni nie wypłacają przez pół roku i dłużej . bawi cię to palancie?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frustracie wracaj do mycia garow i angielskiego sie naucz IP: *.acn.waw.pl 26.05.04, 01:37 ja studiuje ekonomie i pracuje jako informatyk. i zamierzam zmieniac ten kraj na lepsze i nie bede spieprzal za granice jak ty, kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: wracaj do mycia garow i angielskiego sie nauc IP: 148.183.241.* 26.05.04, 18:36 no i jak ten kraj ma stac dobrze, jesli informatycy studiuja ekonomie a ekonomisci informatyke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniapollpressage Jan III Sobieski, Jozef Pilsudski, Lech Walesa IP: *.sympatico.ca 26.05.04, 01:13 Polscy swiatowi encyklopedysci w polityce to : Krol Jan III Sobieski, Marszalek Jozef Pilsudski i Prezydent Lech Walesa. Mieli wspolna ceche potomni im za zycia bardzo dokuczyli (szczegolnie Krolowi) ale to jest cecha wszystkich politykow. Za zycia cie opluja a po smierci gloryfikuja-to prawo dotyczy politykow. OPINIA POLL PRESS AGENCY BONAWENTURA SOLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Gracz Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające IP: *.cc.shawcable.net 26.05.04, 07:41 Nie ma szynki lecz jest serek Niech nam zyje wujek Gierek Pamietacie? Inne znane powiedzonko "czy sie stoi czy sie lezy..." funkcjonowalo juz w latach 60-tych (a moze i wczesniej) ale mialo rownie trafne zastosowanie za Gierka. Jego wersja w latach 70-tych bylo: Czy sie lezy czy sie stoi Gierek placi bo sie boi Ludziska z rozrzewnieniem wspominaja lata 70-te poniewaz postep jaki sie dokonal w porownaniu z minionymi latami 60-tymi byl widoczny. Wprawdzie, jak wiemy, polegal on glownie na pojawieniu sie papierosow Marlboro w kioskach Spoldzielni Inwalidow "Przodownik" oraz coca-coli w samach, w ktorych jeszcze niedawno mozna bylo dostac tylko zupe w proszku i groszek konswerwowy ale za to zalecialo "Zachodem" - tym rajem upragnionym, tym szczesciem niespelnionym. Ludzie ufali Gierkowi m.in. z powodu tego, ze byl on w Belgii (tzn. na Zachodzie!!!). Ludzie ciagle jeszcze pamietaja ten relatywny postep z tamtych lat i nadal odczuwaja glebokie rozczarowanie brakiem natychmiastowego zamerykanizowania Polski po obaleniu komuny (zamerykanizowania w sensie tego mitu, o ktorym wspomnialem). Lekki powiew kapitalizmu w latach 70-tych byl na tyle delikatny, ze nie obalil mitu o swiecie na zachod od NRD. A ludzie uwielbiaja karmic sie mitami. Olbrzymie kontrasty jakie dzisiaj widzi sie w Polsce sa niczym innym tylko obrazem kapitalizmu we wczesnym stadium rozwoju. To juz nie jest mit tylko gorzka, rodzaca frustracje rzeczywistosc. Lepiej powspominac Gierka. Lzej sie na duszy zrobi. AG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osito Ale to za długie dla statystycznego obywatela ;-) IP: *.p.lodz.pl 26.05.04, 10:11 Słuchaj, dobrze napisałeś, ale przeciętny Polak tego nie zrozumie. Żeby tak się stało, to Twój tekst musiałby mieć maksymalnie 3 słowa! Np.: "Balcerowicz musi odejść" "Wszystko przez Unię" "Precz z policją" Niczego, co dłuższe się nie w ogóle czyta i już - co najwyżej, na wszelki wypadek można nabazgrać "Znowu ta Łódź" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Ale to za długie dla statystycznego obywatela IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.05.04, 15:54 Osito napisal: "Słuchaj, dobrze napisałeś, ale przeciętny Polak tego nie zrozumie. Żeby tak się stało, to Twój tekst musiałby mieć maksymalnie 3 słowa! (...) Niczego, co dłuższe się nie w ogóle czyta i już" No to ja mam po tym co przeczytalem o wynikach sondazu. "Polacy sa glupi" I to jest niestety prawda - przynajmniej dotyczy to tej czesci, ktora gloryfikuje Gierka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morka Chcieliscie Polski... IP: *.sympatico.ca 26.05.04, 14:46 ... no to ja macie skumbrie w tomacie pstrag (Galczynski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające IP: *.pool.mediaWays.net 26.05.04, 09:02 Znowu debilne wyjasnienie jakegos "guru" ktory wszystko fajnie wytlumaczy dlaczego sonda dala takie wyniki a nie inne,to boli../ dlatego nastepnym razem o wyjasnienie takich ewenementow nalezy spytac normalnych ludzi a nie jakiegos "guru z przydzialu bo to smierdzi komuna 2" bo pan Weiss nie jest dla mnie i dla wielu innych zadnym wzorcem /ale czego mozna spodziewac sie wiecej po " GW " A to jest bardzo prosta przyczyna wielu ludziom zylo sie lepiej i czuja nostalgie do tamtych lat,bo kupnem tej czekoladki w sklepie niczego sie jeszcze nie zalatwi.Po drugie czy dziesiejsze media mowia to co chca czy to co musza??? /a moze maja takich swiatlych dziennikarzy w wieku okolo 30 lat ktorzy wiedza wszystko najlepiej??? / Mamy przyklad /USA i Iraku lub np.Rosji/ jeden to wzor bohaterstwa i demokracji teraz to " USA " a tym zlym jest dzisiejszy " Irak " to banda terorystow ktorzy walcza o swoj kraj. Ale gdy to co sie dzieje w Rosji /Czeczenia/ to w tym wypadku mamy do czynienia jak media mowia lub pisza " z bojownikami czeczenskimi " a ze wysadzaja metro lub domy mieszkalne to nic takiego /czy to nie obluda/ Przeciez nikt amerykanow nie zapraszal do Iraku,czy nie lepiej byloby skupienie sie na walce z teroryzmem. A po trzecie gdzie jest ta "oslawiona bron" w Iraku - to bylo powodem wojny Teraz mowia o innej przyczynie wojny ze uwolnili Irak od despoty i zaprowadza demokratyczny kraj mamy przyklad po interwencji jaki jest dzisiejszy /Afganistan - kraina narkotykow i ich glowny eksporter/ Odpowiedz Link Zgłoś
belfegor121 Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające 26.05.04, 09:39 Ahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 17:56 ale mądrala, to po cholere czytujesz Wyborczą?? czytaj sobie dalej swoją ukochaną Trybunę i upajaj się miłością do Gierka!!! za niego nawet nie wiedzialeś, że istniała Czeczenia...przy okazji, ile lat miałeś za Gierka, znasz jego wspaniałe czasy z autopsji, czy tylko z opowieści swych bliskich, którzy tak wielbią wielkiego Edka, choć pewnie 30 lat temu go przeklinali gdy polowali 2 tygodnie na papier toaletowy???????????????????????!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zatorzak Re: Janusz Weiss, palant, dupek, pachołek 26.05.04, 11:06 Weiss to pachołek solidaruchów, rzygać się chce jak się takich palantów słucha. Różnica między tamtą władzą a obecną jest taka, że i tamci kradli i ci kradną ale tamci byli źli bo to komuchy były a ci są dobrzy bo do koścoła chodzą i do papieża jeżdżą. A zwykły człowiek nie ma pieniędzy, nie ma pracy ani perspektyw na jej znalezienie ale może sobie na ulicy krzyknąć np. precz z premierem. To piękna wolność jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HCl Aż Ci piana na ryj wyszła, co? A ja lubię III RP.. IP: 5.5R* / 212.121.135.* 26.05.04, 13:39 ...bo bardzo dobrze zarabiam i na wakację jeżdżę W. Kanaryjskie, a nie do Bułgarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I-sekretarz Re: Aż Ci piana na ryj wyszła, co? A ja lubię III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 14:09 Do czasu, aż nie wypierdolą Ciebie z roboty nawet nie zastanawiając się co robiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 15:23 Zarabiam, tworzę, produkuję, wydaję, jeżdżę również nie do NRD tylko w Alpy na narty. I w dodatku mam wreszcie wolny wybór i możliwości życiowe. A ty I sekretarzu jestes po prostu zwyczajnym zerem i marnym frustratem. Tacy jak ty wykluczyli sie sami na własną prośbę. Na pohybel władzy ludowej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samoobroniony Re: Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 16:10 Jesteś młodym, napompowanym idiotyzmami produktem pewnie Wyższej Szkoły Biznesu w Klewkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Re: Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 00:10 > Jesteś młodym, napompowanym idiotyzmami produktem pewnie Wyższej Szkoły Biznesu > > w Klewkach. 1. Jestem po 40 wiec w waszych kategoriach stoje nad grobem. 2. Gdybym był napompowany idiotyzmami to moja firma, którą ciagnę z dobrym skutkiem od 20 lat juz dawno by splajtowała. 3. Nie ukończyłem żadnej SuperSzkołyBiznesu (tym bardziej w Klewkach - bardzo ładne miejsce nb.). Jestem inżynierem. Biznes znam z praktyki, która działa. 4. To co was boli, to los każdego, kto zamiast chóralnie jęczeć o świni Balcerowiczu zabrał sie do roboty, założył firmę i cos osiągnął.Jest to tym bardziej bolesne gdyz pokazuje, że można. Ale na pewno nie metodą chlania bełta w bramie. A ty nieszczęsniku zalej pałę na śmierć. Tylko zrobisz przysługe krajowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samoobroniony Re: Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 08:11 Nie sądze abyś mówił prawdę. Gdyby było tak jak piszesz to byś w ten sposób i tutaj tak nie pisał. Poczytaj sobie jeszcze trochę literatury to może będziesz potrafił swój wizerunek lepiej kreować. Daj Boże , że to tylko autokreacja na potrzeby forum. W przeciwnym wypadku polecam conajmniej dobrego psychologa. Pozdrowienia. (P.S. : Ludzie o takiej pozycji i w takim wieku nie uzywają tego typu słownika, chyba że prowadzona od 20 lat przez ciebie firma to stragan na stadionie 10 lecia, np ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Re: Ja tez lubię IIIRP ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 23:19 > Nie sądze abyś mówił prawdę Nie mam powodu kłamać. > Poczytaj sobie jeszcze trochę literatury to może będziesz > potrafił swój wizerunek lepiej kreować Mój wizerunek chłopie funkcjonuje lepiej niż myślisz. W realu. (P.S. : Ludzie o takiej pozycji i w takim wieku nie uzywają tego > typu słownika, chyba że prowadzona od 20 lat przez ciebie firma to stragan na > stadionie 10 lecia, np Moja firma produkje sprzet elektroniczny high-tech, a ja jestem w niej głównym mózgiem. Uzywam słowika adekwatnego do poziomu rozmówcy, inaczej nie zostanę zrozumiany. A jesli dalej mnie nie rozumiesz, to spróbuj spojrzec na całokształt moimi oczami. Popatrz na obecna rzeczywistość, w ktorej hordy pierdolonych (wiem nie powinienem uzywać "słownika", ale cierpliwość sie kończy), zafajdanych lewusów (i znowu nie mówię o ludziach gorzej zarabiajacych i uczciwych !!!), nagrzane hasełkami neobożka tylko czekaja na chwilę, by sie rzucic z siekierami. Oczywiscie to lekka przenośnia. Mam w dupie ich siekiery. Ja mam spluwe. Ale takich jak ja jest cała masa. Ludzi którzy kiedys zaczynali własne biznesy w pocie czoła z niemal zerowym kapitałem. Przez całe lata niemal glodujac. Nie śmiej się ! Wielu nie żarło, bo inwestowało w swoje firmy. Dlatego na początku '90 mieliśmy tak potężny boom. Wiesz ile RFN wpompował w zasrany enerdówek ? 1400 miliardów DM. I co ? GÓWNO !! Tamci debile do szescianu tylko to zżarli, i nadal jęczą i maszerują z hackenkreuzem. A my ? Nikt nic nie wpompował, a powstało tyle firm dzieki absurdalnemu wręcz zapałowi wielu ambitnych ludzi. I na tych ludzi teraz szczuje się prymitywna hołotę. Więc jeżeli ta hołota pojawi sie w moim domu, żeby za namową swojego nadopalonego bandyty naczelnego przesuwac mój stan posiadania w kierunku stanu przewodniczacego to ja tą hołotę poczęstuję ołowiem. I nie dziw się ostremu językowi i ostrym wypowiedziom wielu takich jak ja. Nie bardzo cieszy nas perspektywa zniszczenia tego wszystkiego, co ciężkim wysiłkiem wypracowywaliśmy przez lata. A jak głupi menel chce zdychać w imię przewodniczącego, niech zdycha. Ale z dala ode mnie. Na pohybel władzy ludowej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Aż Ci piana na ryj wyszła, co? A ja lubię III IP: *.aster.pl 26.05.04, 16:03 A znasz powiedzenie o dzbanie i uchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macro Re: Aż Ci piana na ryj wyszła, co? A ja lubię III IP: *.chello.pl 26.05.04, 21:08 znam ale kiedyś żeby byc takim dzbanem to MUSIAŁEŚ chłopie byc w PZPR a teraz jak mmasz głowe na karku ( w dobrym sensie) to dasz sobie rade finansowo bez żadnej partii. Teraz w wiekszosci naprawde rządzi rynek a wtedy sorry musiałeś miec zgode kacyków. WOLĘ DZIŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starzec Re: Janusz Weiss, satyryk, współtwórca działające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 12:14 Chciałbym, żeby wróciły czasy PRL (byłem młodszy), ale nie PRL. Nie byłoby takiej sympatii do Gierka, gdyby nie skundlenie znacznej części ludzi nowej władz. Piskorski jest tylko jednym z takich przykładów. Wyrzeczenia okresu transformacji były dla prostaków. a "geniusze giełdowi" w tym czasi się obłowili. Odpowiedz Link Zgłoś