Dodaj do ulubionych

Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg.

28.10.11, 10:24
Duet Palikot-Ikonowicz jest początkiem konsolidacji liberalnej lewicy wokół Ruchu Palikota. Kawiorowa lewica coraz bardziej jest izolowana, nie ma czego szukać wśrod wykluczonych. Podobnie cichodajka Bartuś Arłukowicz
Niebagatelne znaczenie ma tu decyzja o przekazaniu pół miliona palikotowej pensji na rzecz Kancelarii Prawnej Ikonowicza.

Jezeli dołączy do Ruchu Krytyka Polityczna, to praktycznie proces konsolidacji będzie zakończony, a Sierakowski zachowuje się, jakby znowu chciał przes.rać historyczny czas przemian.
Obserwuj wątek
    • ponte_aronte przecież to Sierakowskiego nazywali kawiorową 28.10.11, 10:27
      lewicą ;)
    • titerlitury Sierakowski nie jest głupi 28.10.11, 10:35
      i wie, że (mimo całej sympatii do Pana Janusza) Palikot to hochsztapler.
      • des4 Re: Sierakowski nie jest głupi 28.10.11, 10:43
        Ikon kupiony za pół bańki :)
      • haen2010 Re: Sierakowski nie jest głupi 28.10.11, 10:45
        No to zostanie ze swoją niegłupotą na lodzie. Hochsztapler nie tyra tak politycznie i bezinteresownie jak Palikot przez ostatni rok. On ciężko zapracował i wykosztował się na sukces Ruchu.
        • remez2 Re: Sierakowski nie jest głupi 28.10.11, 11:00
          > On ciężko zapracował i wykosztował się na sukces Ruchu.
          Podobnie jak na mandat poselski w 2005 roku.
          • titerlitury Re: Sierakowski nie jest głupi 28.10.11, 11:25
            by nie wspomnieć o "Ozonie"...
        • dzi1a Re: Sierakowski nie jest głupi 28.10.11, 18:17
          Sierakowski i Krytyka Polityczna niech nadal zostanie swoistym think-thankiem

ps
          Kancelaria Sprawiedliwości Społecznej
      • mariner4 Palikotowi już odbija. Jeszcze 28.10.11, 11:02
        się dobrze w sejmie nie usadowił, a już się wącha z ostatnim komunistą III RP.
        Facetowi na szczęście woda sodowa do głowy uderzyła. To efemeryda jednej kadencji.
        M.
      • ex.mila Płonne nadzieje Haena 28.10.11, 11:29
        Widać, że jeśli chodzi o Krytykę Polityczną czyta tylko nagłówki.

Mogłabym spokojnie napisać po przeczytaniu samego nagłówka - Agnieszka Graff poparła Palikota i basta. Ale ja od a do z przeczytać z nią wywiad Agnieszka Graff poparła Palikota tylko dlatego, że tylko dzięki niemu miała szansę do Sejmu wejść Nowicka i Biedroń. Ona w następnej kadencji nie chce Palikota w Sejmie, ale chce, żeby Nowickich i Biedroniów było tgam jak najwięcej - a to dzięki Palikotowi otworzyły się dla nich drzwi.

Czy to to samo - dla łopatologów na pewno.
        • l_zaraza_l Re: Płonne nadzieje Haena 28.10.11, 11:58
          ex.mila napisała:

> Widać, że jeśli chodzi o Krytykę Polityczną czyta tylko nagłówki.
          >
          > Mogłabym spokojnie napisać po przeczytaniu samego nagłówka - Agnieszka Graff po
          > parła Palikota i basta. Ale ja od a do z przeczytać z nią wywiad Agnieszka Graf
          > f poparła Palikota tylko dlatego, że tylko dzięki niemu miała szansę do Sejmu w
          > ejść Nowicka i Biedroń. Ona w następnej kadencji nie chce Palikota w Sejmie, al
          > e chce, żeby Nowickich i Biedroniów było tgam jak najwięcej - a to dzięki Palik
          > otowi otworzyły się dla nich drzwi.

>
          > Czy to to samo - dla łopatologów na pewno.

I w Twojej ocenie to Palikot jest moralna zgnilizną a pani Graf jest cacy?
          • haen2010 Re: Płonne nadzieje Haena 28.10.11, 12:08
            Nie bardzo kapuję. To niby Biedroń z Nowicką i Grafową mają przejąć kontrolę na Ruchem i klubem Palikota, nad całym jego zapleczem?

Milusia jak zwykle, głupiutka jak bucik Stokrotki.
          • ex.mila Re: Płonne nadzieje Haena 28.10.11, 12:26

>
            > I w Twojej ocenie to Palikot jest moralna zgnilizną a pani Graf jest cacy?
            >
            ty? Uwieszona na argumencie "moralnej zgnilizny?" Nie wierzę.
            • l_zaraza_l Re: Płonne nadzieje Haena 28.10.11, 12:36
              ex.mila napisała:

>
              > >
              > > I w Twojej ocenie to Palikot jest moralna zgnilizną a pani Graf jest cacy
              > ?
              > >
              > ty? Uwieszona na argumencie "moralnej zgnilizny?" Nie wierzę.

A coś więcej bo nie zrozumiałam Twojego przekazu dotyczącego mojej osoby?
              • ex.mila Re: Płonne nadzieje Haena 28.10.11, 12:43
                l_zaraza_l napisała:

> ex.mila napisała:
                >
                > >
                > > >
                > > > I w Twojej ocenie to Palikot jest moralna zgnilizną a pani Graf jes
                > t cacy
                > > ?
                > > >
                > > ty? Uwieszona na argumencie "moralnej zgnilizny?" Nie wierzę.
                >
                > A coś więcej bo nie zrozumiałam Twojego przekazu dotyczącego mojej osoby?
                >
                'Twoja osoba" interesuje mnie to tyle, że chętnie ją czytam i uważam za niezwykle inteligentną.
                • l_zaraza_l Re: Płonne nadzieje Haena 28.10.11, 13:27
                  Widzisz milu, "uwiesiłam się tej moralnej zgnilizny" bo ja straszliwie źle znoszę zakłamanie i hipokryzję. W tej chwili jechanie po Palikocie jest w modzie i czasem dochodzi już do idiotyzmów. Zarzuca się Palikotowi, że jest wyrachowanym draniem przy czym zupełnie gładko się przełyka, gdy taka pani Graff na grzebiecie Palikotowym (kosztem jego wielkiej pracy i jego pieniędzy) w totalnie wyrachowany sposób realizuje swoje interesy, przy jednoczesnej dezaprobacie dla jego osoby.

Razi mnie porównywanie Palikota do Czopa z "19. Południka", gdy w 2003 roku Palikota nie było na scenie politycznej. Nagle wszyscy zapomnieli, że byli (i nadal są) w polityce ludzie, którzy rzeczywiście stanowili pierwowzór tej postaci i jej otoczenia.

Nie qmam o co chodzi, gdy pani minister Pitera uważa, że w stosunku do niedoszłych posłów PiS (prokuratorów w stanie spoczynku) nie wolno dawać przyzwolenia na dalsze tolerowanie działań niezgodnych z prawem (wszak były podobne przypadki posłów) a z drugiej strony nie przeszkadzaj jej tolerowanie identycznej sytuacji z krzyżem w sali plenarnej. Skoro, chociaż powieszono go bezprawnie, krzyż może sobie wisieć to niech sobie posłują pisowscy prokuratorzy.

Jest tego wiele, milu, ale to chyba jest jedna z cenniejszych rzeczy, jakie wniósł Palikot - jak na dłoni widać cały syf z gilem, który wielu bierze za budyń o smaku malinowym.
                  • ex.mila Re: Płonne nadzieje Haena 28.10.11, 13:52
                    l_zaraza_l napisała:

> Widzisz milu, "uwiesiłam się tej moralnej zgnilizny" bo ja straszliwie źle znos
                    > zę zakłamanie i hipokryzję.

To dokładnie tak samo jak ja. Tylko, że ty patrzysz krytycznie na wszytskich poza Palikotem a ja patrzę krytycznie na wszystkich.
                    • l_zaraza_l Re: Płonne nadzieje Haena 28.10.11, 14:13
                      ex.mila napisała:

> l_zaraza_l napisała:
                      >
                      > > Widzisz milu, "uwiesiłam się tej moralnej zgnilizny" bo ja straszliwie źl
                      > e znos
                      > > zę zakłamanie i hipokryzję.
                      >
                      > To dokładnie tak samo jak ja. Tylko, że ty patrzysz krytycznie na wszytskich po
                      > za Palikotem a ja patrzę krytycznie na wszystkich.

Ze mną to jest jeszcze inaczej, milu. Ja raczej mało krytykuję (wyjątkiem jest PiS bo to wielkie ZUO).
    • zoil44elwer Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 11:00
      Sierakowski były publicysta OZONu ,powinien odnowić i zacieśnić znajomość z J Palikotem.
      • remez2 Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 11:04
        zoil44elwer napisał:

> Sierakowski były publicysta OZONu ,powinien odnowić i zacieśnić znajomość z J Palikotem.
        Właśnie to robi.

• haen2010 Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 11:13
          Właśnie to robi? Ostatnio widziałem, jak ta primadonna lewicy oświadczył, że będzie czekał aż się sytuacja pomiędzy RP i SLD wyklaruje. Wyraźnie czeka, który da więcej. Pieniędzmi od SLD też nie gardził. Brał i wybrzydzał. Ale forsa to nie wszystko.
          • remez2 Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 15:25
            haen2010 napisał:

> Właśnie to robi? Ostatnio widziałem, jak ta primadonna lewicy oświadczył, że bę
            > dzie czekał aż się sytuacja pomiędzy RP i SLD wyklaruje. Wyraźnie czeka, który
            > da więcej. Pieniędzmi od SLD też nie gardził. Brał i wybrzydzał. Ale forsa to n
            > ie wszystko.
            Od PO też bierze.
            Czas to pieniądz, a pieniądz to więcej niż czas - Edgar A. Poe

• zoil44elwer Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 15:36
              Duch kapitalistycznych czasów: Najlepiej czas zabija się przy pomocy pieniędzy.Bo bez pieniędzy są ciężkie czasy.
    • zoil44elwer Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 11:18
      Lewica PALIKOTA:Libertyńska w obyczajach(światopoglądzie),neoliberalna w gospodarce(ekonomii) Na razie pokazał 1 stronę swego oblicza-libertyna,za pół roku pokaże drugą,neokonsa ekonomicznego bo musi przecież dbać o swoich przedsiębiorców a ma ich w swoich szeregach z 60 %.Nawet niemądra flądra ma 2 strony.
      • haen2010 Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 11:33
        Palikot jako altruista doskonale wie, że aby forsę rozdawać trzeba ją najpierw mieć, czyli zarobić. Bo bieda jest jak epidemia, lepiej leczyć jej ogniska niż całe państwo.

Zauważ wielkie łgarstwo jak jest intepretowany podatek liniowy u Palikota. Tymczasem ten podatek jest najsprewiedliwszy pod słońcem bo dotyczy wyłącznie zamożnych.
        • zoil44elwer Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 12:21
          Podatek liniowy bez uznaniowych ulg,zwolnień,odpisów,wypisów,kosztów itp byłby nie do przyjęcia dla niektórych cwaniaków.Np:D Tusk miał w 2009 z premierowania i posłowania 220 tys przychodu(oficjalnie)Powinien być w progresywnej II skali podatkowej(32 %) czyli powinien oddać fiskusowi ok 70 tys podatku i składki zdrowotnej.A oddał.....20 tys czyli poniżej 10 %!! Ja emeryt 18%!! Nie wspominam już o tym że ma nieopodatkowane korzyści:Chatę,wikt,opierunek,trunek,super opiekę medyczną,powietrzne taxi,wycieczki życia......
          • ayran Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 13:05
            O tym Tusku, który miał czelność opodatkować się wspólnie z żoną, piszesz po raz piećdziesiąty. Ożeń się z niepracującą kobietą, to zapłacisz mniej procent od Tuska. Pomijając ten drobny szczegół, że do Urzędu Skarbowego wpłaca się pieniądze a nie procenty, a tych pewnie Tusk wpłacił dużo więcej od ciebie.
    • lump-1 Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 12:13
      Palikot jak Noe a RP to arka.:)
      • zoil44elwer Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 12:25
        NEMO Palikot to NEO(kons) a jego partia to Rolwaga do rolowania naiwnych.
        • lump-1 Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 12:29
          Nemo to nikt.
          • zoil44elwer Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 12:35
            Hindus i Kapitan Nautilusa.
            • lump-1 Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 12:42
              Palikot jeśli się mu wcześniej polityka nie znudzi to ma szanse zostać prezydentem.
              Możemy mieć taką sytuację- II tura wyborów a w niej Palikot i Ziobro.
              Ciekawy wybór.
              • zoil44elwer Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 12:49
                Popularniejszy był J Kuroń a w wyborach prezydenckich dostawał najwyżej 12 % poparcia.
                • lump-1 Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 12:52
                  Kuroń to inna bajka- był tylko i aż lubiany.
                  Palikot i Ziobro to polityczni skurw.....
            • titerlitury Re: Sierakowskiemu odjeżdża ostatni pociąg. 28.10.11, 13:35
              A w pierwszej wersji ksiązki miała być Polakiem :)
    • boblebowsky Pozyskanie Krytyki to marzenie Januszka 28.10.11, 12:36
      Niestety póki co ściętej głowy.

> Jezeli dołączy do Ruchu Krytyka Polityczna, to praktycznie proces konsolidacji
      > będzie zakończony, a Sierakowski zachowuje się, jakby znowu chciał przes.rać hi
      > storyczny czas przemian.
      • zoil44elwer Re: Pozyskanie Krytyki to marzenie Januszka 28.10.11, 12:46
        Januszek zmienia,papucie na lacie.SJ Lec pisał:On był w swych poglądach stały,tylko partie mu się zmieniały.
      • ex.mila Haena raczej 28.10.11, 12:49
        Januszek taki głupi jak Haen nie jest i wie, że nawet jakby w posagu przyniósł winiarnię to nie ma u niego żadnych szans.

Na szczęście!
      • haen2010 Re: Pozyskanie Krytyki to marzenie Januszka 28.10.11, 12:51
        Właśnie posluchałem primadonny lewicy u Kublikowej. Łaskawie pogada również z Palikotem.

Facet wyraźnie się przecenia.

wyborcza.pl/0,107323.html
        • boblebowsky Re: Pozyskanie Krytyki to marzenie Januszka 28.10.11, 12:55
          > Facet wyraźnie się przecenia.
          >
          > wyborcza.pl/0,107323.html

Zgadzam się, nawet Tymochowicz mówi, że Janusz ma bardzo rozbudowane ego.
          • l_zaraza_l Re: Pozyskanie Krytyki to marzenie Januszka 28.10.11, 13:47
            boblebowsky napisał:

> > Facet wyraźnie się przecenia.
            > >
            > > wyborcza.pl/0,107323.html
            >
            > Zgadzam się, nawet Tymochowicz mówi, że Janusz ma bardzo rozbudowane ego.
            >
            Tak. Ale zapomniałeś dodać, że w dalszej części powiedział, że lepiej, gdy przywódca ma rozbuchane ego niż miałby być ciepłą kluchą ( to nie cytat o kontekst). Jeśli spojrzymy na panów Tuska, Kaczyńskiego, Millera to bardzo trudno będzie stwierdzić, że panowie Ci są milusimi, szarymi myszorkami.
            • zoil44elwer Re: Pozyskanie Krytyki to marzenie Januszka 28.10.11, 14:00
              Grześ bez jajec doprowadził SLD do najgorszego wyniku w historii lewicy po 89.Bał się biskupów,podszczypywał tylko rywali,robił infantylne,młodzieńcze imprezki z jabłkami i grzybkami,swe kilkuletnie córki zabierał na sesje zdjęciowe....Popierał zielonych,tęczowych tylko słowami a nie dobrymi miejscami na liście wyborczej które dał kolesiom ze swego młodzieżowego otoczenia.No i wyszła kaszana.
        • zoil44elwer Re: Pozyskanie Krytyki to marzenie Januszka 28.10.11, 13:01
          SS to taki polski Żiżko,inteligencki dysydent teorii marksistowskiej z czasów Tity.
    • wkkr Zapominj 28.10.11, 12:57
      Sierakowski to poważny gość a Palikot co cyrkowiec.
      • zoil44elwer Re: Zapominj 28.10.11, 13:05
        Sierakowski to tylko teoretyk i lewacki teolog liczący diabły na łebku szpilki.
        • wkkr Palikot za to jest błaznem 28.10.11, 13:10
          bez poglądów za to z potwornym parciem na władzę.
          Mam nadzieje że odpowiednie służby go usadzą.
          To ze Donald nie rozmawia z nim nie jest przypadkiem.
          • l_zaraza_l Re: Palikot za to jest błaznem 28.10.11, 13:50
            wkkr napisał:

> bez poglądów za to z potwornym parciem na władzę.
            > Mam nadzieje że odpowiednie służby go usadzą.
            > To ze Donald nie rozmawia z nim nie jest przypadkiem.

heh... Jak niczego się nie osiągnęło własną pracą to trzeba użyć służb (haków, gwoździ, teczek....).
            • zoil44elwer Re: Palikot za to jest błaznem 28.10.11, 14:13
              l_zaraza_l napisała
              >
              > heh... Jak niczego się nie osiągnęło własną pracą to trzeba użyć służb (haków,
              > gwoździ, teczek....).
              >
              Tja,prowincjonalny młodzian własną pracą zdobył miliony uczciwie bez niczyjej POMOCY.Taka to prawda jak ta że studenci i emeryci wpłacali WŁASNE pieniądze(po 20 tys) na konto komitetu wyborczego J Palikota!!Na Ścianie Wschodniej 20 tys PLN to 2-letnia emerytura!!
    • haen2010 Słuchajcie no, 28.10.11, 13:34
      Platfusy, postkomuchy i cała reszta tych kościelnych. Sierakowski i jego Krytyka są mile widziani w Ruchu Palikota teraz, gdy ma on poparcie rzędu 15%.

Gdy za rok będą mieli 25%, to Sierakowski będzie musiał ich za friko popierać jako lewacki margines. Frukta będą konsumować ludzie Ruchu, już wyszkoleni, nie obcy z pretensjami do konsumpcji frykasów na krzywy ryj.

Palikot poradził sobie sam bez Bartusia i Kauzyperdy, tym bardziej poradzi sobie do spółki z KSS Ikonowicza. To naprawdę ostatni czas na załapanie się Krytyki do poważnej polityki.

Staram się to mozliwie jasno wbić do Waszych główek.
      • tornson Re: Słuchajcie no, 28.10.11, 13:38
        haen2010 napisał:

> Platfusy, postkomuchy i cała reszta tych kościelnych. Sierakowski i jego Krytyk
        > a są mile widziani w Ruchu Palikota teraz, gdy ma on poparcie rzędu 15%.
        >
        > Gdy za rok będą mieli 25%,
        25% to wciąż za mało by zdobyć władzę, a taki fart jaki miało SLD w 1993 raczej już się nie powtórzy.
      • titerlitury A może stwaisz złą tezę 28.10.11, 13:43
        że Sierakowiskiemu zalezy na byciu w poLityce? Może jemu wygodniej z boku sie przyglądac i angażować conajwyżej emocjonalnie?
        Za co Sierakowsi miałaby Palikota popierać? Za byłego księdza i transeksulana kobiete na jedynkach? To chyba trochę za mało. Mówienie o Palikocie i jego "ugrupowaniu" w kontekście lewicowości jest IMHO zdecydowanie przedwczesne. Po pierwsze nic o pozostaych posłach nie wiemy: jakiemaja poglądy na politykę fiskalną państwa? jak wyobrażają sobie politykę społeczna? co sądzą o ZUSie i KRUSie? A przecież nie możemy mieć nawet pewności, czy będą w stanie poddac sie dyscyplinie klubowej w poważnym głosowaniu, bo zasadniczo stanowia zbieranine osósb, którym się chciało kandydować.
        Sierakowski nie może tez byc pewny deklaracjom Palikota o jego lewicowości, bo Palikot deklaracje o swoich przekonanaich politycznych zmienia dośc często.

Ja mam dla Palikota bardzo duzo sympatii, bo trochę niebanalności wniósł na nasza scene polityczną, poza tym ja lubię ludzi, którym się udaje i wychodzi to za co się biora, a Palikotowi tego odmówić nie można. Tyle tylko, ze śledząc jego wypowiedzi i poczynania ostatnia rzeczą jaką można o nim powiedziec to, że jest przewidywalny. I nie dziwię się w związku z tym Sierakowskiemu, który raczej zachowuje dystans niż ochczo rzuca się w Palikotowe objęcia.
      • zoil44elwer Re: Słuchajcie no, 28.10.11, 13:43
        Ta zagrywka z Kancelarią Prawną P Ikonowicza była przedniej marki.Za pieniądze z BUDŻETU(podatników) Palikot wyrobił sobie markę polityka wrażliwego na biedę.Zagrywka PiaRowa Prima Sort.
        • l_zaraza_l Re: Słuchajcie no, 28.10.11, 13:53
          zoil44elwer napisał:

> Ta zagrywka z Kancelarią Prawną P Ikonowicza była przedniej marki.Za pieniądze
          > z BUDŻETU(podatników) Palikot wyrobił sobie markę polityka wrażliwego na biedę.
          > Zagrywka PiaRowa Prima Sort.

A przecież mógł, jak inni, przechlać i nie byłoby sprawy.
          • zoil44elwer Re: Słuchajcie no, 28.10.11, 14:04
            Podtrzymuję opinię że jest filantropem z budżetowych środków.Pożywi się Ikonowicz,Fiskus a najmniej ci biedni.
            • l_zaraza_l Re: Słuchajcie no, 28.10.11, 14:22
              zoil44elwer napisał:

> Podtrzymuję opinię że jest filantropem z budżetowych środków.Pożywi się Ikonowi
              > cz,Fiskus a najmniej ci biedni.

Nikt nie broni innym, utrzymującym się ze środków budżetowych, postąpić podobnie.
              Ale prawdą jest, że to jedynie gest a działanie doraźne. Najważniejsze, że pokazano problem, że zobaczyliśmy kolejną kupę podmieciona pod tkany ze złotych nici dywan.
              W naszym drogim kraju fiskus żywi się na każdych działaniach, które nie są oznakowane krzyżem watykańskim a przecież choćby zmiana tej sytuacji, pomogłaby wprowadzić jakąś systemową pomoc dla podopiecznych Ikonowicza.
    • tornson A swoją drogą, Heniutek, nie czujesz się 28.10.11, 13:37
      jednak zdradzony przez Palikota? :>
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,10551844,Ikonowicz__Palikot_upomnial_sie_o_biednych_i_pieszczoty.html
      Staje przecież też po stronie znienawidzonych przez ciebie socjalnych "lewaków". :>
    • wlodzimierz.ilicz Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 13:40
      przedsięwzięcia biznesowego zwanego Ruchem Palikota.

Pan biznesiarz Janusz Palikot, wykluczony przez Tuska i Schetynę, jako zwykły pogardzany cham, z ewentualności objęcia posady ministerialnej w rządzie PO, zezłościł się i postanowił się na nich odegrać.
      Zrobił badania marketingowe i wyszło mu, że najlepiej wstrzelić się w niszę antyklerykalną, obiecać poparcie margnesowi homonarkotycznemu i przejąć rozczarowanych liberalnych wyborców PO.
      Bo PO przeszła z liberalizmu na populizm.
      W ten sposób można zaistnieć politycznie, wejść do sejmu i juz z pozycji siły zażądać posady ministerialnej jako ewentualny koalicjant Tuska.

Ale politycy z innych partii doskonale wiedzą, że wejść do sejmu to jedno a zrealizować to co się obiecało to drugie.
      Biznesiarz Janusz Palikot jest znany z nie dotrzymywania obietnic.
      Dlatego póki co, nikt nie będzie dołączał do mgławicowego Ruchu Palikota.
      Bo nikt jeszcze nie wie o co naprawdę tam chodzi i co z tego wyjdzie.

• haen2010 Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 14:13
        Wypisałeś swoje wishful thinking, które nie ma szans na realizację. Ja pomimo całej sympatii do RP staram się trzymać realpolitik. I ono mówi mi, że wszyscy zawsze pędzą do obozu zwycięzcy, nikt nie ma ochoty na biedę i troski u przegranych.

Piszę, że za rok Palikotowi nie będą potrzebni koniunkturaliści. Będzie miał wyszkolonych swoich.
        • titerlitury Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 14:26
          Zza rok Palikot może równie dobrze znudzić sie projektem "ruch palikaota" i zająć, dajmy na to, geotermią, lub stac gorliwym buddystą i lobbowac na rzecz zrównania wyznawców zen w prawach z katolikami
        • wlodzimierz.ilicz A skąd wiesz, że Palikot jest już zwycięzcą? 28.10.11, 14:35
          Przecież kadencja nowego sejmu się nawet nie rozpoczęła.
          Nikt jeszcze nie pokazał, że jest skuteczny.

Pierwszy krok Palikota czyli wniesienie do marszałka sejmu o zdjęcie krzyża, to nie zwycięstwo ale klęska.
          Bo nowy marszałek ma obowiązek wyrzucić ten wniosek do kosza.
          Jako niezałatwiony wniosek ze starej kandencji.
          Bo trwa jeszcze stara kadencja.

Palikot znów pokazał, że jest idiotą.
          Biedak chciał dobrze a wyszło mu jak zwykle.
          • zoil44elwer Re: A skąd wiesz, że Palikot jest już zwycięzcą? 28.10.11, 14:40
            Palikotowi nie chodzi by złapać króliczka lecz by gonić go,GO GO!
        • zoil44elwer Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 14:38
          Przedsiębiorcy nader licznie(ok 60 % składu RP) poszli do lewicującego Palikota po co? Na pewno nie po to by walczyć o sprawiedliwość społeczną.
          • haen2010 Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 14:52
            Bo to będą przedsiębiorcy troskliwie dbający o swych pracowników. Charytatywni, jak Janusz Palikot, ich niedościgły wzorzec.
            • zoil44elwer Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 15:03
              Socjalistyczni (społeczni) kapitaliści,coś tak szalonego jak czerwona burżuazja,kawiorowa lewica......albo antyklerykalny mgr filozofii katolickiej JP,były wydawca faszyzującego OZONu.
              • kzet69 Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 15:57
                Zoil socjalizm już w swojej tradycyjnej XX wiecznej formie nie istnieje, podobnie jak nie istnieje burżuazja. Natomiast lewicowość przybiera zupełnie nową formę i definicję, i właśnie coś takiego proponuje Palikot i dlatego środowisko Krytyki Politycznej (bo to nie sam Sierakowski) jest bardzo nieufne ale tam też pojawienie się Ruchu Palikota wzbudziło dyskusję o nowym zdefiniowaniu pojęcia lewicowości. W świecie wolnego rynku, bycie pracodawcą nie wyklucza lewicowego poglądu na świat.
                • remez2 Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 16:02
                  > W świecie wolnego rynku, bycie pracodawcą nie wyklucza lewicowego poglądu na świat.
                  O, mamo!
                  • kzet69 Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 16:17
                    I tato...
                    Remez oczywiście lewicowość dzisiejsza nie oznacza złupienia tegoż pracodawcy 50% podatkiem dochodowym, tylko ułatwianie mu tworzenia mu nowych miejsc pracy.
                    Poza tym moim zdaniem najważniejsze w programie Nowoczesnego Państwa, jest to o czym bardzo rzadko się mówi: budowanie potencjału zaufania społecznego, i jest to projekt jak najbardziej lewicowy, tworzenie społeczeństwa świadomych obywateli a nie neoliberalnego zbioru wyobcowanych jednostek. Ale jest to praca na lata wymagająca przeorania całego systemu edukacji, odzyskania świeckiego charakteru państwa czy nowego zdefiniowania stosunku państwo - obywatel, i tu nie będzie efektów po jednej kadencji.
                  • zoil44elwer Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 16:19
                    W świecie kapitalizmu i wolnego rynku "świętą" zasadą dla przedsiębiorcy jest zasada maksymalnego zysku a nie społeczne sentymenty miłości bliżniego.Gdy przedsiębiorca nie stosuje się do tej zasady przestaje być przedsiębiorcą bo w kapitaliżmie nawet brat brata w doopę kołata.
                    • kzet69 Re: Hieniu, nikt nie będzie dołączał do 28.10.11, 16:26
                      Tyle że zysk liczony jest nie tylko w pieniądzach, nowoczesny przedsiębiorca potrafi ograniczyć zysk inwestując w potencjał ludzki, w zadowolenie pracobiorców, jak myślisz skąd te bezpłatne korporacyjne przedszkola w cywilizowanych krajach? Skąd francuska polityka prorodzinna?
                      • wlodzimierz.ilicz A to Palikociarnia to same Francuzy? 29.10.11, 09:36
                        Cha, cha!
            • wlodzimierz.ilicz Hieniu, brałeś - nie pisz! 28.10.11, 15:12
              • mariner4 Nie brałeś? Weź! 28.10.11, 15:18
                M.
                • wlodzimierz.ilicz Ty też weź. Na zdrowy rozum. 28.10.11, 17:15
                  Palikot - ostatnia nadzieja mądrych inaczej?
                  • zoil44elwer Re: Ty też weź. Na zdrowy rozum. 28.10.11, 17:28
                    Były student KUL.Były przedsiębiorca,były wydawca OZONu-ultrakatolickiego,faszyzującego tygodnika,mgr filozofii katolickiej,były członek chadeckiej PO,były prawicowy liberał-Ostatnią nadzieją polskiej lewicy.Ale porąbane czasy nastały!
                    • remez2 Re: Ty też weź. Na zdrowy rozum. 28.10.11, 18:11
                      Źle to oceniasz. Prawica, w siostrzanym geście, próbuje sprezentować lewicy to, co ma najlepszego. Jaki darczyńca, taki prezent - jak mawia klasyk.
                      • zoil44elwer Re: Ty też weź. Na zdrowy rozum. 28.10.11, 18:14
                        Biłgorajczyk udaje Greka,a jak nawijał Homer:Nie wierzcie Grekom.
                        • remez2 Re: Ty też weź. Na zdrowy rozum. 28.10.11, 18:28
                          Nie wierzcie Grekom kiedy przynoszą wam dary.
                          Chociaż ten "Grek" raczej chętnie bierze.
                          • kzet69 Re: Ty też weź. Na zdrowy rozum. 28.10.11, 18:42
                            No patrz a takiemu jednemu "grek.grek" to wierzyłeś...
                            • remez2 Re: Ty też weź. Na zdrowy rozum. 28.10.11, 18:58
                              kzet69 napisał:

> No patrz a takiemu jednemu "grek.grek" to wierzyłeś...
                              Po pierwsze - jest podwójny. A co dwie głowy, to nie jedna.
                              Po drugie - nie przynosił darów tylko pisał opinie, z którymi często się zgadzałem. :-)

• mariner4 Dokończyłem tylko jednego powiedzonka 28.10.11, 20:17
                    "Piłeś, nie jedź, nie piłeś wypij"
                    Tytuł twojego postu skłonił mnie do parafrazy tego powiedzonka i dokończenia tego co napisałeś.
                    Bez jakiś ubocznych myśli.
                    Jednak stara prawda, żeby nie żartować z debilami się znów sprawdziła.
                    M.
                    • zoil44elwer Re: Dokończyłem tylko jednego powiedzonka 29.10.11, 03:24
                      Żarty gdy Ali Baba i jego 41 rozbójników do Sejmu(Sezamu) się dostało?
                      • mariner4 Jednokadencyjna efemeryda. 29.10.11, 08:43
                        Będzie robił szum, ale niczego nie przepchnie. Dobry dla takich jak Haen. Bicie piany na tematy zastępcze, bo o sprawach naprawdę ważnych jego menażeria pojęcia nie ma.
                        M.
                        • kzet69 Re: Jednokadencyjna efemeryda. 29.10.11, 08:47
                          Głównym tematem zastępczym w Polsce, w którym się bije pianę od 6 lat jest konflikt PO z PiS
                          • haen2010 I tę ściemę 29.10.11, 09:32
                            Cynicznie udało się bubkowi Tuskowi ostatni raz sprzedać. Amen. Skończyła się.
                            • mariner4 Re: I tę ściemę 29.10.11, 09:35
                              To Twoje:
                              "Nawet nie ma co dyskutować, prawidłowo oceniał ludzi, ich dążenia i ukryte zamiary. Ekipę Tuska mamy przez następną kadencję na bank. Nie kantuje wyborców - to jedno wystarczy do przedłużania rządów. Reszta naszej poltyki łże na potęgę i prawda o ich rządach wystarczająco ich dyskredytuje. Chodzi mi o PiSLD. "
                              menelu.
                              M.
                            • wlodzimierz.ilicz Przecież to Palikot jako członek PO najostrzej 29.10.11, 09:42
                              walczył z PiSem.
                              Atakował Kaczyńskiego jak wściekły.
                              Nie było innych problemów.
                              • haen2010 Re: Przecież to Palikot jako członek PO najostrze 29.10.11, 09:57
                                Nie ma w tym żadnej sprzeczności. Atakował Kaczorow, kiedy byli potężną opozycją ze swoim pałacem i do spółki z Napieralskim blokowali wszystko, co było tylko mozliwe do zastopowania.

Czy nikt nie zauważył, że potem był Smoleńsk i Tusk skutecznie podawał kroplówkę pisowcom żeby tylko dowieźć ich żywych do ostatnich wyborow? O tej ściemie mowa jest.
                                • zoil44elwer Re: Przecież to Palikot jako członek PO najostrze 29.10.11, 10:07
                                  haen2010 napisał:

> Nie ma w tym żadnej sprzeczności. Atakował Kaczorow, kiedy byli potężną opozycj
                                  > ą ze swoim pałacem i do spółki z Napieralskim blokowali wszystko, co było tylko
                                  > mozliwe do zastopowania.
                                  >
                                  Napieralski z Kaczyńskim zablokowali ustawę medialną która zobowiązywała TVP do krzewienia WC(Wartości Catolickich).A Palikot głosował za taką ustawą!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka